Przejdź do strony głównej
Twoja lista życzeń
Rozwiń
Brak produktów.
Porozmawiaj z nami
Jesteśmy do dyspozycji od poniedziałku do piątku od 8 do 16.
Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!+48 730 88 25 25Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!
+48 730 88 25 25
Wolisz pisać? Czekamy na maila!sklep@coffeedesk.plWolisz pisać? Czekamy na maila!
[email protected]
Odwiedź nasze kawiarnie:Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24Warszawa, ul. Wilcza 42Odwiedź nasze kawiarnie:
Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24
Warszawa, ul. Wilcza 42
Nowości
Nasze marki
Kawa
Herbata
Ekspresy
Młynki
Zaparzacze
Akcesoria
Dodatki
Promocje
Nowości
Najświeższe kawy Ziarna z polskich palarni Kawowe smaczki Kawowi ulubieńcy Nowa palarnia MAMAM
Najświeższe kawy
Najświeższe kawy
Ziarna z polskich palarni
Ziarna z polskich palarni
Kawowe smaczki
Kawowe smaczki
Kawowi ulubieńcy 2022
Kawowi ulubieńcy 2022
Palarnia MAMAM
Palarnia MAMAM
3fe Able Brewing Acaia AeroPress Alpro Althaus AOOMI Arcaffe Asobu Audun Coffee Bagdrip Baratza Barista & Co Barista Space Bean Bros
Bialetti Blend Tea Bonanza Coffee Brewista Brita Brown House & Tea Bunn BWT By.herbs Caffenation Cafflano Casino Mocca Chemex Cilia Clever
COFFEE PLANT Coffeedesk Coffeelab Colonna Coffee Comandante Contigo Craft Coffee Roasters Dafi Diemme Caffe Dobra Palarnia Kawy DomoBar Doubleshot Dr. Coffee Drink Me Chai Dutch Barista
Dworzysk Ecostrawz Espazzola Espresso Gear Etno Cafe Eureka Father's Coffee Fellow Fentimans Figa Coffee Five Elephant Full Circle Gaggia Gardelli Specialty Coffees GAT GBG
Glowbeans Good Coffee Graef Hard Beans Hario HAYB Heresy Hi! Coffeedesk Illy IMS Izzo Java Coffee Jean Lenoir Johan & Nystrom Jura Just T Kafar
Kalve KeepCup Kimbo Kofi Brand Krups Kruve Kusmi Tea KYOTO Coffee Roasters La Cabra La Marzocco LaCava Lavazza Le Piantagioni del Caffe Lelit Long Man Tea
Loveramics Lucaffe Lune Tea Lykke Mahlkonig MAMAM Melitta MiiR Moccamaster Monbana Monin Morning Motta Mount Caramel Mount Everest Tea Natumi New York Nivona
Nomad Coffee Oatly Or Tea? Paper & Tea Passalacqua Pellini Pizca del Mundo Planetary Design Porlex Promac Pukka Puqpress Rancilio Rebel Kitchen
Rekrow Rhinowares Rocket Bean RS5 Rude Health Saeco Sage Savage Coffees Sencotel SIMPLo Sloane Smeg Solberg & Hansen Sproud Story Coffee Roasters
T-TE Tastea Heaven Teabag teapigs Teasome Teministeriet The Barn The Coffee Collective The Rinser Tim Wendelboe Timemore Toddy Tregothnan Urnex Vintage Teas VST inc.
WildPower Wilfa Wunda YOGI TEA
Odkryj
Kawa Miesiąca Świeżo palona Co-Changers Outlet
Rodzaj
Ziarnista Mielona Kapsułki Speciality Single origin Fairtrade Bezkofeinowa
Metoda parzenia
Espresso Przelewowe metody parzenia
Pochodzenie
Afryka Ameryka Południowa Ameryka Środkowa Azja
Palarnia
Włochy Szwecja Niemcy Polska
Marka
Johan & Nystrom Audun Coffee HAYB Arcaffe Heresy Coffeelab Hard Beans Illy Lavazza Le Piantagioni del Caffe
Kawa miesiąca
Kawa miesiąca
Kawy specialty
Kawy specialty
Kawa pod espresso
Kawa pod espresso
Co-Changers vol. 2
Co-Changers vol. 2
Odkryj
Zestawy herbat Herbata Miesiąca Outlet
Rodzaj
W saszetkach Sypana
Typ
Biała Chai tea Czarna Earl Grey English Breakfast Jaśminowa Matcha Miętowa Oolong Owocowa Rooibos Yerba Mate Zielona
Herbata miesiąca
Herbata miesiąca
Akcesoria herbaciane
Akcesoria herbaciane
Teapigs
Teapigs
Paper and Tea
Paper and Tea
Teministeriet
Teministeriet
Rodzaj
Automatyczne Ciśnieniowe Kolbowe Przelewowe Kapsułkowe
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka
Moccamaster Gaggia Melitta Jura La Marzocco Outlet
Moccamaster
Moccamaster
Gaggia
Gaggia
Melitta
Melitta
Jura
Jura
La Marzocco
La Marzocco
Rodzaj
Młynki ręczne Młynki automatyczne
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka
Comandante Eureka Baratza Hario Wilfa Outlet
Młynki ręczne
Młynki ręczne
Comandante
Comandante
Fellow ODE
Fellow ODE
Eureka
Eureka
Baratza
Baratza
Zaparzacze
Drippery Chemex Kawiarki French Pressy AeroPress Zaparzacze do herbaty Cold Brew Inne Outlet
Drippery
Drippery
Chemex
Chemex
Kawiarki
Kawiarki
French Pressy
French Pressy
Aeropress
Aeropress
Akcesoria
Czajniki Wagi do kawy Dzbanki do mleka Spieniacze do mleka Tampery Filtry do kawy Higiena i konserwacja Filtracja wody
Naczynia Kubki Filiżanki Talerze Serwery Szklanki Kubki termiczne Butelki termiczne Kubki na wynos
Pozostałe
Koszulki Książki Gadżety Outlet
Czajniki
Czajniki
Wagi
Wagi
Kubki na wynos
Kubki na wynos
Filiżanki
Filiżanki
Książki
Książki
Dodatki
Naczynia Karty podarunkowe Napoje roślinne Napoje orzeźwiające Warsztaty kawowe
Naczynia
Naczynia
Karty podarunkowe
Karty podarunkowe
Napoje roślinne
Napoje roślinne
Napoje orzeźwiające
Napoje orzeźwiające
Warsztaty kawowe
Warsztaty kawowe
Coffeedesk

