-
- 3fe (21)
- Able Brewing (7)
- Acaia (23)
- AeroPress (18)
- Alpro (16)
- Althaus (33)
- AOOMI (97)
- Arcaffe (22)
- Asobu (30)
- Audun Coffee (26)
- Bagdrip (11)
- Baratza (44)
- Barista & Co (37)
- Barista Space (59)
- Bean Bros (4)
- Bialetti (180)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Blend Tea (59)
- Bonanza Coffee (12)
- Bracia Ziółkowscy (25)
- Brewista (8)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (55)
- Bunn (35)
- BWT (15)
- By.herbs (12)
- Caffenation (19)
- Cafflano (3)
- Casino Mocca (16)
- Chemex (30)
- Clever (15)
- COFFEE PLANT (62)
- Coffeedesk (64)
- Coffeelab (33)
- Comandante (76)
- Contigo (24)
- Craft Coffee Roasters (17)
- Dafi (45)
- Diemme Caffe (16)
- Dobra Palarnia Kawy (12)
- DomoBar (1)
- Doubleshot (12)
- Dr. Coffee (8)
- Drink Me Chai (7)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (13)
- Dworzysk (12)
- Ecostrawz (1)
- Espresso Gear (25)
- Etno Cafe (32)
- Eureka (83)
- Father's Coffee (12)
- Fellow (156)
- Fentimans (16)
- Figa Coffee (17)
- Five Elephant (11)
- Gaggia (13)
- Gardelli Specialty Coffees (25)
- GAT (1)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (11)
- Graef (30)
- Hard Beans (73)
- Hario (273)
- HAYB (76)
- Heresy (28)
- Hi! Coffeedesk (19)
- Illy (13)
- IMS (22)
- Izzo (7)
- Java Coffee (8)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (16)
- Jura (48)
- Kafar (12)
- Kalve (12)
- KawePale (9)
- KeepCup (197)
- Kimbo (23)
- KINTO (42)
- Knock (1)
- Kofi Brand (6)
- Kruve (39)
- Kusmi Tea (50)
- KYOTO Coffee Roasters (28)
- La Cabra (17)
- La Marzocco (20)
- LaCava (130)
- Lavazza (33)
- Lazy Legs (4)
- Le Piantagioni del Caffe (40)
- Lelit (34)
- Long Man Tea (36)
- Loveramics (340)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (17)
- Lykke (24)
- Mahlkonig (5)
- MAMAM (16)
- Melitta (60)
- MiiR (60)
- Moccamaster (73)
- Monbana (41)
- Morning (2)
- Motta (114)
- Mount Caramel (38)
- Mount Everest Tea (19)
- Napar (10)
- Natumi (17)
- New York (9)
- Nivona (19)
- Nomad Coffee (9)
- Oatly (11)
- Or Tea? (45)
- Paper & Tea (86)
- Passalacqua (13)
- Pellini (14)
- Planetary Design (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (39)
- Puqpress (11)
- Rancilio (2)
- Rebel Kitchen (1)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (42)
- Rocket Bean (34)
- Saeco (3)
- Sage (37)
- Sencotel (2)
- SIMPLo (4)
- Sloane (14)
- Smeg (9)
- Solberg & Hansen (64)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (42)
- T-TE (17)
- Tastea Heaven (3)
- Teabag (3)
- teapigs (92)
- Teasome (23)
- Teministeriet (84)
- The Barn (11)
- The Coffee Collective (4)
- The Rinser (7)
- Tim Wendelboe (2)
- Timemore (39)
- Toddy (18)
- Urnex (28)
- Vintage Teas (59)
- VST inc. (10)
- WildPower (17)
- Wilfa (17)
- Willie's Cacao (35)
- Wunda (1)
- YOGI TEA (31)
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
-
Akcesoria
-
Pozostałe
-
Wyniki wyszukiwania frazy 'etno'
Filtry
–
1 - 36 produktów z 37 dostępnych
Sortuj według:
Etno Cafe - Italian Roast 250g
Data palenia: 29.08.2023
Producent: Etno Cafe
Mieszanka kaw z Afryki i Ameryki Południowej. Owocowość etiopskich ziaren łączy się ze słodyczą brazylijskiego Santosa i ziaren z Kolumbii. Dominują nuty orzechowe i czekoladowe. Ziarna wypalane są w ciemnym stopniu, idealne do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek.
