Darmowa dostawa od 199 zł Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot 365 dni na zwrot
Mid
Mid

Hania

Na co dzień pracuję w Coffeedesk – ogarniam zakupy, projekty, planuję, sprawdzam, rozmawiam. Biurko to mój punkt startowy, ale kawa to coś, co naprawdę mnie kręci. Po godzinach staję za barem jako baristka – tam dzieje się magia, tam łapię balans między światem Excela a ekstrakcją.
Mój styl? AeroPress i espresso – lubię kontrasty. Jedno daje mi przestrzeń i wolność, drugie koncentrację i moc. Uwielbiam kawy z charakterem – soczyste, owocowe, czasem z nutą zaskoczenia. Startuję też w zawodach kawowych, bo lubię się sprawdzać i rozwijać.
A jak już odkładam dripper, łapię za szydełko albo robię grillz – customowe, błyszczące, totalnie moje. Dzierganie i rękodzieło to mój chill, grillz to moja zajawka, kawa to mój język. Wszystko się łączy – precyzja, styl i własny flow.
Jestem Hania. Robię kawę, rzeczy i rzeczy z kawą. I zawsze po swojemu.

Przelew Mid

Promocja
Fellow Opus - Młynek automatyczny - Czarny

Producent: FELLOW

Fellow Opus to elektryczny młynek do użytku domowego, którym zmielisz kawę pod każdą metodę parzenia. Został stworzony zarówno z myślą o miłośnikach espresso, jak i przelewowych metod parzenia kawy. Dlaczego elektryczny młynek Fellow Opus to produkt dla Ciebie?Szeroki zakres mielenia ⇒ Opus pozwala na zmielenie kawy do każdej metody parzenia kawy - od espresso, przez przelewowe metody parzenia, AeroPress, French Press, aż po Cold Brew. To aż 41 standardowych ustawień oraz dodatkowe stopnie makro. Równe i powtarzalne mielenie ⇒ Opus jest wyposażony w stożkowe żarno ze stali o średnicy 40mm. To w połączeniu z silnikiem o momencie obrotowym 6Nm sprawia, że kawa jest zmielona idealnie za każdym razem.Prosta obsługa  ⇒ pokrywka Opusa jest również miarką do ziarna oraz podręcznym przewodnikiem po ustawieniach młynka pod różne metody parzenia. Dodatkowo, kalibracja i czyszczenie młynka nie wymagają specjalnych narzędzi. Zero bałaganu  ⇒ technologia antystatyczna w połączeniu z odpowiednio zaprojektowanym zsypem sprawiają, że pylenie młynka oraz retencja są zredukowane do minimum. Dzięki temu zmielona kawa trafia do pojemnika, a jej resztki nie pozostają w młynku i nie rozsypują się na blacie.Fellow Opus łączy w sobie minimalistyczny design oraz mnóstwo zaawansowanych funkcji:Łopatka na froncie pozwala na łatwą regulację grubości mielenia. Możesz wybrać jeden z 41 stopni w zależności od tego pod jaką metodę parzenia chcesz zmielić kawę. Młynek sprawdzi się do wszystkich metod parzenia kawy. Stożkowe żarna C6-40 Burly Burrs™ ze stali nierdzewnej wraz z silnikiem o momencie obrotowym 6 Nm zapewniają równe mielenie na każdym ustawieniu. Prędkość żarna to 350 RPM. Pozwala ono na mielenie kawy w zakresie od około 200 mikronów w górę.Mielenie przez 30, 60, 90 lub 120 sekund w zależności od tego, ile razy naciśniesz przycisk.Hopper mieści 110 gramów ziarna - jest stworzony do wsypywania porcji ziarna bezpośrednio przed parzeniem. Możesz zmielić w ten sposób kawę nawet na 12 filiżanek. Taka pojemność zbiornika na ziarno pozwala zaoszczędzić miejsce i sprawia, że mielona kawa jest zawsze świeża.Pojemnik na zmieloną kawę jest wykonany z tworzywa sztucznego. Na jego dnie jest magnes, który pozwala na łatwe umiejscowienie pojemnika na młynku, co pomaga uniknąć rozsypywania kawy podczas mielenia. Wyprofilowana pokrywka pozwala na wygodne przesypywanie zmielonej kawy w przypadku przelewowych metod parzenia, a dodatkowy adapter czyni pojemnik kompatybilnym z portafiltrami.Obudowa jest elegancka i solidna, wykonana z tworzywa sztucznego.Niewielkie wymiary pozwalają na wygodne umiejscowienie młynka na blacie.Wymiary (Gł. x szer. x wys.) 21 cm x 12,9 cm x 26,8 cm.220V, wtyczka europejska.Minimalistyczne wzornictwo sprawia, że młynek będzie ozdobą każdej kuchni:Przewodnik po ustawieniach mielenia umieszczony na pokrywce ułatwia pracę:Fellow Opus jest wyposażony w adapter ułatwiający przesypywanie kawy do portafiltra: 
Najniższa cena: 749,99 zł
999,90 zł
Najniższa cena: 749,99 zł
Promocja
Hario - waga V60 Drip Scale czarna

