Motta Tamper czerwony 54 mm (outlet)

Producent: Motta

Tamper wykonany ze stali nierdzewnej 18. Uchwyt  w kolorze czerwonym. Dane techniczne: Średnica 54 mm Podstawa tampera płaska Ergonomiczny drewniany uchwyt Wysokość: 100 mm Waga: 350 g
Sage OracleTM ekspres do kawy BES980BSS srebrny (outlet)

Producent: Sage

Sage - The Oracle (BES980BSS) to zaawansowany ekspres kolbowy z młynkiem do użytku domowego. Największe zalety: - Wbudowany młynek stożkowy ze stalowymi żarnami. - Automatyczne mielenie i ubijanie kawy. - Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla doskonałego rozwinięcia smaku. - Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do piany. - Dwa oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary umożliwiają jednoczesne spienianie mleka i ekstrakcję kawy. - Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z wbudowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy. - Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1°C. - Regulowane ciśnienie ekstrakcji kawy. Ekspres Oracle posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego napoju. Ekspres umożliwia ekstrakcję espresso i przygotowanie mleka w tym samym czasie, dzięki temu Twoje ulubione latte lub cappuccino powstanie w przeciągu paru minut. Doskonała filiżanka kawy wymaga prawidłowo przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, precyzyjnej temperatury i odpowiedniego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego ekspresu the Oracle jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1°C oraz oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe jej podawanie).  Dzięki temu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w optymalnej temperaturze, osiągając najlepszy smak, oraz spieniać mleko. Ponadto, głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która zapewnia, że w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Sage BES980 należy do liderów w swojej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia podczas ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie posiada także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo zwiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest profesjonalny ekspres kolbowy Sage BES980.   Funkcje dodatkowe: System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary. Wbudowany młynek stożkowy z regulowaną grubością mielenia. Programowanie temperatury i struktury mleka. Duża filiżanka kawy poprzez wciśnięcie jednego przycisku. Ustawiona wstępnie ilość kawy 22 gramów na najlepsze espresso. Wskaźnik ciśnienia wewnątrz uchwytu filtra. Funkcja automatycznego uruchamiania. Bezpiecznik termiczny przeciw przegrzaniu. Włoska pompa 15-barowa. Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary lub gorącej wody. Oddzielny przewód gorącej wody. Komercyjna obrotowa dysza parowa 360° z 3 otworami. Wyjmowane naczynie na wodę o pojemności 2,5 l z wbudowanym filtrem wodnm. Powierzchnia do podgrzewania filiżanek. System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym. Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me! Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86 – 96°C. Programowanie temperatury pary (mleka). Dokładna temperatura wody (PID). Optymalne ciśnienie wody (OPV). Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek. Funkcja ustawiania czasu i wydajności parzenia wstępnego. 3x wyświetlacz LCD – grubość mielenia ziaren kawy, ustawienia, informacja o przygotowaniu kawy i mleka. Funkcja automatycznego uruchamiania. Funkcja ustawiania zegara. Funkcja automatycznego wyłączania. Funkcja odkamieniania. Funkcja przywracania ustawień fabrycznych. Ręczne ustawianie pojemności kawy. Moc 2400 W. Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem. Wymiary (wys. x szer. x gł.): 45,5 × 37 × 41 cm. W zestawie znajdziesz również: 58 mm nierdzewna kolba. Pojemnik na kawę mieloną. Naczynie nierdzewne do spieniania mleka. Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek. Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek. Imbus. Przetyczka do czyszczenia. Tester twardości wody. Wymienny filtr wody.  
Melitta Barista TS Smart Stal nierdzewna - Ekspres ciśnieniowy (outlet)

