Darmowa dostawa od 199 zł Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka Błyskawiczna wysyłka
Pakujemy na prezent Pakujemy na prezent
Władzia
Władzia

Władzia

Kołobrzeżanka z wyboru i urodzenia. Na co dzień głos kawowej społeczności Coffeedesk, po godzinach entuzjastka dobrego jedzenia, hałasu, spania i czytania - w losowej kolejności.
W internecie robi wszystko, zwłaszcza zamieszanie. Estetyka „Paint-core” z przymrużeniem oka. Koty, kawa i memy: mój naturalny ekosystem.

Jak parzę kawę?

Na oko. Pomysłodawczyni zawodów Hario „na oko”, bo nie trzeba być zawodowcem, żeby parzyć dobrą kawę. Wystarczy drip, młynek i dobre ziarno. W domu używam plastikowego Hario V60 (ceramiczny nie przeżył), do tego Fellow Opus: najprostszy w obsłudze. Ilość ziaren? Na wyczucie. Temperatura? Jak leci. Efekt? Zawsze pysznie, bo dobra kawa sama się broni i nie potrzebuje ceregieli.

Przelew Easy

Promocja
Fellow Opus - Młynek automatyczny - Czarny

Producent: FELLOW

Fellow Opus to elektryczny młynek do użytku domowego, którym zmielisz kawę pod każdą metodę parzenia. Został stworzony zarówno z myślą o miłośnikach espresso, jak i przelewowych metod parzenia kawy. Dlaczego elektryczny młynek Fellow Opus to produkt dla Ciebie?Szeroki zakres mielenia ⇒ Opus pozwala na zmielenie kawy do każdej metody parzenia kawy - od espresso, przez przelewowe metody parzenia, AeroPress, French Press, aż po Cold Brew. To aż 41 standardowych ustawień oraz dodatkowe stopnie makro. Równe i powtarzalne mielenie ⇒ Opus jest wyposażony w stożkowe żarno ze stali o średnicy 40mm. To w połączeniu z silnikiem o momencie obrotowym 6Nm sprawia, że kawa jest zmielona idealnie za każdym razem.Prosta obsługa  ⇒ pokrywka Opusa jest również miarką do ziarna oraz podręcznym przewodnikiem po ustawieniach młynka pod różne metody parzenia. Dodatkowo, kalibracja i czyszczenie młynka nie wymagają specjalnych narzędzi. Zero bałaganu  ⇒ technologia antystatyczna w połączeniu z odpowiednio zaprojektowanym zsypem sprawiają, że pylenie młynka oraz retencja są zredukowane do minimum. Dzięki temu zmielona kawa trafia do pojemnika, a jej resztki nie pozostają w młynku i nie rozsypują się na blacie.Fellow Opus łączy w sobie minimalistyczny design oraz mnóstwo zaawansowanych funkcji:Łopatka na froncie pozwala na łatwą regulację grubości mielenia. Możesz wybrać jeden z 41 stopni w zależności od tego pod jaką metodę parzenia chcesz zmielić kawę. Młynek sprawdzi się do wszystkich metod parzenia kawy. Stożkowe żarna C6-40 Burly Burrs™ ze stali nierdzewnej wraz z silnikiem o momencie obrotowym 6 Nm zapewniają równe mielenie na każdym ustawieniu. Prędkość żarna to 350 RPM. Pozwala ono na mielenie kawy w zakresie od około 200 mikronów w górę.Mielenie przez 30, 60, 90 lub 120 sekund w zależności od tego, ile razy naciśniesz przycisk.Hopper mieści 110 gramów ziarna - jest stworzony do wsypywania porcji ziarna bezpośrednio przed parzeniem. Możesz zmielić w ten sposób kawę nawet na 12 filiżanek. Taka pojemność zbiornika na ziarno pozwala zaoszczędzić miejsce i sprawia, że mielona kawa jest zawsze świeża.Pojemnik na zmieloną kawę jest wykonany z tworzywa sztucznego. Na jego dnie jest magnes, który pozwala na łatwe umiejscowienie pojemnika na młynku, co pomaga uniknąć rozsypywania kawy podczas mielenia. Wyprofilowana pokrywka pozwala na wygodne przesypywanie zmielonej kawy w przypadku przelewowych metod parzenia, a dodatkowy adapter czyni pojemnik kompatybilnym z portafiltrami.Obudowa jest elegancka i solidna, wykonana z tworzywa sztucznego.Niewielkie wymiary pozwalają na wygodne umiejscowienie młynka na blacie.Wymiary (Gł. x szer. x wys.) 21 cm x 12,9 cm x 26,8 cm.220V, wtyczka europejska.Minimalistyczne wzornictwo sprawia, że młynek będzie ozdobą każdej kuchni:Przewodnik po ustawieniach mielenia umieszczony na pokrywce ułatwia pracę:Fellow Opus jest wyposażony w adapter ułatwiający przesypywanie kawy do portafiltra: 
Najniższa cena: 719,99 zł
999,90 zł
Najniższa cena: 719,99 zł
Promocja
Hario - V60 Craft Coffee Maker Zestaw drip + serwer + filtry

