Mieszanka wysokiej jakości ziarna arabiki oraz indyjskiej robusty, wypalana w warszawskiej HAYB. W paczce znajdziesz ziarno z Brazylii i Indii. Kawa palona w ciemnym stopniu - we Włoskim stylu, sprawdzi się pod espresso i do kawiarek. Po zaparzeniu jest gęsta i kremowa, o nutach gorzkiej czekolady, orzechów i melasy. Doskonała zarówno dla miłośników czarnych kaw, jak i napojów mlecznych.
Mieszanka składa się z kaw:
- Brazylia Cerrado (80%)
- Indie Parchment (20%)
Opinia roastera:
To klasyka w czystym wydaniu, we włoskim stylu, dla kawowych tradycjonalistów.
Polecamy jako mocne espresso lub bazę do kaw mlecznych. Dużo ciemnej czekolady, prażonych orzechów, melasy. To gęsta, słodka, mocna i wyrazista kawa! Ideał dla tych, co nie lubią kwasowości w kawie.
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Mieszanka wysokiej jakości ziarna arabiki oraz indyjskiej robusty, wypalana w warszawskiej HAYB. W paczce znajdziesz ziarno z Brazylii i Indii. Kawa palona w ciemnym stopniu - we Włoskim stylu, sprawdzi się pod espresso i do kawiarek. Po zaparzeniu jest gęsta i kremowa, o nutach gorzkiej czekolady, orzechów i melasy. Doskonała zarówno dla miłośników czarnych kaw, jak i napojów mlecznych.
Mieszanka składa się z kaw:
- Brazylia Cerrado (80%)
- Indie Parchment (20%)
Opinia roastera:
To klasyka w czystym wydaniu, we włoskim stylu, dla kawowych tradycjonalistów.
Polecamy jako mocne espresso lub bazę do kaw mlecznych. Dużo ciemnej czekolady, prażonych orzechów, melasy. To gęsta, słodka, mocna i wyrazista kawa! Ideał dla tych, co nie lubią kwasowości w kawie.
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Espresso nie musi być zawsze takie samo. Wystarczy do dobrze znanych i lubianych ziaren z Brazylii dodać kilka innych składników, w tym przypadku ziarna z Gwatemali i Etiopii i otrzymujemy podkręconą klasykę - pełną słodyczy mlecznej czekolady i marcepanu wraz z owocowością jagód.
Mieszanka składa się z kaw:
- 40% Brazylia Cerrado
- 40% Gwatemala Huehuetenango
- 20% Etiopia Sidamo
Opinia roastera:
FEELING BLUE I NIE CHODZI O SMUTEK
Blue Espresso Blend to klasyczne dzieło, ale coś w nim mocno skręca w szaloną awangardę. I nadal mówimy o kawie!
Połączyliśmy ziarna z Brazylii, Gwatemali i Etiopii, żeby wyciągnąć z nich mnóstwo słodyczy i gładkości. I mamy to: to jeden z naszych najsłodszych blendów, jest tu słodko, gładko i przyjemnie. Dodatek ziaren z Etiopii wprowadza tu nieco owocowej i herbacianej nuty – jest ciekawiej z każdym łykiem. Niby baza prawie jak Yellow, ale uwierzcie nam – to 20% robi różnicę, bo blendowanie to alchemia!
Jeśli kochasz słodkie, gładkie kawki – jesteś w domu
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalanych przez warszawską HAYB. W paczce znajdziesz ziarna z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. Kawa palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku dominuje słodycz o nutach mlecznej czekolady, marcepanu i jagód, z delikatną herbacianą nutą i lżejszym body. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
Mieszanka składa się z kaw:
- 40% Brazylia Cerrado
- 40% Gwatemala Huehuetenango
- 20% Etiopia Sidamo
Opinia roastera:
FEELING BLUE I NIE CHODZI O SMUTEK
Blue Espresso Blend to klasyczne dzieło, ale coś w nim mocno skręca w szaloną awangardę. I nadal mówimy o kawie!
