Darmowa dostawa od 199 zł Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka Błyskawiczna wysyłka
Pakujemy na prezent Pakujemy na prezent
Kontakt
730 88 25 25
Przejdź do strony głównej
Cześć, dobrze Cię widzieć!
Coffeedesk

Miłego dnia!

Zaloguj rejestracja
Twoja lista życzeń
Nie masz jeszcze ulubionych produktów.
Przejdz do listy życzeń
Promocje
Marki
NOWOŚCI
Kawa
Herbata
Młynki
Zaparzacze
Ekspresy
Akcesoria
Naczynia
Dodatki
Outlet
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
SPECIALTY CENY NA COFFEE PLANT
SAGE + Zestaw Baristy
JESIEŃ Z HARIO
POZNAJ AROMAFRESH
HOME BARISTA
Popularne
Aeropress
Arcaffe
Baratza
Bialetti
Comandante
Dryk
Eureka
Hario
HAYB
illy
Jura
Melitta
Oatly
teapigs
Timemore
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
W
Y
#
Acaia
AeroPress
Aloha
Althaus
Ander
AOOMI
April
Arcaffe
Asobu
Audun Coffee
B
Bagdrip
Baratza
Barista & Co
Barista Space
BARÚ
BeMyBean
Bergstrands Kafferosteri
Bialetti
Bialetti Dolce&Gabbana
Bonanza Coffee
Bracia Ziółkowscy
Brewista
Brown House & Tea
Bunn
BWT
C
Cafec
Cafetto
Caffenation
Casino Mocca
Ceramics 36
Chemex
Clever
Clipper
COFFEE PLANT
Coffeedesk
COFFEELAB
Comandante
Contigo
D
DAK Coffee Roasters
Dear Tea Society
Dig
Doubleshot
Dr. Coffee
Drink Me Chai
DRYK
Dworzysk
E
Edesia
Egg Back Home
Espresso Gear
Etno Cafe
Eureka
F
Father's Coffee
Fellow
Fentimans
Ferucci
Figa Coffee
Five Elephant
FLAMQA
G
Gardelli Specialty Coffees
GAT
Giovannacci Caffe
Good Coffee
Good Spirits Co.
H
Hard Beans
Hario
HAYB
Heresy
Hi! Coffeedesk
HKliving
Hygge
I
illy
IMS
Instytut Kawy
ISH Spirits
Izzo
J
Johan & Nystrom
Jura
K
Kafar
Kaizen
Kavoholik
Kimbo
KINTO
Klaro
Kofi Brand
Kolo Coffee
Kruve
Kusmi Tea
KYOTO
L
La Cabra
La Marzocco
LaCava
Lavazza
Lazy Legs
Le Piantagioni del Caffè
Leaf Liturgy
Lelit
Long Man Tea
Loveramics
Lucaffe
Lune Tea
Lykke
M
Mahlkonig
MAMAM
Manhattan Coffee Roasters
Matcha Bros
Matchasome
Melitta
Miga Coffee
MiiR
Moccamaster
Monbana
Moomin
Morning
Motta
Mount Caramel
Mount Everest Tea
Moya
N
Natur All
New York
Nivona
Nomad Coffee
O
Oatly
On Lemon
ORIGAMI
OROMATCHA
Outin
P
Paper & Tea
Passalacqua
Pellini
Porlex
Pukka
Puqpress
R
Rancilio
Rekrow
Rhinowares
Rocket
Rocket Bean
Runty Roaster
S
Sage
Samurai Shoelace
Shroom
SIMPLo
So Natural
Solberg & Hansen
Spojka
Sproud
Stone
Story Coffee Roasters
Subminimal
Swerl Coffee
T
teapigs
Teasome
Teministeriet
The Barn
The Coffee Collective
The Rinser
Tim Wendelboe
Timemore
Toddy
Trigger
U
Urnex
V
Varia
Vialli Design
Vintage Teas
VST inc.
W
Wilfa
Willie's Cacao
Y
YOCO
YOGI TEA
#
1883 Maison Routin
19grams
NOWE MARKI
Samurai Shoelace
Klaro
Hygge
KAWA KUNDELKOWA
Tanzania Sambewe Natural Filter 250g
Brazil Marco Antonio Da Silva Anaerobic 48h Espresso 250g
HARD BEANS X COFFEEDESK
STONE
COFFEE PLANT X COFFEEDESK
KOLO COFFEE
BIALETTI OCTAGONAL INDUCTION
Odkryj
Świeżo palona
Kawa miesiąca
Kawa specialty
Kawa bezkofeinowa
Kawy nitro w puszce
Royal Beans
Outlet
Metoda parzenia
Przelewowe metody
Espresso
Rodzaj kawy
Kawa ziarnista
Kawa mielona
Kawa w kapsułkach
Kawa ready to drink
Kawa w saszetkach
NUTY SMAKOWE
Czekoladowe
Orzechowe
Słodkie
Owoce cytrusowe
Owoce tropikalne
Owoce leśne
Czerwone owoce
Żółte owoce
Suszone owoce
Herbaciane
Kwiatowe
KRAJ PALARNI
Polska
Niemcy
Szwecja
Włochy
POPULARNE REGIONY
Brazylia
Kolumbia
Kenia
Etiopia
Gwatemala
POPULARNE PALARNIE
Arcaffe
COFFEELAB
COFFEE PLANT
DAK Coffee Roasters
Hard Beans
HAYB
Johan & Nyström
Kafar
Le Piantagioni del Caffè
Lykke
Kawa miesiąca
SZUKAJ KAWY DO:
ODKRYJ
Herbata miesiąca
Outlet
RODZAJ HERBATY
Biała
Czarna
Earl Grey
English Breakfast
Matcha
Oolong
Owocowa
Rooibos
Yerba mate
Ziołowa
Zielona
SPOSÓB PAKOWANIA
Herbaty w saszetkach
Herbaty sypane
POPULARNE MARKI
teapigs
Teministeriet
Leaf Liturgy
Teasome
HAYB
Dear Tea Society
HERBATA MIESIĄCA
HERBATY KUSMI
HERBATY MOOMIN
MATCHA
RODZAJ MŁYNKA
Młynki ręczne
Młynki automatyczne
PRZEZNACZENIE
Młynki do domu
Młynki do gastronomii
Młynki do biura
MŁYNKI RĘCZNE
MŁYNKI AUTOMATYCZNE
COMANDANTE
FELLOW
TIMEMORE
RODZAJ ZAPARZACZA
Aeropress
Drippery
Chemex
French press
Kawiarki
Zaparzacze do herbaty
Zaparzacze do cold brew
Syfony
AEROPRESS
KAWIARKI
FRENCH PRESSY
DRIPPERY CLEVER
CHEMEX
RODZAJ EKSPRESU
Ekspresy przelewowe
Ekspresy ciśnieniowe
Ekspresy kapsułkowe
Ekspresy kolbowe
PRZEZNACZENIE
Ekspresy do domu
Ekspresy do gastronomii
Ekspresy do biura
AKCESORIA DO EKSPRESÓW
Środki czystości
Części zamienne
POPULARNE MARKI
EKSPRESY MOCCAMASTER
EKSPRES FELLOW AIDEN
PRZENOŚNY EKSPRES OUTIN
EKSPRES MINIATURKA AROMABOY
AKCESORIA DO PARZENIA
Czajniki
Wagi
Spieniacze do mleka
Filtry
AKCESORIA BARISTY
Dzbanki do mleka
Tampery
Odbijaki do fusów
Termometry
Pojemniki na kawę
POZOSTAŁE AKCESORIA
Saturatory do wody
Higiena i konserwacja
Filtracja wody
Książki i gadżety
CZĘŚCI ZAMIENNE
Do ekspresów
Do kawiarek
Do młynków
CZAJNIKI
WAGI DO KAWY
SPIENIACZE DO MLEKA
FILTRY CAFEC
Domowe
Serwery i dzbanki
Kubki
Filiżanki
Szklanki
Talerze
Naczynia do cuppingu
Kubki i butelki na wynos
Kubki na wynos
Butelki na wynos
Serwery do kawy
Termosy
Kubki na wynos
Filiżanki
Kubki Moomin
Do kawy
Kawy nitro w puszce
Napoje roślinne
Napoje orzeźwiające
Syropy do kawy
Czekolada do picia
Czekolada i słodycze
Na prezent
Pomysły na prezent
Warsztaty kawowe
Zestawy
NAPOJE ROŚLINNE
CZEKOLADY DO PICIA
CZEKOLADA I SŁODKOŚCI
SYROPY DO KAWY
Cześć, dobrze Cię widzieć!
Coffeedesk

