Darmowa dostawa od 199 zł Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka Błyskawiczna wysyłka
Pakujemy na prezent Pakujemy na prezent
Kontakt
730 88 25 25
Przejdź do strony głównej
Cześć, dobrze Cię widzieć!
Coffeedesk

Miłego dnia!

Zaloguj rejestracja
Twoja lista życzeń
Nie masz jeszcze ulubionych produktów.
Przejdz do listy życzeń
Promocje
Marki
NOWOŚCI
Kawa
Herbata
Młynki
Zaparzacze
Ekspresy
Akcesoria
Naczynia
Dodatki
Outlet
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
SPECIALTY CENY NA COFFEE PLANT
SAGE + Zestaw Baristy
JESIEŃ Z HARIO
POZNAJ AROMAFRESH
HOME BARISTA
Popularne
Aeropress
Arcaffe
Baratza
Bialetti
Comandante
Dryk
Eureka
Hario
HAYB
illy
Jura
Melitta
Oatly
teapigs
Timemore
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
W
Y
#
Acaia
AeroPress
Aloha
Althaus
Ander
AOOMI
April
Arcaffe
Asobu
Audun Coffee
B
Bagdrip
Baratza
Barista & Co
Barista Space
BARÚ
BeMyBean
Bergstrands Kafferosteri
Bialetti
Bialetti Dolce&Gabbana
Bonanza Coffee
Bracia Ziółkowscy
Brewista
Brown House & Tea
Bunn
BWT
C
Cafec
Cafetto
Caffenation
Casino Mocca
Ceramics 36
Chemex
Clever
Clipper
COFFEE PLANT
Coffeedesk
COFFEELAB
Comandante
Contigo
D
DAK Coffee Roasters
Dear Tea Society
Dig
Doubleshot
Dr. Coffee
Drink Me Chai
DRYK
Dworzysk
E
Edesia
Egg Back Home
Espresso Gear
Etno Cafe
Eureka
F
Father's Coffee
Fellow
Fentimans
Ferucci
Figa Coffee
Five Elephant
FLAMQA
G
Gardelli Specialty Coffees
GAT
Giovannacci Caffe
Good Coffee
Good Spirits Co.
H
Hard Beans
Hario
HAYB
Heresy
Hi! Coffeedesk
HKliving
Hygge
I
illy
IMS
Instytut Kawy
ISH Spirits
Izzo
J
Johan & Nystrom
Jura
K
Kafar
Kaizen
Kavoholik
Kimbo
KINTO
Klaro
Kofi Brand
Kolo Coffee
Kruve
Kusmi Tea
KYOTO
L
La Cabra
La Marzocco
LaCava
Lavazza
Lazy Legs
Le Piantagioni del Caffè
Leaf Liturgy
Lelit
Long Man Tea
Loveramics
Lucaffe
Lune Tea
Lykke
M
Mahlkonig
MAMAM
Manhattan Coffee Roasters
Matcha Bros
Matchasome
Melitta
Miga Coffee
MiiR
Moccamaster
Monbana
Moomin
Morning
Motta
Mount Caramel
Mount Everest Tea
Moya
N
Natur All
New York
Nivona
Nomad Coffee
O
Oatly
On Lemon
ORIGAMI
OROMATCHA
Outin
P
Paper & Tea
Passalacqua
Pellini
Porlex
Pukka
Puqpress
R
Rancilio
Rekrow
Rhinowares
Rocket
Rocket Bean
Runty Roaster
S
Sage
Samurai Shoelace
Sencotel
Shroom
SIMPLo
So Natural
Solberg & Hansen
Spojka
Sproud
Stone
Story Coffee Roasters
Subminimal
Swerl Coffee
T
teapigs
Teasome
Teministeriet
The Barn
The Coffee Collective
The Rinser
Tim Wendelboe
Timemore
Toddy
Trigger
U
Urnex
V
Varia
Vialli Design
Vintage Teas
VST inc.
W
Wilfa
Willie's Cacao
Y
YOCO
YOGI TEA
#
1883 Maison Routin
19grams
NOWE MARKI
Samurai Shoelace
Klaro
Kaizen
BIALETTI OCTAGONAL INDUCTION
COFFEE PLANT X COFFEEDESK
STONE
KOLO COFFEE
HARD BEANS X COFFEEDESK
Odkryj
Świeżo palona
Kawa miesiąca
Kawa specialty
Kawa bezkofeinowa
Kawy nitro w puszce
Royal Beans
Outlet
Metoda parzenia
Przelewowe metody
Espresso
Rodzaj kawy
Kawa ziarnista
Kawa mielona
Kawa w kapsułkach
Kawa ready to drink
Kawa w saszetkach
NUTY SMAKOWE
Czekoladowe
Orzechowe
Słodkie
Owoce cytrusowe
Owoce tropikalne
Owoce leśne
Czerwone owoce
Żółte owoce
Suszone owoce
Herbaciane
Kwiatowe
KRAJ PALARNI
Polska
Niemcy
Szwecja
Włochy
POPULARNE REGIONY
Brazylia
Kolumbia
Kenia
Etiopia
Gwatemala
POPULARNE PALARNIE
Arcaffe
COFFEELAB
COFFEE PLANT
DAK Coffee Roasters
Hard Beans
HAYB
Johan & Nyström
Kafar
Le Piantagioni del Caffè
Lykke
Kawa miesiąca
SZUKAJ KAWY DO:
ODKRYJ
Herbata miesiąca
Outlet
RODZAJ HERBATY
Biała
Czarna
Earl Grey
English Breakfast
Matcha
Oolong
Owocowa
Rooibos
Yerba mate
Ziołowa
Zielona
SPOSÓB PAKOWANIA
Herbaty w saszetkach
Herbaty sypane
POPULARNE MARKI
teapigs
Teministeriet
Leaf Liturgy
Teasome
HAYB
Dear Tea Society
HERBATA MIESIĄCA
HERBATY KUSMI
HERBATY MOOMIN
MATCHA
RODZAJ MŁYNKA
Młynki ręczne
Młynki automatyczne
PRZEZNACZENIE
Młynki do domu
Młynki do gastronomii
Młynki do biura
MŁYNKI RĘCZNE
MŁYNKI AUTOMATYCZNE
COMANDANTE
FELLOW
TIMEMORE
RODZAJ ZAPARZACZA
Aeropress
Drippery
Chemex
French press
Kawiarki
Zaparzacze do herbaty
Zaparzacze do cold brew
Syfony
AEROPRESS
KAWIARKI
FRENCH PRESSY
DRIPPERY CLEVER
CHEMEX
RODZAJ EKSPRESU
Ekspresy przelewowe
Ekspresy ciśnieniowe
Ekspresy kapsułkowe
Ekspresy kolbowe
PRZEZNACZENIE
Ekspresy do domu
Ekspresy do gastronomii
Ekspresy do biura
AKCESORIA DO EKSPRESÓW
Środki czystości
Części zamienne
POPULARNE MARKI
EKSPRESY MOCCAMASTER
EKSPRES FELLOW AIDEN
PRZENOŚNY EKSPRES OUTIN
EKSPRES MINIATURKA AROMABOY
AKCESORIA DO PARZENIA
Czajniki
Wagi
Spieniacze do mleka
Filtry
AKCESORIA BARISTY
Dzbanki do mleka
Tampery
Odbijaki do fusów
Termometry
Pojemniki na kawę
POZOSTAŁE AKCESORIA
Saturatory do wody
Higiena i konserwacja
Filtracja wody
Książki i gadżety
CZĘŚCI ZAMIENNE
Do ekspresów
Do kawiarek
Do młynków
CZAJNIKI
WAGI DO KAWY
SPIENIACZE DO MLEKA
FILTRY CAFEC
Domowe
Serwery i dzbanki
Kubki
Filiżanki
Szklanki
Talerze
Naczynia do cuppingu
Kubki i butelki na wynos
Kubki na wynos
Butelki na wynos
Serwery do kawy
Termosy
Kubki na wynos
Filiżanki
Kubki Moomin
Do kawy
Kawy nitro w puszce
Napoje roślinne
Napoje orzeźwiające
Syropy do kawy
Czekolada do picia
Czekolada i słodycze
Na prezent
Pomysły na prezent
Warsztaty kawowe
Zestawy
NAPOJE ROŚLINNE
CZEKOLADY DO PICIA
CZEKOLADA I SŁODKOŚCI
SYROPY DO KAWY
Cześć, dobrze Cię widzieć!
Coffeedesk