Kraj: Etiopia / Brazylia / Kolumbia
Wysokość upraw: 1300 - 2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Heirloom, Bourbon
Obróbka ziarna: Natural
Etno Cafe - Etiopia Djimmah 250g
Data palenia: 22.08.2023
Producent: Etno Cafe
Ziarna pochodzące z Etiopii, z leśnych terenów o wysokim stopniu zacienienia. Kawa wypalana w średnim stopniu, idealna do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek. W smaku wyczuwalne przede wszystkim nuty przypominające fermentowany kompot oraz czkoladowo-żywiczne.
Kraj: Etiopia
Region: Djimmah
Wysokość upraw: 1650 - 2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Arabika, Heirloom
Obróbka ziarna: Natural
Etno Cafe - Intercontinental 1kg
Data palenia: 04.06.2023
Producent: Etno Cafe
Mieszanka kaw z Afryki i Ameryki Południowej. Owocowość etiopskich ziaren łączy się ze słodyczą brazylijskiego Santosa i ziaren z Kolumbii. Dominują nuty orzechowe i czekoladowe. Ziarna wypalane są w średnim stopniu, idealne do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek.
Kraj: Etiopia / Brazylia / Kolumbia
Wysokość upraw: 1300 - 2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Heirloom, Bourbon
Obróbka ziarna: Natural
Etno Cafe - Dobry Przelew 1kg
Data palenia: 08.05.2023
Producent: Etno Cafe
Kawa ziarnista pochodząca z Kolumbii oraz Brazylii, wypalana w polskiej palarni Etno Cafe. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W kawie można wyczuć nuty orzechów, cytrusów oraz deserowej czekolady.
Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia / Brazylia
Metoda obróbki: Washed / Natural
Bestseller
Etno Cafe - Brazil Yellow Bourbon 1kg
Data palenia: 04.09.2023
Producent: Etno Cafe
Etno Cafe - Brazil Yellow Bourbon to 100% Arabica pochodzenia brazylijskiego, wypalana przez wrocławską palarnię Etno. Kawa idealnie sprawdzi się zarówno w roli espresso - zwłaszcza tego zaparzonego z pomocą ekspresu ciśnieniowego lub w tradycyjnej kawiarce - a także zaparzona w ekspresie przelewowym. Produkt ma postać ziaren, które uwalniają swój smak i aromat dopiero w trakcie samodzielnego mielenia. Kawa Brazil Yellow Bourbon pochodzi z upraw brazylijskich, znajdujących się na wysokościach 1150 - 1350 m n.p.m. Ziarno było poddane obróbce natural i wypalone jest w stopniu średnim.
Kawa Etno Cafe Brazil Yellow Bourbon gwarantuje doznania, które przenoszą smakoszy czarnego naparu bezpośrednio do kraju, z którego pochodzą jej ziarna. Napój ma przyjemny aromat i smak, w którym wyczuwalne są nuty orzechów i czekolady. Jednocześnie Brazil Yellow Bourbon to kawa daleka od płaskiego smaku. Wyrazistości nadaje jej delikatna cytrynowa kwasowość, która orzeźwia i odświeża. Zmielone i zaparzone ziarna dają napój gęsty i intensywny.
Napój idealnie sprawdza się nie tylko jako skoncentrowana czarna kawa, ale również jako baza do kaw mlecznych. Espresso po zaparzeniu ma wysoką kwasowość, średnią słodycz i mało goryczy. Pełne, ciężkie body przypadnie do gustu każdemu, kto lubi gęste napary.
Natomiast słodkie aromaty orzechów i czekolady idealnie komponują się z mlekiem w cappuccino lub flat white. Etno Cafe - Brazil Yellow Bourbon stanowi więc dobry wybór zarówno na pobudzające poranne espresso, jak i wyraźnie słodką popołudniową kawę mleczną.
Kraj: Brazylia
Region: Minas
Wysokość upraw: 1150 - 1350 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Yellow Bouron
Obróbka ziarna: Natural
Etno Cafe - Etiopia Djimmah 250g (outlet)
Data palenia: 14.05.2023
Producent: Etno Cafe
Ziarna pochodzące z Etiopii, z leśnych terenów o wysokim stopniu zacienienia. Kawa wypalana w średnim stopniu, idealna do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek. W smaku wyczuwalne przede wszystkim nuty przypominające fermentowany kompot oraz czkoladowo-żywiczne.
Kraj: Etiopia
Region: Djimmah
Wysokość upraw: 1650 - 2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Arabika, Heirloom
Obróbka ziarna: Natural
Najniższa cena: 32,00 zł
Etno Cafe - Etiopia Yirgacheffe 1kg (outlet)
Data palenia: 20.04.2023
Producent: Etno Cafe
Kawa pochodzące z Etiopii, rosnąca wysoko i trudna w uprawie. Wyczujesz w niej intensywne nuty czarnych porzeczek i migdałów. Ziarna wypalane w średnim stopniu, idealne do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek.
