Tęsknisz za Brazylią Fortaleza? Sprawdź Bold Statement od Johan & Nyström.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w szwedzkiej palarni Johan & Nyström. Palona w jasnym stopniu, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa i innych alternatywnych metod parzenia. Można tu wyczuć nuty czekolady, orzechów laskowych i słodkich migdałów.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Mocoa
Farma/Producent: Croce Family
Tęsknisz za Etiopią Welena? Sprawdź Sweet Serenity od Johan & Nyström.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii i Brazylii, wypalona w szwedzkiej palarni Johan & Nyström. Palona w jasnym stopniu, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa i innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można wyczuć nuty mlecznej czekolady, jagód i słodkich owoców.
Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia, Brazylia
Region: Guji, Fazenda
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona przez Trigger. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się soczyste, kwiatowe i owocowe nuty.
Kraj pochodzenia ziarna: Kenia
Region: Central Kenya
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1700 - 2000 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 86 / 100 punktów
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalona w szwedzkiej palarni Johan & Nyström. Palona w średnim stopniu, najlepiej smakuje przyrządzona za pomocą ekspresu przelewowego lub french pressa. W filiżance na pierwszy plan wysuwa się słodycz zbliżona do nut kakao. Dobrze zbalansowana, o pełnej teksturze.
Fika to ważny element szwedzkiej kultury, oznaczający przerwę na kawę lub herbatę. W tym przypadku jest to także kawa, która została stworzona aby kultywować tę tradycję.
Aktualna mieszanka zawiera następujące ziarna:
Brazylia Agua Limpa Group
Etiopia Guji Gr.2
Etiopia Sidamo Natural Guji Kayon Organic Gr.1
Kolumbia Huila Penas Blancas
Tęsknisz za Etiopią Guji? Sprawdź Strawberry Fields od Johan & Nyström.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalana przez szwedzką palarnie Johan & Nyström. Palona jasno, sprawdzi się przede wszystkim w przelewowych metodach parzenia. Jest doskonale zbalansowana, o naturalnych nutach czerwonych jagód, soczystego, słodkiego arbuza i dojrzewających w słońcu śliwek.
Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia
Region: Guji
Producent: Abder Keder
Kawa jakości specialty w kapsułkach, przygotowana przez szwedzką palarnię Lykke. Darkness to arabika pochodząca z Brazylii - W smaku wyczuwalne są intensywne nuty kakao, orzechów pekan i masy ciasteczkowej.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Caparaó
Obróbka: Natural
Położenie upraw: 900 - 1500 m n.p.m.
Kapsułki są kompatybilne z ekspresami Nespresso®. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne, wyprodukowane przy użyciu jedynie odnawialnej energii.
Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Trigger. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do mlecznej czekolady, brązowego cukru i orzechów.
Kraj: Brazylia
Metoda obróbki: Natural
Ocena w cuppingu: 82 - 84 / 100 punktów
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów, owocowości czerwonych jabłek i słodyczy karmelu.
Kraj pochodzenia ziarna: Peru
Region: Cajamarca
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Bourbon, Typica
Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemli, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cytryny, mlecznej czekolady i zielonego jabłka.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające syrop klonowy, pistacje i jabłka
Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala
Region: San Martin, Jilotepeque
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra, Catuai
Położenie upraw: 1600 - 1800 m n.p.m.
Mielona meszanka kaw jakości specialty wypalona w szwedzkiej palarni Johan & Nyström. Palona w średnim stopniu, najlepiej smakuje przyrządzona za pomocą ekspresu przelewowego lub french pressa. W filiżance na pierwszy plan wysuwa się słodycz zbliżona do nut kakao. Dobrze zbalansowana, o pełnej teksturze.
Fika to ważny element szwedzkiej kultury, oznaczający przerwę na kawę lub herbatę. W tym przypadku jest to także kawa, która została stworzona aby kultywować tę tradycję.
Aktualna mieszanka zawiera następujące ziarna:
- Brazylia Fazenda Dois Irmaos/Pantano
- Etiopia Adreacha Gr. 2
- Salwador Menendez 84+
Jak w życiu! Gdy poznajesz szaloną i kapryśna osobowość, bez której nie wyobrażasz sobie letniego cold brew. Orzeźwiająco-cytrusowy rozmach dla prawdziwych koneserów. Ekscesy, fanaberie i soczysta rozkosz podniebienia dla odważnych entuzjastów.
Profil smakowy: cytrusowo-owocowy.