Miłego dnia!

Zaloguj rejestracja
Menu
  • Image Nowości
  • Image Promocje
  • Image Marki
  • Image Kawa
  • Image Herbata
  • Image Młynki
  • Image Zaparzacze
  • Image Ekspresy
  • Image Akcesoria
  • Image Naczynia
  • Image Dodatki
  • Image Outlet
  1. Coffeedesk
  2. Wyszukiwanie
Strona główna
  • Nowości (35)
  • Nasze marki (141)
    • 19grams (2)
    • Audun Coffee (4)
    • Bagdrip (3)
    • Bonanza Coffee (2)
    • Bracia Ziółkowscy (5)
    • Caffenation (1)
    • Casino Mocca (2)
    • COFFEELAB (2)
    • COFFEE PLANT (2)
    • DAK Coffee Roasters (7)
    • Doubleshot (1)
    • Etno Cafe (9)
    • Father's Coffee (6)
    • Figa Coffee (2)
    • Five Elephant (1)
    • Gardelli Specialty Coffees (2)
    • Giovannacci Caffe (1)
    • Good Coffee (4)
    • Hard Beans (2)
    • HAYB (7)
    • Heresy (4)
    • illy (1)
    • Instytut Kawy (3)
    • Johan & Nystrom (2)
    • Kafar (2)
    • Kaizen (1)
    • Kavoholik (5)
    • Klaro (1)
    • Kolo Coffee (1)
    • KYOTO (4)
    • La Cabra (2)
    • LaCava (4)
    • Lazy Legs (2)
    • Le Piantagioni del Caffè (8)
      • Duże paczki (4)
      • Małe paczki (3)
      • Kawa mielona (1)
    • MAMAM (4)
    • Manhattan Coffee Roasters (2)
    • Miga Coffee (1)
    • Morning (1)
    • Nomad Coffee (2)
    • Rocket Bean (4)
    • Runty Roaster (1)
    • SIMPLo (1)
    • Solberg & Hansen (4)
    • Spojka (1)
    • Story Coffee Roasters (4)
    • The Barn (2)
    • The Coffee Collective (3)
    • Trigger (1)
    • YOCO (2)
  • Kawa (140)
    • Odkryj (55)
      • Royal Beans (3)
      • Outlet (2)
      • Świeżo palona kawa (46)
    • Metoda parzenia (140)
      • Espresso (50)
      • Przelewowe metody parzenia (100)
        • Single origin (94)
        • Blend (2)
    • Rodzaj (140)
      • Kawa ziarnista (131)
      • Kawa mielona (2)
      • Kawa w saszetkach (6)
      • Kawa w kapsułkach (1)
    • Pochodzenie (126)
      • Kawa z Afryki (125)
    • Typ (129)
      • Kawa speciality (128)
    • Palarnia (91)
      • Włochy (11)
      • Szwecja (2)
      • Niemcy (7)
      • Polska (71)
    • Nuty smakowe (138)
      • Herbaciane (34)
      • Czekoladowe (31)
      • Orzechowe (8)
      • Słodkie (45)
      • Owoce leśne (49)
      • Owoce cytrusowe (58)
      • Owoce suszone (6)
      • Owoce zielone (3)
      • Owoce żółte (46)
      • Owoce tropikalne (19)
      • Owoce czerwone (43)
      • Kwiatowe (57)
      • Ziołowe (2)
      • Przyprawy (5)
      • Alkoholowe (5)
  • Dodatki (1)
    • Kawy ready to drink (1)
  • Promocje (13)
  • Outlet % (2)

