Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Filtrowanie i sortowanie
1 - 32 produktów z 32 dostępnych
Nowość
HAYB x Many Mornings - Kostaryka La Guaca Honey Espresso 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 22.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w palarni HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do parzenia w ekspresie ciśnieniowym i kawiarce. W jej smaku wyczujesz owocowe nuty ananasa, mango i suszonej figi. Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka Region: Chirripo Farma: La Fila Producent: Ureña Rojas Family Metoda obróbki: Honey Położenie upraw: 1700 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktów Wybrane ziarna pochodzą z plantacji La fila w Cafe Rivense, która znajduje się w środkowo-południowej części Kostaryki, w mikroregionie o nazwie Chirripó. Café Rivense to rodzinny mikromłyn, założony w 2005 roku autorstwa Regulo Ureña i Isabel Rojas. Ich synowie – Ricardo, Mario, Esteban i Luis – są głęboko zaangażowani w prowadzenie firmy oraz gospodarstwa rolnego. Każdy jest tu odpowiedzialny za poszczególne zadania, w których się specjalizuje, dzięki czemu wszystko tu chodzi jak masełko! Niezależność Cafe Rivense robi wrażenie! Ta farma jest jednynm z pionierów takiego podejścia do kawy w Kostaryce! Przez lata rozwoju udało im się przejąć kontrolę nad każdym etapem produkcji! Dosłownie od zbierania wiśni, poprzez obróbki do załadunku i plombowania kontenera, który wywożą niezależnie. To kawał roboty, dzięki któremu już drugi rok z rzędu mamy w swojej palarni ten rarytasik. Wybrana obróbka dla tych wiśni to sealed fermentation honey - czyli przedłużona fermentacja, i dużo zostawionego miąższu na ziarnie. To ona gra tu główne skrzypce! Wypadkową tego jest bardzo tropikalny i soczysty smak zaparzonej kawci! 
HAYB - Black Espresso Blend 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 12.06.2024

Mieszanka wysokiej jakości ziarna arabiki oraz indyjskiej robusty, wypalana w warszawskiej HAYB. W paczce znajdziesz ziarno z Brazylii i Indii. Kawa palona w ciemnym stopniu - we Włoskim stylu, sprawdzi się pod espresso i do kawiarek. Po zaparzeniu jest gęsta i kremowa, o nutach gorzkiej czekolady, orzechów i melasy. Doskonała zarówno dla miłośników czarnych kaw, jak i napojów mlecznych. Mieszanka składa się z kaw: - Brazylia Cerrado (80%) - Indie Parchment (20%) Opinia roastera: To klasyka w czystym wydaniu, we włoskim stylu, dla kawowych tradycjonalistów. Polecamy jako mocne espresso lub bazę do kaw mlecznych. Dużo ciemnej czekolady, prażonych orzechów, melasy. To gęsta, słodka, mocna i wyrazista kawa! Ideał dla tych, co nie lubią kwasowości w kawie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Yellow Espresso Blend 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 26.04.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalanych przez warszawską HAYB. W paczce znajdziesz ziarna z Brazylii i Gwatemali. Kawa palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku dominuje słodycz o nutach czekolady, migdałów i suszonych owoców. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka. Opinia roastera: ZŁOTY ŚRODEK – BLEND NA SŁODKO, Z OWOCAMI Yellow Espresso Blend to kawa słodsza w smaku niż nasz Black, bardziej owocowa, z ciut wyższą kwasowością. Doskonały wybór dla kogoś, kto lubi szukać ciekawych smaków w swojej codziennej filiżance espresso! To także połączenie dwóch naszych bestsellerowych kaw – espresso z Brazylii i espresso z Gwatemali, równo po połowie. Jeżeli ta pierwsza jest dla Ciebie zbyt stereotypowo-orzechowa, a druga zbyt szalenie-owocowa, to właśnie Yellow Espresso Blend jest rozwiązaniem! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Gwatemala Dark Espresso 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 25.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Gwatemali wypalona przez warszawską palarnię HAYB. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku pojawiają się nuty ciemnej czekolady, czerwonych owoców i brązowego cukru. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka. Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: Huehuetenango Odmiana: Caturra, Catuai, Bourbon Metoda obróbki: Washed
HAYB - Yellow Espresso Blend 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 21.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalanych przez warszawską HAYB. W paczce znajdziesz ziarna z Brazylii i Gwatemali. Kawa palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku dominuje słodycz o nutach czekolady, migdałów i suszonych owoców. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka. Opinia roastera: ZŁOTY ŚRODEK – BLEND NA SŁODKO, Z OWOCAMI Yellow Espresso Blend to kawa słodsza w smaku niż nasz Black, bardziej owocowa, z ciut wyższą kwasowością. Doskonały wybór dla kogoś, kto lubi szukać ciekawych smaków w swojej codziennej filiżance espresso! To także połączenie dwóch naszych bestsellerowych kaw – espresso z Brazylii i espresso z Gwatemali, równo po połowie. Jeżeli ta pierwsza jest dla Ciebie zbyt stereotypowo-orzechowa, a druga zbyt szalenie-owocowa, to właśnie Yellow Espresso Blend jest rozwiązaniem! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Espresso Starter Pack 5 x 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 30.04.2024