Miłego dnia!

Zaloguj rejestracja
Menu
  • Image Nowości
  • Image Promocje
  • Image Marki
  • Image Kawa
  • Image Herbata
  • Image Młynki
  • Image Zaparzacze
  • Image Ekspresy
  • Image Akcesoria
  • Image Naczynia
  • Image Dodatki
  • Image Outlet
  1. Coffeedesk
  2. Wyszukiwanie
Strona główna
  • Nowości (146)
  • Nasze marki (602)
    • 19grams (8)
    • AeroPress (1)
    • Audun Coffee (17)
    • BeMyBean (9)
    • Bergstrands Kafferosteri (1)
    • Bialetti (1)
    • Bracia Ziółkowscy (22)
    • Casino Mocca (6)
    • COFFEELAB (18)
    • COFFEE PLANT (37)
    • DAK Coffee Roasters (22)
    • Doubleshot (8)
    • Father's Coffee (14)
    • Figa Coffee (10)
    • Five Elephant (7)
    • Giovannacci Caffe (4)
    • Good Coffee (21)
    • Good Spirits Co. (2)
    • Hard Beans (14)
    • Hario (15)
    • HAYB (22)
    • Heresy (26)
    • Hi! Coffeedesk (9)
    • IMS (1)
    • Instytut Kawy (18)
    • Johan & Nystrom (10)
    • Kafar (18)
    • Kaizen (6)
    • Kavoholik (4)
    • Klaro (6)
    • Kolo Coffee (7)
    • KYOTO (17)
    • LaCava (23)
    • La Marzocco (1)
    • Lazy Legs (4)
    • Lelit (1)
    • Le Piantagioni del Caffè (2)
      • Duże paczki (1)
      • Małe paczki (1)
    • Lykke (8)
    • MAMAM (22)
    • Manhattan Coffee Roasters (11)
    • Melitta (3)
    • Miga Coffee (11)
    • Moccamaster (6)
    • Morning (1)
    • Nomad Coffee (9)
    • Outin (1)
    • Paper & Tea (1)
    • Rocket Bean (11)
    • Runty Roaster (9)
    • SIMPLo (1)
    • Solberg & Hansen (19)
    • Spojka (5)
    • Story Coffee Roasters (15)
    • Swerl Coffee (10)
    • The Barn (8)
    • The Coffee Collective (4)
    • Tim Wendelboe (4)
    • Toddy (1)
    • Trigger (14)
    • Willie's Cacao (1)
    • YOCO (14)
  • Kawa (567)
    • Odkryj (289)
      • Royal Beans (19)
      • Outlet (15)
      • Świeżo palona kawa (236)
    • Metoda parzenia (567)
      • Espresso (5)
      • Przelewowe metody parzenia (565)
        • Single origin (483)
        • Blend (54)
    • Rodzaj (565)
      • Kawa ziarnista (549)
      • Kawa mielona (5)
      • Kawa w saszetkach (11)
    • Pochodzenie (490)
      • Kawa z Afryki (204)
      • Kawa z Ameryki Południowej (177)
      • Kawa z Ameryki Środkowej (97)
      • Kawa z Azji (11)
    • Typ (555)
      • Kawa speciality (554)
      • Kawa bezkofeinowa (19)
    • Palarnia (413)
      • Włochy (5)
      • Szwecja (29)
      • Niemcy (29)
      • Polska (349)
    • Nuty smakowe (551)
      • Herbaciane (65)
      • Czekoladowe (164)
      • Orzechowe (62)
      • Słodkie (221)
      • Owoce leśne (162)
      • Owoce cytrusowe (183)
      • Owoce suszone (30)
      • Owoce zielone (53)
      • Owoce żółte (131)
      • Owoce tropikalne (122)
      • Owoce czerwone (194)
      • Kwiatowe (127)
      • Ziołowe (19)
      • Przyprawy (46)
      • Alkoholowe (44)
  • Herbata (1)
    • Rodzaj (1)
      • Herbata sypana (1)
    • Typ (1)
      • Herbata zielona (1)
  • Zaparzacze (18)
    • Rodzaj (18)
      • Drippery (4)
      • AeroPress (1)
      • Zaparzacze do cold brew (13)
  • Akcesoria (14)
    • Filtry do kawy (1)
    • Akcesoria i części zamienne (12)
      • Do ekspresów (10)
      • Do zaparzaczy (2)
    • Książki i gadżety (1)
  • Dodatki (3)
    • Napoje orzeźwiające (2)
    • Czekolada i Słodycze (1)
  • Promocje (67)
  • Outlet % (15)

Wyniki wyszukiwania frazy 'filter-in'

Znalezione produkty: 603
Filtrowanie i sortowanie
–
Więcej filtrów Zwiń filtry
1 - 36 produktów z 603 dostępnych
Promocja
AeroPress - Nakładka Flow Control Filter Cap
AeroPress - Nakładka Flow Control Filter Cap

Producent: AEROPRESS

Flow Control Filter Cap to nakładka do zaparzacza AeroPress, która zapobiega kapaniu kawy podczas parzenia oraz pozwala na osiągnięcie cremy zbliżonej do espresso. Teraz przygotujesz gęstą kawę gdzie tylko chcesz!Zalety nakładki:Pełna kontrola nad procesem parzenia - załóż nakładkę Flow Control na swój AeroPress, aby zatrzymać kapanie kaw. Dzięki temu możesz łatwo wydłużyć czas parzenia i używać grubiej mielonej kawy.Crema jak w espresso - nakładka AeroPress Flow Control użyta wraz z papierowym filtrem i ciemno paloną kawą pozwala na osiągnięcie gęstej cremy zbliżonej do tej w espresso. Pianka wytwarzana jest dzięki zaworowi, który zwiększa ciśnienie. Wiele możliwości użycia - Nasadka filtra AeroPress Flow Control może być używana z filtrem AeroPress ze stali nierdzewnej lub papierowymi filtrami AeroPress (lub nawet z obydwoma jednocześnie), aby stworzyć różnorodne profile smakowe. (Filtry papierowe i metalowe sprzedawane są oddzielnie)Nakładka jest wykonana z tworzywa sztucznego i jest kompatybilna z zaparzaczami AeroPress Original, AeroPress Go i AeroPress Clear. Nie jest kompatybilna z zaparzaczem AeroPress XL.Wyprodukowano w USA.*Opakowanie nie zawiera papierowych ani metalowych filtrów. AeroPress i szklanka przedstawione na zdjęciu nie są częścią zestawu.
Najniższa cena: 88,99 zł
134,00 zł
Najniższa cena: 88,99 zł
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - kawa ziarnista bezkofeinowa Kolumbia El Vergel Natural Decaf Filter 250 g
Hard Beans - kawa ziarnista bezkofeinowa Kolumbia El Vergel Natural Decaf Filter 250 g

