Przelew

Kawy o czystym, zbalansowanym profilu, idealne do powolnego parzenia i odkrywania aromatycznych nut smakowych.

Filtrowanie i sortowanie
1 - 19 produktów z 19 dostępnych
Kafar - kawa ziarnista Gwatemala El Llano Washed Filter 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 21.11.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku słodka, przypominająca owoce leśne, wanilię i orzechy.Kraj pochodzenia kawy: GwatemalaRegion: Acatenango, ChimaltenangoMetoda obróbki: WashedOdmiana: CatuaiOcena w cuppingu: 84,5 / 100 pkt
Kafar - kawa w saszetkach Dripbag AMERYKA Filter - 1 saszetka 12 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 27.11.2025

Kafar Kontynenty to selekcja kaw w formie dripbaga - saszetki ze zmieloną kawą, którą umieszczasz na kubku i zaparzasz gorącą wodą - nie musisz pamiętać o młynku, filtrach czy dripperze Świeżo palona kawa jest zapakowana tak, abyś mógł cieszyć się kawą specialty nie tracąc przy tym jakości. To nie blend, a kawa z jednej plantacji, którą wybiera palarnia.
Kafar - Kostaryka Alberto Guardia Filter

Producent: KAFAR

Data palenia: 21.11.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty owoców leśnych, herbaty oraz karmelu.Kraj pochodzenia kawy: KostarykaRegion: Cetral ValleyPlantacja: Hacienda SonoraMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Yellow Obata
Kafar - kawa ziarnista Kolumbia Martha Cecilia Rodriguez Filter 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 21.11.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty kwiatów, moreli i mandarynki.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: PalestinaFarma: San GabrielOdmiana: GeshaMetoda obróbki: WashedOcena w cuppingu: 89 / 100 pkt
Kafar - kawa w saszetkach Dripbag AMERYKA Filter - 7 saszetek

Producent: KAFAR

Data palenia: 21.10.2025

Kafar Kontynenty to selekcja kaw w formie dripbaga - saszetki ze zmieloną kawą, którą umieszczasz na kubku i zaparzasz gorącą wodą -  nie musisz pamiętać o młynku, filtrach czy dripperze Świeżo palona kawa jest zapakowana tak, abyś mógł cieszyć się kawą specialty nie tracąc przy tym jakości. To nie blend, a kawa z jednej plantacji, którą wybiera palarnia.Opakowanie zawiera 7 saszetek / filtrów (7 x 12g) ze zmieloną kawą z Ameryki i instrukcją obsługi.
Kafar - kawa w saszetkach Dripbag AFRYKA Filter - 7 saszetek

Producent: KAFAR

Data palenia: 27.11.2025

Kafar Kontynenty to selekcja kaw w formie dripbaga - saszetki ze zmieloną kawą, którą umieszczasz na kubku i zaparzasz gorącą wodą -  nie musisz pamiętać o młynku, filtrach czy dripperze Świeżo palona kawa jest zapakowana tak, abyś mógł cieszyć się kawą specialty nie tracąc przy tym jakości. To nie blend, a kawa z jednej plantacji, którą wybiera palarnia.Opakowanie zawiera 7 saszetek / filtrów (7 x 12g) ze zmieloną kawą z Afryki i instrukcją obsługi.
Kafar - kawa w saszetkach Dripbag AFRYKA Filter - 1 saszetka 12 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 10.10.2025

Kafar Kontynenty to selekcja kaw w formie dripbaga - saszetki ze zmieloną kawą, którą umieszczasz na kubku i zaparzasz gorącą wodą - nie musisz pamiętać o młynku, filtrach czy dripperze Świeżo palona kawa jest zapakowana tak, abyś mógł cieszyć się kawą specialty nie tracąc przy tym jakości. To nie blend, a kawa z jednej plantacji, którą wybiera palarnia.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Kafar - kawa ziarnista Etiopia Terekech Werash Natural Filter 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 13.11.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku przypomina brzoskwinię, pomarańczę i wanilię.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: YirgacheffeMetoda obróbki: NaturalOdmiana: mix varietalOcena w cuppingu: 86 / 100 pktO KAWIETarekech Werash to wyjątkowa producentka z regionu Gedeb – Chelchele, należąca do programu Lalisaa Project, który wspiera etiopskich farmerów w uzyskaniu wyższej jakości, lepszych cen i bezpośrednich kontaktów z palarniami.Swoją farmę założyła w 1990 roku razem z mężem, Fikadu. Od tego czasu zbudowała reputację jednej z najbardziej oddanych i konsekwentnych producentek w Yirgacheffe. Sama mówi, że „każdy, kto spróbuje mojej kawy, zakocha się w niej od razu” — i trudno się z nią nie zgodzić. Farma Tarekech ma ok. 5 hektarów i prowadzona jest w duchu rolnictwa regeneratywnego. Kawa rośnie w cieniu drzew, w bogatej, żyznej glebie na wysokości ponad 2000 m n.p.m. Tarekech samodzielnie produkuje kompost, nie używa nawozów chemicznych i stale sadzi nowe sadzonki lokalnych odmian heirloom. Zbiory prowadzone są ręcznie, a owoce suszone są na bambusowych podestach przez 18–24 dni.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Kafar - kawa ziarnista Gwatemala La Soledad Filter 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku przypomina jeżynę, czekoladę i toffi. Gwatemala La Soledad przypadnie do gustu miłośnikom kaw o owocowo-czekoladowych nutach. Dobrze zbalansowana.  Kraj pochodzenia kawy: GwatemalaRegion: AcatenangoFarma: La SoledadMetoda obróbki: WashedOdmiana: H1Ocena w cuppingu: 85 / 100 pkt

