Filtry
1 - 30 produktów z 41 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
Willie's Cacao - Czekolada pomarańczowa 65% - Luscious Orange Kuba 26g
Rewelacyjna czekolada zawierająca aż 65% kakao z Kuby. Połączenie ciemnej czekolady, słodyczy i smaku pomarańczy. Wystarczy raz spróbować czekolady z ziaren Baracoa żeby się w nich zakochać. Jednak ich połączenie z czekoladą jest jeszcze lepsze! Skład: Zawartość kakao: minimum 65%. Masa kakaowa, nierafinowany cukier trzcinowy, masło kakaowe, olejek z pomarańczy 0,1%.
Manufaktura Czekolady - Czekolada 70% kakao z Ghany - prażone ziarno kakao
Klasyczna czekolada deserowa posypana kruszonym prażonym ziarnem kakao. Czekolada sprzedawana jest tylko przez 6 miesięcy od daty produkcji - dzięki swojej świeżości ma wyjątkowo aromatyczny smak. Czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao. Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
DESEO - Czekolada wytrawna Indie 70% - 60g
Czekolada wytrawna 70% od DESEO, wytworzona na bazie kakaowca pochodzącego z regionu Kerala w Indiach. Bardzo intensywna, w jej smaku wyczuwalne są nuty wiśni oraz jabłek. Każda tabliczka czekolady Single Origin DESEO wytwarzana jest z ziarna kakaowca pochodzącego tylko z jednej, konkretnej plantacji. Składniki: miazga kakaowa, nierafinowany cukier trzcinowy BIO, masło kakaowe BIO. Odpowiednie dla wegan.
Nowość
Monbana - Świąteczna gorzka czekolada 85g

Producent: Monbana

Gorzka czekolada świąteczna dla prawdziwych koneserów. Dodatek migdałów i kandyzowanych pomarańczy sprawia, że smak przywodzi na myśl Święta. Doskonała pzrekąska kiedy chcemy sobie umilić zimowy wieczór wyjątkowym smakiem! Składniki: masa kakaowa, cukier, karmelizowane migdały 11% (MIGDAŁY, cukier), kandyzowana skórka pomarańczy 7% (skórka pomarańczy, cukier, dekstroza, fruktoza, maltoza, regulator kwasowości: E330), masło kakaowe, emulgator: lecytyny (SOJA). Czekolada gorzka, zawartość kakao minimum 65%. Może zawierać śladowe ilości JAJ, MLEKA, ZBÓŻ ZAWIERAJĄCYCH GLUTEN I INNYCH ORZECHÓW.
Nowość
Monbana - Świąteczna mleczna czekolada 85g

Producent: Monbana

Mocno świąteczna i bardzo mleczna czekolada Monbana. Smak czekolady dopełnia dodatek chrupiących płatków zbożowych, żurawiny i cukrowych gwiazdek. Doskonała przekąska kiedy chcemy sobie umilić zimowy wieczór przyjemnym smakiem.
Nowość
Willie's Cacao - Czekolada 71% - Sambirano Gold Madagaskar 50g
Czekolada zawierająca aż 71% kakao z Madagaskaru - o naturalnych owocowych nutach. Daj się wciągnąć w wir przygody i przenieś się na brzeg rzeki Sambriano. Nie jedz tej czekolady jeśli nie masz ochoty poczuć smaku lata i świeżych owoców zrywanych prosto z krzaczka! Skład: Zawartość kakao: minimum 71%. Masa kakaowa, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy.  
Nowość
Manufaktura Czekolady - Czekolada Grand Cru 70% kakao z Ghany
Polecamy czekoladę z ziarna z Ghany. Wspaniałe, głębokie nuty mokrej ziemi, karmelu, palonego drewna i orzechów - wyraźnie wyczuwalne w tej czekoladzie sprawiają, że czuje się ją na długo po zjedzeniu. Ze względu na brak składników dodatkowych, seria Grand Cru pozwala miłośnikom czekolady bez dodatków na porównanie smaku ziaren kakaowca z różnych krajów świata. Różnice są łatwo zauważalne, dokładnie tak, jak ma to miejsce w przypadku  win, herbat czy kaw.
