-
-
- 3fe (10)
- 1883 Maison Routin (17)
- Acaia (24)
- AeroPress (36)
- Althaus (36)
- Ander
- AOOMI (97)
- April (15)
- Arcaffe (19)
- Asobu (60)
- Audun Coffee (19)
- Bagdrip (11)
- Baratza (43)
- Barista & Co (10)
- Barista Space (104)
- BARÚ
- Bergstrands Kafferosteri (8)
- Bialetti (248)
- Bonanza Coffee (8)
- Bracia Ziółkowscy (21)
- Brewista (13)
- Brown House & Tea (60)
- Bunn (36)
- Buntea (1)
- BWT (25)
- Cafec
- Cafetto
- Caffenation (14)
- Casino Mocca (10)
- Ceado (4)
- Ceramics 36 (32)
- Cerapotta (2)
- Chemex (29)
- Clever (24)
- Clipper (15)
- CoffeeLab (42)
- COFFEE PLANT (61)
- Comandante (86)
- Contigo (28)
- Corsini (5)
- DAK Coffee Roasters (10)
- Dear Tea Society (10)
- Diemme Caffe (15)
- Dig (8)
- Doubleshot (14)
- Dr. Coffee (18)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (10)
- Dworzysk (23)
- Edesia
- Espresso Gear (24)
- Etno Cafe (22)
- Eureka (110)
- Father's Coffee (10)
- Fellow (198)
- Fentimans (18)
- Ferucci (6)
- Figa Coffee (23)
- Five Elephant (8)
- FLAMQA (1)
- Gaggia (17)
- Gardelli Specialty Coffees (12)
- GAT (1)
- GBG (2)
- Giovannacci Caffe (17)
- Good Coffee (11)
- Good Spirits Co. (2)
- Hard Beans (49)
- Hario (338)
- HAYB (101)
- Heresy (20)
- Hi! Coffeedesk (25)
- HKliving (48)
- illy (17)
- IMS (25)
- Instytut Kawy (22)
- ISH Spirits (5)
- Izzo (7)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (17)
- Jura (59)
- Kafar (22)
- Kalve (9)
- Kavoholik (10)
- KeepCup (212)
- Kimbo (23)
- KINTO (97)
- Knock (1)
- Kofi Brand (4)
- Kruve (42)
- Kusmi Tea
- KYOTO (20)
- La Cabra (4)
- LaCava (71)
- La Marzocco (30)
- Lavazza (34)
- Lazy Legs (8)
- Leaf Liturgy (6)
- Lelit (52)
- Le Piantagioni del Caffe (27)
- Long Man Tea (61)
- Loveramics (369)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (18)
- Lykke (27)
- Mahlkonig (28)
- MAMAM (7)
- Manhattan Coffee Roasters
- Matcha Bros (6)
- Melitta (102)
- Miga Coffee (11)
- MiiR (111)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (79)
- Monbana (36)
- Moomin
- Morning (3)
- Motta (115)
- Mount Caramel (47)
- Mount Everest Tea (31)
- Moya
- New York (9)
- Nivona (15)
- Nomad Coffee (11)
- Oatly (19)
- On Lemon (12)
- Onyx Coffee Lab (9)
- ORIGAMI (97)
- Outin (9)
- Paper & Tea (86)
- Paso Paso
- Passalacqua (13)
- Pellini (15)
- PIXEL (13)
- Pizca del Mundo (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (39)
- Puqpress (21)
- Rancilio (4)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (54)
- Rocket Bean (13)
- Runty Roaster
- Sage (55)
- Sencotel (2)
- Shroom (2)
- SIMPLo (8)
- Sloane (6)
- Smeg (8)
- Solberg & Hansen (45)
- So Natural (1)
- Spojka (12)
- Sproud (4)
- Subminimal (9)
- Swerl Coffee
- Teabag (3)
- teapigs (86)
- Teasome (29)
- Teministeriet (103)
- The Barn (14)
- The Coffee Collective
- The Rinser (7)
- Timemore (59)
- Toddy (22)
- Trigger (18)
- Urnex (29)
- Varia (4)
- Vialli Design (4)
- Vintage Teas (64)
- VST inc. (10)
- WildPower (18)
- Wilfa (20)
- Willie's Cacao (44)
- YOCO (14)
- YOGI TEA (29)
-
-
Odkryj
-
Metoda parzenia
-
Rodzaj
-
Pochodzenie
-
Typ
-
Palarnia
-
Nuty smakowe
-
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
-
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marki
-
- Zestawy
- Promocje
Wyniki wyszukiwania frazy 'uganda'
Filtrowanie i sortowanie
1
- 7 produktów z 7 dostępnych
CoffeeLab - Uganda Mount Elgon Espresso 1kg
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 22.04.2025
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Ugandy, wypalana w warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kremowa i słodka, o dominujących nutach gorzkiej czekolady, cynamonu i orzechów włoskich.Kraj pochodzenia kawy: UgandaRegion: Mbale DistrictMetoda obróbki: WashedOdmiana: Nyasaland, SL14, SL28
Lykke - Uganda UFO Filter 250g
Producent: LYKKE
Data palenia: 08.04.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Ugandy, wypalona w szwedzkiej palarni Lykke. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cukru trzcinowego, suszonej porzeczki i żurawiny. Zbalansowana, o pełnym body.Kraj pochodzenia ziarna: UgandaRegion: RwenzoriProducent: Lunar CoffeeMetoda obróbki: HoneyOdmiana: SL28, SL34Wysokość upraw: 1600 - 2200 m n.p.m.
