Produkty online
-
Nowości
-
Nasze marki
-
1Zpresso
(5)
-
3fe
(10)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(22)
-
AeroPress
(15)
-
Alpro
(14)
-
Althaus
(31)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(25)
-
Asobu
(37)
-
Audun Coffee
(15)
-
Autumn Coffee Roasters
(12)
-
Bagdrip
(13)
-
Baratza
(51)
-
Barista & Co
(37)
-
Barista Space
(57)
-
Bean Bros
(6)
-
Bialetti
(179)
-
Blend Tea
(1)
-
Bonanza Coffee
(6)
-
Bras
(1)
-
Brewista
(11)
-
Brita
(6)
-
Brown House & Tea
(31)
-
Bunn
(38)
-
BWT
(15)
-
Caffe Cannizzaro
(5)
-
Caffenation
(15)
-
Cafflano
(11)
-
Casino Mocca
(5)
-
Chemex
(36)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(1)
-
COFFEE PLANT
(28)
-
Coffeedesk
(55)
-
Coffeelab
(33)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(58)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(9)
-
Dafi
(45)
-
Deseo
(4)
-
Diemme Caffe
(17)
-
Dobra Palarnia Kawy
(7)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(8)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(6)
-
Dworzysk
(7)
-
Ecostrawz
(2)
-
Espazzola
(3)
-
Espresso Gear
(23)
-
Etno Cafe
(24)
-
Eureka
(56)
-
Father's Coffee
(8)
-
Fellow
(109)
-
Fentimans
(16)
-
Fetco
-
Figa Coffee
(8)
-
Five Elephant
(7)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(22)
-
Gardelli Specialty Coffees
(12)
-
GAT
(3)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(7)
-
Good Coffee
(1)
-
Graef
-
Hard Beans
(30)
-
Hario
(280)
-
HAYB
(71)
-
Heresy
(18)
-
Hi! Coffeedesk
(6)
-
Illy
(15)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(7)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(35)
-
Jura
(53)
-
Just T
(39)
-
Kafar
(10)
-
Kalve
(7)
-
Kambukka
(35)
-
KeepCup
(205)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(5)
-
Krups
(2)
-
Kruve
(37)
-
Kusmi Tea
-
KYOTO Coffee Roasters
(11)
-
La Brasiliana
(3)
-
La Cabra
(8)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(49)
-
Lavazza
(40)
-
Le Piantagioni del Caffe
(44)
-
Lelit
(20)
-
Long Man Tea
(25)
-
Loveramics
(308)
-
Lucaffe
(11)
-
Lune Tea
-
Lykke
(10)
-
Mahlkonig
(5)
-
Manufaktura Czekolady
(31)
-
Many Mornings
(6)
-
Melitta
(58)
-
MiiR
(45)
-
Moccamaster
(99)
-
Monbana
(41)
-
Monin
(29)
-
Motta
(119)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(24)
-
Natumi
(16)
-
New York
(10)
-
Nivona
(15)
-
Nomad Coffee
(6)
-
Notes Crafters
(5)
-
Nucleus
(2)
-
Nuova Simonelli
(1)
-
Oatly
(8)
-
Odija
(2)
-
Or Tea?
(30)
-
Paper & Tea
(80)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(12)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(5)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(34)
-
Puqpress
(9)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(40)
-
Right Side Coffee
-
Rocket Bean
(21)
-
RS5
(2)
-
Rude Health
(7)
-
Saeco
(8)
-
Sage
(22)
-
Savage Coffees
(17)
-
Sencotel
-
SIMPLo
(5)
-
Sloane
(5)
-
Smeg
-
Solberg & Hansen
(52)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(16)
-
T-TE
(17)
-
Taragui
-
Tastea Heaven
(4)
-
Teabag
-
teapigs
(98)
-
Teministeriet
(81)
-
The Barn
(9)
-
The Coffee Collective
(3)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(26)
-
Toddy
(17)
-
Tregothnan
(3)
-
Urnex
(34)
-
Vintage Teas
(60)
-
VSSL
(1)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(25)
-
Willie's Cacao
(36)
-
Wroasters
-
Wunda
-
YOGI TEA
(29)
-
1Zpresso
(5)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
- Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
- Zaparzacze
- Ekspresy
- Młynki
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet
Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania frazy ' arcaffe'
Filtry
–
1 - 30 produktów z 116 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
Zestaw: Arcaffe Mokacrema 1kg + Filiżanka do cappuccino
Producent: Arcaffe
Zestaw zawierający prawdziwie włoską kawę Mokacrema od Arcaffe z porcelanową filiżanką do Cappuccino ze spodkiem.
