Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Filtrowanie i sortowanie
1 - 18 produktów z 18 dostępnych
COFFEE PLANT - Honduras La Paz Marcala Washed Espresso 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 20.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Honduras, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty cukru trzcinowego, czekolady i orzechów.  Kraj pochodzenia kawy: Honduras Region: La Paz, Marcala Odmiana: Bourbon,Caturra, Typica Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1100 - 1200 m n.p.m.
COFFEE PLANT - Chocolate Bomb Espresso 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 20.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty wiśni, mlecznej czekolady i czekoladowych pralin. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1230 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 84,5 / 100 pkt.
COFFEE PLANT - Brazylia Lua Roxa Espresso 1kg

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 18.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty wanilii, orzechów i białej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Minas Gerais, Cerrado Odmiana: Bourbon, Mudo Nuovo Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 800 - 1300 m n.p.m.
COFFEE PLANT - Brazylia Lua Roxa Espresso 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 02.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty wanilii, orzechów i białej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Minas Gerais, Cerrado Odmiana: Bourbon, Mudo Nuovo Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 800 - 1300 m n.p.m.
COFFEE PLANT - Kolumbia Finca Los Robles Espresso 1kg

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 24.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałych czereśni i mlecznej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Huila Odmiana: Colombia, Caturra, Castillo Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1600 m n.p.m.
COFFEE PLANT - Sweet Smooth Espresso 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 22.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Słodka, z intensywnymi nutami owocowymi, niemal pozbawiona kwasowości. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Minas Gerais Metoda obróbki: Natural Odmiana: Catuai Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
COFFEE PLANT - Espresso Blend No 2 Tutto Bene 1kg

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 20.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych pochodzących z Brazylii i Indii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. To 70% arabiki specialty z Brazylii i 30% robusty z Indii. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty kakao, prażonych orzechów i mlecznej czekolady. Kawa o gęstej cremie, wyraźnej słodyczy i średniej goryczy. 
COFFEE PLANT - Gwatemala Finca El Duranzo Espresso 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 20.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty suszonych owoców, melona i ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala Region: Jalapa Odmiana: Bourbon, Caturra, Icatu Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
COFFEE PLANT - Kolumbia Finca Los Robles Espresso 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 22.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałych czereśni i mlecznej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Huila Odmiana: Colombia, Caturra, Castillo Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1600 m n.p.m.
COFFEE PLANT - Flower Touch Espresso 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 24.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Tanzanii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty akacji, czerwonej porzeczki, jaśminu i cytrusów. Kraj pochodzenia ziarna: Tanzania Region: Arusha Metoda obróbki: Washed Odmiana: Blue Mountain, Kent, Bourbon Położenie upraw: 1600 - 1765 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 85,5 / 100 pkt.
COFFEE PLANT - Honduras La Paz Marcala Washed Espresso 1kg

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 21.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Honduras, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty cukru trzcinowego, czekolady i orzechów.  Kraj pochodzenia kawy: Honduras Region: La Paz, Marcala Odmiana: Bourbon,Caturra, Typica Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1100 - 1200 m n.p.m.
COFFEE PLANT - Acidity is Not a Crime Espresso 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 29.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty cytrusów, czerwonej porzeczki, agrestu i kwiatów. Kraj pochodzenia ziarna: Kenia Region: Nyeri Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34, Ruiru Położenie upraw: 1600 - 1780 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86 / 100 pkt.
COFFEE PLANT - Gwatemala Finca El Duranzo Espresso 1kg

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 22.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty suszonych owoców, melona i ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala Region: Jalapa Odmiana: Bourbon, Caturra, Icatu Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
COFFEE PLANT - Brazylia Mogiana Espresso 1kg

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 22.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty kakao, mlecznej czekolady i orzechów laskowych. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Mogiana, Sao Paulo Odmiana: Mudo Nuovo Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 800 - 1200 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 82 / 100 pkt
COFFEE PLANT - Brazylia Mogiana Espresso 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 20.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty kakao, mlecznej czekolady i orzechów laskowych. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Mogiana, Sao Paulo Odmiana: Mudo Nuovo Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 800 - 1200 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 82 / 100 pkt
COFFEE PLANT - Cosy Espresso Blend 1kg