Nowość
COFFEE PLANT - Uganda Lala Salama - Kawa Bezkofeinowa Filter 250g
Producent: COFFEE PLANT
Data palenia: 07.04.2025
Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Ugandy, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czereśni, śliwki, ciemnej czekolady i migdałów.Kraj pochodzenia ziarna: UgandaRegion: UkyaboFarma: Lala-SalamaMetoda obróbki: Washed CO2Odmiana: SL28, SL14Położenie upraw: 1800 - 2200 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 84 / 100 pkt.To nasze pierwsze spotkanie z bezkofeinową kawą z Ugandy i musimy przyznać, że to bardzo dobre spotkanie. Lala Salama przed procesem dekofeinizacji została poddana obróce na mokro, dzięki czemu nabrała żywej, przyjemnej i owocowej kwasowości. Następnie została ona poddana procesowi dekofeinizacji CO2, co oznacza, że wpływ tej metody na smak ziarna był minimalny. Ostatecznie, rosnące ponad 2000 m n.p.m. odmiana SL14 oraz SL28 smakują owocami pestkowymi przypominającymi orzeźwiającą czereśnię oraz śliwkę, a także ciemną czekoladą i migdałem. Całość ma bardzo przyjemną, żywą kwasowość i długi słodki posmak.OPINIA ROASTERATo pierwsza nasza kawa bezkofeinowa z Ugandy w ofercie. Dzięki użyciu procesu CO2 sama dekofeinizacja nie wpłynęła negatywnie w dużym stopniu na ziarno dzięki czemu otrzymaliśmy kawę, która pozbawiona jest kofeiny, a jednocześnie ma ciekawy profil smakowy i bardzo przyjemną, orzeźwiającą kwasowość. W kawie dominują głównie nuty owoców pestkowych - czereśnia oraz śliwka, a także ciemna czekolada oraz migdał. Całość jest dość słodka, z długim słodkim posmakem i zaskakującą orzeźwiającą kwasowością. Proces dekofeinizacji kawy bardzo często tłumi naturalną kwasowość w kawie, a tymczasem w tym ziarnie z Ugandy jest ona dalej bardzo żywa i ciekawa. PRZEPISUganda Lala Salama to przelew o bardzo przyjemnym kwaskowym profilu. Bez kofeiny nie trzeba się martwić o zbytnią gorycz, więc warto ziarno zaparzyć tak, by wydostać z niego jak najwięcej smaku - tym bardziej, że proces dekofeinizacji obniżą gęstość ziarna i ułatwia ekstrakcję. Użyj 18 g kawy, zmielonej na 18 klikach młynka Comandante. Wodą podgrzana do temperatury 98°C, zalej odpowiednio z czasem: 0:00 - 50 ml0:30 - 120 ml1:00 - 180 ml1:30 - 240 ml2:00 - 300 mlNa koniec delikatnie zamieszaj.
Ostatnie sztuki
Lykke OK CIAO kawa mielona w kapsułkach 10x5,5g
Producent: LYKKE
Kawa jakości specialty w kapsułkach, przygotowana przez szwedzką palarnię Lykke. OK CIAO o blend składający się w 70% z arabiki specialty z Brazylii oraz w 30% fine robusty z Ugandy. Kawa we włoskim stylu - sprawdzi się dla miłośników klasycznego smaku w formie espresso i kaw mlecznych. W smaku wyczuwalne są nuty tytoniu, śliwki i masła orzechowego.Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / UgandaRegion: Caparao - Minas Gerais / KaseseOdmiana: Arabika - Catucai, Catuai / RobustaWysokość upraw: 800 - 1500 / 800 - 1500 m n.p.m.Kapsułki są kompatybilne z ekspresami Nespresso®. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne, wyprodukowane przy użyciu jedynie odnawialnej energii.Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Ostatnie sztuki
Lykke - OK CIAO Espresso 500g
Producent: LYKKE
Data palenia: 13.02.2025
Mieszanka kaw ziarnistych wypalona w szwedzkiej palarni Lykke. To blend składający się w 70% z arabiki specialty z Brazylii oraz w 30% fine robusty z Ugandy. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Kawa we włoskim stylu - sprawdzi się dla miłośników klasycznego smaku w formie espresso i kaw mlecznych. W smaku wyczuwalne są nuty tytoniu, śliwki i masła orzechowego.Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / UgandaRegion: Caparao - Minas Gerais / KaseseOdmiana: Arabika - Catucai, Catuai / RobustaWysokość upraw: 800 - 1500 / 800 - 1500 m n.p.m.
Gardelli Speciality Coffees - Uganda Lala Salama - Kawa Bezkofeinowa Omniroast 250g
Producent: GARDELLI SPECIALITY COFFEES
Data palenia: 14.04.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Ugandy, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy w 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty orzechów laskowych, mlecznej czekolady, śliwki i brzoskwini.Kraj: UgandaRegion: Upper BukyaboMetoda obróbki: Special Process - Raised BedsOdmiana: SL14, SL28 & NyasalandPołożenie upraw: 1800 - 2200 m n.p.m.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
CoffeeLab - Uganda Mount Elgon Espresso 250g
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 22.04.2025
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Ugandy, wypalana w warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kremowa i słodka, o dominujących nutach gorzkiej czekolady, cynamonu i orzechów włoskich.Kraj pochodzenia kawy: UgandaRegion: Mbale DistrictMetoda obróbki: WashedOdmiana: Nyasaland, SL14, SL28
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!