Mokacrema to blend kaw ziarnistych jakości speciality: Gwatemali, Salwadoru, Etiopii i Brazylii. Na paczce widnieje certyfikat włoskiego SCA, czyli organizacji skupiającej się na kawach najwyższej jakości.
Aromat suchy:
Dominuje gorzka czekolada i mocno karmelizowane orzechy. Na dodatek wyraźny zapach prażonego słodu, takiego do piwa, oraz historie torfowe, nieco ziemiste. Aromat intensywny, głęboki, z charakterem.
Aromat mokry:
Nowa rzecz, która pojawa się w zaparzonym już espresso to wyraźny marcepan. Zostają orzechy i palona wytrawność. Natomiast gorzka czekolada przeobraża się w czekoladowy budyń. Ten mleczny element dodaje filiżance sznytu. Czy są owoce? Na pewno nie intensywne. Trochę w tle, gdzieś się zapodziewa wolny cytrusowy elektron.
Smak:
Budyń czekoladowy to hasło dnia. Bez dosładzania białym cukrem, i tak jest przyjemnie słodkie. Wychodzi też wanilia i karmel. Goryczka na wyższym poziomie niż w przypadku znacznie jaśniej palonych arabik z modnych palarni speciality, jednk nie dominuje. Towarzyszy słodyczy. Kwasowość bardzo niska, ale istnieje. Parę kropel cytrusu. Jest to włoskie espresso w naprawdę zacnym wydaniu.
Mleko
Cappuccino! Nadal jest budyń. Dochodzi coś korzennego, przypominającego piernik. Co warte uwagi – gorycz znika niemal całkowicie.
Nowość
Polecany
Arcaffe Meloria 1kg
Producent: Arcaffe
Meloria to mieszanka ziaren arabiki (75%) i robusty (25%) stworzona dla tych, którzy preferują intensywny smak.
Kawa przygotowana z tych ziaren będzie posiadać trwałą cremę, pełne body, aromat wanilii i czekoladowy posmak.
Jej nazwa wywodzi się od mielizny w pobliżu Livorno, gdzie produkowane są kawy Arcaffe.
Jest to połączenie ziaren:
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
- Indie - robusta, Manamboli estate.
Duet: 2x Arcaffe Mocacrema 250g
Arcaffe Mokacrema to mieszanka kaw ziarnistych, pochodzących z Brazylii, Etiopii, Salwadoru i Gwatemali. Produkt stanowi blend najlepszej jakości ziaren, o czym świadczy przyznany mu włoski certyfikat CSC. Starannie wyselekcjonowane ziarna palone są na poziomie średnim we włoskiej palarni Arcaffe. Po zaparzeniu mają łagodny smak i wystarczającą zawartość kofeiny, która delikatnie pobudza. Kawą Arcaffe Mokacrema można rozkoszować się więc zarówno przy śniadaniu w formie pobudzającego espresso, jak i podczas popołudniowego wypoczynku, popijając delikatną i słodką mleczną kawę.Napar z kawy Arcaffe Mokacrema sprawdza się idealnie jako czyste espresso, ale także jest świetną bazą dla kaw mlecznych - cappuccino, cafe latte. Ziarna nadają się zarówno do zaparzenia w ekspresie ciśnieniowym, jak i w tradycyjnej kawiarce. Po przyrządzeniu, kawa Arcaffe Mokacrema zachwyca silnie wyczuwalnymi aromatami orzechów, czekoladowego budyniu i ukrytą, ledwie wyczuwalną cytrusową nutą.