Wyniki wyszukiwania frazy 'ethiopia'

Znalezione produkty: 141
Filtrowanie i sortowanie
–
Więcej filtrów Zwiń filtry
1 - 36 produktów z 141 dostępnych
Le Piantagioni del Caffe - kawa ziarnista Ethiopia Dambi Uddo Organic 250 g
Le Piantagioni del Caffe - kawa ziarnista Ethiopia Dambi Uddo Organic 250 g

Producent: LE PIANTAGIONI DEL CAFFE

Organiczna kawa ziarnista z Etiopii wypalona przez włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè.To 100% arabika dająca gęste i gładkie espresso pełne naturalnych nut truskawek, jagód i malin, z posmakiem przypominającym czerwone jabłko. Najlepiej smakuje bez dodatków, jednak sprawdzi się także z dodatkiem mleka, jako mniej klasyczne cappuccino.Ziarno w paczce pochodzi ze zbiorów uzyskujących ponad 86 punktów cuppingowych w skali SCA.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: Guji, ShakisoMetoda obróbki: NaturalnaPołożenie upraw: 2140 - 2160 m n.p.m.Jest to kawa certyfikowana przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości.Oto recenzja tej kawy przygotowana na naszego bloga przez Jakuba Świątka:Śniło mi się ostatnio, że włoskie palarnie zaczęły palić kawy wysokiej jakości z niewielkich kooperatyw. Kawy jednorodne, sprowadzane transparentnie i wypalane tak, by zachować ich naturalny charakter… Moment… To nie sen, to kawy z Le Piantagioni del Caffe, a wśród nich nasze nowe espresso miesiąca! Kawa, którą będziemy pić, pochodzi z Etiopii, z plantacji Dambi Uddo. Nie jest jednak typową kawą, którą znacie z Etiopii. Dlaczego?AromatOtwieram paczkę, wącham i czuję intensywny aromat owoców oraz bardzo ciemnej czekolady. Po serii espresso miesiąca, które miały wysoką kwasowość przyszedł czas na słodszą, bardziej klasyczną kawę. Żeby lepiej poznać jej smak zdecydowałem się na początku zaparzyć ją w cuppingu. Po zmieleniu aromat zintensyfikował się i był dużo bardziej owocowy, mimo dalej żywych i wyraźnych nut gorzkiej czekolady. Zalanie kawy wodą utwierdziło mnie w tych wnioskach.SmakPo przełamaniu kożucha i pierwszych łykach okazało się, że kawa nie ma kwasowości, są w niej jednak inne, świetne nuty dojrzałych owoców, czekolady oraz soczystych, czerwonych jabłek. Lecz co z espresso?EspressoPo tak smacznym, innym od ostatnich cuppingu, byłem ciekaw jak zasmakuje espresso. Pierwsza ekstrakcja na zmieleniu takim samym jak przy majowym espresso miesiąca – niestety leciało prawie 50 sekund. Jak większość kaw wypalonych ciemniej polecam już przed pierwszym espresso zmielić grubiej niż większość kaw dedykowanych do espresso, które znamy z segmentu speciality coffee. Po takim zabiegu i osiągnięciu czasu ekstrakcji 23 sekund przy proporcjach 18 gramów dozy do 42 gramów uzysku, espresso zaskoczyło mnie aksamitną i wysoką cielistością. Smak? Czekolada gorzka, czerwone, soczyste jabłko i kandyzowane leśne owoce. Do tego trochę popularnych żelek – misiów. Zauważcie, że w tym profilu sensorycznym praktycznie nie ma kwasowości. To nie przypadek. Ta kawa nie będzie najlepszym wyborem dla kogoś, kto w swoim espresso chce czuć wyłącznie cytrusy. To kawa dla fanów balansu i słodyczy w najlepszej jakości.MlekoZdecydowanie najlepszy punkt tej kawy. Obojętnie, czy to flat white, cappuccino, latte, doppio macchiato, każda z tych kaw ma świetny charakter słodkiego jogurtu jagodowego w różnym stopniu skoncentrowania. Podobnie ma się sprawa z roślinnymi zastępnikami mleka. Mi szczególnie smakowało mleko owsiane połączone z pojedynczym espresso w niewielkiej, 160 ml czarce od Aoomi.Inne przyjemnościCafflano Kompresso zrobione z 14 gramów drobno zmielonego ziarna (10 klik na Comandante) oraz 60 mililitrów wody dało wynik dość mocno zbliżony do smaku, który uzyskałem z “dużej” maszyny do espresso. To smakowało szczególnie dobrze z tonikiem w proporcji 250 ml toniku na 40 gramów espresso.Spróbujcie również kawiarki, która przy najdrobniejszym mieleniu na Wilfie wyszła zaskakująco mocno skoncentrowana. Słodko, przyjemnie i znów, bez kwasowości!Jeżeli tak jak ja mieliście ochotę na pewną odmianę po serii trzech rześkich i mocno kwasowych kaw z Ameryk to nie wahajcie się więcej i wrzucajcie do swoich wirtualnych koszyków paczki Etiopii Dambi Uddo z Le Piantagioni del Caffe!
Nowość
Royal Beans
Kolo Coffee - kawa ziarnista Ethiopia Banko Gotiti Washed Filter 250 g
Kolo Coffee - kawa ziarnista Ethiopia Banko Gotiti Washed Filter 250 g