Producent: HARIO

Hario V60 Drip Scale to najnowsza odsłona starszego modelu tej marki. Nowoczesną wagę zaprojektowano z myślą o profesjonalnych baristach i pasjonatach parzenia kawy. Dzięki zastosowaniu najnowszej technologii, urządzenie pozwala na ważnie ziaren kawy lub ilości gorącej wody, z równoczesnym pomiarem czasu parzenia. Parametry te są kluczowe podczas przygotowywania wysokiej jakości kawy przelewowymi metodami parzenia, dlatego ich znajomość przyczynia się bezpośrednio do efektów pracy baristy. Dużym ułatwieniem podczas korzystania z Hario V60 Drip Scale są silikonowe podkładki pod nóżki, zapobiegające ślizganiu się wagi.Z uwagi na prostotę użytkowania, Hario V60 Drip Scale idealnie sprawdzi się w przypadku doświadczonych baristów, jak i tych początkujących, którzy swoją przygodę z parzeniem kawy dopiero rozpoczynają. Waga stanowić może wyposażenie kawiarni, ale też prywatnych kuchni, gdzie poza ważeniem ziaren, przyda się też do innych produktów wykorzystywanych podczas gotowania. Wśród dodatkowych funkcji nie brakuje stopera czy możliwości tarowania, a maksymalny udźwig wynosi aż 2 kg.Model Hario V60 Drip Scale jest w całości utrzymany w czerni, przez co stanowi niezwykle elegancki element wyposażenia kawiarni i kuchni. Nowoczesna i minimalistyczna forma opatrzona dużym, czytelnym wyświetlaczem, doskonale wkomponuje się w różnego rodzaju wnętrza, zarówno te nowoczesne, jak i tradycyjne. Wymiary urządzenia wynoszą 12 x 19 x 3 cm, przez co te nie zajmuje dużo miejsca i bez problemu może być przechowywane nawet w najmniejszych kuchniach.W zależności od ważonej masy, waga Hario V60 Drip Scale zmienia swoją precyzję pomiarową:WagaStopień precyzji2-200g0.1g200-500g0.5g500-2000g1g
Najniższa cena: 199,99 zł
379,00 zł
Najniższa cena: 199,99 zł
Ostatnie sztuki
Promocja
April - Dripper ceramiczny - Biały

Producent: APRIL COFFEE

Dripper April z porcelany z płaskim dnem. Dripper to prosty a przy tym efektowny sposób na przygotowanie doskonałej czarnej kawy w domowych warunkach. Za jego pomocą możesz wygodnie przygotować jedną lub kilka porcji kawy.Wersja ceramiczna jest wyjątkowo elegancka i zapewnia nieco niższe utrzymywanie temperatury oraz wolniejsz przepływ wody niż plastikowe drippery April. Dzięki temu napar jest bardziej zbalansowany. Dripper jest kompatybilny z filtrami z płaskim dnem April Small oraz Kalita.Parzenie kawy w dripperze jest niezwykle proste. Wystarczy umieścić dripper na serwerze lub kubku, włożyć do niego papierowy filtr i wsypać zmieloną kawę, którą następnie kilkukrotnie zalewamy gorącą wodą. Metoda jest prosta, jednak pozwala na wiele eksperymentów i dostosowywanie poszczególnych parametrów parzenia. Przygotowana w ten sposób kawa jest pełna smaku i pozbawiona fusów. 
Najniższa cena: 169,99 zł
285,00 zł
Najniższa cena: 169,99 zł
Promocja
Hario Buono Kettle - 700 ml

Producent: HARIO

Hario Buono Kettle to najlepszy przyjaciel baristy, w postaci praktycznego dzbanka służącego do gotowania wody. Ze względu na swą precyzję, jest szczególnie przydatny przy zaparzaniu kawy metodami alternatywnymi jak Drip, Chemex czy Aeropress.Wyprofilowana szyjka zapewnia pełną kontrolę nad strumieniem wody. Dzięki temu masz wpływ na tempo oraz miejsce, w które kierujesz wodę. Minimalistyczny i industrialny design, oraz precyzja nalewania zdecydowanie wyróżniają Buono Kettle na tle innych czajników.Solidna konstrukcja ze stali nierdzewnej z elementami z tworzywa sztucznego czynią Buono Kettle czajnikiem na długie lata. Hario Buono w tym rozmiarze nie jest kompatybilny z płytami indukcyjnymi.Jego wygląd i funkcjonalność zostały docenione w 2009 roku podczas międzynarodowej wystawy World Tea Expo, gdzie Buono Kettle wygrał w kategorii najlepszego nowego produktu.Pojemność całkowita: 700 mlPojemność użytkowa: 500mlŚrednica całkowita dna to 11,5 cm.Poniższy film przedstawia przykładowe użycie Hario Buono Kettle w parze z Chemexem:
Najniższa cena: 154,99 zł
289,00 zł
Najniższa cena: 154,99 zł

Dobierz kawę do zestawu

Bracia Ziółkowscy - kawa ziarnista Etiopia Idido Natural Filter 250 g

Producent: BRACIA ZIÓŁKOWSCY

Data palenia: 19.05.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Etiopii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do moreli, herbaty i ziół.Kraj pochodzenia ziaren: EtiopiaRegion: YirgacheffeFarma: stacja myjąca IdidoOdmiana: HeirloomMetoda obróbki: NaturalPołożenie upraw: 1950 - 2100 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 85 / 100 pktO KAWIETa kawa pochodzi ze stacji myjącej w Idido, Yirgacheffe, należącej do Wete Ambela Coffee Export PLC.Wiśnie dostarcza ponad 90 lokalnych rolników, którzy uprawiają stare odmiany etiopskie na wysokościach 1950–2100 m n.p.m. Ich gospodarstwa mają od 1 do 2 hektarów. Stacja produkuje około 9 ton kawy rocznie.OPINIA ROASTERAKlasyczna Etiopia, dobra na co dzień i od święta. Słodkie miękkie owoce, zioła. Herbaciana lekkość, długi i słodki aftertaste. Takie kawy lubimy bardzo.
DARMOWA DOSTAWA
HAYB - kawa ziarnista Się Przelewa Tropik Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 27.06.2025

Kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć nuty dojrzałych owoców, karmelu oraz rumu.Mieszanka składa się z kaw:- 100% KolumbiaOpinia roastera:ŻAR TROPIKÓW!To nie przelewki – Się Przelewa Tropik to czwarty (i najnowszy) przelewik z serii, taki owocowy, ale inaczej niż Owoc. Tej kawy potrzebowaliśmy wszyscy – i w końcu ją mamy. Domknęliśmy kwartet tropikalnie owocową Kolumbią w wydaniu daily – a jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej!Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Hard Beans - kawa ziarnista Brazylia Campo das Vertentes Natural Filter 250 g