Kraj pochodzenia ziarna: Kenia
Region: Nyeri
Odmiana: Ruiru 11, Sl28, SL34
Obróbka: washed
Wysokość upraw: 1600 - 1780 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 86 SCA
Kawy Hi! Coffeedesk są doskonałą propozycją dla tych, którzy szukają doskonałego i powtarzalnego smaku. Zawsze dostępne świeże ziarna są łatwe w przygotowaniu i nie wymagają aptecznej precyzji. Idealne do zaparzaczy takich jak: Clever, Hario V60, Chemex czy klasyczny Frenchpress.
Selected, matched, freshly roasted.
Powiedz Hi! kawie specialty idealnej na co dzień i od święta. Dla siebie, dla znajomych, dla rodziny i dla kawowych sceptyków. Pod esko i filtr, do tańca i tak jak tylko chcesz.
Z kawami Hi! Coffeedesk odtworzysz najlepsze nuty z pięciolinii specialty. Wciągają, uwodzą, zaskakują, dodają kopa i poprawiają humor jak najlepsza piosenka. W końcu to Hi-Filtered od Coffeedesk.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Mjanmy, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do białej herbaty, grejpfruta i maliny.
Kraj pochodzenia ziarna: Mjanma
Region: Ywangan
Odmiana: Red Catuai
Metoda obróbki: Natural
Wynik w cuppingu: 86,5 / 100 punktów
Położenie upraw: 1300 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji i Peru, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałego mango, słodkiego ananasa i marakui.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Chin, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do przypraw, prażonych orzechów laskowych i czekoaldy.
Kraj pochodzenia ziarna: Chiny
Region: Mengalian Dai
Odmiana: Catimor
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1350 m n.p.m.
Wynik w cuppingu: 86 / 100 punktów
OPINIA ROASTERA
To od tego samego kolegi co kawka z Myanmaru. Chris - importer kaw z azji, przesłał próbki kilku kaw z Chin. Wybralismy ta kawę bo.... była ardzo kawowa. Klasyczna, z lekką nuta przypraw, wydaje sie idealna na listopadowo - grudniowy okres. Farma i stacja myjąca Banka znajdują się w Mengalian Dai, Lahu w stanie Yunnan, a nazwa pochodzi od dwóch sąsiadujących ze sobą wiosek (Banka Yi i Banka Er), w których zbiera się wiśnie kawowca.
Yunnan Coffee Traders - partnerzy naszego importera, którzy na miejscu pomagają w uprawie kawy zarządzają mokrym młynem Banka i częścią farmy Banka o powierzchni około 100 hektarów. Dbają o rozwój infrastruktury i wiedzy - instalują jeden z pierwszych sortowników optycznych w regionie, eksperymentują z metodami przetwarzania, takimi jak fermentacja drożdży i uprawiają nowe odmiany, takie jak Pacamara i Burbon.
Indochiny współpracują z YCT od chwili, gdy po raz pierwszy rozpoczeli import kawy do Wielkiej Brytanii w 2016 roku. Dla nas to drugi rok współpracy z importerem Indochina i mam nadzieję, że będziemy mogli przedstawić Wam jaknajwiecej kaw z tego regionu.
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. W opakowaniu znajdziesz minimum 75% ziaren z Brazylii i około 25% arabiki różnego pochodzenia.
Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty czekolady, orzecha laskowego i syropu klonowego.
Kraj: >75% Brazylia / ok. 25% mieszanka arabiki
Region: Sul de Minas
Farma: Fazenda Pinhal
Położenie upraw: 905 - 1160 m n.p.n.
Metoda obróbki: Pulped natural
Odmiana: Red Catuai
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady deserowej, kakao i orzechów.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Mixed
SMAK
Słodkie kawy są pożądane, niezależnie od tego, z jakiego kraju pochodzą i jakiej metody parzenia się używa. To uniwersalny parametr, który korzystnie wpływa na nasze zmysły. Flow Brownie na nim się opiera, a nazwa blendu nie jest przypadkowa. Profil smakowy, który tam dominuje, to deserowa czekolada – taka dobra, droga i z dużą zawartością kakao. Posiada więc także charakterystyczny dla takich czekolad aromat. W przelewie pojawia się nuta orzechów, w smaku przypominająca włoski orzech i jego specyficzną cierpkość. Profil kakaowy, czekolada, orzechy – klasyka dobrego, słodkiego i amerykańskiego przelewu.
OBRÓBKA
Brazylia Rancho Grande jest częścią blendu Flow Brownie. Po zbiorze kawa jest oddzielana na podstawie gęstości, co pozwala na wyselekcjonowanie poziomu dojrzałości owoców. Owoce boia (dojrzałe) i boian (lekko przejrzałe) są następnie wybierane do umieszczenia w statycznych pudełkach do suszenia. Początkowo przez 12 godzin do pudełek dmuchane jest zimne powietrze, co spowalnia proces fermentacji. Następnie stopniowo zwiększa się temperaturę powietrza, co pozwala na suszenie przez 7–10 dni. W pudełkach znajdują się dwa termometry umieszczone na różnych głębokościach, aby zapewnić, że temperatura zawsze pozostaje poniżej 40°C. Nazywane są statycznymi, ponieważ kawa pozostaje nieruchoma w pudełkach i nie jest obracana ani mieszana podczas suszenia.