Producent: Melitta

Melitta Barista TS Smart to nowoczesny ekspres ciśnieniowy, który sprawdzi się do domu lub niewielkiego biura. Wśród jego największych zalet można wymienić możliwość przygotowania aż 21 specjałów kawowych - w tym kaw mlecznych, programowanie własnych przepisów, wygodny panel z kolorowym wyświetlaczem i możliwość obsługi przy użyciu aplikacji w smartfonie. W zestawie ze stalowym pojemnikiem na mleko. 21 przepisów kawowych Dzięki wygodnym przyciskom, możesz za pomocą jednego przycisku przygotować 4 klasyczne kawy: espresso, café crème, cappuccino i latte macchiato. Funkcja książki kucharskiej pozwala na stworzenie 17 przepisów kawowych, takich jak flat white, ristretto, americano lub espresso doppio. Podwójny pojemnik na ziarno Innowacyjny automatyczny wybór rodzaju ziaren, automatycznie wybiera właściwy rodzaj ziaren kawy dla ulubionej kawy. Tak jak sobie życzysz, możesz dobrać rodzaj ziaren kawy automatycznie lub indywidualnie, swój wybór możesz zapisać w menu. Aktywne monitorowanie ilości ziaren kawy pomaga zapobiegać uruchomieniu młynka na pustym zasobniku i informuje z odpowiednim wyprzedzeniem o napełnieniu ziarnami. Intensywny Aromat Dzięki funkcji IntenseAroma możesz odmienić tradycyjny proces parzenia kawy. Efektem jest wyjątkowo intensywna kawa bez zmiany ilości wody czy ilości ziaren. Tej funkcji możesz użyć do wszystkich rodzajów kaw. Funkcja Moja Kawa Nie chcesz za każdym razem ustawiać parametrów swojej kawy? Nie ma problemu! Dzięki funkcji "Moja Kawa" możesz indywidualnie zaprogramować swoje ulubione przepisy kawowe. Melitta® Barista TS Smart®  zapisuje ustawienia preferencji nawet dla 8 osób. Włoski sposób przygotowania kaw Włoski proces przygotowywania kaw zapewnia autentyczny smak, gwarantując, że składniki są dodawane we właściwej kolejności zgodnie z oryginalną włoską recepturą. W przypadku latte macchiato, espresso dodaje się po mleku i spienionym mleku, a w przypadku cappuccino jest odwrotnie. Aroma System Plus Perfekcyjnie przygotowana kawa dzięki wyjątkowemu systemowi: Parzona kawa jest zawsze świeżo namielona i użyta do przygotowania kawy. „Specjalne uszczelki na wieczku młynka dwukomorowego Aromasafe® gwarantują aromatyczną kawę przy każdej filiżance. Ciemno barwiony pojemnik na kawę pomaga zachować intensywność ziaren. Melitta® Connect Dzięki funkcji Melitta® Connect App ekspres może być zarządzany za pomocą smartfona. Całkowicie bezpiecznie i wygodnie. Na przykład, możesz personalizować kawy jak również zmieniać ustawienia całego ekspresu. Praktycznie samouczki pomagają w konserwacji i czyszczeniu ekspresu. Szczególną atrakcją jest możliwość zapisywania swoich przepisów kawowych w których możesz decydować o kolejności podawania składników. Cichy młynek Chcesz zrobić swoją kawę po cichu? To nie jest problem, młynek jest wyjątkowo szybki a przy tym bardzo cichy. Kolorowy Wyświetlacz TFT Wygoda pierwszej klasy: Kolorowy wyświetlacz TFT o wysokiej rozdzielczości sprawia, że jest łatwy w użyciu. Instrukcje krok po kroku prowadzą Cię przez menu. Jedno Kliknięcie Barista TS Smart jest łatwy w użyciu. Zaprogramowane rodzaje kawy espresso, café crème, cappuccino i latte macchiato można wybrać jednym dotknięciem. Możesz również wybrać ciepłe mleko, spienione mleko lub gorącą wodę w prosty i wygodny sposób za pomocą jednego kliknięcia. Dotknij i przesuń Innowacyjna funkcja dotykania i przesuwania umożliwia proste i wygodne ustawienie i korzystanie z urządzenia poprzez delikatne dotknięcie panelu czujnika. Funkcja dwóch kaw jednocześnie Z funkcją Dwóch Kaw Jednocześnie możesz przygotować dwie kawy z mlekiem lub bez mleka w jednym czasie. Wylewka kawy Oddzielne dysze do kawy, mleka i gorącej wody sprawiają, że łatwo jest zrobić ulubiony napój bez przesuwania filiżanki. Wylewka posiada również zintegrowane podświetlenie LED i ma regulację wysokości do 140 mm, dzięki czemu jest miejsce nawet na wysokie szklanki do latte macchiato. Technologia Filtra PRO AQUA Jeśli korzystasz z filtra do wody Melitta® Pro Aqua, Barista TS Smart® ekspres musi być tylko raz w roku odkamieniany. Filtrowana woda nie tylko poprawia jakość i smak kawy, ale także zapobiega osadzaniu się kamienia w układzie wodnym. (Jest to potwierdzone podczas zaparzania sześciu 120 ml filiżanek kawy dziennie i sześciokrotnej zmianie filtra zgodnie ze specyfikacją urządzenia). Wyjmowana jednostka zaparzania Jednostka zamarzania jest łatwa w czyszczeniu, jest ją bardzo łatwo wyjąc i wyczyścić, dzięki temu jeszcze łatwiej wyczyścisz całe urządzenie. Wbudowany system spieniania mleka Wyjmowany system spieniania mleka z zewnętrznym pojemnikiem na mleko nadającym się do mycia w zmywarce, który zmieści się w każdej lodówce. Łatwe czyszczenie parą Szybkie i higieniczne czyszczenie części mających kontakt z mlekiem przy użyciu gorącej wody i pary. Funkcja automatycznego czyszczenia i odkamieniania Komunikat na wyświetlaczu poinformuje Cię o konieczność czyszczenia lub odkamieniania. Czytelne instrukcje krok po kroku przeprowadzą Cię przez różne etapy czyszczenia. Funkcja oszczędzania energii Dzięki wyłącznikowi 0 watów możesz całkowicie wyłączyć Baristę TS Smart® w dowolnym momencie. Programowalny tryb oszczędzania energii i regulowany automatyczny wyłącznik zapewniają również ekonomiczne wykorzystanie.
Ekspres Domobar Junior 2B (outlet)