Połączyliśmy ziarna z Brazylii, Gwatemali i Etiopii, żeby wyciągnąć z nich mnóstwo słodyczy i gładkości. I mamy to: to jeden z naszych najsłodszych blendów, jest tu słodko, gładko i przyjemnie. Dodatek ziaren z Etiopii wprowadza tu nieco owocowej i herbacianej nuty – jest ciekawiej z każdym łykiem. Niby baza prawie jak Yellow, ale uwierzcie nam – to 20% robi różnicę, bo blendowanie to alchemia!
Jeśli kochasz słodkie, gładkie kawki – jesteś w domu
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz - można tu wyczuć nuty karmelu, czekolady i nugatu. Gęsta, o wysokim body.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Cerrado
Odmiana: Mundo Novo, Yellow Catuai
Wysokość upraw: 1500 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Opinia roastera:
Brazylijskie ziarna Cerrado od HAYB są idealne pod codzienne espresso i kawy mleczne – wysokie body i ta piękna słodycz czynią z nich naprawdę znakomitą kawę.
Klasyka gatunku – wszystko to, czego szukasz w swoim espresso!
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz - można tu wyczuć nuty karmelu, czekolady i nugatu. Gęsta, o wysokim body.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Cerrado
Odmiana: Mundo Novo, Yellow Catuai
Wysokość upraw: 1500 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Opinia roastera:
Brazylijskie ziarna Cerrado od HAYB są idealne pod codzienne espresso i kawy mleczne – wysokie body i ta piękna słodycz czynią z nich naprawdę znakomitą kawę.
Klasyka gatunku – wszystko to, czego szukasz w swoim espresso!
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz - można tu wyczuć nuty karmelu, czekolady i nugatu. Gęsta, o wysokim body.
Opinia roastera:
KLASYKA ESPRESSO – TYLKO, ŻE BARDZIEJ INTENSYWNA Wydłużony roast zwiększa odczucie słodyczy i pełni, a także jeszcze mocniej redukuje kwasowość. To DARK Brazylia Cerrado Patrocinio! W profilu sensorycznym znajdziecie wciąż te same, dobrze znane Wam z klasyków smaki – ale nieco podkręcone, bardziej w stronę słodyczy i czekolady. My szczególnie polecamy ten wariant pod domowe ekspresy automatyczne. Espresso, Americano, kawa mleczna – każda z tych opcji wyjdzie super!
Brazylijska kawa jest klasykiem i absolutną praprzyczyną każdego blendu pod espresso w HAYB – co byśmy bez niej zrobili? Na bank nie tak dobre kawy.
15 kilometrów na wschód od Patrocinio, znajdziesz zbiór gospodarstw rolnych i plantacji, które są na swój sposób wyjątkowe. Tutaj gleba jest inna: pełna składników odżywczych i obfitująca w niezwykłe minerały, wszystkie te uprawy znajdują się w kraterze uśpionego wulkanu, zwanego przez tubylców Chapadão de Ferro, co tłumaczy się jako „Płaskowyż Żelazny”.
Unikalne czynniki glebowe połączone są z ciepłym i wilgotnym latem oraz łagodną i suchą zimą. Sam czynnik naturalny nie wystarcza do produkcji wysokiej jakości kawy, ważne, co zrobi z nimi człowiek. Dojrzałe owoce kawy są zbierane i segregowane. Potem pozostawia się je do wyschnięcia w brazylijskim słońcu na rozległych, specjalnie zbudowanych patio. Po osiągnięciu idealnego poziomu wilgotności ziarna są po raz drugi segregowane. Przygotowaliśmy tę kawę dla miłośników słodkich kawek z obniżoną kwasowością, polecamy ją także tym, którzy dopiero wchodzą w świat smaków espresso. W sam raz na start!
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz - można tu wyczuć nuty karmelu, czekolady i nugatu. Gęsta, o wysokim body.