Suchy aromat ziaren kawy Arcaffe Mokacrema charakteryzuje się słodyczą karmelizowanych orzechów i dominującą wyrazistością gorzkiej czekolady oraz dodatkiem zapachu prażonego słodu. Ma intensywny, głęboki, charakterny zapach, który zmienia się tuż po zaparzeniu. Kawa ze zmielonych i zaparzonych ziaren Arcaffe Mokacrema odkrywa aromat marcepanu, zachowuje słodką woń orzechów, a wytrawność gorzkiej czekolady zamienia na łagodność czekoladowego budyniu. W smaku kawy Arcaffe Mokacrema zdecydowanie dominuje przyjemna słodycz owego czekoladowego budyniu z wanilią i karmelem. Jednocześnie napar wyróżnia się nieco wyższym poziomem goryczy niż jasno palone ziarna Arabiki i ma przy tym bardzo niską kwasowość w postaci delikatnej nuty cytrusowej. Kawa Arcaffe Mokacrema połączona z mlekiem zatrzymuje słodycz budyniu, której charakteru dodaje korzenny posmak, przypominający piernik. Co ważne - w przypadku podania kawy Arcaffe Mokacrema z mlekiem - gorycz znika niemal całkowicie.
Receptura
Cel: wysokie body, zaznaczona kwasowość, wyraźna słodycz i ograniczona goryczka. Finalna receptura ułatwiająca osiągnięcie celów wyglądała następująco:
doza: 18 gramów
uzysk: 32 gramy
czas: 30 sekund
Nowość
Polecany
Bestseller
Arcaffe Roma 1kg
Producent: Arcaffe
Roma to najbardziej klasyczna mieszanka z Arcaffe. Produkowana niezmiennie od 1926 (wyłączając czas wojny). Jej nazwa to hołd dla baru Roma, który był pierwszym espresso barem w Livorno skąd pochodzi palarnia.
Roma to kawa o kompleksowym, i jednocześnie delikatnym profilu smakowym z wyraźnym tytoniowym finiszem, który zawdzięcza kawie z Indii wchodzącej w jej skład. Aromat to karmel, delikatne wypieki oraz leśne owoce - te ostatnie to zasługa ziaren z Etiopii. Delikatne body, średnia kwasowość oraz wyraźna słodycz obecne są dzięki kawom z Ameryki Pd. - głównie Brazylii.
Kawa ta świetnie sprawdzi się jako espresso - bez żadnych dodatków najlepiej pokazuje swoje oblicze i pozwala docenić obecność poszczególnych arabik wchodzących w jej skład. Każde ziarno ma tutaj swoje '5 minut', a efekt końcowy jest dowodem na kunszt twórców te mieszanki. Warto również wspomnieć, że wszystkie składniki są wypalane osobno i mieszane dopiero po zakończeniu tego procesu. Pozwala to na indywidualne dopasowanie profilów palenia dla poszczególnych ziaren i wydobycie ich charakteru w najwyższym stopniu.
Roma połączona z mlekiem da nam niezwykle delikatne, kremowe i słodkie cappuccino - orzechy brazylijskie, mleczna czekolada, owsianka - idealna kombinacja na rozpoczęcie nowego dnia.
Receptura:
Doza: 16 g
Uzysk: 32-36g
Czas ekstrakcji: 27-32 sek.
Temp: 94 C
Ziarna, które znajdują się w mieszance to:
- Gwatemala, Finca El Hato Blue
- Etiopia, Sidamo special selection
- Salwador, Finca San Luis
- Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
Są to kawy certyfikowane przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom.