Producent: Domobar

Domobar Junior 2B czyli ekspres do zastosowań domowych wykonany w profesjonalnej technologii z innowacyjnym systemem dwubojlerowym. Najważniejsze cechy Domobar Junior 2B Profesjonalna grupa E61 Występuje w konstrukcji dwubojlerowej (osobne bojlery do wody i do pary) Wbudowany zbiornik wody Odprowadzanie wody do tacki Izolacja cieplna bojlerów dla maksymalnych oszczędności energii Dane techniczne: Szerokość 250 mm Głębokość 450 mm Wysokość 420 mm Moc 1200 W + 600 W Napięcie 230 V Bojler 0,7 l + 0,5 l Waga 18 kg
Motta Dzbanek Aurora 1 L (outlet)

Producent: Motta

Profesjonalny dzbanek do spieniania mleka wykonany przez Motta Metallurgica – jedną z najlepszych włoskich fabryk produkujących przedmioty ze stali nierdzewnej. Dzbanek wykonany ze stali nierdzewnej 18/10, wysokogatunkowej i wysokopolerownej.  
Eureka Mignon Brew Pro 55 White młynek automatyczny (outlet)

Producent: Eureka

Eureka Mignon to młynek automatyczny do użytku domowego. Brew Pro to najbardziej zaawansowana wersja przeznaczona do mielenia kawy pod przelewowe metody parzenia. Sprawdzi się u użytkowników ekspresów przelewowych, dripperów, Chemexow, AeroPressów i wszelkich akcesoriów do alternatywnych metod parzenia. Zadowoli najbardziej wymagających domowych baristów. Młynek  ma kompaktowe wymiary, jest prosty w obsłudze dzięki panelowi dotykowemu i jest wyposażony w żarna zapewniające równe mielenie.   Obsługa Młynek obsługuje się poprzez panel dotykowy. Możemy szybko dostosować dozę kawy, zaprogramować dwie dozy oraz mielić w trybie ciągłym.  Mielenie Młynek pozwala na mielenie kawy pod przelewowe metody parzenia - regulacja stopnia mielenia odbywa się za pomocą wygodnego bezstopniowego pokrętła z oznaczeniami numerycznymi. Przemiał jest równy i powtarzalny. Za mielenie jest odpowiedzialne płaskie żarno z utwardzanej stali, o średnicy 55mm. Wydajność to około 1,9 - 2,5g/s. Konstrukcja Mignon to także doskonałe, cieszące oko, industrialne wzornictwo. Młynek jest dostępny w wielu wersjach kolorystycznych. Obudowa jest solidna, dobrze spasowana, wykonana z metalu. Zbiornik na ziarno jest przezroczysty, wykonany z tworzywa sztucznego i mieści 300g kawy.  Dodatkowe cechy: - Silnik 260 Watt / 1350 RPM. - ACE - System ograniczający tworzenie się grudek i zapobiegający elektrostatyczności. - Silent Technology - Wyciszona praca silnika. - Wyprodukowano we Włoszech.
Bodum Biasca - Zaparzacz do herbaty na zimno 1.2l (outlet)

