Produkty online
-
Nowości
-
Nasze marki
-
1Zpresso
(5)
-
3fe
(10)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(22)
-
AeroPress
(15)
-
Alpro
(14)
-
Althaus
(31)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(24)
-
Asobu
(37)
-
Audun Coffee
(15)
-
Autumn Coffee Roasters
(12)
-
Bagdrip
(13)
-
Baratza
(51)
-
Barista & Co
(37)
-
Barista Space
(57)
-
Bean Bros
(6)
-
Bialetti
(179)
-
Blend Tea
(1)
-
Bonanza Coffee
(6)
-
Bras
(1)
-
Brewista
(11)
-
Brita
(6)
-
Brown House & Tea
(31)
-
Bunn
(38)
-
BWT
(15)
-
Caffe Cannizzaro
(5)
-
Caffenation
(15)
-
Cafflano
(11)
-
Casino Mocca
(5)
-
Chemex
(36)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(1)
-
COFFEE PLANT
(28)
-
Coffeedesk
(55)
-
Coffeelab
(33)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(58)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(9)
-
Dafi
(45)
-
Deseo
(4)
-
Diemme Caffe
(17)
-
Dobra Palarnia Kawy
(7)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(8)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(6)
-
Dworzysk
(7)
-
Ecostrawz
(2)
-
Espazzola
(3)
-
Espresso Gear
(23)
-
Etno Cafe
(24)
-
Eureka
(56)
-
Father's Coffee
(8)
-
Fellow
(109)
-
Fentimans
(16)
-
Fetco
-
Figa Coffee
(8)
-
Five Elephant
(7)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(22)
-
Gardelli Specialty Coffees
(12)
-
GAT
(3)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(7)
-
Good Coffee
(1)
-
Graef
-
Hard Beans
(28)
-
Hario
(280)
-
HAYB
(71)
-
Heresy
(18)
-
Hi! Coffeedesk
(6)
-
Illy
(15)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(7)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(35)
-
Jura
(53)
-
Just T
(39)
-
Kafar
(10)
-
Kalve
(7)
-
Kambukka
(35)
-
KeepCup
(205)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(5)
-
Krups
(2)
-
Kruve
(37)
-
Kusmi Tea
-
KYOTO Coffee Roasters
(11)
-
La Brasiliana
(3)
-
La Cabra
(8)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(49)
-
Lavazza
(40)
-
Le Piantagioni del Caffe
(44)
-
Lelit
(20)
-
Long Man Tea
(25)
-
Loveramics
(308)
-
Lucaffe
(11)
-
Lune Tea
-
Lykke
(10)
-
Mahlkonig
(5)
-
Manufaktura Czekolady
(31)
-
Many Mornings
(6)
-
Melitta
(58)
-
MiiR
(45)
-
Moccamaster
(99)
-
Monbana
(41)
-
Monin
(29)
-
Motta
(119)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(24)
-
Natumi
(16)
-
New York
(10)
-
Nivona
(15)
-
Nomad Coffee
(6)
-
Notes Crafters
(5)
-
Nucleus
(2)
-
Nuova Simonelli
(1)
-
Oatly
(8)
-
Odija
(2)
-
Or Tea?
(30)
-
Paper & Tea
(80)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(12)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(5)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(34)
-
Puqpress
(9)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(40)
-
Right Side Coffee
-
Rocket Bean
(21)
-
RS5
(2)
-
Rude Health
(7)
-
Saeco
(8)
-
Sage
(22)
-
Savage Coffees
(17)
-
Sencotel
-
SIMPLo
(5)
-
Sloane
(5)
-
Smeg
-
Solberg & Hansen
(52)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(16)
-
T-TE
(17)
-
Taragui
-
Tastea Heaven
(4)
-
Teabag
-
teapigs
(98)
-
Teministeriet
(81)
-
The Barn
(9)
-
The Coffee Collective
(3)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(26)
-
Toddy
(17)
-
Tregothnan
(3)
-
Urnex
(34)
-
Vintage Teas
(60)
-
VSSL
(1)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(25)
-
Willie's Cacao
(36)
-
Wroasters
-
Wunda
-
YOGI TEA
(29)
-
1Zpresso
(5)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
- Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
- Zaparzacze
- Ekspresy
- Młynki
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet
Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania frazy 'and'
Nie znaleziono produktów.