Zestaw pięciu 250-gramowych opakowań kaw pod espresso, wypalonych przez warszawską palarnię HAYB. Ziarno jest wypalone w średnim stopniu, doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.  W skład zestawu wchodzą: - Yellow Espresso Blend - Kawa ziarnista 250g - Blue Espresso Blend - Kawa ziarnista 250g - Black Espresso Blend - Kawa ziarnista 250g - Brasil Espresso - Kawa ziarnista 250g - Guatemala Espresso - Kawa ziarnista 250g
Nowość
HAYB x Coffeedesk x Funky Fluid - Barrel Aged Peru Cajamarca Espresso 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 19.06.2024

Limitowana kawa ziarnista jakości specialty z Peru, wypalona średnio pod espresso, przez HAYB we współpracy z Coffeedesk i Funky Fluid. A to funky rzecz! A dokładniej pyszniutka kawka, totalna limitka - dostępna tylko w Coffeedesku. Funky Fluid dostarczyli kozacką beczkę, która niegdyś była domem dla bourbonu Four Roses, a następnie matką dla piwka Porter. Na tym się piękna przygoda nie kończy, bo HAYB nasypał tam ziaren mytego Peru i BANG - zadziała się magia. Małe leżakowanie, staranny wypał - i wyszła z tej beki niesamowicie wyrazista, soczysta kawka. Z beczkowej dębiny do ziaren przeszły mocne aromaty bourbonu i  mlecznej czekolady. Podbiły się też nuty kandyzowanych owoców, które chowały się wcześniej w ziarenkach. Jest dobrze! Kraj pochodzenia kawy: Peru Region: Cajamarca Odmiana: Mundo Novo, Bourbon, Caturra, Catimor Metoda obróbki: Washed, Barrel Aged Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
HAYB - Brasil Espresso 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 12.06.2024

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz - można tu wyczuć nuty karmelu, czekolady i nugatu. Gęsta, o wysokim body. Kraj pochodzenia: Brazylia Region: Cerrado Odmiana: Mundo Novo, Yellow Catuai Wysokość upraw: 1500 m n.p.m. Metoda obróbki: Natural Opinia roastera: Brazylijskie ziarna Cerrado od HAYB są idealne pod codzienne espresso i kawy mleczne – wysokie body i ta piękna słodycz czynią z nich naprawdę znakomitą kawę. Klasyka gatunku – wszystko to, czego szukasz w swoim espresso! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Pink Espresso Blend WTF 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 22.05.2024

Letnia, funkowa eksplozja owoców, kwiatów i słodyczy! To mieszanka dwóch rodzajów arabiki jakości speciality z Etiopii, wypalonych przez warszawską palarnię HAYB. Kawa palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć lekkie nuty czerwonych owoców,  jagód oraz czekoladową słodycz. Idealnie sprawdzi się w klasycznym espresso, kawach mlecznych oraz w espresso tonic i espresso affogato. Mieszanka składa się z kaw: - 50% Ethiopia Sidamo (washed) - 50% Etiopia Guji (natural) Opinia roastera: WTF? OWOCOWY BLEND POD ESPRESSO? Pink Espresso Blend to nadal dobrze znany funk i to z najlepszym groovem! Połączyliśmy ziarna z Etiopii – w obróbce mytej i naturalnej, żeby uzyskać szalone espresso, jak najbardziej owocowe, z wysoką słodyczą i rześką kwasowością. WHAT THE FUNK to eksplozja w każdym szocie! Wciąż zmieniamy kawę w FUNK – a to dalej to nasz najbardziej przebojowy blend, po którym możesz spodziewać się solidnego uderzenia wysokich owocowych tonów, podbitych głębokim czekoladowym basem. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Black Espresso Blend 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 12.06.2024