Producent: Bodum

Biasca to naczynie do przygotowywania herbaty na zimno od Bodum. Ten prosty zaparzacz jest doskonałym rozwiązaniem do przygotowania orzeźwiającego napoju na letnie dni! Przygotowanie herbaty przebiega przy użyciu zimnej wody. Wystarczy wsypać ulubioną herbatę, zalać ją zimną wodą i wstawić butelkę do lodówki. Taki sposób przygotowania zapewnia łagodny i bogaty smak, bez nuty goryczy. Filtr w górnej części butelki zatrzymuje liście w jej wnętrzu, dzięki czemu otrzymujemy klarowny napar. Jednorazowo możesz przygotować około 1,2 litra naparu. Świetnie sprawdza się także do przygotowywania smakowej wody, do której zamiast herbaty dodajemy ulubione owoce.
Nowość
Johan & Nyström - Fika Filter 500g

Data palenia: 18.07.2022

Producent: Johan & Nyström

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalona w szwedzkiej palarni Johan & Nyström. Palona w średnim stopniu, najlepiej smakuje przyrządzona za pomocą ekspresu przelewowego lub french pressa. W filiżance na pierwszy plan wysuwa się słodycz zbliżona do nut kakao. Dobrze zbalansowana, o pełnej teksturze. Fika to ważny element szwedzkiej kultury, oznaczający przerwę na kawę lub herbatę. W tym przypadku jest to także kawa, która została stworzona aby kultywować tę tradycję.  Aktualna mieszanka zawiera następujące ziarna: Brazylia Agua Limpa Group Etiopia Guji Gr.2 Etiopia Sidamo Natural Guji Kayon Organic Gr.1 Kolumbia Huila Penas Blancas
Nowość
Illy Classico - Moka Pot - Kawa mielona

Data palenia: 01.09.2021

Producent: Illy

Bardzo aromatyczna z wyraźnym i smacznym body, taka jest Illy Moka, stworzona i zmielona specjalnie do parzenia w tradycyjnych kawiarkach. Zmielona nieco grubiej niż w przypadku mielonych kaw przeznaczonych do espresso, Illy moka oferuje lepsze doznania smakowe przy parzeniu w mokach. Jest to wyrafinowana mieszanka ziaren Arabiki z gładkim, bogatym i pełnym body. Idealnie nadaje się na dobry początek dnia! 
Nowość
Illy Classico - Filter Roast - Kawa mielona

Data palenia: 18.05.2021

Producent: Illy

Illy Classico Filter to włoska kawa mielona o ciemnym profilu palenia. To 100% Arabika o przyjemnej słodyczy z łagodnymi nutami karmelu, kwiatu pomarańczy i jaśminu.  Ze względu na grubość mielenia, kawa jest polecana szczególnie do ekspresów przelewowych. Odpowiedni stopień mielenia pozwala łatwiej zaparzyć kawę w poprawny sposób. Woda przepływa przez zmieloną kawę w odpowiednim tempie, co przekłada się na poprawną ekstrakcję i napar o oczekiwanym smaku.
Nowość
Bestseller
Johan & Nyström - Bourbon Jungle