Producent: HARIO

Zestaw Hario do przelewowego parzenia kawy, składający się z:- plastikowego Drippera V60-02- szklanego dzbanka o pojemności 600 ml- 40 papierowych filtrów- miarki do ziaren kawy.Zestaw Hario V60 Craft Coffee Maker idealnie sprawdzi się zarówno jako prezent dla osoby interesującej się kawą, jak i dla każdego chcącego rozpocząć swoją przygodę z alternatywnymi metodami zaparzania.DripperHario V60-02 pozwala na jednorazowe zaparzenie kilku porcji kawy. Plastikowa wersja drippera nie ustępuje pozostałym w kwestii doznań smakowych przygotowywanego naparu. Charakteryzuje się także doskonałym utrzymywaniem temperatury podczas zaparzania. Ponadto, wykonanie z tworzywa sztucznego zapewnia wytrzymałość i wygodę jeśli chcemy użyć drippera w podróży. Stożkowa forma oraz specjalne żłobienia po wewnętrznej stronie drippera zapewniają doskonały przepływ wody. Zasada działania drippera jest prosta: filtr ze zmieloną kawą umieszcza się w dripperze, który stawiamy na dzbanku. Powoli zalewamy kawę gorącą wodą, a po paru minutach otrzymujemy gotowy napar.SerwerDzbanek z japońskiego szkła ma pojemność 600 ml. Kształt ścinek wpisuje się w całą serię Hario V60. Uchwyt z tworzywa sztucznego. Dzbanek może być używany w kuchence mikrofalowej i myty w zmywarce.FiltryPaczka 40 papierowych filtrów Hario. Wybielane filtry zapewniają dobry przepływ wody i nie wpływają na smak naparu.MiarkaMiarka do odmierzania kawy. Posiada oznaczenia 8, 10 i 12 gramów ziaren.Hario Craft Coffee Maker zapakowany w eleganckie kartonowe pudełko.
Najniższa cena: 66,99 zł
154,99 zł
Najniższa cena: 66,99 zł
Coffeedesk - Kubek ceramiczny biały

Producent: COFFEEDESK

Klasyczny design PRL-u w całkiem nowej, Coffeedeskowej odsłonie - nie na kompot, a na kawę!Ozdobiony logo Coffeedesk, dzięki czemu nikt nie będzie miał wątpliwości skąd bierze się dobra kawa w Twoim kubku. Wykonany z dbałością, z grubej ceramiki, idealnie trzyma się w dłoniach i wygodnie „sztapluje” w szafkach czy na półkach. Przetestowany i używany na co dzień przez wszystkie Coffeedeski! Nam wyjątkowo przypadł do gustu i z dumą pijemy z niego kawę.Kubek jest wykonany z porcelany i mieści się w nim 300 ml napoju.
Promocja
Hario filtry papierowe V60-02

Producent: HARIO

100 sztuk filtrów Hario, przeznaczonych dla stożkowatych dripperów do kawy. Drip Hario zaparza wspaniałą kawę, ale tylko gdy używasz odpowiedniego filtra. Jest to najbardziej standardowa wersja filtrów, charakteryzująca się bardzo dobrym przepływem wody.Rozmiar: do Hario V60-02Symbol: VCF-02-100WWyprodukowano w Japonii.
Najniższa cena: 16,99 zł
39,00 zł
Najniższa cena: 16,99 zł

