-
-
-
-
Odkryj (1)
-
Metoda parzenia (2)
-
Rodzaj (2)
-
Typ (2)
-
Palarnia (2)
-
Nuty smakowe (2)
-
Wyniki wyszukiwania frazy 'dominikana'
Znalezione produkty: 2
Filtrowanie i sortowanie
1
- 2 produktów z 2 dostępnych
Instytut Kawy - kawa ziarnista Dominikana Barahona AA Washed Espresso 250 g
Producent: INSTYTUT KAWY
Data palenia: 26.05.2025
Kawa ziarnista jakości specialty z Dominikany wypalona przez Instytut Kawy. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, migdałów i miodu.Kraj pochodzenia: DominikanaRegion: BarahonaOdmiana: Typica, CaturraMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Nowość
CoffeeLab - kawa ziarnista Dominikana Finca La Colonia Washed Filter 250 g
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 09.06.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Dominikany, wypalona w warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do skóry, tytoniu i kakao.Kraj pochodzenia ziarna: DominikanaRegion: San José de OcoaOdmiana: Caturra & ObataMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1250 - 1420 m n.p.mOPINIA ROASTERAW profilu nie znajdziesz lekkości ani owocowej kwasowości. To kawa stworzona z myślą o miłośnikach głębokich, zdecydowanych smaków – takich, jakich szukają wielbiciele torfowej whisky czy ciemnej, gorzkiej czekolady. Jej profil to skóra, tytoń i kakao – nuty intensywne, gęste i charakterne, lecz harmonijne. Zamiast owoców i cytrusów, dostajesz aksamitne body i długi, wytrawny finisz, który nie przeprasza za swoją obecność.Ten lot pochodzi z dominikańskich farm Finca La Colonia i Finca Arroyo, położonych w Rancho Arriba – górzystym regionie łańcucha Cordillera Central, znanym z żyznych gleb i łagodnego klimatu tropikalnego. Obie plantacje prowadzą działania zrównoważone: ponownie wykorzystują wodę, zużywają cascarę jako paliwo do suszenia ziaren, a część zbiorów trafia z powrotem do gleby jako naturalny nawóz.