Przejdź do strony głównej
Twoja lista życzeń
Rozwiń
Brak produktów.
Porozmawiaj z nami
Jesteśmy do dyspozycji od poniedziałku do piątku od 8 do 16.
Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!+48 730 88 25 25Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!
+48 730 88 25 25
Wolisz pisać? Czekamy na maila!sklep@coffeedesk.plWolisz pisać? Czekamy na maila!
[email protected]
Odwiedź nasze kawiarnie:Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24Warszawa, ul. Wilcza 42Odwiedź nasze kawiarnie:
Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24
Warszawa, ul. Wilcza 42
Nowości
Nasze marki
Kawa
Herbata
Zaparzacze
Ekspresy
Młynki
Akcesoria
Dodatki
Outlet
Najświeższe kawy
Najświeższe kawy
Ziarna z polskich palarni
Ziarna z polskich palarni
Kawy włoskie
Kawy włoskie
W zestawie taniej
W zestawie taniej
Sezon na cold brew
Sezon na cold brew
1Zpresso 3fe Able Brewing Acaia AeroPress Alpro Althaus AOOMI Arcaffe Asobu Audun Coffee Autumn Coffee Roasters Bagdrip Baratza Barista & Co Barista Space Bean Bros
Bialetti Blend Tea Bonanza Coffee Bras Brewista Brita Brown House & Tea Bunn BWT Caffe Cannizzaro Caffenation Cafflano Casino Mocca Chemex Cilia Clever
COFFEE PLANT Coffeedesk Coffeelab Colonna Coffee Comandante Contigo Craft Coffee Roasters Dafi Deseo Diemme Caffe Dobra Palarnia Kawy DomoBar Doubleshot Dr. Coffee Drink Me Chai Dutch Barista
Dworzysk Ecostrawz Espazzola Espresso Gear Etno Cafe Eureka Father's Coffee Fellow Fentimans Fetco Figa Coffee Five Elephant Full Circle Gaggia Gardelli Specialty Coffees GAT GBG
Glowbeans Good Coffee Graef Hard Beans Hario HAYB Heresy Hi! Coffeedesk Illy IMS Izzo Java Coffee Jean Lenoir Johan & Nystrom Jura Just T Kafar
Kalve Kambukka KeepCup Kimbo Kofi Brand Krups Kruve Kusmi Tea KYOTO Coffee Roasters La Brasiliana La Cabra La Marzocco LaCava Lavazza Le Piantagioni del Caffe Lelit Long Man Tea
Loveramics Lucaffe Lune Tea Lykke Mahlkonig Manufaktura Czekolady Many Mornings Melitta MiiR Moccamaster Monbana Monin Motta Mount Caramel Mount Everest Tea Natumi New York Nivona
Nomad Coffee Notes Crafters Nucleus Nuova Simonelli Oatly Odija Or Tea? Paper & Tea Passalacqua Pellini Pizca del Mundo Planetary Design Porlex Promac Pukka Puqpress Rancilio Rebel Kitchen
Rekrow Rhinowares Right Side Coffee Rocket Bean RS5 Rude Health Saeco Sage Savage Coffees Sencotel SIMPLo Sloane Smeg Solberg & Hansen Sproud Story Coffee Roasters
T-TE Taragui Tastea Heaven Teabag teapigs Teministeriet The Barn The Coffee Collective The Rinser Tim Wendelboe Timemore Toddy Tregothnan Urnex Vintage Teas VSSL VST inc.
WildPower Wilfa Willie's Cacao Wroasters Wunda YOGI TEA
Odkryj
Kawa Miesiąca Royal Beans Subskrypcja Hi! Coffeedesk Outlet
Rodzaj
Ziarnista Mielona Kapsułki Rozpuszczalna Saszetki Speciality Single origin Fairtrade Bezkofeinowa Cascara Zestawy
Metoda parzenia Espresso Przelewowe metody parzenia
Pochodzenie
Afryka Ameryka Południowa Ameryka Środkowa Azja
Palarnia
Włochy Szwecja Niemcy Polska
Marka Arcaffe Audun Coffee Bialetti Coffeelab Hard Beans HAYB Heresy Illy Johan & Nystrom Lavazza Le Piantagioni del Caffe
Kawa miesiąca
Kawa miesiąca
Kawy specialty
Kawy specialty
Kawa pod espresso
Kawa pod espresso
Kawowa subskrypcja
Kawowa subskrypcja
Odkryj
Zestawy herbat Herbata Miesiąca
Rodzaj
W saszetkach Sypana
Typ Biała Chai Tea Czarna Earl Grey English Breakfast Jaśminowa Matcha Miętowa Oolong Owocowa Rooibos Yerba Mate Zielona Ziołowa Z lukrecji
Herbata miesiąca
Herbata miesiąca
Akcesoria herbaciane
Akcesoria herbaciane
Teapigs
Teapigs
Paper and Tea
Paper and Tea
Teministeriet
Teministeriet
Zaparzacze AeroPress Drippery Chemex Kawiarki French Pressy Zaparzacze do herbaty Cold Brew Inne
Drippery
Drippery
Chemex
Chemex
Kawiarki
Kawiarki
French Pressy
French Pressy
Aeropress
Aeropress
Rodzaj
Automatyczne Ciśnieniowe Kolbowe Przelewowe Kapsułkowe
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka Jura La Marzocco Melitta Moccamaster Sage Wilfa
Moccamaster
Moccamaster
Gaggia
Gaggia
Melitta
Melitta
Jura
Jura
La Marzocco
La Marzocco
Rodzaj
Młynki ręczne Młynki automatyczne
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka 1Zpresso Baratza Comandante Eureka Hario VSSL Wilfa
Młynki ręczne
Młynki ręczne
Comandante
Comandante
Fellow ODE
Fellow ODE
Eureka
Eureka
Baratza
Baratza
Akcesoria Czajniki Wagi do kawy Dzbanki do mleka Spieniacze do mleka Tampery Do ekspresów Filtry do kawy Higiena i konserwacja Filtracja wody Części zamienne
Naczynia Kubki Filiżanki Talerze Serwery Szklanki Kubki termiczne Butelki termiczne
Pozostałe Koszulki Szkolenia Karty podarunkowe Zestawy Książki Gadżety
Filtracja wody
Filtracja wody
Filtry do kawy
Filtry do kawy
Wagi
Wagi
Czajniki
Czajniki
Kubki na wynos
Kubki na wynos
Dodatki Napoje roślinne Napoje orzeźwiające Czekolada i Słodycze Czekolady do picia Syropy Kombucha
Naczynia
Naczynia
Karty podarunkowe
Karty podarunkowe
Napoje roślinne
Napoje roślinne
Napoje orzeźwiające
Napoje orzeźwiające
Czekolady i słodycze
Czekolady i słodycze
Coffeedesk