Zaloguj się na Coffeedesk

lub
Nie pamiętasz hasła?

Dołącz już teraz do klubu Coffeedesk

Unikalne produkty, promocje, program partnerski, obszerna baza wiedzy czekają na Ciebie!

Ochrona danych

Jeszcze chwila

I będziesz mógł cieszyć się zakupami w Coffeedesk!

Imie jest za długie może mieć maksymalnie 30 znaków
Minimalna liczba znaków w haśle to 8.
Newsletter
Format: XXXXXXXXX

Pola oznaczone gwiazdką (*) są polami obowiązkowymi.

Menu
  • Nowości
  • Nasze marki
  • Kawa
  • Herbata
  • Ekspresy
  • Młynki
  • Zaparzacze
  • Akcesoria
  • Dodatki
  • Promocje
  1. Coffeedesk
  2. Wyszukiwanie
Produkty online

  • Nowości
    • Nowości
      • Najświeższe kawy
      • Ziarna z polskich palarni
      • Kawowe smaczki
      • Kawowi ulubieńcy (17)
      • Nowa palarnia MAMAM
  • Nasze marki
    • 3fe (10)
    • Able Brewing (6)
    • Acaia (20)
    • AeroPress (11)
    • Alpro (15)
    • Althaus (34)
    • AOOMI (97)
    • Arcaffe (18)
    • Asobu (38)
    • Audun Coffee (26)
    • Bagdrip (11)
    • Baratza (40)
    • Barista & Co (37)
    • Barista Space (56)
    • Bean Bros (4)
    • Bialetti (161)
    • Blend Tea (59)
    • Bonanza Coffee (8)
    • Brewista (8)
    • Brita (2)
    • Brown House & Tea (38)
    • Bunn (36)
    • BWT (15)
    • By.herbs (7)
    • Caffenation (14)
    • Cafflano (6)
    • Casino Mocca (7)
    • Chemex (29)
    • Cilia (7)
    • Clever (1)
    • COFFEE PLANT (52)
    • Coffeedesk (67)
    • Coffeelab (21)
    • Colonna Coffee (6)
    • Comandante (61)
    • Contigo (25)
    • Craft Coffee Roasters (10)
    • Dafi (45)
    • Diemme Caffe (16)
    • Dobra Palarnia Kawy (9)
    • DomoBar
    • Doubleshot (9)
    • Dr. Coffee (6)
    • Drink Me Chai (6)
    • Dutch Barista (10)
    • Dworzysk (6)
    • Ecostrawz (1)
    • Espazzola (3)
    • Espresso Gear (23)
    • Etno Cafe (24)
    • Eureka (60)
    • Father's Coffee (11)
    • Fellow (115)
    • Fentimans (15)
    • Figa Coffee (10)
    • Five Elephant (8)
    • Full Circle (3)
    • Gaggia (13)
    • Gardelli Specialty Coffees (12)
    • GAT (1)
    • GBG (3)
    • Glowbeans (4)
    • Good Coffee (8)
    • Graef (16)
    • Hard Beans (47)
    • Hario (235)
    • HAYB (69)
    • Heresy (22)
    • Hi! Coffeedesk (18)
    • Illy (12)
    • IMS (22)
    • Izzo (7)
    • Java Coffee (8)
    • Jean Lenoir (2)
    • Johan & Nystrom (19)
    • Jura (49)
    • Just T (6)
    • Kafar (9)
    • Kalve (8)
    • KeepCup (174)
    • Kimbo (23)
    • Kofi Brand (5)
    • Krups
    • Kruve (39)
    • Kusmi Tea (48)
    • KYOTO Coffee Roasters (17)
    • La Cabra (8)
    • La Marzocco (13)
    • LaCava (75)
    • Lavazza (40)
    • Le Piantagioni del Caffe (36)
    • Lelit (19)
    • Long Man Tea (30)
    • Loveramics (296)
    • Lucaffe (10)
    • Lune Tea (10)
    • Lykke (20)
    • Mahlkonig (5)
    • MAMAM (8)
    • Melitta (55)
    • MiiR (51)
    • Moccamaster (57)
    • Monbana (39)
    • Monin (29)
    • Morning (2)
    • Motta (106)
    • Mount Caramel (38)
    • Mount Everest Tea (19)
    • Natumi (15)
    • New York (10)
    • Nivona (15)
    • Nomad Coffee (6)
    • Oatly (7)
    • Or Tea? (37)
    • Paper & Tea (91)
    • Passalacqua (13)
    • Pellini (13)
    • Pizca del Mundo (26)
    • Planetary Design (5)
    • Porlex (2)
    • Promac (6)
    • Pukka (39)
    • Puqpress (8)
    • Rancilio (2)
    • Rebel Kitchen (1)
    • Rekrow (1)
    • Rhinowares (40)
    • Rocket Bean (20)
    • RS5 (2)
    • Rude Health (6)
    • Saeco (3)
    • Sage (28)
    • Savage Coffees (17)
    • Sencotel (2)
    • SIMPLo (4)
    • Sloane (10)