Kraj: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1750 - 2200 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Arabika, Heirloom
Obróbka ziarna: Fully washed
Najniższa cena: 139,00 zł
Etno Cafe - Italian Roast 1kg
Data palenia: 10.09.2023
Producent: Etno Cafe
Mieszanka kaw z Afryki i Ameryki Południowej. Owocowość etiopskich ziaren łączy się ze słodyczą brazylijskiego Santosa i ziaren z Kolumbii. Dominują nuty orzechowe i czekoladowe. Ziarna wypalane są w ciemnym stopniu, idealne do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek.
Kraj: Etiopia / Brazylia / Kolumbia
Wysokość upraw: 1300 - 2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Heirloom, Bourbon
Obróbka ziarna: Natural
Etno Cafe - Abyssinian Highland 250g (outlet)
Data palenia: 18.05.2023
Producent: Etno Cafe
Mieszanka dwóch rodzajów ziaren pochodzących z Etiopii i Kolumbii. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Etiopskie ziarna zapewniają cielistość naparu i dominujący owocowo-czekoladowy aromat, a kolumbijskie nadają nutę cynamonowej pikanterii i słodycz karmelu.
Kraj: Etiopia / Kolumbia
Region: Djimmah / Colombia Medellin
Metoda obróbki: Natural / Washed
Najniższa cena: 29,00 zł
Etno Cafe - Intercontinental 250g
Data palenia: 05.09.2023
Producent: Etno Cafe
Mieszanka kaw z Afryki i Ameryki Południowej. Owocowość etiopskich ziaren łączy się ze słodyczą brazylijskiego Santosa i ziaren z Kolumbii. Dominują nuty orzechowe i czekoladowe. Ziarna wypalane są w średnim stopniu, idealne do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek.
Kraj: Etiopia / Brazylia / Kolumbia
Wysokość upraw: 1300 - 2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Heirloom, Bourbon
Obróbka ziarna: Natural
Etno Cafe - Dobry Przelew 250g
Data palenia: 26.07.2023
Producent: Etno Cafe
Kawa ziarnista pochodząca z Kolumbii oraz Brazylii, wypalana w polskiej palarni Etno Cafe. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W kawie można wyczuć nuty orzechów, cytrusów oraz deserowej czekolady.
Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia / Brazylia
Metoda obróbki: Washed / Natural
Etno Cafe - Abyssinian Highland 250g
Data palenia: 30.07.2023
Producent: Etno Cafe
Mieszanka dwóch rodzajów ziaren pochodzących z Etiopii i Kolumbii. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Etiopskie ziarna zapewniają cielistość naparu i dominujący owocowo-czekoladowy aromat, a kolumbijskie nadają nutę cynamonowej pikanterii i słodycz karmelu.
Kraj: Etiopia / Kolumbia
Region: Djimmah / Colombia Medellin
Metoda obróbki: Natural / Washed
Etno Cafe - Guatemala Huehuetenango Omniroast 250g
Data palenia: 27.08.2023
Producent: Etno Cafe
Kawa ziarnista pochodząca z Gwatemali, wypalana w polskiej palarni Etno Cafe. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się przede wszytkim do espresso, jak i do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W kawie można wyczuć nuty mlecznej czekolady oraz syropu klonowego.
Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Odmiana: Typica, Bourbon, Caturra, Catuai
Metoda obróbki: Washed
Wysokość upraw: 1350+ m n.p.m.
Bestseller
Etno Cafe - Etiopia Djimmah 1kg
Data palenia: 23.08.2023
Producent: Etno Cafe
Ziarna pochodzące z Etiopii, z leśnych terenów o wysokim stopniu zacienienia. Kawa wypalana w średnim stopniu, idealna do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek. W smaku wyczuwalne przede wszystkim nuty przypominające fermentowany kompot oraz czkoladowo-żywiczne.
Kraj: Etiopia
Region: Djimmah
Wysokość upraw: 1650 - 2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Arabika, Heirloom
Obróbka ziarna: Natural
Etno Cafe - Fusion 250g (outlet)
Data palenia: 24.05.2023
Producent: Etno Cafe
Mieszanka kaw z Afryki i Ameryki Południowej. Owocowość etiopskich ziaren łączy się ze słodyczą brazylijskiego Santosa. Dominują nuty migdałów i czarnej porzeczki. Ziarna wypalane są w średnim stopniu, idealne do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek.
Kraj: Etiopia / Brazylia
Region: Yirgacheffe / Santos
Obróbka ziarna: Natural
Najniższa cena: 37,00 zł