Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Filtrowanie i sortowanie
1 - 5 produktów z 5 dostępnych
Nowość
CoffeeLab - Etiopia Dimtu Washed Filter 250g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 01.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do czarnej herbaty, toffi i brzoskwini.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: GujiOdmiana: 74112/74158Metoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 2100 - 2300 m n.p.m.
Nowość
CoffeeLab - Mjanma Padah Lin Washed Filter 250g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 22.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Mjanmy, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do orzechów makadamia, pralin i śliwki węgierki.Kraj pochodzenia ziarna: MjanmaRegion: Ywangan, Shan StateOdmiana: Red CatuaiMetoda obróbki: WashedMjanma Padah Lin to kawa z górzystych terenów Ywangan w stanie Shan, gdzie drobni farmerzy z plemion Danu i Pa-O od pokoleń pielęgnują krzewy arabiki w cieniu drzew owocowych. Awokado, jackfruit, papaja i makadamia zapewniają cień zarówno kawowcom, jak i rodzinom mieszkającym w ich pobliżu. To również naturalna ochrona przed chorobami i harmonijne warunki uprawy, co przekłada się na czysty, zbalansowany profil smakowy.Gładkie body i delikatna, klarowna kwasowość nadają tej kawie wyjątkową strukturę – subtelnie kremową, z nutami makadamii, pralin i śliwki węgierki.Po zbiorach ziarna są starannie sortowane i poddawane mytej obróbce. Pierwszym etapem jest fermentacja w kontrolowanych warunkach, która pozwala zachować klarowność smaku i subtelne niuanse. Następnie ziarna suszą się na patio przez 7 do 10 dni, aż osiągną pożądany poziom wilgotności.Padah Lin to kawa, za którą stoją historie lokalnych społeczności. To efekt pracy farmerów, którzy mimo ograniczonych zasobów, zbudowali wokół niej sposób na życie.
CoffeeLab - Rwanda Gicumbi Peaberry Washed Filter 250g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 01.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do czerwonej porzeczki, herbaty i karmelu.Kraj pochodzenia ziarna: RwandaRegion: Gicumbi-BukureOdmiana: Red BourbonMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1800 - 2200 m n.p.m.Rwanda Gicumbi Peaberry, to anomalia w świecie kawy. Niby jedno ziarno złożone z dwóch a jednak taki rodzyneczek. Myta obróbka tej kawy, to uśmiech dawnych lat, kiedy to liczyła się tylko czystość naparu i lekkość w ustach. Dobra kawa na poranek, na popołudnie i zdecydowanie na wieczór.
Coffeelab - Honduras Jose Elvio Ortega Magic Beans Natural Filter 200g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 01.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty wiśni, czarnej porzeczki i chmielu.Kraj pochodzenia kawy: HondurasRegion: OcotepequeMetoda obróbki: NaturalOdmiana: ParainemaBukiet tej kawy otwiera intensywna, żywa kwasowość wiśni, która w połączeniu z silnym smakiem czarnej porzeczki tworzą wyrazisty, owocowy napar. Przyjemna cierpkość porzeczki z dużą dozą cielistości zaskakuje głębią i złożonością, a delikatny chmielowy aromat dopełnia całość, nadając kawie nieoczywisty, lekko wytrawny finisz. Parainema już od pierwszego łyka porywa swoją intensywnością. Jest to propozycja dla wytrawnych graczy, którzy poszukują równie wytrawnych wrażeń.José przeszedł długą drogę, zanim stał się właścicielem własnej plantacji. Jako młody chłopak pracował jako picker, zbierając wiśnie kawowca w różnych regionach. Jego determinacja po latach ciężkiej pracy pozwoliły mu kupić kawałek ziemi w regionie Mercedes. Na swojej prawie 4-hektarowej farmie José głównie uprawia odmianę Parainema, która charakteryzuje się wyjątkową odpornością. Dzięki naturalnej obróbce, ziarna suszone na słońcu absorbują cukry zachowują szerokie spektrum smaku, co daje się odczuć w intensywnych smakowych doznaniach. José widzi w swojej pracy coś więcej niż tylko uprawę – za cel postawił sobie stworzenie lepszej przyszłości dla swojej rodziny. Jego dzieci, choć jeszcze młode, już są zafascynowane codziennością plantacji i coraz częściej towarzyszą mu w pracy, z pierwszej ręki ucząc się tajników plantatora, aby w przyszłości być może przejąć kawowe dziedzictwo.
Nowość
Royal Beans
CoffeeLab - Kolumbia Luis Marcelino Aji Filter 200g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 22.04.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do poziomki, konfitury różanej i Rooibos.Kraj pochodzenia ziarna: KolumbiaRegion: HuliaOdmiana: AjiMetoda obróbki: Hydro Honey

Zgarnij wiosennego e-booka i 20 zł rabatu!

Zapisz się do newslettera Coffeedesk i odbierz darmowego e-booka w wiosennej edycji – pełnego inspirujących przepisów na kawę i herbatę. Dodatkowo otrzymasz kod rabatowy o wartości 20 zł na Twoje zakupy! Bądź również za bieżąco z naszymi nowościami, promkami i akcjami specjalnymi.

Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.