    • Smeg (8)
    • Solberg & Hansen (56)
    • Sproud (4)
    • Story Coffee Roasters (31)
    • T-TE (17)
    • Tastea Heaven (3)
    • Teabag (3)
    • teapigs (94)
    • Teasome (22)
    • Teministeriet (85)
    • The Barn (4)
    • The Coffee Collective (3)
    • The Rinser (6)
    • Tim Wendelboe (2)
    • Timemore (36)
    • Toddy (17)
    • Tregothnan (2)
    • Urnex (28)
    • Vintage Teas (59)
    • VST inc. (10)
    • WildPower (17)
    • Wilfa (23)
    • Wunda (1)
    • YOGI TEA (28)
  • Kawa
    • Odkryj
      • Kawa Miesiąca (3)
      • Świeżo palona (259)
      • Co-Changers
      • Outlet (22)
    • Rodzaj
      • Ziarnista (795)
      • Mielona (72)
      • Kapsułki (45)
      • Speciality (694)
      • Single origin (540)
      • Fairtrade (8)
      • Bezkofeinowa (30)
    • Metoda parzenia
      • Espresso (522)
      • Przelewowe metody parzenia (415)
    • Pochodzenie
      • Afryka (170)
      • Ameryka Południowa (210)
      • Ameryka Środkowa (168)
      • Azja (21)
    • Palarnia
      • Włochy (225)
      • Szwecja (36)
      • Niemcy (21)
      • Polska (458)
    • Marka
      • Johan & Nystrom (3)
      • Audun Coffee (1)
      • HAYB (14)
      • Arcaffe
      • Heresy
      • Coffeelab (5)
      • Hard Beans (10)
      • Illy (1)
      • Lavazza (25)
      • Le Piantagioni del Caffe (18)
  • Herbata
    • Odkryj
      • Zestawy herbat (13)
      • Herbata Miesiąca (2)
      • Outlet (9)
    • Rodzaj
      • W saszetkach (331)
      • Sypana (412)
    • Typ
      • Biała (40)
      • Chai tea (22)
      • Czarna (185)
      • Earl Grey (42)
      • English Breakfast (17)
      • Jaśminowa (21)
      • Matcha (21)
      • Miętowa (22)
      • Oolong (20)
      • Owocowa (62)
      • Rooibos (61)
      • Yerba Mate (43)
      • Zielona (180)
  • Ekspresy
    • Rodzaj
      • Automatyczne (77)
      • Ciśnieniowe (131)
      • Kolbowe (55)
      • Przelewowe (60)
      • Kapsułkowe (4)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (157)
      • Do biura (99)
      • Do gastronomii (47)
    • Marka
      • Moccamaster (3)
      • Gaggia (1)
      • Melitta (3)
      • Jura (6)
      • La Marzocco
    • Outlet
  • Młynki
    • Rodzaj
      • Młynki ręczne (35)
      • Młynki automatyczne (83)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (93)
      • Do biura (12)
      • Do gastronomii (41)
    • Marka
      • Comandante (2)
      • Eureka (2)
      • Baratza (1)
      • Hario (12)
      • Wilfa (3)
    • Outlet
  • Zaparzacze
    • Zaparzacze
      • Drippery (105)
      • Chemex (4)
      • Kawiarki (78)
      • French Pressy (26)
      • AeroPress (1)
      • Zaparzacze do herbaty (70)
      • Cold Brew (28)
      • Inne (7)
      • Outlet (8)
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Czajniki (68)
      • Wagi do kawy (21)
      • Dzbanki do mleka (102)
      • Spieniacze do mleka (16)
      • Tampery (82)
      • Filtry do kawy (67)
      • Higiena i konserwacja (44)
      • Filtracja wody (52)
    • Naczynia
      • Kubki (374)
      • Filiżanki (128)
      • Talerze (11)
      • Serwery (47)
      • Szklanki (30)
      • Kubki termiczne (156)
      • Butelki termiczne (46)
      • Kubki na wynos (3)
    • Pozostałe
      • Koszulki (32)
      • Książki (30)
      • Gadżety (12)
    • Outlet
  • Dodatki
    • Dodatki
      • Naczynia
      • Karty podarunkowe (1)
      • Napoje roślinne (51)
      • Napoje orzeźwiające (27)
      • Warsztaty kawowe (25)
  • Promocje (528)

Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania frazy ' gesha'