Producent: HARD BEANS

Data palenia: 30.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można wyczuć nuty nugatu, czekolady i suszonej figi.Kraj pochodzenia ziarna: BrazyliaRegion: Campo das VertentesMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai
COFFEE PLANT - kawa ziarnista Peru Perlamayo Filter 250 g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 14.05.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty moreli, brzoskwini, róży i syropu klonowego.Kraj pochodzenia ziarna: PeruRegion: HuabalFarma: PerlamayoMetoda obróbki: WashedOdmiana: CaturraPołożenie upraw: 2000 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 87 / 100 pkt.Kawa z Peru pochodząca od bardzo małej kooperatywy rolników uprawiających kawę ponad 2000 m n.p.m. co w warunkach peruwańskich stanowi nie lada wyzwanie z punktu widzenia całego procesu produkcji. Perlamayo to 100% Caturra rosnąca ponad 2000 m n.p.m., która została poddana obróbce na mokro. W efekcie uzyskaliśmy bardzo słodką, złożoną kawę o ciekawych profilu sensorycznym. Spodziewaj się owoców pestkowych takich jako morela, czy brzoskwinia, słodyczy syropu klonowego i pięknego różanego aromatu.       OPINIA ROASTERATa piękna Caturra z Peru zachwyca swoim owocowym i złożonym profilem sensorycznym. Dzięki dużej wysokości, na której jest uprawiana ta Caturra kawa nabrała złożonej, intensywnej i bardzo przyjemnej kwasowości, przypominającej tę brzoskwiniową lub morelą. Słodycz, owocowa także, przypomina przede wszystkim gęsty, lepki syrop klonowy, a wszystko to połączone jest zarówno aromatem, jak i smakiem dzikiej róży. Doceniamy tę kawę za jej charakter, złożoność i ostatecznie bardzo ciekawy profil sensoryczny, niezbyt charakterystyczne dla kraju pochodzenia.      PRZEPISSłodycz tego ziarna i bogaty aromat sprawia, że kawę bardzo łatwo się parzy, a rezultat zazwyczaj będzie zbliżony do oczekiwanego. Jednak by to ułatwić, rekomendujemy przepis który pozwoli kawie otworzyć się wystarczająco i nie przesadzić z intensywnością. Metoda Drip (np. Origami), 18 g średnio-grubo zmielonej kawy (22 kliki Comandante), woda o temperaturze 94°C i zalewanie odpowiednio:0:00 – 55 ml (zamieszaj dripperem)0:30 – 120 ml1:00 – 180 ml1:30 – 240 ml2:00 – 300 mlNa koniec delikatnie zamieszaj.
Kavoholik - kawa ziarnista Uganda Lava Cherry Natural Omniroast 200 g

Producent: KAVOHOLIK

Data palenia: 01.05.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Ugandy, wypalona przez słowacką palarnię Kavoholik. Palona średnio, idealna do wszystkich metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty owoców, ciemnej czekolady i ananasa.Kraj pochodzenia kawy: UgandaRegion: Rwenzori MountainsMetoda obróbki: natural extended 48H fermentationOdmiana: SL14, SL28Punkty w cuppingu: 86 / 100 punktówPołożenie upraw: 1600 - 2070 m n.p.m.
Audun Coffee - kawa ziarnista Drip No. 2 Brazylia Mumbuca Filter 1 kg

Producent: AUDUN COFFEE

Data palenia: 23.06.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. W opakowaniu znajdziesz minimum 75% ziaren z Brazylii i około 25% arabiki różnego pochodzenia.Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty żółtej śliwki, gruszki, migdałów i kakao.Kraj: >75% Brazylia / ok. 25% mieszanka arabikiMetoda obróbki: Pulped natural
Instytut Kawy - kawa ziarnista Kolumbia Buenos Aires Natural Filter 250 g

Producent: INSTYTUT KAWY

Data palenia: 26.05.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez Instytut Kawy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do malin, landrynek, melona i mlecznej czekolady.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaRegion: Buenos AiresOdmiana: CaturraMetoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1700 - 2300 m n.p.m.
Promocja
Bagdrip - kawa w saszetkach Etiopia - 1 saszetka 11 g

Producent: BAGDRIP

Jedna saszetka (11 g)Czym jest Bagdrip?Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.Smak i pochodzenieW tym opakowaniu znajdziesz kawę z Etiopii, z regionu Yirgacheffe położonego wysoko w górach. Ta myta kawa da Ci bardzo złożone wrażenia – poczujesz herbaciany aromat Earl Grey, limonkę, cytrynę, wanilię oraz kwiaty.Sposób parzenia1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka.2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku.3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr.4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe!Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Najniższa cena: 5,50 zł
5,50 zł
Najniższa cena: 5,50 zł
Nowość
COFFEE PLANT - kawa ziarnista Rwanda Humure Natural Filter 250 g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 24.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty truskawki, rumu, ananasa i ciemnej czekolady.Kraj pochodzenia ziarna: RwandaRegion: GatsiboMetoda obróbki: NaturalPołożenie upraw: 1582-1882 m n.p.m.Odmiana: Red BourbonPunkty w cuppingu: 86 / 100 punktówO KAWIEHumure to uznana stacja myjąca należąca do Baho Coffee, która już od wielu lat co roku dostarcza bardzo wysokiej jakości kawę. Ten konkretny lot, który znajdziesz w naszej paczce to Red Bourbon uprawiany na wysokości 1580 - 1880 m n.p.m. z obróbki naturalnej. Bardzo dobra gleba, specyficzny mikroklimat oraz metoda obróbki razem stworzyły te pyszną kawę. I choć mamy tu do czynienia z klasyczną obróbką naturalną to profil sensoryczny przypomina raczej kawę z obróbki beztlenowej. A w niej spodziewaj się słodkich nut truskawki, ananasa, rumowego fermentu i ciemnej czekolady. Kawa ma niską, owocową kwasowość.OPINIA ROASTERANaturale pochodzące z Rwandy bardzo często mają dużo słodyczy, owocowe profile i dobrze rozwiniętą kwasowość. Ten konkretny lot nieco wyłamuje się z tego schematu. Owszem jest tu sporo owocowej słodyczy, przypominającej truskawki i owoce tropikalne, ale wyraziste są także lekko alkoholowe nuty przypominające rum. Wszystko wieńczy ciemna czekolada. W aromacie również mamy mieszankę owoców i lekkich nut alkoholowych, a kwasowość w tej kawie pozostaje nieco stłumiona.PRZEPISMamy do czynienia z intensywną i mocno owocową kawą, która jest łatwa w zaparzeniu. Jednak aby to ułatwić, rekomendujemy przepis który pozwoli kawie otworzyć się wystarczająco i nie przesadzić z intensywnością. Metoda Drip (np. Origami), 18 g średnio-grubo zmielonej kawy (23 kliki Comandante), woda o temperaturze 96°C i zalewanie odpowiednio:0:00 – 55 ml (zamieszaj dripperem)0:30 – 120 ml1:00 – 180 ml1:30 – 240 ml2:00 – 300 mlNa koniec delikatnie zamieszaj.                                                                           
Trigger - kawa ziarnista Kolumbia Finca El Guayacan Natural Filter 250 g

