Wyniki wyszukiwania frazy 'przewodnik'
Znalezione produkty: 3
Filtrowanie i sortowanie
–
1
- 3 produktów z 3 dostępnych
Książka Coffee Spots Polska 2024/25 - Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman
Producent: BIBLIOTECZKA COFFEEDESK
Wielki powrót Coffee Spots Polska! Po sześciu latach od wydania pierwszego Coffee Spots Polska autorzy przewodnika ponownie przemierzają kraj w poszukiwaniu dobrej kawy i odpowiedzi na pytania o przyszłość branży.To największa baza wiedzy w historii polskiej kawy. 300 kawiarni, kilkadziesiąt restauracji, piekarni, cukierni i barów z kawą specialty i wyciągnięte na podstawie zebranych danych wnioski oraz przewidywania dotyczące nadchodzących trendów. Obowiązkowa pozycja dla podróżników, osób związanych z branżą hospitality i wszystkich amatorów kawy.Co w środku?Czy istnieje przepis na idealny design kawiarni? Ile miejsc serwuje już matchę i roślinne mleko? Czy warto inwestować w mocktaile i decaf? Da się prowadzić kawiarnię z samą kawą? Jaka jest przyszłość pop-upów? To tylko część pytań, na które odpowiedzi dostarcza przewodnik. Książka ułatwia zwiedzanie kawiarni poprzez podziały na miasta, dzielnice i osiedla a także szczegółowe oznaczenia, które pozwolą wszystkim znaleźć dokładnie to, czego szukają: dobry design, wyjątkową jakość kawy, konkretny sposób parzenia, śniadanie, matchę czy darmowe roślinne alternatywy mleka.DesignCoffee Spots Polska to nie tylko ogromna baza wiedzy i praktyczne zastosowania, ale też piękny design. Za okładkę, jak w poprzednim wydaniu, odpowiada Beata Śliwińska Barrakuz - projektantka, set designerka i mistrzyni kolażu. Składem zajęła się Gracja Zegarowicz odpowiedzialna za oprawę graficzną projektów takich jak Ja i moje przyjaciółki idiotki Joanny Okuniewskiej, Małe końce świata Justyny Mazur, albumu Sztuka pobytu autorstwa Travelicious. Za portrety i zdjęcia studyjne zamieszczone w książce odpowiada Paula Patocka.Szczegóły wydaniaJęzyk: polski i angielskiLiczba stron: 420ISBN: 9788397101807
Książka The World Atlas of Coffee Druga Edycja - James Hoffmann
Producent: BIBLIOTECZKA COFFEEDESK
The World Atlas of Coffee: From Beans to Brewing - Coffees Explored, Explained and Enjoyed 2nd Edition to idealny sposób na wprowadzenie do świata kawy. Pozycja obowiązkowa na półce każdego miłośnika pysznych naparów. W drugiej edycji zamieszczono zaktualizowane dane dotyczące krajów produkcji kawy, a także rozwinięto i dołączono rodziały. Przewodnik jest podzielony na 3 części:- Częśc pierwsza jest poświęcona samej kawie: uprawie rośliny, procesom obróbki oraz paleniu.- Kolejna część to porady dotyczące parzenia kawy. Autor opisuje alternatywne metody zaparzania oraz espresso, a także zwraca uwagę na zakup oraz przechowywanie kawy.- Ostatnia, główna część to przewodnik po regionach związanych z uprawą kawy. Opis skupiony jest na kontynentach, krajach, historii kawy w poszczególnych krajach, mapach oraz informacjach o profilach smakowych.Książka jest pięknie wydanym przewodnikiem po świecie kawy, stanowiącym rzetelne źródło wiedzy, która zarazem nie przytłacza. Oryginalnie wykonana twarda okładka mieści w sobie 256 stron wiedzy w języku angielskim oraz pięknych fotografii.O autorze:James Hoffmann to jedna z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych postaci w świecie kawy jakości speciality. Ma na swoim koncie m.in. Mistrzostwo Świata Barista 2007 oraz Wicemistrzostwo Świata Brewers 2011. Jest także współzałożycielem palarni Square Mile Coffee Roasters oraz prowadzi blog Jimseven.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Książka Dear Coffee Buyer - Ryan Brown
Producent: BIBLIOTECZKA COFFEEDESK
Dear Coffee Buyer to książka opisująca procesy związane z pozyskiwaniem zielonej kawy. Pozycja polecana wszystkim profesjonalnie zajmującym się kawą - od baristów, przez roasterów, po dystrybutorów ziarna.Ryan Brown zabiera czytelnika w podróż po Gwatemali i Hondurasie, które przemierza w poszukiwaniu odpowiedniego ziarna. Autor dzieli się swoimi przemyśleniami i obawami na temat całej idei. Mówi także o bardziej praktycznych aspektach: o budowaniu relacji zdostawcami, wycenach, samplowaniu, imporcie, eksporcie, kontroli jakości. Sporo miejsca jest także poświęcone na temat samego ziarna - odmian botanicznych, metod obróbki, sezonowości, czy defektów.Książka zawiera także garść informacji dla początkujących w handlu ziarnem - wskazówki płyną bezpośrednio od doświadczonych osób w tej dziedzinie.Całość wydana w twardej oprawie, z ilustracjami oraz fotografiami w kolorze.Liczba stron: 123Język: angielski
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!