Darmowa dostawa od 199 zł Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot 365 dni na zwrot
Kawy pod przelew HAYB

HAYB – kawy do metod przelewowych

Filtrowanie i sortowanie
1 - 28 produktów z 28 dostępnych
Nowość
HAYB - kawa ziarnista Etiopia Arbegona 72h Anaerobic Natural Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 02.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do kandyzowanej cytryny, brzoskwini i wanilii.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: SidamoFarma: ArbegonaMetoda obróbki: 72h anaerobic naturalOdmiana: HeirloomPołożenie upraw: 2100 m n.p.m.Wynik w cuppingu: 88 / 100 punktówO KAWIEJaramy się!W tym miesiącu będziemy tańczyć takie nuty, jakie zagra nam ta tropikalna EtiopiaNa większość kaw, które zamawiam, gdy dostaję próbki prosto z kraju pochodzenia, potem czekam z wypiekami. Tutaj czekałem z takimi rumieńcami, że myślałem, że mam gorączkę. Ethicoffee zaopatruje nas w kawy od niedawna. Ben – właściciel tej firmy jest super gościem, który urodził się w Etiopii, mamy super kontakt i to on robi preselekcje sampli dla nas. Z tego wybieramy pulę, którą potem przez cały rok dzielimy się z Wami. Ten lot to taki przedłużony natural, pełen tropikalnych nut, ale też smaków tak typowych dla Etiopii, jak brzoskwinia, miód, cytrynka. Wszystkie te rzeczy są jeszcze podbite przez tę właśnie obróbkę. Mega się jaram na tę kawę i jestem bardzo ciekaw, jak Wam posmakuje.
Nowość
HAYB - kawa ziarnista Peru El Progreso Washed Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 02.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do mandarynki, jabłka i karmelu.Kraj pochodzenia ziarna: PeruRegion: La CoipaFarma: El ProgresoMetoda obróbki: WashedOdmiana: Caturra, Pache, CatuaiPołożenie upraw: 2000 m n.p.m.Wynik w cuppingu: 86 / 100 punktówO KAWIEZapnij pasyTa kawa przeżyła niezłą podróż, a my razem z nią. W pakiecie nuty mandarynki, jabłka i karmelu.Ten lot ściągneliśmy od importera, z którym pracujemy od lat, Falcon Coffee, który często zaopatruje nas w naprawdę solidne kawy. Ziarna pochodzą od różnych rolników z okolic La Coipa w dystrykcie San Ignacio. Tamtejsi producenci sami zbierają i obrabiają swoją kawę, a potem suszą ją tradycyjnie na patio wyłożonym porządną folią.Cały proces wygląda mniej więcej tak: po zbiorach wiśnie kawowe odpoczywają sobie 24 godziny (tak, nawet kawa potrzebuje chwili wytchnienia), potem usuwa się floaters (na polskie by było: „pływaki”), czyli te słabsze owoce, co to nie umieją tonąć*. Następnie miażdży się wiśnie, aby wyciągnąć pestkę i zostawia do fermentacji na 24 do 36 godzin. Po tym wszystkim kawa suszy się na spokojnie przez 10 do 14 dni.Kiedy już wszystko wyschnie na tip-top, rolnicy przywożą kawę w pergaminowej łupince do magazynu Falcon Coffee w Jaén. Tam Falcon robi podwójną kontrolę jakości – najpierw sprawdza fizycznie (czyli wygląd i ogólna forma), a potem sensorycznie. Jeszcze tego samego dnia rolnik dostaje cenę zależną od wyników, a przelew śmiga na konto.Na koniec, żeby kawa nie straciła formy w drodze do młyna i dalej w świat, pakowane jest wszystko jeszcze raz – tym razem w dodatkowy plastikowy worek. Bo wiadomo, kawa też lubi mieć luksusową walizkę na podróż.*Jeżeli wiśnia jest odpowiednio dojrzała i ma w sobie wszystko, czego potrzebujemy, to w wielkiej wannie, do której są one wrzucane, te dobre idą na dno, a ""pływaki"" są odławiane i one trafiają do kaw drugiej lub trzeciej kategorii.
Nowość
HAYB - kawa ziarnista Chillwave Lemonade Blend Strawberry Edition! Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 09.09.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Rwandy i Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do cytrusów, truskawek i brązowego cukru.Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / KolumbiaRegion: Gicumbi / HuilaOdmiana: Red Bourbon, Purple CaturraFarma: Nova Coffee, MonteblancoMetoda obróbki: Natural + Co-fermented Położenie upraw: 1800 m n.p.m.Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktówHOT MIX, BEST SERVED COLDGdyby ten blend był mixem na soundcloudzie, dudniłby w kultowych miejscówkach w całym mieście.Poodsyłaliby go sobie rezydenci Twoich ulubionych klubokawiarni, ale po cichu, żeby pozostał wśród wtajemniczonych. Bo kto to wie? Czy to jednak kawa? Czy już lemoniada? Może to po prostu jeden z najlepszych blendów, jakie ukręciliśmy? A na pewno ten najbardziej soczysty i po prostu letni.To mieszanka wszystkiego, co najowocowsze w naturalnej Rwandzie i tego, co najmniej kawowe w kolumbijskim co-fermencie z ananasem. Razem daje to mieszankę iście wybuchową, ale przy okazji kojącą. Nie oszukujmy się, to nie kawa od pobudzenia, a radosnego siorbania w letnie południa! To jak Dj Assault zremiksowany z Deanem Blunntem. Siedzi. I buja.Zapuść to na ciepło, na zimno, z kubka czy ze szklanki - oby tylko głośno!PRZEPISCold Brew:1L - 60g kawy - 36 klik comandante. Zalewasz 60g kawy 1L krształu żywieckiego, lub wodą o mineralizacji do 200ppm, wkładasz do lodówki na 10-12h, gotowe! Popijasz z lodem i cytrynką.
Nowość
HAYB - kawa ziarnista Peru San ignacio Washed Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 29.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do orzechów laskowych, czerwonych jabłek i czarnej herbaty.Kraj pochodzenia ziarna: PeruRegion: CajamarcaFarma: San IgnacioMetoda obróbki: WashedOdmiana: Caturra, Bourbon, Mundo, NovoPołożenie upraw: 1500 - 1600 m n.p.m.Wynik w cuppingu: 86 / 100 punktówOPINIA ROASTERAKawa San Ignacio pochodzi z różnych farm kawowych od rodzin, które mieszkają w osadach w prowincji San Ignacio, w regionie Cajamarca, na północnym wschodzie Peru. Ten teren, słynący z wyjątkowej kawy, znajduje się na wysokości 1500-1600 metrów nad poziomem morza. Ta wysokość, połączona z unikalnym połączeniem klimatu, żyznych gleb i zaangażowaniem lokalnych rolników, tworzy niezrównane profile smakowe, które wyróżniają kawy z tego regionu.Kawa San Ignacio to prawdziwy majstersztyk, jeśli chodzi o jakość. Blendy są ostatnio w modzie, tutaj mamy mix odmian: Caturra, Bourbon i Mundo Novo. Ziarna przechodzą przez tradycyjny proces - washed, a następnie przez 45-godzinną kontrolowaną fermentację w stalowych zbiornikach. To kluczowy moment, który sprawia, że kawa zyskuje swój wyjątkowy smak. Po tym czasie, ziarna suszone są na słońcu przez 15-20 dni.Klasyczek, idealny na długie letnie dni (lub noce).PRZEPISAeropres Invert 18g kawy - 220g wody. Woda 96' .Mielenie numer 4 na Fellow ode 1 (28 klik na com.) Wsypujesz kawę, wlewasz 200ml wody, mieszasz 8 razy, zakręcasz czekasz do 2:00, przeciskasz do 2:30.
HAYB - kawa ziarnista Kolumbia Chillwave LOWCAF Blend Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 09.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do mango, ananasa i czerwonych cytrusów.Kraj pochodzenia ziarna: KolumbiaRegion: Cauca&TolimoOdmiana: Caturra&CasilloMetoda obróbki: Washed&DecafPołożenie upraw: 1700 m n.p.m.Weź to na spokojnie, na chłodno – na chillu.Bo to właśnie chillwave blend – czyli kawa, która trochę Cię pobudzi, a trochę da odpocząć.Czyli dokładnie tak, jak powinno być latem. Wszystko dookoła huczy kolorami i zapachami, ty nie musisz już krzyczeć, możesz po prostu spokojnie popłynąć na tej fali.Zrobiliśmy łatwy w obsłudze, nisko-kofeinowy blend, który możesz sączyć od wschodu do zachodu słońca. Kolumbia San Sebastian to czarny koń kawowego magazynu HAYB – cytrusowe orzeźwienie, z solidną słodką bazą. Bezkofeinowa flanka to ziarna od moich dobrych kumpli z Forest Coffee z regionu Tolima w Kolumbii.Z jednej strony ten mix pozwala nam cieszyć się kawką bez herc klekotu, przez (naturalnie!) obniżoną zawartość kofeiny, z drugiej pobudza wyobraźnię – przynosząc soczyste smaki owoców tropikalnych i cytrusów, zwłaszcza na zimno. Pachnie nostalgią, smakuje latem, jak największe chillwave’owe hity.„Hej, ten upadek nie wyglądał dobrze – wszystko w porządku? Stary, co, jaki 2024? Wstawaj, toro y moi wydał debiutancką płytkę, idziemy posłuchać, znalazłem na Soulseeku”.
HAYB - bezkofeinowa kawa ziarnista Się Przelewa Kawa Decaf Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 12.08.2025