Producent: TRIGGER

Data palenia: 28.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez Trigger. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do wanilii, moreli, wina i czekolady.Kraj: KolumbiaRegion: HuilaFarma: Finca El GuayacanOdmiana: Pink BourbonPołożenie upraw: 1550 m n.p.m.Metoda obróbki: NaturalOcena w cuppingu: 88 / 100 punktówZIARNOProces: Natural – wiśnie po zbiorze są najpierw selekcjonowane w wodzie (floatowanie), a następnie suszone na osobnym patio. Często obracane, by zapewnić równomierne suszenie. Selekcja: Zbierane są wyłącznie dojrzałe, czerwone wiśnie. Miriam i Libardo motywują zbieraczy lepszą stawką i darmowymi posiłkami. Wysokość: 1550 m n.p.m. Gleba: Żyzna gleba wulkaniczna typu loam.Odmiana: Pink Bourbon – dawniej uważana za krzyżówkę Yellow i Red Bourbon, ale według najnowszych badań to etiopska landrace o imponującym potencjale sensorycznym (spokrewniona z Geishą!). Farma: Finca El Guayacan – 3-hektarowe gospodarstwo prowadzone przez Miriam Quesadę i jej męża.Smak: Naturalna obróbka nadaje kawie soczystość, głębię i fermentacyjne nuty – spodziewaj się intensywnej słodyczy, tropikalnych owoców i lekkiej dzikości.Pink Bourbon z farmy Miriam Quesady to połączenie rzadkiej odmiany, precyzyjnej naturalnej obróbki i ogromnej pasji. Ziarna pochodzą z niewielkiej farmy w Huili, gdzie na wysokości 1550 m n.p.m. dojrzewają w żyznej, wulkanicznej glebie. Zbierane są ręcznie – tylko w pełni dojrzałe owoce – i suszone powoli, z dużą dbałością o równomierność. To pozwala zachować wyrazisty profil sensoryczny: tropikalne owoce, intensywna słodycz, lekko fermentacyjne tło i elegancka kwasowość. Pink Bourbon z Huili to odmiana, która zaskakuje – nie tylko nazwą, ale i głębią smaku. Mimo że nie jest prawdziwym Bourbonem, jej etiopskie korzenie i pokrewieństwo z Geishą dają o sobie znać w każdej filiżance.OPINIA ROASTERAZiarna od Miriam Quesady to nie tylko kawa – to opowieść o pasji, rodzinie i jakości. Ten Pink Bourbon z regionu Huila w Kolumbii to rezultat lat pracy, troski o szczegóły i naturalnego procesu obróbki, który wydobywa z ziaren maksimum słodyczy i owocowości. Już przy pierwszym zaparzeniu poczujesz, że to coś wyjątkowego – warstwowy profil, czysta fermentacja i elegancja charakterystyczna dla tej odmiany, która – jak się okazuje – wcale nie jest Bourbonem, ale wywodzi się z etiopskich odmian botanicznych. To kawa, która zaskakuje, ale przede wszystkim zachwyca. Z dumą palimy i dzielimy się nią!PRZEPISV60, temperatura wody: 95 stopni Celsjusza, 300 g wody, 21 g kawy, mielenie 7 (Fellow Ode II).1. Preinfuzja 75 g dostarczanie wody: 0-0:10,2. 150 g dostarczanie wody 0:30-0:40,3. 225 g dostarczanie wody 1:00-1:10,4. 300 g dostarczanie wody 1:30-1:40. Cała woda powinna skończyć się przelewać ok. 2:10 - 2:20.

Zestaw dla każdego, kto chce parzyć świetną kawę w domu. Fellow Opus to precyzyjny młynek automatyczny do różnych metod parzenia. April Dripper zapewnia czysty, powtarzalny napar. Do tego dokładna waga Hario V60 ze stoperem i klasyczny czajnik Hario Buono, który daje pełną kontrolę nad nalewaniem. Wszystko, czego potrzebujesz, żeby kawa w domu smakowała jak z kawiarni.

