-
- 3fe (19)
- Able Brewing (7)
- Acaia (22)
- AeroPress (18)
- Alpro (16)
- Althaus (33)
- AOOMI (97)
- Arcaffe (22)
- Asobu (30)
- Audun Coffee (26)
- Bagdrip (11)
- Baratza (44)
- Barista & Co (37)
- Barista Space (59)
- Bean Bros (3)
- Bialetti (174)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Blend Tea (59)
- Bonanza Coffee (12)
- Bracia Ziółkowscy (24)
- Brewista (8)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (55)
- Bunn (35)
- BWT (15)
- By.herbs (12)
- Caffenation (19)
- Cafflano (3)
- Casino Mocca (16)
- Chemex (30)
- Clever (15)
- COFFEE PLANT (52)
- Coffeedesk (64)
- Coffeelab (30)
- Comandante (76)
- Contigo (24)
- Craft Coffee Roasters (17)
- Dafi (45)
- Diemme Caffe (16)
- Dobra Palarnia Kawy (10)
- DomoBar (1)
- Doubleshot (11)
- Dr. Coffee (8)
- Drink Me Chai (7)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (13)
- Dworzysk (12)
- Ecostrawz (1)
- Espresso Gear (25)
- Etno Cafe (31)
- Eureka (83)
- Father's Coffee (8)
- Fellow (156)
- Fentimans (16)
- Figa Coffee (17)
- Five Elephant (11)
- Gaggia (13)
- Gardelli Specialty Coffees (23)
- GAT (1)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (6)
- Graef (30)
- Hard Beans (72)
- Hario (271)
- HAYB (76)
- Heresy (27)
- Hi! Coffeedesk (19)
- Illy (13)
- IMS (22)
- Izzo (7)
- Java Coffee (8)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (17)
- Jura (48)
- Kafar (12)
- Kalve (12)
- KawePale (9)
- KeepCup (198)
- Kimbo (23)
- KINTO (42)
- Knock (1)
- Kofi Brand (6)
- Kruve (39)
- Kusmi Tea (50)
- KYOTO Coffee Roasters (26)
- La Cabra (4)
- La Marzocco (20)
- LaCava (125)
- Lavazza (33)
- Lazy Legs (4)
- Le Piantagioni del Caffe (40)
- Lelit (34)
- Long Man Tea (36)
- Loveramics (340)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (17)
- Lykke (22)
- Mahlkonig (5)
- MAMAM (14)
- Melitta (60)
- MiiR (60)
- Moccamaster (73)
- Monbana (41)
- Morning (2)
- Motta (114)
- Mount Caramel (38)
- Mount Everest Tea (19)
- Napar (4)
- Natumi (17)
- New York (9)
- Nivona (19)
- Nomad Coffee (8)
- Oatly (10)
- Or Tea? (45)
- Paper & Tea (86)
- Passalacqua (13)
- Pellini (14)
- Planetary Design (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (39)
- Puqpress (11)
- Rancilio (2)
- Rebel Kitchen (1)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (42)
- Rocket Bean (34)
- Saeco (3)
- Sage (37)
- Sencotel (2)
- SIMPLo (4)
- Sloane (14)
- Smeg (9)
- Solberg & Hansen (63)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (42)
- T-TE (17)
- Tastea Heaven (3)
- Teabag (3)
- teapigs (92)
- Teasome (23)
- Teministeriet (84)
- The Barn (11)
- The Coffee Collective (4)
- The Rinser (7)
- Tim Wendelboe (2)
- Timemore (39)
- Toddy (18)
- Urnex (28)
- Vintage Teas (59)
- VST inc. (10)
- WildPower (17)
- Wilfa (17)
- Willie's Cacao (35)
- Wunda (1)
- YOGI TEA (31)
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
-
Akcesoria
-
Pozostałe
-
Wyniki wyszukiwania frazy ' guatemala'
Filtry
–
1 - 36 produktów z 67 dostępnych
Sortuj według:
HAYB - Guatemala Espresso 1kg
Data palenia: 15.08.2023
Producent: HAYB
Kawa ziarnista jakości specialty z Gwatemali wypalona przez warszawską palarnię HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.
W jej smaku pojawiają się nuty ciemnej czekolady, czerwonych owoców i brązowego cukru. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
Mieszanka składa się z kaw:
- 100% Gwatemala
Opinia roastera:
NAJZABAWNIEJSZE HUEHUE ESPRESSO!