Producent: KOLO COFFEE

Data palenia: 06.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w berlińskiej palarni Kolo Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do miodu, bergamotki, białych kwiatów.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: Banko GotitiOdmiana: HeirloomMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1800 - 1900m
Nowość
Audun Coffee - kawa ziarnista Ethiopia Lalesa Natural Filter 250g
Audun Coffee - kawa ziarnista Ethiopia Lalesa Natural Filter 250g

Producent: AUDUN COFFEE

Data palenia: 06.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Palarnia Audun Coffee znajduje się w Bydgoszczy i produkuje kawy, które spotkać można w najlepszych kawiarniach w Polsce. W jej smaku można wyczuć nuty ananasa, rabarbaru i brzoskwini.Kraj: EtiopiaMetoda obróbki: NaturalLalesa to jeden z najlepszych obszarów uprawy kawy w regionie Gedeo. Znana ze swojej gęstej, wielowarstwowej struktury półleśnej roślinności, obejmującej kawowce rosnące w cieniu, Lalesa stanowi doskonały przykład najlepszych praktyk w dziedzinie agroekologii upraw kawy.
Promocja
Illy - kawa ziarnista Arabica Selection - Ethiopia 250 g
Illy - kawa ziarnista Arabica Selection - Ethiopia 250 g

Producent: ILLY

illy Arabica Selection to nowa linia kaw single origin z palarni illy. Ziarna z Etiopii charakteryzuje łagodna kwaskowatość i delikatny kwiatowy, jaśminowy aromat.Etiopia to kraj, w którym rozpoczęła się historia kawy. Kawowiec często rośnie tu na dziko, jednak uprawiany jest także na farmach oraz w prywatnych ogrodach. Ziarna zbierane są ręcznie. Ziarna z tego regionu maja charakterystyczny, delikatnie kwiatowo-cytrusowy aromat.
Najniższa cena: 31,99 zł
39,60 zł
Najniższa cena: 31,99 zł
Nowość
LaCava - kawa ziarnista Etiopia Alemayehu Daniel Natural Filter 250 g
LaCava - kawa ziarnista Etiopia Alemayehu Daniel Natural Filter 250 g

Producent: LACAVA

Data palenia: 17.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopia, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty konfitury truskawkowej, kwiatów i pomarańczy.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: YirgacheffeMetoda obróbki: NaturalOdmiana: HeirloomPołożenie upraw: 2050 - 2110 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 88/100 pkt.
Story Coffee Roasters - kawa ziarnista Etiopia Guji Natural Espresso 250 g
Story Coffee Roasters - kawa ziarnista Etiopia Guji Natural Espresso 250 g

Producent: STORY COFFEE ROASTERS

Data palenia: 03.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona w ciemnym stopniu, doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance odnajdziesz pełne, gładkie body o nutach jagód, truskawek, herbaty, mlecznej czekolady i suszonych owoców.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: GujiOdmiana: HeirloomMetoda obróbki: Natural
Nomad Coffee - kawa ziarnista Etiopia Faysel Abdosh Natural Filter 250 g
Nomad Coffee - kawa ziarnista Etiopia Faysel Abdosh Natural Filter 250 g

Producent: NOMAD COFFEE

Data palenia: 17.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez hiszpańską palarnię Nomad Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty borówek, fiołków i jeżyn.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: SidamoProducent: Faysel AbdoshMetoda obróbki: NaturalOdmiana: 774110, 74158Położenie upraw: 1900 - 2300 m n.p.m.ProducentFaysel Abdosh, znany producent z regionu Sidamo w Etiopii, założył Testi Coffee w 2009 roku. Jego farmę w Keramo, położoną na wysokości od 1 900 do 2 300 metrów nad poziomem morza, wyróżnia koncentracja na jakości i innowacyjnych procesach. Faysel stosuje udoskonaloną technikę przetwarzania, która obejmuje 4 godziny moczenia wiśni po usunięciu pływaków, co poprawia reakcję cukrów w obrębie wiśni i wzmacnia miodowe nuty w kawie. Farma znajduje się blisko rzeki Geta, co zapewnia idealne warunki do uprawy odmian takich jak 774110 i 74158.ObróbkaNaturalny proces tej kawy obejmuje staranną selekcję wiśni, z których 85% jest idealnie dojrzałych. Po zbiorach wiśnie zanurza się w wodzie, aby usunąć pływające owoce, a następnie moczy się je przez 4 godziny. Wiśnie są następnie powoli suszone na podwyższonych łóżkach przez 35 dni w cieniu, co zapewnia kontrolowaną fermentację i wyjątkowy profil smakowy.
Nowość
KYOTO - kawa ziarnista Etiopia Gemechu Shonora Natural Filter 250 g
KYOTO - kawa ziarnista Etiopia Gemechu Shonora Natural Filter 250 g

Producent: KYOTO

Data palenia: 07.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty ziół, kwiatów, chmielu i przypraw.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: Oromia, GujiFarma: Harruu BunnaqaaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: KurumePołożenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktówO KAWIEHarruu Bunnaqaa wywodzi się z trzech słów ludu Oromo.Harruu to duże drzewo z ogromnym cieniem, gdzie ludzie Oromo zwykle gromadzą się przy okazji tradycyjnych spotkań.Bunnaqaa wywodzi się z dwóch słów: „Buna”, które oznacza kawę i „Naqaa” to tworzenie i dawanie. Jest takie historyczne miejsce w Guji zwane Harruu Bunnaqaa, gdzie tradycyjni przywódcy Oromo zwani „Gadaa” i „Qaalluu” zbierają się, aby dzielić się błogosławieństwami, kawą i pokojem.Kawa z tego regionu jest naprawdę wyjątkowa pod względem smaku i złożoności, głównie ze względu na wyższą wysokość i wyjątkowo bogatą w składniki odżywcze glebę. Charakteryzuje się szeregiem wyrazistych aromatów i niuansów, z mnóstwem ziołowych, chmielowych, kwiatowych i korzennych nut. Ta partia została przetworzona w sposób naturalny – dojrzałe wiśnie suszono na podwyższonych grządkach przez 22 dni. Smakuje niesamowicie, z wysoką intensywnością, słodyczą i niezwykłymi świeżymi, ziołowo-kwiatowymi nutami.PRZEPIS6 g/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 94 st. C, 25 klik, czas parzenia: 3 - 4 min/600 ml., woda: Kryształ Żywiecki.
Father's Coffee - kawa w kapsułkach Etiopia Lalesa Natural - 10 kapsułek
Father's Coffee - kawa w kapsułkach Etiopia Lalesa Natural - 10 kapsułek

