Produkty online
-
Nowości
-
Nasze marki
-
1Zpresso
(5)
-
3fe
(10)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(22)
-
AeroPress
(15)
-
Alpro
(14)
-
Althaus
(31)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(26)
-
Asobu
(37)
-
Audun Coffee
(16)
-
Autumn Coffee Roasters
(12)
-
Bagdrip
(13)
-
Baratza
(51)
-
Barista & Co
(37)
-
Barista Space
(57)
-
Bean Bros
(6)
-
Bialetti
(178)
-
Blend Tea
(1)
-
Bonanza Coffee
(6)
-
Bras
(1)
-
Brewista
(11)
-
Brita
(6)
-
Brown House & Tea
(31)
-
Bunn
(38)
-
BWT
(15)
-
Caffe Cannizzaro
(5)
-
Caffenation
(15)
-
Cafflano
(11)
-
Casino Mocca
(5)
-
Chemex
(36)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(1)
-
COFFEE PLANT
(28)
-
Coffeedesk
(55)
-
Coffeelab
(33)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(58)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(9)
-
Dafi
(45)
-
Deseo
(4)
-
Diemme Caffe
(17)
-
Dobra Palarnia Kawy
(7)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(8)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(6)
-
Dworzysk
(7)
-
Ecostrawz
(2)
-
Espazzola
(3)
-
Espresso Gear
(23)
-
Etno Cafe
(27)
-
Eureka
(56)
-
Father's Coffee
(8)
-
Fellow
(111)
-
Fentimans
(16)
-
Fetco
-
Figa Coffee
(8)
-
Five Elephant
(7)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(22)
-
Gardelli Specialty Coffees
(12)
-
GAT
(3)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(7)
-
Good Coffee
(1)
-
Graef
-
Hard Beans
(32)
-
Hario
(281)
-
HAYB
(71)
-
Heresy
(21)
-
Hi! Coffeedesk
(6)
-
Illy
(15)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(7)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(36)
-
Jura
(53)
-
Just T
(39)
-
Kafar
(10)
-
Kalve
(7)
-
Kambukka
(35)
-
KeepCup
(205)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(5)
-
Krups
(2)
-
Kruve
(37)
-
Kusmi Tea
(23)
-
KYOTO Coffee Roasters
(11)
-
La Brasiliana
(3)
-
La Cabra
(8)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(49)
-
Lavazza
(40)
-
Le Piantagioni del Caffe
(44)
-
Lelit
(20)
-
Long Man Tea
(25)
-
Loveramics
(308)
-
Lucaffe
(11)
-
Lune Tea
-
Lykke
(10)
-
Mahlkonig
(5)
-
Manufaktura Czekolady
(31)
-
Many Mornings
(6)
-
Melitta
(58)
-
MiiR
(45)
-
Moccamaster
(99)
-
Monbana
(41)
-
Monin
(29)
-
Motta
(119)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(24)
-
Natumi
(16)
-
New York
(10)
-
Nivona
(15)
-
Nomad Coffee
(6)
-
Notes Crafters
(5)
-
Nucleus
(2)
-
Nuova Simonelli
(1)
-
Oatly
(8)
-
Odija
(2)
-
Or Tea?
(30)
-
Paper & Tea
(80)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(12)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(5)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(34)
-
Puqpress
(9)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(40)
-
Right Side Coffee
-
Rocket Bean
(21)
-
RS5
(2)
-
Rude Health
(7)
-
Saeco
(8)
-
Sage
(22)
-
Savage Coffees
(17)
-
Sencotel
-
SIMPLo
(5)
-
Sloane
(5)
-
Smeg
-
Solberg & Hansen
(52)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(16)
-
T-TE
(17)
-
Taragui
-
Tastea Heaven
(4)
-
Teabag
-
teapigs
(98)
-
Teministeriet
(81)
-
The Barn
(9)
-
The Coffee Collective
(3)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(26)
-
Toddy
(17)
-
Tregothnan
(3)
-
Urnex
(34)
-
Vintage Teas
(60)
-
VSSL
(1)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(25)
-
Willie's Cacao
(36)
-
Wroasters
-
Wunda
-
YOGI TEA
(29)
-
1Zpresso
(5)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
- Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
- Zaparzacze
- Ekspresy
- Młynki
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet
Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania frazy ' 250g'
Filtry
–
1 - 30 produktów z 263 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
Arcaffe Meloria 250g
Producent: Arcaffe
Meloria to mieszanka ziaren arabiki (75%) i robusty (25%) stworzona dla tych, którzy preferują intensywny smak.
Kawa przygotowana z tych ziaren będzie posiadać trwałą cremę, pełne body, aromat wanilii i czekoladowy posmak.
Jej nazwa wywodzi się od mielizny w pobliżu Livorno, gdzie produkowane są kawy Arcaffe.
Jest to połączenie ziaren:
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
- Indie - robusta, Manamboli estate.