Dobierz kawę do zestawu

Kafar - kawa ziarnista Gwatemala Acatenango La Esmeralda Washed Espresso 1 kg

Producent: KAFAR

Data palenia: 26.08.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć nuty kakao, chałwy i owoców leśnych. Pełne, gładkie, średnie body.Kraj pochodzenia kawy: GwatemalaRegion: AcatenangoOdmiana: Bourbon, TypicaFarma: KooperatywaMetoda obróbki: Washed
Nowość
Royal Beans
DAK Coffee Roasters - kawa ziarnista Kolumbia Lady In Red Extended Fermentation Washed Filter 125 g

Producent: DAK COFFEE ROASTERS

Data palenia: 12.08.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez DAK Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do lawendy, wiśniowych lizaków i cytrusów.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaRegion: BruselasOdmiana: PacamaraMetoda obróbki: Extended Fermentation WashedTo piękne Pacamara z farmy Zarza przechodzi przez kilka etapów zanim trafi do Europy. Pierwszym krokiem jest ręczny zbiór dojrzałych wiśni kawowca na farmie Zarza. Następnie owoce są utleniane na otwartym powietrzu przez 48 godzin. Po tym trafiają do plastikowych worków, gdzie w warunkach beztlenowych fermentują przez 60 godzin — w dwóch etapach, z których drugi odbywa się po usunięciu skórki owoców.Po zdjęciu skórki, kawa fermentuje jeszcze przez 60 godzin w swoim miąższu oraz moszczu. Kolejnym etapem jest przeniesienie wiśni do zbiornika z gorącą wodą, a następnie z zimną wodą. Ten szok termiczny pomaga zachować aromaty i smaki wykształcone w trakcie wcześniejszej fermentacji w konkretnych partiach owocu. Po odsączeniu części wody na zadaszonym łożu afrykańskim, owoce trafiają do suszarni (silosu), gdzie są suszone do momentu osiągnięcia poziomu wilgotności na poziomie 11% (proces ten trwa od 10 dni do około 2 tygodni).
BeMyBean - kawa ziarnista Funky Brew Blend Natural Filter 1 kg

Producent: BEMYBEAN

Data palenia: 15.09.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Brazylii i Gwatemali, wypalana w polskiej palarni BeMyBean. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty granoli, kaki i papai.Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala / BrazyliaRegion: Huehuetenango / Minas GeraisMetoda obróbki: naturalOdmiana: Bourbon, Mundo Novo, Catuai, ParaisoPołożenie upraw: 1600 / 1350 m n.p.m.O KAWIEZiarna Funky możecie już znać z naszej serii kaw pod espresso. Poprzedni blend cieszył się dużą popularnością, a ten jest jego siostrzaną wersją stworzoną z myślą o alternatywnych metodach parzenia.Mieszanka składa się w 50% z Brazylii i 50% z kawy powstałej z obróbki suchej, np. Etiopii. Skład co sezon ulega zmianie, w zależności od dostępności surowca. W Funky poczujesz przede wszystkim dużo słodyczy znanej już z jej wersji pod espresso. Czuć w niej lekko kwaskową papaję i dojrzałe kaki, a ziarna kawy z obróbki suchej wzbogacają ten duet o słodycz suszonych owoców i granoli.Funky Brew lubi się z każdą metodą alternatywną, więc w kwestii parzenia masz sporą dowolność. Zaparz ją na różne sposoby i odkryj wszystkie poziomy słodyczy. I jak, czujesz funky?
MAMAM - kawa ziarnista Honduras La Montanita Anaerobic Filter 250 g

Producent: MAMAM

Data palenia: 12.08.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona przez MAMAM. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do truskawki i jeżyny, wraz z kwiatowym aromatem.Kraj pochodzenia ziaren: HondurasRegion: El Cedral, Santa BarbaraOdmiana: PacasMetoda obróbki: Anaerobic NaturalPołożenie upraw: 1620 m n.p.m.
Promocja
Swerl Coffee x Coffeedesk - kawa ziarnista Rwanda Vincent Rukenbuga Anaerobic Natural Filter 250 g (outlet)