Data palenia: 25.07.2022

Producent: Johan & Nyström

Tło dla tej mieszanki, pochodzi z tęsknoty za prawdziwym, ciemnym paleniem kawy o wysokiej jakości ziarnach. Mimo, że ziarna są ciemno palone, utrzymuje się ich wyraźny i intensywny aromat. Kawa ta posiada przyjemnie dymny posmak, z lekką nutą słodyczy, oraz ze sporą owocowością. Dzięki doświadczeniu w ciemnym  paleniu kawy,  ziarno nadal zachowuje większość swoich aromatów. Posmak jest wyraźny i pozostaje na długo. Kawa idealne pasuje do ekspresów przelewowych, ekspresów ciśnieniowych, kawiarek i french pressów. W obecnej mieszance znajdują się ziarna: - Brazylia Primavera - Salwador Menendez 84+ - Burundi Aahore Blend - Burundi Long Miles Gaharo EX
Nowość
Illy Intenso Bold Roast - Kawa mielona

Data palenia: 10.01.2022

Producent: Illy

Ciemno palone, bogate i energetyczne espresso, które od razu przechodzi do rzeczy. Wyraźny, bogaty i głęboki smak. Filiżanka espresso o czekoladowym aromacie, z domieszką karmelu. Drobno zmielona mieszanka jest dobrym wyborem dla osób, które wolą kontrolować dawkę kawy przypadającą na każde espresso. Ziarno ciemno palone 250 gramów 100% Arabica.
Nowość
Bagdrip - Brazylia - 1 saszetka

Data palenia: 30.06.2022

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Brazylii, a dokładnie z Vale da Grama, wulkanicznej doliny pomiędzy stanami São Paulo i Minas Gerais. To właśnie tam znajduje się plantacja Fazenda Rainha, gdzie uprawiana jest kawa odmiany Yellow Bourbon. Idealna, jeśli masz ochotę na coś słodkiego. W kubku możesz poczuć aromat czekolady mlecznej, orzeszków ziemnych i marcepanu. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Nowość
Bagdrip - Honduras - 1 saszetka

Data palenia: 31.08.2022

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Hondurasu, z gór Santa Barbara na granicy z Gwatemalą. Góry oraz pobliskie jezioro Yojoa tworzą niepowtarzalny mikroklimat do produkcji kawy. Region ten nigdy nie doznał suszy, a łagodny klimat utrzymuje się przez cały rok i pozwala na bezstresową uprawę kawy. To wspaniała mieszanka kwasowości i słodyczy, a w kubku wyczujesz smak czerwonego jabłka, orzecha włoskiego i czekolady. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Nowość
Bagdrip - Kolumbia - 1 saszetka

Data palenia: 31.05.2022

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Kolumbii, Nazwa kawy Tolima pochodzi od regionu w centralnej części Andów – Tolima. Znajduje się tam plantacja Saint Peter’s Coffee zrzeszająca 58 członków. Tolima to trzeci co do wielkości region kawowy w Kolumbii. Jeśli lubisz owocowe aromaty: wiśni, czerwonej porzeczki, czy malin, ta kawa jest dla Ciebie. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Nowość
Bagdrip - Etiopia - 1 saszetka

Data palenia: 30.06.2022

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Etiopii, z regionu Yirgacheffe położonego wysoko w górach. Ta myta kawa da Ci bardzo złożone wrażenia – poczujesz herbaciany aromat Earl Grey, limonkę, cytrynę, wanilię oraz kwiaty. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Nowość
Bagdrip - Kenia - 1 saszetka

Data palenia: 31.05.2022

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Kenii, z okolic miasta Mukerwe-ini, położonego w okręgu Nyeri. Fabryka Nduma znajduje się około 1750 metrów n.p.m. i jest częścią Ruthaka Farmers Cooperative Society. Ziarna kawy przetwarzane są na mokro w typowym kenijskim stylu. Jeśli kochasz kawę o owocowym smaku, to Kenia jest właśnie dla Ciebie. Poczujesz smak czarnej i czerwonej porzeczki, jagód oraz agrestu. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Nowość
Johan & Nyström - Fika Filter 500g

