Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot

Jaka kawa do ekspresu automatycznego będzie najlepsza?

Ekspresy automatyczne to sprytne maszyny, wyczarują Ci ulubioną kawę, nawet jeśli o poranku nie wiesz jak się nazywasz. Wiadomo jednak, że sam ekspres kawy nie robi, potrzebne są jeszcze ziarna wysokiej jakości. Jaka kawa do ekspresu automatycznego jest najlepsza?

Jaką kawę wybrać do ekspresu automatycznego?

Kawa do ekspresu automatycznego powinna być wypalona z myślą o parzeniu espresso. Ziarnista kawa specialty wypalona w średnim stopniu będzie bezpiecznym i smacznym wyborem. W zależności od Waszych preferencji może mieć bardziej klasyczny lub szalony profil smakowy.

Kofi Brand Kofi Brasi

Brazylia od Warszawskiej palarni Kofi Brand to jeden z naszych topsellerów. Kawa, która jest słodka, niezbyt kwaśna, dobrze łączy się z mlekiem, ale też sprawdza się jako espresso w formie solo. Dobra na prezent i na początek przygody z kawą.

Nuty smakowe: suszone owoce, orzechy, czekolada, karmel.


Coffeelab Brazylia Cemorrado Sweet Edition Espresso


Jeśli szukacie dobrze zbalansowanego espresso, które będzie delikatne, ale także nieco owoce to Brazylia Cemorrado Sweet Edition od Coffeelab może Wam przypaść do gustu. Niby klasyka, ale z owocowym twistem.

Nuty smakowe: maliny, migdały, czekolada mleczna.


Audun Coffee Brazylia Fazenda Rainha Miaki Espresso


Kawa pod espresso wypalona przez norweskiego Mistrza Świata Roasterów 2015 to słodka, czekoladowo-orzechowa kawa o niskiej kwasowości. Audun Coffee Brazylia Fazenda Rainha Miaki sprawdzi się dla amatorów espresso i klasycznych kaw mlecznych.

Nuty smakowe: czekoladowo-orzechowa, niska kwasowość.

Ostatnie sztuki
Promocja
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 500g (outlet)

Producent: HARD BEANS

Data palenia: 17.12.2024

Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - jest doskonałe do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze.Kraj pochodzenia ziaren: Peru 75% / Gwatemala 25%Region: Jaen, Cajamarca / Santa BarbaraObróbka: WashedWysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1900 m n.p.m.Odmiana: Bourbon, Typica / Caturra
Najniższa cena: 78,00 zł
78,00 zł
Nowość
Runty Roaster - Choco Blend Espresso 250g

Producent: RUNTY ROASTER

Data palenia: 23.04.2025

Mieszanka kaw ziarnistych z Brazylii i Ugandy (Arabica + Robusta), wypalona przez Runty Roaster. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, kakao i suszonych owoców.Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia / UgandaMetoda obróbki: Naturalna / MytaPołożenie upraw: 1000 - 1100 m n.p.m.Odmiana: Arabica + RobustaOPINIA ROASTERAEspresso jak z dodatkiem deco moreno, klasyka ale ze specialty twistem.
Gardelli Speciality Coffees - Uganda Lala Salama - Kawa Bezkofeinowa Omniroast 250g

Producent: GARDELLI SPECIALITY COFFEES

Data palenia: 14.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Ugandy, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy w 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty orzechów laskowych, mlecznej czekolady, śliwki i brzoskwini.Kraj: UgandaRegion: Upper BukyaboMetoda obróbki: Special Process - Raised BedsOdmiana: SL14, SL28 & NyasalandPołożenie upraw: 1800 - 2200 m n.p.m.
Nowość
LaCava - Gwatemala San Ramon Espresso 250g

