Wyniki wyszukiwania frazy 'cleaner'
Znalezione produkty: 3
Filtrowanie i sortowanie
1
- 3 produktów z 3 dostępnych
Cafetto - MFC Blue Alkaline Milk Frother Cleaner - Płyn do czyszczenia systemów spieniania mleka 1l
Producent: CAFETTO
Cafetto MFC Blue to alkaliczny środek do czyszczenia spieniaczy do mleka. Do codziennego czyszczenia ekspresów do kawy i myjek barowych.ZABIJA WSZYSTKIE NAJCZĘŚCIEJ SPOTYKANE BAKTERIE ZWIĄZANE Z MLEKIEMNiezależne testy laboratoryjne wykazują, że Cafetto® MFC® Blue zabija 99,999% bakterii Listeria przy stosowaniu zgodnie z instrukcją.WYSOKA SKUTECZNOŚĆSkutecznie usuwa tłuszcze mleczne i jednocześnie odkamienia automatyczne systemy do spieniania mleka. MFC® Blue po wypłukaniu nie pozostawia żadnych zapachów.BEZPIECZNY DLA CIEBIE I TWOJEJ MASZYNYSkładniki i formuła produktów z certyfikatem NSF są bezpieczne, nie pozostawiają szkodliwych pozostałości i nie powodują korozji w ekspresie do kawy.Instrukcja użyciaCzyszczenie systemu spieniania mleka1. Upewnij się, że biały korek jest szczelnie zamknięty, a niebieski lekko poluzowany.2. Delikatnie ściśnij butelkę, aż zbiorniczek odmierzy 50 ml. Odkręć niebieski korek i wylej płyn ze zbiorniczka.3. Dodaj 50 ml MFC Blue do 1 litra ciepłej wody w pojemniku do czyszczenia.4. Po użyciu dokładnie zakręć niebieski korek.5. Umieść rurkę zasysającą mleko w przygotowanym roztworze.6. Przepuść cały roztwór przez system spieniający.7. Powtórz powyższą procedurę, używając 1 litra czystej wody w celu dokładnego wypłukania wszystkich elementów.Nie mieszać z innymi środkami chemicznymi.Czyszczenie myjki barowej1. Upewnij się, że biały korek jest szczelnie zamknięty, a niebieski lekko poluzowany.2. Delikatnie ściśnij butelkę, aż zbiorniczek odmierzy 50 ml. Odkręć niebieski korek i wylej płyn ze zbiorniczka.3. Rozmontuj spłukiwacz i umieść części w roztworze na 5 minut.4. Użyj szmatki zanurzonej w roztworze do przetarcia powierzchni.5. Wylej pozostały roztwór na powierzchnię.6. Spłucz wszystkie części wodą pitną i złóż ponownie.
Cafetto - EVO Espresso Machine Cleaner - Środek do czyszczenia ekspresów 1kg
Producent: CAFETTO
Cafetto EVO® to środek czyszczący do ekspresów ciśnieniowych. Dzięki szybko rozpuszczającej się formie, środek łatwo się wypłukuje. EVO® skutecznie usuwa olejki kawowe, fusy i przebarwienia, poprawiając smak i aromat espresso.Składniki są biodegradowalne i bezzapachowe. Produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie (Non-GMO), fosforanów ani chloru. Środek EVO® nie powoduje korozji - jest bezpieczny dla maszyny.W opakowaniu znajduje się także miarka do precyzyjnego dozowania.Instrukcja czyszczenia grupy zaparzającej (Backflush):1. Usuń sitko z kolby i zastąp je ślepym sitkiem.2. Do codziennego czyszczenia wsyp 1 płaską miarkę EVO® do kolby i umieść ją w grupie jak przy parzeniu espresso. Jeśli czyszczenie odbywa się rzadziej, użyj 2 płaskich miarek.3. Uruchom cykl i pozwól ekspresowi działać przez 10 sekund, aby środek mógł się rozpuścić.4. Zatrzymaj cykl i odczekaj 10 sekund.5. Powtórz cykl uruchamiania i zatrzymywania jeszcze 4 razy – uruchom na 10 sekund, zatrzymaj na 10 sekund.6. Wyjmij kolbę i dokładnie wypłucz pod strumieniem wody z grupy. Wyłącz dopływ wody.7. Włóż ponownie kolbę ze ślepym sitkiem i uruchom cykl 10 razy – uruchom na 5 sekund, zatrzymaj na 2 sekundy, aby dokładnie wypłukać grupę.8. Usuń ślepe sitko i włóż zwykłe sitko.9. Zaparz i wylej jedno espresso, aby przygotować maszynę do ponownej pracy.Instrukcja czyszczenia sitka i kolby:1. Namocz kolbę i sitko w 500 ml gorącej wody z dodatkiem 2 płaskich miarek EVO® przez 10 minut.2. Dokładnie wypłucz pod bieżącą gorącą wodą.
Cafetto - EVO Espresso Machine Cleaner - Środek do czyszczenia ekspresów 500g
Producent: CAFETTO
W opakowaniu znajduje się także miarka do precyzyjnego dozowania.Instrukcja czyszczenia grupy zaparzającej (Backflush):1. Usuń sitko z kolby i zastąp je ślepym sitkiem.2. Do codziennego czyszczenia wsyp 1 płaską miarkę EVO® do kolby i umieść ją w grupie jak przy parzeniu espresso. Jeśli czyszczenie odbywa się rzadziej, użyj 2 płaskich miarek.3. Uruchom cykl i pozwól ekspresowi działać przez 10 sekund, aby środek mógł się rozpuścić.4. Zatrzymaj cykl i odczekaj 10 sekund.5. Powtórz cykl uruchamiania i zatrzymywania jeszcze 4 razy – uruchom na 10 sekund, zatrzymaj na 10 sekund.6. Wyjmij kolbę i dokładnie wypłucz pod strumieniem wody z grupy. Wyłącz dopływ wody.7. Włóż ponownie kolbę ze ślepym sitkiem i uruchom cykl 10 razy – uruchom na 5 sekund, zatrzymaj na 2 sekundy, aby dokładnie wypłukać grupę.8. Usuń ślepe sitko i włóż zwykłe sitko.9. Zaparz i wylej jedno espresso, aby przygotować maszynę do ponownej pracy.Instrukcja czyszczenia sitka i kolby:1. Namocz kolbę i sitko w 500 ml gorącej wody z dodatkiem 2 płaskich miarek EVO® przez 10 minut.2. Dokładnie wypłucz pod bieżącą gorącą wodą.