Mieszanka wysokiej jakości ziarna arabiki oraz indyjskiej robusty, wypalana w warszawskiej HAYB. W paczce znajdziesz ziarno z Brazylii i Indii. Kawa palona w ciemnym stopniu - we Włoskim stylu, sprawdzi się pod espresso i do kawiarek. Po zaparzeniu jest gęsta i kremowa, o nutach gorzkiej czekolady, orzechów i melasy. Doskonała zarówno dla miłośników czarnych kaw, jak i napojów mlecznych. Mieszanka składa się z kaw: - Brazylia Cerrado (80%) - Indie Parchment (20%) Opinia roastera: To klasyka w czystym wydaniu, we włoskim stylu, dla kawowych tradycjonalistów. Polecamy jako mocne espresso lub bazę do kaw mlecznych. Dużo ciemnej czekolady, prażonych orzechów, melasy. To gęsta, słodka, mocna i wyrazista kawa! Ideał dla tych, co nie lubią kwasowości w kawie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Brasil Espresso Dark 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 12.06.2024

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz - można tu wyczuć nuty karmelu, czekolady i nugatu. Gęsta, o wysokim body. Mieszanka składa się z kaw: - 40% Brazylia Cerrado - 40% Gwatemala Huehuetenango - 20% Etiopia Sidamo Opinia roastera: KLASYKA ESPRESSO – TYLKO, ŻE BARDZIEJ INTENSYWNA Wydłużony roast zwiększa odczucie słodyczy i pełni, a także jeszcze mocniej redukuje kwasowość. To DARK Brazylia Cerrado Patrocinio! W profilu sensorycznym znajdziecie wciąż te same, dobrze znane Wam z klasyków smaki – ale nieco podkręcone, bardziej w stronę słodyczy i czekolady. My szczególnie polecamy ten wariant pod domowe ekspresy automatyczne. Espresso, Americano, kawa mleczna – każda z tych opcji wyjdzie super! Brazylijska kawa jest klasykiem i absolutną praprzyczyną każdego blendu pod espresso w HAYB – co byśmy bez niej zrobili? Na bank nie tak dobre kawy. 15 kilometrów na wschód od Patrocinio, znajdziesz zbiór gospodarstw rolnych i plantacji, które są na swój sposób wyjątkowe. Tutaj gleba jest inna: pełna składników odżywczych i obfitująca w niezwykłe minerały, wszystkie te uprawy znajdują się w kraterze uśpionego wulkanu, zwanego przez tubylców Chapadão de Ferro, co tłumaczy się jako „Płaskowyż Żelazny”. Unikalne czynniki glebowe połączone są z ciepłym i wilgotnym latem oraz łagodną i suchą zimą. Sam czynnik naturalny nie wystarcza do produkcji wysokiej jakości kawy, ważne, co zrobi z nimi człowiek. Dojrzałe owoce kawy są zbierane i segregowane. Potem pozostawia się je do wyschnięcia w brazylijskim słońcu na rozległych, specjalnie zbudowanych patio. Po osiągnięciu idealnego poziomu wilgotności ziarna są po raz drugi segregowane. Przygotowaliśmy tę kawę dla miłośników słodkich kawek z obniżoną kwasowością, polecamy ją także tym, którzy dopiero wchodzą w świat smaków espresso. W sam raz na start! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Peru Espresso 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 05.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W profilu sensorycznym palarni są nuty kandyzowanych owoców, migdałów i białej czekolady. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Peru Opinia roastera: …między Brazylią a Gwatemalą W sam środek deseru, PERUńsko dobre… Cajamarca – jeśli szukasz miejsca, gdzie naprawdę królował Tupac, to proszę – oto Twoje miejsce. Wprawdzie był to Tupac Yupanqui i jakoś pod koniec XV w., ale liczy się… Ten żyzny górski region tego górskiego kraju wydaje się być wymarzonym miejscem na uprawę kawy – zatem proszę, marzenie spełnione. Nasze Peru Espresso to smaki gdzieś między brazylijską czekoladą z orzechami i gwatemalską czekoladą o owocowym charakterze. To taka muzyka, do której będą chętnie pląsać Twoje ciocie i Twoi znajomi miłośnicy retrobrzmienia z nowoczesnym twistem. Ale to nadal espresso! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Blue Espresso Blend 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 14.