Producent: FATHER'S COFFEE

Kawa jakości specialty w kapsułkach, pochodząca z Etiopii, wypalana w czeskiej palarni Father's Coffee Roastery. W smaku wyczuwalne są nuty limonki, lawendy, sernika i jagód. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego, celulozy i tłuszczów roślinnych. Są przyjazne dla środowiska, kompostowalne w warunkach domowych i nie wpływają na smak kawy. Kapsułki są oznaczone certyfikatem OK Compost Home.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaMetoda obróbki: Natural
Royal Beans
Good Coffee - kawa ziarnista Etiopia Jimma Wush Wush Natural Filter 250 g
Good Coffee - kawa ziarnista Etiopia Jimma Wush Wush Natural Filter 250 g

Producent: GOOD COFFEE

Data palenia: 22.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez warszawską Good Coffee Micro Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty przypominające owoce leśne, czereśnie i pomelo.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: KaffaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Wush WushPołożenie upraw: 1750 m n.p.m.
DAK Coffee Roasters - kawa ziarnista Etiopia Ice Tease Washed Filter 250 g
DAK Coffee Roasters - kawa ziarnista Etiopia Ice Tease Washed Filter 250 g

Producent: DAK COFFEE ROASTERS

Data palenia: 11.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez DAK Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do herbaty, cytrusów i kwiatów.Kraj pochodzenia ziaren: EtiopiaRegion: DancheOdmiana: HeirloomMetoda obróbki: Washed
Nowość
Father's Coffee - kawa w saszetkach Drip Bag Etiopia Chelbesa - 5 saszetek 12 g
Father's Coffee - kawa w saszetkach Drip Bag Etiopia Chelbesa - 5 saszetek 12 g

Producent: FATHER'S COFFEE

Kawa specialty z palarni Father's Coffee w formie drip baga - saszetki ze zmieloną kawą, którą umieszczasz na kubku i zaparzasz gorącą wodą -  nie musisz pamiętać o młynku, filtrach czy dripperze. Świeżo palona kawa jest zapakowana tak, abyś mógł cieszyć się kawą specialty nie tracąc przy tym jakości i smaku. Saszetka zajmuje mało miejsca i jest lekka - możesz ją zabrać wszędzie ze sobą.Opakowanie zawiera 5 saszetek (5 x 12g) ze zmieloną kawą z Etiopii. W jej smaku wyczujesz nuty czarnej herbaty z cytryną, truskawek i ciastek miodowych.Kraj pochodzenia ziaren: EtiopiaRegion: Chelbesa, GedebOdmiana: HeirloomMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 2200 m n.p.m.
MAMAM - kawa ziarnista Etiopia Gara Sole Filter 250 g
MAMAM - kawa ziarnista Etiopia Gara Sole Filter 250 g

Producent: MAMAM

Data palenia: 09.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez MAMAM. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do białej herbaty, jaśminu i yuzu.Kraj pochodzenia ziaren: EtiopiaRegion: SidamaFarma: Gara Sole Washing StationOdmiana: HeirloomMetoda obróbki: NaturalPołożenie upraw: 2200 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 88 / 100 punktów
Nowość
KAWA MIESIĄCA
PRZELEW MIESIĄCA: Heresy - kawa ziarnista Etiopia Bensa Keramo Kebele Natural Filter 252 g
PRZELEW MIESIĄCA: Heresy - kawa ziarnista Etiopia Bensa Keramo Kebele Natural Filter 252 g

Producent: HERESY

Data palenia: 16.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez Heresy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do kwiatów, borówek, wina i cytrusów.Kraj: EtiopiaRegion: BensaFarma: Keramo KebeleOdmiana: 74158Metoda obróbki: NaturalPołożenie upraw: 2050 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktówO PRODUCENCIENguisse to jeden z tych producentów, dla których uprawa kawy jest czymś więcej, niż randomowym agro-zajęciem. Dla wielu Etiopczyków kawa to symbol, narodowa duma i styl życia - do tego grona z pewnością zalicza się finalista zeszłorocznego Cup of Excellence! Jego niewielka farma o wielkości ok. 8 hektarów położona jest w, naszym zdaniem, najlepszym pod względem potencjału jakościowego regionie Bensa. Uprawy sięgają tu grubo powyżej 2000 metrów nad poziomem morza i zazwyczaj są wyselekcjowanymi, pojedynczymi odmianami botanicznymi.O OBRÓBCEKlasyczny natural, wywodzący się właśnie z Etiopii, czyli suszenie kawowych pestek w całym owocu: świeżo zebrane wiśnie przechodzą wstępną selekcję, podczas której odrzucane są te z defektami. Następnie rozrzucane są po tzw. afrykańskich łóżkach – długich, ciągnących się nieraz przez kilkadziesiąt (!) metrów stołach o podszyciu z siatki, co pozwala na równy obieg powietrza w ciągu całego procesu, a w rezultacie homogeniczne suszenie. Całość trwa, w zależności od pogody, od 25 do 30 dni.OPINIA ROASTERADrugi rok z rzędu odwiedzamy w styczniu Etiopię, ale pierwszy raz kupiliśmy kawę od Nguisse! Zawsze z niecierpliwością czekamy na lato, kiedy ląduje kontener z Etiopii. Ten ultrasłodki lot z Bensy smakuje tak samo dobrze, jak kilka miesięcy temu na stole cuppingowym w Addis - gęste, kremowe ciałko, dojrzałe nuty borówek, kwiatów i cytrusów. Wszystko w charakterystycznej dla procesu i regionu, winnej otoczce.KAWA MIESIĄCANa każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Ostatnie sztuki
Giovannacci Caffe - kawa w kapsułkach Etiopia Yirgacheffe 10 kapsułek
Giovannacci Caffe - kawa w kapsułkach Etiopia Yirgacheffe 10 kapsułek