Data palenia: 18.07.2022

Producent: Johan & Nyström

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalona w szwedzkiej palarni Johan & Nyström. Palona w średnim stopniu, najlepiej smakuje przyrządzona za pomocą ekspresu przelewowego lub french pressa. W filiżance na pierwszy plan wysuwa się słodycz zbliżona do nut kakao. Dobrze zbalansowana, o pełnej teksturze. Fika to ważny element szwedzkiej kultury, oznaczający przerwę na kawę lub herbatę. W tym przypadku jest to także kawa, która została stworzona aby kultywować tę tradycję.  Aktualna mieszanka zawiera następujące ziarna: Brazylia Agua Limpa Group Etiopia Guji Gr.2 Etiopia Sidamo Natural Guji Kayon Organic Gr.1 Kolumbia Huila Penas Blancas
Nowość
Illy Classico - Moka Pot - Kawa mielona

Data palenia: 01.09.2021

Producent: Illy

Bardzo aromatyczna z wyraźnym i smacznym body, taka jest Illy Moka, stworzona i zmielona specjalnie do parzenia w tradycyjnych kawiarkach. Zmielona nieco grubiej niż w przypadku mielonych kaw przeznaczonych do espresso, Illy moka oferuje lepsze doznania smakowe przy parzeniu w mokach. Jest to wyrafinowana mieszanka ziaren Arabiki z gładkim, bogatym i pełnym body. Idealnie nadaje się na dobry początek dnia! 
Nowość
Illy Classico - Filter Roast - Kawa mielona

Data palenia: 18.05.2021

Producent: Illy

Illy Classico Filter to włoska kawa mielona o ciemnym profilu palenia. To 100% Arabika o przyjemnej słodyczy z łagodnymi nutami karmelu, kwiatu pomarańczy i jaśminu.  Ze względu na grubość mielenia, kawa jest polecana szczególnie do ekspresów przelewowych. Odpowiedni stopień mielenia pozwala łatwiej zaparzyć kawę w poprawny sposób. Woda przepływa przez zmieloną kawę w odpowiednim tempie, co przekłada się na poprawną ekstrakcję i napar o oczekiwanym smaku.
Nowość
Bestseller
Johan & Nyström - Bourbon Jungle

Data palenia: 25.07.2022

Producent: Johan & Nyström

Tło dla tej mieszanki, pochodzi z tęsknoty za prawdziwym, ciemnym paleniem kawy o wysokiej jakości ziarnach. Mimo, że ziarna są ciemno palone, utrzymuje się ich wyraźny i intensywny aromat. Kawa ta posiada przyjemnie dymny posmak, z lekką nutą słodyczy, oraz ze sporą owocowością. Dzięki doświadczeniu w ciemnym  paleniu kawy,  ziarno nadal zachowuje większość swoich aromatów. Posmak jest wyraźny i pozostaje na długo. Kawa idealne pasuje do ekspresów przelewowych, ekspresów ciśnieniowych, kawiarek i french pressów. W obecnej mieszance znajdują się ziarna: - Brazylia Primavera - Salwador Menendez 84+ - Burundi Aahore Blend - Burundi Long Miles Gaharo EX
Nowość
Illy Intenso Bold Roast - Kawa mielona

Data palenia: 10.01.2022

Producent: Illy

Ciemno palone, bogate i energetyczne espresso, które od razu przechodzi do rzeczy. Wyraźny, bogaty i głęboki smak. Filiżanka espresso o czekoladowym aromacie, z domieszką karmelu. Drobno zmielona mieszanka jest dobrym wyborem dla osób, które wolą kontrolować dawkę kawy przypadającą na każde espresso. Ziarno ciemno palone 250 gramów 100% Arabica.
Nowość
Bagdrip - Brazylia - 1 saszetka

Data palenia: 30.06.2022

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Brazylii, a dokładnie z Vale da Grama, wulkanicznej doliny pomiędzy stanami São Paulo i Minas Gerais. To właśnie tam znajduje się plantacja Fazenda Rainha, gdzie uprawiana jest kawa odmiany Yellow Bourbon. Idealna, jeśli masz ochotę na coś słodkiego. W kubku możesz poczuć aromat czekolady mlecznej, orzeszków ziemnych i marcepanu. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Nowość
Bagdrip - Honduras - 1 saszetka

