Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot

Dziewul

Z Coffeedesk związany od ponad trzech lat .Zajmuje się wszystkim, co wizualne, a przy okazji testuje nowości z branży kawy. Prywatnie miłośnik kaw specialty od wielu lat, a zwłaszcza kaw palonych pod przelew, parzonych niemal w każdej formie. Współtwórca rowerowych wyścigów kawowych Coffee Race i twórca palarni kawy Lazy Legs Coffee. Uważa, że dobra kawa to taka, którą da się smacznie zaparzyć bez konieczności stosowania aptecznej precyzji. W kawie najważniejsze są dobrze zmielone i jakościowe ziarna oraz odpowiednia woda. Te dwa składniki sprawiają, że każde niedociągnięcia w procesie parzenia schodzą na drugi plan. Kawa to przyjemność, którą najlepiej się dzielić z innymi. Brew good, drink good, feel good.

Przelew Mid

Promocja
Wilfa Uniform+ młynek czarny

Producent: WILFA

Wilfa Uniform+ to młynek stworzony przy współpracy z Timem Wendelboe - Mistrzem Świata Baristów 2004, Mistrzem Świata Cup Tasters 2005 oraz wielokrotnym Mistrzem Norwegii w wypalaniu kawy. Przeznaczony do użytku domowego, idealny zarówno dla początkujących, jak i dla wytrawnych kawowych entuzjastów. Ten młynek powstał, byś zawsze mógł się cieszyć możliwie najlepszą kawą!Młynek automatyczny Wilfa Uniform WSFBS-200B jest urządzeniem automatycznym, który można sterować za pomocą precyzyjnych przycisków. W przeciwieństwie do młynków manualnych nie wymaga użycia siły, aby zmielić ziarna kawy na drobne cząsteczki. To silnik wbudowany w produkt wykonuje za Ciebie całą pracę, a to może trwać nawet kilkanaście sekund. Wyobraź sobie leniwy poranek lub wręcz przeciwnie — taki, podczas którego spieszysz się do pracy. Automatyczne urządzenie oszczędzi cenne minuty i pozwoli się zrelaksować!Największe zalety młynka to szerokie spektrum stopni mielenia, od metod przelewowych do espresso, wbudowana waga, oraz precyzyjne płaskie żarno ze stali nierdzewnej.Zastosowanie i obsługaUniform+ mieli kawę w szerokim spektrum, od espresso do przelewowych metod parzenia. Stopień mielenia reguluje się w wygodny sposób, poprzez obracanie górnego elementu. Skala jest numeryczna, podzielona na 41 stopni.Młynek posiada tylko jeden przycisk uruchamiający. Urządzenie automatycznie się wyłącza gdy wyczuje, że w pojemniku nie znajduje się więcej kawowych ziaren.KonstrukcjaCzterdzieści jeden stopni mielenia kawy, wyświetlacz LED, intuicyjne przyciski… a to jeszcze wciąż nie koniec! Młynek automatyczny Wilfa Uniform WSFBS-200B został wykonany z aluminium, stali oraz czarnego tworzywa. Jego forma zadowoli najbardziej wymagających estetów. Prawdziwie piękny i praktyczny dodatek do Twojej kuchni.Silnik młynka działa na stosunkowo niskich obrotach. Nie jest to jednak wada, a udoskonalenie - dzięki temu kawa nie przegrzewa się, co mogłoby mieć negatywny wpływ na jej smak.Pojemnik na zmieloną kawę został wykonany ze stali nierdzewnej. Zapobiega to elektryzowaniu, przez co kawowy pył nie unosi się i nie osadza na kuchennych blatach.WagaPokrywa na pojemnik na ziarna jest równocześnie wagą z wyświetlaczem LED, której dokładność pomiaru wynosi 0,1g. Waga w Uniform+ wyświetla także czas parzenia. Jest ona kompatybilna ze specjalną aplikacją, w której znajdują się porady i przepisy na wyjątkową kawę opracowane przez samego Tima. Silikonowa nakładka chroni powierzchnię wagi. Bateria wagi jest ładowana przez port UCB-C; jedno ładowanie wystarcza na około 20 godzin pracy.ŻarnoMłynek automatyczny Wilfa Uniform WSFBS-200B to urządzenie bardzo solidne. Kupując je, dokonujesz inwestycji na lata. W młynku umieszczono płaskie żarna, wykonane ze stali nierdzewnej o średnicy 58 mm. Płaskie żarna  o dużej powierzchni zapewniają większą precyzję mielenia niż żarna stożkowe, a co za tym idzie, łatwiej jest uzyskać dobre efekty w parzeniu. Żarna zostały wykonane ze stali, dzięki czemu wystarczy jedynie standardowa konserwacja, aby sprzęt służył długo. Dostęp do żaren jest bardzo prosty. Wystarczy odkręcić górną część młynka. Jest to duże ułatwienie w jego czyszczeniu.
Najniższa cena: 1 299,00 zł
1999,00 zł
Promocja
Fellow Stagg EKG PRO - Czajnik Elektryczny - Czarny Mat