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalanych przez warszawską HAYB. W paczce znajdziesz ziarna z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. Kawa palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku dominuje słodycz o nutach mlecznej czekolady, marcepanu i jagód, z delikatną herbacianą nutą i lżejszym body. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka. Mieszanka składa się z kaw: - 40% Brazylia Cerrado - 40% Gwatemala Huehuetenango - 20% Etiopia Sidamo Opinia roastera: FEELING BLUE I NIE CHODZI O SMUTEK Blue Espresso Blend to klasyczne dzieło, ale coś w nim mocno skręca w szaloną awangardę. I nadal mówimy o kawie! Połączyliśmy ziarna z Brazylii, Gwatemali i Etiopii, żeby wyciągnąć z nich mnóstwo słodyczy i gładkości. I mamy to: to jeden z naszych najsłodszych blendów, jest tu słodko, gładko i przyjemnie. Dodatek ziaren z Etiopii wprowadza tu nieco owocowej i herbacianej nuty – jest ciekawiej z każdym łykiem. Niby baza prawie jak Yellow, ale uwierzcie nam – to 20% robi różnicę, bo blendowanie to alchemia! Jeśli kochasz słodkie, gładkie kawki – jesteś w domu Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Brasil Espresso 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 05.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz - można tu wyczuć nuty karmelu, czekolady i nugatu. Gęsta, o wysokim body. Kraj pochodzenia: Brazylia Region: Cerrado Odmiana: Mundo Novo, Yellow Catuai Wysokość upraw: 1500 m n.p.m. Metoda obróbki: Natural Opinia roastera: Brazylijskie ziarna Cerrado od HAYB są idealne pod codzienne espresso i kawy mleczne – wysokie body i ta piękna słodycz czynią z nich naprawdę znakomitą kawę. Klasyka gatunku – wszystko to, czego szukasz w swoim espresso! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Peru Espresso 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 25.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W profilu sensorycznym palarni są nuty kandyzowanych owoców, migdałów i białej czekolady. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Peru Opinia roastera: …między Brazylią a Gwatemalą W sam środek deseru, PERUńsko dobre… Cajamarca – jeśli szukasz miejsca, gdzie naprawdę królował Tupac, to proszę – oto Twoje miejsce. Wprawdzie był to Tupac Yupanqui i jakoś pod koniec XV w., ale liczy się… Ten żyzny górski region tego górskiego kraju wydaje się być wymarzonym miejscem na uprawę kawy – zatem proszę, marzenie spełnione. Nasze Peru Espresso to smaki gdzieś między brazylijską czekoladą z orzechami i gwatemalską czekoladą o owocowym charakterze. To taka muzyka, do której będą chętnie pląsać Twoje ciocie i Twoi znajomi miłośnicy retrobrzmienia z nowoczesnym twistem. Ale to nadal espresso! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Guatemala Espresso 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 25.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Gwatemali wypalona przez warszawską palarnię HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku pojawiają się nuty ciemnej czekolady, czerwonych owoców i brązowego cukru. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Gwatemala Opinia roastera: NAJZABAWNIEJSZE HUEHUE ESPRESSO! I naprawdę kompleksowe, bo ta nazwa – Gwatemala Huehuetenango – to wcale nie żart! Huehuetenango to prowincja na północnym zachodzie Gwatemali, około 265km od stolicy. To obszar rolniczy, na którym uprawia się także kawę. Zapierające dech w piersiach widoki, wysokość i klimat, wręcz idealne do uprawy kawowca – to da się poczuć w tej kawce! Ziarna z Gwatemali to alternatywa dla klasycznych Brazylii, propozycja dla tych, którzy szukają odmiany od czekoladowo-orzechowych nut – opcji bardziej owocowej, ale nie przesadzonej! Szociki espresso z tych ziaren to może i nie rozpędzony metal, ale spokojnie klasyka dobrego rocka – dużo się dzieje, same znane przeboje, bez cienia nudy! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Blue Espresso Blend 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 14.06.2024

