Produkty online
- Nowości
-
Nasze marki
-
3fe
(18)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(19)
-
AeroPress
(12)
-
Alpro
(16)
-
Althaus
(33)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(21)
-
Asobu
(31)
-
Audun Coffee
(27)
-
Bagdrip
(11)
-
Baratza
(45)
-
Barista & Co
(37)
-
Bean Bros
(4)
-
Bialetti
(173)
-
Blend Tea
(60)
-
Barista Space
(58)
-
Bonanza Coffee
(15)
-
Bracia Ziółkowscy
(12)
-
Brewista
(8)
-
Brita
(3)
-
Brown House & Tea
(49)
-
Bunn
(35)
-
BWT
(15)
-
By.herbs
(10)
-
Caffenation
(14)
-
Cafflano
(4)
-
Casino Mocca
(12)
-
Chemex
(29)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(15)
-
COFFEE PLANT
(60)
-
Coffeedesk
(64)
-
Coffeelab
(39)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(68)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(14)
-
Dafi
(45)
-
Diemme Caffe
(16)
-
Dobra Palarnia Kawy
(11)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(12)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(9)
-
Dworzysk
(12)
-
Ecostrawz
(1)
-
Espresso Gear
(25)
-
Etno Cafe
(30)
-
Eureka
(62)
-
Father's Coffee
(15)
-
Fellow
(137)
-
Fentimans
(15)
-
Figa Coffee
(16)
-
Five Elephant
(10)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(13)
-
Gardelli Specialty Coffees
(21)
-
GAT
(1)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(4)
-
Good Coffee
(8)
-
Graef
(30)
-
Hard Beans
(60)
-
Hario
(257)
-
HAYB
(81)
-
Heresy
(21)
-
Hi! Coffeedesk
(19)
-
Illy
(13)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(8)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(19)
-
Jura
(48)
-
Kafar
(11)
-
Kalve
(13)
-
KawePale
(8)
-
KeepCup
(174)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(6)
-
Kruve
(39)
-
Kusmi Tea
(49)
-
KYOTO Coffee Roasters
(17)
-
La Cabra
(22)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(102)
-
Lavazza
(33)
-
Le Piantagioni del Caffe
(37)
-
Lelit
(19)
-
Long Man Tea
(33)
-
Loveramics
(303)
-
Lucaffe
(10)
-
Lune Tea
(17)
-
Lykke
(20)
-
Mahlkonig
(5)
-
MAMAM
(12)
-
Melitta
(57)
-
MiiR
(60)
-
Moccamaster
(66)
-
Monbana
(39)
-
Morning
(1)
-
Motta
(113)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(19)
-
Napar
(7)
-
Natumi
(15)
-
New York
(9)
-
Nivona
(14)
-
Nomad Coffee
(6)
-
Oatly
(7)
-
Or Tea?
(39)
-
Paper & Tea
(86)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(13)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(4)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(39)
-
Puqpress
(11)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(41)
-
Rocket Bean
(27)
-
Saeco
(3)
-
Sage
(36)
-
Savage Coffees
(6)
-
Sencotel
(2)
-
SIMPLo
(4)
-
Sloane
(11)
-
Smeg
(9)
-
Solberg & Hansen
(58)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(39)
-
T-TE
(17)
-
Tastea Heaven
(3)
-
Teabag
(3)
-
teapigs
(92)
-
Teasome
(22)
-
Teministeriet
(82)
-
The Barn
(8)
-
The Coffee Collective
(4)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(37)
-
Toddy
(18)
-
Urnex
(28)
-
Vintage Teas
(59)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(17)
-
Willie's Cacao
(35)
-
Wunda
(1)
-
YOGI TEA
(31)
-
KINTO
(42)
-
3fe
(18)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
- Ekspresy
-
Młynki
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marka
- Bestsellery
-
Outlet
-
- Zaparzacze
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet %
- Blog
Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania frazy ' honduras'
Filtry
–
1 - 30 produktów z 32 dostępnych
Sortuj według:
COFFEE PLANT - Honduras La Paz Marcala Washed Espresso 250g
Data palenia: 28.03.2023
Producent: COFFEE PLANT
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Honduras, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty cukru trzcinowego, czekolady i orzechów.
Kraj pochodzenia kawy: Honduras
Region: La Paz, Marcala
Odmiana: Bourbon,Caturra, Typica
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1100 - 1200 m n.p.m.
La Cabra - Honduras Sagastume Honey Omniroast 250g (outlet)
Data palenia: 22.01.2023
Producent: La Cabra
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. Owocowa i zbalansowana kawa o nutach ciemnych winogron, czarnej porzeczki i toffi.