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Kafar - kawa ziarnista Gwatemala Mauricio Rosales Washed Filter 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 13.11.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty porzeczki, jeżyny i wanilii.Kraj pochodzenia kawy: GwatemalaRegion: AcatenangoFarma: La MaravillaOdmiana: San RamonMetoda obróbki: WashedOcena w cuppingu: 86 / 100 pktO KAWIEFinca La Maravilla to górska farma w regionie Huehuetenango, położona wysoko wśród zielonych wzgórz północno-zachodniej Gwatemali. Założyli ją w 1997 roku Mauricio i Guillermo Rosales, kupując kawałek ziemi, który nazwali „Cudownym miejscem” — La Maravilla.Mauricio Rosales to producent, który od lat rozwija farmę mimo trudnych warunków – bez dostępu do sieci elektrycznej, ale z ogromną determinacją. Na farmie powstała własna stacja obróbki, fermentacyjne zbiorniki i stoły do suszenia kawy. Mauricio dba o jakość i o ludzi, którzy z nim pracują – tworząc zespół, który razem dąży do perfekcji w każdej filiżance.W 2020 roku La Maravilla została wyróżniona w konkursie Cup of Excellence Guatemala, co potwierdza wyjątkowy poziom jakości i konsekwencji w pracy Mauricia.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Kafar - kawa ziarnista Honduras Juan Benitez Filter 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 16.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku przypomina czerwoną porzeczkę, toffi i orzechy.Kraj pochodzenia kawy: HondurasRegion: Santa BarbaraFarma: La VistadaMetoda obróbki: WashedOdmiana: PacasOcena w cuppingu: 86 / 100 pkt

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Kafar - kawa ziarnista Kenia Kahunyo Washed Filter 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 14.11.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty jeżyny, herbaty i jabłka.Kraj pochodzenia kawy: KeniaRegion: MurangaOdmiana: Ruiri, SL 28, SL 34Metoda obróbki: fully washedOcena w cuppingu: 87 / 100 pktO KAWIEKahunyo to klasyczna kenijska kawa o czystym, przejrzystym i złożonym profilu smakowym, pochodząca z regionu Murang’a, położonego nieopodal słynnego zbiornika Ndakaini Dam, który dostarcza wodę m.in. do Nairobi.Ziarna uprawiane są przez około 640 drobnych farmerów, zrzeszonych w Thikagiki Farmers Cooperative Society. Większość z nich posiada niewielkie plantacje (0,5–1 ha), na których uprawia się odmiany SL28 i SL34 — uznawane za jedne z najlepszych genetycznie linii arabiki w Kenii. Owoce są zbierane ręcznie, a przyjęcie do stacji poprzedza dokładna selekcja i sortowanie. Następnie kawa jest fermentowana 16–18 godzin, płukana w czystej wodzie i suszone na podwyższonych stołach przez około tydzień.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Kafar - kawa ziarnista Kenia Murarandia Washed Filter 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 21.11.2025

Kafar Kenia Murarandia to kawa ziarnista specialty pochodząca od ponad 650 drobnych farmerów zrzeszonych w New Murarandia Farmers Cooperative Society w regionie Muranga. W filiżance dominują charakterystyczne dla Kenii nuty porzeczki, uzupełnione zaskakującym pomidorowym umami i delikatną, miodową słodyczą. To wyrazista, soczysta i elegancka kawa idealna do przelewów.  Kraj pochodzenia: KeniaRegion: Muranga, NyeriMetoda obróbki: WashedOdmiana: Batian, Ruiri 11, SL 28, SL 34Wysokość upraw: 1600-1800 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Kafar - kawa ziarnista Kolumbia Dos Quebradas Washed Filter 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 02.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty marcepanu, orzechów i czerwonych owoców.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: HuilaFarma: Dos QuebradasOdmiana: CaturraMetoda obróbki: WashedOcena w cuppingu: 85 / 100 pkt