I naprawdę kompleksowe, bo ta nazwa – Gwatemala Huehuetenango – to wcale nie żart! Huehuetenango to prowincja na północnym zachodzie Gwatemali, około 265km od stolicy. To obszar rolniczy, na którym uprawia się także kawę. Zapierające dech w piersiach widoki, wysokość i klimat, wręcz idealne do uprawy kawowca – to da się poczuć w tej kawce! Ziarna z Gwatemali to alternatywa dla klasycznych Brazylii, propozycja dla tych, którzy szukają odmiany od czekoladowo-orzechowych nut – opcji bardziej owocowej, ale nie przesadzonej! Szociki espresso z tych ziaren to może i nie rozpędzony metal, ale spokojnie klasyka dobrego rocka – dużo się dzieje, same znane przeboje, bez cienia nudy!
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Guatemala Espresso 250g
Data palenia: 15.08.2023
Producent: HAYB
Kawa ziarnista jakości specialty z Gwatemali wypalona przez warszawską palarnię HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.
W jej smaku pojawiają się nuty ciemnej czekolady, czerwonych owoców i brązowego cukru. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
Mieszanka składa się z kaw:
- 100% Gwatemala
Opinia roastera:
NAJZABAWNIEJSZE HUEHUE ESPRESSO!
I naprawdę kompleksowe, bo ta nazwa – Gwatemala Huehuetenango – to wcale nie żart! Huehuetenango to prowincja na północnym zachodzie Gwatemali, około 265km od stolicy. To obszar rolniczy, na którym uprawia się także kawę. Zapierające dech w piersiach widoki, wysokość i klimat, wręcz idealne do uprawy kawowca – to da się poczuć w tej kawce! Ziarna z Gwatemali to alternatywa dla klasycznych Brazylii, propozycja dla tych, którzy szukają odmiany od czekoladowo-orzechowych nut – opcji bardziej owocowej, ale nie przesadzonej! Szociki espresso z tych ziaren to może i nie rozpędzony metal, ale spokojnie klasyka dobrego rocka – dużo się dzieje, same znane przeboje, bez cienia nudy!
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Etno Cafe - Guatemala Huehuetenango Omniroast 250g
Data palenia: 27.08.2023
Producent: Etno Cafe
Kawa ziarnista pochodząca z Gwatemali, wypalana w polskiej palarni Etno Cafe. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się przede wszytkim do espresso, jak i do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W kawie można wyczuć nuty mlecznej czekolady oraz syropu klonowego.
Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Odmiana: Typica, Bourbon, Caturra, Catuai
Metoda obróbki: Washed
Wysokość upraw: 1350+ m n.p.m.
LaCava - Gwatemala Santa Barbara Washed Filter 250g (outlet)
Data palenia: 14.06.2023
Producent: LaCava
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty suszonych owoców, kwiatów i kakao.
Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Caturra, Catimor, Typica
Położenie upraw: 1600 - 2200 m n.p.m.
Punkty w cuppingu: 85 / 100 pkt.
Najniższa cena: 55,00 zł
LaCava - Gwatemala Finca La Torre 1 Filter 250g (outlet)
Data palenia: 26.03.2023
Producent: LaCava
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty dżemu truskawkowego, brzoskwini i karmelu.
Jedna z trzech kaw wybranych przez Head Roastera LaCava z plantacji La Torre - wszystkie powstały z tego samego ziarna, a różni je proces obróbki lub dzień zbioru. Guatemala Finca La Torre 1 (natural) - Ziarna, które pachną jak ostatnie dni wakacji. Słodko, beztrosko i rozkosznie. Dla fanów klasyki i obróbki metodą naturalną. Bogaty smak i aromat kawy idą w parze z doświadczeniem właścicieli farmy.
Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala
Region: Acatenango
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Caturra
Położenie upraw: 1660 m n.p.m.
Najniższa cena: 69,00 zł
Dutch Barista - Gwatemala Santa Ana Pineapple Fermenation Filter 250g
Data palenia: 15.02.2023
Producent: Dutch Barista
Kawa ziarnista jakości specialty z Gwatemali, wypalona w holenderskiej palarni Dutch Barista. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty deseru z grillowanym ananasem.
Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala
Region: Pueblo Nuevo Vinas
Producent: Fernando Diaz
Metoda obróbki: Pineapple Fermentation
Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
Wynik w cuppingu: 87 / 100 pkt
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 250g
Data palenia: 28.08.2023
Producent: Hard Beans
Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze.