  • Produkty (22)
  • Blog (0)
Filtry
–
1 - 22 produktów z 22 dostępnych
Sortuj według:
3fe - Kostaryka Sin Limites Gesha Red Honey Omniroast 125g
3fe - Kostaryka Sin Limites Gesha Red Honey Omniroast 125g

Data palenia: 04.01.2023

Producent: 3fe

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, przeznaczona zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i do espresso. W smaku wyczuwalne są nuty malin, miodu i trawy cytrynowej. Gesha to jedna z najbardziej cenionych typów arabiki. Bije ona cenowe rekordy na aukcjach i to właśnie po te ziarna najczęściej sięgają uczestnicy Mistrzostw Świata w parzeniu kawy. Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka Regon: Naranjo Farma: Sin Limites Producent: Jaime & Maibel Cardenas Położenie upraw: 1550 - 1600 m n.p.m. Odmiana: Gesha Metoda obróbki: Red Honey
Rocket Bean - Ethiopia Yirgacheffe Gelana Gesha Filter 200g (outlet)
Rocket Bean - Ethiopia Yirgacheffe Gelana Gesha Filter 200g (outlet)

Data palenia: 13.09.2022

Producent: Rocket Bean

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w łotewskiej palarni Rocket Bean. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Profil smakowy zawiera nuty nektarynek, jeżyn, owocowych pralinek w czekoladzie, żelków i jaśminu. Geisha trafia na filtr miesiąca! Geisha to najwyższa półka, chociaż rośnie w Etiopii dość nisko, bo 1500 - 1750 metrów. Obrabiana metodą naturalną i uprawiana w regionie Yirgacheffe przez Israel’a Degfa. Wszystko to składa się na genialny profil. Parzenie - Chemex: 30g / mielenie 550 mikronow (28 klik Comandante) Woda w temp. 97 stopni Chemex na 3 zalania Preinfuzja 150g, czekamy do minuty, dolewamy do 300. Czekamy do 2:20, dolewamy do 500. Całość parzenia 3:40. Piękny aromat maślanych ciastek, jaśminu i trawy cytrynowej. Lekkie body – krótkie, ale wyjątkowo przyjemne. Otulająca tekstura – bardzo, ale to bardzo maślana. Superniska kwasowość białego grejpfruta. Finisz lekki, przyjemny i mleczny. Profil: na początek jaśmin, trawa cytrynowa oraz czekolada ruby. Pojawiają się białe kwiaty i masło (dosłownie!) oraz lekkie maliny. Przy najniższej temperaturze zjawiają się maślane ciastka, intensywny jaśmin, lekka czekolada i maliny.   Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia Region: Yirgacheffe Metoda obróbki: Natural Odmiana: Gesha Wysokość upraw: 1500 - 1750 m n.p.m. Zbiór: Grudzień 2021 - Styczeń 2022 Ocena w cuppingu: 89 / 100 pkt.  
Rocket Bean - Etiopia Yirgacheffe Gelana Gesha Filter 200g
Rocket Bean - Etiopia Yirgacheffe Gelana Gesha Filter 200g

Data palenia: 13.09.2022

Producent: Rocket Bean

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w łotewskiej palarni Rocket Bean. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Profil smakowy zawiera nuty nektarynek, jeżyn, owocowych pralinek w czekoladzie, żelków i jaśminu. Geisha trafia na filtr miesiąca! Geisha to najwyższa półka, chociaż rośnie w Etiopii dość nisko, bo 1500 - 1750 metrów. Obrabiana metodą naturalną i uprawiana w regionie Yirgacheffe przez Israel’a Degfa. Wszystko to składa się na genialny profil. Parzenie - Chemex: 30g / mielenie 550 mikronow (28 klik Comandante) Woda w temp. 97 stopni Chemex na 3 zalania Preinfuzja 150g, czekamy do minuty, dolewamy do 300. Czekamy do 2:20, dolewamy do 500. Całość parzenia 3:40. Piękny aromat maślanych ciastek, jaśminu i trawy cytrynowej. Lekkie body – krótkie, ale wyjątkowo przyjemne. Otulająca tekstura – bardzo, ale to bardzo maślana. Superniska kwasowość białego grejpfruta. Finisz lekki, przyjemny i mleczny. Profil: na początek jaśmin, trawa cytrynowa oraz czekolada ruby. Pojawiają się białe kwiaty i masło (dosłownie!) oraz lekkie maliny. Przy najniższej temperaturze zjawiają się maślane ciastka, intensywny jaśmin, lekka czekolada i maliny.   Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia Region: Yirgacheffe Metoda obróbki: Natural Odmiana: Gesha Wysokość upraw: 1500 - 1750 m n.p.m. Zbiór: Grudzień 2021 - Styczeń 2022 Ocena w cuppingu: 89 / 100 pkt.  
Heresy - Love Potion Geisha Filter Blend 252g
Heresy - Love Potion Geisha Filter Blend 252g