Kraj pochodzenia kawy: Honduras
Region: Santa Barbara
Producent: Yeltsin Sagastume
Metoda obróbki: Honey
Odmiana: Parainema
Najniższa cena: 89,25 zł
Story Coffee Roasters - Blend No.2 Brazil x Honduras Espresso 1kg
Data palenia: 12.04.2023
Producent: Story Coffee Roasters
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Brazylii i Hondurasu, wypalana w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Ziarno palone w średnim stopniu, przeznaczone do ekspresów automatycznych, espresso i kawiarek. Kawa o wielowarstwowej słodyczy przypominającej kakao, melasę oraz śliwki w czekoladzie - świetna zarówno w pojedynkę, jak i z dodatkiem mleka.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / Honduras
Region: Alta Mogiana / Lempira
Odmiana: Mundonuovo, Catuai, Lempira
Metoda obróbki: Naturalna / Myta
Wysokość upraw: 900 - 1400 m n.p.m.
La Cabra - Honduras Erin Moreno Omniroast 250g
Data palenia: 26.03.2023
Producent: La Cabra
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Średnio palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W smaku można wyczuć owocowe nuty i sporo kwasowości.
Kraj pochodzenia kawy: Honduras
Region: Santa Barbara
Producent: Erin Moreno
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Paraneima
Hard Beans - Honduras Katia Duke Red Honey Anaerobic Filter 250g
Data palenia: 07.03.2023
Producent: Hard Beans
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty cytrusów, czekolady i wiśni.
Kraj pochodzenia ziarna: Honduras
Region: Copan Ruinas
Metoda obróbki: Red Honey Anaerobic
Odmiana: Catuai
Położenie upraw: 1300 m n.p.m.
Napar - Honduras Finca El Nino Natural Filter 250g
Data palenia: 26.03.2023
Producent: Napar
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w palarni Napar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty wina pomarańczowego, dojrzałego mango i bananów.
Kraj pochodzenia kawy: Honduras
Region: La Leona, Santa Barbara
Producent: Jairon Hernan Moreno Ruiz
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: IH90
Położenie upraw: 1500 m n.p.m.
Bagdrip - Honduras - 1 saszetka
Producent: Bagdrip
Jedna saszetka (11 g)
Czym jest Bagdrip?
Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.
Smak i pochodzenie
W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Hondurasu, z gór Santa Barbara na granicy z Gwatemalą. Góry oraz pobliskie jezioro Yojoa tworzą niepowtarzalny mikroklimat do produkcji kawy. Region ten nigdy nie doznał suszy, a łagodny klimat utrzymuje się przez cały rok i pozwala na bezstresową uprawę kawy. To wspaniała mieszanka kwasowości i słodyczy, a w kubku wyczujesz smak czerwonego jabłka, orzecha włoskiego i czekolady.
Sposób parzenia
1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka.
2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku.
3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr.
4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe!
Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Kafar - Honduras El Nino Washed Anaerobic Filter 250g
Data palenia: 19.04.2023
Producent: Kafar
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty malin, hibiskusa i marcepanu.
Kraj pochodzenia kawy: Honduras
Region: Santa Barbara, La Leona
Metoda obróbki: Anaerobic Washed
Odmiana: Parainema
Ocena w cuppingu: 86,5 / 100 pkt
La Cabra - Honduras Sagastume Washed Omniroast 250g (outlet)
Data palenia: 10.01.2023
Producent: La Cabra
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. Kawa o nutach cytrusów, czerwonej porzeczki i karmelu.
Kraj pochodzenia kawy: Honduras
Region: Santa Barbara
Producent: Yeltsin Sagastume
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Parainema
Położenie upraw: 1500 m n.p.m.
Najniższa cena: 84,15 zł
Heresy - Honduras Finca Don Andres Natural Filter 252g (outlet)
Data palenia: 23.01.2023
Producent: Heresy
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w palarni Heresy przez Wicemistrza Polski Roasting 2020. Palona jasno, przeznaczona do przelewowych metod parzenia lub zalania w kubku. Profil charakteryzujący się dużą głębią, owocową słodyczą oraz nutami kwiatowymi.
Kraj pochodzenia ziarna: Honduras
Region: Santa Barbara
Producent: Andres Fernandez
Farma: Don Andres
Obróbka: Natural
Odmiana: Pacas
Położenie upraw: 1600 m n.p.m.