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do brzoskwini, malin i cukru trzcinowego.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaRegion: TolimaProducent: Elias & Shady BayterOdmiana: Red & Yellow CaturraMetoda obróbki: Sugar Cane ProcessPołożenie upraw: 1450 m n.p.m.Słodkich przelewów…Możesz spać spokojnie. Teraz Sie Przelewa o każdej porze dnia i nocy, bo mamy w ekipie Decaf.Bezkompromisowo kompromisowa - taka jest ta kawka. Wilk syty, owca cała - przelew zrobiony, pora liczyć barany. Możesz wyrzec się w swojej codziennej rutynie kofeiny, równocześnie nie rezygnując ze smaku i jakości - to kawka speciality, bez lipy. W tych kolumbijskich ziarnach znajdziesz nuty znajome ze słodkich snów usłanych kwietnymi łąkami. Trochę jak u KWIATA, ale wiadomo - bez kofeiny.Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamaster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie!
HAYB - kawa ziarnista Się Przelewa Tropik Filter 1 kg

Producent: HAYB

Data palenia: 12.08.2025

Kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć nuty dojrzałych owoców, karmelu oraz rumu.Mieszanka składa się z kaw:- 100% KolumbiaOpinia roastera:ŻAR TROPIKÓW!To nie przelewki – Się Przelewa Tropik to czwarty (i najnowszy) przelewik z serii, taki owocowy, ale inaczej niż Owoc. Tej kawy potrzebowaliśmy wszyscy – i w końcu ją mamy. Domknęliśmy kwartet tropikalnie owocową Kolumbią w wydaniu daily – a jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej!Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - kawa ziarnista Się Przelewa Kwiat 500 g

Producent: HAYB

Data palenia: 21.07.2025

Kawa ziarnista jakości speciality z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć kwiatowy aromat oraz nuty owocowo-herbaciane.Pochodzenie: Etiopia GujiOpinia roastera:Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie.Metody parzenia:O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - kawa ziarnista Się Przelewa Owoc 1 kg

Producent: HAYB

Data palenia: 08.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz ziarna o punktacji 86+ w 100% pochodzące z Rwandy. Kawa palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć wysoką słodycz, która idzie ręka w rękę z przyjemną kwasowością – jak dojrzały, soczysty, letni owoc.Mieszanka składa się z kaw:- 100% RwandaOpinia roastera:TO OWOC – NIE ZAKAZANY!To nie przelewki – Się Przelewa Owoc to przelewik, taki owocowy, lekki, zbalansowany, z dużą dawką słodyczy i rześką kwaskowością. To owocowa myta Afryka – Rwanda konkretnie – w wydaniu daily. Jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej!Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - kawa ziarnista Się Przelewa Owoc 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 25.08.2025