Zaloguj się na Coffeedesk

lub
Nie pamiętasz hasła?

Dołącz już teraz do klubu Coffeedesk

Unikalne produkty, promocje, program partnerski, obszerna baza wiedzy czekają na Ciebie!

Ochrona danych

Jeszcze chwila

I będziesz mógł cieszyć się zakupami w Coffeedesk!

Minimalna liczba znaków w haśle to 8.
Newsletter
Format: XXXXXXXXX

Pola oznaczone gwiazdką (*) są polami obowiązkowymi.

Menu
  • Nowości
  • Nasze marki
  • Kawa
  • Herbata
  • Zaparzacze
  • Ekspresy
  • Młynki
  • Akcesoria
  • Dodatki
  • Outlet
  1. Coffeedesk
  2. Wyszukiwanie
Produkty online

  • Nowości
  • Nasze marki
    • 1Zpresso (5)
    • 3fe (10)
    • Able Brewing (6)
    • Acaia (22)
    • AeroPress (15)
    • Alpro (14)
    • Althaus (31)
    • AOOMI (97)
    • Arcaffe (25)
    • Asobu (37)
    • Audun Coffee (15)
    • Autumn Coffee Roasters (12)
    • Bagdrip (13)
    • Baratza (51)
    • Barista & Co (37)
    • Barista Space (57)
    • Bean Bros (6)
    • Bialetti (179)
    • Blend Tea (1)
    • Bonanza Coffee (6)
    • Bras (1)
    • Brewista (11)
    • Brita (6)
    • Brown House & Tea (31)
    • Bunn (38)
    • BWT (15)
    • Caffe Cannizzaro (5)
    • Caffenation (15)
    • Cafflano (11)
    • Casino Mocca (5)
    • Chemex (36)
    • Cilia (7)
    • Clever (1)
    • COFFEE PLANT (28)
    • Coffeedesk (55)
    • Coffeelab (33)
    • Colonna Coffee (6)
    • Comandante (58)
    • Contigo (24)
    • Craft Coffee Roasters (9)
    • Dafi (45)
    • Deseo (4)
    • Diemme Caffe (17)
    • Dobra Palarnia Kawy (7)
    • DomoBar (1)
    • Doubleshot (8)
    • Dr. Coffee (6)
    • Drink Me Chai (6)
    • Dutch Barista (6)
    • Dworzysk (7)
    • Ecostrawz (2)
    • Espazzola (3)
    • Espresso Gear (23)
    • Etno Cafe (24)
    • Eureka (56)
    • Father's Coffee (8)
    • Fellow (109)
    • Fentimans (16)
    • Fetco
    • Figa Coffee (8)
    • Five Elephant (7)
    • Full Circle (3)
    • Gaggia (22)
    • Gardelli Specialty Coffees (12)
    • GAT (3)
    • GBG (3)
    • Glowbeans (7)
    • Good Coffee (1)
    • Graef
    • Hard Beans (30)
    • Hario (280)
    • HAYB (71)
    • Heresy (18)
    • Hi! Coffeedesk (6)
    • Illy (15)
    • IMS (22)
    • Izzo (7)
    • Java Coffee (7)
    • Jean Lenoir (2)
    • Johan & Nystrom (35)
    • Jura (53)
    • Just T (39)
    • Kafar (10)
    • Kalve (7)
    • Kambukka (35)
    • KeepCup (205)
    • Kimbo (23)
    • Kofi Brand (5)
    • Krups (2)
    • Kruve (37)
    • Kusmi Tea
    • KYOTO Coffee Roasters (11)
    • La Brasiliana (3)
    • La Cabra (8)
    • La Marzocco (17)
    • LaCava (49)
    • Lavazza (40)
    • Le Piantagioni del Caffe (44)
    • Lelit (20)
    • Long Man Tea (25)
    • Loveramics (308)
    • Lucaffe (11)
    • Lune Tea
    • Lykke (10)
    • Mahlkonig (5)
    • Manufaktura Czekolady (31)
    • Many Mornings (6)
    • Melitta (58)
    • MiiR (45)
    • Moccamaster (99)
    • Monbana (41)
    • Monin (29)
    • Motta (119)
    • Mount Caramel (38)
    • Mount Everest Tea (24)
    • Natumi (16)
    • New York (10)
    • Nivona (15)
    • Nomad Coffee (6)
    • Notes Crafters (5)
    • Nucleus (2)
    • Nuova Simonelli (1)
    • Oatly (8)
    • Odija (2)
    • Or Tea? (30)
    • Paper & Tea (80)
    • Passalacqua (13)
    • Pellini (12)
    • Pizca del Mundo (26)
    • Planetary Design (5)
    • Porlex (2)
    • Promac (6)
    • Pukka (34)
    • Puqpress (9)
    • Rancilio (2)
    • Rebel Kitchen (1)
    • Rekrow (1)
    • Rhinowares (40)
    • Right Side Coffee
    • Rocket Bean (21)
    • RS5 (2)
    • Rude Health (7)
    • Saeco (8)
    • Sage (22)
    • Savage Coffees (17)
    • Sencotel
    • SIMPLo (5)
    • Sloane (5)
    • Smeg
    • Solberg & Hansen (52)
    • Sproud (4)
    • Story Coffee Roasters (16)
    • T-TE (17)
    • Taragui