Więcej o tej kawie przeczytasz na naszym Blogu: https://www.coffeedesk.pl/blog/espresso-miesiaca-luty-arcaffe-roma/
Nowość
Polecany
Bestseller
Arcaffe Margo 1kg
Producent: Arcaffe
Arcaffe Margo to mieszanka kawowa o dużej mocy i delikatnym smaku z nutami czekoladowymi. Składa się z wysokiej jakości ziaren Arabiki oraz Robusty w proporcjach 50/50. Odmiany kawy Robusta gwarantuje wyraźną i ciemną cremę, natomiast Arabika nadaje wyjątkowego smaku. Ziarna kawowca zostały wypalone w średnim stopniu, dzięki czemu przygotowany napar jest wyjątkowo ciemny i kremowy.
Mieszanka Margo pochodzi z Arcaffe, doskonałej włoskiej palarni kawy, która działa już od 1893 roku. Do dnia dzisiejszego firmę wyróżnia wysoka jakość, która jest w stanie zadowolić największych smakoszy kawy.
Mieszanka Margo idealnie nadaje się do ekspresów automatycznych, kolbowych i kawiarek. Konieczne jest jedynie odpowiednie zmielenie ziaren kawy. Arcaffe Margo będąca połączeniem dwóch nut kawowych jest dość mocna i kremowa, dlatego idealnie sprawdza się jako espresso, jednak jest również idealna do przygotowania kaw na bazie mleka, takich jak: caffé late, flat white czy cappuccino.
Margo ze względu na zmieszanie dwóch rodzajów kawy, takich jak: Robusta i Arabica, jest niezwykle wyrazistym bukietem z odczuwalną czekoladową nutą i ciemnej cremie oraz jedwabistej miękkości. To kawa o wyjątkowym charakterze, dużej mocy i o wysokiej zawartości kofeiny z dużą dozą delikatności. Dzięki temu idealnie pobudzi o poranku i z pewnością zachwyci niejednego smakosza kawy, dodając mnóstwo energii. Margo to idealna kawa nie tylko do domu, ale także do biura, kawiarni czy restauracji.
Nowość
Polecany
Bestseller
Arcaffe Roma 250g
Data palenia: 30.09.2021
Producent: Arcaffe
Roma to najbardziej klasyczna mieszanka z Arcaffe. Produkowana niezmiennie od 1926 (wyłączając czas wojny). Jej nazwa to hołd dla baru Roma, który był pierwszym espresso barem w Livorno skąd pochodzi palarnia.
Roma to kawa o kompleksowym, i jednocześnie delikatnym profilu smakowym z wyraźnym tytoniowym finiszem, który zawdzięcza kawie z Indii wchodzącej w jej skład. Aromat to karmel, delikatne wypieki oraz leśne owoce - te ostatnie to zasługa ziaren z Etiopii. Delikatne body, średnia kwasowość oraz wyraźna słodycz obecne są dzięki kawom z Ameryki Pd. - głównie Brazylii.
Kawa ta świetnie sprawdzi się jako espresso - bez żadnych dodatków najlepiej pokazuje swoje oblicze i pozwala docenić obecność poszczególnych arabik wchodzących w jej skład. Każde ziarno ma tutaj swoje '5 minut', a efekt końcowy jest dowodem na kunszt twórców te mieszanki. Warto również wspomnieć, że wszystkie składniki są wypalane osobno i mieszane dopiero po zakończeniu tego procesu. Pozwala to na indywidualne dopasowanie profilów palenia dla poszczególnych ziaren i wydobycie ich charakteru w najwyższym stopniu.
Roma połączona z mlekiem da nam niezwykle delikatne, kremowe i słodkie cappuccino - orzechy brazylijskie, mleczna czekolada, owsianka - idealna kombinacja na rozpoczęcie nowego dnia.
Receptura:
Doza: 16 g
Uzysk: 32-36g
Czas ekstrakcji: 27-32 sek.