PARZENIE
Flow Brownie to kawa słodka, ale posiada także fakturę, którą warto podkreślić większą proporcją ziarna. Użyj 18,5 g kawy zmielonej na 17 klikach młynka Comandante. Zalej wodą o temperaturze 96°C, odpowiednio w czasie:
0:00 – 50 ml
0:30 – 120 ml
1:00 – 180 ml
1:30 – 240 ml
2:00 – 300 ml.
Na koniec delikatnie zamieszaj.
RANCZO
Produkcja kawy na farmie Rancho Grande rozpoczęła się w 1933 roku, kiedy to pan Aneite Reis odziedziczył 5 hektarów upraw, aby rozpocząć produkcję. Dziś farmę prowadzą Jos Carlos Reis oraz jego syn Flovio (Fafa) Reis, obaj są synem i wnukiem pana Aneite. W celu dywersyfikacji farmy hodowane są również krowy dla produkcji mleka i mięsa. Misją farmy jest odpowiedzialna produkcja kawy o jak najwyższej jakości, z jednoczesnym dbaniem o ochronę środowiska i dobrobyt pracowników. Wielu pracowników mieszka na farmie w domach, które mają zapewnioną subsydiowaną energię elektryczną i żywność. Na farmie są otwarci na zmiany i eksperymentowanie z nowymi technikami, inwestując w kilka statycznych pudeł do suszenia, aby poprawić jakość i profil produkowanej kawy.
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Brazylii i Gwatemali. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty orzechów, mlecznej czekolady i suszonych owoców.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia / Gwatemala
Region: Monte Belo / La Pastora
Metoda obróbki: Natural / Washed
Odmiana: Yellow Bourbon, Yellow Catuai, Mundo novo, Red Catuai / Bourbon, Caturra, Catuai, Pache
Położenie upraw: 900 - 1200 / 1200 - 1300 m n.p.m.
Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów
Sezonowy blend pod filtr
W przypadku naszych blendów pod metody przelewowe, starannie palimy wyjątkowe ziarna, które pochodzą ze świeżych zbiorów i osiągają pełnię swojego potencjału. Wraz ze zmianą pór roku i sezonu na dany origin, modyfikujemy nasze kompozycje, zapewniając powtarzalny oraz jednocześnie unikalny charakter. Wierząc w jakość i zrównoważony rozwój staramy się pozyskiwać ziarna o wyrazistym smaku od certyfikowanych i uznanych farmerów.
Niezrównany standard
Daily Bru to codzienna dawka rozkoszy w postaci aksamitnej kawy, która rozkwita intensywnymi nutami orzechów i czekolady. Skomponowana z ziaren pochodzących z pogodnych okolic Ameryki Środkowej i Południowej. Dzięki ich jasnemu paleniu, sprofilowanemu pod przelew, w każdym łyku wyczuwalne są rozkosznie owocowe akcenty. To kawa stworzona z ogromną pasją, idealna do picia na co dzień, będąc doskonałym towarzyszem Twojego porannego rytuału. Niech każdy Twój dzień będzie natchniony smakiem naszego wyjątkowego Daily Bru, inspirując Ciebie niezrównanym doświadczeniem kawowym.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji i Peru, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałego mango, słodkiego ananasa i marakui.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do rumu, ananasa i dojrzałego mango.
Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja
Region: Pegasing
Odmiana: Tim Tim & Gayo 1
Metoda obróbki: Anaerobic Natural
Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów
Położenie upraw: 1300 - 1500 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do wiśni, czerwonego jabłka i mlecznej czekolady.
Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja
Region: Pegasing
Odmiana: Tim Tim & Gayo 1
Metoda obróbki: Natural
Wynik w cuppingu: 86,5 / 100 punktów
Położenie upraw: 1300 - 1500 m n.p.m.
Bardzo słodki, ale lekki, przypominający czerwone owoce. Wisnie po zbiorach zostały ręcznie przebrane, do dalszej zabawy przeszły tylko te najbardziej czerwone. Następnie wysychały na podniesionych łóżkach, były regularnie obracane i ta klasyczna metoda dała nam to co w kawie najelpesze – wysoką słodycz i soczystą kwasowość.
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Indonezji, Gwatemali i Brazylii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty przypraw korzennych, drzewa sandałowego, orzechów i czekolady.
