Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot

Najlepsza kawa mielona – ranking. Jaką wybrać?

Mielona kawa… niektórzy na samą myśl wzdrygają się z obrzydzeniem: bo uciekające smaki i aromaty, a bo tyle pracy farmerów, roasterów, a wszystko to jak krew w piach… Ciężko się nie zgodzić, że najlepiej jest parzyć świeżo mieloną kawę, choć i tutaj istnieją pewne wyjątki od reguły, o których pisał Świder w tym artykule. Jednak nie zawsze jest okazja, aby przygotować idealną kawę. Dobra mielona kawa sprawdzi się świetnie dla początkujących kawoszy, do pracy, na wyjazd, słowem wszędzie tam, gdzie ważniejsza jest sama kofeina niż bawienie się w kawiarnię specialty. W Coffeedesku zajmujemy się dostarczaniem Wam najlepszych produktów, w które wlicza się także kawa mielona. Ranking kawy mielonej dostępnej w Coffeedesk pozwoli Wam wybrać najlepszą opcję dla siebie.

Jaka jest najlepsza kawa mielona? Ranking

Metody alternatywne dzielnie znoszą różne nasze wymysły. Z pewnością używanie zmielonej kawy do dripa na wyjeździe ma więcej sensu niż sypanie zmielonych ziarenek do profesjonalnego ekspresu kolbowego. Z pomocą przychodzą nam wyrozumiałe i postępowe palarnie, które wiedzą, że czasami ważniejsza jest wygoda niż pryncypializm. Jaka kawa mielona najlepsza? Dowiedzcie się!



Hi! Coffeedesk Good Chief


Kawka do wszelkich metod przelewowych, idealna na co dzień? Taka właśnie jest nasza propozycja, czyli Hi! Coffeedesk Good Chief. Jeśli jesteście na początku kawowych przygód i nie chcecie jeszcze inwestować w młynek, to jest dobry wybór, który z pewnością Was nie zawiedzie. W smaku niezawodna czekoladowo—orzechowa klasyka.


Hard Beans Polska Parzucha


Hard Beans Polska Parzucha to prawdziwe nawiązanie do polskich korzeni picia kawy, oddanie hołdu naszym babciom i ciociom, oraz wszystkim entuzjastom kawy o smaku kawy, a nie jakichś tam owoców czy innych chwastów. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku i dobrej jakości. Zmielona w średnim stopniu — zaparzy się w kubku, dripie, a nawet w kawiarce.


HAYB Się Zalewa Dwa Filter


Warszawska palarnia kawy specialty dostarcza jasno paloną kawę, prostą w obsłudze. HAYB Się Zalewa Dwa to kawa do zalania w ulubionej filiżance, do zaparzenia w AeroPressie na szczycie góry, do dripa parzonego w bagażniku na stacji benzynowej. Jaka w smaku? Dobra! Orzechy, karmel, czekolada.


Bialetti Perfetto Moka Classico


Jaka jest dobra kawa mielona dla fanów intensywnej, włoskiej kawy? Niezależnie czy preferujecie kawy czarne czy mleczne, ikona włoskiej sceny kawowej — marka Bialetti — ma dla Was propozycję. Bialetti Perfetto Moka Classico to kawa zmielona specjalnie do kawiarki, co przekłada się na lepszy smak finalnego naparu. Jeśli macie ochotę poczuć się rano jak w słonecznej Italii, sięgnijcie po ten włoski klasyk!

Bagdrip Mix

Dobra mielona kawa i zaparzacz w jednym? Bagdrip to najwyższej jakości mielona kawa specialty, umieszczona w papierowym filtrze, który możemy umieścić bezpośrednio na kubku, a po zaparzeniu kawy bez żalu wyrzucić. Niewielkie wymiary saszetki czynią z niej idealne rozwiązanie, jeśli szukamy sposobu na wypicie dobrej kawy podczas weekendowego wypadu na koniec świata, gdzie nie ma kawiarni specialty.

Jak najlepiej parzyć kawę mieloną?

Kawa mielona czy nie, zasad warto się trzymać, zwłaszcza jeśli chcemy pić kawę o najlepszym możliwym smaku. Dlatego parząc kawę przelewową należy trzymać się proporcji 6 gramów kawy na 100 mililitrów wody, nawet jeśli po prostu zalewamy kawę wrzątkiem w kubku.

Promocja
Arcaffe Capraia - Puszka 250g

Producent: Arcaffe

Mielona mieszanka kaw z Salwadoru i Etiopii wypalana przez włoskiego producenta Arcaffe. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się doskonale kawiarek, ekspresów przelewowych i french pressów. Kawa jest gładka, o nutach karmelu. Nazwa tej utworzonej w 2022 roku mieszanki nawiązuje do jedej z najmniejszych Wysp Toskańskich. To 100% Arabika rewelacyjna zarówno czarna, jak i z dodatkiem mleka.
Najniższa cena: 43,90 zł
43,90 zł
Arcaffe Kuz - Kawa bezkofeinowa mielona 250g

Producent: Arcaffe

Bezkofeinowa kawa ziarnista z Brazylii wypalana przez włoskiego producenta Arcaffe. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się doskonale do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Kawa jest delikatna, lekka, a przy tym pełna smaku, w którym dominuje słodycz.  Kawa jest wypalana przez rodzinę Meschini od 1975 roku z myślą o tych, którzy nie chcą odczuwać efektów kofeiny. Dzięki temu, że ziarno jest pozbawione kofeiny, możesz cieszyć się smakiem kawy o każdej porze dnia, bez obaw o kłopoty ze snem! Aby zniwelować ryzyko utlenienia i utraty smaku, opakowania są zabezpieczane poprzez napełnianie azotem.
Arcaffe Onda - kawa mielona 250g