Temp: 94 C
Ziarna, które znajdują się w mieszance to:
- Gwatemala, Finca El Hato Blue
- Etiopia, Sidamo special selection
- Salwador, Finca San Luis
- Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
Więcej o tej kawie przeczytasz na naszym Blogu: https://www.coffeedesk.pl/blog/espresso-miesiaca-luty-arcaffe-roma/
Nowość
Zestaw Arcaffe Roma 1kg 5 + 1 Gratis
Producent: Arcaffe
Zestaw przygotowany z myślą o prawdziwych entuzjastach kawy Arcaffe Roma! Zestaw 6kg tej wyśmienitej włoskiej kawy tylko teraz w wyjątkowej cenie - zamawiając pięć paczek, szóstą otrzymujesz gratis!
Roma to kawa o kompleksowym, i jednocześnie delikatnym profilu smakowym z wyraźnym tytoniowym finiszem, który zawdzięcza kawie z Indii wchodzącej w jej skład. Aromat to karmel, delikatne wypieki oraz leśne owoce - te ostatnie to zasługa ziaren z Etiopii. Delikatne body, średnia kwasowość oraz wyraźna słodycz obecne są dzięki kawom z Ameryki Pd. - głównie Brazylii.
Kawa ta świetnie sprawdzi się jako espresso - bez żadnych dodatków najlepiej pokazuje swoje oblicze i pozwala docenić obecność poszczególnych arabik wchodzących w jej skład. Każde ziarno ma tutaj swoje '5 minut', a efekt końcowy jest dowodem na kunszt twórców te mieszanki. Warto również wspomnieć, że wszystkie składniki są wypalane osobno i mieszane dopiero po zakończeniu tego procesu. Pozwala to na indywidualne dopasowanie profilów palenia dla poszczególnych ziaren i wydobycie ich charakteru w najwyższym stopniu.
Są to kawy certyfikowane przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom.
Więcej o tej kawie przeczytasz na naszym Blogu: https://www.coffeedesk.pl/blog/espresso-miesiaca-luty-arcaffe-roma/
Polecany
Bestseller
Arcaffe Mokacrema 1kg
Producent: Arcaffe
Mokacrema to blend kaw ziarnistych jakości speciality: Gwatemali, Salwadoru, Etiopii i Brazylii. Jest to kawa certyfikowana przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości.
Aromat suchy
Dominuje gorzka czekolada i mocno karmelizowane orzechy. Na dodatek wyraźny zapach prażonego słodu, takiego do piwa, oraz historie torfowe, nieco ziemiste. Aromat intensywny, głęboki, z charakterem.
Aromat mokry
Nowa rzecz, która pojawa się w zaparzonym już espresso to wyraźny marcepan. Zostają orzechy i palona wytrawność. Natomiast gorzka czekolada przeobraża się w czekoladowy budyń. Ten mleczny element dodaje filiżance sznytu. Czy są owoce? Na pewno nie intensywne. Trochę w tle, gdzieś się zapodziewa wolny cytrusowy elektron.
Smak
Budyń czekoladowy to hasło dnia. Bez dosładzania białym cukrem, i tak jest przyjemnie słodkie. Wychodzi też wanilia i karmel. Goryczka na wyższym poziomie niż w przypadku znacznie jaśniej palonych arabik z modnych palarni speciality, jednk nie dominuje. Towarzyszy słodyczy. Kwasowość bardzo niska, ale istnieje. Parę kropel cytrusu. Jest to włoskie espresso w naprawdę zacnym wydaniu.
Mleko
Cappuccino! Nadal jest budyń. Dochodzi coś korzennego, przypominającego piernik. Co warte uwagi – gorycz znika niemal całkowicie.