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz ziarna o punktacji 86+ w 100% pochodzące z Rwandy. Kawa palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć wysoką słodycz, która idzie ręka w rękę z przyjemną kwasowością – jak dojrzały, soczysty, letni owoc.Mieszanka składa się z kaw:- 100% RwandaOpinia roastera:TO OWOC – NIE ZAKAZANY!To nie przelewki – Się Przelewa Owoc to przelewik, taki owocowy, lekki, zbalansowany, z dużą dawką słodyczy i rześką kwaskowością. To owocowa myta Afryka – Rwanda konkretnie – w wydaniu daily. Jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej!Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - kawa mielona Się Zalewa Dwa Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 08.08.2025

Mielona kawa jakości specialty, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W jej skład wchodzi głównie kawa z Brazylii, z dodatkiem innych ziaren jakości speciality z innych krajów. Palona jasno, stworzona jako kawa prosta w obsłudze - sparwdzi się jako klasyczna zalewajka i do wszelkich przelewowych metod parzenia.Mieszanka składa się z kaw:- głównie Brazylia (tyle, żeby smakowało jak kawa!)- trochę pysznej kawki Speciality Single Origin (żeby nie było nudy).Opinia roastera:SIĘ ZALEWA DWA – najbardziej EFFORTLESS jak się da!Klasyczna kawa mielona – zalewajka, która smakuje dobrze – bo tak ma być. Jest nieskomplikowana – bo tak chcieliśmy. Smakuje beztroską – bo nam wyszło. Są takie piosenki, które przychodzą Ci na myśl zawsze, kiedy wyruszasz w podróż. Ta kawa jest jak jedna z nich – prosta, przyjemna, zawsze wyjdzie i naprawdę trudno coś w niej zepsuć.Jest gotowa na każdą wyprawę. Nawet, jeśli to po prostu wyjście do rodziny albo znajomych. Byle mieć wrzącą wodę i jakiś kubek – będzie dobra!O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - kawa ziarnista Się Przelewa Klasyk Filter Blend 500 g

Producent: HAYB

Data palenia: 04.07.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz minimum 85% ziaren z Brazylii i około 15% arabiki różnego pochodzenia.Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.Mieszanka składa się z kaw:- 85% Brazylia- 15% ArabicaOpinia roastera:NA POCZĄTKU BYŁ KLASYK!To nie przelewki – Się Przelewa Klasyk to nasz pierwszy taki przelewik, blend, który sprawił, że zaczęło Się Przelewać. I przelewa do dziś. Tak zdaniem wielu smakuje wzorcowy przelew – niezobowiązująca kawa, oparta o Brazylię z niewielkimi domieszkami bardziej owocowej Afryki. To propozycja, która wręcz mówi „zapraszam do świata speciality” – i tak sobie grzecznie za nią wchodzisz, a potem zostajesz na dłużej!Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - kawa ziarnista Się Przelewa Klasyk Filter Blend 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 25.08.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz minimum 85% ziaren z Brazylii i około 15% arabiki różnego pochodzenia.Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia.Mieszanka składa się z kaw:- 85% Brazylia- 15% ArabicaOpinia roastera:NA POCZĄTKU BYŁ KLASYK!To nie przelewki – Się Przelewa Klasyk to nasz pierwszy taki przelewik, blend, który sprawił, że zaczęło Się Przelewać. I przelewa do dziś. Tak zdaniem wielu smakuje wzorcowy przelew – niezobowiązująca kawa, oparta o Brazylię z niewielkimi domieszkami bardziej owocowej Afryki. To propozycja, która wręcz mówi „zapraszam do świata speciality” – i tak sobie grzecznie za nią wchodzisz, a potem zostajesz na dłużej!Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - kawa ziarnista Się Przelewa Owoc 500 g

Producent: HAYB

Data palenia: 21.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz ziarna o punktacji 86+ w 100% pochodzące z Rwandy. Kawa palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć wysoką słodycz, która idzie ręka w rękę z przyjemną kwasowością – jak dojrzały, soczysty, letni owoc.Mieszanka składa się z kaw:- 100% RwandaOpinia roastera:TO OWOC – NIE ZAKAZANY!To nie przelewki – Się Przelewa Owoc to przelewik, taki owocowy, lekki, zbalansowany, z dużą dawką słodyczy i rześką kwaskowością. To owocowa myta Afryka – Rwanda konkretnie – w wydaniu daily. Jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej!Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - kawa ziarnista Się Przelewa Kwiat 1 kg