Producent: SWERL COFFEE

Data palenia: 23.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona dla Coffeedesk przez szwedzką palarnię Swerl Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Smakuje jak konfitura wiśniowa, ciemna czekolada, cukierki, z nutami kwiatowymi przypominającymi fiołki. Pojawiają się słodkie i lekko alkoholowe nuty.Kraj pochodzenia ziaren: RwandaRegion: Western ProvinceOdmiana: Red BourbonMetoda obróbki: Anaerobic NaturalPołożenie upraw: 1960 m n.p.m.To pierwsza partia kawy od Vincenta Rukeribugi w palarni Swerl. Vincent Rukeribuga jest właścicielem i operatorem własnej farmy zlokalizowanej w wiosce Kamonyi, w regionie Cyato w Rwandzie. Swoją przygodę z uprawą kawy rozpoczął w 1989 roku, mając jedynie 100 sadzonek, a z czasem stopniowo zwiększał skalę produkcji. Jak sam mówi, zauważył, że jego sąsiedzi byli w stanie finansować wyższe wykształcenie swoich dzieci dzięki uprawie kawy, co zmotywowało go do podjęcia podobnych działań.Skrupulatność Vincenta w selekcji wiśni kawowych oraz uprawie roślin została doceniona, gdy dostarczał kawę do lokalnej stacji obróbki. Zdecydowano się rozwijać z nim partie kawy fermentowane beztlenowo. Raz w tygodniu Vincent dostarcza świeżo zebrane wiśnie do stacji obróbki. Wiśnie są natychmiast sortowane w celu usunięcia defektów, a następnie fermentowane w zamkniętych zbiornikach przez 24–72 godziny, w zależności od warunków otoczenia oraz czynników takich jak zawartość cukru, które bezpośrednio wpływają na przebieg fermentacji.Po zakończeniu fermentacji wiśnie są przenoszone na stoły, gdzie suszą się na słońcu przez średnio 20 dni — są obracane co 45 minut, aby zapewnić równomierną wilgotność całej partii. Po wysuszeniu wiśnie są przechowywane w chłodnym i suchym miejscu, zanim zostaną obrane, przetestowane poprzez cupping, a następnie poddane ostatecznej obróbce przed eksportem.
Najniższa cena: 94,00 zł
94,00 zł
Najniższa cena: 94,00 zł
Nowość
Kaizen - kawa ziarnista Kostaryka Sonora Geisha Natural Filter 250 g

Producent: KAIZEN

Data palenia: 01.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w polskiej palarni Kaizen. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do poziomki, jaśminu i nektarynki.Kraj pochodzenia ziarna: KostarykaRegion: Central ValleyFarma: Hacienda SonoraOdmiana: GeishaMetoda obróbki: NaturalPołożenie upraw: 1300 m n.p.m.
Promocja
Story Coffee Roasters - kawa ziarnista Kostaryka Volcan Azul SL28 Red Honey Filter 250 g (outlet)

Producent: STORY COFFEE ROASTERS

Data palenia: 18.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty żółtej śliwki, złotych rodzynek i miodu.Kraj pochodzenia kawy: KostarykaRegion: West ValleyFarma: Finca Volcan AzulOdmiana: SL28Metoda obróbki: Red HoneyPołożenie upraw: 1400 - 1700 m n.p.m.Elegancka i subtelna Kostaryka, w której kenijska odmiana SL28 spotyka się z metodą Red Honey. Owocowa soczystość łączy się tu z miodową głębią, tworząc zbalansowany, harmonijny napar.OPINIA ROASTERACzysta przyjemność w filiżance! Świetnie wyważona, owocowa, ale nie narzucająca się. SL28 w wersji Red Honey to strzał w dziesiątkę –lekko miodowa słodycz sprawia, że napar jest niezwykle przyjemny i pijalny.
Najniższa cena: 84,15 zł
99,00 zł
Najniższa cena: 84,15 zł
Nowość
Spojka - kawa ziarnista Brazylia Coco Loco Experimental Omniroast 200 g