Data palenia: 21.11.2022

Producent: Heresy

Chodziło za nami popełnienie jakiejś herezji z krwi i kości. A cóż bardziej grzesznego niż wymieszanie jednej z najlepszych / najdroższych kaw świata, z czystym, spokojnym,, choć mocno owocowym Hondurasem do codziennego picia! I jeśli myślicie, że ktoś tu dorzucił garstkę miodu do beczki dziegciu, to nie z nami takie numery. Prze Państwa, tu jest 31% geiszy. Trzydzieści jeden. Jak to powiedziała inna palarnia na H - “tego się nie miesza”. I dlatego sprawia nam to dziką przyjemność, by serwować szanownym taką herezję. Oficjalnie natomiast jest to mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty, wypalona w palarni Heresy przez Wicemistrza Polski Roasting 2020. Palona jasno, przeznaczona do przelewowych metod parzenia lub zalania w kubku. Profil charakteryzujący się wysokim balansem, wyraźną owocowością i nutami kwiatowymi. Pochodzenie: Ojojona, Honduras + Frijanes, Gwatemala Farma: Quebrada Onda + Agua Tibia Producent: Catalino Rubio + Castillo Family Odmiana: catuai + geisha Obróbka: washed + natural Położenie upraw: 1000-1200 m n.p.m. + 1600-1700 m n.p.m. Zbiór: listopad-styczeń 2021/2022 Wynik w cuppingu: 87+ / 100 punktów OBRÓBKA W tej edycji Love Potion połączyliśmy węzłem małżeńskim dwie kawy, które ponownie zaskoczyły nas tym, jak idealnie do siebie pasują, jak doskonale się uzupełniają, a przecież to ziarna, których teoretycznie łączyć nie wypada. A, jako że nie wypada, to myśmy musieli ten czyn popełnić! Quebrada Onda to klasyczny, czysty i profesorsko obroniony washed, który znacie z Elixiru.. A geisha to tym razem natural z farmy Agua Tibia. Jak na gejszę przystało, jest mega słodka, kompleksowa, owocowa i kwiatowa, taka kawowa dama. Być może wiele prawdy jest w tym, że przeciwieństwa się przyciągają! FARMA Można rzec, że Catalino jest branżowym underdogiem, bo kawki dobrej jakości hoduje zaledwie od 2014 roku. Ale panie kochany. Jesteśmy w szoku, że tak czyste, owocowe i słodkie ziarno rosło zaledwie na tysiącu metrów, w regionie Ojojona. Dajcie temu gościowi najwyższe plantacje w Etiopii! Druga farma to leżąca nieopodal Guatemala City Agua Tibia (z hiszpańskiego ciepła woda), której menadżerem jest Erik de la Roca, właściciel farmy La Esperanza z Acatenango. W tym roku naturalny lot gejszy jest najlepszy w historii! OPINIA ROASTERA Taki blend, co to sam się robi. Prosta matematyka. Jedna bardzo dobra kawa dodać druga bardzo dobra kawa równa się bardzo dobra kawa.  Wypalić oddzielnie, wypieścić i  już wiesz, że będzie smakować jak sto dolców. Albo tak z tysiąc. Proszę się częstować, bo to produkt, który pojawia się tylko dwa razy do roku! OPAKOWANIE Kawa spakowana jest w brązowy słoik wykonany z PET, w 100% nadający się do recyklingu lub ponownego wykorzystania. I jeśli teraz myślisz „o nie, plastik!”, to pamiętaj, że standardowe opakowania na kawę są także z plastiku (i kilku innych materiałów, przez co często są trudniejsze do przetworzenia). Myśleliśmy też o szkle, ale jest cięższe, droższe, tłucze się i, uwaga, ma taki sam lub większy (sic!) wpływ na środowisko! Plastikowy słoik okazuje się być całkiem eco-friendly, pamiętaj tylko o wrzuceniu go do odpowiedniego pojemnika, albo znajdź kreatywny sposób, by wykorzystać go w domu.
Heresy - Cascara El Zapote Geisha 88g
Heresy - Cascara El Zapote Geisha 88g

Producent: Heresy

Cascara to suszone owoce kawowca, które można parzyć jak herbatę. W tym przypadku mamy do czynienia z cascarą  z kawy jakości specialty pochodzącej z Gwatemali. Profil charakteryzujący się wysoką słodyczą i kwasowością owoców tropikalnych. Napar intensywny, złożony i oblepiający usta! Kraj: Gwatemala Region: Acatenango Producent: Julio Melendez Farma: El Zapote Odmiana: geisha Obróbka: natural Położenie upraw: 1300 - 1550 m n.p.m. Zbiór: luty 2022 OBRÓBKA Mamy tu czysty owoc geishy z naturalnej obróbki. Poprosiliśmy w tym roku Julio o odseparowanie tej cascary, która potem została przebrana ręcznie w celu pozbycia się nieczystości. Matko kochana. Panie święty. Wyszła z tego orkiestra symfoniczna. FARMA El Zapote to jedna z tych farm, które wywołały w nas trudne do opisania, skrajnie pozytywne emocje. Pięknie położona u podnóża dwóch wulkanów, z dzikimi terenami na samym dole, dodaj do tego rwącą, krętą rzekę i klimat dżungli. Julio to wspaniały gość, z ogromną wiedzą o kawie i rękawem pełnym anegdot. Otwarty, chętny do eksperymentów i nietypowych praktyk - pokażemy efekty jego pracy jeszcze nie raz! KOMENTARZ ROASTERA Krótka piłka. Kiedy częstujemy ludzi tą cascarą, dostajemy pytanie czy dodawaliśmy tam cukru. I to chyba wystarczy za setkę słów! OPAKOWANIE Kawa spakowana jest w brązowy słoik wykonany z PET, w 100% nadający się do recyklingu lub ponownego wykorzystania. I jeśli teraz myślisz „o nie, plastik!”, to pamiętaj, że standardowe opakowania na kawę są także z plastiku (i kilku innych materiałów, przez co często są trudniejsze do przetworzenia). Myśleliśmy też o szkle, ale jest cięższe, droższe, tłucze się i, uwaga, ma taki sam lub większy (sic!) wpływ na środowisko! Plastikowy słoik okazuje się być całkiem eco-friendly, pamiętaj tylko o wrzuceniu go do odpowiedniego pojemnika, albo znajdź kreatywny sposób, by wykorzystać go w domu.
Dutch Barista - Gwatemala Fernando's Natural Geisha Filter 250g
Dutch Barista - Gwatemala Fernando's Natural Geisha Filter 250g