    • Tastea Heaven (4)
    • Teabag
    • teapigs (98)
    • Teministeriet (81)
    • The Barn (9)
    • The Coffee Collective (3)
    • The Rinser (6)
    • Tim Wendelboe (2)
    • Timemore (26)
    • Toddy (17)
    • Tregothnan (3)
    • Urnex (34)
    • Vintage Teas (60)
    • VSSL (1)
    • VST inc. (10)
    • WildPower (17)
    • Wilfa (25)
    • Willie's Cacao (36)
    • Wroasters
    • Wunda
    • YOGI TEA (29)
  • Kawa
    • Odkryj
      • Kawa Miesiąca (3)
      • Royal Beans (21)
      • Subskrypcja Hi! Coffeedesk
      • Outlet (33)
    • Rodzaj
      • Ziarnista (695)
      • Mielona (74)
      • Kapsułki (37)
      • Rozpuszczalna (6)
      • Saszetki (16)
      • Speciality (589)
      • Single origin (475)
      • Fairtrade (9)
      • Bezkofeinowa (31)
      • Cascara (7)
      • Zestawy (7)
    • Metoda parzenia
      • Espresso (479)
      • Przelewowe metody parzenia (352)
    • Pochodzenie
      • Afryka (138)
      • Ameryka Południowa (197)
      • Ameryka Środkowa (133)
      • Azja (15)
    • Palarnia
      • Włochy (242)
      • Szwecja (36)
      • Niemcy (25)
      • Polska (358)
    • Marka
      • Arcaffe (6)
      • Audun Coffee
      • Bialetti (22)
      • Coffeelab (15)
      • Hard Beans (8)
      • HAYB (16)
      • Heresy
      • Illy (1)
      • Johan & Nystrom (4)
      • Lavazza (25)
      • Le Piantagioni del Caffe (24)
  • Herbata
    • Odkryj
      • Zestawy herbat (11)
      • Herbata Miesiąca (2)
    • Rodzaj
      • W saszetkach (321)
      • Sypana (367)
    • Typ
      • Biała (39)
      • Chai Tea (19)
      • Czarna (178)
      • Earl Grey (38)
      • English Breakfast (16)
      • Jaśminowa (20)
      • Matcha (16)
      • Miętowa (24)
      • Oolong (14)
      • Owocowa (51)
      • Rooibos (55)
      • Yerba Mate (41)
      • Zielona (176)
      • Ziołowa (167)
      • Z lukrecji (28)
  • Zaparzacze
    • Zaparzacze
      • AeroPress (4)
      • Drippery (111)
      • Chemex (2)
      • Kawiarki (96)
      • French Pressy (30)
      • Zaparzacze do herbaty (38)
      • Cold Brew (30)
      • Inne (9)
  • Ekspresy
    • Rodzaj
      • Automatyczne (87)
      • Ciśnieniowe (151)
      • Kolbowe (61)
      • Przelewowe (79)
      • Kapsułkowe (2)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (190)
      • Do biura (125)
      • Do gastronomii (51)
    • Marka
      • Jura (6)
      • La Marzocco
      • Melitta (3)
      • Moccamaster (3)
      • Sage (1)
      • Wilfa (1)
  • Młynki
    • Rodzaj
      • Młynki ręczne (65)
      • Młynki automatyczne (95)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (129)
      • Do biura (21)
      • Do gastronomii (46)
    • Marka
      • 1Zpresso
      • Baratza (2)
      • Comandante (2)
      • Eureka (2)
      • Hario (16)
      • VSSL
      • Wilfa (3)
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Czajniki (69)
      • Wagi do kawy (17)
      • Dzbanki do mleka (94)
      • Spieniacze do mleka (18)
      • Tampery (93)
      • Do ekspresów (153)
      • Filtry do kawy (90)
      • Higiena i konserwacja (44)
      • Filtracja wody (56)
      • Części zamienne (234)
    • Naczynia
      • Kubki (422)
      • Filiżanki (132)
      • Talerze (11)
      • Serwery (53)
      • Szklanki (32)
      • Kubki termiczne (159)
      • Butelki termiczne (50)
    • Pozostałe
      • Koszulki (32)
      • Szkolenia
      • Karty podarunkowe (5)
      • Zestawy (55)
      • Książki (32)
      • Gadżety (12)
  • Dodatki
    • Dodatki
      • Napoje roślinne (53)
      • Napoje orzeźwiające (27)
      • Czekolada i Słodycze (49)
      • Czekolady do picia (27)
      • Syropy (64)
      • Kombucha (7)
  • Outlet

Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania frazy ' przewodnik'