Nowość
Polecany
Bestseller
Arcaffe Roma 250g
Data palenia: 30.09.2021
Producent: Arcaffe
Roma to najbardziej klasyczna mieszanka z Arcaffe. Produkowana niezmiennie od 1926 (wyłączając czas wojny). Jej nazwa to hołd dla baru Roma, który był pierwszym espresso barem w Livorno skąd pochodzi palarnia.
Roma to kawa o kompleksowym, i jednocześnie delikatnym profilu smakowym z wyraźnym tytoniowym finiszem, który zawdzięcza kawie z Indii wchodzącej w jej skład. Aromat to karmel, delikatne wypieki oraz leśne owoce - te ostatnie to zasługa ziaren z Etiopii. Delikatne body, średnia kwasowość oraz wyraźna słodycz obecne są dzięki kawom z Ameryki Pd. - głównie Brazylii.
Kawa ta świetnie sprawdzi się jako espresso - bez żadnych dodatków najlepiej pokazuje swoje oblicze i pozwala docenić obecność poszczególnych arabik wchodzących w jej skład. Każde ziarno ma tutaj swoje '5 minut', a efekt końcowy jest dowodem na kunszt twórców te mieszanki. Warto również wspomnieć, że wszystkie składniki są wypalane osobno i mieszane dopiero po zakończeniu tego procesu. Pozwala to na indywidualne dopasowanie profilów palenia dla poszczególnych ziaren i wydobycie ich charakteru w najwyższym stopniu.
Roma połączona z mlekiem da nam niezwykle delikatne, kremowe i słodkie cappuccino - orzechy brazylijskie, mleczna czekolada, owsianka - idealna kombinacja na rozpoczęcie nowego dnia.
Receptura:
Doza: 16 g
Uzysk: 32-36g
Czas ekstrakcji: 27-32 sek.
Temp: 94 C
Ziarna, które znajdują się w mieszance to:
- Gwatemala, Finca El Hato Blue
- Etiopia, Sidamo special selection
- Salwador, Finca San Luis
- Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
Więcej o tej kawie przeczytasz na naszym Blogu: https://www.coffeedesk.pl/blog/espresso-miesiaca-luty-arcaffe-roma/
Nowość
Monbana - Piernikowa czekolada w proszku 250g
Producent: Monbana
Kolejna specjalna świąteczna edycja czekolady w proszku o smaku piernikowym. Wysokiej jakości produkt,który wystarczy zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać - gwarancja rozgrzewki w mroźne zimowe dni!
Spróbuj tej niesamowitej przyjemności i delektuj się niepowtarzalnym smakiem aksamitnej i gorącej czekolady Monbana.
Sposób na czekoladowe uniesienie:
- 200ml gorącego mleka
- 1 miarka Traditional Hot Chocolate (20g)
- dla smaku: syrop smakowy
- bita śmietana na wierzch – pysznie!
To idealny sposób na poprawę nastroju i dobry dzień.
Składniki: cukier, kakao w proszku (minimum 33%), aromaty. Może zawierać śladowe ilości zbóż z glutenem, jaj, soi, mleka, orzechów, selera, siarczynów.
Wyprodukowano we Francji.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Nowość
Arcaffe Gorgona 250g
Producent: Arcaffe
Gorgona to nazwa jednej z wysp archipelagu Tuscan, który znajduje się w pobliżu Livorno. Jest to także nazwa nowej mieszanki palarni Arcaffe, która zawiera wysokiej jakości ziarna Arabiki 85% i Robusty 15%. Została stworzona dla tych, którzy preferują bardziej intensywny smak.
Kawa z tych ziaren jest bardzo dobrze zbalansowana, o pełnym body, delikatnej kwasowości i silnym aromacie. Pozostawia łagodny posmak lukrecji.
Jest to mieszanka najwyższej jakości ziaren arabiki (85%) i robusty (15%):
- Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
- Indie - robusta, Manamboli estate
Są to kawy certyfikowane przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom.
Polecany
Arcaffe Mokacrema 250g
Producent: Arcaffe
Arcaffe Mokacrema to mieszanka kaw ziarnistych, pochodzących z Brazylii, Etiopii, Salwadoru i Gwatemali. Produkt stanowi blend najlepszej jakości ziaren, o czym świadczy przyznany mu włoski certyfikat CSC. Starannie wyselekcjonowane ziarna palone są na poziomie średnim we włoskiej palarni Arcaffe. Po zaparzeniu mają łagodny smak i wystarczającą zawartość kofeiny, która delikatnie pobudza. Kawą Arcaffe Mokacrema można rozkoszować się więc zarówno przy śniadaniu w formie pobudzającego espresso, jak i podczas popołudniowego wypoczynku, popijając delikatną i słodką mleczną kawę.
