Produkty online
- Nowości
-
Nasze marki
-
3fe
(18)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(19)
-
AeroPress
(12)
-
Alpro
(16)
-
Althaus
(33)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(20)
-
Asobu
(31)
-
Audun Coffee
(33)
-
Bagdrip
(11)
-
Baratza
(45)
-
Barista & Co
(37)
-
Bean Bros
(4)
-
Bialetti
(175)
-
Blend Tea
(60)
-
Barista Space
(60)
-
Bonanza Coffee
(17)
-
Bracia Ziółkowscy
(15)
-
Brewista
(8)
-
Brita
(3)
-
Brown House & Tea
(49)
-
Bunn
(35)
-
BWT
(15)
-
By.herbs
(10)
-
Caffenation
(15)
-
Cafflano
(4)
-
Casino Mocca
(14)
-
Chemex
(29)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(15)
-
COFFEE PLANT
(70)
-
Coffeedesk
(68)
-
Coffeelab
(39)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(68)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(15)
-
Dafi
(45)
-
Diemme Caffe
(16)
-
Dobra Palarnia Kawy
(12)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(12)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(12)
-
Dworzysk
(12)
-
Ecostrawz
(1)
-
Espresso Gear
(25)
-
Etno Cafe
(32)
-
Eureka
(62)
-
Father's Coffee
(15)
-
Fellow
(140)
-
Fentimans
(15)
-
Figa Coffee
(22)
-
Five Elephant
(11)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(13)
-
Gardelli Specialty Coffees
(23)
-
GAT
(1)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(4)
-
Good Coffee
(8)
-
Graef
(30)
-
Hard Beans
(69)
-
Hario
(257)
-
HAYB
(85)
-
Heresy
(22)
-
Hi! Coffeedesk
(19)
-
Illy
(13)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(8)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(19)
-
Jura
(48)
-
Kafar
(14)
-
Kalve
(14)
-
KawePale
(9)
-
KeepCup
(174)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(6)
-
Kruve
(39)
-
Kusmi Tea
(49)
-
KYOTO Coffee Roasters
(17)
-
La Cabra
(22)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(117)
-
Lavazza
(33)
-
Le Piantagioni del Caffe
(37)
-
Lelit
(19)
-
Long Man Tea
(33)
-
Loveramics
(303)
-
Lucaffe
(10)
-
Lune Tea
(17)
-
Lykke
(20)
-
Mahlkonig
(5)
-
MAMAM
(18)
-
Melitta
(58)
-
MiiR
(60)
-
Moccamaster
(69)
-
Monbana
(39)
-
Morning
(1)
-
Motta
(113)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(19)
-
Napar
(7)
-
Natumi
(15)
-
New York
(9)
-
Nivona
(15)
-
Nomad Coffee
(8)
-
Oatly
(7)
-
Or Tea?
(39)
-
Paper & Tea
(86)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(13)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(4)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(39)
-
Puqpress
(11)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(41)
-
Rocket Bean
(27)
-
Saeco
(3)
-
Sage
(36)
-
Savage Coffees
(6)
-
Sencotel
(2)
-
SIMPLo
(4)
-
Sloane
(12)
-
Smeg
(9)
-
Solberg & Hansen
(59)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(42)
-
T-TE
(17)
-
Tastea Heaven
(3)
-
Teabag
(3)
-
teapigs
(92)
-
Teasome
(22)
-
Teministeriet
(82)
-
The Barn
(8)
-
The Coffee Collective
(4)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(37)
-
Toddy
(18)
-
Urnex
(28)
-
Vintage Teas
(59)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(17)
-
Willie's Cacao
(35)
-
Wunda
(1)
-
YOGI TEA
(31)
-
KINTO
(42)
-
3fe
(18)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
- Ekspresy
-
Młynki
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marka
- Bestsellery
-
Outlet
-
- Zaparzacze
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet %
- Blog
Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania frazy ' batch'
Filtry
–
1 - 5 produktów z 5 dostępnych
Sortuj według:
Toddy - Artisan Small Batch Cold Brewer - Zestaw do Cold Brew
Producent: Toddy
Domowy zestaw do przygotowywania cold brew - kawy i herbaty przygotowywanych na zimno. Proces powolnej maceracji na zimno pozwala na wydobycie pełnego smaku, osiągnięcie gładkiej konsystencji bez fusów i nieprzyjemnej kwasowości.
Zaparzacz pozwala na jednorazowe zaparzenie do 500ml cold brew w prosty sposób. Wystarczy umieścić filtr ze zmieloną kawą lub suszem herbacianym w naczyniu zaparzającym, zalać całość wodą, zamknąć pokrywę i umieścić naczynie w lodówce lub temperaturze pokojowej na 8-24 godziny. Po upłynięciu tego czasu wyciągnij szczypcami filtr, umieść koszyk na naczyniu zaparzającym i połóż filtr w koszyku w celu odsączenia naparu. Gotowe!