  • Produkty (9)
  • Blog (1)
Filtry
–
1 - 9 produktów z 9 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
Varsavia Coffee Spots - Przewodnik po warszawskich kawiarniach
Varsavia Coffee Spots - Przewodnik po warszawskich kawiarniach
Varsavia Coffee Spots to 160-stronicowy przewodnik po topowych kawowych miejscach Warszawy w 2017 roku. Opatrzony znakomitymi fotografiami, opisami w dwóch językach: polskim oraz angielskim, z garścią podstawowych informacji kontaktowych, cen i godzin otwarcia każdej lokalizacji. Czytelny podział na dzielnice sprawia, że nawet osoba niezaznajomiona ze stołecznymi ścieżkami z łatwością przeprowadzi kawiarniane tournee. Dodatkowo, kilka stron poświęcono samej kawie - jej metodom obróbki, smakom, sposobom parzenia.  Koniecznie zajrzyjcie na stronę 26!   Kilka słów od samych autorów: „Udowodnimy Wam, że wyjście na kawę nie musi wiązać się z wizytą w sieciówce. Zabierzemy Was w podróż po najmodniejszych miejscówkach w okolicach Pl. Zbawiciela i Powiśla, po zielony i sielankowy Żoliborz czy nieodkryte zakątki Pragi i Mokotowa. W naszej książce znajdzie się każde miejsce, w którym za dobre espresso lub półlitrowego chemexa klienci są w stanie oddać ostatni grosz. Wypiliśmy już wystarczającą ilość dobrej kawy, żeby móc z czystym sumieniem polecać najlepsze miejscówki w Warszawie – w końcu ostatnio świat kręci się wokół kawy. Zdjęcia zrobione w klimatycznej kawiarnii rozbijają banki lajków na Instagramie. To najwyższy czas, aby ludzie poznali drugą stronę Warszawy, alternatywną. Podeszliśmy do tego materiału w nietypowy sposób. Zadbaliśmy o poręczny format (japońskie B6) i minimalistyczną formę zaprojektowaną przez Beatę Śliwińską „Barrakuz” (okładka) i Natalię Cyrankiewicz (projekt graficzny). KUKBUK, Zwykłe Życie, ELLE Polska, Mlask, Food Service – te tytuły zdecydowały się objąć nasz projekt patronatem medialnym. To nie koniec! Do współpracy zaprosiliśmy Małgosię Mintę (Minta Eats), Martę Dymek (Jadłonomia), Aretę Szpurę (ex-Local Heroes), Magdę Jagnicką (Glamour) i Irenę Krajnik-Hirsz (Welcome to my coffee world), które polecają najlepsze miejsca nie tylko na kawę… Takiej Warszawy nie znacie!"
Nowość
Książka The Coffee Dictionary - Maxwell Colonna-Dashwood
Książka The Coffee Dictionary - Maxwell Colonna-Dashwood
The Coffee Dictionary to najpopularniejszy kawowy słownik, dzięki któremu poznasz świat czarnego naparu od A do Z. Żadne specjalistyczne terminy z ust baristy nie będą zagadką. Słownik zawiera ponad 200 wpisów, które stanowią sporą dawkę wiedzy zarówno dla amatorów, jak i kawowych profesjonalistów. Uprawa, wypalanie, mielenie, sprzęt, techniki parzenia, odmiany, smaki, geografia i wiele więcej! Każdy termin jest opisany dokładnie, jasno, ale też zwięźle, dzięki czemu książka jest przystępna i przyjemna w odbiorze. Treść jest w języku angielskim, uzupełniona pięknymi kawowymi grafikami, mieści się na 160 stronach zamkniętych w twardej okładce. Maxwell Colonna-Dashwood trzykrotnie zdobywał tytuł Mistrza Baristów Wielkiej Brytanii i trzykrotnie docierał do finałów Mistrzostw Świata w tej dyscyplinie. Jest także założycielem wielokrotnie nagradzanej palarni i sklepu z kawą. To już druga książka w jego portfolio. Opierając się o taki bagaż doświadczeń, możesz być pewnym wiedzy zawartej w tej książce. Doskonały pomysł na prezent dla każdego chcącego poszerzać swoje kawowe horyzonty!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Bestseller
Książka Coffee Spots Polska - miękka okładka - Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman
Książka Coffee Spots Polska - miękka okładka - Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman
Przejechali dziesiątki tysięcy kilometrów, odwiedzili 33 miasta i ponad 170 kawiarni, wypili hektolitry kawy, zjedli tony ciast, a przede wszystkim poznali mnóstwo wspaniałych ludzi i historii. Przewodnik COFFEE SPOTS POLSKA opisuje wszystkie niezależne kawiarnie speciality, historię rozwoju trzeciej fali kawowej w Polsce, a także zawiera kompendium wiedzy na temat kawy, jej pochodzenia, obróbki i sposobów zaparzania. Autorami przewodnika są Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman, na co dzień związani z kawiarniami CoffeeDesk oraz STOR. Sami dużo podróżują, a planując kolejne wyjazdy zawsze szukają lokalnych kawiarni i palarni. Jak podkreślają kawa to nie tylko napój, ale i okazja do rozmowy, poznania nowych ludzi, a także odkrycia miasta od zupełnie innej, nieturystycznej strony. Przewodnik COFFEE SPOTS POLSKA wydany dwujęzycznie, po polsku i po angielsku, ułatwi takie podróże wszystkim miłośnikom kawy z Polski i zagranicy. W Polsce działa już ponad 170 miejsc serwujących kawę najwyższej jakości oraz przygotowujących ją przy użyciu przelewowych metod parzenia. Drip, chemex, czy syfon, nie tylko wyglądają efektownie, ale przede wszystkim pozwalają wydobyć z kawy to, co najlepsze. Przewodnik Coffee Spots Polska opisuje kawiarnie na całej szerokości geograficznej kraju, od Szczecina po Gołdap, położoną tuż przy granicy z Kaliningradem, od Gdyni po Zakopane. Nie jest niespodzianką, że najwięcej kawiarni znajduje się w Warszawie, tuż za nią na podium plasują się Poznań i Kraków. Ale wiele mniejszych miast pozytywnie zaskakuje. Najspokojniejsza kawiarnię, gdzie można zaszyć się na kilka dni, znajduje się w Bieszczadach, a jedna z najbardziej inspirujących, mieści się w starym zakładzie fotograficznym w Raciborzu, niedaleko czeskiej granicy. Przewodnik poza praktycznymi informacjami dotyczącymi godzin otwarcia, używanego sprzętu i dostępnych metod parzenia opisuje historię każdego miejsca i jego właścicieli. Coffee Spots Polska to prawdziwe kompendium wiedzy na temat kawy speciality.  Zaproszenie do współpracy przy tym projekcie przyjęli specjaliści z Polski i z zagranicy, którzy napisali rozdział poświęcony krajom pochodzenia kawy, metodom obróbki, czy sposobom jej zaparzania. Autorami są Maciej Duszak - Mistrz Polski Brewers, Krzysztof Barabosz - współzałożyciel palarni Hard Beans, Marcin Rzońca - autor bloga popularcoffee.pl, Kuba Świątek - Head Barista i trener oraz Scott Tedder - kupiec zielonego ziarna i roaster w Bonanza Coffee z Berlina. Ważne jest także w czym podaje się kawę, o czym przypomina dziennikarka i blogerka Małgorzata Minta w tekście poświęconym polskiej porcelanie. Z kolei aktywistka Areta Szpura przekonuje, że #suckingsucks i zachęca zarówno właścicieli, jak i gości kawiarni, do przestawienia się na życie zero waste. Kolaż na okładkę przewodnika zaprojektowała Beata Śliwińska Barrakuz, projektantka, ilustratorka i set designerka (projektowała również okładkę wydanego w 2017 roku przewodnika Varsavia Coffee Spots). Za skład i dyrekcję artystyczną odpowiadała Izabela Piotrowiak, współwłaścicielka Unwind studio. Miękka okładka Liczba stron: 420 Język: polski i angielski