Producent: LACAVA

Data palenia: 14.02.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty karmelu, cytrusów i jagód.Kraj pochodzenia: GwatemalaRegion: Huehuetenango Producent: Mauricio MoralesPołożenie upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.Odmiana: CaturraObróbka: WashedOcena w cuppingu: 86 / 100 punktówEspresso z mytej Gwatemali to jeden z klasyków na młynakch polskich kawiarni. Kojarzona raczej ze spokojną kawą. Ta jednak poza klasycznym profilem smakowym zachowała swoją owocowść i okazuje to w forme subtelnej kwasowości. Jest to świetna codzienna kawa :) świetna jako espresso lub baza do cappucino czy małego latte.
Nowość
Kafar - Burundi Kayanza Fully Washed Espresso 250g

Producent: KAFAR

Data palenia: 18.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć nuty miodu, brzoskwini i limonki.Kraj pochodzenia kawy: BurundiRegion: KayanzaOdmiana: Red BourbonMetoda obróbki: Fully WashedOcena w cuppingu: 86,75 / 100 punktów
Casino Mocca - Rwanda Simbi Natural Espresso 200g

Producent: CASINO MOCCA

Data palenia: 09.01.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca.Palona wśrednim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć nuty malin, pomelo i dzikiej róży.Kraj pochodzenia kawy: RwandaRegion: HuyeMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Red BourbonPołożenie upraw: 1650 - 2250 m n.p.m.
Kafar - Kolumbia Tolima Washed Espresso 1kg

Producent: KAFAR

Data palenia: 13.03.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć nuty czekolady, migdałów i czerwonych jabłek.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: TolimaOdmiana: Castillo, CaturraMetoda obróbki: Washed
Casino Mocca - Burundi Nemba Washed Espresso 200g

Producent: CASINO MOCCA

Data palenia: 13.01.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca.Palona wśrednim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć nuty pomelo, dzikiej róży i liczi.Kraj pochodzenia kawy: BurundiRegion: KayanzaMetoda obróbki: washedOdmiana: Red BourbonPołożenie upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
MAMAM - Brazylia Sao Paulo Monteiro Lobato Natural Espresso 250g

Producent: MAMAM

Data palenia: 03.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez MAMAM. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do mlecznej czekolady, żurawiny i migdałów.Kraj pochodzenia ziaren: BrazyliaRegion: Sao PauloFarma: Monteiro ObatoOdmiana: Obata, CatuaiMetoda obróbki: NaturalPołożenie upraw: 1000 m n.p.m.
CoffeeLab - Peru Aromas del Valle Washed Espresso 1kg

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 22.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w z warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut suszonych fig, karmelu i migdałów.Kraj pochodzenia: PeruRegion: CajamarcaObróbka: WashedOdmiana: Catimor

Kofi Brand Brazylia Guaxupe

Guaxupe od Kofi Brand to taka kawa, że każdemu smakuje, dobrze odnajdzie się w biurze lub mniejszej gastronomii. Bardzo klasyczny profil smakowy i harmonijne łączenie się z mlekiem czynią z niej uniwersalnie dobrą kawkę.

Nuty smakowe: miód, prażone migdały, ciemna czekolada.

Johan & Nyström Bourbon Jungle

Jeśli zastanawiacie się jaka kawa ziarnista do ekspresu automatycznego sprawdzi się w kilku metodach parzenia to przedstawiamy Wam ciemno palony omiroast od szwedzkiej palarni Johan & Nyström Bourbon Jungle. Ta mieszanka dobrze sprawdzi się zarówno w ekspresie ciśnieniowym automatycznym, ale także przelewowym, zwłaszcza jeśli szukacie nie kwaśnej, klasycznej kawy.

Nuty smakowe: słodka, owocowa, nieco dymna.

Poznaj głębię smaku kawy z najlepszymi ziarnami!

Nie można jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie: jaka kawa najlepsza do ekspresu automatycznego? Najprostsza odpowiedź zawsze brzmi, najlepsza jest tak kawa, która najbardziej smakuje Tobie, dlatego polecamy eksperymentować, próbować, szukać i parzyć, aby odnaleźć swoje ulubione ziarna.


Zobacz również