Producent: FELLOW

Fellow Stagg EKG Pro to nowa, bardziej zaawansowana wersja klasycznego już czajnika elektrycznego Stagg, stworzonego z myślą o miłośnikach alternatywnych metod parzenia kawy. Wersja Pro to wysoki standard znany z klasycznego Fellow Stagg EKG, czyli...Praktyczna pojemność 900 ml pozwala na zaparzenie kawy dla całej rodziny.Wyprofilowana szyjka i precyzyjna wylewka dają kontrolę nad strumieniem wody. Zaparzanie kawy w Chemexie lub dripperze będzie bardziej precyzyjne i powtarzalne, a do tego sprawi jeszcze większą przyjemność.Elektroniczna regulacja temperatury w zakresie od 40 do 100 stopni Celsjusza. (Pro z większą dokładnością do 0,5°C). Dzięki temu podgrzejesz wodę do temperatury odpowiedniej do parzenia wybranek kawy i herbaty.Automatyczne wyłączanie czajnika po 15 minutach bezczynności.Funkcja stopera. Wyświetlacz LCD ma funkcję wyświetlania czasu, co jest szczególnie przydatne w przypadku parzenia kawy metodami alternatywnymi.Szybkie podgrzewanie wody dzięki mocy 1200 W.Eleganckie, nowoczesne wzornictwo. Piękny matowy kolor czarny czajnika Fellow Stagg EKG Pro i minimalistyczna forma sprawiają, że chcesz oglądać go w swojej kuchni. Korpus oraz przykrywka wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej 304 18/8. Uchwyt z wytrzymałego tworzywa sztucznego jest dodatkowo dociążony aby zapewnić przeciwwagę i zwiększyć stabilność podczas nalewania.Wymiary: 28,2 cm x 17,2 cm x 19,6 cm.220V, wtyczka europejska....oraz dużo więcej:Rozbudowane menu z różnymi trybami pracy ⇒ oferuje wiele nowych możliwości i ustawień (szczegóły niżej).Kolorowy wyświetlacz o wysokiej rozdzielczości ⇒ dla jeszcze bardziej intuicyjnej obsługi.Bardziej precyzyjna regulacja temperatury ⇒ z dokładnością do 0,5°C.Regulator PID ⇒ stosowany w zaawansowanych urządzeniach odpowiada za precyzyjne utrzymanie temperatury.Aktualizacja oprogramowania poprzez WiFi ⇒ poprawki systemu i nowe funkcje sprawią, że urządzenie zawsze będzie działać zgodnie z oczekiwaniami.Poprawione detale ⇒ pokrywka z uszczelką, gumowe nóżki pod czajnikiem, element łączący z nienagrzewającego się tworzywa.Fellow Stagg EKG Pro oferuje rozudowane menu z wieloma ustawieniami:SCHEDULE – możliwość zaprogramowania startu podgrzewania wody w czajniku o określonej porze. Możemy również włączyć planner stałego podgrzewania wody, np. codziennie o 8:00 – na intensywne poranki jak znalazł.GUIDE MODE – dzięki ustawieniu „on” możliwe jest pokierowanie użytkownikiem aby ten poznał temperatury wody, dedykowane do różnych zastosowań. Przy doświadczonych użytkownikach sprawdzi się jednak dokładna kontrola temp. za pomocą pokrętła (wtedy ustawiamy tutaj „off”).CHIME – ten EKG ma głos! Tutaj ustawimy głośność sygnałów dźwiękowych, które będą odtwarzany przy osiągnięciu wybranej temperatury przez czajnik. Możemy wybrać ustawienie od „0” do „10”, gdzie „10” oznacza najgłośniejszy sygnał.UNITS – znajdziemy tu wybór między stopniami Celsjusza a Farenheita, w wersji poprzedniej zmiany jednostek dokonywaliśmy przełącznikiem mechanicznym z tyłu czajnika, w nowej – w tym właśnie miejscu w menu.GENERAL – tutaj znajdziemy ustawienia aktualnego czasu, języka, połączenie z siecią WiFi (celem aktualizacji oprogramowania; uwaga: czajnik łączy się z routerami tylko 2.4 GHz, nie widzi tych 5 GHz) oraz kalibrację urządzenia. Twórcy nie wykluczają, że w przyszłości, po aktualizacji, może również trafić opcja zmiany ustawień czajnika z poziomu aplikacji w smartfonie. ALTITUDE – możemy ustalić wysokość na jakiej przebywamy, aby czajnik nie przegotowywał wody – na wyższej wysokości n.p.m. woda gotuje się w niższej, niż 100°C, temperaturze. Wiedzą o tym projektanci Fellow i takie ustawienie zaprogramowali w czajniku.PRE-BOIL – możemy wybrać ustawianie, dzięki któremu czajnik najpierw zagotuje wodę a następnie poinformuje nas gdy ta spadnie do określonej wartości (jednocześnie ją utrzymując). Przydatne do sterylizacji wody. Docenią tą funkcję również rodzice małych niemowląt.HOLD – utrzymywanie zadanej temperatury wody, znane ze starszej wersji – tam zmiany dokonywaliśmy mechanicznym przełącznikiem z tyłu. W nowej wersji, w menu możemy wybrać długość utrzymywania temp. – 15, 30, 45 czy 60 min (w starszej wersji była to niezmienna opcja 1h). 
Najniższa cena: 819,99 zł
899,90 zł
Promocja
Rhino Coffee Gear - Brewing Scale 3kg - Waga