Nowość
Manufaktura Czekolady - Czekolada Grand Cru 70% kakao z Kolumbii
Czekolada deserowa o zawartości 70% kakao z Kolumbii. Kostka czekolady pozostawia rodzynkowo-owocowy posmak, powoli przechodząc w delikatną woń słodkiego tytoniu. Ze względu na brak składników dodatkowych, seria Grand Cru pozwala miłośnikom czekolady na porównanie smaku ziaren kakaowca z różnych krajów świata. Różnice są łatwo zauważalne, dokładnie tak, jak ma to miejsce w przypadku  kaw, win czy herbat.
DESEO - Czekolada malinowa - 60g
Biała czekolada od DESEO, z dodatkiem pudru z liofilizowanych malin. W jej smaku wyczuwalne są kwaśne i owocowe nuty. Biała czekolada dodaje słodyczy. Czekolada z serii Bean to Bar! Powstała ona z myślą o tych, którzy poza wyraźnymi nutami smakowymi ziaren kakao kochają też różne oryginalne połączenia smakowe. Składniki: czekolada biała bean to bar (masło kakaowe, cukier, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa), malina liofilizowana. Waga: 60g  
Las Vegan's - Czekolada wegańska z orzechami 39% - 50g
Wegańska czekolada Las Vegan's z orzechami. W tej tabliczce jest ich aż 15% i zostały roztarte na gładką masę wraz z ziarnem kakaowca i pozostałymi składnikami. W tej czekoladzie w procesie produkcji do masy czekoladowej nie dostały się żadne, nawet śladowe ilości składników odzwierzęcych. Wszystkie składniki są pochodzenia roślinnego, a tabliczka swój delikatny smakzawdzięcza solidnej porcji kokosa i owsa. Składniki: cukier trzcinowy*, prażone ziarno kakao*, tłuszcz kakaowy*, pasta z orzechów laskowych* 15%, płatki owsiane bezglutenowe*, sproszkowany miąższ kokosa*, emulgator (lecytyna słonecznikowa*). *Surowce z rolnictwa ekologicznego. Masa kakaowa min. 39%. Produkt wegański.
Nowość
Manufaktura Czekolady - Czekolada 44% DZIĘKU...JEMY! - Niebieskie opakowanie
Czekolada mleczna o zawartości 44% kakao, z ziarnami palonej kawy. To prosty sposób na podziękowanie komu chcesz! Składniki: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, MLEKO w proszku odtłuszczone, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Czekolada mleczna: masa kakaowa min. 44%. Może zawierać ORZECHY.
Las Vegan's - Czekolada wegańska z owsem i kokosem 46% - 50g
Wegańska czekolada Las Vegan's z napojem owsianym i kokosowym Jest bardzo delikatna a jej smak jest wzbogacony o charakterystyczne dla owsa orzechowe nuty. Skład: cukier trzcinowy*, prażone ziarno kakao*, tłuszcz kakaowy*, płatki owsiane bezglutenowe* 10%, sproszkowany miąższ kokosa* 7%, emulgator (lecytyna słonecznikowa*). *Surowce z rolnictwa ekologicznego. Masa kakaowa min. 45%. Produkt wegański.
Nowość
Manufaktura Czekolady - Czekolada 44% DZIĘKU...JEMY! - Zielone opakowanie
Czekolada mleczna o zawartości 44% kakao, z ziarnami palonej kawy. To prosty sposób na podziękowanie komu chcesz! Składniki: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, MLEKO w proszku odtłuszczone, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Czekolada mleczna: masa kakaowa min. 44%. Może zawierać ORZECHY.