Żelazne serce dowódcy: Comandante C40 Ironheart
Autor: Krzysztof Barabosz
Data publikacji:
13.06.2017
Moja przygoda z Comandante trwa już kilka lat. Miałem styczność z każdym dostępnym modelem i wariantem młynka. Od 8 miesięcy testuję i porównuję z innymi młynkami nowe dzieło, Comandante C40…

Czy kawa i styl idą w parze?
Autor: Marta Tuszyńska
Data publikacji:
29.08.2019
Miłość do kawy skrywa w sobie o wiele więcej niż pyszne smaki i aromaty. Kawa inspiruje do tworzenia nie tylko funkcjonalnych, ale także pięknych i eleganckich akcesoriów. Rytuał parzenia kawy,…

Kawowe gadżety dla każdego, dużego dziecka!
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
29.05.2018
Mówi się, że mężczyźni dojrzewają do trzeciego roku życia, a potem już tylko rosną. Cóż, czasami na pewno można odnieść takie wrażenie. Jednak są takie momenty, gdy jest to w…

Handground – Nasze wrażenia!
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
20.01.2017
Handground. Ręczny młynek do kawy, na który czekały tysiące osób na całym świecie. Projekt, który na Kickstarterze przekonał do siebie ponad cztery tysiące osób, zbierając przy tym niemal dziesięciokrotnie większą…

Mistrzowskie przepisy na Aeropress!
Autor: Marta Tuszyńska
Data publikacji:
15.10.2019
28 września w palarni Czarna Fala w Warszawie odbyły się Mistrzostwa Polski Aeropress 2019. Sędziowie (w tym dumna reprezentacja Coffeedesk – Paulina Władzińska i Piotr Sowa) wybrali zwycięzcę, który pojedzie…

Kto pije najwięcej kawy na świecie? I jak wygląda spożycie kawy w Polsce?
Autor: Aga Bukowska
Data publikacji:
11.01.2018
Zagłębiając się w temat konsumpcji kawy na świecie i w Polsce, planowałam artykuł o włoskich espresso barach i francuskich brasseries. Szybko okazało się, że nie mogłam bardziej się mylić. Włosi…

Pierwszy turniej Polish Comandante Championship 2017!
Autor: Krzysztof Barabosz
Data publikacji:
16.01.2017
Pewnie zastanawiacie się, na czym polegają zawody Polish Comandante Championship – czy na mieleniu kawy na czas? Czy na kręceniu jak najszybciej korbą? W rzeczywistości ani jedno ani drugie. Mistrzostwa Comandante…

Espresso Miesiąca – październik: Włochy vs Skandynawia – kto ma rację?
Autor: Piotr Jeżewski
Data publikacji:
03.10.2018
Stylów palenia kawy jest więcej, niż mogłoby się wydawać. Oprócz samego koloru ziaren, esencjonalną kwestią dla roastera jest to, w jaki sposób oraz kiedy aplikuje energię podczas całego procesu, by…

Espresso miesiąca: maj – Autumn Coffee Uganda Great Lakes
Autor: Kuba Kalusiński
Data publikacji:
04.05.2021
Kto słucha reggae, ten… jeździ do Płocka. Płock jest festiwalową stolicą Polski: od disco polo, przez reggae, po hip-hop – i głównie z tym zawsze kojarzy mi się to nadwiślańskie…

Przelew Miesiąca – styczeń: słodka chmurka z Irlandii
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
09.01.2019
To zaczynamy zabawę od nowa. Pora na świeżutki Przelew Miesiąca przygotowany na styczeń. Tym razem palarnia, która jeszcze w tej serii nie pojawiła się. Mowa o irlandzkiej palarni Cloud Picker.…

Jak wybrać prezent dla kawosza do 100, 500 i 1000 zł?
Autor: Marta Tuszyńska
Data publikacji:
09.12.2019
Kawa i akcesoria do jej parzenia to zawsze dobry pomysł na prezent! Niezależnie od tego, jakim budżetem dysponujesz, możesz sprawić swoim bliskim bardzo przyjemną kawową niespodziankę. Oto wybrane przez nas…