Producent: HARD BEANS

Data palenia: 07.10.2025

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające truskawkę, pomarańczę i marakuję.Kraj pochodzenia ziarna: KolumbiaRegion: TolimaMetoda obróbki: Natural Sugarcane DecafProducent: BayterOdmiana: Red & Yellow CaturraPołożenie upraw: 1450 m n.p.m.PRZEPIS 60 g kawy na 1 litr wodyTemperatura: 94 °CMielenie: grubeCzas parzenia: 3 minutyMetoda:Zalewaj kawę równymi częściami (np. 5× 60g) w odstępach 30 sekund. Woda pomiędzy zalaniami powinna całkowicie przesączyć się przez kawę. Jeśli woda przepływa za wolno lub za szybko, zmień stopień mielenia na grubszy/drobniejszy. Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - bezkofeinowa kawa ziarnista Kolumbia El Vergel Decaf Filter 250 g
Hard Beans - bezkofeinowa kawa ziarnista Kolumbia El Vergel Decaf Filter 250 g

Producent: HARD BEANS

Data palenia: 14.10.2025

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające czerwone owoce, przyprawy oraz wysoką słodycz. Kraj pochodzenia ziarna: KolumbiaRegion: TolimaMetoda obróbki: Sugarcane DecafOdmiana: Red & Yellow CaturraPołożenie upraw: 1450 m n.p.m.
Promocja
Hario Filter-In Coffee Bottle - Butelka do Cold Brew - Brązowa
Hario Filter-In Coffee Bottle - Butelka do Cold Brew - Brązowa

Producent: HARIO

Hario Filter-In Coffee Bottle to japońska odpowiedź na letnie upały. Świetnie zaprojektowana butelka o niebanalnym kształcie z filtrem jest idealnym sposobem na przygotowanie pysznego Cold Brew - zimnej kawy, która z pewnością ugasi pragnienie w upalne dni. Japońska marka Hario znana jest z najwyższej jakości wykonania oferowanych produktów. Ich wyroby cechuje duża funkcjonalność, nieszablonowy design. Produkowane przez nich akcesoria do parzenia kawy czy herbaty zawsze okazują się być trafionym wyborem. Z pewnością będzie to trafiony prezent dla wszystkich miłośników kawy macerowanej na zimno.Zaparzona w ten sposób kawa jest bardzo delikatna w smaku, o niskiej goryczy oraz może być przechowywana przez kilka dni bez utraty aromatu. Kawa Cold Brew przygotowywana w zimnej wodzie jest bardzo klarowna, a kolorem bardziej przypomina krótką parzoną herbatę niż kawę.Butelka jest prosta i elegancka w formie, dzięki czemu sprawdzi się idealnie nie tylko jako przydatny gadżet dla miłośników kawy, ale też jako oryginalna ozdoba każdej kuchni. Jest wykonana z japońskiego szkła oraz silikonu. Pojemność butelki wynosi wynosi 650 ml i jest ona wyposażona w silikonową zatyczkę koloru brązowego. Posiada drobny filtr z tworzywa sztucznego, dzięki któremu napar jest pozbawiony drobinek ziarna, a całość jest prosta w utrzymaniu.Hario Filter-In Coffee Bottle jest łatwa do czyszczenia, a jej elementy nadają się do mycia bezproblemowego w zmywarce. Butelka nadaje się zarówno do zimnych, jak i cieplejszych napojów. Bez problemu można w niej też przygotować herbatę lub cascarę na zimno.Jak przygotować napar?Aby przygotować Cold Brew wystarczy wsypać do filtra odpowiednio 5 - 6g zmielonej kawy (średnio-drobna grubość mielenia) na każde 100 ml zimnej wody. Delikatnie zamieszać całość i włożyć butelkę do lodówki na 12 - 30 godzin (polecamy eksperymentowanie z czasem parzenia). Następnie wystarczy wyjąć filtr ze zmieloną kawą i napar jest gotowy do podania. Po tym czasie możemy cieszyć się smakiem i zapachem pierwszorzędnej kawy na zimno, która przyniesie nam orzeźwienie. Jeszcze lepiej smakuje zaserwowana z kostkami lodu. Im dłużej zaparzana tym więcej kofeiny zawiera, co nie jest tak oczywiste biorąc pod uwagę jej subtelny smak.
Najniższa cena: 119,99 zł
189,99 zł
Najniższa cena: 119,99 zł
HAYB - bezkofeinowa kawa ziarnista Się Przelewa Kawa Decaf Filter 250 g
HAYB - bezkofeinowa kawa ziarnista Się Przelewa Kawa Decaf Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 15.09.2025

