


AFRICAN LEAF
Składniki:
Espresso Alpaca Blend (doza 18,5g, czas ekstrakcji 28-30 sekund, uzysk 46g, temperatura 95-96 stopni)
150 ml napoju owsianego Dryk Owies
10 ml syropu rooibos (zaparzona mocno herbata rooibos wymieszana z cukrem w proporcji 1:1 – herbata:cukier)
Sposób przygotowania syropu rooibos
1. Wrzuć saszetkę rooibosa do 100 ml wrzątku
2. Na wolnym ogniu połącz rooibos z cukrem
3. Odstaw do lodówki, żeby szybciej „się przegryzło”
Możesz też pójść na skróty i użyć gotowego syropu Mount Caramel rooibos z cynamonem – podwójny korzenny kop.
Garnish:
cienki pasek rozsypanego rooibosa lub cynamonu na mlecznej piance z latte-artem.
Podane klasycznie lub w szkle Duralex.
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 02.06.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 30.06.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 06.08.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 04.07.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 30.07.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 24.06.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 24.06.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 17.06.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 24.06.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 04.07.2025

GINGERBREAD COFFEE
przytulny klasyk na deszczowe, jesienne wieczory
Klasyk w wersji moktajlowej, czyli Irish Coffee, tylko bez Irish Whisky
140–150 ml Decaf El Vergel Natural
16 g dozy,
ratio 1:10,
temp. 95°C,
mielenie – drobniejszy drip lub około 500-540 mikron.
Kawa o wyraźnych nutach przyprawowych i przyjemnej słodyczy.
Garnish:
80 ml śmietanki i 10 ml syropu piernikowego Mount Caramel.
Schłodzona śmietanka spieniona w shakerze z syropem.
Podawać w kieliszku z grubego szkła lub do Irish Coffee.
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 12.08.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 22.07.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 01.07.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 03.07.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 01.07.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 11.08.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 23.07.2025
Producent: HARD BEANS
Data palenia: 11.08.2025

ICED ELVIO CHERRY
Składniki:
18 g kawy Honduras Hidardo Hernández Barolo Yeast
240 g wiśni (świeżych bądź mrożonych)
50 g wody
140 g cukru
szczypta cynamonu i dwa goździki
kostki lodu
Sposób przygotowania syropu wiśniowego:
Będzie nam potrzebny mikser
1. Wcześniej wydrylowane wkładamy wiśnie do miksera
2. Dodajemy wodę, cukier, goździki i cynamon
3. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji
4. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 min
Sposób przygotowania 1 porcji (400 ml):
1. Parzymy V60 na lodzie według przepisu:
18 g kawy
Honduras Hidardo Hernández Barolo Yeast
(zmielona kilka stopni drobniej niż
zazwyczaj do V60), 200 ml wody w temperaturze 94 stopni Celcjusza, 100 g lodu
2. Do wysokiej szklanki wsypujemy lód
3. Dodajemy 40 g syropu żurawinowego
4. Wlewamy wcześniej spienione na zimno mleko
5. Na koniec dodajemy podwójne espresso
Honduras Hidardo Hernández Barolo Yeast
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 05.09.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 18.08.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 01.09.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 01.09.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 18.08.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 21.07.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 07.07.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 01.09.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 01.09.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 18.08.2025

ICED CRANBERRY LATTE
Składniki:
podwójne espresso Brazylia Yellow Bourbon Fazenda Rainha
300 g żurawiny suszonej
500 ml wody
70 g cukru
szczypta cynamonu i trzy goździki
kostki lodu
mleko
Sposób przygotowania syropu żurawinowego:
Będzie nam potrzebny mikser
1. Wsypujemy żurawinę do miksera
2. Dodajemy wodę, cukier i przyprawy
3. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji
4. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 min
Sposób przygotowania 1 porcji (400 ml):
1. Do wysokiej szklanki wsypujemy lód
2. Dodajemy 60 g syropu żurawinowego
3. Wlewamy wcześniej spienione na zimno mleko (może być też nie spienione)
4. Na koniec dodajemy podwójne espresso Brazylia Yellow Bourbon Fazenda Rainha
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 07.07.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 18.08.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 21.07.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 21.07.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 18.08.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 01.09.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 21.07.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 18.08.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 18.08.2025
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 18.08.2025

CHAI LATTE
tylko z kawą
Składniki:
espresso
200ml mleka
1,5 cm kawałek korzenia imbiru1 laska cynamonu (ew łyżeczka mielonego cynamonu)
1/4 łyżeczki wyłuskanych nasion kardamonu
2 gwiazdki anyżu
3 goździki
2 rozgniecione ziarenka czarnego pieprzu
szczypta tartej gałki muszkatołowej
łyżka miodu
łyżka pasty miso
Przygotowanie:
1. Wszystkie przyprawy wrzucamy do zimnego mleka i powoli gotujemy.
2. Na koniec dodajemy łyżkę miodu.
3. Mleko z przyprawami wlewamy do kubka, na koniec dodajemy espresso.
Producent: HAYB
Data palenia: 10.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 14.08.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 31.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 22.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 30.06.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 07.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 08.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 07.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 10.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 12.06.2025

PIERNIKOWE LATTE
Składniki:
espresso
500ml wody
350g cukru trzcinowego
3 laski cynamonu, lub cynamon mielony - 2 łyżeczki
1,5 łyżeczki mielonego imbiru
pół łyżeczki mielonych goździków
szczypta kardamonu, szczypta soli
łyżka miodu gryczanego
łyżka pasty miso
Przygotowanie:
1. Wodę z przyprawami podgrzewamy do momentu zagotowania, następnie przez ok 30 min, aby zredukować syrop.
2. Taki syrop dodajemy do szklanki gorącego mleka, po czym wlewamy do tej mikstury szot espresso.
3. Dla podbicia efektu wow możesz brzegi kubka namoczyć w syropie, a następnie kubek obtoczyć w pokruszonych pierniczkach.
Słodycz na najwyższym poziomie!
Producent: HAYB
Data palenia: 17.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 07.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 16.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 28.05.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 16.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 21.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 30.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 16.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 03.07.2025
Producent: HAYB
Data palenia: 01.07.2025
Zgarnij jesiennego e-booka i 20 zł rabatu!
Zapisz się do newslettera Coffeedesk i odbierz darmowego e-booka w jesiennej edycji – pełnego inspirujących przepisów na kawę i herbatę. Dodatkowo otrzymasz kod rabatowy o wartości 20 zł na Twoje zakupy! Bądź również za bieżąco z naszymi nowościami, promkami i akcjami specjalnymi.
Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.