Esko Mid

Promocja
Fellow Opus - Młynek automatyczny - Czarny

Producent: FELLOW

Fellow Opus to elektryczny młynek do użytku domowego, którym zmielisz kawę pod każdą metodę parzenia. Został stworzony zarówno z myślą o miłośnikach espresso, jak i przelewowych metod parzenia kawy. Dlaczego elektryczny młynek Fellow Opus to produkt dla Ciebie?Szeroki zakres mielenia ⇒ Opus pozwala na zmielenie kawy do każdej metody parzenia kawy - od espresso, przez przelewowe metody parzenia, AeroPress, French Press, aż po Cold Brew. To aż 41 standardowych ustawień oraz dodatkowe stopnie makro. Równe i powtarzalne mielenie ⇒ Opus jest wyposażony w stożkowe żarno ze stali o średnicy 40mm. To w połączeniu z silnikiem o momencie obrotowym 6Nm sprawia, że kawa jest zmielona idealnie za każdym razem.Prosta obsługa  ⇒ pokrywka Opusa jest również miarką do ziarna oraz podręcznym przewodnikiem po ustawieniach młynka pod różne metody parzenia. Dodatkowo, kalibracja i czyszczenie młynka nie wymagają specjalnych narzędzi. Zero bałaganu  ⇒ technologia antystatyczna w połączeniu z odpowiednio zaprojektowanym zsypem sprawiają, że pylenie młynka oraz retencja są zredukowane do minimum. Dzięki temu zmielona kawa trafia do pojemnika, a jej resztki nie pozostają w młynku i nie rozsypują się na blacie.Fellow Opus łączy w sobie minimalistyczny design oraz mnóstwo zaawansowanych funkcji:Łopatka na froncie pozwala na łatwą regulację grubości mielenia. Możesz wybrać jeden z 41 stopni w zależności od tego pod jaką metodę parzenia chcesz zmielić kawę. Młynek sprawdzi się do wszystkich metod parzenia kawy. Stożkowe żarna C6-40 Burly Burrs™ ze stali nierdzewnej wraz z silnikiem o momencie obrotowym 6 Nm zapewniają równe mielenie na każdym ustawieniu. Prędkość żarna to 350 RPM. Pozwala ono na mielenie kawy w zakresie od około 200 mikronów w górę.Mielenie przez 30, 60, 90 lub 120 sekund w zależności od tego, ile razy naciśniesz przycisk.Hopper mieści 110 gramów ziarna - jest stworzony do wsypywania porcji ziarna bezpośrednio przed parzeniem. Możesz zmielić w ten sposób kawę nawet na 12 filiżanek. Taka pojemność zbiornika na ziarno pozwala zaoszczędzić miejsce i sprawia, że mielona kawa jest zawsze świeża.Pojemnik na zmieloną kawę jest wykonany z tworzywa sztucznego. Na jego dnie jest magnes, który pozwala na łatwe umiejscowienie pojemnika na młynku, co pomaga uniknąć rozsypywania kawy podczas mielenia. Wyprofilowana pokrywka pozwala na wygodne przesypywanie zmielonej kawy w przypadku przelewowych metod parzenia, a dodatkowy adapter czyni pojemnik kompatybilnym z portafiltrami.Obudowa jest elegancka i solidna, wykonana z tworzywa sztucznego.Niewielkie wymiary pozwalają na wygodne umiejscowienie młynka na blacie.Wymiary (Gł. x szer. x wys.) 21 cm x 12,9 cm x 26,8 cm.220V, wtyczka europejska.Minimalistyczne wzornictwo sprawia, że młynek będzie ozdobą każdej kuchni:Przewodnik po ustawieniach mielenia umieszczony na pokrywce ułatwia pracę:Fellow Opus jest wyposażony w adapter ułatwiający przesypywanie kawy do portafiltra: 
Najniższa cena: 749,99 zł
999,90 zł
Najniższa cena: 749,99 zł
Promocja
Outin - Nano Espresso Maker - Przenośny ekspres + akcesoria Ocean Blue

Producent: OUTIN

Limitowany zestaw stworzony we współpracy Outin z Shark Angels, organizacją zajmującą się ochroną rekinów. Ten unikalny kolor w odcieniu oceanicznego błękitu nie tylko symbolizuje zaangażowanie marki w ochronę piękna naszej planety, ale także przypomina o wspólnej odpowiedzialności. Chroniąc rekiny, zabezpieczamy równowagę ekosystemu oceanicznego — rozległej sieci połączonej z każdym zakątkiem naszej planety. Ponieważ oceany zajmują większość powierzchni Ziemi, ochrona tych majestatycznych stworzeń to akt zachowania istoty naszego świata. To również zrozumienie, że żywotność naszej planety, jej bioróżnorodność i skomplikowana zależność form życia są ściśle związane z majestatycznymi głębinami mórz. Poza standardową zawartością opakowania ekspresu Outin Nano, w zestawie znajdziesz także etui ochronne i specjalny brelok.Outin Nano to przenośny ekspres na kapsułki i mieloną kawę do przygotowywania espresso. Urządzenie jest kompaktowe i przenośne dzięki wbudowanemu akumulatorowi - zostało stworzone z myślą o użyciu w dowolnym miejscu - na spacerze, w samochodzie, czy w podróży. Najważniejsze cechy:- możliwość zaparzania espresso z przyjemną cremą z kawy mielonej lub kapsułek Nespresso,- możliwość zaparzania 50 - 80 ml kawy z zimnej lub gorącej wody,- wbudowany akumulator 7500 mAh pozwala na zaparzenie 5 kaw o objętości 50 ml przy użyciu zimnej wody lub ponad 100 kaw przy użyciu wrzątku,- kompaktowy i przenośny: 25 cm wysokości, 9 cm średnicy, 700 gramów wagi.KonstrukcjaKorpus ekspresu Outin Nano jest wykonany z wytrzymałych tworzyw sztucznych. Zaparzacz waży mniej niż 700 gramów, jego wysokość wynosi 25 cm, a średnica 9 cm - urządzenie jest kompaktowe, solidne i łatwo przenośne. Pojemność całkowita zbiornika na wodę wynosi 80 ml, urządzenie jest też wyposażone w kubek. Outin Nano jest wyposażony w akumulator o pojemności 7500 mAh oraz kabel zasilający USB-C. Diody na urządzeniu wskazują status pracy oraz stopień naładowania baterii. Ciśnienie pompy wynosi 20 barów.EtuiEtui ochronne Nano oferuje optymalną ochronę dla Twojego przenośnego ekspresu. Wykonane z solidnego materiału EVA i wyłożone tkaniną filcową, etui chroni przed zużyciem i uszkodzeniami. Zintegrowane pudełko na kapsułki oraz uchwyt do przenoszenia umożliwiają wygodne zabranie urządzenia ze sobą w dowolne miejsce.Sposób użyciaOutin Nano pozwala na zaparzenie espresso z kawy mielonej lub z kapsułki. Możesz przygotować kawę z ciepłej lub zimnej wody. W przypadku wlania wrzątku, Outin Nano zaparza kawę od razu. Aby przygotować kawę z zimnej wody, urządzenie potrzebuje 3-4 minut - woda jest podgrzewana do 92 stopni Celsjusza. Możesz zaparzyć 50 - 80 ml kawy (zbiornik posiada oznaczenia; zaparzane jest tyle kawy, ile zostanie nalane wody). Pełne naładowanie akumulatora pozwala na zaparzenie 5 kaw o objętości 50 ml przy użyciu zimnej wody lub ponad 100 kaw przy użyciu wrzątku.Przygotowanie kawy jest proste:1. Włóż kapsułkę lub koszyk z mieloną kawą do adaptera i przykręć adapter do ekspresu.2. Wlej wodę do wybranego poziomu.3. Naciśnij i przytrzymaj przycisk (2 sekundy z zimną wodą; przez 5 sekund lub szybko dwa razy z gorącą wodą, ).4. Poczekaj chwilę i ciesz się smakiem espresso.W opakowaniu- Ekspres Outin Nano- etui ochronne- adapter na kapsułki- koszyk zaparzający na kawę mieloną- kubek- miarka do kawy mielonej- przewód USB typu C- brelok z otwieraczem do butelek w kształcie rekina
Najniższa cena: 849,00 zł
849,00 zł
Najniższa cena: 849,00 zł
Darmowa dostawa
Subminimal ręczny spieniacz do mleka NanoFoamer Lithium czarny bateria wewnętrzna