Kawowa Prasówka – 12 kwietnia 2018
Autor: Piotr Jeżewski
Data publikacji:
12.04.2018
Mamy to. Lato w kwietniu. Pozostało tylko czekać na „ojezu, za gorąco… mogłoby być trochę chłodniej…”. W międzyczasie porcja kawowych wieści: W ostatni weekend odbył się pierwszy Krakowski Festiwal Kawy.…

Espresso Grudnia: Kofi Brasil – Niezawodna Klasyka!
Autor: Maciej Duszak
Data publikacji:
01.12.2016
Niełatwo jest mi pisać o Kofi Brasil. Kawa ta na dobre zagościła w setkach miejsc w Polsce, a i ja parzyłem ją z namaszczeniem przez ponad 2 lata w jednej…

Prawdziwi herbaciani pasjonaci – kim są tea sommelierzy?
Autor: Weronika Siuda
Data publikacji:
18.05.2021
Choć nawet wśród herbacianych pasjonatów mało kto słyszał o food&tea pairingu – filozofii łączenia tego naparu z potrawami – istnieją tacy, którzy ze studiowania aromatów, tajników parzenia i potencjału Camellia…

Porównanie młynków Comandante MK3 i najnowszej wersji – MK4
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
23.09.2021
Ręczny młynek do kawy Comandante to już współczesna legenda, a hasztag #dozbieralemdocomandante na coffeedeskowej grupie jest niezmiennie bardzo popularny. Nie bez powodu! To bardzo dobry młynek, solidny, wszechstronny, doskonale wykonany,…

Przelew Miesiąca – czerwiec: napój gazowany prosto z Włoch!
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
02.06.2018
Wiem, że wielu z Was czeka na ogłoszenie nowego Przelewu Miesiąca niczym na informacje o gwiazdach na festiwalu muzycznym bądź wieść, że w ulubionym koktajlbarze zmieniono właśnie sezonowe menu. To…

Espresso Miesiąca – kwiecień: Audun Coffee i Peru Salva Andina
Autor: Kuba Kalusiński
Data publikacji:
01.04.2021
Historia nie kłamie… Według niektórych, nazwa „Bydgoszcz” pochodzi prawdopodobnie od prasłowiańskiego słowa „byd”, które oznaczało pobudzać oraz „goszcz” lub „gost”, nawiązującego do gościnności. Oba składniki znajdziecie pod jednym adresem: Śniadeckich…

Gwatemala Co-Changers – dobra kawa, która pomaga
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
02.12.2019
Kawa speciality to nie tylko wyjątkowy smak i aromat. Nie wszystko sprowadza się do punktów, niuansów, obróbek i dysput na internetowych grupach pomiędzy brodatymi hipsterami. To także wzięcie odpowiedzialności za…

Comandante vs Timemore Chestnut – porównanie jakości wykonania i przemiału
Autor: Marcin Wałęcki
Data publikacji:
25.03.2020
Comandante czy Timemore, Timemore czy Comandante… Każdy kawowy geek powie bez wahania „Komeś to król wśród młynków!”. Ale czy na pewno? Czy różnica w cenie sięgająca niemal 300 zł oznacza…

Irish Coffee – przepis na kawę po irlandzku
Autor: Anna Rumanek
Data publikacji:
17.02.2020
Kapryśny luty, aż się prosi o małe przyjemności. Dlatego dzisiaj na rozgrzewkę i poprawę nastroju proponuję Irish Coffee, czyli gorący napój kawowy z whiskey i brązowym cukrem, skryty pod puszystą…

Młynek do kawy poszukiwany… Jaki wybrać?
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
25.11.2016
Chcesz dobrej kawy? Możesz mieć ekspres za kilkanaście tysięcy złotych, fikuśne filiżanki projektowane przez baristów dla baristów oraz ziarna specialty o notach przekraczających 90 punktów na 100 możliwych. Tylko co…

Przelew Miesiąca – grudzień: Hard Beans i Salwador Gilberto Baraona
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
02.12.2020
Lubicie wracać do różnych wspomnień? Ja owszem. Jeden z trzech grudniowych Przelewów Miesiąca to powrót do przeszłości w nowej odsłonie. Przedstawiam Wam Salwador Gilberto Baraona Los Pirineos z opolskiej palarni…