Mieszanka składa się z kaw:
- 40% Brazylia Cerrado
- 40% Gwatemala Huehuetenango
- 20% Etiopia Sidamo
Opinia roastera:
KLASYKA ESPRESSO – TYLKO, ŻE BARDZIEJ INTENSYWNA Wydłużony roast zwiększa odczucie słodyczy i pełni, a także jeszcze mocniej redukuje kwasowość. To DARK Brazylia Cerrado Patrocinio! W profilu sensorycznym znajdziecie wciąż te same, dobrze znane Wam z klasyków smaki – ale nieco podkręcone, bardziej w stronę słodyczy i czekolady. My szczególnie polecamy ten wariant pod domowe ekspresy automatyczne. Espresso, Americano, kawa mleczna – każda z tych opcji wyjdzie super!
Brazylijska kawa jest klasykiem i absolutną praprzyczyną każdego blendu pod espresso w HAYB – co byśmy bez niej zrobili? Na bank nie tak dobre kawy.
15 kilometrów na wschód od Patrocinio, znajdziesz zbiór gospodarstw rolnych i plantacji, które są na swój sposób wyjątkowe. Tutaj gleba jest inna: pełna składników odżywczych i obfitująca w niezwykłe minerały, wszystkie te uprawy znajdują się w kraterze uśpionego wulkanu, zwanego przez tubylców Chapadão de Ferro, co tłumaczy się jako „Płaskowyż Żelazny”.
Unikalne czynniki glebowe połączone są z ciepłym i wilgotnym latem oraz łagodną i suchą zimą. Sam czynnik naturalny nie wystarcza do produkcji wysokiej jakości kawy, ważne, co zrobi z nimi człowiek. Dojrzałe owoce kawy są zbierane i segregowane. Potem pozostawia się je do wyschnięcia w brazylijskim słońcu na rozległych, specjalnie zbudowanych patio. Po osiągnięciu idealnego poziomu wilgotności ziarna są po raz drugi segregowane. Przygotowaliśmy tę kawę dla miłośników słodkich kawek z obniżoną kwasowością, polecamy ją także tym, którzy dopiero wchodzą w świat smaków espresso. W sam raz na start!
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii wypalona w palarni HAYB. Palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć wielowarstwową słodycz przypominającą mleczną czekoladę, nugat oraz żółte owoce.
Mieszanka składa się z kaw:
- 100% Brazylia
Opinia roastera:
BRAZYLIJSKIE ESPRESSO, ALE BARDZIEJ „+” oznacza coś więcej – a to jest pyszna brazylka, tylko jeszcze bardziej, więcej, mocniej. Nasza Brazylia na poważnym dopingu!
Sprowadziliśmy to ziarno bezpośrednio od farmera Marcio Borges Castro Alvesa, który prowadzi farmę Fazenda Barinas. Taka forma importu kawy przekłada się na pełną kontrolę nad jakością surowca, komplet informacji o pochodzeniu oraz pewność, że Ci, którzy ją uprawiają, są uczciwie wynagradzani.
Czego konkretnie możesz spodziewać się po tym ziarnie? Tego, czego po najlepszej Brazylii, tylko więcej, bardziej – po prostu z plusem! Brazylia+ Fazenda Barinas to kawa bardzo kompleksowa, ale bez zbędnych udziwnień, doskonała zarówno jako espresso oraz jako baza do kaw mlecznych.
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii wypalona w palarni HAYB. Palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć wielowarstwową słodycz przypominającą mleczną czekoladę, nugat oraz żółte owoce.
Mieszanka składa się z kaw:
- 100% Brazylia
Opinia roastera:
BRAZYLIJSKIE ESPRESSO, ALE BARDZIEJ „+” oznacza coś więcej – a to jest pyszna brazylka, tylko jeszcze bardziej, więcej, mocniej. Nasza Brazylia na poważnym dopingu!
Sprowadziliśmy to ziarno bezpośrednio od farmera Marcio Borges Castro Alvesa, który prowadzi farmę Fazenda Barinas. Taka forma importu kawy przekłada się na pełną kontrolę nad jakością surowca, komplet informacji o pochodzeniu oraz pewność, że Ci, którzy ją uprawiają, są uczciwie wynagradzani.