Nowość
Czekolada 70% kakao z Dominikany - żurawina
Polecamy czekoladę z ziarna Hispaniola z Republiki Dominikany z dodatkiem żurawiny. Ziarno Hispaniola (stanowiące zaledwie 4% produkcji Republiki Dominikany) nadaje czekoladzie niespotykany charakter. Jego owocowa nuta z wyraźnie wyczuwalnym posmakiem cytrusów świetnie komponuje się ze kwaśno-słodką żurawiną rosnącą tylko na półkuli północnej.  Jest to niezwykłe połączenie północy i południa zamknięte w jednej tabliczce. Kakao Hispaniola to niezwykle delikatna i rzadka roślina. Wymaga wiele troski i doświadczenia by mogła wydać wspaniałe plony. Po włożeniu do ust kawałka tej czekolady wszystko staje się jasne... można niejako "zobaczyć" ludzi pracujących na plantacji, zasmakować w rosnących nieopodal pomarańczach, a w posmaku wyczuć bukiet tulipanów...
Manufaktura Czekolady - Czekolada 70% kakao z Dominikany - imbir
Polecamy czekoladę z ziarna Hispaniola z Republiki Dominikany z dodatkiem kandyzowanego Imbiru. Ziarno Hispaniola (stanowiące zaledwie 4% produkcji Republiki Dominikany) nadaje czekoladzie niespotykany charakter. Jego owocowa nuta z wyraźnie wyczuwalnym posmakiem cytrusów świetnie komponuje się z intensywnym aromatem imbiru.  To egzotyczne połączenie zaprasza do świata zaskakujących, nieznanych dotąd wrażeń kulinarnych. Swój rozgrzewający smak imbir zawdzięcza dużej ilości olejków eterycznych: gingerolu, zingeronu i citralu oraz żywicy. To właśnie one sprawiają, że czekolada z imbirem stanowi tak niespotykany duet rodem z Azji.
Nowość
Manufaktura Czekolady - Czekolada 46% kakao z Madagaskaru
Czekolada zarówno dla fanów mlecznych jak i ciemnych czekolad. Nie jest to typowa przesłodzona, komercyjna czekolada mleczna. Można w niej poczuć dużą zawartośc kakao, które pochodzi z plantacji z Madagaskaru. Wytrawny smak został złagodzony dużą porcją mleka, ale cały czas można rozkoszować się aromatami pochodzącym z ziarna kakao o wyraźnych nutach karmelu, drewna i wanilli. Świetna propozycja na osłodę o każdej porze dnia.
Nowość
Manufaktura Czekolady - Czekolada 70% kakao z Ekwadoru - chili Peri Peri
Czekolada doskonale komponuje się z przyprawą chili. Jest to chyba najstarsze połączenie, które było odkryte jeszcze przez Azteków. Gdy czekolada rozpływa się w ustach, przyjemny aromat kakao ustępuje powoli miejsca rozgrzewającemu chili. Za ostry smak tej przyprawy odpowiada kapsaicyna, która sprzyja wytwarzaniu endorfin - hormonów szczęścia. Z drugiej strony fenyloetyloamina zawarta w kakao jest jednym z elementów tzw. chemii miłości. Dzięki temu unikalnemu połączeniu, czekolada z chili stanowi swego rodzaju afrodyzjak.
DESEO - Czekolada mleczna z czarną porzeczką - 60g
Czekolada mleczna od DESEO, wytworzona na bazie kawowca pochodzącego z Nikaraguii, z dodatkiem czarnej porzeczki. Subtelna i kremowa. Czekolada z serii Bean to Bar! Powstała ona z myślą o tych, którzy poza wyraźnymi nutami smakowymi ziaren kakao kochają też różne oryginalne połączenia smakowe. Składniki: czekolada mleczna Nikaragua (zawartość miazgi kakaowej 45%, cukier, mleko pełne w proszku masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa), liofilizowana porzeczka.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

HAYB x Manufaktura Czekolady - Czekolada deserowa - Espresso - 50g
HAYB razem z Manufakturą Czekolady stworzył serię unikalnych słodyczy o smaku najlepszej kawy. Wyjątkowe tabliczki czekolady są "wzmocnione" przez dodatek espresso Brazylia Cerrado. Czekolada espresso to kompozycja kakao z Wenezueli oraz Brazylii. W jej smaku wyczuwalne są nuty karmelu, rodzynek, kakao, wiśni, aronii, porzeczki oraz orzechów włoskich. Opakowanie: 50g Składniki: prażone ziarno kakao z Wenezueli, cukier, kawa Brazylia Cerrado Patrocinio 6%, emulgator (lecytyna słonecznikowa).

