-
-
- 3fe (10)
- 1883 Maison Routin (17)
- Acaia (24)
- AeroPress (36)
- Althaus (36)
- Ander
- AOOMI (97)
- April (15)
- Arcaffe (19)
- Asobu (60)
- Audun Coffee (19)
- Bagdrip (11)
- Baratza (43)
- Barista & Co (10)
- Barista Space (104)
- BARÚ
- Bergstrands Kafferosteri (8)
- Bialetti (248)
- Bonanza Coffee (8)
- Bracia Ziółkowscy (21)
- Brewista (13)
- Brown House & Tea (60)
- Bunn (36)
- Buntea (1)
- BWT (25)
- Cafec
- Cafetto
- Caffenation (14)
- Casino Mocca (10)
- Ceado (4)
- Ceramics 36 (32)
- Cerapotta (2)
- Clever (24)
- Clipper (15)
- CoffeeLab (42)
- COFFEE PLANT (61)
- Comandante (86)
- Contigo (28)
- Corsini (5)
- DAK Coffee Roasters (10)
- Dear Tea Society (10)
- Diemme Caffe (15)
- Dig (8)
- Doubleshot (14)
- Dr. Coffee (18)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (10)
- Dworzysk (23)
- Edesia
- Espresso Gear (24)
- Etno Cafe (22)
- Eureka (110)
- Father's Coffee (10)
- Fellow (198)
- Fentimans (18)
- Ferucci (6)
- Figa Coffee (23)
- Five Elephant (8)
- FLAMQA (1)
- Gaggia (17)
- Gardelli Specialty Coffees (12)
- GAT (1)
- GBG (2)
- Giovannacci Caffe (17)
- Good Coffee (11)
- Good Spirits Co. (2)
- Hard Beans (49)
- Hario (338)
- HAYB (101)
- Heresy (20)
- Hi! Coffeedesk (25)
- HKliving (48)
- illy (17)
- IMS (25)
- Instytut Kawy (22)
- ISH Spirits (5)
- Izzo (7)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (17)
- Jura (59)
- Kafar (22)
- Kalve (9)
- Kavoholik (10)
- KeepCup (212)
- Kimbo (23)
- KINTO (97)
- Knock (1)
- Kofi Brand (4)
- Kruve (42)
- Kusmi Tea
- KYOTO (20)
- La Cabra (4)
- LaCava (71)
- La Marzocco (30)
- Lavazza (34)
- Lazy Legs (8)
- Leaf Liturgy (6)
- Lelit (52)
- Le Piantagioni del Caffe (27)
- Long Man Tea (61)
- Loveramics (369)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (18)
- Lykke (27)
- Mahlkonig (28)
- MAMAM (7)
- Manhattan Coffee Roasters
- Matcha Bros (6)
- Melitta (102)
- Miga Coffee (11)
- MiiR (111)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (79)
- Monbana (36)
- Moomin
- Morning (3)
- Motta (115)
- Mount Caramel (47)
- Mount Everest Tea (31)
- Moya
- New York (9)
- Nivona (15)
- Nomad Coffee (11)
- Oatly (19)
- On Lemon (12)
- Onyx Coffee Lab (9)
- ORIGAMI (97)
- Outin (9)
- Paper & Tea (86)
- Paso Paso
- Passalacqua (13)
- Pellini (15)
- PIXEL (13)
- Pizca del Mundo (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (39)
- Puqpress (21)
- Rancilio (4)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (54)
- Rocket Bean (13)
- Runty Roaster
- Sage (55)
- Sencotel (2)
- Shroom (2)
- SIMPLo (8)
- Sloane (6)
- Smeg (8)
- Solberg & Hansen (45)
- So Natural (1)
- Spojka (12)
- Sproud (4)
- Subminimal (9)
- Swerl Coffee
- Teabag (3)
- teapigs (86)
- Teasome (29)
- Teministeriet (103)
- The Barn (14)
- The Coffee Collective
- The Rinser (7)
- Timemore (59)
- Toddy (22)
- Trigger (18)
- Urnex (29)
- Varia (4)
- Vialli Design (4)
- Vintage Teas (64)
- VST inc. (10)
- WildPower (18)
- Wilfa (20)
- Willie's Cacao (44)
- YOCO (14)
- YOGI TEA (29)
-
-
Odkryj
-
Metoda parzenia
-
Rodzaj
-
Pochodzenie
-
Typ
-
Palarnia
-
Nuty smakowe
-
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
-
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marki
-
- Zestawy
- Promocje
Wyniki wyszukiwania frazy 'tanzania'
Filtrowanie i sortowanie
1
- 3 produktów z 3 dostępnych
Royal Beans
Manhattan Coffee Roasters - Tanzania Feliz Navidad Natural Filter 250g
Producent: MANHATTAN COFFEE ROASTERS
Data palenia: 19.02.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Tanzanii, wypalona przez Manhattan Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czerwonych jabłek, jeżyn i karmelu.Kraj pochodzenia ziaren: TanzaniaRegion: ArushaFarma: FinagroOdmiana: SL-28Metoda obróbki: NaturalPołożenie upraw: 1650 - 1800 m n.p.m.