Producent: SUBMINIMAL

Subminimal NanoFoamer Lithium to ręczny spieniacz do mleka, dzięki któremu w domowych warunkach możesz spienić mleko niczym w kawiarni. Idealna mikro-pianka sprawia, że przygotowanie cappuccino, cafe latte, flat white, czy matcha latte nie stanowi problemu. Wersja NanoFoamer Lithium jest zasilana wewnętrznym akumulatorem.Subminimal NanoFoamer to najprostszy sposób na idealne spienienie mleka w domu. Pożegnaj się z grudkowatą pianką i powitaj gładką, kremową teksturę jak nigdy dotąd! Urządzenie jest proste w użyciu, a idealne spienienie mleka zajmuje 20-30 sekund. Nanofoamer jest odpowiedni zarówno do mleka krowiego, jak i do jego roślinnych alternatyw. Wersja Lithium jest zasilana wbudowanym akumulatorem (1300mAh) i działa z prędkością do 4000 obrotów na minutę (dwa ustawienia prędkości do wyboru). NanoFoamer jest wyposażony w dwie wymienne końcówki o różnej wielkości oczek - pozwalają one na osiągnięcie nieco innej tekstury mlecznej pianki. Końcówki można wymieniać. Połączenie stali nierdzewnej i tworzywa sztucznego sprawia, że urzadzenie jest wytrzymałe i lekkie. Czyszczenie urządzenia jest bardzo proste - jest wodoodporne i wystarczy wypłukać je pod bieżącą wodą. NanoFoamer tworzy mikro-piankę idealną do latte art, dlatego zakup urządzenia daje także dostęp do nagrania szkoleniowego Latte Art Master Class w języku angielskim.Zawartość opakowania:• NanoFoamer Lithium• Kabel UCB-C na USB-C• Dwie końcówki NanoScreen• Osłona ochronna• Samoprzylepny uchwyt ścienny• Instrukcja obsługi• Certyfikat autentyczności• Kod dostępu do nagrania  Latte Art Master Class
Coffeedesk - Kubek ceramiczny biały

Producent: COFFEEDESK

Klasyczny design PRL-u w całkiem nowej, Coffeedeskowej odsłonie - nie na kompot, a na kawę!Ozdobiony logo Coffeedesk, dzięki czemu nikt nie będzie miał wątpliwości skąd bierze się dobra kawa w Twoim kubku. Wykonany z dbałością, z grubej ceramiki, idealnie trzyma się w dłoniach i wygodnie „sztapluje” w szafkach czy na półkach. Przetestowany i używany na co dzień przez wszystkie Coffeedeski! Nam wyjątkowo przypadł do gustu i z dumą pijemy z niego kawę.Kubek jest wykonany z porcelany i mieści się w nim 300 ml napoju.

Dobierz kawę do zestawu

Nowość
Hard Beans - kawa ziarnista Kolumbia Sunshine Espresso Espresso 1 kg

Producent: HARD BEANS

Data palenia: 07.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Kawa palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające migdały, karmel i czerwone jabłko.Kraj pochodzenia ziarna: KolumbiaRegion: Palestina, HuilaFarma: CadefihuilaMetoda obróbki: WashedOdmiana: Caturra, TabiPołożenie upraw: 1700 m n.p.m.O KAWIEGmina Palestina to miejsce wyjątkowe: jest nazywana ""fabryką wody i lasów"" regionu Huila. Charakteryzuje się się dwoma typami klimatu: chłodnym i umiarkowanym, a kawy z tego obszaru różnią się od reszty Huila – są bardziej kwasowe i delikatne, z wyczuwalnymi nutami owocowymi. Nasza kawa pochodzi od wyselekcjonowanej grupy producentów z górnej części gminy Palestina, położonej na wysokości około 1700 m n.p.m. Ta grupa rolników wyspecjalizowała się w uprawie odmian takich jak Tabi i Caturra. Cooperativa Departamental de Caficultores del Huila Ltda. CADEFIHUILA to organizacja non-profit i jedna z najważniejszych spółdzielni kawowych w Kolumbii. Swoim zasięgiem obejmuje 27 gmin, w których funkcjonuje sieć wsparcia składająca się z 45 punktów skupu kawy, 46 sklepów z nawozami, 36 sklepów z zaopatrzeniem rolniczym, 16 stałych laboratoriów cuppingowych, jednego mobilnego laboratorium oraz 7 punktów oferujących usługę suszenia. CADEFIHUILA realizuje programy mające na celu osiąganie wysokich standardów produkcji na farmach. Standardy te opierają się na kodeksach postępowania takich jak Fairtrade, Rainforest, 4C i C.A.F.E. Practices. Rozwój procesów certyfikacji dla tych wyspecjalizowanych kaw pozwala odpowiadać na zapotrzebowanie rynku na kawę kupowaną w określonych warunkach.Caturra to odmiana kawy, która powstała jako naturalna mutacja odmiany Bourbon. Została odkryta na plantacji w stanie Minas Gerais w Brazylii między 1915 a 1918 rokiem. Nazwa ""Caturra"" pochodzi od słowa ""Guarani"", które oznacza ""mała"". Odmiana ta charakteryzuje się niewielkim wzrostem rośliny. Dzięki swojemu niewielkiemu rozmiarowi i gęsto rozmieszczonym gałęziom może być sadzona blisko siebie, co zwiększa plon na danej powierzchni. Caturra przyczyniła się do intensyfikacji uprawy kawy, szczególnie w Ameryce Środkowej, gdzie wprowadzono ją do uprawy w latach 40. XX wieku. Odmiana ta odegrała również istotną rolę w uprawie kawowców odpornych na rdzę liści kawowca, przyczyniając się do powstania rodziny odmian ""Catimor"". Tabi to stosunkowo młoda odmiana, stworzona w Kolumbii jako skrzyżowanie odmian Bourbon, Typica i odpornej na choroby odmiany Timor Hybrid. Słowo “Tabi” pochodzi z języka rdzennej ludności Kolumbii i oznacza “spokój” lub “życie"".Kawa przechodzi tradycyjny proces mycia, który zaczyna się od zbioru dojrzałych owoców, ich zważenia i pozostawienia na 24 godziny w zbiorniku przetwórczym. Następnie ziarna są odpestkowane i umieszczane w zbiorniku z wodą, gdzie po około 12 godzinach są dwukrotnie płukane. Na końcu kawa jest suszona na słońcu lub maszynowo, w zależności od możliwości producenta.PRZEPISProporcje: 16,5 g (doza) / 36 g (uzysk)Temperatura wody: 94°CMielenie: bardzo drobneCzas parzenia: 24 sekMetody:Ekspres przelewowy:przepłucz filtr wodą przed wsypaniem kawyzamieszaj kawę w dzbanku przed przelaniem do filiżankiEkspres ciśnieniowy:ustaw młynek na drobne mielenieczas ekstrakcji powinien wynosić 20-30 sekund
Nowość
KAWA MIESIĄCA
ESPRESSO MIESIĄCA: COFFEE PLANT - kawa ziarnista Etiopia Guji Buki Natural Espresso 1 kg