Czego konkretnie możesz spodziewać się po tym ziarnie? Tego, czego po najlepszej Brazylii, tylko więcej, bardziej – po prostu z plusem! Brazylia+ Fazenda Barinas to kawa bardzo kompleksowa, ale bez zbędnych udziwnień, doskonała zarówno jako espresso oraz jako baza do kaw mlecznych.
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Zestaw czterech kaw ziarnistych jakości specialty wypalonych przez HAYB. Palone w ciemnym stopniu, świetnie sprawdzą się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. To doskonały sposób na spróbowanie kaw różnego pochodzenia, o różnych profilach smakowych.
Kawy w zestawie pochodzą z serii Dark Espresso:
1 x 250g kawy ziarnistej Dark Brasil
1 x 250g kawy ziarnistej Dark Guatemala
1 x 250g kawy ziarnistej Black Espresso Blend
1 x 250g kawy ziarnistej Dark Yellow Espresso Blend
Kawa ziarnista jakości specialty z Gwatemali wypalona przez warszawską palarnię HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.
W jej smaku pojawiają się nuty ciemnej czekolady, czerwonych owoców i brązowego cukru. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
Mieszanka składa się z kaw:
- 100% Gwatemala
Opinia roastera:
NAJZABAWNIEJSZE HUEHUE ESPRESSO!
I naprawdę kompleksowe, bo ta nazwa – Gwatemala Huehuetenango – to wcale nie żart! Huehuetenango to prowincja na północnym zachodzie Gwatemali, około 265km od stolicy. To obszar rolniczy, na którym uprawia się także kawę. Zapierające dech w piersiach widoki, wysokość i klimat, wręcz idealne do uprawy kawowca – to da się poczuć w tej kawce! Ziarna z Gwatemali to alternatywa dla klasycznych Brazylii, propozycja dla tych, którzy szukają odmiany od czekoladowo-orzechowych nut – opcji bardziej owocowej, ale nie przesadzonej! Szociki espresso z tych ziaren to może i nie rozpędzony metal, ale spokojnie klasyka dobrego rocka – dużo się dzieje, same znane przeboje, bez cienia nudy!
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Kawa ziarnista jakości specialty z Gwatemali wypalona przez warszawską palarnię HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.
W jej smaku pojawiają się nuty ciemnej czekolady, czerwonych owoców i brązowego cukru. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
Mieszanka składa się z kaw:
- 100% Gwatemala
Opinia roastera:
NAJZABAWNIEJSZE HUEHUE ESPRESSO!
I naprawdę kompleksowe, bo ta nazwa – Gwatemala Huehuetenango – to wcale nie żart! Huehuetenango to prowincja na północnym zachodzie Gwatemali, około 265km od stolicy. To obszar rolniczy, na którym uprawia się także kawę. Zapierające dech w piersiach widoki, wysokość i klimat, wręcz idealne do uprawy kawowca – to da się poczuć w tej kawce! Ziarna z Gwatemali to alternatywa dla klasycznych Brazylii, propozycja dla tych, którzy szukają odmiany od czekoladowo-orzechowych nut – opcji bardziej owocowej, ale nie przesadzonej! Szociki espresso z tych ziaren to może i nie rozpędzony metal, ale spokojnie klasyka dobrego rocka – dużo się dzieje, same znane przeboje, bez cienia nudy!
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Kawa ziarnista jakości specialty z Gwatemali wypalona przez warszawską palarnię HAYB. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.
W jej smaku pojawiają się nuty ciemnej czekolady, czerwonych owoców i brązowego cukru. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Odmiana: Caturra, Catuai, Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do parzenia w ekspresie ciśnieniowym i kawiarce. W jej smaku wyczujesz owocowe nuty soczystej pomarańczy oraz słodycz dżemu morelowego i mlecznej czekolady.