Producent: GIOVANNACCI CAFFE

Kawa jakości speciality w kapsułkach, pochodząca z Etiopii, wypalona we włoskiej palarni Giovannacci Caffe. W jej smaku można wyczuć nuty brzoskwini i owoców cytrusowych.Kraj pochodzenia: EtiopiaRegion: YirgacheffeKapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Promocja
Kavoholik - kawa ziarnista Etiopia Bona Zuria Anaerobic Natural Filter 200 g (outlet)
Kavoholik - kawa ziarnista Etiopia Bona Zuria Anaerobic Natural Filter 200 g (outlet)

Producent: KAVOHOLIK

Data palenia: 30.05.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez słowacką palarnię Kavoholik. Palona jasno, idealna do przelewowych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty róży, limonki i różowych owoców.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaFarma: Bona Zuria StationMetoda obróbki: Anaerobic naturalOdmiana: JARC 71158, 74165, HeirloomPołożenie upraw: 2100 - 2350 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 86.5 / 100 punktów
Najniższa cena: 106,00 zł
106,00 zł
Najniższa cena: 106,00 zł
The Barn - kawa ziarnista Etiopia Arsosala Reserve Washed Filter 250 g
The Barn - kawa ziarnista Etiopia Arsosala Reserve Washed Filter 250 g

Producent: THE BARN

Data palenia: 12.08.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w berlińskiej palarni The Barn. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty nektarynek i cukierków z sokiem cytrynowym.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: GujiMetoda obróbki: WashedOdmiana: Mixed HeirloomPołożenie upraw: 1900 m n.p.m.KAWAArsosala zachwyca wyjątkowo czystym profilem, który jest dowodem starannie prowadzonej obróbki. Na pierwszym planie pojawiają się świeże nuty moreli, czerwonych winogron i delikatnego jaśminu. Wyrazista kwasowość doskonale komponuje się ze słodyczą przypominającą cytrynowe cukierki, a w miarę stygnięcia kawa staje się syropowa i pełniejsza.FARMAStacja myjąca Arsosala została założona w 2015 roku i obecnie obsługuje około 1200 drobnych producentów z dystryktu Uraga w regionie Guji – pięknie zalesionym obszarze południowej Etiopii. Region ten dawniej był częścią Sidama, ale dziś jest znany z wyraźnie charakterystycznych kaw. Mali rolnicy w Guji uprawiają kawowce w przydomowych ogrodach na bardzo dużych wysokościach, korzystając z żyznych, czerwonych gleb wyżynnych.OBRÓBKAPrzy tej specjalnej selekcji wiśnie zbierane są od ograniczonej liczby rolników. Partie te są przetwarzane i przechowywane oddzielnie od standardowych kaw Grade 1, a co sezon powstaje ich zaledwie kilka worków. Zbiory i usuwanie skórki odbywa się tego samego dnia. Ziarna fermentują przez 8–12 godzin w tankach, a następnie są myte w kanałach wodnych, aby usunąć mucilag. Czysta kawa suszona jest na podwyższonych łożach przez 5–15 dni, w zależności od pogody.OPINIA ROASTERATo pierwszy raz, kiedy prezentujemy kawę ze stacji Arsosala – prawdziwa przyjemność móc podzielić się tym wyjątkowym wyrazem terroir regionu Guji. Kawy z kategorii Reserve to najlepsze zbiory w Etiopii, dostępne w bardzo ograniczonych ilościach.
HAYB - kawa ziarnista Etiopia Natural Espresso 250 g
HAYB - kawa ziarnista Etiopia Natural Espresso 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 28.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz - można tu wyczuć nuty mlecznej czekolady, truskawek i bergamotki.Kraj pochodzenia: EtiopiaRegion: GujiMetoda obróbki: Natural
Bagdrip - kawa w saszetkach Etiopia Box - 8 saszetek 11 g
Bagdrip - kawa w saszetkach Etiopia Box - 8 saszetek 11 g

Producent: BAGDRIP

Opakowanie 8 saszetek (8 x 11 g)Czym jest Bagdrip?Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.Smak i pochodzenieW tym opakowaniu znajdziesz kawę z Etiopii, z regionu Yirgacheffe położonego wysoko w górach. Ta myta kawa da Ci bardzo złożone wrażenia – poczujesz herbaciany aromat Earl Grey, limonkę, cytrynę, wanilię oraz kwiaty.Sposób parzenia1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka.2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku.3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr.4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe!Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
KYOTO - kawa ziarnista Etiopia Sidamo Ayla Shantawene Natural Filter 250 g
KYOTO - kawa ziarnista Etiopia Sidamo Ayla Shantawene Natural Filter 250 g