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do brzoskwini, malin i cukru trzcinowego.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaRegion: TolimaProducent: Elias & Shady BayterOdmiana: Red & Yellow CaturraMetoda obróbki: Sugar Cane ProcessPołożenie upraw: 1450 m n.p.m.Słodkich przelewów…Możesz spać spokojnie. Teraz Sie Przelewa o każdej porze dnia i nocy, bo mamy w ekipie Decaf.Bezkompromisowo kompromisowa - taka jest ta kawka. Wilk syty, owca cała - przelew zrobiony, pora liczyć barany. Możesz wyrzec się w swojej codziennej rutynie kofeiny, równocześnie nie rezygnując ze smaku i jakości - to kawka speciality, bez lipy. W tych kolumbijskich ziarnach znajdziesz nuty znajome ze słodkich snów usłanych kwietnymi łąkami. Trochę jak u KWIATA, ale wiadomo - bez kofeiny.Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamaster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie!
Promocja
COFFEE PLANT - kawa ziarnista FLOW Blossom Filter 100 g
COFFEE PLANT - kawa ziarnista FLOW Blossom Filter 100 g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 24.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Tanzanii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cytrusów, żółtych owoców i kwiatu akacji.Kraj pochodzenia ziarna: TanzaniaMetoda obróbki: WashedOdmiana: Kent, Bourbon, N39SMAKPrzelew idealny na jesień czy zimę to taki, który pozwala przypomnieć nam o pięknie aromatu i ogrzewa nas swoim smakiem. Natomiast latem powinien pobudzić owocowym smakiem lub ochłodzić w aromatycznym, owocowym cold brew. Flow Blossom zdaje się mieć kompetencje do wszystkich tych dziedzin. Jego aromatyczny zapach akacji oraz profil żółtych owoców przywodzą na myśl kawy najbardziej żywe i z najwyższej półki.Blend dwóch Tanzanii to strzał w dziesiątkę, jeśli lubi się cytrusy w kawie. Profil samego przelewu jest lekki, bardzo klarowny i sprawia wrażenie ulotnej przyjemności, jak zapach ulubionego kwiatu. Idealna kawa do różnych metod parzenia.OBRÓBKAJedną z odmian ziaren w blendzie Flow Blossom jest Kent. Obróbka kawy tej odmiany, uznawanej za jedną z najbardziej cenionych w branży, odbywa się najczęściej metodą Washed (na mokro), co ma kluczowe znaczenie dla jakości finalnego produktu. Dzięki tej metodzie kawa Kent charakteryzuje się wyjątkową czystością smaku oraz wyraźną kwasowością, co sprawia, że wydobywają się z niej jasne, owocowe nuty, często porównywane do cytrusów i jagód.Kawa ta może mieć złożony profil smakowy, który zawiera delikatne akcenty czekolady i orzechów. Odmiana Kent jest znana z dobrej odporności na choroby i szkodniki, co czyni ją atrakcyjną dla rolników. Jej uprawa wymaga starannego zarządzania oraz dbałości o jakość gleby i mikroklimatu, co wpływa na finalny efekt.PARZENIELekki charakter tej kawy może sprawiać wrażenie, że warto użyć większej ilości ziarna do parzenia, by pogłębić jego smak. Owszem, zwiększy to jego ciężar, ale smak najlepiej radzi sobie w odpowiedniej ekstrakcji. Dlatego polecamy używać mniej kawy.Użyj 17,5 g kawy, zmielonej na 18 klikach młynka Comandante. Wodą o temperaturze 97°C zalej kawę według poniższego schematu:0:00 - 45 ml0:30 - 120 ml1:00 - 180 ml1:30 - 240 ml2:00 - 300 mlNa koniec delikatnie zamieszaj.PLANTACJAKawa specialty z Tanzanii, szczególnie z regionów Kusini i Iyenga, różni się pod względem smaku, klimatu i praktyk rolniczych. Kusini, położone w południowej Tanzanii, charakteryzuje się korzystnym klimatem oraz bogatymi glebami, co sprzyja uprawie kawy o jasnym, owocowym profilu z nutami cytrusów i wysoką kwasowością. Rolnicy w tym regionie często stosują metody ekologiczne, co pozytywnie wpływa na jakość ziaren.Z kolei Iyenga, znajdujące się w regionie Songwe, ma nieco mniej przewidywalny klimat, co wpływa na bogatszy smak kawy przy niższej kwasowości. W Iyenga farmerzy współpracują w kooperatywach, co sprzyja wymianie wiedzy oraz wprowadzeniu lepszych technik uprawy.
Najniższa cena: 27,00 zł
27,00 zł
Najniższa cena: 27,00 zł
Nowość
Heresy - kawa ziarnista Nikaragua Santa Isabel Washed Filter 252 g
Heresy - kawa ziarnista Nikaragua Santa Isabel Washed Filter 252 g

Producent: HERESY

Data palenia: 14.10.2025

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Nikaragui, wypalona w palarni Heresy. Palona jasno, przeznaczona do przelewowych metod parzenia lub zalania w kubku. W jej smaku pojawiają się karmel, cytrusy i czerwone owoce.Kraj: NikaraguaRegion: Nueva SegoviaFarma: Santa IsabelOdmiana: caturra, catuaiObróbka: WashedPołożenie upraw: 1300 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 85 / 100 pktO FARMIE I PRODUCENCIESanta Isabel to farma istniejąca ponad 70 lat, prowadzona przez Janainę, reprezentującą trzecie pokolenie producentów. Cały teren dzieli się na 18 hektarów obsadzonych kawowcami oraz 15 hektarów naturalnego, chronionego przez plantację lasu, w północnej części Nikaragui, graniczącej z Hondurasem.O OBRÓBCEOdmiany caturra i catuai, zbierane ręcznie, przechodzą przez wstępną selekcję w wodzie, tzw. floating, podczas którego niedojrzałe owoce unoszą się na wodzie, a prawidłowo rozwinięte toną. Następnie pestki oddzielane są od owocu i fermentowane w tanku przez 24 do 36 godzin. Suszenie trwa około dwóch tygodni.OPINIA ROASTERATo jedna z tych kaw, które można pić codziennie litrami! Prosta, spokojna, lecz zbalansowana, z dobrze zbudowaną słodyczą. W tle dogrywają lekkie nuty czerwonego owocu i delikatny cytrus. Znakomicie wyprodukowany, łagodny washed!
Promocja
COFFEE PLANT - kawa ziarnista FLOW Juicy Fruit Filter 100 g
COFFEE PLANT - kawa ziarnista FLOW Juicy Fruit Filter 100 g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 04.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii i Etiopii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty miodu, cytrusów, jaśminu, moreli i śliwki.Kraj pochodzenia ziarna: Kenia, EtiopiaMetoda obróbki: Washed Odmiana: MixSMAKSoczystość kawy to parametr, którego oczekuje się po kawach owocowych. Juicy Fruit wspaniale podkreśla tę cechę, jak i bogactwo aromatów. W smaku dominuje miód. Jego lepkość i gęstość dobrze odczuwa się w każdym łyku przelewu. Owoce to głównie cytrusy, choć poczuć można też morelę i kwiat jaśminu. Aromaty przeplatają się z dobrym smakiem. . Blend jest złożony z ziaren bardzo  soczystych w posmaku i takie też wrażenie ma się po wypicu tego kwiatowo-cytrynowo-miodowego przelewu.OBRÓBKAWiśnie kawowe przechodzą 72-godzinny proces fermentacji w wodzie, który uwydatnia smaki i poprawia ogólną jakość ziaren. Po fermentacji owoce są rozkładane na łożach i suszone przez około 14 dni. Ta metoda pozwala kawie rozwinąć charakterystyczny profil smakowy, który jest ceniony w regionie.Producent kładzie duży nacisk na zrównoważony rozwój. Ich unikalny mechanizm cenowy nagradza rolników za wysiłek w produkcji kawy, której jakość i pochodzenie są ściśle monitorowane. Uwzględnia także aspekty środowiskowe, społeczne i finansowe. Dzięki szczegółowemu procesowi oceny, który bierze pod uwagę te trzy kryteria zrównoważonego rozwoju, praktyki produkcyjne przyczyniają się do poprawy jakości życia lokalnej społeczności oraz rozwoju przemysłu kawowego.PARZENIESłodycz Juicy Fruit zasługuje na uwagę, dlatego warto ją podkreślić większą ilością ziarna. Owocowość istotnie wpływa na smak, więc nieco grubsze mielenie idealnie to zbalansuje. Użyj 19 g kawy, zmielonej na 21 klikach młynka Comandante. Zalej ją wodą o temperaturze 98°C, stosując następujące czasy parzenia: 0:00 - 55 ml; 0:30 - 120 ml; 1:00 - 180 ml; 1:30 - 250 ml; 2:00 - 315 ml. Delikatnie zamieszaj.
Najniższa cena: 27,00 zł
27,00 zł
Najniższa cena: 27,00 zł
Hi! Coffeedesk - kawa ziarnista Holy Cup Filter 250 g
Hi! Coffeedesk - kawa ziarnista Holy Cup Filter 250 g