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Kafar - kawa ziarnista Kolumbia Felipe Restrepo Anaerobic Natural Filter 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 07.11.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty kwiatów bzu, winogrona i papai.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: ChinchinaOdmiana: Caturra, ColombiaMetoda obróbki: Anaerobic NaturalOcena w cuppingu: 87 / 100 pkt

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Kafar - kawa ziarnista Kolumbia La Guánabana Filter 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 14.11.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty wina truskawkowego, czereśni i melasy.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: FresnoFarma: El VergelOdmiana: red & yellow CatturaMetoda obróbki: natural anaerobicOcena w cuppingu: 87 / 100 pktO KAWIEIntensywna słodka kawa o kremowym, krągłym body. Nuty rześkich, świeżych owoców i musująca kwasowość tworzą przyjemny balans. Kawa do której chce się wracać!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Kafar - kawa ziarnista Kolumbia Mauricio Botina Ceron Honey Filter 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 06.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty rabarbaru, miodu i kwiatów.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: TolimaFarma: Los LagosOdmiana: Red & Yellow CaturraMetoda obróbki: HoneyOcena w cuppingu: 87 / 100 pkt

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Kafar - kawa ziarnista Kostaryka Urena Rojas Sealed Honey Fermentation Filter 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 14.11.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty winogrona, rumu i orzechów włoskich.Kraj pochodzenia kawy: KostarykaRegion: ChirripoFarma: La GuacaOdmiana: CatuaiMetoda obróbki: sealed honey fermentationOcena w cuppingu: 88 / 100 pktPołożenie upraw: 1700 m n.p.m.O KAWIECafé Rivense to rodzinny mikromłyn z południowej Kostaryki, prowadzony przez rodzinę Ureña Rojas — Regulo, Isabel i ich czterech synów: Ricardo, Mario, Estebana i Luisa. Wspólnie tworzą jedno z najbardziej zorganizowanych i nowoczesnych gospodarstw w regionie Chirripó, które od 2005 roku konsekwentnie rozwija się w duchu niezależności i zrównoważonego rozwoju.Plantacja La Guaca, położona na wysokości ok. 1 700 m n.p.m., swoją nazwę zawdzięcza dawnym legendom o „złotych grobach” — miejscach, w których rdzenni mieszkańcy składali swoich bliskich wraz z ich kosztownościami. Prawdziwym złotem tego miejsca okazała się jednak kawa.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Kafar - kawa ziarnista XMASS BRAZYLIA Anaerobic Natural Filter 250 g + 3 DRIPBAGI

Producent: KAFAR

Data palenia: 27.11.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty takie jakpomarańczowa galaretka, orzech laskowy, miód.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: Sul de minasOdmiana: Mundo novoMetoda obróbki: Anaerobic NaturalOcena w cuppingu: 87 / 100 pktJak co roku wyróżniamy jedną z kaw, szczególnym, odświętnym opakowaniem. Tym razem o świąteczny nastrój zadbała ilustratorka Kasia Gala, tworząc na tę okoliczność wyjątkową etykietę.W ramach prezentu od nas do paczki dorzucamy 3 dripbagi, abyście mogli ucieszyć się smakiem tej kawy podczas zimowej jazdy na nartach, wyjazdów rodzinnych lub zwyczajnie podzielili się nimi z kimś bliskim.To kawa pełna ciepła – tworzona przez ludzi, którzy naprawdę kochają to, co robią. Jej harmonijny smak i naturalna słodycz sprawiają, że idealnie wpisuje się w atmosferę zimowych spotkań, świątecznych chwil i spokojnych poranków spędzonych przy filiżance aromatycznego naparu.Wyjątkowy, dopracowany w każdym detalu produkt, który świetnie sprawdzi się jako prezent lub element świątecznych zestawów.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zgarnij jesiennego e-booka i 20 zł rabatu!

Zapisz się do newslettera Coffeedesk i odbierz darmowego e-booka w jesiennej edycji – pełnego inspirujących przepisów na kawę i herbatę. Dodatkowo otrzymasz kod rabatowy o wartości 20 zł na Twoje zakupy! Bądź również za bieżąco z naszymi nowościami, promkami i akcjami specjalnymi.

Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności. Rabat przy zakupach za minimum 199 zł, zniżka jest jednorazowa i nie łączy się z innymi promocjami.