Producent: KYOTO

Data palenia: 25.09.2025

  Kawa wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są naturalne nuty przypominające czekoladę, herbatę z cytryną i winogrono.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: SidamoMetoda obróbki: NaturalOdmiana: 74148Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktówPołożenie upraw: 1990 - 2150 m n.p.m.O KAWIETa naturalna selekcja kawy z Sidamo została wyprodukowana przez grupę 250 drobnych rolników z wioski Shantawene, w dystrykcie Bensa. Razem dostarczają swoje wiśnie do stacji mycia Ayla Shantawene. Tam są dostarczane czerwone, dojrzałe wiśnie a następnie zanurzane w zbiornikach z wodą, aby usunąć wszelkie unoszące się na wodzie uszkodzone owoce. Następnie są powoli suszone na podniesionych grządkach przez 30 dni. Grządki są strategicznie instalowane w miejscach narażonych na większy wiatr, a nie na ekstremalne światło słoneczne, pomagając wiśniom powoli wysychać i utrzymując zarodek aktywnym i zdrowym przez cały okres suszenia.PRZEPIS6,5 g/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 93 st. C, 26 klik, czas parzenia: 3 - 4 min/600 ml.
Manhattan Coffee Roasters - kawa ziarnista Etiopia Shoondhisa Natural Filter 250 g
Manhattan Coffee Roasters - kawa ziarnista Etiopia Shoondhisa Natural Filter 250 g

Producent: MANHATTAN COFFEE ROASTERS

Data palenia: 25.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez Manhattan Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do kompotu jagodowego, białego cukru i soku truskawkowego.Kraj pochodzenia ziaren: EtiopiaRegion: GujiFarma: Station Sookoo CoffeeOdmiana: Gibirinna 7411, Serto 74112Metoda obróbki: NaturalPołożenie upraw: 2173 m n.p.m.
Bracia Ziółkowscy - kawa ziarnista Etiopia Szybki Przelew Filter 1 kg
Bracia Ziółkowscy - kawa ziarnista Etiopia Szybki Przelew Filter 1 kg

Producent: BRACIA ZIÓŁKOWSCY

Data palenia: 15.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do jagód i czarnej herbaty. Kraj pochodzenia ziaren: EtiopiaRegion: GujiMetoda obróbki: Natural
Nowość
CoffeeLab - kawa ziarnista Etiopia Kokose Natural Filter 250 g
CoffeeLab - kawa ziarnista Etiopia Kokose Natural Filter 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 20.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do miodu, ananasa i owoców leśnych.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: BensaOdmiana: 74112/74158Metoda obróbki: Natural
Kafar - kawa ziarnista Etiopia Yirgacheffe Natural Espresso 250 g
Kafar - kawa ziarnista Etiopia Yirgacheffe Natural Espresso 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 07.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć nuty czerwonych owoców, karmelu, czekolady, kwiatów i jagód.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: YirgacheffeOdmiana: MixMetoda obróbki: Natural
Royal Beans
Good Coffee - kawa ziarnista Etiopia Bench Maji Geisha Natural Carbonic Maceration Filter 250 g
Good Coffee - kawa ziarnista Etiopia Bench Maji Geisha Natural Carbonic Maceration Filter 250 g

Producent: GOOD COFFEE

Data palenia: 16.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez warszawską Good Coffee Micro Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty przypominające mango, morelę, jeżyny, grejpfruta i wanilię.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: KaffaMetoda obróbki: Natural / Carbonic MacerationOdmiana: Geisha, HeirloomPołożenie upraw: 1900 m n.p.m.
Solberg & Hansen - kawa ziarnista Etiopia Guji Gerba Dogo Natural Filter 250 g
Solberg & Hansen - kawa ziarnista Etiopia Guji Gerba Dogo Natural Filter 250 g

Producent: SOLBERG & HANSEN

Data palenia: 06.08.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się dojrzałe maliny, cytryna i nuty kwiatowe.Kraj: EtiopiaRegion: GujiOdmiana: HeirloomWysokość upraw: 2100 - 2300 m n.p.m.Obróbka: Natural
Promocja
Le Piantagioni del Caffe - kawa ziarnista Etiopia Yrgalem 500 g
Le Piantagioni del Caffe - kawa ziarnista Etiopia Yrgalem 500 g

Producent: LE PIANTAGIONI DEL CAFFE

Yrgalem to ziarna z Etiopii, wypalane przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Ta 100% arabika charakteryzuje się przede wszystkim kwiatowym aromatem, nutami bergamotki i miodu oraz delikatnie cytrusowym posmakiem. Miasto Yrgalem znajduje się w regionie Sidamo, który uznawany jest za miejsce pochodzenia pierwszych krzewów arabiki. Uprawiana jest tam odmiana Typica, a przetwarzanie odbywa się przy użyciu procesu mycia, dzięki któremu cytrusowe i kwiatowe nuty są bardziej wyraźne.  
Najniższa cena: 77,99 zł
93,00 zł
Najniższa cena: 77,99 zł
Doubleshot - kawa ziarnista Etiopia Hamasho Natural Filter 300 g
Doubleshot - kawa ziarnista Etiopia Hamasho Natural Filter 300 g

Producent: DOUBLESHOT

Data palenia: 13.08.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty kwiatów i jagód.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: BensaFarma: HamashoMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Ethiopian heirloom
Story Coffee Roasters - kawa ziarnista Etiopia Guji Natural Espresso 1 kg
Story Coffee Roasters - kawa ziarnista Etiopia Guji Natural Espresso 1 kg

Producent: STORY COFFEE ROASTERS

Data palenia: 06.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona w ciemnym stopniu, doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance odnajdziesz pełne, gładkie body o nutach jagód, truskawek, herbaty, mlecznej czekolady i suszonych owoców.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: GujiOdmiana: HeirloomMetoda obróbki: Natural
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - kawa ziarnista Etiopia Suke Quto Espresso 250 g
Hard Beans - kawa ziarnista Etiopia Suke Quto Espresso 250 g