Producent: HI! COFFEEDESK

Data palenia: 15.09.2025

Oto subtelność w świecie kawy. Urocza i kusząca. Lubi białe kwiaty, pachnące róże i jaśmin. Delikatna i dyskretna, a jednak odważnie rozpęta burzę smaków. Nie daj się zwieść! Zaraz poznasz supermoce naszej kofeinowej ekscelencji.Profil smakowy: kwiatowo-herbacianyKraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: SidamaOdmiana: HeirloomObróbka: washedWysokość upraw: 1800 - 2000 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 86 SCAKawy Hi! Coffeedesk są doskonałą propozycją dla tych, którzy szukają doskonałego i powtarzalnego smaku. Zawsze dostępne świeże ziarna są łatwe w przygotowaniu i nie wymagają aptecznej precyzji. Idealne do zaparzaczy takich jak: Clever, Hario V60, Chemex czy klasyczny Frenchpress.Selected, matched, freshly roasted.Powiedz Hi! kawie specialty idealnej na co dzień i od święta. Dla siebie, dla znajomych, dla rodziny i dla kawowych sceptyków. Pod esko i filtr, do tańca i tak jak tylko chcesz.Z kawami Hi! Coffeedesk odtworzysz najlepsze nuty z pięciolinii specialty. Wciągają, uwodzą, zaskakują, dodają kopa i poprawiają humor jak najlepsza piosenka. W końcu to Hi-Filtered od Coffeedesk.
Rocket Bean - kawa ziarnista Brazylia Capim Branco Natural Filter 200 g
Rocket Bean - kawa ziarnista Brazylia Capim Branco Natural Filter 200 g

Producent: ROCKET BEAN

Data palenia: 15.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii, wypalona w łotewskiej palarni Rocket Bean. Palona jasno, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe! W jej smaku pojawiają się nuty przypominające mleczną czekoladę, orzechy macadamia i pomarańczową marmoladę. Kraj pochodzenia ziarna: BrazyliaRegion: Minas GeraisFarma: Capim BrancoMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Yellow IcatuPołożenie upraw: 1100 m n.p.m.Punktacja w cuppingu: 85 / 100 pkt
Nowość
Royal Beans
Runty Roaster - kawa ziarnista Urodzinowa Kawa Gwatemala El Llano Geisha Washed Filter 250 g
Runty Roaster - kawa ziarnista Urodzinowa Kawa Gwatemala El Llano Geisha Washed Filter 250 g

Producent: RUNTY ROASTER

Data palenia: 01.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona przez Runty Roaster. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do białych kwiatów, jaśminu, nektarynki i cukru trzcinowego. Kraj pochodzenia ziaren: GwatemalaRegion: AcatenangoFarma: Finca El LlanoOdmiana: GeishaMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1500 - 1700 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 88 / 100 pkt.O KAWIEKawa od Raula była jedną z pierwszych, które tworzyły Runty Roastera. Niezmiennie od 4 lat jak co roku smażę kawy od rodziny Perez to jest to pyszna robota. W tym roku żeby uczcić te lata współpracy oraz jakoś świętować urodziny wypuszczam poza Caturrą (również dostepną), Geishe. Gdyby na te urodziny obowiązywał dresscode to do tej kawy tylko elegancie stylówki.OPINIA ROASTERAFrancja elegancja. Dosłownie i w przenośni.
Doubleshot - kawa ziarnista Honduras Sagastume Fully Washed Filter 300 g
Doubleshot - kawa ziarnista Honduras Sagastume Fully Washed Filter 300 g

Producent: DOUBLESHOT

Data palenia: 19.08.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty karmelu i żółtych owoców.Kraj pochodzenia kawy: HondurasRegion: Los PotrerosMetoda obróbki: Fully WashedOdmiana: Pacas
Nowość
Kolo Coffee - kawa ziarnista Kenya Nyeri Washed Filter 250 g
Kolo Coffee - kawa ziarnista Kenya Nyeri Washed Filter 250 g

Producent: KOLO COFFEE

Data palenia: 06.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w berlińskiej palarni Kolo Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do konfitury z czerwonej porzeczki, rooibosa, słodkiej pomarańczy i jagodyKraj pochodzenia ziarna: KeniaRegion: NyeriOdmiana: SL28,SL34,Ruiru 11,BatianMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1700–1850 m.
KYOTO - kawa ziarnista Burundi Karambo Anaerobic Filter 250 g
KYOTO - kawa ziarnista Burundi Karambo Anaerobic Filter 250 g

Producent: KYOTO

Data palenia: 08.08.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty jagód, hibiskusa, figi i mlecznej czekoladyKraj pochodzenia kawy: BurundiRegion: MuyingaFarma: KaramboMetoda obróbki: AnaerobicOdmiana: Red BourbonPołożenie upraw: 1500 - 1700 m n.p.m.
Nowość
Bracia Ziółkowscy - kawa ziarnista Kolumbia El Eden Sangria Washed Filter 150 g
Bracia Ziółkowscy - kawa ziarnista Kolumbia El Eden Sangria Washed Filter 150 g

Producent: BRACIA ZIÓŁKOWSCY

Data palenia: 09.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Kolumbii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do jaśminu, wiśni i ananasa.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaRegion: Huila, PitalitoOdmiana: Purple CaturraMetoda obróbki: Sangria washedFarma: El Eden, Rodrigo SanchezPołożenie upraw: 1500 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 86 / 100 pktO KAWIECo tu się wydarzyło? Kawa po fermentacji beztlenowej i obróbce mytej była macerowana w soku z czerwonych owoców z dodatkiem mocnego alkoholu. Wszystko rękoma Rodrigo Sancheza – farmera, którego znamy z rozmaitych produkcji fejkowych – począwszy od legendarnego już procesu citric, przez kokosy, banany i wiele innych.OPINIA ROASTERARześka, słodka i owocowa. Kawa, która smakuje jak wino z dodatkiem soku z pomarańczy. Nasza nowa przygoda w kategorii co-ferment, tym razem bardzo wyrafinowana!
Nowość
Figa Coffee - kawa ziarnista Rwanda Bukure Women’s Cooperative Washed Filter 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista Rwanda Bukure Women’s Cooperative Washed Filter 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 30.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwek, cytrusów i zielonej herbaty.Kraj pochodzenia kawy: RwandaRegion: dystrykt Gicumbi, Prowincja PółnocnaProducent: Dukorere Kawa Bukure Women's CooperativeMetoda obróbki: WashedOdmiana: mixPołożenie upraw: 1800 - 2200 m n.p.m.ZIARNOZałożona w górach Gicumbi-Bukure spółdzielnia Dukorere Kawa Bukure Women’s Cooperative działa na wysokości 1800-2200 m n.p.m. W połączeniu z bogatymi glebami wulkanicznymi i klimatem tworzy to doskonałe warunki do produkcji kawy specialty. Nasza partia kawy - lot 54 - odzwierciedla ten terroir. Krzewy kawowe są starannie uprawiane, a rolnicy ze spółdzielni, w tym wiele kobiet, pracują niestrudzenie, aby każdy owoc kawy zebrać ręcznie w szczytowym momencie dojrzałości.Ciekawostka: Kawy z Dukorere Kawa Bukure to więcej niż tylko produkt — to symbol wzmocnienia pozycji kobiet. Spółdzielnia oferuje kobietom-rolnikom dostęp do zasobów i szkoleń, a ich praca podnosi poziom życia ich rodzin i społeczności.
Royal Beans
Nomad Coffee - kawa ziarnista Tanzania Acacia Hills Pacamara Washed Filter 250 g
Nomad Coffee - kawa ziarnista Tanzania Acacia Hills Pacamara Washed Filter 250 g