Młynek do kawy – ręczny czy elektryczny?
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
08.06.2020
Chyba nie ma bardziej rozgrzewającego do czerwoności tematu na kawowych grupach, blogach i forach, niż wybór odpowiedniego młynka do kawy. Jest frakcja, która zawsze twierdzi “Dozbieraj do Comandante”, są ludzie…

No to ile kofeiny ma w końcu kawa?! – Część I
Autor: Piotr Jeżewski
Data publikacji:
05.01.2017
Ile jest kofeiny w kawie? Okazuje się, że odpowiedź możemy śmiało pożyczyć od psychologów, którzy mają w nieznośnym zwyczaju kwitować najciekawsze pytania sakramentalnym: to zależy. Zawartość kofeiny w kawie wcale…

Młynek Hario – znajdź idealny dla siebie!
Autor: Karolina Kosno
Data publikacji:
14.08.2018
Młynek do kawy i jego wybór niejednego potrafi przyprawić o zawrót głowy – mnogość modeli, funkcji, możliwości, rodzajów żaren i designu wcale tego nie ułatwia. Dlatego przychodzimy z pomocą i…

Herbaty miesiąca – lipiec: Golden Earl od Paper&Tea i Green Island Rose od Teministeriet
Autor: Piotr Jeżewski
Data publikacji:
02.07.2020
Nowy miesiąc, nowe herby. Piszę to tak, jakby cykl herbat miesiąca był już standardem, choć to dopiero druga jego odsłona. Ale już zdążyłem się oswoić z pomysłem parzenia co miesiąc…

Espresso Miesiąca – marzec: Rwanda Mahembe od Auduna
Autor: Piotr Jeżewski
Data publikacji:
05.03.2019
Nie bez radości zareagowałem otwierając paczkę z nowym espresso miesiąca, wysłaną z kołobrzeskiej centrali. Nigdy nie ukrywałem, że Audun to jeden z moich ulubionych roasterów. A tu proszę – Rwanda z…

Espresso miesiąca – Czerwiec: Rwanda Muhazi od Coffeelab
Autor: Jakub Świątek
Data publikacji:
04.06.2019
Kawy pochodzące z Rwandy w tym sezonie to prawdziwe cukierki. Słodkie, zbalansowane, dające szeroki wachlarz w możliwościach regulowania i fantastyczne efekty w filiżance. Zdecydowanie ten kraj – na równi z…

Kwietniowy Przelew Miesiąca – zdrowe smoothie rodem z Etiopii.
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
01.04.2017
Przelew Miesiąca uwielbiacie. I trudno się dziwić! A żeby sprostać oczekiwaniom, na kwiecień jest coś naprawdę pysznego! Coś, co pasuje idealnie do wiosny, słońca i aktywnego, uśmiechniętego trybu życia –…

Przelew Miesiąca – listopad: Owocowa jesień z Nomad Coffee
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
06.11.2019
Jesieni się nie dajemy, zwłaszcza tej ciężkiej, szarej i deszczowej, co w listopadzie, w Polsce, jest dość powszechne. Ale z odsieczą przybywają posiłki ze słonecznej Hiszpanii, z serca Katalonii –…

Sposób na jesień? Kawa z hygge!
Autor: Dorota Brzozowska
Data publikacji:
15.11.2018
Złota polska jesień. Na obrazkach i za oknem wygląda bardzo ładnie, w praktyce potrafi znokautować nawet najsilniejszych zawodników. Kiedy poruszamy się w kompletnej ciemności polskiej jesieni, chandra może dopaść każdego. Wszyscy jesteśmy…

Rozgrzewające napary na jesienną chandrę
Autor: Weronika Siuda
Data publikacji:
27.09.2019
Jesień zbliża się nieuchronnie, a wraz z nią deszcz, wełniane swetry i… rozgrzewające herbaty! Cynamon, goździki, miód, skórka pomarańczy, imbir, rum – producenci prześcigają się w pomysłach na dodatki. Możesz…

Wilfa Svart Manual: Zabić za smak.
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
16.09.2016
Zawsze kiedy wydaje mi się, że w temacie ręcznych urządzeń przelewowych nie można już wymyślić niczego nowego, wychodzi coś, co próbuje podważyć moje założenia. Choćby Wilfa Svart – manualny dripper…