Ponadto, zestaw jest prosty w konserwacji, wytrzymały, a wszystkie elementy są bezpieczne w kontakcie z żywnością.
Zawartość opakowania:
- Zbiornik zaparzający
- Silikonowa pokrywa
- Koszyk zaparzający
- Szczypce
- 12 kompostowalnych papierowych filtrów
COFFEE PLANT - Sumatra Tolu Batak Washed Filter 200g (outlet)
Data palenia: 15.02.2023
Producent: COFFEE PLANT
Sumatra Tolu Batak to kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressu, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku tej kawy znajdziesz nuty śliwki, pomarańczy, wanilii, a także aromaty ziołowe. Kawę charakteryzuje długi posmak, wysokie body i zbalansowana kwasowość oraz słodycz.
Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja
Region: Lintong Nihuta, Borbor
Odmiana: Sigarar Utang
Obróbka: washed (Giling Basah)
Wysokość upraw: 1500 - 1700 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 87,75/100 pkt
ŚWIĘTUJ Z NAMI 4. URODZINY COFFFEE PLANT!
Chcieliśmy by w naszym menu urodzinowym znalazły się kawy, które towarzyszą nam od początku w naszej drodze. Znalazło się też miejsce na ogromne zaskoczenia i ziarna competition! Świętowanie to czas na spontaniczność i radość. Zapraszamy Cię na nasze 4. urodziny. Przed Tobą wyjątkowa, urodzinowa kawa z Indonezji.
SUMATRA
Pochodzi z malowniczego regionu, pełnego jezior – Lintong Nihuta. Sumatra jest naturalnie pokryta lasami deszczowymi. Odmianę kawy Sigarar Utang wprowadził Indonezyjski Instytut Badań nad Kawą i Herbatą w połowie lat 90-tych. Ze względu na wilgotny klimat stosuje się wyjątkową metodę mycia i suszenia owoców kawy – Giling Basah. Po częściowym usunięciu miąższu, kawa leżakuje jeden dzień, po czym jest całkowicie myta i tylko częściowo suszona do sprzedaży.
PROSTO Z PLANTACJI W RĘCE ROASTERA
W smaku znajdziesz nuty śliwki, pomarańczy, wanilii, a także aromaty ziołowe. Kawę charakteryzuje długi posmak, wysokie body i zbalansowana kwasowość oraz słodycz. Szczerze? Gdy dostaliśmy próbki kaw z tego regionu, to nie mieliśmy zbyt dużych nadziei. Spodziewaliśmy się ciężkich, lekko dymnych smaków – jak to w Azji. A tymczasem dostaliśmy bardzo czysty i transparentny smak. Gwarantujemy ogromne owocowe zaskoczenie!
CZY WIESZ ŻE?
Sumatra jest jedną z 17 000 wysp archipelagu tworzącego Indonezję. Wyspy te rozciągają się na ponad 5000 km ze wschodu na zachód. Góry Barisan, znane jako Bukit Barisan, ciągną się wzdłuż południowo-zachodniego wybrzeża Sumatry na całej długości wyspy. Zapewniają bogatą w minerały glebę, a równik przechodząc przez Sumatrę w samym środku, zapewnia równe godziny nasłonecznienia przez cały rok. To daje optymalny klimat i warunki do uprawy kawy.
Najniższa cena: 59,00 zł
Acaia New Pearl Black - Waga - Pitch Black
Producent: Acaia
Acaia New Pearl (2021) to nowoczesna elektroniczna waga przeznaczona szczególnie do przelewowych metod parzenia - niezastąpiona w kawiarni i podczas parzenia kawy w domu. Do jej największych zalet można zaliczyć funkcję jednoczesnego ważenia i odmierzania czasu oraz łączność ze smartfonem. Wśród nowych cech można wymienić wskaźnik przepływu nalewanej wody, szybszy odczyt, zwiększoną jasność wyświetlacza, nowe tryby ważenia, ulepszoną baterię i ładowanie przewodem USB-C.
Model Pitch Black od modelu Black odróżnia czarna ramka wokół powierzchni ważącej.
Design:
Już przy pierwszym kontakcie z urządzeniem nie sposób nie zwrócić uwagi na minimalistyczne wzornictwo, użycie wysokiej jakości materiałów i wykonanie z dbałością o każdy detal. Obudowa wykonana jest z wysokiej jakości gładkiego tworzywa sztucznego. Dzięki odpowiednim wymiarom (160mm x 160mm x 32mm), na wadze mieszczą się różnego rodzaju akcesoria do alternatywnych metod parzenia, a także portafiltr.