Producent: NOMAD COFFEE

Data palenia: 17.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Tanzanii, wypalona przez hiszpańską palarnię Nomad Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty gravioli, białych winogron i miodu.Kraj pochodzenia ziarna: TanzaniaRegion: Mount OldeaniMetoda obróbki: WashedOdmiana: PacamaraPołożenie upraw: 1750 - 1950 m n.p.m.FarmaLeon Christianakis, przedstawiciel trzeciego pokolenia greckiej rodziny zajmującej się kawą w Tanzanii, w 2007 roku wraz z żoną Aideen oraz amerykańskim palaczem kawy Markiem Stellem nabył farmę Acacia Hills. Gospodarstwo to znajduje się na zboczach góry Oldeani, w pobliżu krateru Ngorongoro. Korzysta ono z wyjątkowego mikroklimatu oraz żyznych gleb wulkanicznych, co czyni je idealnym miejscem do uprawy kawy specialty.Od momentu przejęcia farmy Leon przekształcił Acacia Hills w wzór jakości, wdrażając praktyki takie jak badania gleby, kontrolowane zacienianie czy innowacyjne metody obróbki. Z 630 hektarów farmy, 115 hektarów przeznaczonych jest pod uprawę kawy. Uprawiane są tam odmiany takie jak Bourbon, Kent, Geisha, SL28 oraz Pacamara. Dodatkowo na terenie farmy powstało laboratorium cuppingowe, co umożliwia rygorystyczną i ciągłą kontrolę jakości.Leon i jego zespół angażują się także w rozwój lokalnej społeczności – zbudowali m.in. systemy dostarczania wody dla okolicznych wiosek, znacząco poprawiając jakość życia mieszkańców.ObróbkaDojrzałe owoce kawy są zbierane ręcznie, a następnie poddawane depulpingowi w stacji obróbki mokrej na terenie farmy. Następnie przechodzą proces otwartej fermentacji trwający od 12 do 13 godzin, podczas którego uważnie monitorowany jest jej poziom. Po zakończeniu fermentacji kawa jest myta i klasyfikowana pod kątem gęstości ziaren.Suszenie odbywa się na podwyższonych afrykańskich stołach i trwa od 13 do 16 dni – w zależności od warunków klimatycznych – aż do osiągnięcia poziomu wilgotności na poziomie 12%. Sucha pergamina jest następnie przechowywana w suchym pomieszczeniu do momentu wysyłki.
BeMyBean - kawa ziarnista Sunny Brew Blend Filter 1 kg
BeMyBean - kawa ziarnista Sunny Brew Blend Filter 1 kg

Producent: BEMYBEAN

Data palenia: 14.10.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Etiopii i Burundi, wypalana w polskiej palarni BeMyBean. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cytryny, jaśminu, nektarynki i miodu.Kraj pochodzenia ziarna: Burundi, EtiopiaRegion: Yirgacheffe, KayanzaMetoda obróbki: washed, naturalOdmiana: Red Bourbon, HeirloomPołożenie upraw: 1850 m n.p.m.O KAWIEWyobraź sobie lipcowy wieczór. Jest ciepło, ale już nie upalnie, słońce nie parzy, tylko przyjemnie ogrzewa odkryte w klapkach stopy. Siedzisz nad rzeką, jeziorem, a może na balkonie z widokiem na otulone promieniami zachodzącego słońca podwórko, przymykasz oczy i czujesz delikatny wietrzyk, który łaskocze Cię po czubku głowy, może nawet powodując gęsią skórkę. A teraz pomyśl, że wszystkie te wrażenia budzą się wraz z pierwszym łykiem kawy o poranku.Pięknie, co?Sunny Brew taka właśnie jest. Otula nienachalnym ciepłem, subtelnie dodaje energii i po prostu robi Ci banana na twarzy.To kolejna odsłona naszej serii, w której skład wchodzą również Bass Brew i Funky Brew. Oba te blendy, stworzone w odpowiedzi na Wasze codzienne kawowe potrzeby, szybko stały się klasykami naszej palarni. Zainspirowani słonecznym latem postanowiliśmy powiększyć rodzinę naszych “muzycznych” kaw. I tak oto powstała Sunny Brew – pełna słońca, energii oraz smaku kuzynka Funky i Bass.W skład tej słonecznej mieszanki wchodzą wyselekcjonowane przez nas ziarna z Etiopii i Burundi, różnych gatunków i z różnych metod obróbki. Przy wyborze kierowaliśmy się jednym: ma być przyjemnie jak w ten wymarzony lipcowy wieczór. W Sunny poczujesz więc większą kwasowość, dużo słodyczy i sprawdzone owocowe nuty, prosto z ogródka. Rozmarzyliśmy Cię, co? Nie ma co kminić, po prostu jej spróbuj.
Darmowa dostawa
Książka The Physics of Filter Coffee - Jonathan Gagne
Książka The Physics of Filter Coffee - Jonathan Gagne

Producent: BIBLIOTECZKA COFFEEDESK

The Physics of Filter Coffee to książka, która opisuje w sposób naukowy przelewowe metody parzenia kawy. Z wykształcenia astrofizyk, Jonathan Gagné jest również entuzjastą dobrej kawy, a ta książka umożliwiła mu połączenie tych dwóch pasji. Dowiecie się z niej m. in. wszystkiego o ekstrakcji, mieleniu kawy, czy też chemii. Jest to prawdziwa podróż po świecie specjalnych czajników, fizyce towarzyszącej papierowym filtrom oraz geometrii kawowych zaparzaczy. To skondensowana wiedza z mnóstwa eksperymentów i tysięcy zaparzonych kaw.Jest to nie tylko książka o kawowej teorii, ale też przewodnik o tym jak zaparzyć najlepszą kawę (według istniejących danych). Dla każdego coffee geeka.Język: angielski.
Nowość
HAYB - kawa ziarnista Rwanda Cyiya Natural Filter 250 g
HAYB - kawa ziarnista Rwanda Cyiya Natural Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 23.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do brzoskwini, kremu cytrynowego i mlecznej czekolady.Kraj pochodzenia ziarna: RwandaRegion: NyamashekeFarma: CyiyaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Red BourbonPołożenie upraw: 1500 - 1600 m n.p.m.Wynik w cuppingu: 86 / 100 punktówO KAWIEKawa jak płyta, która się nigdy nie nudziRozkoszujemy się jej niuansami, jakbyśmy słuchali po raz setny ulubionego LPkaSą kawy, które się nie nudzą. Jak na przykład kawy z Kolumbii – tu zobaczymy pełny przekrój odmian botanicznych i obróbek. A z Rwandy zawsze dostaniemy Red Bourbon, obróbki to najczęściej natural lub washed (chociaż mamy dla Was w zanadrzu coś szalonego, ale o tym kiedy indziej!).Ale tutaj mamy obietnicę zadowolenia, płytę, którą znamy i do której wracamy. Soczysty, czysty napar. Dużo owoców z mlecznym finiszem. Wszystko na swoim miejscu. Nic tylko usiąść wygodnie, włączyć dobrą płytę i przy kubku tej kawci słuchać po raz setny tych samych numerów i zachwycać się niuansami. Smacznego!
Miga Coffee - kawa ziarnista Everyday Flower Filter 200 g
Miga Coffee - kawa ziarnista Everyday Flower Filter 200 g