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Książka What I Know About Running Coffee Shops - Colin Harmon
Książka What I Know About Running Coffee Shops - Colin Harmon
What I Know About Running Coffee Shops to książka napisana przez Colina Harmona - czterokrotnego mistrza Irlandii Barista i właściciela 3fe, innowacyjnego biznesu kawowego. Lektura jest zapisem wspomnień i praktycznym poradnikiem skierowanym przede wszystkim do osób zainteresowanych otwarciem własnej kawiarni. Znajdziesz tu przydatne informacje na temat lokalizacji potencjalnego punktu gastronomicznego, rady dotyczące samego lokalu, oferowanej kawy, personelu, szeroko pojętej kultury, oraz co nieco o kosztach.  Absolutna skarbnica wiedzy w dziedzinie kawiarni! Treść w języku angielskim, uzupełniona pięknymi kawowymi ilustracjami mieści się na 222 stronach zamkniętych w twardej okładce.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Książka Coffee Spots Polska - twarda okładka - Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman
Książka Coffee Spots Polska - twarda okładka - Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman
Przejechali dziesiątki tysięcy kilometrów, odwiedzili 33 miasta i ponad 170 kawiarni, wypili hektolitry kawy, zjedli tony ciast, a przede wszystkim poznali mnóstwo wspaniałych ludzi i historii. Przewodnik COFFEE SPOTS POLSKA opisuje wszystkie niezależne kawiarnie speciality, historię rozwoju trzeciej fali kawowej w Polsce, a także zawiera kompendium wiedzy na temat kawy, jej pochodzenia, obróbki i sposobów zaparzania. Autorami przewodnika są Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman, na co dzień związani z kawiarniami CoffeeDesk oraz STOR. Sami dużo podróżują, a planując kolejne wyjazdy zawsze szukają lokalnych kawiarni i palarni. Jak podkreślają kawa to nie tylko napój, ale i okazja do rozmowy, poznania nowych ludzi, a także odkrycia miasta od zupełnie innej, nieturystycznej strony. Przewodnik COFFEE SPOTS POLSKA wydany dwujęzycznie, po polsku i po angielsku, ułatwi takie podróże wszystkim miłośnikom kawy z Polski i zagranicy. W Polsce działa już ponad 170 miejsc serwujących kawę najwyższej jakości oraz przygotowujących ją przy użyciu przelewowych metod parzenia. Drip, chemex, czy syfon, nie tylko wyglądają efektownie, ale przede wszystkim pozwalają wydobyć z kawy to, co najlepsze. Przewodnik opisuje kawiarnie na całej szerokości geograficznej kraju, od Szczecina po Gołdap, położoną tuż przy granicy z Kaliningradem, od Gdyni po Zakopane. Nie jest niespodzianką, że najwięcej kawiarni znajduje się w Warszawie, tuż za nią na podium plasują się Poznań i Kraków. Ale wiele mniejszych miast pozytywnie zaskakuje. Najspokojniejsza kawiarnię, gdzie można zaszyć się na kilka dni, znajduje się w Bieszczadach, a jedna z najbardziej inspirujących, mieści się w starym zakładzie fotograficznym w Raciborzu, niedaleko czeskiej granicy. Przewodnik poza praktycznymi informacjami dotyczącymi godzin otwarcia, używanego sprzętu i dostępnych metod parzenia opisuje historię każdego miejsca i jego właścicieli. COFFEE SPOTS POLSKA to prawdziwe kompendium wiedzy na temat kawy speciality.  Zaproszenie do współpracy przy tym projekcie przyjęli specjaliści z Polski i z zagranicy, którzy napisali rozdział poświęcony krajom pochodzenia kawy, metodom obróbki, czy sposobom jej zaparzania. Autorami są Maciej Duszak - Mistrz Polski Brewers, Krzysztof Barabosz - współzałożyciel palarni Hard Beans, Marcin Rzońca - autor bloga popularcoffee.pl, Kuba Świątek - Head Barista i trener oraz Scott Tedder - kupiec zielonego ziarna i roaster w Bonanza Coffee z Berlina. Ważne jest także w czym podaje się kawę, o czym przypomina dziennikarka i blogerka Małgorzata Minta w tekście poświęconym polskiej porcelanie. Z kolei aktywistka Areta Szpura przekonuje, że #suckingsucks i zachęca zarówno właścicieli, jak i gości kawiarni, do przestawienia się na życie zero waste. Kolaż na okładkę przewodnika zaprojektowała Beata Śliwińska Barrakuz, projektantka, ilustratorka i set designerka (projektowała również okładkę wydanego w 2017 roku przewodnika Varsavia Coffee Spots). Za skład i dyrekcję artystyczną odpowiadała Izabela Piotrowiak, współwłaścicielka Unwind studio. Twarda okładka Liczba stron: 420 Język: polski i angielski