Napar z kawy Arcaffe Mokacrema sprawdza się idealnie jako czyste espresso, ale także jest świetną bazą dla kaw mlecznych - cappuccino, cafe latte. Ziarna nadają się zarówno do zaparzenia w ekspresie ciśnieniowym, jak i w tradycyjnej kawiarce. Po przyrządzeniu, kawa Arcaffe Mokacrema zachwyca silnie wyczuwalnymi aromatami orzechów, czekoladowego budyniu i ukrytą, ledwie wyczuwalną cytrusową nutą.
Suchy aromat ziaren kawy Arcaffe Mokacrema charakteryzuje się słodyczą karmelizowanych orzechów i dominującą wyrazistością gorzkiej czekolady oraz dodatkiem zapachu prażonego słodu. Ma intensywny, głęboki, charakterny zapach, który zmienia się tuż po zaparzeniu. Kawa ze zmielonych i zaparzonych ziaren Arcaffe Mokacrema odkrywa aromat marcepanu, zachowuje słodką woń orzechów, a wytrawność gorzkiej czekolady zamienia na łagodność czekoladowego budyniu. W smaku kawy Arcaffe Mokacrema zdecydowanie dominuje przyjemna słodycz owego czekoladowego budyniu z wanilią i karmelem. Jednocześnie napar wyróżnia się nieco wyższym poziomem goryczy niż jasno palone ziarna Arabiki i ma przy tym bardzo niską kwasowość w postaci delikatnej nuty cytrusowej. Kawa Arcaffe Mokacrema połączona z mlekiem zatrzymuje słodycz budyniu, której charakteru dodaje korzenny posmak, przypominający piernik. Co ważne - w przypadku podania kawy Arcaffe Mokacrema z mlekiem - gorycz znika niemal całkowicie.
Receptura
Cel: wysokie body, zaznaczona kwasowość, wyraźna słodycz i ograniczona goryczka. Finalna receptura ułatwiająca osiągnięcie celów wyglądała następująco:
doza: 18 gramów
uzysk: 32 gramy
czas: 30 sekund
Nowość
teapigs Chai Tea herbata sypana 250g
Producent: teapigs
Każdy handlarz, w każdym mieście i regionie Indii oferuje swoją własną wersję herbaty Chai. Aromatyczna, mocno korzenna herbata podawana z mlekiem była ulubionym napojem w Indiach przez setki lat.
Opis:
Teapigs przedstawia swoją propozycję: bogaty w smaku Assam zmieszany z kardamonem, cynamonem, imbirem i kasją.
Mocny w smaku, zdrowy napój będący pięknym odwzorowaniem pełnych kolorów Indii.
Jak smakuje?
Odważna herbata Assam z domieszką egzotycznych przypraw, prawdziwy smak Indii.
Pij ją gdy
na wpół obudzony. Herbata obudzi wyspaną połowę i da prawdziwego kopa niewyspanej połowie Twojego ciała.
Zawiera naturalną kofeinę
Pamiętaj, żadna tania herbata z pyłu herbacianego nie zafunduje Ci takich doznań smakowych jak herbaty z wyselekcjonowanych całych liści
Przygotowanie:
Zalej gorącą wodą
Parz przez około 3 minuty
o Saszetka - 1 na osobę, parz przez 3 minuty.
o Herbata luzem - 2 łyżeczki na osobę, parz przez 3 minuty.
Herbata być może wymaga więcej cierpliwości przy parzeniu niż herbaty ekspresowe, ale jej smak zdecydowanie Ci to wynagrodzi z nawiązką!
Jak smakuje najlepiej?
Tradycyjnie po indyjsku, długo parzona, z dodatkiem mleka i cukru (lub miodu).
Przepis na chai latte:
Rozgrzej się przy kubku chai latte, to na prawdę łatwe w przygotowaniu!
• Wrzuć 1 saszetkę herbaty do kubka
• Zalej 1/3 kubka gorącą wodą.
• Dopełnij gorącym mlekiem (najlepiej lekko spienionym) i dodaj nieco miodu dla smaku.
• MNIAM!
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Nowość
Etno Cafe - Brazil Yellow Bourbon 250g
Data palenia: 05.04.2022
Producent: Etno Cafe
Ziarna z Brazylii, wypalane przez wrocławską palarnię Etno. Palone w średnim stopniu, sprawdzą się w espresso i ekspresach przelewowych.
Yellow Bourbon to klasyk - espresso po zaparzeniu ma wysoką kwasowość, średnią słodycz i mało goryczy. Pełne, ciężkie body przypadnie do gustu każdemu, kto lubi gęste napary. W smaku można wyczuć nut orzechów i czekolady. Dobrze komponuje się z mlekiem dając bardzo słodkie napoje, jednak równie doskonale smakuje jako pierwsze poranne espresso.
Kraj: Brazylia
Region: Minas
Wysokość upraw: 1150 - 1350 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Yellow Bouron
Obróbka ziarna: Natural