Espresso nie musi być zawsze takie samo. Wystarczy do dobrze znanych i lubianych ziaren z Brazylii dodać kilka innych składników, w tym przypadku ziarna z Gwatemali i Etiopii i otrzymujemy podkręconą klasykę - pełną słodyczy mlecznej czekolady i marcepanu wraz z owocowością jagód. Mieszanka składa się z kaw: - 40% Brazylia Cerrado - 40% Gwatemala Huehuetenango - 20% Etiopia Sidamo Opinia roastera: FEELING BLUE I NIE CHODZI O SMUTEK Blue Espresso Blend to klasyczne dzieło, ale coś w nim mocno skręca w szaloną awangardę. I nadal mówimy o kawie! Połączyliśmy ziarna z Brazylii, Gwatemali i Etiopii, żeby wyciągnąć z nich mnóstwo słodyczy i gładkości. I mamy to: to jeden z naszych najsłodszych blendów, jest tu słodko, gładko i przyjemnie. Dodatek ziaren z Etiopii wprowadza tu nieco owocowej i herbacianej nuty – jest ciekawiej z każdym łykiem. Niby baza prawie jak Yellow, ale uwierzcie nam – to 20% robi różnicę, bo blendowanie to alchemia! Jeśli kochasz słodkie, gładkie kawki – jesteś w domu Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Yellow Espresso Blend DARK 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 25.04.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalanych przez warszawską HAYB. W paczce znajdziesz ziarna z Brazylii i Gwatemali. Kawa palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku dominuje słodycz o nutach czekolady, migdałów i suszonych owoców. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka. Mieszanka składa się z kaw: - 50% Brazylia - 50% Gwatemala  Opinia roastera: CIEMNO/ZŁOTY ŚRODEK – BLEND NA SŁODKO, NA CIEMNO Wydłużony roast zwiększa odczucie słodyczy i pełni, a także jeszcze mocniej redukuje kwasowość. To DARK Yellow Espresso Blend! W profilu sensorycznym znajdziesz wciąż te same, dobrze znane Ci z klasyków smaki – ale nieco podkręcone, bardziej w stronę słodyczy i czekolady. My szczególnie polecamy ten wariant pod domowe ekspresy automatyczne. Espresso, Americano, kawa mleczna – każda z tych opcji wyjdzie super! Yellow Espresso Blend to kawa słodsza w smaku niż nasz Black, a w wersji DARK jeszcze obniżyliśmy jej kwasowość – ma też nieco mniej owoców, ale wyraźniejsze nuty czekolady i orzechów. Doskonały kompromis między soczystością a klasycznym espresso. To także połączenie dwóch naszych bestsellerowych kaw – espresso z Brazylii i espresso z Gwatemali, równo po połowie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Brasil Espresso Dark 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 12.06.2024