Funkcje:
- Czas, waga i przepływ wody - te parametry mogą być wskazywane na wyświetlaczu LCD. Najbardziej unikalną cechą jest pomiar przepływu - dzięki temu dokładnie widzisz w jakim tempie wlewasz wodę. Wyćwiczenie równego tempa zalewania pozwala na osiągnięcie większej powtarzalności parzenia. Ponadto, odczyt w nowym Pearl jest jeszcze szybszy, dokładność do 0.1 grama zapewnia precyzję, a zakres pomiaru do 2000 gramów pozwala na szerokie zastosowanie urządzenia.
- Łączność Bluetooth - Acaia zapewnia aplikację na telefon (iOS oraz Android; urządzenie łączy się przez Bluetooth; aplikacja jest w języku angielskim), dzięki którym waga dodatkowo zyskuje na funkcjonalności.
- 5 trybów pracy - tryby można dostosowywać i dezaktywować według preferencji. Dostępne tryby to: ważenie, wyświetlanie na wadze i w aplikacji, portafiltr, metody przelewowe, napój.
- Prosta obsługa - waga obsługiwana jest w wygodny sposób za pomocą dwóch przycisków na płytce dotykowej.
- Wbudowana bateria - ładowana przez port USB-C, co eliminuje to problem zużytych baterii. Czas pracy wynosi do 40 godzin. Wskaźnik baterii wskazuje jej stan.
- Jasny wyświetlacz - zapewnia dobrą widoczność w każdych warunkach.
W zestawie znajdziesz:
- Waga Acaia New Pearl
- przewód USB-C
- Nakładka ochronna
COFFEE PLANT - Sumatra Tolu Batak Washed Filter 200g
Data palenia: 15.02.2023
Producent: COFFEE PLANT
Sumatra Tolu Batak to kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressu, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku tej kawy znajdziesz nuty śliwki, pomarańczy, wanilii, a także aromaty ziołowe. Kawę charakteryzuje długi posmak, wysokie body i zbalansowana kwasowość oraz słodycz.
Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja
Region: Lintong Nihuta, Borbor
Odmiana: Sigarar Utang
Obróbka: washed (Giling Basah)
Wysokość upraw: 1500 - 1700 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 87,75/100 pkt
ŚWIĘTUJ Z NAMI 4. URODZINY COFFFEE PLANT!
Chcieliśmy by w naszym menu urodzinowym znalazły się kawy, które towarzyszą nam od początku w naszej drodze. Znalazło się też miejsce na ogromne zaskoczenia i ziarna competition! Świętowanie to czas na spontaniczność i radość. Zapraszamy Cię na nasze 4. urodziny. Przed Tobą wyjątkowa, urodzinowa kawa z Indonezji.
SUMATRA
Pochodzi z malowniczego regionu, pełnego jezior – Lintong Nihuta. Sumatra jest naturalnie pokryta lasami deszczowymi. Odmianę kawy Sigarar Utang wprowadził Indonezyjski Instytut Badań nad Kawą i Herbatą w połowie lat 90-tych. Ze względu na wilgotny klimat stosuje się wyjątkową metodę mycia i suszenia owoców kawy – Giling Basah. Po częściowym usunięciu miąższu, kawa leżakuje jeden dzień, po czym jest całkowicie myta i tylko częściowo suszona do sprzedaży.
PROSTO Z PLANTACJI W RĘCE ROASTERA
W smaku znajdziesz nuty śliwki, pomarańczy, wanilii, a także aromaty ziołowe. Kawę charakteryzuje długi posmak, wysokie body i zbalansowana kwasowość oraz słodycz. Szczerze? Gdy dostaliśmy próbki kaw z tego regionu, to nie mieliśmy zbyt dużych nadziei. Spodziewaliśmy się ciężkich, lekko dymnych smaków – jak to w Azji. A tymczasem dostaliśmy bardzo czysty i transparentny smak. Gwarantujemy ogromne owocowe zaskoczenie!
CZY WIESZ ŻE?
Sumatra jest jedną z 17 000 wysp archipelagu tworzącego Indonezję. Wyspy te rozciągają się na ponad 5000 km ze wschodu na zachód. Góry Barisan, znane jako Bukit Barisan, ciągną się wzdłuż południowo-zachodniego wybrzeża Sumatry na całej długości wyspy. Zapewniają bogatą w minerały glebę, a równik przechodząc przez Sumatrę w samym środku, zapewnia równe godziny nasłonecznienia przez cały rok. To daje optymalny klimat i warunki do uprawy kawy.
Najniższa cena: 50,15 zł
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Gardelli Specialty Coffees - Indonezja Blue Batak Giling Basah Omniroast 250g
Data palenia: 11.05.2023
Producent: Gardelli Specialty Coffees
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty ziół, słodu, syropu klonowego, grejpfruta i żurawiny.
Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja
Region: Sumatra (Lintong)
Metoda obróbki: Wet hulled (Giling Basah)
Odmiana: Typica, Catimor
Wysokość upraw: 1300 - 1650 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 88,25 / 100 pkt.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Brak artykułów.