ZIARNO
Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia
Region: Cauca
Metoda obróbki: Washed
To Kolumbia z regionu Cauca, odmiany Cattura oraz Castillo, rosnąca dość wysoko, bo 1700-2000m. Sam projekt jest zbiorem rolników mikroplantacji, którzy produkują kawę w tym regionie.
PARZENIE
70 mikronów (18g), w wersji z Comandante 6. klik (18,5g)
Uzysk: 34g/25 sec
Bardzo, bardzo, BARDZO zbalansowane espresso (HAYBpresso), w którym czuć słodycz oraz kwasowość na zbliżonym poziomie. Superfajne jedwabne body, dużo pomarańczy, karmelu i czekolady. Wraz ze spadkiem temperatury, na pierwszy plan wybijają się deserowe nuty, a w tle pojawia się brzoskwinia. Finisz natomiast jest bardzo słodki, długi, wyjątkowo przyjemny. Ta Kolumbia dobrze współgra z mlekiem. W takim połączeniu znika kwasowość, a zjawia się więcej nut mlecznej czekolady i łagodnego kakao. Gorąco polecamy wszystkim, którzy lubią tak zbalansowane kawy.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do parzenia w ekspresie ciśnieniowym i kawiarce. W jej smaku wyczujesz owocowe nuty soczystej pomarańczy oraz słodycz dżemu morelowego i mlecznej czekolady.
ZIARNO
Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia
Region: Cauca
Metoda obróbki: Washed
To Kolumbia z regionu Cauca, odmiany Cattura oraz Castillo, rosnąca dość wysoko, bo 1700-2000m. Sam projekt jest zbiorem rolników mikroplantacji, którzy produkują kawę w tym regionie.
PARZENIE
70 mikronów (18g), w wersji z Comandante 6. klik (18,5g)
Uzysk: 34g/25 sec
Bardzo, bardzo, BARDZO zbalansowane espresso (HAYBpresso), w którym czuć słodycz oraz kwasowość na zbliżonym poziomie. Superfajne jedwabne body, dużo pomarańczy, karmelu i czekolady. Wraz ze spadkiem temperatury, na pierwszy plan wybijają się deserowe nuty, a w tle pojawia się brzoskwinia. Finisz natomiast jest bardzo słodki, długi, wyjątkowo przyjemny. Ta Kolumbia dobrze współgra z mlekiem. W takim połączeniu znika kwasowość, a zjawia się więcej nut mlecznej czekolady i łagodnego kakao. Gorąco polecamY wszystkim, którzy lubią tak zbalansowane kawy.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W profilu sensorycznym palarni są nuty kandyzowanych owoców, migdałów i białej czekolady.
Mieszanka składa się z kaw:
- 100% Peru
Opinia roastera:
…między Brazylią a Gwatemalą
W sam środek deseru, PERUńsko dobre…
Cajamarca – jeśli szukasz miejsca, gdzie naprawdę królował Tupac, to proszę – oto Twoje miejsce. Wprawdzie był to Tupac Yupanqui i jakoś pod koniec XV w., ale liczy się… Ten żyzny górski region tego górskiego kraju wydaje się być wymarzonym miejscem na uprawę kawy – zatem proszę, marzenie spełnione.
Nasze Peru Espresso to smaki gdzieś między brazylijską czekoladą z orzechami i gwatemalską czekoladą o owocowym charakterze. To taka muzyka, do której będą chętnie pląsać Twoje ciocie i Twoi znajomi miłośnicy retrobrzmienia z nowoczesnym twistem.
Ale to nadal espresso!
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W profilu sensorycznym palarni są nuty kandyzowanych owoców, migdałów i białej czekolady.
Mieszanka składa się z kaw:
- 100% Peru
Opinia roastera:
…między Brazylią a Gwatemalą
W sam środek deseru, PERUńsko dobre…
Cajamarca – jeśli szukasz miejsca, gdzie naprawdę królował Tupac, to proszę – oto Twoje miejsce. Wprawdzie był to Tupac Yupanqui i jakoś pod koniec XV w., ale liczy się… Ten żyzny górski region tego górskiego kraju wydaje się być wymarzonym miejscem na uprawę kawy – zatem proszę, marzenie spełnione.