Jak przetrwać Wielkanoc 2020? Mamy na to kawowe sposoby!
Autor: Marta Tuszyńska
Data publikacji:
31.03.2020
Bez wątpienia to będzie Wielkanoc inna niż wszystkie. Bez gwaru całej rodzinki zjeżdżającej się do Waszych domów, bez pysznego mazurka od babci, bez popisowej babki Waszej mamy. Będzie spokojniej, będzie…

Kawa świeżo mielona vs. po pół godziny od mielenia. Kiedy smak będzie najlepszy?
Autor: Paweł Świderski
Data publikacji:
30.05.2020
Parafrazując klasykę: w czasie epidemii dzieci się nudzą. Jakby to powiedzieć, bywa różnie, bo duże dzieci, a przynajmniej duże dziecko, jakim jestem ja, nie nudzą się aż tak bardzo. Dlatego…

Espresso Miesiąca – styczeń: nie takie zwykłe espresso od The Barn
Autor: Jakub Świątek
Data publikacji:
11.01.2021
Nowy rok rozpoczynamy z nowym espresso miesiąca! Tym razem przedstawiamy ziarno z Rwandy wypalone w niemieckiej palarni The Barn. Kawa palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego…

Polish Comandante Championship – najbardziej zakręcone kawowe zawody w Polsce!
Autor: Paulina Władzińska
Data publikacji:
21.02.2017
Mówi się, że gdzie diabeł nie może, tam babę pośle, a co dwie głowy to nie jedna. Zatem pod nieobecność coffeedeskowych baristów (sezon na grypę skutecznie wyeliminował naszą reprezentację) na…

Przelew Miesiąca – marzec: Rwanda z dużej góry
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
03.03.2020
Wiosna już tuż tuż, ta kalendarzowa, bo za oknem wiosna czai się już od stycznia. Zatem nie zaszkodzi trochę dobrego, rubasznego humoru na tę wiosenną swawolę. Rwanda Huye Mountain Natural…

Mniej poważny słownik kawowy
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
06.11.2017
Środowisko kawowe nigdy nie było zbyt poważne. Oczywiście, poważnie podchodzą do kawy, ale może czasami zbyt poważnie. Co w połączeniu z niekoniecznie poważnym traktowaniem ogółu rzeczywistości… Cynizm i sarkazm są…

Dlaczego warto zainwestować w młynek?
Autor: Piotr Jeżewski
Data publikacji:
17.07.2018
Już prehistoryczni, włoscy kawiarze odziani w muszki i żaboty wiedzieli jak ważną rolę w procesie przygotowywania kawy stanowi młynek. Zawarli to w, królującej przez lata, zasadzie 4M (miscela, macinadosatore, macchina,…

Jak ustawić młynek Comandante?
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
27.03.2019
Młynek do kawy Comandante śni się po nocach niejednemu bariście i fanowi kawy. W końcu sny przechodzą w rzeczywistość i zwarta, solidna konstrukcja ląduje w rękach i chce się mielić,…

Comandante C40 MKIII Nitro Blade – jakość bez kompromisu?
Autor: Krzysztof Barabosz
Data publikacji:
08.03.2017
Młynek Comandante coraz odważniej stąpa po baristycznym gruncie. Czy rzeczywiście jest to niezastąpione narzędzie, czy jednak droga fanaberia? Cóż, może i jestem subiektywny, ale jak nie być, jeśli od prawie…

Przelew Miesiąca: Marzec: Pora na wiosenny plener!
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
02.03.2017
Przelew Miesiąca na marzec zaprasza w wiosenny plener! Wychodzi słoneczko, spotykamy się, wręczamy kwiaty tej piękniejszej części ludzkości, otwieramy butelki z płynnym złotem… Wiosna! Oraz… Tanzania, prosto z Warszawy. Nasz…

Porównanie młynków: Comandante, Timemore Chestnut i Barista Space
Autor: Paweł Krysiński
Data publikacji:
11.02.2021
Nadarzyła się okazja do kolejnego testu sprzętów i tym razem padło na młynki ręczne! Jaki młynek wybrać, jeśli bierzemy pod uwagę rozwiązanie ze stalowym żarnem? Pod lupę biorę dziś trzy…