Data palenia: 14.11.2022

Producent: Dutch Barista

Kawa ziarnista jakości specialty z Gwatemali, wypalona w holenderskiej palarni Dutch Barista. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czereśni, winogron, rumianku i owocowa kwasowość. Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: Santa Rosa - Pueblo Nuevo Vinas Producent: Fernando Diaz Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1800 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 90 / 100 pkt
La Cabra - Kostaryka Geisha Tarrazu La Lia Honey Omniroast 100g
La Cabra - Kostaryka Geisha Tarrazu La Lia Honey Omniroast 100g

Data palenia: 08.01.2023

Producent: La Cabra

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, odpowiednia do wszystkich metod parzenia. Kawa odmiany Geisha o wyjątkowo złożonym smaku - pojawia się sporo kwiatowości oraz nuty kandyzowanych jagód. Kraj pochodzenia kawy: Kostaryka Region: Tarrazu Producent: Luis i Oscar Monge Metoda obróbki: Honey Odmiana: Geisha Położenie upraw: 1900 m n.p.m.
Audun Coffee - Panama Rocky Mountain Geisha Natural Filter 125g
Audun Coffee - Panama Rocky Mountain Geisha Natural Filter 125g

Data palenia: 06.12.2022

Producent: Audun Coffee

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Panamy, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kraj pochodzenia kawy: Panama Region: Tierras Altas Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Natural
HAYB - Zestaw Competition Geisha Washed i Natural Filter 2 x 200g
HAYB - Zestaw Competition Geisha Washed i Natural Filter 2 x 200g

Data palenia: 11.12.2022

Producent: HAYB

Zestaw kaw ziarnistych jakości specialty z Gwatemali, wypalonych w warszawskiej palarni HAYB. Kawa palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.  W zestawie znajdziesz dwie kawy: - HAYB - Competition Coffee #008/2022: Gwatemala Finca Agua Tibia Washed - 200g - HAYB - Competition Coffee #009/2022: Gwatemala Finca Agua Tibia Natural - 200g Kilka słów o kawie od Dawida Zadara, Head Roastera HAYB: "Geisha to jest! Moooże trochę za duży hype swego czasu był na te gejszunie. Wystarczyło zamówić dowolną gejszę od importera, dodać do ceny 25 zeta i serwery w kawowych sklepach płonęły. Jeszcze mocniej płonęły, jak taką kawkę pewna zagraniczna palarnia puściła 5 dych taniej, z darmową wysyłką. Ale to inny temat, nie wchodźmy w niego za głęboko… Niestety nie samą odmianą botaniczną kawa stoi, bo jest jeszcze wiedza farmerów, odpowiednio dobrana metoda obróbki, terroir i w ogóle. Dlatego zróbmy sobie taką edukacyjną zabawę – spróbujmy tej odmiany w dwóch różnych, choć klasycznych obróbkach i lekko różniących się od siebie profilach palenia. Jeżeli zapytasz mnie, którą wersję w tym przypadku wolę, to odpowiem klasycznie – to zależy. W wersji washed jest bardziej rześko, kwiatowo i soczyście, w naturalu znajdziesz więcej słodyczy i dżemu. Co Ty wybierzesz? Kawki ściągnęliśmy dzięki uprzejmości importera 88 Graines, z którym pracujemy od lat. To oni selekcjonują dla nas najlepsze loty i to im ufamy najbardziej zwłaszcza jeżeli chodzi o kawy z Gwatemali. Tu naprawdę mamy grę zespołową – jest klawo!"
Johan & Nyström - Panama Finca Emporium Geisha Natural Filter 200g
Johan & Nyström - Panama Finca Emporium Geisha Natural Filter 200g

Data palenia: 29.11.2022

Producent: Johan & Nyström

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Panamy, wypalona przez szwedzką palarnię Johan & Nyström. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance pojawia się miodowa słodycz przypominająca mango, śliwkę i kwiaty bzu. Geisha to jedna z najbardziej cenionych typów arabiki, wyznacznik jakości kaw speciality. Bije ona cenowe rekordy na aukcjach i to właśnie po te ziarna najczęściej sięgają uczestnicy Mistrzostw Świata w parzeniu kawy. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Region: Boquete Producent: Graciano Cruz Metoda obróbki: Natural Odmiana: Geisha
Heresy - Gwatemala Agua Tibia Castillo Family Geisha Natural Filter 126g
Heresy - Gwatemala Agua Tibia Castillo Family Geisha Natural Filter 126g