Nowość
Heresy - kawa ziarnista Tanzania Sambewe Washed Filter 252 g
Producent: HERESY
Data palenia: 06.05.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Tanzanii, wypalona w palarni Heresy przez Wicemistrza Polski Roasting 2020. Palona w jasnym stopniu, przeznaczona do metod przelewowych lub parzenia w kubku. W smaku wyczuwalne są porzeczki, przyprawy, herbata, cytrusy, owoce pestkowe i czekolada.Kraj pochodzenia ziarna: TanzaniaRegion: MboziFarma: Sambewe coopOdmiana: KenyObróbka: washedPołożenie upraw: 1600 m n.p.m.Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktówO FARMIEPołożona w południowej Tanzanii, tuż przy granicach z Zambią i Malawi, Sambewe powstała w 2007 roku i obecnie zrzesza ponad 440 małych producentów, zwanych (pięknym, staropolskim słowem) smallholderami. Współdzielą oni centralny punkt i serce kooperatywy – stację obróbki, której wyposażenie w nowszy sprzęt ponad dekadę temu zafundowały zainteresowanym lokalne władze. Oprócz zarządzania processingiem, kooperatywa zajmuje się także transportem przeprocesowanej kawy, ogarnianiem wszelkich dokumentacji oraz marketingiem. Wygląda to na porządnie naoliwiony mechanizm!Podstawowym etapem przy procesie jest ręczna selekcja wiśni, które dotarły do stacji – odrzucane są niedojrzałe owoce i dopiero wtedy zbiór trafia do depulpera – maszynki, która oddziela pestkę od reszty owocu. Tak przemielone ziarna trafiają do fermentacyjnych tanków i tam spędzają od 24 do 72 godzin. Suszenie to klasa, bo odbywa się na afrykańskich łóżkach, gdzie pełna cyrkulacja powietrza skutkuje szybszym i równiejszym procesem.OPINIA ROASTERANie dość, że pierwszy raz, to jeszcze z południowych regionów Tanzanii, tych mniej popularnych. W filiżance reprezentacja cały czas dość rzadko spotykanego, tanzańskiego terroir: sporo soczysto-dżemowego owocu, żywa kwasowość, a na dodatek niezwykle ciekawa warstwa, która kojarzy nam się z przyprawami albo szlachetnym drewnem, takim, którego nuty można czasem znaleźć w fancy-szmancy niszowych perfumach.
Instytut Kawy - Tanzania Karata Washed Filter 250g
Producent: INSTYTUT KAWY
Data palenia: 03.02.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Tanzanii, wypalona przez Instytut Kawy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do rabarbaru, porzeczki, herbaty i brązowego cukru.Kraj pochodzenia ziaren: TanzaniaRegion: KarataOdmiana: Typica, Bourbon, KentMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1600 - 1800 m n.p.m.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!