Producent: MIGA COFFEE

Data palenia: 28.07.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Etiopii i Brazylii, wypalona w polskiej palarni Miga Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do kwiatów, bergamotki i migdałów.Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia / BrazyliaRegion: Sonora / Santa Rita
Nowość
Johan & Nystrom -  kawa ziarnista Guatemala Wicho Valdes SL28 Washed Filter 200 g
Johan & Nystrom - kawa ziarnista Guatemala Wicho Valdes SL28 Washed Filter 200 g

Producent: JOHAN & NYSTRÖM

Data palenia: 08.10.2025

Johan & Nyström Wicho Valdés to kawa ziarrnista jakości specialty, pochodząca z farmy Santa Isabel w regionie Cobán w Gwatemali, w odmianie SL28, przetwarzana metodą mytą (washed). W filiżance oferuje jasność i soczystość — nuty krwistej pomarańczy, agrestu i delikatnej, mlecznej czekolady.  Kraj pochodzenia: GwatemalaRegion: CobánMetoda obróbki: WashedOdmiana: SL28Położenie upraw: 1400 m n.p.m.
Promocja
COFFEE PLANT - kawa ziarnista FLOW Blossom Filter 250 g
COFFEE PLANT - kawa ziarnista FLOW Blossom Filter 250 g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 03.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Tanzanii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cytrusów, żółtych owoców i kwiatu akacji.Kraj pochodzenia ziarna: TanzaniaMetoda obróbki: WashedOdmiana: Kent, Bourbon, N39SMAKPrzelew idealny na jesień czy zimę to taki, który pozwala przypomnieć nam o pięknie aromatu i ogrzewa nas swoim smakiem. Natomiast latem powinien pobudzić owocowym smakiem lub ochłodzić w aromatycznym, owocowym cold brew. Flow Blossom zdaje się mieć kompetencje do wszystkich tych dziedzin. Jego aromatyczny zapach akacji oraz profil żółtych owoców przywodzą na myśl kawy najbardziej żywe i z najwyższej półki.Blend dwóch Tanzanii to strzał w dziesiątkę, jeśli lubi się cytrusy w kawie. Profil samego przelewu jest lekki, bardzo klarowny i sprawia wrażenie ulotnej przyjemności, jak zapach ulubionego kwiatu. Idealna kawa do różnych metod parzenia.OBRÓBKAJedną z odmian ziaren w blendzie Flow Blossom jest Kent. Obróbka kawy tej odmiany, uznawanej za jedną z najbardziej cenionych w branży, odbywa się najczęściej metodą Washed (na mokro), co ma kluczowe znaczenie dla jakości finalnego produktu. Dzięki tej metodzie kawa Kent charakteryzuje się wyjątkową czystością smaku oraz wyraźną kwasowością, co sprawia, że wydobywają się z niej jasne, owocowe nuty, często porównywane do cytrusów i jagód.Kawa ta może mieć złożony profil smakowy, który zawiera delikatne akcenty czekolady i orzechów. Odmiana Kent jest znana z dobrej odporności na choroby i szkodniki, co czyni ją atrakcyjną dla rolników. Jej uprawa wymaga starannego zarządzania oraz dbałości o jakość gleby i mikroklimatu, co wpływa na finalny efekt.PARZENIELekki charakter tej kawy może sprawiać wrażenie, że warto użyć większej ilości ziarna do parzenia, by pogłębić jego smak. Owszem, zwiększy to jego ciężar, ale smak najlepiej radzi sobie w odpowiedniej ekstrakcji. Dlatego polecamy używać mniej kawy.Użyj 17,5 g kawy, zmielonej na 18 klikach młynka Comandante. Wodą o temperaturze 97°C zalej kawę według poniższego schematu:0:00 - 45 ml0:30 - 120 ml1:00 - 180 ml1:30 - 240 ml2:00 - 300 mlNa koniec delikatnie zamieszaj.PLANTACJAKawa specialty z Tanzanii, szczególnie z regionów Kusini i Iyenga, różni się pod względem smaku, klimatu i praktyk rolniczych. Kusini, położone w południowej Tanzanii, charakteryzuje się korzystnym klimatem oraz bogatymi glebami, co sprzyja uprawie kawy o jasnym, owocowym profilu z nutami cytrusów i wysoką kwasowością. Rolnicy w tym regionie często stosują metody ekologiczne, co pozytywnie wpływa na jakość ziaren.Z kolei Iyenga, znajdujące się w regionie Songwe, ma nieco mniej przewidywalny klimat, co wpływa na bogatszy smak kawy przy niższej kwasowości. W Iyenga farmerzy współpracują w kooperatywach, co sprzyja wymianie wiedzy oraz wprowadzeniu lepszych technik uprawy.
Najniższa cena: 48,00 zł
48,00 zł
Najniższa cena: 48,00 zł
Darmowa dostawa
Trigger - kawa ziarnista Winey Batch Filter 1 kg
Trigger - kawa ziarnista Winey Batch Filter 1 kg

Producent: TRIGGER

Data palenia: 06.10.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Brazylii i Salwadoru, wypalona przez Trigger. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do suszonych owoców, czekolady i dojrzałych owoców.Kraj: Salwador / BrazyliaRegion: Apaneca-Ilamatepec/ Rio PardoFarma: San Francisco / Fazenda PinheiroProducent: Andrés Salaverría Metoda obróbki: Anaerobic / NaturalOdmiana: Bourbon / MixPołożenie upraw: 1500 / 900 - 1000 m n.p.m.Ocena w cuppingu:88 i 82 / 100 punktówOPINIA ROASTERAChcemy, żeby nasze kawy, były dostępne, mimo rosnących cen. Nie chcemy robić tego kosztem jakości ziaren, ale wykorzystując naszą wiedzę i umiejętności łączenia smaków! Blend Winey łączy smak dojrzałych owoców i wina pochodzących z Salvadoru anaerobic oraz słodycz czekolady z Brazylii naturaPRZEPISFrench press. Mielenie średnie, średnio grube. Woda - wrzątek, doza 6 g kawy na 100 g wody. Zalewamy, zostawiamy. Po 4-6 minutach mieszamy korzuszek. Po kolejnych 2 minutach zakładamy franchpressowi czapeczke i wciskamy tłok. Pijemy. 
Nowość
LaCava - kawa ziarnista Tanzania Ngila Estate Fermented Washed Filter 250 g
LaCava - kawa ziarnista Tanzania Ngila Estate Fermented Washed Filter 250 g

Producent: LACAVA

Data palenia: 17.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Tanzanii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czerwonej porzeczki, cukru trzcinowego, mandarynki.Opinia roasteraSłodkie, soczyste. Zawsze uważam, że Peru to taka Etiopia w Ameryce. Uwielbiam kawy z Peru a ta jest idealna!Kraj pochodzenia kawy: PeruRegion: San Jose de AltoFarma: San FranciscoMetodaobróbki: WashedOdmiana: Catuai, Pache, BourbonPołożenie upraw: 1700 - 1900 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 86 / 100 pkt
Nowość
Good Coffee - kawa ziarnista Kolumbia Nestor Lasso Ombligon Natural Filter 250 g
Good Coffee - kawa ziarnista Kolumbia Nestor Lasso Ombligon Natural Filter 250 g