Producent: Arcaffe

Onda to mieszanka kawy mielonej 100% arabiki, stworzona w 2014 roku, mająca na celu zadowolenie wszystkich tych, którzy chcą cieszyć się filiżanką miłej, słodkiej kawy. Już przy pierwszym łyku łatwo wyczuć nuty orzecha laskowego i słodu.   Pasja Arcaffè trwa od wieków i reprezentuje jej siłę. Ich misją jest niesienie światu autentycznego smaku włoskiego espresso. Włoskie espresso stworzone z myślą o odzwierciedleniu cech zielonych ziaren kawy i zapewnieniu, że każdy, kto je wypije, będzie mógł doświadczyć tych samych emocji, przez które przechodzą oni tworząc mieszanki.
Bagdrip - Brazylia - 1 saszetka

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Brazylii, a dokładnie z Vale da Grama, wulkanicznej doliny pomiędzy stanami São Paulo i Minas Gerais. To właśnie tam znajduje się plantacja Fazenda Rainha, gdzie uprawiana jest kawa odmiany Yellow Bourbon. Idealna, jeśli masz ochotę na coś słodkiego. W kubku możesz poczuć aromat czekolady mlecznej, orzeszków ziemnych i marcepanu. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Bagdrip - Brazylia Box - 8 saszetek

Producent: Bagdrip

Opakowanie 8 saszetek (8 x 11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Brazylii, a dokładnie z Vale da Grama, wulkanicznej doliny pomiędzy stanami São Paulo i Minas Gerais. To właśnie tam znajduje się plantacja Fazenda Rainha, gdzie uprawiana jest kawa odmiany Yellow Bourbon. Idealna, jeśli masz ochotę na coś słodkiego. W kubku możesz poczuć aromat czekolady mlecznej, orzeszków ziemnych i marcepanu. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Bagdrip - Etiopia - 1 saszetka

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Etiopii, z regionu Yirgacheffe położonego wysoko w górach. Ta myta kawa da Ci bardzo złożone wrażenia – poczujesz herbaciany aromat Earl Grey, limonkę, cytrynę, wanilię oraz kwiaty. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Bagdrip - Etiopia Box - 8 saszetek

Producent: Bagdrip

Opakowanie 8 saszetek (8 x 11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Etiopii, z regionu Yirgacheffe położonego wysoko w górach. Ta myta kawa da Ci bardzo złożone wrażenia – poczujesz herbaciany aromat Earl Grey, limonkę, cytrynę, wanilię oraz kwiaty. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Bagdrip - Honduras - 1 saszetka

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Hondurasu, z gór Santa Barbara na granicy z Gwatemalą. Góry oraz pobliskie jezioro Yojoa tworzą niepowtarzalny mikroklimat do produkcji kawy. Region ten nigdy nie doznał suszy, a łagodny klimat utrzymuje się przez cały rok i pozwala na bezstresową uprawę kawy. To wspaniała mieszanka kwasowości i słodyczy, a w kubku wyczujesz smak czerwonego jabłka, orzecha włoskiego i czekolady. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Bagdrip - Honduras Box - 8 saszetek

Producent: Bagdrip

Opakowanie 8 saszetek (8 x 11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Hondurasu, z gór Santa Barbara na granicy z Gwatemalą. Góry oraz pobliskie jezioro Yojoa tworzą niepowtarzalny mikroklimat do produkcji kawy. Region ten nigdy nie doznał suszy, a łagodny klimat utrzymuje się przez cały rok i pozwala na bezstresową uprawę kawy. To wspaniała mieszanka kwasowości i słodyczy, a w kubku wyczujesz smak czerwonego jabłka, orzecha włoskiego i czekolady. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Bagdrip - Kenia - 1 saszetka

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Kenii, z okolic miasta Mukerwe-ini, położonego w okręgu Nyeri. Fabryka Nduma znajduje się około 1750 metrów n.p.m. i jest częścią Ruthaka Farmers Cooperative Society. Ziarna kawy przetwarzane są na mokro w typowym kenijskim stylu. Jeśli kochasz kawę o owocowym smaku, to Kenia jest właśnie dla Ciebie. Poczujesz smak czarnej i czerwonej porzeczki, jagód oraz agrestu. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.

Dobra kawa mielona — jak ją wybrać? Podsumowanie

Jesteśmy specami w zakresie kawy specialty, dlatego nawet kiedy wybieramy drogę na skróty, to powinna nas interesować wyłącznie najlepsza kawa mielona. Nasz ranking kaw mielonych zawiera w sobie tylko sprawdzone kawki od najlepszych palarni z polski i świata. Wybierając coś dla siebie pamiętajcie, żeby zastanowić się nad kilkoma rzeczami.

  • Jak parzycie kawy? Radzimy wybierać kawy zmielone specjalnie do danej metody, którą przygotowujecie.
  • Gdzie chcecie parzyć kawę? Jeśli planujecie wyjazdy i prawdziwie surwiwalowe warunki, polecamy rozważyć Bagdrip — zaparzacz i kawa w jednym może być na prawdę dobrym rozwiązaniem.
  • Jaki smak lubicie? To chyba najważniejsze pytanie — dobierzcie kawę do swoich upodobań smakowych. Najlepsza kawa mielona to ta, która Wam smakuje!


Zobacz również