Data palenia: 31.08.2022

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Hondurasu, z gór Santa Barbara na granicy z Gwatemalą. Góry oraz pobliskie jezioro Yojoa tworzą niepowtarzalny mikroklimat do produkcji kawy. Region ten nigdy nie doznał suszy, a łagodny klimat utrzymuje się przez cały rok i pozwala na bezstresową uprawę kawy. To wspaniała mieszanka kwasowości i słodyczy, a w kubku wyczujesz smak czerwonego jabłka, orzecha włoskiego i czekolady. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Nowość
Bagdrip - Kolumbia - 1 saszetka

Data palenia: 31.05.2022

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Kolumbii, Nazwa kawy Tolima pochodzi od regionu w centralnej części Andów – Tolima. Znajduje się tam plantacja Saint Peter’s Coffee zrzeszająca 58 członków. Tolima to trzeci co do wielkości region kawowy w Kolumbii. Jeśli lubisz owocowe aromaty: wiśni, czerwonej porzeczki, czy malin, ta kawa jest dla Ciebie. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Nowość
Bagdrip - Etiopia - 1 saszetka

Data palenia: 30.06.2022

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Etiopii, z regionu Yirgacheffe położonego wysoko w górach. Ta myta kawa da Ci bardzo złożone wrażenia – poczujesz herbaciany aromat Earl Grey, limonkę, cytrynę, wanilię oraz kwiaty. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Nowość
Bagdrip - Kenia - 1 saszetka

Data palenia: 31.05.2022

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Kenii, z okolic miasta Mukerwe-ini, położonego w okręgu Nyeri. Fabryka Nduma znajduje się około 1750 metrów n.p.m. i jest częścią Ruthaka Farmers Cooperative Society. Ziarna kawy przetwarzane są na mokro w typowym kenijskim stylu. Jeśli kochasz kawę o owocowym smaku, to Kenia jest właśnie dla Ciebie. Poczujesz smak czarnej i czerwonej porzeczki, jagód oraz agrestu. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
HAYB - Się Przelewa Klasyk Filter Blend 500g

Data palenia: 25.09.2022

Producent: HAYB

Mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz minimum 85% ziaren z Brazylii i około 15% arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kraj: >85% Brazylia, ok. 15% mieszanka arabiki.
Dutch Barista - Gwatemala Amatillo Natural Filter 250g

Data palenia: 07.12.2021

Producent: Dutch Barista

Kawa ziarnista jakości specialty z Gwatemali, wypalona w holenderskiej palarni Dutch Barista. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku tej kawy wyczujesz nuty owoców tropikalnych i mandarynek. Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: Santa Rosa - Pueblo Nuevo Viñas Producent: Fernando Diaz Odmiana: Pacamara Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1700 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 89,5 / 100 pkt.
Nowość
Bestseller
Audun Coffee - Cuba Espresso Blend 1kg

Data palenia: 27.09.2022

Producent: Audun Coffee

Cuba Espresso to mieszanka kaw ziarnistych z Kuby i z Afryki. Wypalana przez Auduna Sorbottena, Mistrza Świata Roasterów z 2015 roku. Gęsta i gładka, w smaku dużo czekoladowej słodyczy i niska kwasowość. Oddzielnie wypala się ziarno kubańskie i afrykańskie, a następnie są one mieszane. Blend idealny do tradycyjnego zaparzania espresso, świetnie sprawdzi się także w kawiarce i w połączeniu z mlekiem.
Hard Beans - Honduras Katia Duke Filter 250g

Data palenia: 15.11.2022

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty czekolady, wiśni i jagód. Kraj pochodzenia ziarna: Honduras Region: Copan Metoda obróbki: Washed Odmiana: Catuai Położenie upraw: 1300 m n.p.m.
Audun Coffee - Etiopia Hunkute Washed Filter 250g

Data palenia: 18.10.2022

Producent: Audun Coffee

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Kawa jest palona jasno, sprawdzi się do ekspresów przelewowych, pod dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia Region: Sidama Metoda obróbki: Washed Odmiana: Ethiopian Heirloom (lokalne odmiany arabiki)
LaCava - Gran Lattina Espresso 550g

Data palenia: 23.10.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Wietnamu, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka Arabiki (75%) i Robusty (25%). Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, karmelu, masła orzechowego oraz migdałów. Kraj pochodzenie ziarna: Brazylia Guaxupe, Wietnam Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Robusta Obróbka: Natural, Wet polished Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.
Wybór Coffeedesk