Czekolady do picia
Jak wygląda płynne szczęście? Oczywiście jak dobra czekolada do picia!
Zagłębiając się w historię czekolady możemy przekonać się, że to właśnie w postaci płynnej cieszono się nią przez całe wieki! Czekolada do picia była spożywana jako płyn dodający sił ze względu na szerokie właściwości zdrowotne i energetyzujące kakaowca. Dopiero w XIX wieku pewien holender opracował technikę sporządzania czekolady do picia w proszku.
-
-
- 3fe (10)
- 1883 Maison Routin (17)
- Able Brewing (8)
- Acaia (24)
- AeroPress (36)
- Alpro (9)
- Althaus (36)
- Ander
- AOOMI (97)
- April (15)
- Arcaffe (19)
- Asobu (60)
- Audun Coffee (19)
- Bagdrip (11)
- Baratza (43)
- Barista & Co (10)
- Barista Space (104)
- Bergstrands Kafferosteri (8)
- Bialetti (248)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Bonanza Coffee (8)
- Bracia Ziółkowscy (21)
- Brewista (13)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (60)
- Bunn (36)
- Buntea (1)
- BWT (25)
- By.herbs (10)
- Caffenation (14)
- Casino Mocca (10)
- Ceado (4)
- Ceramics 36 (32)
- Cerapotta (2)
- Chemex (29)
- Clever (24)
- Clipper (15)
- Coffeelab (42)
- COFFEE PLANT (61)
- Comandante (86)
- Contigo (28)
- Corsini (5)
- Dafi (37)
- DAK Coffee Roasters (10)
- Dear Tea Society (10)
- Diemme Caffe (15)
- Dig (8)
- Dobra Palarnia Kawy (7)
- Doubleshot (14)
- Dr. Coffee (18)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (10)
- Dworzysk (23)
- Edesia
- Espresso Gear (24)
- Etno Cafe (22)
- Eureka (110)
- Father's Coffee (10)
- Fellow (198)
- Fentimans (18)
- Ferucci (6)
- Figa Coffee (23)
- Five Elephant (8)
- FLAMQA (1)
- Gaggia (17)
- Gardelli Specialty Coffees (12)
- GAT (1)
- GBG (2)
- Giovannacci Caffe (17)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (11)
- Good Spirits Co. (2)
- Graef (30)
- Happa to Mame (4)
- Hard Beans (49)
- HAYB (101)
- Heresy (20)
- Hi! Coffeedesk (25)
- HKliving (48)
- illy (17)
- IMS (25)
- Instytut Kawy (22)
- ISH Spirits (5)
- Izzo (7)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (17)
- Jura (59)
- Kafar (22)
- Kalve (9)
- Kavoholik (10)
- KawePale (11)
- KeepCup (212)
- Kimbo (23)
- KINTO (97)
- Knock (1)
- Kofi Brand (4)
- Kruve (42)
- Kusmi Tea
- KYOTO Coffee Roasters (20)
- La Cabra (4)
- LaCava (71)
- La Marzocco (30)
- Lavazza (34)
- Lazy Legs (8)
- Leaf Liturgy (6)
- Lelit (52)
- Le Piantagioni del Caffe (27)
- Long Man Tea (61)
- Loveramics (369)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (18)
- Lykke (27)
- Mahlkonig (28)
- MAMAM (7)
- Matcha Bros (6)
- Melitta (102)
- Miga Coffee (11)
- MiiR (111)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (79)
- Monbana (36)
- Moomin
- Morning (3)
- Motta (115)
- Mount Caramel (47)
- Mount Everest Tea (31)
- Moya Matcha
- Natumi (15)
- New York (9)
- Nivona (15)
- Nomad Coffee (11)
- Oatly (19)
- On Lemon (12)
- Onyx Coffee Lab (9)
- ORIGAMI (97)
- Or Tea? (2)
- Outin (9)
- Paper & Tea (86)
- Paso Paso
- Passalacqua (13)
- Pellini (15)
- PIXEL (13)
- Pizca del Mundo (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (39)
- Puqpress (21)
- Rancilio (4)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (54)
- Rocket Bean (13)
- Sencotel (2)
- Shroom (2)
- SIMPLo (8)
- Sloane (6)
- Smeg (8)
- Solberg & Hansen (45)
- Spojka (12)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (38)
- Subminimal (9)
- Teabag (3)
- teapigs (86)
- Teasome (29)
- Teministeriet (103)
- The Barn (14)
- The Rinser (7)
- Timemore (59)
- Tim Wendelboe (7)
- Toddy (22)
- Trigger (18)
- Urnex (29)
- Varia (4)
- Vialli Design (4)
- Vintage Teas (64)
- VST inc. (10)
- WildPower (18)
- Wilfa (20)
- Willie's Cacao (44)
- YOCO (14)
- YOGI TEA (29)
-
-
Odkryj
-
Metoda parzenia
-
Rodzaj
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Nuty smakowe
-
-
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marki
-
- Zestawy
- Promocje
Filtrowanie i sortowanie
–
1
- 22 produktów z 22 dostępnych
Monbana Supreme Chocolate - saszetka 25g
Producent: MONBANA
Wysokiej jakości czekolada w proszku, zawiera aż 32% kakao! Wystarczy zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać.