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Książka The World Atlas of Coffee Druga Edycja - James Hoffmann
Książka The World Atlas of Coffee Druga Edycja - James Hoffmann
The World Atlas of Coffee: From Beans to Brewing - Coffees Explored, Explained and Enjoyed 2nd Edition to idealny sposób na wprowadzenie do świata kawy. Pozycja obowiązkowa na półce każdego miłośnika pysznych naparów. W drugiej edycji zamieszczono zaktualizowane dane dotyczące krajów produkcji kawy, a także rozwinięto i dołączono rodziały.  Przewodnik jest podzielony na 3 części: - Częśc pierwsza jest poświęcona samej kawie: uprawie rośliny, procesom obróbki oraz paleniu. - Kolejna część to porady dotyczące parzenia kawy. Autor opisuje alternatywne metody zaparzania oraz espresso, a także zwraca uwagę na zakup oraz przechowywanie kawy. - Ostatnia, główna część to przewodnik po regionach związanych z uprawą kawy. Opis skupiony jest na kontynentach, krajach, historii kawy w poszczególnych krajach, mapach oraz informacjach o profilach smakowych. Książka jest pięknie wydanym przewodnikiem po świecie kawy, stanowiącym rzetelne źródło wiedzy, która zarazem nie przytłacza. Oryginalnie wykonana twarda okładka mieści w sobie 256 stron wiedzy w języku angielskim oraz pięknych fotografii. O autorze: James Hoffmann to jedna z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych postaci w świecie kawy jakości speciality. Ma na swoim koncie m.in. Mistrzostwo Świata Barista 2007 oraz Wicemistrzostwo Świata Brewers 2011. Jest także współzałożycielem palarni Square Mile Coffee Roasters oraz prowadzi blog Jimseven.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Książka Less Waste Polska - Agnieszka Bukowska
Książka Less Waste Polska - Agnieszka Bukowska
Przewodnik LESS WASTE Polska to solidna porcja wiedzy i inspiracji, która zmieni myślenie konsumentów, producentów oraz właścicieli gastronomii. Z wyrzucania na naprawianie lub ponowne wykorzystanie, z “a może słomka/siatka do tego?” na “czy to naprawdę jest niezbędne?”. Z “przecież wszyscy tak robią” na “razem możemy uratować świat”. Na świecie marnuje się około 1,3 miliarda ton jedzenia rocznie. To oznacza, że 30% całej wyprodukowanej przez nas żywności trafia na śmietnik. W Polsce co roku wyrzucamy co najmniej 9 mln ton jedzenia, a statystyczny Polak produkuje w tym czasie około 283 kilogramów odpadów. Większość śmieci trafia do ekosystemu, który nie jest w stanie ich przetworzyć. Powierzchnia wyspy śmieci pływającej na Pacyfiku wynosi już około 1,6 miliona kilometrów kwadratowych - pięć razy więcej, niż powierzchnia Polski. Mamy dwie możliwości: pogrążyć się w defetyzmie, albo poszukać rozwiązań wokół siebie - jak Agnieszka Bukowska, autorka projektu LESS WASTE Polska. Co jest w środku? Książka składa się z kilku części. W pierwszej eksperci w dziedzinie less waste i gotowania dzielą się wiedzą. Areta Szpura dobitnie, ale przystępnie tłumaczy skalę problemu, a Grzesiek Łapanowski - działanie światowej gospodarki żywnościowej. Eliza Mórawska-Kmita (White Plate) dowodzi, że less waste to nie chwilowa mrzonka, a zestaw rozwiązań stosowanych przez nasze mamy i babcie. Alicja Rokicka (Wegan Nerd) wyjaśnia, jakie znaczenie dla planety ma wegetarianizm i zdradza, jak udało jej się nawrócić rzesze mięsożerców. Kolejna część to przewodnik po pionierskich lokalach, które od lat dają przykład, jak marnować i wyrzucać mniej. Razem z Agnieszką Bukowską i Małgosią Mintą (Minta Eats) odwiedzimy miejsca w Polsce i na świecie, poznając ich właścicieli - ludzi o wielkich sercach, którzy chcą zostawić świat lepszym, niż go zastali. Less Waste Polska podaje gotowe rozwiązania na tacy - w książce znajdziemy manual dla właścicieli gastronomii opracowany przez Krzysztofa Rzymana, właściciela zielonych warszawskich kawiarni Stor oraz zestaw porad dla konsumentów, stworzony przez Jagnę Niedzielską - kucharkę i propagatorkę idei zero waste, autorkę książki Bez resztek. Książkę zamyka indeks producentów i dostawców zrównoważonych rozwiązań - przydatny każdemu, kto chciałby wprowadzić ekologiczne rozwiązania we własnej restauracji, w biurze, na evencie albo w domowej kuchni. W katalogu znajdziemy naprawdę zróżnicowane pozycje - od wytwórców biodegradowalnych opakowań wytwarzanych przez mikroorganizmy, po energetycznie samowystarczalne browary. Autorzy: Autorką książki jest Agnieszka Bukowska, która po sukcesie przewodnika Coffee Spots Polska (wyd. 2018), promującym kawę speciality w Polsce, postanowiła uwrażliwić Polaków na naprawdę palący temat - less waste. Kolaż na okładkę przewodnik stworzyła Beata Śliwińska (Barrakuz), projektantka, ilustratorka i scenografka, odpowiadająca również za okładkę Coffee Spots Polska. Za skład i dyrekcję artystyczną odpowiada Izabela Piotrowiak z Unwind studio. Autorką portretów i sesji zdjęciowej (koncepcja oraz wykonanie) jest Paula Patocka z Papaya Films. Scenografią zajęła się Zuzanna Mazurczak-Beska z Hart. Agnieszka Bukowska we współpracy z: Małgosia Minta, Grzegorz Łapanowski, Eliza Mórawska-Kmita, Jagna Niedzielska, Areta Szpura, Alicja Rokicka, Krzysztof Rzyman 300 stron, format 13,5 x 19 cm wydawnictwo: Przebłysk (self-publishing)
Nowość
Książka Dear Coffee Buyer - Ryan Brown
Książka Dear Coffee Buyer - Ryan Brown
Dear Coffee Buyer to książka opisująca procesy związane z pozyskiwaniem zielonej kawy. Pozycja polecana wszystkim profesjonalnie zajmującym się kawą - od baristów, przez roasterów, po dystrybutorów ziarna. Ryan Brown zabiera czytelnika w podróż po Gwatemali i Hondurasie, które przemierza w poszukiwaniu odpowiedniego ziarna. Autor dzieli się swoimi przemyśleniami i obawami na temat całej idei. Mówi także o bardziej praktycznych aspektach: o budowaniu relacji z dostawcami, wycenach, samplowaniu, imporcie, eksporcie, kontroli jakości.  Sporo miejsca jest także poświęcone na temat samego ziarna - odmian botanicznych, metod obróbki, sezonowości, czy defektów. Książka zawiera także garść informacji dla początkujących w handlu ziarnem - wskazówki płyną bezpośrednio od doświadczonych osób w tej dziedzinie. Całość wydana w twardej oprawie, z ilustracjami oraz fotografiami w kolorze. Liczba stron: 123 Język: angielski
Nowość
Zestaw książek Less Waste Polska + Coffee Spots Polska
Zestaw książek Less Waste Polska + Coffee Spots Polska