Producent: RHINOWARES

Dobra waga jest niezbędna by osiągnąć perfekcję w przygotowywaniu najlepszej kawy. Ta waga to doskonały wybór dla wszystkich baristów i kawowych entuzjastów, którzy cenią sobie precyzję pomiaru w trakcie przygotowywania kawowego naparu. Waga ta idealnie sprawdzi się do alternatywnych metod zaparzania, jak i do espresso.Jej nowy design jest dużym ulepszeniem w porównaniu z poprzednimi modelami. Wyświetlacz został wydłużony, przez co stał się łatwiejszy do odczytania w trakcie zaparzania kawy. Posiada również funkcję zmiany wyświetlanych jednostek (uncje lub gramy).Nakładka silikonowa zapobiega ogrzewaniu się urządzenia, dzięki czemu wyniki pomiarów są precyzyjne i niezafałszowane.W wadze uwzględniono automatyczny wyłącznik, który zapobiega przedwczesnemu rozładowywaniu się baterii.Cechy:- maksymalna waga: 3kg- dokładność: 0,1g- wymiary tacki pomiarowej: 126mm x 126mm- zasilanie: 2 x bateria AAAFunkcje:- automatyczny wyłącznik- tara / kalibracja- ochrona przed przeładowaniem- stoper pozwalający na kontrolę czasu parzenia.
Najniższa cena: 169,99 zł
227,00 zł
Promocja
Hario V60 Drip Decanter - 700ml