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 14.07.2025

Oto nowe Espresso Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty z Etiopii, wypalona w palarni COFFEE PLANT. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć naturalne nuty przypominające migdały, maliny, bergamotkę i czekoladę.  Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: Guji, Oromia, UragaOdmiana: HeilroomFarma: Local farmers - Buki Washing StationPołożenie upraw: 2200 - 2250 m n.p.m.Metoda obróbki: NaturalO KAWIE Stacja myjąca Buki położona jest w regionie Guji, dystrykcie Oromia, około 2 km oddalonych od miasta Uraga. Stacja myjąca współpracuje z około 750 lokalnymi rolnikami. Kawa w tej okolicy rośnie na wysokości 2200 - 2250 m n.p.m. gdzie rosną lokalne odmiany botaniczne - Heilroom, uprawiane w zrównoważony sposób. Sama zaś stacja myjąca pracuje w sposób dla Etiopii klasyczny - produkują tam zarówno kawy z obróki fully washed, jak i kawy z obróbki natural, suszone na słońcu i rozkładane na afrykańskich łożach.Kawa, którą znajdziesz w naszej paczce pochodzi z klasycznej obróbki natural. W stacji myjącej Buki, zanim kawa trafi do ""właściwej"" obróbki, jest dwuetapowo sortowana. Najpierw ręcznie odrzucane są kawy widocznie niedojrzałe i przejrzałe, a następnie trafiają do tanku z wodą. Tam kolejna partia ""złych"" wiśni jest odrzucana razem z ciałami obcymi. Później kawa po krótkiej kąpieli trafia łoża afrykańskie, gdzie suszy się przez kilkanaście dni do uzyskania odpowiedniej wilgotności. Na koniec wysuszone ziarna kawy pozbawia się wysuszonej skórki i miąższu i pakowana jest w szczelne worki GrainPro, pozbawione powietrza.Kiedy myślimy o naturalu z regionu Guji najczęściej na myśl przywodzą nam słodkie nuty owocowe. W Guji Buki owoce jagodowe są reprezentowane przede wszystkim przez malinę, której towarzyszą delikatne nuty bergamotki oraz wyraźne nuty migdałów. Wszystko wieńczy długi, mocno czekoladowy posmak. Kawa ma niską, owocową kwasowość, wysoką słodycz i średnie, gładkie body.OPINIA ROASTERAWiele naturali pochodzących z Guji, rosnących na podobnej wysokości ma dosyć podobny charakter. Kawa ze stacji myjącej Buki urzekła nas z dwóch powodów. Pierwszy to profil sensoryczny i charakter tego konkretnego lota. Z jednej strony mamy tutaj typową dla etiopskich naturali nutę malin. Ponadto w kawie możemy się spodziewać nuty bergamotki, która raczej jest typowym deskryptorem mytych kaw z Etiopii, a nie naturali. A całość wieńczy czekoladowy posmak i wyraźne nuty migdałowe, co również dla Etiopii typowe nie jest. A wszystko razem sprawia, że kawa jest ma bardzo nietuzinkowy charakter. Kawa ma także niską, owocową kwasowość, średnie gładkie body i wysoką słodycz.Drugi powód, dla którego ta kawa nas urzekła to jej uniwersalność w przypadku różnych metod parzenia. Kawę wypaliliśmy typowo do ekspresów kolbowych, co może się wydawać zbyt jasno do ekspresu automatycznego. Tymczasem, kawa zaparzona ""w kolbie"" ma bardzo podobny charakter jak i zaparzona w ""automacie"". W ekspresach automatycznych nie ma drażniącej i podbitej kwasowości i wciąż pozostaje kawą bardzo zbalansowaną. Kawę tę oceniliśmy na 85 punktów w skali SCA wedługo starego formularza cuppingowego. Najlepszymi cechami tej kawy to intensywność i złożoność aromatu, bardzo przyjemna, dobrze rozwinięta kwasowość i bardzo gładkie body.PRZEPISParzysz kawę w kolbie? Przygotuj tę kawę w sposób klasyczny. Użyj 16-18 gramów drobno zmielonej kawy i uzyskaj z niej około 32-40 gramów naparu w czasie około 30 sekund. Używasz ekspresu automatycznego? Zaparz kawę tak jak zawsze, ale postaraj się zaparzyć kawę nieco wyższą temperaturą niż zawsze i uzyskaj 30-40 gramów naparu. Smacznego!KAWA MIESIĄCANa każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Giovannacci Caffe - kawa ziarnista Bordeaux Espresso 1 kg