Spróbuj tej niesamowitej przyjemności i delektuj się niepowtarzalnym smakiem, aksamitnej czekolady Monbana. Gęsta konsystencja we włoskim stylu.
Składniki: czekolada w proszku 88,1% (cukier, minimum 32% kakao), modyfikowana skrobia kukurydziana, zagęstnik: guma karobowa, aromat. Może zawierać śladowe ilości jaj, soi, zbóż zawierających gluten, orzechów, selera, siarczynów.
Monbana - Czekolada w proszku Tresor - Saszetka 25g
Producent: MONBANA
Wysokiej jakości francuska czekolada w proszku, która zawiera aż 33% kakao! Wystarczy zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać.
Spróbuj tej niesamowitej przyjemności i delektuj się niepowtarzalnym smakiem aksamitnej czekolady Monbana.
Składniki: proszek kakaowy 90% (cukier, kakao w proszku min. 33%), skrobia ukurydziana, zagęszczacz: guma ksantanowa, aromat. Może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, soi, orzechów, selera i siarczynów.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1610 kJ / 382 kcal
Tłuszcz: 7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2g
Węglowodany:68g
w tym cukry: 57g
Białko: 6,5g
Sól: 0,05g
Arcaffe Barcioc 1kg
Producent: ARCAFFE
Czekolada do picia Arcaffe Barcioc, spróbuj jej a dowiesz się jak powinien smakować nektar bogów! Arcaffe to producent kawy i czekolady, który tworząc swoje produkty nie uznaje kompromisów w kwestii jakości.
Tak samo rzecz się ma w przypadku czekolady Barcioc. Gęsta niczym pudding, a przy tym naturalnie czekoladowa i słodka w smaku, słowem idealna jako deser.
Niepowtarzalny smak i aromat zawdzięcza niespotykanej wśród czekolad do picia zawartości kakao, które wynosi aż 30%. Sama zawartość kakao nie jest jednak kluczowym elementem, najważniejsza jest jego jakość. To używane do czekolady Arcaffe zawiera aż do 24% masła kakaowego. Tutaj czekolada Arcaffe mocno wyróżnia się na tle konkurencji której napoje czekoladowe zawierają od 10 do 12% masła kakaowego.
Kolejnym faktem świadczącym o trosce Arcaffe o najwyższą jakość jest sposób jego produkcji. Z racji wysokich temperatur w okresie letnim we Włoszech, produkcja czekolady z tak wysoką zawartością masła kakaowego byłaby trudna lub wręcz niemożliwa, więc jest wstrzymywana do czasu gdy warunki atmosferyczne będą optymalne dla produkcji.
Wszystkie te czynniki składają się na idealną czekoladę, którą pokochasz po pierwszym łyku!
Składniki: cukier, niesłodzone kakao 22/24, skrobia kukurydziana, chlorek sodu.
Zawartość kakao: 30%
Zawartość masła kakaowego: do 24%
Monbana Hot Supreme Chocolate
Producent: MONBANA
Wysokiej jakości czekolada w proszku, zawiera aż 32% kakao! Wystarczy zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać.
Spróbuj tej niesamowitej przyjemności i delektuj się niepowtarzalnym smakiem, aksamitnej czekolady Monbana.