Producent: HARIO

Hario V60 Drip Decanter to coś dla fanów alternatywnych metod parzenia, którzy uwielbiają zaparzać kawę akcesoriami V60, ale cenią sobie niektóre cechy Chemexa.Hario Drip Decanter to bardzo ciekawe urządzenie, które składa się z filtra typu V60 z typowymi dla dripów Hario kanalikami oraz szklanej, odpornej na ciepło karafki na kawę z wygodnym silikonowym uchwytem. Taki zestaw pozwala na zaparzanie i podawanie kawy przy pomocy jednego naczynia.Wszystkie elementy urządzenia łatwo się demontuje co ułatwia czyszczenie i dbanie o poszczególne części. Karafkę oraz plastikowy dripper można myć w zmywarce. Hario Drip Decanter jest kompatybilny z filtrami Hario V60-02, których 40 sztuk znajduje się w zestawie.Pojemność: 700 ml.Dokładne instrukcje oraz porady dotyczące parzenia kawy za pomocą drippera znajdziecie na naszym blogu: DRIP.
Najniższa cena: 84,99 zł
189,00 zł
Promocja
Hario filtry papierowe V60-02

Producent: HARIO

100 sztuk filtrów Hario, przeznaczonych dla stożkowatych dripperów do kawy.  Drip Hario zaparza wspaniałą kawę, ale tylko gdy używasz odpowiedniego filtra.  Jest to najbardziej standardowa wersja filtrów, charakteryzująca się bardzo dobrym przepływem wody. Rozmiar: do Hario V60-02 Symbol: VCF-02-100W Wyprodukowano w Japonii.
Najniższa cena: 19,99 zł
39,00 zł

Dobierz kawę do zestawu

Bracia Ziółkowscy Etiopia Szybki Przelew FIL 250g, kawa ziarnista

Producent: BRACIA ZIÓŁKOWSCY

Data palenia: 29.04.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Etiopii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do jagód i czarnej herbaty.Kraj pochodzenia ziaren: EtiopiaRegion: GujiMetoda obróbki: Natural
COFFEE PLANT - Etiopia Sidamo Washed Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 11.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cytryny, melona, zielonego jabłka i herbaty.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: SidamoFarma: Dale Shefina Metoda obróbki: WashedOdmiana: HeirloomPołożenie upraw: 1850 - 1930 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 85 / 100 pkt.Etiopia Sidamo jest produkowana kawa przez stację myjącą Dale-Shefina, w regionie Sidamo. Leży on we Wschodniej Afryce, w Wielkiej Dolinie Ryftowej, rozciągającej się przez Etiopię, Kenię i Mozambik. Kawa z tego regionu jest uprawiana głównie przez drobnych rolników, na wysokości od 1550 do 2200 m n.p.m. Region słynie z żyznej, wulkanicznej gleby, która dostarcza kawowcom wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Każdego roku uprawia się tam około 37 000 ton kawy na powierzchni 70 000 hektarów. Rolnicy w Sidamo w większości polegają na pracy swoich rodzin, rzadko zatrudniając pracowników sezonowych. Region jest również znany z uprawy innych roślin, takich jak kukurydza, enset (rodzaj bananowca). Historia regionu Sidamo jest silnie związana z tradycją drobnych rolników, którzy przez pokolenia uprawiają kawę w tym urodzajnym regionie.
KYOTO - Nikaragua Los Alamos Washed Filter 250g

Producent: KYOTO

Data palenia: 28.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty z Nikaragui, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są naturalne nuty przypominające limonkę, cukier trzcinowy i zielone jabłko.Kraj pochodzenia kawy: NikaraguaRegion: Murra, Nueva SegoviaOdmiana: catuai, caturraMetoda obróbki: WashedPunkty w cuppingu: 87 / 100 punktówPołożenie upraw: 1250 m n.p.m.
Nowość
Swerl Coffee - Etiopia Banko Gotiti Washed Filter 250g