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz - można tu wyczuć nuty karmelu, czekolady i nugatu. Gęsta, o wysokim body. Opinia roastera: KLASYKA ESPRESSO – TYLKO, ŻE BARDZIEJ INTENSYWNA Wydłużony roast zwiększa odczucie słodyczy i pełni, a także jeszcze mocniej redukuje kwasowość. To DARK Brazylia Cerrado Patrocinio! W profilu sensorycznym znajdziecie wciąż te same, dobrze znane Wam z klasyków smaki – ale nieco podkręcone, bardziej w stronę słodyczy i czekolady. My szczególnie polecamy ten wariant pod domowe ekspresy automatyczne. Espresso, Americano, kawa mleczna – każda z tych opcji wyjdzie super! Brazylijska kawa jest klasykiem i absolutną praprzyczyną każdego blendu pod espresso w HAYB – co byśmy bez niej zrobili? Na bank nie tak dobre kawy. 15 kilometrów na wschód od Patrocinio, znajdziesz zbiór gospodarstw rolnych i plantacji, które są na swój sposób wyjątkowe. Tutaj gleba jest inna: pełna składników odżywczych i obfitująca w niezwykłe minerały, wszystkie te uprawy znajdują się w kraterze uśpionego wulkanu, zwanego przez tubylców Chapadão de Ferro, co tłumaczy się jako „Płaskowyż Żelazny”. Unikalne czynniki glebowe połączone są z ciepłym i wilgotnym latem oraz łagodną i suchą zimą. Sam czynnik naturalny nie wystarcza do produkcji wysokiej jakości kawy, ważne, co zrobi z nimi człowiek. Dojrzałe owoce kawy są zbierane i segregowane. Potem pozostawia się je do wyschnięcia w brazylijskim słońcu na rozległych, specjalnie zbudowanych patio. Po osiągnięciu idealnego poziomu wilgotności ziarna są po raz drugi segregowane. Przygotowaliśmy tę kawę dla miłośników słodkich kawek z obniżoną kwasowością, polecamy ją także tym, którzy dopiero wchodzą w świat smaków espresso. W sam raz na start! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Etiopia Natural Espresso 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 22.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz - można tu wyczuć nuty mlecznej czekolady, truskawek i bergamotki. Kraj pochodzenia: Etiopia Region: Guji Metoda obróbki: Natural
HAYB - Kolumbia San Sebastian Espresso 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 26.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do parzenia w ekspresie ciśnieniowym i kawiarce. W jej smaku wyczujesz owocowe nuty soczystej pomarańczy oraz słodycz dżemu morelowego i mlecznej czekolady. ZIARNO Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Cauca Metoda obróbki: Washed To Kolumbia z regionu Cauca, odmiany Cattura oraz Castillo, rosnąca dość wysoko, bo 1700-2000m. Sam projekt jest zbiorem rolników mikroplantacji, którzy produkują kawę w tym regionie. PARZENIE 70 mikronów (18g), w wersji z Comandante 6. klik (18,5g) Uzysk: 34g/25 sec Bardzo, bardzo, BARDZO zbalansowane espresso (HAYBpresso), w którym czuć słodycz oraz kwasowość na zbliżonym poziomie. Superfajne jedwabne body, dużo pomarańczy, karmelu i czekolady. Wraz ze spadkiem temperatury, na pierwszy plan wybijają się deserowe nuty, a w tle pojawia się brzoskwinia. Finisz natomiast jest bardzo słodki, długi, wyjątkowo przyjemny. Ta Kolumbia dobrze współgra z mlekiem. W takim połączeniu znika kwasowość, a zjawia się więcej nut mlecznej czekolady i łagodnego kakao. Gorąco polecamy wszystkim, którzy lubią tak zbalansowane kawy.
HAYB - Pink Espresso Blend WTF 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 30.04.2024