Nasze Peru Espresso to smaki gdzieś między brazylijską czekoladą z orzechami i gwatemalską czekoladą o owocowym charakterze. To taka muzyka, do której będą chętnie pląsać Twoje ciocie i Twoi znajomi miłośnicy retrobrzmienia z nowoczesnym twistem.
Ale to nadal espresso!
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Letnia, funkowa eksplozja owoców, kwiatów i słodyczy! To mieszanka dwóch rodzajów arabiki jakości speciality z Etiopii, wypalonych przez warszawską palarnię HAYB. Kawa palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć lekkie nuty czerwonych owoców, jagód oraz czekoladową słodycz.
Idealnie sprawdzi się w klasycznym espresso, kawach mlecznych oraz w espresso tonic i espresso affogato.
Mieszanka składa się z kaw:
- 50% Ethiopia Sidamo (washed)
- 50% Etiopia Guji (natural)
Opinia roastera:
WTF? OWOCOWY BLEND POD ESPRESSO?
Pink Espresso Blend to nadal dobrze znany funk i to z najlepszym groovem! Połączyliśmy ziarna z Etiopii – w obróbce mytej i naturalnej, żeby uzyskać szalone espresso, jak najbardziej owocowe, z wysoką słodyczą i rześką kwasowością. WHAT THE FUNK to eksplozja w każdym szocie! Wciąż zmieniamy kawę w FUNK – a to dalej to nasz najbardziej przebojowy blend, po którym możesz spodziewać się solidnego uderzenia wysokich owocowych tonów, podbitych głębokim czekoladowym basem.
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Letnia, funkowa eksplozja owoców, kwiatów i słodyczy! To mieszanka dwóch rodzajów arabiki jakości speciality z Etiopii, wypalonych przez warszawską palarnię HAYB. Kawa palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć lekkie nuty czerwonych owoców, jagód oraz czekoladową słodycz.
Idealnie sprawdzi się w klasycznym espresso, kawach mlecznych oraz w espresso tonic i espresso affogato.
Mieszanka składa się z kaw:
- 50% Ethiopia Sidamo (washed)
- 50% Etiopia Guji (natural)
Opinia roastera:
WTF? OWOCOWY BLEND POD ESPRESSO?
Pink Espresso Blend to nadal dobrze znany funk i to z najlepszym groovem! Połączyliśmy ziarna z Etiopii – w obróbce mytej i naturalnej, żeby uzyskać szalone espresso, jak najbardziej owocowe, z wysoką słodyczą i rześką kwasowością. WHAT THE FUNK to eksplozja w każdym szocie! Wciąż zmieniamy kawę w FUNK – a to dalej to nasz najbardziej przebojowy blend, po którym możesz spodziewać się solidnego uderzenia wysokich owocowych tonów, podbitych głębokim czekoladowym basem.
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalanych przez warszawską HAYB. W paczce znajdziesz ziarna z Brazylii i Gwatemali. Kawa palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku dominuje słodycz o nutach czekolady, migdałów i suszonych owoców. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
Opinia roastera:
ZŁOTY ŚRODEK – BLEND NA SŁODKO, Z OWOCAMI
Yellow Espresso Blend to kawa słodsza w smaku niż nasz Black, bardziej owocowa, z ciut wyższą kwasowością. Doskonały wybór dla kogoś, kto lubi szukać ciekawych smaków w swojej codziennej filiżance espresso! To także połączenie dwóch naszych bestsellerowych kaw – espresso z Brazylii i espresso z Gwatemali, równo po połowie. Jeżeli ta pierwsza jest dla Ciebie zbyt stereotypowo-orzechowa, a druga zbyt szalenie-owocowa, to właśnie Yellow Espresso Blend jest rozwiązaniem!