Data palenia: 21.11.2022

Producent: Heresy

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w palarni Heresy przez Wicemistrza Polski Roasting 2020. Palona jasno, przeznaczona do przelewowych metod parzenia lub zalania w kubku. Profil charakteryzujący się wysoką kwiatowością, cukierkową słodyczą oraz  fantastycznym balansem. Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: Frijanes  Producent: Castillo Family / Erik de la Roca Odmiana: geisha Obróbka: natural Położenie upraw: 1700 m n.p.m. Zbiór: styczeń - luty 2022 Wynik w cuppingu: 88.5 / 100 punktów OBRÓBKA Po zbiorze kawa wrzucana jest do tanka w całym owocu i leży tam sobie, fermentując troszkę, przez około dobę. Następnie rozrzucana jest do suszenia na afrykańskich łóżkach. Proces przeprowadzony jest profesorsko - zero fermentowych nieczystości, za to wyciśniętych jest tu z tej gejszuni 100% mięcha. FARMA Agua Tibia jest zarządzana przez naszego znajomego producenta, którego kawy z La Esperanza mieliśmy już kiedyś w piecu. Świetne warunki, wysokość i zaangażowanie całej ekipy pod przywództwem Erika sprawiają, że co rok te kawy są po prostu coraz lepsze! OPINIA ROASTERA Tak, wiem, niby gejsza-srejsza, ale nie tu. Po prostu znakomita kawa, która pokazuje w profilu wszystko, co do zaoferowania ma ta wyniesiona na piedestał odmiana. Jakby wejść do kwiaciarni i dostać od pani za ladą cukierka. OPAKOWANIE Kawa spakowana jest w brązowy słoik wykonany z PET, w 100% nadający się do recyklingu lub ponownego wykorzystania. I jeśli teraz myślisz „o nie, plastik!”, to pamiętaj, że standardowe opakowania na kawę są także z plastiku (i kilku innych materiałów, przez co często są trudniejsze do przetworzenia). Myśleliśmy też o szkle, ale jest cięższe, droższe, tłucze się i, uwaga, ma taki sam lub większy (sic!) wpływ na środowisko! Plastikowy słoik okazuje się być całkiem eco-friendly, pamiętaj tylko o wrzuceniu go do odpowiedniego pojemnika, albo znajdź kreatywny sposób, by wykorzystać go w domu.
Casino Mocca - Peru Garmas Washed Gesha Filter 200g
Casino Mocca - Peru Garmas Washed Gesha Filter 200g

Data palenia: 12.09.2022

Producent: Casino Mocca

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca.  Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty moreli, rumianku i kwiatów pomarańczy. Kraj pochodzenia kawy: Peru Region: Cajamarca Producent: Maximiliano Garcia Metoda obróbki: Washed Odmiana: Gesha Położenie upraw: 1750 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Story Coffee - Gwatemala Gesha Finca Agua Tibia Natural Filter 200g
Story Coffee - Gwatemala Gesha Finca Agua Tibia Natural Filter 200g

Data palenia: 01.01.2023

Producent: Story Coffee Roasters

Strasznie Smaczna Kawusia to kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty jaśminu, kwiatów, białej herbaty, karmelków i żółtych owoców pestkowych. Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala Region: Frijanes Metoda obróbki: Natural Odmiana: Gesha Położenie upraw: 1700 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 88,5 / 100 pkt

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Rocket Bean - MAGIC PUSSY Etiopia Gesha Espresso 500g
Rocket Bean - MAGIC PUSSY Etiopia Gesha Espresso 500g

Data palenia: 18.12.2022

Producent: Rocket Bean

Kawa ziarnista jakości specialty z Etiopii, wypalona w  łotewskiej palarni Rocket Bean. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarek! W jej smaku pojawiają się naturalne nuty przypominające czerwoną pomarańczę, trufle czekoladowe, jagody, suszone morele i jaśmin. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia Region: Yirgacheffe Metoda obróbki: Natural Odmiana: Gesha Położenie upraw: 1500 - 1750 m n.p.m. Punktacja w cuppingu: 89 / 100 pkt.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Fusion Geisha Filter
Savage Coffees - Panama Fusion Geisha Filter

Data palenia: 17.12.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonej kwasowości i silnym aromacie. W naparze można wyczuć nuty winogron, owoców tropikalnych, czekolady i kwiatów. To blend najwyższej jakości Geishy po naturalnej obróbce. Wszystkie składniki mieszane są dopiero po wypaleniu każdego osobno. Intensywna, aromatyczna kawa łącząca dwa rodzaje obróbek beztlenowych - naturalną i z użyciem azotu. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Anaerobic Natural Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Iridescence Instant Geisha - 7 saszetek
Savage Coffees - Iridescence Instant Geisha - 7 saszetek