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 21.03.2024

Blend kaw ziarnistych jakości specialty wypalony w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Słodkie, korzenno-kakaowe nuty ziaren z Brazylii łączą się z soczyście owocową Etiopią. To połączenie idealnie ze sobą współgra, przywodząc na myśl minione słoneczne dni lata oraz wprowadzając nas w nową porę roku, pełną złotych kolorów i korzennych, rozgrzewających smaków. Cosy Espresso jest intensywne, o średnim body i niskiej kwasowości. W smaku dominuje dżem z żółtych owoców, kakao i przyprawy. Idealnie komponuje się z mlekiem. ZIARNO Najbardziej popkulturowym napojem jesiennym jest bezapelacyjnie pumpkin spice latte. I właśnie do niego nawiązuje nasze październikowe espresso miesiąca. Coffee Plant daje Cosy Espresso, z piękną jesienną etykietą oraz otulającym profilem smakowym. Blend Etiopii Nensebo oraz Brazylii Vertentes, mix Etiopskich odmian oraz Yellow bourbon z Brazylii – obie kawy fermentowane metodą naturalną. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia / Brazylia Odmiana: Heirloom / Yellow Bourbon Obróbka: natural / pulped-natural Położenie upraw: 1910 - 2000 / 1100 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86 / 84 SCA PRZEPIS Espresso 18g - 6 klik Comandante Uzysk 36 g - 28 sekund Wyjątkowo kremowe espresso, bardziej w stronę włoskiego stylu, jednak z dużą słodyczą.  Pumpkin spice 18g - 6 klik Comandante Uzysk 30g - 24 sekundy - 10g syropu klonowego - kilka kropel ekstraktu waniliowego - przyprawy korzenne 0,6g - 10g śmietanki kremówki / wegańskiej śmietanki - 200g mleka Wszystkie wyżej wymienione składniki (z wyjątkiem mleka) dobrze zmieszaj ze sobą, a po wymieszaniu podgrzej. Spień mleko, a następnie dodaj to przyprawowej mieszanki. Bardzo Cosy, słodki napój – czyli dokładnie to, czego wszyscy potrzebujemy, zderzając się z jesienną aurą.
COFFEE PLANT - Cosy Espresso Blend 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 21.03.2024

Blend kaw ziarnistych jakości specialty wypalony w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Słodkie, korzenno-kakaowe nuty ziaren z Brazylii łączą się z soczyście owocową Etiopią. To połączenie idealnie ze sobą współgra, przywodząc na myśl minione słoneczne dni lata oraz wprowadzając nas w nową porę roku, pełną złotych kolorów i korzennych, rozgrzewających smaków. Cosy Espresso jest intensywne, o średnim body i niskiej kwasowości. W smaku dominuje dżem z żółtych owoców, kakao i przyprawy. Idealnie komponuje się z mlekiem. ZIARNO Najbardziej popkulturowym napojem jesiennym jest bezapelacyjnie pumpkin spice latte. I właśnie do niego nawiązuje nasze październikowe espresso miesiąca. Coffee Plant daje Cosy Espresso, z piękną jesienną etykietą oraz otulającym profilem smakowym. Blend Etiopii Nensebo oraz Brazylii Vertentes, mix Etiopskich odmian oraz Yellow bourbon z Brazylii – obie kawy fermentowane metodą naturalną. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia / Brazylia Odmiana: Heirloom / Yellow Bourbon Obróbka: natural / pulped-natural Położenie upraw: 1910 - 2000 / 1100 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86 / 84 SCA PRZEPIS Espresso 18g - 6 klik Comandante Uzysk 36 g - 28 sekund Wyjątkowo kremowe espresso, bardziej w stronę włoskiego stylu, jednak z dużą słodyczą.  Pumpkin spice 18g - 6 klik Comandante Uzysk 30g - 24 sekundy - 10g syropu klonowego - kilka kropel ekstraktu waniliowego - przyprawy korzenne 0,6g - 10g śmietanki kremówki / wegańskiej śmietanki - 200g mleka Wszystkie wyżej wymienione składniki (z wyjątkiem mleka) dobrze zmieszaj ze sobą, a po wymieszaniu podgrzej. Spień mleko, a następnie dodaj to przyprawowej mieszanki. Bardzo Cosy, słodki napój – czyli dokładnie to, czego wszyscy potrzebujemy, zderzając się z jesienną aurą.
COFFEE PLANT - Espresso Blend No 3 A'more More 1kg

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 26.03.2024

Mieszanka kaw ziarnistych pochodzących z Brazylii i Indii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. To 50% arabiki specialty z Brazylii i 50% robusty z Indii. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, prażonego orzecha i migdałów. Intensywna, z gęstą cremą, o wysokiej słodyczy i niskiej kwasowości. Dodatek robusty sprawia, że kawa ma wysoką zawartość kofeiny.