Wyniki wyszukiwania frazy 'espresso machine'
Znalezione produkty: 2
Filtrowanie i sortowanie
1
- 2 produktów z 2 dostępnych
Cafetto - EVO Espresso Machine Cleaner - Środek do czyszczenia ekspresów 1kg
Producent: CAFETTO
Cafetto EVO® to środek czyszczący do ekspresów ciśnieniowych. Dzięki szybko rozpuszczającej się formie, środek łatwo się wypłukuje. EVO® skutecznie usuwa olejki kawowe, fusy i przebarwienia, poprawiając smak i aromat espresso.Składniki są biodegradowalne i bezzapachowe. Produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie (Non-GMO), fosforanów ani chloru. Środek EVO® nie powoduje korozji - jest bezpieczny dla maszyny.W opakowaniu znajduje się także miarka do precyzyjnego dozowania.Instrukcja czyszczenia grupy zaparzającej (Backflush):1. Usuń sitko z kolby i zastąp je ślepym sitkiem.2. Do codziennego czyszczenia wsyp 1 płaską miarkę EVO® do kolby i umieść ją w grupie jak przy parzeniu espresso. Jeśli czyszczenie odbywa się rzadziej, użyj 2 płaskich miarek.3. Uruchom cykl i pozwól ekspresowi działać przez 10 sekund, aby środek mógł się rozpuścić.4. Zatrzymaj cykl i odczekaj 10 sekund.5. Powtórz cykl uruchamiania i zatrzymywania jeszcze 4 razy – uruchom na 10 sekund, zatrzymaj na 10 sekund.6. Wyjmij kolbę i dokładnie wypłucz pod strumieniem wody z grupy. Wyłącz dopływ wody.7. Włóż ponownie kolbę ze ślepym sitkiem i uruchom cykl 10 razy – uruchom na 5 sekund, zatrzymaj na 2 sekundy, aby dokładnie wypłukać grupę.8. Usuń ślepe sitko i włóż zwykłe sitko.9. Zaparz i wylej jedno espresso, aby przygotować maszynę do ponownej pracy.Instrukcja czyszczenia sitka i kolby:1. Namocz kolbę i sitko w 500 ml gorącej wody z dodatkiem 2 płaskich miarek EVO® przez 10 minut.2. Dokładnie wypłucz pod bieżącą gorącą wodą.
Cafetto - EVO Espresso Machine Cleaner - Środek do czyszczenia ekspresów 500g
Producent: CAFETTO
W opakowaniu znajduje się także miarka do precyzyjnego dozowania.Instrukcja czyszczenia grupy zaparzającej (Backflush):1. Usuń sitko z kolby i zastąp je ślepym sitkiem.2. Do codziennego czyszczenia wsyp 1 płaską miarkę EVO® do kolby i umieść ją w grupie jak przy parzeniu espresso. Jeśli czyszczenie odbywa się rzadziej, użyj 2 płaskich miarek.3. Uruchom cykl i pozwól ekspresowi działać przez 10 sekund, aby środek mógł się rozpuścić.4. Zatrzymaj cykl i odczekaj 10 sekund.5. Powtórz cykl uruchamiania i zatrzymywania jeszcze 4 razy – uruchom na 10 sekund, zatrzymaj na 10 sekund.6. Wyjmij kolbę i dokładnie wypłucz pod strumieniem wody z grupy. Wyłącz dopływ wody.7. Włóż ponownie kolbę ze ślepym sitkiem i uruchom cykl 10 razy – uruchom na 5 sekund, zatrzymaj na 2 sekundy, aby dokładnie wypłukać grupę.8. Usuń ślepe sitko i włóż zwykłe sitko.9. Zaparz i wylej jedno espresso, aby przygotować maszynę do ponownej pracy.Instrukcja czyszczenia sitka i kolby:1. Namocz kolbę i sitko w 500 ml gorącej wody z dodatkiem 2 płaskich miarek EVO® przez 10 minut.2. Dokładnie wypłucz pod bieżącą gorącą wodą.