Producent: HARD BEANS

Data palenia: 17.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Kawa palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające kwiaty, cytrusy i brzoskwinie.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: GujiMetoda obróbki: WashedOdmiana: Kurume, WelichoPołożenie upraw: 1800 - 2200 m n.p.m.
Kafar - kawa ziarnista Etiopia Chelichele Washed Filter 250 g
Kafar - kawa ziarnista Etiopia Chelichele Washed Filter 250 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 06.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty cytrusów, malin i czarnej herbaty.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: YirgacheffeFarma: ChelcheleOdmiana: HeirloomMetoda obróbki: WashedOcena w cuppingu: 87 / 100 pkt
Nowość
The Barn - kawa ziarnista Etiopia Summer Coffee Washed Filter 250 g
The Barn - kawa ziarnista Etiopia Summer Coffee Washed Filter 250 g

Producent: THE BARN

Data palenia: 01.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty z Etiopii, wypalona w niemieckiej palarni The Barn. Palona jasno, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe! W smaku są wyczuwalne nuty sorbetu brzoskwiniowego i kwiatu bzu czarnego.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: YirgacheffeMetoda obróbki: WashedOdmiana: Mixed HeirloomPołożenie upraw: 2200 m n.p.m.KAWACzysty, myty profil charakteryzuje się wysoką słodyczą i soczystą kwasowością. Oczekuj nut brzoskwini, bergamotki i pomarańczy. W miarę stygnięcia wyraźniejszy staje się kwiatowy charakter, z akcentami czarnego bzu i jaśminu, które nadają kawie elegancji. Halo Beriti to kawa nie do odparcia w cieplejsze miesiące – doskonała zarówno na gorąco, jak i na zimno.FARMAStacja myjąca Halo Beriti powstała w 2014 roku i obecnie przyjmuje zbiory od ponad 750 drobnych producentów. Region Yirgacheffe zasłynął na całym świecie z owocowego charakteru swoich kaw. Gęste, naturalne lasy są efektem ciepłego, tropikalnego klimatu z umiarkowanymi porami suchymi i deszczowymi. Większość kawowców rośnie w cieniu, uprawiana metodami organicznymi przez małych producentów na wysokościach 2100–2300 m n.p.m., co pozwala owocom dojrzewać powoli i nabierać intensywnego smaku.OBRÓBKAProducenci zbierają i dostarczają wiśnie do stacji Halo Beriti tego samego dnia. Tam są one drylowane i fermentowane w otwartych tankach przez 8–12 godzin. Następnie kawa jest myta w kanałach wodnych w celu usunięcia mucilagu. Czyste ziarna suszą się na podwyższonych łożach przez 5–15 dni, w zależności od warunków pogodowych.OPINIA ROASTERAYirgacheffe słynie z delikatnego, owocowego smaku – zawsze z radością dzielimy się kawą z tego regionu. Halo Beriti, pełna letniej brzoskwini, to czysty wyraz terroir i nasza idealna sezonowa propozycja.
Nowość
The Coffee Collective - kawa ziarnista Etiopia Bekele Natural Filter 250 g
The Coffee Collective - kawa ziarnista Etiopia Bekele Natural Filter 250 g

Producent: THE COFFEE COLLECTIVE

Data palenia: 08.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez duńską palarnię The Coffee Collective. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć naturalne nuty truskawek, żelków, melona i bergamotki.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: SidamaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: 74-158, KurumePołożenie upraw: 2200 - 2350 m n.p.m.
Nowość
Father's Coffee - kawa ziarnista Etiopia Beshasha Washed Filter 300 g
Father's Coffee - kawa ziarnista Etiopia Beshasha Washed Filter 300 g

Producent: FATHER'S COFFEE

Data palenia: 02.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne sąnuty kwiatów bzu, czarnej herbaty i pomelo.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: GebedMetoda obróbki: WashedOdmiana: 74110, 74112Położenie upraw: 2000 - 2100 m n. p. m.
Good Coffee - kawa ziarnista Etiopia Bochesa Washed Filter 250 g
Good Coffee - kawa ziarnista Etiopia Bochesa Washed Filter 250 g

Producent: GOOD COFFEE

Data palenia: 15.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez warszawską Good Coffee Micro Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty przypominające melona, brzoskwini, liczi, porzeczek i cytrusów.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: SidamaMetoda obróbki: WashedOdmiana: HeirloomPołożenie upraw: 2000 - 2100 m n.p.m.
Royal Beans
The Coffee Collective - kawa ziarnista Etiopia Aga Washed Filter 250 g
The Coffee Collective - kawa ziarnista Etiopia Aga Washed Filter 250 g

Producent: THE COFFEE COLLECTIVE

Data palenia: 09.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez duńską palarnię The Coffee Collective. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć naturalne nuty bergamotki, brzoskwini, grejpfruta i orzeźwiająca kwasowość.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: YirgacheffeMetoda obróbki: WashedOdmiana: 74-158, KurumePołożenie upraw: 2100 - 2300 m n.p.m.
Coffeedesk
  • O nas
  • Praca
  • Warsztaty kawowe
  • Dla mediów
  • Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Regulaminy i dokumenty prawne
  • Informacja o dostępności
  • Zapisz się do newslettera
  • Regulamin Newslettera
  • Poradnik
Obsługa klienta
  • Dostawa i płatności
  • Zwroty
  • FAQ - Produkty
  • Jak pakujemy prezenty
  • FAQ - Sklep
  • Odbiór zużytego sprzętu
Kawiarnie
  • Kawiarnie w Warszawie i Kołobrzegu
Oferta dla Firm

© 2025 Coffeedesk.pl - Korzystając z serwisu CoffeeDesk akceptujesz jego regulamin.

Poniedziałek - piątek

08:00 - 16:00

Zadzwoń, by uzyskać odpowiedź od razu!

Tel. 730 88 25 25

Wolisz pisać? Czekamy na maila!

[email protected]

Zostańmy w kontakcie

© 2025 Coffeedesk.pl - Korzystając z serwisu CoffeeDesk akceptujesz jego regulamin.

coffeedesk.pl

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą możliwą obsługę. Więcej informacji...