Kraj pochodzenia ziaren: Peru 75% / Gwatemala 25%
Region: Jaen, Cajamarca / Santa Barbara
Obróbka: Washed
Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1900 m n.p.m.
Odmiana: Bourbon, Typica / Caturra
Heresy - Gwatemala Santa Rosa Natural Caturra & Bourbon Filter 252g
Data palenia: 11.09.2023
Producent: Heresy
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali,, wypalona w palarni Heresy przez Wicemistrza Polski Roasting 2020. Palona w jasnym stopniu przeznaczona do metod przelewowych lub parzenia w kubku. Ziarna charakteryzują się słodkim, owocowym profilem z wyraźną winnością oraz wysoką intensywnością.
Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala
Region: Nuevo Oriente
Producent: mali producenci w regionie
Farma: El Boqueron
Odmiana: caturra, bourbon
Obróbka: natural
Położenie upraw: 1300 - 1500 m n.p.m.
Zbiór: styczeń 2023
Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów
FARMA
Santa Rosa to obecnie jeden z największych regionów produkujących kawę w Gwatemali. Ten lot pochodzi ze stacji El Boqueron, do której kawę dostarczają mali producenci, uprawiający kawę w pobliżu.
OBRÓBKA
Natural, w tę ciut funkową stronę. Fermentacja i następnie suszenie w całym owocu. Prosto, konkretnie, bez alchemii, za to z precyzją i skillem.
OPINIA ROASTERA
Oprócz wysokiej karmelowo-czekoladowej słodyczy, znajdziesz tu nie mniej winno-tropikalnych klimatów i potężne ciałko. Udany balans pomiędzy sprawdzoną klasyką a sensorycznym nuworyszostwem.
OPAKOWANIE
Kawa spakowana jest w brązowy słoik wykonany z PET, w 100% nadający się do recyklingu lub ponownego wykorzystania. I jeśli teraz myślisz „o nie, plastik!”, to pamiętaj, że standardowe opakowania na kawę są także z plastiku (i kilku innych materiałów, przez co często są trudniejsze do przetworzenia). Myśleliśmy też o szkle, ale jest cięższe, droższe, tłucze się i, uwaga, ma taki sam lub większy (sic!) wpływ na środowisko! Plastikowy słoik okazuje się być całkiem eco-friendly, pamiętaj tylko o wrzuceniu go do odpowiedniego pojemnika, albo znajdź kreatywny sposób, by wykorzystać go w domu.
HAYB - Gwatemala Dark Espresso 250g
Data palenia: 11.07.2023
Producent: HAYB
Kawa ziarnista jakości specialty z Gwatemali wypalona przez warszawską palarnię HAYB. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.
W jej smaku pojawiają się nuty ciemnej czekolady, czerwonych owoców i brązowego cukru. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Odmiana: Caturra, Catuai, Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Hard Beans - Gwatemala San Martin Jilotepeque Washed Filter 500g
Data palenia: 19.09.2023
Producent: Hard Beans
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające syrop klonowy, pistacje i jabłka
Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala
Region: San Martin, Jilotepeque
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra, Catuai
Położenie upraw: 1600 - 1800 m n.p.m.
LaCava - Gwatemala Agua Tibia Natural Filter 250g (outlet)
Data palenia: 14.06.2023
Producent: LaCava
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty dżemu z owoców leśnych, waniii i kwiatów.
Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala
Region: Frijanes
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: H1
Położenie upraw: 1600 - 1700 m n.p.m.
Punkty w cuppingu: 88 / 100 pkt.
Najniższa cena: 79,00 zł
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 500g
Data palenia: 17.07.2023
Producent: Hard Beans
Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - jest doskonałe do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze.
Kraj pochodzenia ziaren: Peru 75% / Gwatemala 25%
Region: Jaen, Cajamarca / Santa Barbara
Obróbka: Washed
Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1900 m n.p.m.
Odmiana: Bourbon, Typica / Caturra
LaCava - Gwatemala Las Codornices Natural Filter 250g
Data palenia: 26.07.2023
Producent: LaCava
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty owoców leśnych, karmelu i czarnej herbaty.
Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Maragogype
Położenie upraw: 1900 m n.p.m.
Punkty w cuppingu: 87 / 100 pkt.