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Manufaktura Czekolady - Czekolada 100% kakao z Ghany
Czekolada 100% to po prostu czyste ziarno kakaowca, które przeszło przez proces produkcji czekolady. Wspaniały, wytrawny, zadziwiająco delikatny smak ghanijskiego ziarna w połączeniu z naturalnymi nutami palonego drewna, karmelu i orzechów. Czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao. Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Skład: Ziarno kakao z Ghany.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Manufaktura Czekolady - Czekolada 44% Banan Nowy Dzień - House Blend Milk
Czekolada mleczna pochodząca ze specjalnej kolekcji Manufaktury Czekolady. Na każdym opakowaniu widnieje miniatura plakatu BALSI, a w środku oprócz tabliczki czekolady znajduje się kolekcjonerski mikro plakat. Każde opakowanie sygnowane jest symbolem BALSI. Jest to zapewnienie, że artysta otrzymuje wymierne wsparcie od każdej sprzedanej tabliczki. Składniki: 44% ziarna kakao - blend, cukier, MLEKO pełne w proszku, masło kakaowe.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Manufaktura Czekolady - Czekolada 44% DZIĘKU...JEMY! - Pomarańczowe opakowanie
Czekolada mleczna o zawartości 44% kakao, z ziarnami palonej kawy. To prosty sposób na podziękowanie komu chcesz! Składniki: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, MLEKO w proszku odtłuszczone, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Czekolada mleczna: masa kakaowa min. 44%. Może zawierać ORZECHY.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Manufaktura Czekolady - Czekolada 44% z ziarnami palonej kawy - Caffe Latte
Czekolada mleczna o zawartości 44% kakao, z ziarnami palonej kawy - to właśnie przepis na Caffe Latte w wykonaniu Manufaktury Czekolady.  MANU to seria prawdziwych, rzemieślniczych czekolad, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz najwyższej jakości, naturalnych dodatków. Składniki: cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, MLEKO w proszku odtłuszczone, prażone ziarno kawy 3%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Czekolada mleczna: masa kakaowa min. 44%. Może zawierać ORZECHY.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Manufaktura Czekolady - Czekolada 70% Dance of Love
Czekolada gorzka pochodząca ze specjalnej kolekcji Manufaktury Czekolady. House Blend Dark to czekolada skomponowana z autorskiej mieszanki różnych ziaren kakaowca. Jest wyrazista, aromatyczna, a jednocześnie łagodna w smaku. Na każdym opakowaniu widnieje miniatura plakatu BALSI, a w środku oprócz tabliczki czekolady znajduje się kolekcjonerski mikro plakat. Każde opakowanie sygnowane jest symbolem BALSI. Jest to zapewnienie, że artysta otrzymuje wymierne wsparcie od każdej sprzedanej tabliczki. Składniki: prażone ziarno kakao 70%, cukier, emulgator (lecytyna słonecznikowa).