Producent: SPOJKA

Data palenia: 04.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez palarnię Spojka. Palona w średnim stopniu, odpowiednia do wszystkich metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do kokosa, owoców tropikalnych, wanilii, cynamonu, rumu i brzoskwini.Kraj pochodzenia ziaren: BrazyliaMetoda obróbki: ExperimentalOcena w cuppingu: 87 / 100 pkt.*Kolor opakowania zakupionego produktu jest dobierany losowo.
Ostatnie sztuki
Promocja
Tim Wendelboe - kawa ziarnista Kolumbia Finca Tamana Caturron Washed Filter 250 g

Producent: TIM WENDELBOE

Data palenia: 14.05.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w norweskiej palarni założonej przez Tima Wendelboe, Mistrza Świata Baristów 2004, Mistrza Świata Cup Tasters 2005 oraz wielokrotnego Mistrza Norwegii w wypalaniu kawy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Można w niej wyczuć naturalne nuty ziół, kwiatów, habanero i papai.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaRegion: El Pital, HuilaProducent: Elias Roa & Bellanid SanchezMetoda obróbki: WashedOdmiana: Caturra
Najniższa cena: 92,00 zł
92,00 zł
Najniższa cena: 92,00 zł
Promocja
Tim Wendelboe - kawa ziarnista Honduras Finca el Vikingo Washed Filter 250 g (outlet)

Producent: TIM WENDELBOE

Data palenia: 14.05.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w palarni Tim Wendelboe. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cytrusów, kwiatów i ziół.Kraj pochodzenia kawy: HondurasRegion: El Sauce, Santa BarbaraProducent: Jobneel C. DiosMetoda obróbki: WashedOdmiana: Geisha
Najniższa cena: 109,00 zł
109,00 zł
Najniższa cena: 109,00 zł
Władzia
Władzia
Władzia
Władzia

Człowiek receptura to totalnie nie ja. Jak mam coś zrobić wedle przepisu to dostaję ciarków na plecach i geralnie - no nie da się. Lubię napić się w kawiarni fancy kawusi, w domu też nie lubię pić byle czego, ale podchodzę do tego totalnie na luzie. Parzę tylko i wyłącznie na oko, nie mam w domu ani wagi, ani termometra. Do odważania ziaren używam miarki (albo Hario dołączonej do zestawu, albo klapki od młynka Fellow Opus), wodę parzę w czajniku, co prawda jest to Fellow EKG i mogę ustawić temperaturę, ale mój lowkey temperament przeważa i po prostu gotuję aż do wrzątku... no chyba, że mi się spieszy. Kawę mielę, wsypuję do dripa z papierowym filtrem, który - uwaga - zdarza mi się przelać wodą, ale tylko z przyzwyczajenia i wcale nie jest powiedziane, że zawsze. Póżniej jest pierwsze zalanie, potem kolejne - ile i co ile to już zostanie okryte zasłoną milczenia, bo to różnie bywa, w zależności od tego, czy w międzyczasie ktoś do mnie zadzwoni, lub nie wpadnę na świetny pomysł i po godzinie zorientuję się, że robiłam kawę. No i tu dochodzimy do sedna sprawy - jak ona smakuje? No... zaskakująco bardzo dobrze, bo choć nigdy nie kupuję najdroższych specialty (wiadomka, poszłyby na zmarnowanie) to jednak wychodzę z założenia, że uczciwa, dobra kawa zawsze się obroni (w moim przypadku są to kwiatowo-owocowe blendy), nawet gdybym ją utłukła młotkiem i zalała najtwardszą wodą z kranu, Ach, jakby co - parzę na kołobrzeskiej kranówce! Na zdrówko!

Zgarnij wiosennego e-booka i 20 zł rabatu!

Zapisz się do newslettera Coffeedesk i odbierz darmowego e-booka w wiosennej edycji – pełnego inspirujących przepisów na kawę i herbatę. Dodatkowo otrzymasz kod rabatowy o wartości 20 zł na Twoje zakupy! Bądź również za bieżąco z naszymi nowościami, promkami i akcjami specjalnymi.

Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności. Rabat przy zakupach za minimum 199 zł, zniżka jest jednorazowa i nie łączy się z innymi promocjami.