Producent: HAYB

Data palenia: 29.07.2025

Kawa ziarnista jakości speciality z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć kwiatowy aromat oraz nuty owocowo-herbaciane.Pochodzenie: Etiopia GujiOpinia roastera:Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie. O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - kawa ziarnista Się Przelewa Starter Pack 4 x 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 12.08.2025

Zestaw 4 kaw ziarnistych jakości specialty z palarni HAYB. Palone jasno, idealne do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. To doskonały sposób na spróbowanie kaw różnego pochodzenia, o różnych profilach smakowych.Kawy w zestawie:1 x 250g kawy ziarnistej Się Przelewa Owoc1 x 250g kawy ziarnistej Się Przelewa Kwiat1 x 250g kawy ziarnistej Się Przelewa Klasyk1 x 250g kawy ziarnistej Się Przelewa TropikSeria SIĘ PRZELEWA to proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do swojego ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.Się Przelewa to kawa dla ludzi, kawa do domu, kawa na dobry początek i środek dnia. To uczciwa, solidnie pracująca seria. Chcesz sobie dripnąć? Sypnąć dobrą kawką, przelać coś smacznego? No to mamy to w wygodnym pakiecie!Cztery warianty od najbardziej klasycznego, czekoladowo-orzechowego KLASYKA (nomen omen), przez syropowo słodziutki (i zupełnie nowy w naszej ofercie!) TROPIK, delikatnie herbaciany KWIAT aż do bomby owocowo-rześkich smaków w OWOCU.Ten zestaw jest po to, żeby łatwiej Ci było znaleźć Twoje daily, Twoją spirit coffee, albo po prostu codziennie spijać inny przelewik (mamo, jaki to jest luksusik!). Smacznego!
HAYB - kawa ziarnista Się Przelewa Klasyk Filter Blend 1 kg

Producent: HAYB

Data palenia: 25.08.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz minimum 85% ziaren z Brazylii i około 15% arabiki różnego pochodzenia.Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.Mieszanka składa się z kaw:- 85% Brazylia- 15% ArabicaOpinia roastera:NA POCZĄTKU BYŁ KLASYK!To nie przelewki – Się Przelewa Klasyk to nasz pierwszy taki przelewik, blend, który sprawił, że zaczęło Się Przelewać. I przelewa do dziś. Tak zdaniem wielu smakuje wzorcowy przelew – niezobowiązująca kawa, oparta o Brazylię z niewielkimi domieszkami bardziej owocowej Afryki. To propozycja, która wręcz mówi „zapraszam do świata speciality” – i tak sobie grzecznie za nią wchodzisz, a potem zostajesz na dłużej!Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - kawa ziarnista Się Przelewa Tropik Filter 500 g

Producent: HAYB

Data palenia: 09.07.2025

Kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć nuty dojrzałych owoców, karmelu oraz rumu.Mieszanka składa się z kaw:- 100% KolumbiaOpinia roastera:ŻAR TROPIKÓW!To nie przelewki – Się Przelewa Tropik to czwarty (i najnowszy) przelewik z serii, taki owocowy, ale inaczej niż Owoc. Tej kawy potrzebowaliśmy wszyscy – i w końcu ją mamy. Domknęliśmy kwartet tropikalnie owocową Kolumbią w wydaniu daily – a jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej!Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - kawa ziarnista Się Przelewa Tropik Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 09.07.2025

Kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć nuty dojrzałych owoców, karmelu oraz rumu.Mieszanka składa się z kaw:- 100% KolumbiaOpinia roastera:ŻAR TROPIKÓW!To nie przelewki – Się Przelewa Tropik to czwarty (i najnowszy) przelewik z serii, taki owocowy, ale inaczej niż Owoc. Tej kawy potrzebowaliśmy wszyscy – i w końcu ją mamy. Domknęliśmy kwartet tropikalnie owocową Kolumbią w wydaniu daily – a jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej!Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Nowość
HAYB - kawa ziarnista Rwanda Cyiya Natural Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 02.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do brzoskwini, kremu cytrynowego i mlecznej czekolady.Kraj pochodzenia ziarna: RwandaRegion: NyamashekeFarma: CyiyaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Red BourbonPołożenie upraw: 1500 - 1600 m n.p.m.Wynik w cuppingu: 86 / 100 punktówO KAWIEKawa jak płyta, która się nigdy nie nudziRozkoszujemy się jej niuansami, jakbyśmy słuchali po raz setny ulubionego LPkaSą kawy, które się nie nudzą. Jak na przykład kawy z Kolumbii – tu zobaczymy pełny przekrój odmian botanicznych i obróbek. A z Rwandy zawsze dostaniemy Red Bourbon, obróbki to najczęściej natural lub washed (chociaż mamy dla Was w zanadrzu coś szalonego, ale o tym kiedy indziej!).Ale tutaj mamy obietnicę zadowolenia, płytę, którą znamy i do której wracamy. Soczysty, czysty napar. Dużo owoców z mlecznym finiszem. Wszystko na swoim miejscu. Nic tylko usiąść wygodnie, włączyć dobrą płytę i przy kubku tej kawci słuchać po raz setny tych samych numerów i zachwycać się niuansami. Smacznego!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
HAYB - kawa ziarnista Sumatra Permata Gayo Honey Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 02.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Sumatry, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do melasy, jagody i rumianku.Kraj pochodzenia ziarna: IndonezjaRegion: Gayo Highlands of Aceh, SumatraFarma: Permata GayoMetoda obróbki: HoneyOdmiana: Ateng, BourbonPołożenie upraw: 1600 m n.p.m.Wynik w cuppingu: 86 / 100 punktówO KAWIEOh, honey!W czarce tej kawy jest wszystko, jak na pierwszych płytach nu metalowych zespołów, od rapu, przez kabaret do metalu.W zielonych, bujnych wzgórzach Gayo produkcja kawy metodą „honey” to nie tylko technika – to prawdziwa tradycja, która opiera się na współpracy i dbałości o każdy szczegół. Dojrzałe, czerwone wiśnie kawowe są zbierane ręcznie przez lokalnych pickerów, zbieraczy kawy, speców, takich, co to od razu wiedzą, które owoce mają potencjał na kawę roku.Po zbiorach wiśnie trafiają do pobliskich spółdzielni, gdzie zaczyna się proces obróbki. Najpierw depulping, czyli pozbycie się miąższu. No, ale nie do końca – bo w wersji „honey” zostawia się na ziarnach trochę tego lepkiego, słodkiego miąższu (tzw. mucilage), żeby naturalne cukry mogły sobie spokojnie działać cuda.Następnie ziarna są suszone na słońcu – powoli, równo, jak na porządną opaleniznę przystało. Ten etap to klucz do uzyskania tej charakterystycznej słodyczy i złożonego smaku, który robi wrażenie.Za całym tym procesem stoi świetna współpraca między rolnikami a spółdzielniami. Wszystko jest śledzone, jakość trzymana na poziomie premium. A efekt? Filiżanka kawy z Gayo o pełnym ciele, owocowym aromacie i zbalansowanej słodyczy i lekko ziołowym finiszu.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
HAYB - kawa ziarnista Chiny Kaku Washed Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 29.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Chin, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do malin, jabłek i ciemnych winogron.Kraj pochodzenia ziarna: ChinyRegion: Menglian, YunnanFarma: KakuMetoda obróbki: WashedOdmiana: Catimor (P3 / P4)Położenie upraw: 1600 - 1700 m n.p.m.Wynik w cuppingu: 86 / 100 punktówOPINIA ROASTERADo dwoch razy sztuka to przynajmniej. To nasz drugi rok kiedy zamawiamy kawy od importera Indochina. Kawy ze stacji myjącej Kaku mielismy również w tamtym roku. Ekscytują nas nowi gracze na kawowym polu dlatego po dobrze przez was przyjętej kawie Chiny Fuyan prezentujemy kolejne ziarna z tego kraju. Kaku to klasyczny washed. W rodowodzie odmiany botanicznej można szukać związków z robustą, ale w kawie już nie znajdziesz charakterystycznego dla robusty "bródku". Jest soczyście, jest żeśko, jest można nawet powiedzieć wakacyjnie. Mam nadzieję, że widzimy się za rok, a jak kawowy bóg da to może i na farmie, zaraz obok pól herbaty!PRZEPISKalita - 18g kawy - 300g wody. Woda 96' Mielenie numer 3.na fellow ode 1 (24 klik na com). Wlewam 3x100ml w odstępach 35s. Całość parzenia ok 2:45