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Manufaktura Czekolady - Czekolada 70% Full of Happiness - House Blend Dark
House Blend Dark to czekolada skomponowana z autorskiej mieszanki różnych ziaren kakaowca, w której przeważa kakao z Kolumbii. Jest wyrazista, aromatyczna, a jednocześnie łagodna w smaku. Na każdym opakowaniu widnieje miniatura plakatu BALSI, a w środku oprócz tabliczki czekolady znajduje się kolekcjonerski mikro plakat. Każde opakowanie sygnowane jest symbolem BALSI. Jest to zapewnienie, że artysta otrzymuje wymierne wsparcie od każdej sprzedanej tabliczki. Składniki: prażone ziarno kakao, cukier, emulgator (lecytyna słonecznikowa). Masa kakaowa min. 70%. Może zawierać MLEKO i ORZECHY.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Manufaktura Czekolady - Czekolada 70% kakao z Ghany - kwiat soli morskiej
Polecamy czekoladę z Kwiatem Soli Morskiej (Fleur de sel). Jest to klasyczna czekolada 70% posypana wyjątkowym i bardzo cenionym przez szefów kuchni rodzajem soli. Ta bardzo delikatna, pełna minerałów sól tworzy się bardzo rzadko na powierzchni wody w Parku Naturalnym Secovlje Saline w Słowenii. Jest wtedy zbierana za pomocą lausse – wygiętej w specjalny sposób deski z drzewa kasztanowca. Gdy weźmiemy do ust kawałek tej wyjątkowej czekolady, czujemy jak po języku rozpływa się delikatna sól, która doskonale oczyszcza nasze kubki smakowe. Jest to tylko preludium do intensywnego, kontrastującego uderzenia  smaku wyjątkowo aromatycznej czekolady.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Manufaktura Czekolady - Czekolada 70% Las Vegan's - House Blend Dark Kakao
Gorzka czekolada pochodząca ze specjalnej kolekcji Manufaktury Czekolady. Na każdym opakowaniu widnieje miniatura plakatu BALSI, a w środku oprócz tabliczki czekolady znajduje się kolekcjonerski mikro plakat. Każde opakowanie sygnowane jest symbolem BALSI. Jest to zapewnienie, że artysta otrzymuje wymierne wsparcie od sprzedanej tabliczki. Skład: 70% ziarno kakao, cukier. Może zawietać: mleko, orzechy. Produkt wegański.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Manufaktura Czekolady - Czekolada 70% Raduj się kto może
Czekolada gorzka pochodząca ze specjalnej kolekcji Manufaktury Czekolady. House Blend Dark to czekolada skomponowana z autorskiej mieszanki różnych ziaren kakaowca. Jest wyrazista, aromatyczna, a jednocześnie łagodna w smaku. Na każdym opakowaniu widnieje miniatura plakatu BALSI, a w środku oprócz tabliczki czekolady znajduje się kolekcjonerski mikro plakat. Każde opakowanie sygnowane jest symbolem BALSI. Jest to zapewnienie, że artysta otrzymuje wymierne wsparcie od każdej sprzedanej tabliczki. Składniki: prażone ziarno kakao 70%, cukier, emulgator (lecytyna słonecznikowa).

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Manufaktura Czekolady - Czekolada Grand Cru 70% kakao z Dominikany
Polecamy Państwu czekoladę z ziarna Hispaniola z Republiki Dominikany. Ziarno Hispaniola nadaje czekoladzie niespotykany charakter. Charakteryzuje się ono silnym owocowym posmakiem z wyraźnie cytrusową nutą. Ze względu na brak składników dodatkowych, seria Grand Cru pozwala miłośnikom czekolady bez dodatków na porównanie smaku ziaren kakaowca z różnych krajów świata. Różnice są łatwo zauważalne, dokładnie tak, jak ma to miejsce w przypadku win, herbat czy kaw.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Manufaktura Czekolady - Czekolada Grand Cru 70% kakao z Ekwadoru
Wspaniałe, lekkie aromaty jaśminu i kwiatów na wstępie.... głębokie i korzenne posmaki na finiszu. Bardzo skomplikowana pozycja o smaku zmieniającym się nawet długo po zjedzeniu. Ze względu na brak składników dodatkowych, seria Grand Cru pozwala miłośnikom czekolady bez dodatków na porównanie smaku ziaren kakaowca z różnych krajów świata. Różnice są łatwo zauważalne, dokładnie tak, jak ma to miejsce w przypadku  win, herbat czy kaw.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!