Producent: SWERL COFFEE

Data palenia: 16.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez szwedzką palarnię Swerl. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do skórki pomarańczy, bergamotki i czarnej herbaty. Słodka, z nutą owoców tropikalnych.Kraj pochodzenia ziaren: EtiopiaRegion: YirgacheffeOdmiana: Ethiopian heirloomMetoda obróbki: Washed, fermentacja 48 godzinPołożenie upraw: 2100 m n.p.m.
Trigger - Etiopia Bombe Natural Filter 250g

Producent: TRIGGER

Data palenia: 29.01.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez Trigger. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do brzoskwini, czekolady, pomarańczy i kwiatów.Kraj: EtiopiaRegion: SidamoOdmiana: Ethiopian HeirloomMetoda obróbki: Natural

W domu mam niemal wszystkie zaparzacze pod metody alternatywne. Aeropressy, drippery stożkowe i płaskie, Clevera i inne. 

Najczęściej jednak korzystam z Hario Decanter, który łączy w sobie dripper V60 ze szklanym serwerem. Jako dripper i serwer w jednym doskonale sprawdza się nie tylko z racji objętości (600 ml), ale także ergonomicznej konstrukcji, która nie zajmuje miejsca. 

Młynek to sprawdzona już od lat Wilfa Uniform, która powstała we współpracy z jednym z najbardziej szanowanych ekspertów w branży Timem Wendelboe. Jest to młynek płaskożarnowy, który doskonale wyciąga słodycz z kaw i nadaje się bez problemu do mielenia zarówno pod espresso, jak i cold brew. Nigdy mnie nie zawiódł. Gdybym nie miał tego młynka, kupiłbym Fellow Ode z racji płaskich żaren oraz kompaktowej konstrukcji. 

Czajnik to znany i lubiany Fellow Stagg EKG, który dzięki możliwości sterowania temperaturą co do stopnia uzupełnia zestaw, który mam na mojej kawowej półce. Produkty te łączą w sobie wszechstronność, która pozwala mi parzyć każdą kawę, która wpadnie mi w ręce. Proste w użyciu gwarantują świetne efekty w rozsądnej cenie. Mając taki set nie potrzeba już naprawdę nic więcej.