Kraj pochodzenia kawy: Indonezja / Brazylia / Gwatemala
Region: Lintong / Monte Belo / La Pastora
Metoda obróbki: Wet Hulled / Natural / Washed
Odmiana: Ateng, Bergendal / Mundo novo, Red Catuai, Yellow Catuai, Yellow Bourbon / Bourbon, Caturra, Catuai, Pache
Położenie upraw: 1500 - 1800 / 900 - 1200 / 1200 - 1300 m n.p.m.
Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów
Sezonowy blend pod filtr
W przypadku naszych blendów pod metody przelewowe, starannie palimy wyjątkowe ziarna, które pochodzą ze świeżych zbiorów i osiągają pełnię swojego potencjału. Wraz ze zmianą pór roku i sezonu na dany origin, modyfikujemy nasze kompozycje, zapewniając powtarzalny oraz jednocześnie unikalny charakter. Wierząc w jakość i zrównoważony rozwój staramy się pozyskiwać ziarna o wyrazistym smaku od certyfikowanych i uznanych farmerów.
Prawdziwie egzotyczna
Zanurz się w wyjątkowej Shady Bru - kompozycji kaw uwalniającej miraż wyrazistych odcieni smakowych. Kluczowy udział indonezyjskiej arabiki nadaje jej słodkie i korzenne nuty. Pomimo jasnego palenia pod przelew, mieszanka wyróżnia się głębokim, cedrowym i dymnym charakterem. Zdominowana przez akcenty orzechowe i kakaowe, Shady Bru stworzona jest dla miłośników kakaowej kawy. Ta kompozycja harmonijnie łączy azjatycką arabikę z ziarnami południowej i środkowej Ameryki. Intryguje oraz niesie obietnicę rozkosznych doznań wszystkim tym, którzy poszukują sensorycznej przygody w filiżance kawy. Daj się ponieść egzotycznej chwili przy naszej Shady Bru.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kawa charakteryzuje się nutami czekolady, orzechów i czerwonych winogron.
Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala
Region: Acatenango
Farma: Finca La Soledad
Producent: Rodzina Perez
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Red Bourbon
Położenie upraw: 1400 - 1700 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do jagód, różowego grejpfruta i karmelu.
Kraj pochodzenia ziarna: Kenia
Region: Nyeri
Odmiana: SL28, SL34
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1600 - 1800 m n.p.m.
Wynik w cuppingu: 87,5 / 100 punktów
Team Kenya krzyczy z zadowolenia. Zapraszamy klasyka na scenę. Trochę faktów o tej pieknej kawce dla Was - Stacja myjąca Kangocho, położona jest wzdłuż autostrady Nairobi-Nyeri, zaledwie 5 km od Karatiny, na żyznych glebach górskiego pasma Aberdare. Jest w całości własnością plantatorów kawy, działa pod nadzorem wybranej rady przedstawicielskiej. Proces przetwarzania rozpoczyna się od dostarczenia przez rolników dojrzałych wiśni. Całonocny proces fermentacji powoduje naturalny rozkład cukrów. Po umyciu kawę umieszcza się na podniesionych łożach suszących, starannie obracając, aby zapewnić równomierne suszenie. Kangocho aktywnie wspiera swoich 781 rolników poprzez komitet nadzorujący teren, doradztwo agronomiczne, inicjatywy w zakresie opieki społecznej (w tym pożyczki na opłaty szkolne i pomoc medyczną) oraz szkolenia w zakresie zrównoważonego rolnictwa.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do czarnej herbaty, pomarańczy i truskawki.
Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Odmiana: Heirloom
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: 2100 - 2300 m n.p.m.
Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów
Z podwórka na stadion
Kto by nie chciał takiej pysznej Etiopki - smak, klasa, jakość. My też chcieliśmy!
Te ziarna pewnie już gdzieś Ci mignęły! Ta stacja przerabia rocznie blisko tonę owoców - mają rozmach i ciągle ulepszają swoją infrastrukturę.
Kawy w obróbce natural - jak ta przed Tobą - są suszone przez 21 dni na 134 łożach na słońcu. Teren, który temu służy, to prawie cztery pełnowymiarowe boiska piłkarskie. Wyobraźcie to sobie - cztery ogromne boiska piłkarskie, nie jakieś orliki, na których suszy się kawusia! To jest prawdziwa mega-produkcja, ale z zachowanym rzemieślniczym sznytem podwórkowych zapaleńców. I git, bo wyszła od nich taka kawka, której fani mogliby zapełniać stadiony.
Doświadczenie w obróbce kawy oddaje nam bardzo czysty i soczysty napar, bardzo klasyczny. Nie tylko dla miłośników etiopskich kawek!