Receptura
Cel: wysokie body, zaznaczona kwasowość, wyraźna słodycz i ograniczona goryczka. Finalna receptura wyglądała tak:
doza: 18 gramów
uzysk: 32 gramy
czas: 30 sekund
Nowość
Arcaffe Gorgona 250g
Producent: Arcaffe
Gorgona to nazwa jednej z wysp archipelagu Tuscan, który znajduje się w pobliżu Livorno. Jest to także nazwa nowej mieszanki palarni Arcaffe, która zawiera wysokiej jakości ziarna Arabiki 85% i Robusty 15%. Została stworzona dla tych, którzy preferują bardziej intensywny smak.
Kawa z tych ziaren jest bardzo dobrze zbalansowana, o pełnym body, delikatnej kwasowości i silnym aromacie. Pozostawia łagodny posmak lukrecji.
Jest to mieszanka najwyższej jakości ziaren arabiki (85%) i robusty (15%):
- Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
- Indie - robusta, Manamboli estate
Są to kawy certyfikowane przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom.
Nowość
Arcaffe Meloria 250g
Producent: Arcaffe
Meloria to mieszanka ziaren arabiki (75%) i robusty (25%) stworzona dla tych, którzy preferują intensywny smak.
Kawa przygotowana z tych ziaren będzie posiadać trwałą cremę, pełne body, aromat wanilii i czekoladowy posmak.
Jej nazwa wywodzi się od mielizny w pobliżu Livorno, gdzie produkowane są kawy Arcaffe.
Jest to połączenie ziaren:
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
- Indie - robusta, Manamboli estate.
Polecany
Arcaffe Mokacrema 250g
Producent: Arcaffe
Arcaffe Mokacrema to mieszanka kaw ziarnistych, pochodzących z Brazylii, Etiopii, Salwadoru i Gwatemali. Produkt stanowi blend najlepszej jakości ziaren, o czym świadczy przyznany mu włoski certyfikat CSC. Starannie wyselekcjonowane ziarna palone są na poziomie średnim we włoskiej palarni Arcaffe. Po zaparzeniu mają łagodny smak i wystarczającą zawartość kofeiny, która delikatnie pobudza. Kawą Arcaffe Mokacrema można rozkoszować się więc zarówno przy śniadaniu w formie pobudzającego espresso, jak i podczas popołudniowego wypoczynku, popijając delikatną i słodką mleczną kawę.
Napar z kawy Arcaffe Mokacrema sprawdza się idealnie jako czyste espresso, ale także jest świetną bazą dla kaw mlecznych - cappuccino, cafe latte. Ziarna nadają się zarówno do zaparzenia w ekspresie ciśnieniowym, jak i w tradycyjnej kawiarce. Po przyrządzeniu, kawa Arcaffe Mokacrema zachwyca silnie wyczuwalnymi aromatami orzechów, czekoladowego budyniu i ukrytą, ledwie wyczuwalną cytrusową nutą.
Suchy aromat ziaren kawy Arcaffe Mokacrema charakteryzuje się słodyczą karmelizowanych orzechów i dominującą wyrazistością gorzkiej czekolady oraz dodatkiem zapachu prażonego słodu. Ma intensywny, głęboki, charakterny zapach, który zmienia się tuż po zaparzeniu. Kawa ze zmielonych i zaparzonych ziaren Arcaffe Mokacrema odkrywa aromat marcepanu, zachowuje słodką woń orzechów, a wytrawność gorzkiej czekolady zamienia na łagodność czekoladowego budyniu. W smaku kawy Arcaffe Mokacrema zdecydowanie dominuje przyjemna słodycz owego czekoladowego budyniu z wanilią i karmelem. Jednocześnie napar wyróżnia się nieco wyższym poziomem goryczy niż jasno palone ziarna Arabiki i ma przy tym bardzo niską kwasowość w postaci delikatnej nuty cytrusowej. Kawa Arcaffe Mokacrema połączona z mlekiem zatrzymuje słodycz budyniu, której charakteru dodaje korzenny posmak, przypominający piernik. Co ważne - w przypadku podania kawy Arcaffe Mokacrema z mlekiem - gorycz znika niemal całkowicie.