Esko Mid

Promocja
Sage - The Barista Express Czarny - Ekspres ciśnieniowy

Producent: SAGE

Sage Barista Express (SES875BKS) to ekspres kolbowy z młynkiem do użytku domowego.Największe zalety:- Wbudowany młynek stożkowy ze stalowymi żarnami.- Elektroniczny system kontroli temperatury zapewnia stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy (+/ -1°C).- System niskociśnieniowego parzenia wstępnego.- 18 ustawień grubości mielenia.- Dysza spieniająca.- Wykonanie z materiałów wysokiej jakości.- Programowanie temperatury i objętości napojów.Doskonała filiżanka kawy jest efektem połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, odpowiednio ubitej kawy, odpowiedniego ciśnienia i temperatury wody. Przez wahania temperatury podczas ekstrakcji dochodzi do straty piany i w efekcie kawa traci swój piękny kawowy kolor w kilka sekund. Ekspres do kawy Sage BES875 zapewnia innowacyjną technologię kontroli temperatury podczas całego procesu ekstrakcji.Elektroniczny system PID rejestruje temperaturę podczas ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i gwarantuje stabilność podczas całego procesu ekstrakcji.System niskociśnieniowego parzenia wstępnego gwarantuje stopniowe zwiększanie ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze dla równomiernej ekstrakcji kawy.Wbudowany młynek stożkowy do kawy z nierdzewnymi żarnami umożliwia mielenie tylko potrzebnej ilości kawy bezpośrednio do kolby. Możliwość ustawienia grubości i porcjowania mielonej kawy daje okazję do eksperymentowania i osiągnięcia idealnej filiżanki napoju według Twojego gustu.Funkcje: Ekspres kolbowy z młynkiemEkspres kolbowy do przygotowania espresso, cappuccino, latte i innych rodzajów kawyWbudowany młynek z żarnem stożkowym ze stali nierdzewnejSystem cieplny ThermocoilElektroniczny system kontroli temperatury zapewnia stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy (+/ -1°C)System niskociśnieniowego parzenia wstępnego18 ustawień grubości mielenia250 g pojemnik na ziarna kawyAutomatyczne mielenie bezpośrednio do kolbyAutomatyczne i ręczne ustawienia ilości ekstrahowanej kawyWskaźnik ciśnienia podczas ekstrakcji kawyZdejmowany METALOWY tamper (możliwość praktycznego przechowywania w urządzeniu)Superwysoka przestrzeń do przygotowania long coffee (dużej kawy)Oddzielny przewód gorącej wody360° obrotowa dysza na paręWyjmowane 2 l naczynie na wodę z systemem filtrowaniaPowierzchnia do podgrzewania filiżanekSchowek na kabel zasilającySzufladka na akcesoriaFunkcja krótkiego parzenia wstępnegoAutomatyczne i ręczne porcjowanie kawyPreselekcja ilości mielonej kawy i możliwość programowania ilości mielonej kawy na 1 i 2 filiżanekPrzywracanie ustawień fabrycznychRęczne ustawianie objętości kawyUstawianie temperatury wody (+/- 2°C)Funkcja „Dry Puck” – elektroniczny wentyl do usuwania nadmiaru wody, z ubitej kawy w filtrze, po zakończeniu ekstrakcjiAutomatyczne wypuszczanie nadmiaru wody z systemu grzewczego po użyciu funkcji paryFunkcja Clean Me – kontrolka świetlna wskazuje potrzebę włączenia cyklu czyszczeniaNapięcie: 220–240 V ~ 50 HzMoc 1560 – 1850 WWykorzystane materiały: stal nierdzewna, stop metali szlachetnychWymiary (wys. x szer. x gł.): 42 x 31 x 30 cmWaga: 9,7 kgW zestawie znajdziesz również:Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek dla zawodowych baristówNierdzewny dzbanek do spieniania mlekaWbudowany tamperPrzyrząd do wyrównywania kawy Razor TMPrzetyczka do czyszczenia/szczoteczka
Najniższa cena: 2 449,00 zł
2999,00 zł
Barista Space - Dzbanek do mleka Ice Grain Rainbow 350 ml

Producent: BARISTA SPACE

Dzbanek Barista Space do spieniania mleka. Niezbędne narzędzie pracy każdego baristy zajmującego się Latte Artem. Wśród zalet dzbanka można wyróżnić precyzyjnie wyprofilowaną wylewkę, odpowiednie wyważenie, wygodny uchwyt oraz teflonowe pokrycie na zewnątrz.Najważniejsze cechy:- Pojemność 350 ml.- Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej typu 304.- Pokrycie teflonową farbą na zewnątrz.- Precyzyjna wylewka pozwala na wykonywanie szczegółowych wzorów.- Lekki, dzięki wykonaniu z cienkiej warstwy stali waży jedynie 170 gramów.- Odpowiednio wyprofilowana rączka pozwala na wygodne trzymanie dzbanka pod różnymi kątami.- Wysokość: 9 cm; średnica dna: 7,5 cm.- Używane i polecane przez Mistrzów Barista Francji, Australii, Wielkiej Brytanii, Meksyku, Grecji, Szwajcarii, Brazylii, Hiszpanii, Japonii, a także przez Mistrzynię Świata Barista 2018, Agnieszkę Rojewską.
Tamper Motta brązowy - 54 mm

Producent: MOTTA

Tamper wykonany ze stali nierdzewnej 18. Uchwyt  w kolorze brązowym. Dane techniczne: Średnica 54 mm Podstawa tampera płaska Ergonomiczny uchwyt drewniany Wysokość: 100 mm Waga: 350 g
Barista Space Dosing funnel 51-54mm with magnet pins grey dozownik szary

Producent: BARISTA SPACE

Lejek dozujący od Barista Space pozwala na skierowanie kawy prosto do kolby, co zapobiega rozsypywaniu kawy podczas dozowania. Dzięki lejkowi nie stracisz nawet grama kawy! Lejek jest montowany na kolbie na magnes. Odpowedni do średnicy sitka 51-54mm.
Rhino Short Thermometer Termometr do mleka Krótki