Letnia, funkowa eksplozja owoców, kwiatów i słodyczy! To mieszanka dwóch rodzajów arabiki jakości speciality z Etiopii, wypalonych przez warszawską palarnię HAYB. Kawa palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć lekkie nuty czerwonych owoców,  jagód oraz czekoladową słodycz. Idealnie sprawdzi się w klasycznym espresso, kawach mlecznych oraz w espresso tonic i espresso affogato. Mieszanka składa się z kaw: - 50% Ethiopia Sidamo (washed) - 50% Etiopia Guji (natural) Opinia roastera: WTF? OWOCOWY BLEND POD ESPRESSO? Pink Espresso Blend to nadal dobrze znany funk i to z najlepszym groovem! Połączyliśmy ziarna z Etiopii – w obróbce mytej i naturalnej, żeby uzyskać szalone espresso, jak najbardziej owocowe, z wysoką słodyczą i rześką kwasowością. WHAT THE FUNK to eksplozja w każdym szocie! Wciąż zmieniamy kawę w FUNK – a to dalej to nasz najbardziej przebojowy blend, po którym możesz spodziewać się solidnego uderzenia wysokich owocowych tonów, podbitych głębokim czekoladowym basem. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Brasil+ Espresso 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 13.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii wypalona w palarni HAYB. Palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć wielowarstwową słodycz przypominającą mleczną czekoladę, nugat oraz żółte owoce. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Brazylia Opinia roastera: BRAZYLIJSKIE ESPRESSO, ALE BARDZIEJ „+” oznacza coś więcej – a to jest pyszna brazylka, tylko jeszcze bardziej, więcej, mocniej. Nasza Brazylia na poważnym dopingu! Sprowadziliśmy to ziarno bezpośrednio od farmera Marcio Borges Castro Alvesa, który prowadzi farmę Fazenda Barinas. Taka forma importu kawy przekłada się na pełną kontrolę nad jakością surowca, komplet informacji o pochodzeniu oraz pewność, że Ci, którzy ją uprawiają, są uczciwie wynagradzani. Czego konkretnie możesz spodziewać się po tym ziarnie? Tego, czego po najlepszej Brazylii, tylko więcej, bardziej – po prostu z plusem! Brazylia+ Fazenda Barinas to kawa bardzo kompleksowa, ale bez zbędnych udziwnień, doskonała zarówno jako espresso oraz jako baza do kaw mlecznych. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Guatemala Espresso 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 25.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Gwatemali wypalona przez warszawską palarnię HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku pojawiają się nuty ciemnej czekolady, czerwonych owoców i brązowego cukru. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Gwatemala Opinia roastera: NAJZABAWNIEJSZE HUEHUE ESPRESSO! I naprawdę kompleksowe, bo ta nazwa – Gwatemala Huehuetenango – to wcale nie żart! Huehuetenango to prowincja na północnym zachodzie Gwatemali, około 265km od stolicy. To obszar rolniczy, na którym uprawia się także kawę. Zapierające dech w piersiach widoki, wysokość i klimat, wręcz idealne do uprawy kawowca – to da się poczuć w tej kawce! Ziarna z Gwatemali to alternatywa dla klasycznych Brazylii, propozycja dla tych, którzy szukają odmiany od czekoladowo-orzechowych nut – opcji bardziej owocowej, ale nie przesadzonej! Szociki espresso z tych ziaren to może i nie rozpędzony metal, ale spokojnie klasyka dobrego rocka – dużo się dzieje, same znane przeboje, bez cienia nudy! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Kolumbia Condor Decaf Kawa Bezkofeinowa Espresso 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 26.04.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, marcepanu i dżemu pomarańczowego.   Kraj pochodzenia ziaren: Kolumbia Metoda obróbki: Sugar Cane Process  
HAYB - Etiopia Natural Espresso 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 22.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz - można tu wyczuć nuty mlecznej czekolady, truskawek i bergamotki. Kraj pochodzenia: Etiopia Region: Guji Metoda obróbki: Natural
HAYB - Dark Espresso Starter Pack 4 x 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 27.03.2024