Zestaw dwóch książek, Less Waste Polska oraz Coffee Spots Polska - teraz w specjalnej cenie! - Książka Less Waste Polska - Agnieszka Bukowska Przewodnik LESS WASTE Polska to solidna porcja wiedzy i inspiracji, która zmieni myślenie konsumentów, producentów oraz właścicieli gastronomii. Z wyrzucania na naprawianie lub ponowne wykorzystanie, z “a może słomka/siatka do tego?” na “czy to naprawdę jest niezbędne?”. Z “przecież wszyscy tak robią” na “razem możemy uratować świat”. Na świecie marnuje się około 1,3 miliarda ton jedzenia rocznie. To oznacza, że 30% całej wyprodukowanej przez nas żywności trafia na śmietnik. W Polsce co roku wyrzucamy co najmniej 9 mln ton jedzenia, a statystyczny Polak produkuje w tym czasie około 283 kilogramów odpadów. Większość śmieci trafia do ekosystemu, który nie jest w stanie ich przetworzyć. Powierzchnia wyspy śmieci pływającej na Pacyfiku wynosi już około 1,6 miliona kilometrów kwadratowych - pięć razy więcej, niż powierzchnia Polski. Mamy dwie możliwości: pogrążyć się w defetyzmie, albo poszukać rozwiązań wokół siebie - jak Agnieszka Bukowska, autorka projektu LESS WASTE Polska. Co jest w środku? Książka składa się z kilku części. W pierwszej eksperci w dziedzinie less waste i gotowania dzielą się wiedzą. Areta Szpura dobitnie, ale przystępnie tłumaczy skalę problemu, a Grzesiek Łapanowski - działanie światowej gospodarki żywnościowej. Eliza Mórawska-Kmita (White Plate) dowodzi, że less waste to nie chwilowa mrzonka, a zestaw rozwiązań stosowanych przez nasze mamy i babcie. Alicja Rokicka (Wegan Nerd) wyjaśnia, jakie znaczenie dla planety ma wegetarianizm i zdradza, jak udało jej się nawrócić rzesze mięsożerców. Kolejna część to przewodnik po pionierskich lokalach, które od lat dają przykład, jak marnować i wyrzucać mniej. Razem z Agnieszką Bukowską i Małgosią Mintą (Minta Eats) odwiedzimy miejsca w Polsce i na świecie, poznając ich właścicieli - ludzi o wielkich sercach, którzy chcą zostawić świat lepszym, niż go zastali. Less Waste Polska podaje gotowe rozwiązania na tacy - w książce znajdziemy manual dla właścicieli gastronomii opracowany przez Krzysztofa Rzymana, właściciela zielonych warszawskich kawiarni Stor oraz zestaw porad dla konsumentów, stworzony przez Jagnę Niedzielską - kucharkę i propagatorkę idei zero waste, autorkę książki Bez resztek. Książkę zamyka indeks producentów i dostawców zrównoważonych rozwiązań - przydatny każdemu, kto chciałby wprowadzić ekologiczne rozwiązania we własnej restauracji, w biurze, na evencie albo w domowej kuchni. W katalogu znajdziemy naprawdę zróżnicowane pozycje - od wytwórców biodegradowalnych opakowań wytwarzanych przez mikroorganizmy, po energetycznie samowystarczalne browary. Autorzy: Autorką książki jest Agnieszka Bukowska, która po sukcesie przewodnika Coffee Spots Polska (wyd. 2018), promującym kawę speciality w Polsce, postanowiła uwrażliwić Polaków na naprawdę palący temat - less waste. Kolaż na okładkę przewodnik stworzyła Beata Śliwińska (Barrakuz), projektantka, ilustratorka i scenografka, odpowiadająca również za okładkę Coffee Spots Polska. Za skład i dyrekcję artystyczną odpowiada Izabela Piotrowiak z Unwind studio. Autorką portretów i sesji zdjęciowej (koncepcja oraz wykonanie) jest Paula Patocka z Papaya Films. Scenografią zajęła się Zuzanna Mazurczak-Beska z Hart. Agnieszka Bukowska we współpracy z: Małgosia Minta, Grzegorz Łapanowski, Eliza Mórawska-Kmita, Jagna Niedzielska, Areta Szpura, Alicja Rokicka, Krzysztof Rzyman 300 stron, format 13,5 x 19 cm wydawnictwo: Przebłysk (self-publishing)   - Książka Coffee Spots Polska - miękka okładka - Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman  Autorami przewodnika są Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman, na co dzień związani z kawiarniami CoffeeDesk oraz STOR. Sami dużo podróżują, a planując kolejne wyjazdy zawsze szukają lokalnych kawiarni i palarni. Jak podkreślają kawa to nie tylko napój, ale i okazja do rozmowy, poznania nowych ludzi, a także odkrycia miasta od zupełnie innej, nieturystycznej strony. Przewodnik COFFEE SPOTS POLSKA wydany dwujęzycznie, po polsku i po angielsku, ułatwi takie podróże wszystkim miłośnikom kawy z Polski i zagranicy. W Polsce działa już ponad 170 miejsc serwujących kawę najwyższej jakości oraz przygotowujących ją przy użyciu przelewowych metod parzenia. Drip, chemex, czy syfon, nie tylko wyglądają efektownie, ale przede wszystkim pozwalają wydobyć z kawy to, co najlepsze. Przewodnik opisuje kawiarnie na całej szerokości geograficznej kraju, od Szczecina po Gołdap, położoną tuż przy granicy z Kaliningradem, od Gdyni po Zakopane. Nie jest niespodzianką, że najwięcej kawiarni znajduje się w Warszawie, tuż za nią na podium plasują się Poznań i Kraków. Ale wiele mniejszych miast pozytywnie zaskakuje. Najspokojniejsza kawiarnię, gdzie można zaszyć się na kilka dni, znajduje się w Bieszczadach, a jedna z najbardziej inspirujących, mieści się w starym zakładzie fotograficznym w Raciborzu, niedaleko czeskiej granicy. Przewodnik poza praktycznymi informacjami dotyczącymi godzin otwarcia, używanego sprzętu i dostępnych metod parzenia opisuje historię każdego miejsca i jego właścicieli. COFFEE SPOTS POLSKA to prawdziwe kompendium wiedzy na temat kawy speciality.  Zaproszenie do współpracy przy tym projekcie przyjęli specjaliści z Polski i z zagranicy, którzy napisali rozdział poświęcony krajom pochodzenia kawy, metodom obróbki, czy sposobom jej zaparzania. Autorami są Maciej Duszak - Mistrz Polski Brewers, Krzysztof Barabosz - współzałożyciel palarni Hard Beans, Marcin Rzońca - autor bloga popularcoffee.pl, Kuba Świątek - Head Barista i trener oraz Scott Tedder - kupiec zielonego ziarna i roaster w Bonanza Coffee z Berlina. Ważne jest także w czym podaje się kawę, o czym przypomina dziennikarka i blogerka Małgorzata Minta w tekście poświęconym polskiej porcelanie. Z kolei aktywistka Areta Szpura przekonuje, że #suckingsucks i zachęca zarówno właścicieli, jak i gości kawiarni, do przestawienia się na życie zero waste. Kolaż na okładkę przewodnika zaprojektowała Beata Śliwińska Barrakuz, projektantka, ilustratorka i set designerka (projektowała również okładkę wydanego w 2017 roku przewodnika Varsavia Coffee Spots). Za skład i dyrekcję artystyczną odpowiadała Izabela Piotrowiak, współwłaścicielka Unwind studio. Miękka okładka Liczba stron: 420 Język: polski i angielski