Producent: RHINOWARES

Analogowy termometr Rhinowares w wersji krótkiej (13 cm). Dzięki niemu bez problemu określisz temperaturę mleka podczas spieniania. Temperatura wwskazywana jest w zakresie od -18 do 104 stopni Celsjusza. Do termometru dołączony jest także stalowy uchwyt z regulowaną wysokością, dzięki któremu umieścisz termometr na przykład na dzbanku. Uchwyt można także zdjąć. Termometr nie nadaje się do użycia w kuchence mikrofalowej ani w gorącym piekarniku.

Dobierz kawę do zestawu

Audun Coffee - Cuba Espresso Blend 1kg

Producent: AUDUN

Data palenia: 05.05.2025

Cuba Espresso to mieszanka kaw ziarnistych z Kuby i z Afryki. Wypalana przez Auduna Sorbottena, Mistrza Świata Roasterów z 2015 roku. Gęsta i gładka, w smaku dużo czekoladowej słodyczy i niska kwasowość.Oddzielnie wypala się ziarno kubańskie i afrykańskie, a następnie są one mieszane. Blend idealny do tradycyjnego zaparzania espresso, świetnie sprawdzi się także w kawiarce i w połączeniu z mlekiem.
Bracia Ziółkowscy - Słodkie Espresso 1kg

Producent: BRACIA ZIÓŁKOWSCY

Data palenia: 29.04.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Brazylii, Kolumbii i Kostaryki wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku można wyczuć orzechy, czekoladę i czerwone owoce.Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia, Kolumbia, Kostaryka
COFFEE PLANT - Gwatemala Amapolas Espresso 1kg

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 07.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, zielonego jabłka i cytryny.Kraj pochodzenia kawy: GwatemalaRegion: HuehuetenangoOdmiana: Caturra, Typica, Bourbon, CatuaiMetoda obróbki: WashedPunkty w cuppingu: 85 / 100 punktów
Hard Beans Brazylia Samambaia Yellow Bourbon Pulped Natural ESP 1kg, kawa ziarnista

Producent: HARD BEANS

Data palenia: 05.05.2025

Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii, wypalona przez Hard Beans. Palona w jasnym stopniu w standardzie espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.W filiżance można oczekiwać nut czerwonych jabłek, orzechowych ciastek i krówek. Doskonała jako kawa czarna, jednak sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem.Kraj pochodzenia ziarna: BrazyliaRegion: Campo das VertentesMetoda obróbki: Pulped naturalOdmiana: Yellow BourbonPołożenie upraw: 1200 m n.p.m.
Hi! Coffeedesk - Esko! Espresso 1kg

Producent: HI! COFFEEDESK

Data palenia: 18.02.2025

Esko! Co w środku? Intensywny i pobudzający smak perfekcyjnej mieszanki ziaren. Ty wiesz, co z tym zrobić! Dajesz do przodu! Meta czeka! Przecież w poniedziałki trzeba ostro do ataku. Podkręcamy wir i tempo aromatycznego espresso. Make some noise people!Profil smakowy: waniliowo-czekoladowy z delikatnym owocowym twistemKraj pochodzenia ziarna: Brazylia / TanzaniaRegion: Minais Gerais, Cerrado / ArushaOdmiana: Bourbon, Mundo Nuovo / Blue Mountain, Kent, BourbonObróbka: natural / washedWysokość upraw: 800 - 1300 / 1600 - 1765 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 82 / 85,5 SCAKawy Hi! Coffeedesk palone w stylu espresso doskonale sprawdzą się zarówno w ekspresach automatycznych, jak i kawiarce. Nieważne czy pijecie kawy czarne, czy z mlekiem, kawa Esko! będzie świetnym początkiem każdego dnia.Selected, matched, freshly roasted.Powiedz Hi! kawie specialty idealnej na co dzień i od święta. Dla siebie, dla znajomych, dla rodziny i dla kawowych sceptyków. Pod esko i filtr, do tańca i tak jak tylko chcesz.Z kawami Hi! Coffeedesk odtworzysz najlepsze nuty z pięciolinii specialty. Wciągają, uwodzą, zaskakują, dodają kopa i poprawiają humor jak najlepsza piosenka. W końcu to Hi-Filtered od Coffeedesk.
Lazy Legs - Daily Espresso 1kg