Zbiór: kwiecień 2021
Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów
OBRÓBKA
Dopieszczony mikrolot w naturalu. Wszystkie owoce zostały zebrane w kolorze głębokiej purpury i wysuszone w całości na afrykańskich łóżkach. To znaczy, że miały odpowiednią cyrkulację powietrza ze wszystkich stron, to znaczy, że od dołu też! To znaczy, że cały proces dział się niezwykle równomiernie i przełożył się na głębię i ekspresję w filiżance!
FARMA
Don Andres to jeden z największych słodziaków wśród producentów, których znamy. Odwiedziliśmy go po raz pierwszy w marcu 2022 i pierwsze co zrobił, to poczęstował nas zupą. Prowadzi razem z synami trzy farmy, leżące obok siebie i jako jedni z niewielu w okolicy, procesują sporo naturali. Z tarasu stacji myjącej rozciąga się tak niezwykły widok na dolinę i jezioro Yojoa, że gdyby Bill Gates znał to miejsce, zupełnie inny landszaft byłby znany na cały świat z windowsowego pulpitu.
OPINIA ROASTERA
Najczęściej kochamy myte kawy z regionu Santa Barbara, lecz ten natural od Andresa to jest sok życia. Mnóstwo owocu (głównie takiego, co to w Europie nie rośnie) i wielka głębia, coś jak rozkminki Junga. Microlot in its pjurest form!
OPAKOWANIE
Kawa spakowana jest w brązowy słoik wykonany z PET, w 100% nadający się do recyklingu lub ponownego wykorzystania. I jeśli teraz myślisz „o nie, plastik!”, to pamiętaj, że standardowe opakowania na kawę są także z plastiku (i kilku innych materiałów, przez co często są trudniejsze do przetworzenia). Myśleliśmy też o szkle, ale jest cięższe, droższe, tłucze się i, uwaga, ma taki sam lub większy (sic!) wpływ na środowisko! Plastikowy słoik okazuje się być całkiem eco-friendly, pamiętaj tylko o wrzuceniu go do odpowiedniego pojemnika, albo znajdź kreatywny sposób, by wykorzystać go w domu.
Najniższa cena: 67,15 zł
COFFEE PLANT - Honduras La Paz Marcala Washed Espresso 1kg
Data palenia: 07.03.2023
Producent: COFFEE PLANT
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Honduras, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty cukru trzcinowego, czekolady i orzechów.
Kraj pochodzenia kawy: Honduras
Region: La Paz, Marcala
Odmiana: Bourbon,Caturra, Typica
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1100 - 1200 m n.p.m.
LaCava x Coffeedesk - Roaster's Choice Honduras Finca La Vistada Filter 250g
Data palenia: 20.03.2023
Producent: LaCava
Honduras Finca La Vistada to Roaster's Choice – kawa wybrana i wypalona przez Aleksandra Smęta, Mistrza Cup Tasters 2022 i Roasting 2022 oraz roastera palarni LaCava, specjalnie dla Coffeedesk. Są to ziarna z wielokrotnie nagradzanej plantacji prowadzonej przez braci Benitez.
Kawa palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Ziarna pielęgnowane z oddaniem i pasją, a następnie obrabiane metodą mytą, która nadaje im figlarnej kwasowości. Rześkie maliny, a razem z nimi przyjemnie słodki karmel i lekko kwaskowe jagody. Dopełnieniem smaku kawy jest orzeźwiająca obecność różanej herbaty.
Kraj pochodzenia kawy: Honduras
Region: El Ocotillo, Santa Barbara
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Pacas
Położenie upraw: 1750 m n.p.m.
Punkty w cuppingu: 88 / 100 pkt.
Kilka słów o kawie od samego Aleksandra Smęta:
"Od zawsze uważam, że większość naturali - kaw po suchej obróbce - lub kaw przechodzących długie procesy fermentacji, smakuje bardzo podobnie. Przez proces jaki przechodzą zanika charakter samego ziarna - można powiedzieć, że chowa się za smakiem pochodzącym z obróbki. Kawy myte mogą wydawać się nudne, bo to przecież najbardziej popularny i niekiedy nawet komercyjny proces w którym liczy się przede wszystkim wydajność. Jednak dzięki temu procesowi minimalizujemy długość fermentacji kawy, co pozwala na zachowanie pełni jej smaku. Jeśli kawa ma coś do zaoferowania to zdecydowanie ten proces podkreśli jej wyjątkowość. Tak dzieje się w przypadku Hondurasu La Vistada. Wspaniałe ziarna odmiany Pacas - charakterystycznej dla tego kraju pokazują, że myta kawa nie jest nudna!