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

  • Rodzaje zielonych herbat – czy da się wybrać najlepszą? Oto krótki przewodnik

    Rodzaje zielonych herbat – czy da się wybrać najlepszą? Oto krótki przewodnik

    Autor: Weronika Siuda
    Data publikacji: 07.08.2019
    Zielona herbata jest dosyć zagadkowa – z jednej strony bardzo popularna, z drugiej – wymagająca, trudna do przygotowania i łatwo ulegająca przeparzeniu. Zapewne z tego powodu taką popularnością cieszą się…
    Czytaj wpis
  • Coffeedesk
    • Poznaj nas bliżej
    • Kontakt
    • Regulamin zakupów
    • Regulamin Kart Podarunkowych
    • Polityka prywatności
    • Sukcesy
    • Praca
    • Zapisz się do newslettera
    • Dla mediów
    • Subskrypcja
    • Regulamin Newslettera
    • Regulamin kodów rabatowych
    Obsługa klienta
    • Dostawa i płatności
    • Zwroty
    • FAQ - Produkty
    • Supreme Service
    • Jak pakujemy prezenty
    • FAQ - Sklep
    Kawiarnie
    • Odwiedź nasze kawiarnie!
    Oferta dla Firm
    arrow

    © 2022 Coffeedesk.pl - Korzystając z serwisu CoffeeDesk akceptujesz jego regulamin.

    Poniedziałek - piątek

    08:00 - 16:00

    Zadzwoń, by uzyskać odpowiedź od razu!

    Tel. 730 88 25 25

    Wolisz pisać? Czekamy na maila!

    [email protected]

    Nasze kawiarnie

    Wpadnij do nas na kawę lub po kawę zamówioną online. W naszych kawiarniach mamy darmowy odbiór osobisty zamówień złożonych w internecie.

    Warszawaul. Wilcza 42

    Warszawaul. Próżna 7

    Kołobrzegul. Mazowiecka 24

    Zostańmy w kontakcie

    Facebook Instagram YouTube Twitter LinkedIn

    © 2022 Coffeedesk.pl- Korzystając z serwisu CoffeeDesk akceptujesz jego regulamin.

    coffeedesk.pl

    Ta strona internetowa stosuje pliki cookie, aby zapewnić użytkownikom jak najlepsze doświadczenia. Więcej informacji...