Receptura
Cel: wysokie body, zaznaczona kwasowość, wyraźna słodycz i ograniczona goryczka. Finalna receptura ułatwiająca osiągnięcie celów wyglądała następująco:
doza: 18 gramów
uzysk: 32 gramy
czas: 30 sekund
Nowość
Bestseller
Arcaffe Gorgona 1kg
Producent: Arcaffe
Gorgona to nazwa jednej z wysp archipelagu Tuscan, który znajduje się w pobliżu Livorno. Jest to także nazwa nowej mieszanki palarni Arcaffe, która zawiera wysokiej jakości ziarna Arabiki 85% i Robusty 15%. Została stworzona dla tych, którzy preferują bardziej intensywny smak.
Kawa z tych ziaren jest bardzo dobrze zbalansowana, o pełnym body, delikatnej kwasowości i silnym aromacie. Pozostawia łagodny posmak lukrecji.
Jest to mieszanka najwyższej jakości ziaren arabiki (85%) i robusty (15%):
- Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
- Indie - robusta, Manamboli estate
Są to kawy certyfikowane przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom.
Nowość
Arcaffe cukier trzcinowy w saszetkach - 5 kg
Producent: Arcaffe
Cukier trzcinowy zapakowany w eleganckie, papierowe saszetki z logo włoskiej palarni Arcaffe.
Saszetki doskonale sprawdzą się w gastronomii i w biurze. Możesz zrezygnować z tradycyjnych cukiernic, dzięki temu utrzymasz porządek i estetykę podania gorących napojów. Brązowy cukier podkreśla smak kawy, łagodzi jej kwaskowatość. Bez niego nie można przyrządzić dobrej kawy po irlandzku.
Opakowanie: karton 5 kg - każda saszetka waży około 4g.
Duet: 2x Arcaffe Roma 250g
Roma to najbardziej klasyczna mieszanka z Arcaffe. Produkowana niezmiennie od 1926 (wyłączając czas wojny). Jej nazwa to hołd dla baru Roma, który był pierwszym espresso barem w Livorno skąd pochodzi palarnia.Roma to kawa o kompleksowym, i jednocześnie delikatnym profilu smakowym z wyraźnym tytoniowym finiszem, który zawdzięcza kawie z Indii wchodzącej w jej skład. Aromat to karmel, delikatne wypieki oraz leśne owoce - te ostatnie to zasługa ziaren z Etiopii. Delikatne body, średnia kwasowość oraz wyraźna słodycz obecne są dzięki kawom z Ameryki Pd. - głównie Brazylii.
Kawa ta świetnie sprawdzi się jako espresso - bez żadnych dodatków najlepiej pokazuje swoje oblicze i pozwala docenić obecność poszczególnych arabik wchodzących w jej skład. Każde ziarno ma tutaj swoje '5 minut', a efekt końcowy jest dowodem na kunszt twórców te mieszanki. Warto również wspomnieć, że wszystkie składniki są wypalane osobno i mieszane dopiero po zakończeniu tego procesu. Pozwala to na indywidualne dopasowanie profilów palenia dla poszczególnych ziaren i wydobycie ich charakteru w najwyższym stopniu.
Roma połączona z mlekiem da nam niezwykle delikatne, kremowe i słodkie cappuccino - orzechy brazylijskie, mleczna czekolada, owsianka - idealna kombinacja na rozpoczęcie nowego dnia.
Receptura:
Doza: 16 g
Uzysk: 32-36g
Czas ekstrakcji: 27-32 sek.
Temp: 94 C
Ziarna, które znajdują się w mieszance to:
- Gwatemala, Finca El Hato Blue
- Etiopia, Sidamo special selection
- Salwador, Finca San Luis
- Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
Więcej o tej kawie przeczytasz na naszym Blogu: https://www.coffeedesk.pl/blog/espresso-miesiaca-luty-arcaffe-roma/
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!