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalanych przez warszawską HAYB. W paczce znajdziesz ziarna z Brazylii i Gwatemali. Kawa palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku dominuje słodycz o nutach czekolady, migdałów i suszonych owoców. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
Opinia roastera:
ZŁOTY ŚRODEK – BLEND NA SŁODKO, Z OWOCAMI
Yellow Espresso Blend to kawa słodsza w smaku niż nasz Black, bardziej owocowa, z ciut wyższą kwasowością. Doskonały wybór dla kogoś, kto lubi szukać ciekawych smaków w swojej codziennej filiżance espresso! To także połączenie dwóch naszych bestsellerowych kaw – espresso z Brazylii i espresso z Gwatemali, równo po połowie. Jeżeli ta pierwsza jest dla Ciebie zbyt stereotypowo-orzechowa, a druga zbyt szalenie-owocowa, to właśnie Yellow Espresso Blend jest rozwiązaniem!
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalanych przez warszawską HAYB. W paczce znajdziesz ziarna z Brazylii i Gwatemali. Kawa palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku dominuje słodycz o nutach czekolady, migdałów i suszonych owoców. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
Mieszanka składa się z kaw:
- 50% Brazylia
- 50% Gwatemala
Opinia roastera:
CIEMNO/ZŁOTY ŚRODEK – BLEND NA SŁODKO, NA CIEMNO
Wydłużony roast zwiększa odczucie słodyczy i pełni, a także jeszcze mocniej redukuje kwasowość. To DARK Yellow Espresso Blend! W profilu sensorycznym znajdziesz wciąż te same, dobrze znane Ci z klasyków smaki – ale nieco podkręcone, bardziej w stronę słodyczy i czekolady. My szczególnie polecamy ten wariant pod domowe ekspresy automatyczne. Espresso, Americano, kawa mleczna – każda z tych opcji wyjdzie super!
Yellow Espresso Blend to kawa słodsza w smaku niż nasz Black, a w wersji DARK jeszcze obniżyliśmy jej kwasowość – ma też nieco mniej owoców, ale wyraźniejsze nuty czekolady i orzechów. Doskonały kompromis między soczystością a klasycznym espresso. To także połączenie dwóch naszych bestsellerowych kaw – espresso z Brazylii i espresso z Gwatemali, równo po połowie.
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalanych przez warszawską HAYB. W paczce znajdziesz ziarna z Brazylii i Gwatemali. Kawa palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku dominuje słodycz o nutach czekolady, migdałów i suszonych owoców. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
Mieszanka składa się z kaw:
- 50% Brazylia
- 50% Gwatemala
Opinia roastera:
CIEMNO/ZŁOTY ŚRODEK – BLEND NA SŁODKO, NA CIEMNO
Wydłużony roast zwiększa odczucie słodyczy i pełni, a także jeszcze mocniej redukuje kwasowość. To DARK Yellow Espresso Blend! W profilu sensorycznym znajdziesz wciąż te same, dobrze znane Ci z klasyków smaki – ale nieco podkręcone, bardziej w stronę słodyczy i czekolady. My szczególnie polecamy ten wariant pod domowe ekspresy automatyczne. Espresso, Americano, kawa mleczna – każda z tych opcji wyjdzie super!
Yellow Espresso Blend to kawa słodsza w smaku niż nasz Black, a w wersji DARK jeszcze obniżyliśmy jej kwasowość – ma też nieco mniej owoców, ale wyraźniejsze nuty czekolady i orzechów. Doskonały kompromis między soczystością a klasycznym espresso. To także połączenie dwóch naszych bestsellerowych kaw – espresso z Brazylii i espresso z Gwatemali, równo po połowie.
Metody parzenia:
O palarni:
HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Kawa ziarnista jakości specialty z Gwatemali wypalona przez warszawską palarnię HAYB. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.
W jej smaku pojawiają się nuty ciemnej czekolady, czerwonych owoców i brązowego cukru. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Odmiana: Caturra, Catuai, Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Najniższa cena: 38,00 zł
38,00 zł
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!