Producent: LAZY LEGS

Data palenia: 18.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w Warszawie przez Lazy Legs. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz, kwasowość jest niska - można tu wyczuć nuty białej czekolady, orzechów i wanilii.Kraj pochodzenia: BrazyliaRegion: Minas Gerais, CerradoOdmiana: Bourbon, Mundo NovoMetoda obróbki: NaturalOpinia roastera:Daily Espresso powstało szczególnie po to by odnaleźć się w naszej ulubionej metodzie jaką jest kawiarka. Intensywny napar bez względu na to czy dodacie do niego wody czy mleka sprawi wiele przyjemności. Wysoka słodycz i niska kwasowość będzie również idealnie komponowała się z toniciem oraz sokiem pomarańczowym. You will lern the way on the way so brew everyday.Metody parzenia:O palarni:Kilka słów od założycieli palarni, Piotrka i Dziewula: "Jesteśmy dwoma kumplami i wspólnie organizujemy między innymi eventy Coffee Race Poland, Coffee Race Europe i od tego roku jeszcze Coffee Race USA. Jaramy się kawą i robimy to, na co mamy ochotę. Stworzyliśmy kawy, które nam smakują, dają radość i są proste do zaparzenia. Chcesz ich spróbować, to fajnie - życzymy smacznego!"
Nowość
Runty Roaster - Choco Blend Espresso 250g

Producent: RUNTY ROASTER

Data palenia: 23.04.2025

Mieszanka kaw ziarnistych z Brazylii i Ugandy (Arabica + Robusta), wypalona przez Runty Roaster. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, kakao i suszonych owoców.Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia / UgandaMetoda obróbki: Naturalna / MytaPołożenie upraw: 1000 - 1100 m n.p.m.Odmiana: Arabica + RobustaOPINIA ROASTERAEspresso jak z dodatkiem deco moreno, klasyka ale ze specialty twistem.

Przygotowanie espresso w domu nie musi być trudne ani skomplikowane. W dzisiejszych czasach są rozwiązania takie jak np. ekspres Sage The Barista, który dzięki wbudowanemu młynkowi marki Baratza jest świetną propozycją “all in one” dla każdego, kto szuka prostych rozwiązań za rozsądną cenę. 

Do ekspresu rekomenduję jednak użycie kilku dodatkowych akcesoriów, które poprawią nam sposób przygotowania naszej kawy przed zaparzeniem esencjonalnego espresso. Dodatkowy tamper Motta oraz pierścień do rozprowadzenia kawy Barista Space są w mojej ocenie wymagane dla poprawy smaku kawy. Do dzbanka do pienienia mleka proponuję dodatkowo użyć termometru od Rhinowares, aby podczas spieniania mleka bądź napoju roślinnego dbać o powtarzalność temperatury.

Stwórz swój idealny zestaw dla Home Baristy, a my przyznamy zniżkę: 15% na drugi produkt, 30% na trzeci produkt, a na czwarty aż 45%! Rabat obowiązuje na najtańszy produkt, rabaty nie sumują się. Udanych zakupów i jeszcze lepszej kawy!

Zgarnij wiosennego e-booka i 20 zł rabatu!

Zapisz się do newslettera Coffeedesk i odbierz darmowego e-booka w wiosennej edycji – pełnego inspirujących przepisów na kawę i herbatę. Dodatkowo otrzymasz kod rabatowy o wartości 20 zł na Twoje zakupy! Bądź również za bieżąco z naszymi nowościami, promkami i akcjami specjalnymi.

Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności. Rabat przy zakupach za minimum 199 zł, zniżka jest jednorazowa i nie łączy się z innymi promocjami.