Kawowy niezbędnik wyjazdowy według baristów Coffeedesk
Autor: Marta Tuszyńska
Data publikacji:
19.08.2021
Kawowi pasjonaci, serwujący dla Was kawy w naszych kawiarniach, zaparzyli już niejeden przelew w podróży! Zapytaliśmy ich więc, bez jakich kawowych akcesoriów nie wyobrażają sobie wyjazdów i na jakie kawy…

Kawa specialty? Bez Q Gradera to się nie uda.
Autor: Barbara Szparagowska
Data publikacji:
29.11.2017
Ile razy słyszałam słowo Q Grader to przeważnie osoba, która je wypowiadała, wyrażała w nim szacunek i nieskrywany podziw. Na samym początku intrygowało mnie to, ale im więcej o tym…

Kawowe eksperymenty: młynek żarnowy czy nożowy – efekty mielenia
Autor: Paweł Świderski
Data publikacji:
21.11.2019
Kiedy zacząłem prowadzić testy i porównania przedmiotów tego wpisu, dawno nie było mi tak przykro. To nie dlatego, że coś poszło nie tak, że czegoś nie potwierdziłem, że nie doszedłem…

Espresso Miesiąca – luty: Gwatemala Mariliandia od Rusty Nails
Autor: Piotr Jeżewski
Data publikacji:
04.02.2019
James Henson buduje pierwszą wersję Kermita, Elvis Presley debiutuje w telewizji, a Vladimir Nabokov publikuje kontrowersyjną Lolitę. Wikipedia zna oczywiście jeszcze mnóstwo mniej lub bardziej istotnych dla świata wydarzeń z…

Kawowa Prasówka – 16 stycznia 2018
Autor: Piotr Jeżewski
Data publikacji:
16.01.2018
Kto zdobył kawowe Oscary, jak powstaje czekolada jakości specialty, smutna (bądź wręcz przeciwnie!) wiadomość dla baristów oraz ekscentryczne pomysły znudzonych celebrytów. To mamy dla Was w tym tygodniu. Zapraszka! Znamy…

Bariści polecają: sprawdzone pomysły na prezent dla miłośnika kawy i herbaty
Autor: Marta Tuszyńska
Data publikacji:
17.12.2019
Jaki prezent sprawdzi się najlepiej dla miłośnika kawy lub herbaty? Warto chyba zasięgnąć porady ekspertów! Bo kto doradzi w kawie lepiej niż barista? Oto pomysły na świąteczne podarunki prosto od…

Espresso Miesiąca – styczeń: Gwatemala Finca El Naranjo od Autumn Coffee Roasters
Autor: Jakub Świątek
Data publikacji:
07.01.2020
Sylwester w tym roku minął mi w rytmach najlepszych hitów lat ‘90. Podczas słuchania “Słodkiego miłego życia”, evergreena legendarnej grupy Kombi, uderzyło mnie, że tytuł tego utworu pasuje jak ulał…

Przelew Miesiąca – marzec: Rwanda Gatare od Figa Coffee
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
02.03.2021
Kompleksowa kawa? To znaczy, że sama się zmieli, zaparzy, a do tego będzie obdarzona najwyższym poziomem hospitality? Niestety nie, choć jest równie dobrze. Rwanda Gatare Lot 658 z wrocławskiej palarni…

Kawowa Lista Przebojów 2016
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
18.12.2016
Rok 2016 już powoli zbliża się ku końcowi. Rok bardzo kawowy, dodajmy. Pora zatem na kawowe podsumowanie tego, co najsmaczniejsze i najlepsze. Taka Kawowa Lista Przebojów 2016. Espresso Tu odnajdą…

Przelew Miesiąca – maj: Nie myśl za dużo i po prostu się ciesz!
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
02.05.2019
Ora et labora. Módl się i pracuj. Takie hasło przyświecało założycielowi zakonu benedyktynów dawno temu. Teraz labora lubi wykończyć niejedną osobę, dlatego wymyślono długi, majowy weekend. Ten można wykorzystać, aby…

Przelew Miesiąca: Niby luty, a jednak April razem z Brazylią.
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
01.02.2017
Niby mamy luty, a tu się April zaplątał. April prosto Danii. Nowy, świeży Przelew Miesiąca już jest i kusi Was dużą ilością słodyczy moreli, mirabelek oraz orzechów laskowych. Przelew Miesiąca…