Producent: Savage Coffees

Kawa rozpuszczalna Savage Coffees Iridescence Instant Geisha to produkt, który zadowoli nawet największych koneserów kawy. Luksusowa odmiana Geisha z Panamy gwarantuje najwyższą jakość oraz bogate doznania smakowe. Głęboki, wyśmienicie zbalansowany bukiet pozwala wyczuć nuty czarnej herbaty, delikatnego jaśminu oraz soczystej skórki grejpfruta, pozostawiając charakterystyczny, lekko słodki posmak. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Farma: Finca Deborah Producent: Różni Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Washed Carbonic Maceration   Kawy rozpuszczalne Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. To nie jest zwykły produkt - to najlepsze odmiany kawy z Panamy przygotowane w najprostszej do przygotowania formie. Wystarczy dodać 175 ml wrzątku, aby cieszyć się doskonałym smakiem w każdych warunkach, w domu i w podróży, bez potrzeby użycia zaparzacza do kawy. Dzięki praktycznej, rozpuszczalnej formie, kawa Iridescence Instant Geisha może być zaparzona zawsze wtedy, gdy mamy ochotę na odrobinę luksusowego naparu, bez konieczności używania zaparzarki bądź ekspresu. Do zaparzenia kawy wystarczy jedynie 175 ml wrzącej wody. W opakowaniu znajduje się 7 osobno zapakowanych saszetek. Opakowanie chroni zawartość przed wilgocią, dzięki czemu bez obaw można zabrać kawę w podróż lub służbowy wyjazd.Saszetki zapakowane zostały w eleganckie, czarne pudełko, są więc idealnym, gotowym pomysłem na upominek dla bliskiej osoby. Każdy koneser z pewnością doceni wyśmienity, oryginalny smak i zapach kawy najwyższej jakości.  Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, użyj odpowiedniej wody. 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Finca Iris Geisha Anaerobic Filter
Savage Coffees - Panama Finca Iris Geisha Anaerobic Filter

Data palenia: 06.11.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonym smaku, w którym można wyróżnić nuty winogron, karmelu, owoców tropikalnych i nugatu. Kraj pochodzenia: Panama Region: Volcan Farma: Finca Iris Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Anaerobic Natural Położenie upraw: 2000 m n.p.m., wulkaniczne gleby Finca Iris to nowa farma w stajni Savage Coffees. Położona jest na wysokości powyżej 2000 m n.p.m. i tegoroczny zbiór jest jej pierwszym komercyjnym rokiem produkcji. Farma jest umiejscowiona w pobliżu wulkanu Baru w regionie Volcan w Panamie. Krzewy kawowca rosną w cieniu lasu deszczowego, na zróżnicowanej biologicznie glebie, co jest podstawą dla unikalnego terroir każdej z kaw Savage Coffees. Obróbka beztlenowa rozpoczyna się od umieszczenia owoców w szczelnych zbiornikach na ponad 100 godzin, gdzie tworzy się środowisko beztlenowe, a fermentacja przebiega w otoczeniu naturalnie powstającego CO2. Następnie owoce są suszone na 3-poziomowych łóżkach w pomieszczeniu o kontrolowanej wilgotności, temperaturze i przebiegu powietrza przez około 2 tygodnie. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Illumination Filter
Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Illumination Filter

Data palenia: 17.12.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonym smaku, w którym można wyróżnić nuty winogron, czarnej herbaty, cytrusów, liczi, jaśminu i granatu. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Farma: Finca Deborah Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Washed Carbonic Maceration Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1900 m n.p.m., wulkaniczne gleby Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Afterglow Filter
Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Afterglow Filter

Data palenia: 17.12.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonym smaku, w którym można wyróżnić nuty mango, melona, kiwi, kakao, brzoskwini i truskawki. W paczce znajdziesz ziarno najwyższej jakości Geishy. Jej aromat odzwierciedla terroir, jest elegancki, czysty, zbalansowany, złożony, z wielowarstwową słodyczą i orzeźwiającą kwasowością. Afterglow to druga obok Terroir flagowa obróbka kaw z Finca Deborah. W całości opracowana przez Jamisona Savage, pozwala na odkrycie profilu smakowego Geishy z Panamy. Wielokrotnie zdobywała najwyższe miejsca w Mistrzostwach Świata Baristów i Brewers. Wysoka jakość tej geishy jest wynikiem wielu kroków - kawa suszona jest w 3 etapach, na trzypoziomowych łóżkach w pomieszczeniu. Najpierw wisienki trafiają na górny poziom, gdzie temperatura i promieniowanie UV są najwyższe. Dzięki temu zmniejsza się ryzyko niekontrolowanej fermentacji i pleśnienia. Trwa to 5 dni. W drugim etapie owoce trafiają na środkowy poziom gdzie suszą się w cieniu i niższej temperaturze przez około 10-14 dni. Fermentacja zwalnia, poziom cukrów wewnątrz ziarna rośnie, kwasowość staje się bardziej złożona. Ostatni etap na najniższym poziomie to wyhamowanie suszenia i kontrola poziomu wilgotności na poziomie 10,5%. Dzięki temu kawa zyskuje stabilność w czasie i wydłuża się jej okres trwałości. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Producent: Jamison Savage Farma: Finca Deborah Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1900+ m n.p.m. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Anthem Instant Geisha - 7 saszetek
Savage Coffees - Anthem Instant Geisha - 7 saszetek

Producent: Savage Coffees

Kawa rozpuszczalna jakości speciality przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 7 saszetek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa odmiany Geisha z Panamy. W jej smaku można wyczuć delikatną słodycz wina i cukru trzcinowego, zbalansowaną przyjemną kwasowością zielonych jabłek. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Farma: Finca Deborah Producent: Różni Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1700 m n.p.m., wulkaniczne gleby Kawy rozpuszczalne Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. To nie jest zwykły produkt - to najlepsze odmiany kawy z Panamy przygotowane w najprostszej do przygotowania formie. Wystarczy dodać 175 ml wrzątku, aby cieszyć się doskonałym smakiem w każdych warunkach, w domu i w podróży, bez potrzeby użycia zaparzacza do kawy. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, użyj odpowiedniej wody. 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!