Producent: GIOVANNACCI CAFFE

Bordeaux to mieszanka 80% arabiki i 20% robusty pochodzących z Ameryki Południowej i Azji,  Palona w średnim stopniu, sprawdzi się doskonale do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku można wyczuć nuty suszonych owoców, czekolady i amaretto.Obróbka: Natural / Washed
Promocja
Le Piantagioni del Caffe - kawa ziarnista Gwatemala Palencia El Tambor Washed Espresso 500 g

Producent: LE PIANTAGIONI DEL CAFFE

Kawa ziarnista jakości speciality z Gwatemali wypalona we włoskiej palarni Le Piantagioni del Caffe. Palona w ciemnym stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć nuty owoców tropikalnych, kwasowość cytrusów i słodycz miodu.Kraj pochodzenia ziarna: GwatemalaRegion: El Durazno, PalenciaProducent: Victor CalderonOdmiana: BourbonMetoda obróbki: Fully WashedPołożenie upraw: 1676 - 1860 m n.p.m.
Najniższa cena: 88,99 zł
88,00 zł
Najniższa cena: 88,99 zł
Promocja
Izzo - kawa ziarnista Gold 100% Arabica 1 kg

Producent: IZZO

Izzo Gold to włoska kawa ziarnista o ciemnym profilu palenia. To 100% Arabika o bogatym smaku i aromacie.Ze względu na stopień palenia, kawa jest polecana szczególnie do espresso - sprawdzi się do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Doskonała zarówno jako kawa czarna, jak i z mlekiem.
Najniższa cena: 92,99 zł
109,00 zł
Najniższa cena: 92,99 zł
Promocja
Bialetti - kawa ziarnista Esperto Grani Intenso Espresso 500 g

Producent: BIALETTI

Bialetti Esperto Grani Intenso to kawa ziarnista o ciemnym profilu palenia. To 100% Robusta wyczuwalnych nutach kakao.Ze względu na stopień palenia, kawa jest polecana szczególnie do espresso - sprawdzi się do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek.Odmiana: 100% RobustaStopień palenia: CiemnyProfil smakowy: Kakao
Najniższa cena: 27,99 zł
72,99 zł
Najniższa cena: 27,99 zł
Bracia Ziółkowscy - kawa ziarnista Słodkie Espresso 1 kg

Producent: BRACIA ZIÓŁKOWSCY

Data palenia: 12.06.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Brazylii, Kolumbii i Kostaryki wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku można wyczuć orzechy, czekoladę i czerwone owoce.Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia, Kolumbia, Kostaryka
Figa Coffee - kawa ziarnista Kenia Kegwa AB Washed Espresso 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 11.08.2025

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Kenii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Ciemno palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty malin, czerwonej porzeczki i wanilii.Kraj pochodzenia kawy: KeniaRegion: Kirinyaga CountyFarma: Kegwa FactoryMetoda obróbki: WashedOdmiana: SL 28, SL 34, BatianPołożenie upraw: 1600 m n.p.m.O STACJIStacja obróbki Kegwa została założona w 1979 r. i jest częścią spółdzielni Ngiriambu założonej jako stowarzyszenie zajmujące się kawą i marketingiem. Obecnie Kegwa Factory obsługuje 1900 drobnych rolników działających w Njukiini w hrabstwie Kirinyaga na zboczach Góry Kenia.Ciekawostka: Hrabstwo Kirinyaga leży na południowym zboczu najwyższej góry w kraju - Góry Kenia (5199 m n.p.m.). Ze względu na wysokość (farmy znajdują się na wysokości 1500-1560 m n.p.m.), żyzne gleby wulkaniczne i tropikalny klimat, kawa z Kirinyaga jest uważana za jedną z najlepszych w Kenii, charakteryzującą się gładkim body i żywą kwasowością.
Kafar - kawa ziarnista Brazylia Monte Carmelo Natural Espresso 1 kg

Producent: KAFAR

Data palenia: 29.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć nuty czekolady deserowej, toffi i suszonych owoców. Pełne, gładkie body. Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaFarma: Monte Carmelo i Chapadao de FerroMetoda obróbki: Natural
Rocket Bean - kawa ziarnista Peru Organic Washed Omniroast 200 g

Producent: ROCKET BEAN

Data palenia: 01.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w łotewskiej palarni Rocket Bean. Palona w średnim stopniu, odpowiednia do wszystkich metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czerwonego jabłka, toffi i ciasta czekoladowego.Kraj pochodzenia ziaren: PeruRegion: CajamarcaProducent: Ande Peruanos Metoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1500 - 2020 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 84,5 / 100 pkt.

Masz ochotę na dobre espresso gdziekolwiek jesteś? Ten zestaw daje Ci pełną kontrolę i super efekt. Fellow Opus to automatyczny młynek, który idealnie mieli pod espresso, a przy tym wygląda genialnie. Do parzenia – Outin Nano – przenośny ekspres, który naprawdę działa. Wystarczy zalać wodą, wcisnąć przycisk i gotowe – pełnoprawne espresso bez kabli i bez kuchni. A jeśli nie wyobrażasz sobie kawy bez mleka – dorzuć Subminimal Nanofoamer. Ten spieniacz daje mikropiankę prawie jak z kawiarni, bez ekspresu ciśnieniowego. To świetna opcja dla tych, którzy chcą pić dobre espresso – gdziekolwiek są.

Zgarnij wiosennego e-booka i 20 zł rabatu!

Zapisz się do newslettera Coffeedesk i odbierz darmowego e-booka w wiosennej edycji – pełnego inspirujących przepisów na kawę i herbatę. Dodatkowo otrzymasz kod rabatowy o wartości 20 zł na Twoje zakupy! Bądź również za bieżąco z naszymi nowościami, promkami i akcjami specjalnymi.

Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności. Rabat przy zakupach za minimum 199 zł, zniżka jest jednorazowa i nie łączy się z innymi promocjami.