Gdy szukałem kawy do wspólnego projektu z Coffeedesk, chciałem pokazać to co ja osobiście lubię w kawie. Może Honduras nie jest moim pierwszym wyborem na codzień, ale tym razem na ślepo pośród wielu innych kaw, które cuppowałem ta jedna błyszczała i puszczała do mnie oko. Od razu wiedziałem, że to ta! Dodatkowym atutem jest kraj jej pochodzenia ponieważ to właśnie kawa z Hondurasu była tą, którą paliliśmy na Mistrzostwach Polski Roasting 2022.
Każdy, kto obserwuje mnie na Instagramie może zauważyć, że lubię prostotę w paleniu. Dzięki zmniejszeniu ilości zmiennych możemy lepiej przewidzieć co dzieje się z kawą. Paląc tę kawę chciałem podkreślić jej owocowy charakter dlatego celowałem w pierwszy crack między 8 a 9 minutą a całkowity czas palenia wyniósł niecałe 10 minut. Duża moc palnika na początku nadała kawie dobrego tempa a powolne regularne redukcje mocy pozwoliły kawie się rozwinąć."
Najniższa cena: 69,00 zł
Kafar - Honduras Don Aders Natural Filter 250g
Producent: Kafar
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty owoców tropikalnych, miodu i przypraw.
Kraj pochodzenia kawy: Honduras
Region: Santa Barbara, Las Flores
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Pacas
Ocena w cuppingu: 88 / 100 pkt
Kalve - Honduras Don Joaquin Anaerobic Filter 250g (outlet)
Data palenia: 02.02.2023
Producent: Kalve
Kawa ziarnista jakości specialty z Hondurasu, wypalona w łotewskiej palarni Kalve. Palona jasno, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe! W jej smaku pojawiają się nuty truskawki, pomarańczowej marmolady, kremu waniliowego i likieru.
Kraj pochodzenia ziarna: Honduras
Region: Corquin
Obróbka: Natural Anaerobic
Odmiana: Parainema
Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Punktacja w cuppingu: 87 / 100 pkt.
Nie tylko doskonały smak, lecz także opakowanie w formie metalowej puszki czynią ją świetnym pomysłem na prezent!
Najniższa cena: 95,00 zł
Heresy - Honduras Jose Leon Mateo Natural Catuai Filter 252
Data palenia: 13.03.2023
Producent: Heresy
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w palarni Heresy przez Wicemistrza Polski Roasting 2020. Palona jasno, przeznaczona do przelewowych metod parzenia lub zalania w kubku. Cukierkowo-kwiatowy lot pełen owocowej głębi. Zero niezdrowego fermentu, 100% eleganckiej słodyczy.
Kraj pochodzenia ziarna: Honduras
Producent: Jose Leon Mateo
Farma: Don Andres
Obróbka: Natural
Odmiana: Catuai
Położenie upraw: 1600 m n.p.m.
Zbiór: marzec-kwiecień 2022
Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów
FARMA
Mamy tu historię prawdziwego prosa, bo Jose zaczął interesować się uprawą we wczesnej nastoletniości. Ale uwaga! Tegoroczny lot to pierwsza kawa, którą wyeksportował za granicę. Czyli mamy tu międzynarodową premierę. Podczas pierwszego cuppingu Hondurasów w tym sezonie, naszą uwagę od razu zwróciły kawy od Jose Leona – czyste, słodkie, z przyjemną, miękką teksturą.
OPINIA ROASTERA
Kawy od Jose charakteryzują się świetną, miękką i krągła teksturą oraz toną słodyczy. Nie inaczej jest tutaj, to jeden z naszych najsmaczniejszych naturali z Hondurasu ostatniego sezonu!
OPAKOWANIE
Kawa spakowana jest w brązowy słoik wykonany z PET, w 100% nadający się do recyklingu lub ponownego wykorzystania. I jeśli teraz myślisz „o nie, plastik!”, to pamiętaj, że standardowe opakowania na kawę są także z plastiku (i kilku innych materiałów, przez co często są trudniejsze do przetworzenia). Myśleliśmy też o szkle, ale jest cięższe, droższe, tłucze się i, uwaga, ma taki sam lub większy (sic!) wpływ na środowisko! Plastikowy słoik okazuje się być całkiem eco-friendly, pamiętaj tylko o wrzuceniu go do odpowiedniego pojemnika, albo znajdź kreatywny sposób, by wykorzystać go w domu.