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
HAYB - kawa ziarnista Brazylia Chapadao De Ferro Anaerobic 96h Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 29.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do pralin czekoladowych, masła orzechowego i poziomek.Kraj pochodzenia ziarna: BrazyliaRegion: Cerrado MineiroFarma: Chapadão De FerroMetoda obróbki: Anaerobic 96hOdmiana: OierasPołożenie upraw: 1100 m n.p.m.Wynik w cuppingu: 86 / 100 punktówOPINIA ROASTERAMiała być nie-brazylijska brazylka, a wyszła brazylka pełną gębą, ale taka brazylka plus! Kawa w której jest wszystko, dużo czekolady, gęste body, ale gładkie i przyjemne, lekka słodkawo, owocowa nuta przypominająca poziomki. Jak dotego doszło? No a może poprzez dobór odpowiedniej odmiany do odpowiedniej metody obróbki? Wyglądało to tak: odmiana botaniczna - Oieras została poddana procesowi fermentacji. Oeiras została opracowana na Uniwersytecie Federalnym w Viçosa we współpracy z krajową organizacją EPAMIG, wykorzystując geny pochodzące z z wyniku skrzyżowania odmiany Red Caturra i Timor  Nasza Oieras w produktywność wiśni i smaku plasuje się pomiędzy Mundo Novo a Red Catuai - to znaczy - dużo nut czekoladowych z jednej strony i soczystosci z drugiej.W tym procesie selektywnie zebrane wiśnie owinięto czarną folią, gdzie poddano je fermentacji przez 96 godzin w środowisku beztlenowym. Następnie sfermentowane wiśnie suszono na betonowym patio do osiągnięcia docelowej wilgotności, a następnie pozostawiano na 30 dni, po czym wyciągnięto pestki z wisni i przygotowano je do eksportu. Krzyżówka nowej (napewno w hayb!) odmiany botanicznej i bardziej rozbudowanego procesu daje nam taką kawę plus. Wszystkiego tu jest odrobinę więcej niż się spodziewasz.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

HAYB - kawa ziarnista Meksyk El Platano Washed Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 14.08.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Meksyku, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady mlecznej, czarnej herbaty i czerwonego jabłka.Kraj pochodzenia ziarna: MeksykRegion: Chocaman, VeracruzMetoda obróbki: WashedOdmiana: Typica, ColombiaPołożenie upraw: 1350 m n.p.m.Wynik w cuppingu: 86 / 100 punktów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

HAYB - kawa ziarnista Mjanma A Lel Chaung Natural Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 22.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Mjanmy, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady mlecznej, kremu orzechowego i przypraw.Kraj pochodzenia ziarna: MjanmaRegion: YwanganOdmiana: Red CatuaiMetoda obróbki: NaturalWynik w cuppingu: 86,5 / 100 punktówPołożenie upraw: 1300 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

HAYB - kawa ziarnista Etiopia Bule Hora Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 05.08.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do owoców leśnych, porto i owoców tropikalnych.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: GujiMetoda obróbki: Anaerobic Natural 96hOdmiana: HeirloomPołożenie upraw: 1950 m n.p.m.Wynik w cuppingu: 88 / 100 punktów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

HAYB - kawa ziarnista Etiopia Uraga Anaerobic Natural Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 22.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do białej herbaty, brzoskwini i arbuza.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: GujiOdmiana: HeirloomMetoda obróbki: Anaerobic NaturalPołożenie upraw: 1900 m n.p.m.Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

HAYB - kawa ziarnista Się Przelewa Kwiat 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 12.08.2025

Kawa ziarnista jakości speciality z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć kwiatowy aromat oraz nuty owocowo-herbaciane.Pochodzenie: Etiopia GujiOpinia roastera:Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie. O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zgarnij jesiennego e-booka i 20 zł rabatu!

Zapisz się do newslettera Coffeedesk i odbierz darmowego e-booka w jesiennej edycji – pełnego inspirujących przepisów na kawę i herbatę. Dodatkowo otrzymasz kod rabatowy o wartości 20 zł na Twoje zakupy! Bądź również za bieżąco z naszymi nowościami, promkami i akcjami specjalnymi.

Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności. Rabat przy zakupach za minimum 199 zł, zniżka jest jednorazowa i nie łączy się z innymi promocjami.