-
-
-
-
Metoda parzenia (5)
-
Rodzaj (5)
-
Pochodzenie (5)
-
Typ (5)
-
Palarnia (5)
-
Nuty smakowe (5)
-
-
-
Rodzaj (1)
-
Typ (1)
-
Wyniki wyszukiwania frazy 'berlin'
Znalezione produkty: 6
Filtrowanie i sortowanie
1
- 6 produktów z 6 dostępnych
Paper & Tea - herbata czarna sypana Berlin 2011 No523 puszka 80 g
Producent: PAPER & TEA
Poznaj wyrafinowaną sztukę komponowania herbat w najlepszym wydaniu: siedem naszych najlepszych herbat łączy się w niezwykłej mieszance. Wysokiej jakości czarne herbaty i Oolongi odkrywają przed Tobą nuty karmelu oraz owocowe akcenty. Nazwa tej wyjątkowej herbaty upamiętnia rok założenia PAPER & TEA w Berlinie.ProdukcjaMieszanie herbaty to sztuka wymagająca głębokiej wiedzy i doświadczenia. Każdy wyjątkowy smak jest starannie dobierany, aby stworzyć niezrównane doznania. Umiejętności i precyzja potrzebne do skomponowania takiej mieszanki są porównywalne do tych, które wykorzystuje się przy tworzeniu najlepszych win cuvée.Pochodzenie herbatyBERLIN 2011 to ekskluzywna mieszanka siedmiu najwyższej jakości herbat pochodzących ze znanych regionów: czarne herbaty Darjeeling, Ceylon i Assam z Indii oraz Sri Lanki, tajski Oolong oraz ceniona czarna herbata Golden Buds z legendarnego regionu Yunnan w Chinach. Różnorodność tych obszarów uprawnych znajduje odzwierciedlenie w bogactwie i złożoności smaków tej wyjątkowej mieszanki.Składniki: Ekologiczna mieszanka czarnej herbaty z herbatą Oolong. Czarna herbata*, herbata Oolong* (14%) (*certyfikowana ekologicznie).Sposób zaparzania:Ilość: 2 łyżeczki - 4g / 250 mlTemperatura wody: 90°C2 zaparzenia, czas: 2 min. / 2 min.
The Barn - kawa ziarnista Salwador Himalaya Pineapple Natural Espresso 250 g
Producent: THE BARN
Data palenia: 10.03.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w berlińskiej palarni The Barn. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku pojawiają się nuty przypominające ananasa i migdały.Kraj pochodzenia kawy: SalwadorRegion: ApanecaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Red BourbonPołożenie upraw: 1550 m n. p. m.
Nowość
The Barn - kawa ziarnista Rwanda Huye Mountain Omniroast 250 g
Producent: THE BARN
Data palenia: 22.05.2025
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Rwandy, wypalona w berlińskiej palarni The Barn. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do wszystkich metod parzenia. W smaku można wyczuć naturalne nuty przypominające mleczną czekoladę, pomarańcze i rodzynki.Kraj pochodzenia ziarna: RwandaRegion: Huye DistrictProducent: David RubanzangaboMetoda obróbki: Myta (Washed)Odmiana: Red BourbonWysokość upraw: 1700 - 2200 m n.p.m.
The Barn - kawa ziarnista Brazylia Daterra Reserve LOW-CAF Omniroast 250 g
Producent: THE BARN
Data palenia: 29.05.2025
Kawa ziarnista jakości specialty o niskiej zawartości kofeiny z Brazylii, wypalona w niemieckiej palarni The Barn. Średnio palona, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe, jak i pod espresso! W smaku są wyczuwalne nuty dżemu wiśniowego i nugatu.Kraj pochodzenia ziarna: BrazyliaRegion: CerradoMetoda obróbki: NaturalOdmiana: AramosaPołożenie upraw: 1200 m n.p.m.
Nowość
The Barn - kawa ziarnista Indonesia Radiophare Filter 250 g
Producent: THE BARN
Data palenia: 26.05.2025
Kawa ziarnista jakości specialty z Indonezji, wypalona w niemieckiej palarni The Barn. Palona jasno, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe! W smaku są wyczuwalne nuty marakui oraz jogurtu.Kraj pochodzenia ziarna: IndonezjaRegion: West JavaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Catimor, Line S, TypicaWysokość upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Nowość
19grams - kawa ziarnista Etiopia Berlin Summer 2.0 Washed Filter 250 g
Producent: 19GRAMS
Data palenia: 25.06.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w niemieckiej palarni 19grams. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do białej herbaty, trzciny cukrowej i melona miodowego.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: Jimma Zone, Limu Kossa WoredaFarma: Haider AbamechaOdmiana: 741, 7410, 74140, 7440Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1870 - 2090 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 86 / 100 punktów
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!