Zestaw czterech kaw ziarnistych jakości specialty wypalonych przez HAYB. Palone w ciemnym stopniu, świetnie sprawdzą się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. To doskonały sposób na spróbowanie kaw różnego pochodzenia, o różnych profilach smakowych. Kawy w zestawie pochodzą z serii Dark Espresso: 1 x 250g kawy ziarnistej Dark Brasil 1 x 250g kawy ziarnistej Dark Guatemala 1 x 250g kawy ziarnistej Black Espresso Blend 1 x 250g kawy ziarnistej Dark Yellow Espresso Blend
HAYB - Brasil+ Espresso 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 18.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii wypalona w palarni HAYB. Palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć wielowarstwową słodycz przypominającą mleczną czekoladę, nugat oraz żółte owoce. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Brazylia Opinia roastera: BRAZYLIJSKIE ESPRESSO, ALE BARDZIEJ „+” oznacza coś więcej – a to jest pyszna brazylka, tylko jeszcze bardziej, więcej, mocniej. Nasza Brazylia na poważnym dopingu! Sprowadziliśmy to ziarno bezpośrednio od farmera Marcio Borges Castro Alvesa, który prowadzi farmę Fazenda Barinas. Taka forma importu kawy przekłada się na pełną kontrolę nad jakością surowca, komplet informacji o pochodzeniu oraz pewność, że Ci, którzy ją uprawiają, są uczciwie wynagradzani. Czego konkretnie możesz spodziewać się po tym ziarnie? Tego, czego po najlepszej Brazylii, tylko więcej, bardziej – po prostu z plusem! Brazylia+ Fazenda Barinas to kawa bardzo kompleksowa, ale bez zbędnych udziwnień, doskonała zarówno jako espresso oraz jako baza do kaw mlecznych. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Kolumbia San Sebastian Espresso 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 05.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do parzenia w ekspresie ciśnieniowym i kawiarce. W jej smaku wyczujesz owocowe nuty soczystej pomarańczy oraz słodycz dżemu morelowego i mlecznej czekolady. ZIARNO Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Cauca Metoda obróbki: Washed To Kolumbia z regionu Cauca, odmiany Cattura oraz Castillo, rosnąca dość wysoko, bo 1700-2000m. Sam projekt jest zbiorem rolników mikroplantacji, którzy produkują kawę w tym regionie. PARZENIE 70 mikronów (18g), w wersji z Comandante 6. klik (18,5g) Uzysk: 34g/25 sec Bardzo, bardzo, BARDZO zbalansowane espresso (HAYBpresso), w którym czuć słodycz oraz kwasowość na zbliżonym poziomie. Superfajne jedwabne body, dużo pomarańczy, karmelu i czekolady. Wraz ze spadkiem temperatury, na pierwszy plan wybijają się deserowe nuty, a w tle pojawia się brzoskwinia. Finisz natomiast jest bardzo słodki, długi, wyjątkowo przyjemny. Ta Kolumbia dobrze współgra z mlekiem. W takim połączeniu znika kwasowość, a zjawia się więcej nut mlecznej czekolady i łagodnego kakao. Gorąco polecamY wszystkim, którzy lubią tak zbalansowane kawy.
HAYB - Yellow Espresso Blend DARK 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 10.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalanych przez warszawską HAYB. W paczce znajdziesz ziarna z Brazylii i Gwatemali. Kawa palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku dominuje słodycz o nutach czekolady, migdałów i suszonych owoców. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka. Mieszanka składa się z kaw: - 50% Brazylia - 50% Gwatemala  Opinia roastera: CIEMNO/ZŁOTY ŚRODEK – BLEND NA SŁODKO, NA CIEMNO Wydłużony roast zwiększa odczucie słodyczy i pełni, a także jeszcze mocniej redukuje kwasowość. To DARK Yellow Espresso Blend! W profilu sensorycznym znajdziesz wciąż te same, dobrze znane Ci z klasyków smaki – ale nieco podkręcone, bardziej w stronę słodyczy i czekolady. My szczególnie polecamy ten wariant pod domowe ekspresy automatyczne. Espresso, Americano, kawa mleczna – każda z tych opcji wyjdzie super! Yellow Espresso Blend to kawa słodsza w smaku niż nasz Black, a w wersji DARK jeszcze obniżyliśmy jej kwasowość – ma też nieco mniej owoców, ale wyraźniejsze nuty czekolady i orzechów. Doskonały kompromis między soczystością a klasycznym espresso. To także połączenie dwóch naszych bestsellerowych kaw – espresso z Brazylii i espresso z Gwatemali, równo po połowie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - What The Funk Barrel Aged Espresso 250g

Producent: HAYB

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W profilu sensorycznym palarni są nuty poziomki, wanilii i wiśni w rumie. Kraj pochodzenia: Etiopia Region: Guji / Yirgacheffe Obróbka: Washed / Natural

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

HAYB x Coffee Spots - Etiopia Kabira Natural Espresso 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 30.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W profilu sensorycznym palarni są nuty hibiskusa, dojrzałej wiśni, mango i gorzkiej czekolady. Kraj pochodzenia: Etiopia Region: Agaro, Jimma Odmiana: Heirloom Obróbka: Natural Położenie upraw: 2000 - 2100 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86.25 Na gęsty i słodki espresso szocik! Mustefa Abakeno to już marka własna! To rolnik pochodzący z regionu Jimma w zachodniej Etiopii. Zarządza rozległą, 18-hektarową farmą położoną na imponującej wysokości 2040 metrów nad poziomem morza. Jego gospodarstwo jest świadectwem bogatego dziedzictwa kawowego Etiopii, zawiera różnorodne odmiany kawy pochodzące z cenionego centrum badawczego Jimma. Procesując kawę Mustefa umiejętnie łączy tradycję i innowację, tworząc wyjątkowe ziarna kawy. To wszystko zmieściło się także w tych ziarenkach. Słodki, soczysty, gęsty szocik. Pyszny solo i z mleczkiem!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!