Sposób na czekoladowe uniesienie:
- 200ml gorącego mleka
- 1 miarka Supreme Chocolate
- dla smaku: syrop smakowy
- bita śmietana na wierzch – pysznie!
To idealny sposób na poprawę nastroju i dobry dzień.
Składniki: czekolada w proszku 88,1% (cukier, minimum 32% kakao), modyfikowana skrobia kukurydziana, zagęstnik: guma karobowa, aromat. Może zawierać śladowe ilości jaj, soi, zbóż zawierających gluten, orzechów, selera, siarczynów.
Nowość
Ander - EL SALVADOR - Czekolada do picia 200g
Producent: ANDER
Oczekuj lekkiego, czekoladowego profilu i bardzo kremowej tekstury. Suszone owoce w połączeniu z głębokim karmelem i rodzynkami, kończące się melasą i przyprawami pochodzącymi z cukru panela.
Ziarna użyte w tej 65% mielonej ciemnej czekoladzie zostały wyhodowane na plantacji Finca La Catarina w Salwadorze. Po zbiorach wszystkie procesy pozbiorcze odbywają się na plantacji kawy La Alpina. Można oczekiwać kremowej tekstury oraz nut tropikalnych owoców w połączeniu z karmelowym smakiem melasy charakterystycznym dla cukru panela.
Przygotowanie:
Zalecany stosunek 1:6, czyli 1 część mielonej czekolady na 6 części mleka pochodzenia zwierzęcego lub roślinnego.
Składniki: ziarna kakaowca, nierafinowany cukier trzcinowy, masło kakaowe.
Mielona 65% ciemna czekolada.
Może zawierać śladowe ilości: soi, mleka, orzechów.
Nowość
Ander - WIETNAM - Czekolada do picia 200g
Producent: ANDER
Czekolada do picia, która oferuje intensywne doznania, ale odbiega od typowego gorzkiego profilu. Zamiast tego znajdziesz bogaty, czekoladowy smak z subtelnymi nutami przypraw, orzechów włoskich i delikatną owocowością. Idealna do ceremonii kakao, może być przygotowana z gorącą wodą, oferując naprawdę wyjątkowe doświadczenie.
Ziarna do tej 100% ciemnej mielonej czekolady pochodzą z farm w środkowych górach Wietnamu.
Przygotowanie:
Zalecane proporcję 1:7,5, czyli 1 część mielonej czekolady na 7,5 części mleka pochodzenia zwierzęcego lub roślinnego.
Składniki: prażone mielone ziarna kakao. Mielona masa kakaowa z 100% ziaren kakao.
Może zawierać śladowe ilości: soi, mleka, orzechów.
Nowość
Ander - SIGNATURE BLEND - Czekolada do picia 200g
Producent: ANDER
Spodziewaj się głęboko czekoladowego, kremowego profilu z dużą ilością wyrazistych (tropikalnych) owoców i lekkich przypraw. W połączeniu z lekką nutą melasy pochodzącej z nierafinowanego cukru trzcinowego.
Produkt wyprodukowany z jasno palonych ziaren kakaowca (nigdy z kakao w proszku) i nierafinowanego cukru trzcinowego w celu uzyskania równowagi (w 100% organiczny, z całego cukru trzcinowego; nierafinowany, wybielany ani barwiony; bez pustych kalorii).
Produkt wegański, wolny od sztucznych dodatków.
Przygotowanie:
Zalecany stosunek 1:6, czyli 1 część mielonej czekolady na 6 części mleka pochodzenia zwierzęcego lub roślinnego.
Składniki: mielona czekolada min. 80% miazgi kakaowej (prażone mielone ziarna kakaowca, nierafinowany cukier trzcinowy, masło kakaowe).
Może zawierać śladowe ilości: soi, mleka, orzechów.
Monbana Hot Traditional Chocolate - Salon De The
Producent: MONBANA
Wysokiej jakości czekolada w proszku, zawiera aż 32% kakao! Wystarczy zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać.
Spróbuj tej niesamowitej przyjemności i delektuj się niepowtarzalnym smakiem aksamitnej i gorącej czekolady Monbana.
Sposób na czekoladowe uniesienie:
- 200ml gorącego mleka
- 1 miarka Supreme Chocolate
- dla smaku: syrop smakowy
- bita śmietana na wierzch – pysznie!
To idealny sposób na poprawę nastroju i dobry dzień.