Producent: GOOD COFFEE

Data palenia: 17.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez warszawską Good Coffee Micro Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty przypominające jeżyny, melasę, papaję, jagody i rum.Kraj pochodzenia ziarna: KolumbiaRegion: El Diviso, HuilaMetoda obróbki: Natural Odmiana: OmbligonPołożenie upraw: 1750 m n.p.m.
Nowość
LaCava - kawa ziarnista Etiopia Alemayehu Daniel Natural Filter 250 g
LaCava - kawa ziarnista Etiopia Alemayehu Daniel Natural Filter 250 g

Producent: LACAVA

Data palenia: 17.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopia, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty konfitury truskawkowej, kwiatów i pomarańczy.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: YirgacheffeMetoda obróbki: NaturalOdmiana: HeirloomPołożenie upraw: 2050 - 2110 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 88/100 pkt.
Kafar - kawa w saszetkach Dripbag AFRYKA Filter - 1 saszetka 12 g
Kafar - kawa w saszetkach Dripbag AFRYKA Filter - 1 saszetka 12 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 10.10.2025

Kafar Kontynenty to selekcja kaw w formie dripbaga - saszetki ze zmieloną kawą, którą umieszczasz na kubku i zaparzasz gorącą wodą - nie musisz pamiętać o młynku, filtrach czy dripperze Świeżo palona kawa jest zapakowana tak, abyś mógł cieszyć się kawą specialty nie tracąc przy tym jakości. To nie blend, a kawa z jednej plantacji, którą wybiera palarnia.
Kafar - kawa w saszetkach Dripbag AMERYKA Filter - 1 saszetka 12 g
Kafar - kawa w saszetkach Dripbag AMERYKA Filter - 1 saszetka 12 g

Producent: KAFAR

Data palenia: 21.10.2025

Kafar Kontynenty to selekcja kaw w formie dripbaga - saszetki ze zmieloną kawą, którą umieszczasz na kubku i zaparzasz gorącą wodą - nie musisz pamiętać o młynku, filtrach czy dripperze Świeżo palona kawa jest zapakowana tak, abyś mógł cieszyć się kawą specialty nie tracąc przy tym jakości. To nie blend, a kawa z jednej plantacji, którą wybiera palarnia.
Ostatnie sztuki
Giovannacci Caffè  - bezkofeinowa kawa ziarnista Meksyk Montana Maya Water Filter 250 g
Giovannacci Caffè - bezkofeinowa kawa ziarnista Meksyk Montana Maya Water Filter 250 g

Producent: GIOVANNACCI CAFFE

Data palenia: 02.06.2025

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Meksyku, wypalona we włoskiej palarni Giovannacci Caffe. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty herbatników, czekolady i orzechów laskowych.Kraj pochodzenia ziarna: MeksykOdmiana: Bourbon, Mundo Novo, CaturraPołożenie upraw: 1600 m n.p.m.Metoda obróbki: Washed
CoffeeLab - kawa ziarnista Peru Santa Rosa Washed Filter 250 g
CoffeeLab - kawa ziarnista Peru Santa Rosa Washed Filter 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 13.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do czerwonych winogron, cytrusów i orzechów włoskich.Kraj pochodzenia ziarna: PeruRegion: CajamarcaOdmiana: Blend lokalnych odmianMetoda obróbki: WashedOPINIA ROASTERAZrównoważona, spokojna i uniwersalna — Santa Rosa to klasyczna myta kawa z północnego Peru, która sprawdzi się na co dzień. W filiżance dominują słodkie nuty czerwonych winogron, wspierane kwasowością cytrusów i delikatnym, orzechowym wykończeniem. To kawa, do której wraca się codziennie — lekka, czysta i nieprzytłaczająca.ZIARNOSanta Rosa to blend mikrolotów od kilkudziesięciu drobnych rolników z prowincji Jaén w regionie Cajamarca, uprawianych na wysokości 1550–1990 m n.p.m. Po zbiorach owoce przechodzą klasyczną fermentację na mokro, a następnie są suszone na patio do uzyskania pożądanego poziomu wilgotności. Za jakością tej partii stoi peruwiańska Origin Coffee Lab – organizacja , która od lat współpracuje z lokalnymi farmerami, zapewniając im szkolenia i wsparcie w zakresie jakości oraz logistyki. Choć obróbka kawy w tym rejonie bywa wyzwaniem, Origin krok po kroku pomaga standaryzować praktyki przetwórcze i podnosić jakość kolejnych zbiorów. Współpraca ta działa w modelu farmer-led, gdzie producenci za swoją pracę otrzymują stawki znacznie powyżej lokalnego rynku.
Rocket Bean - kawa ziarnista Brazylia Capim Branco Natural Aerobic Filter 200 g
Rocket Bean - kawa ziarnista Brazylia Capim Branco Natural Aerobic Filter 200 g

Producent: ROCKET BEAN

Data palenia: 15.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii, wypalona w łotewskiej palarni Rocket Bean. Palona jasno, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe! W jej smaku pojawiają się nuty przypominające białą porzeczkę, krem czekoladowy, marcepan i grejpfruta.Kraj pochodzenia ziarna: BrazyliaRegion: Minas GeraisFarma: Capim BrancoProducent: rodzina AndradeMetoda obróbki: NaturalOdmiana: AraraPołożenie upraw: 1100 m n.p.m.Punktacja w cuppingu: 87 / 100 pkt
HAYB - kawa ziarnista Kolumbia Chillwave LOWCAF Blend Filter 250 g
HAYB - kawa ziarnista Kolumbia Chillwave LOWCAF Blend Filter 250 g

Producent: HAYB

Data palenia: 15.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do mango, ananasa i czerwonych cytrusów.Kraj pochodzenia ziarna: KolumbiaRegion: Cauca&TolimoOdmiana: Caturra&CasilloMetoda obróbki: Washed&DecafPołożenie upraw: 1700 m n.p.m.Weź to na spokojnie, na chłodno – na chillu.Bo to właśnie chillwave blend – czyli kawa, która trochę Cię pobudzi, a trochę da odpocząć.Czyli dokładnie tak, jak powinno być latem. Wszystko dookoła huczy kolorami i zapachami, ty nie musisz już krzyczeć, możesz po prostu spokojnie popłynąć na tej fali.Zrobiliśmy łatwy w obsłudze, nisko-kofeinowy blend, który możesz sączyć od wschodu do zachodu słońca. Kolumbia San Sebastian to czarny koń kawowego magazynu HAYB – cytrusowe orzeźwienie, z solidną słodką bazą. Bezkofeinowa flanka to ziarna od moich dobrych kumpli z Forest Coffee z regionu Tolima w Kolumbii.Z jednej strony ten mix pozwala nam cieszyć się kawką bez herc klekotu, przez (naturalnie!) obniżoną zawartość kofeiny, z drugiej pobudza wyobraźnię – przynosząc soczyste smaki owoców tropikalnych i cytrusów, zwłaszcza na zimno. Pachnie nostalgią, smakuje latem, jak największe chillwave’owe hity.„Hej, ten upadek nie wyglądał dobrze – wszystko w porządku? Stary, co, jaki 2024? Wstawaj, toro y moi wydał debiutancką płytkę, idziemy posłuchać, znalazłem na Soulseeku”.
Nowość
COFFEELAB x Coffeedesk - kawa ziarnista Honduras Hidardo Hernández Barolo Yeast Filter 250 g
COFFEELAB x Coffeedesk - kawa ziarnista Honduras Hidardo Hernández Barolo Yeast Filter 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 20.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do czereśni, wanilii i ananasa.Kraj pochodzenia ziarna: HondurasRegion: MercedesFarma: CascaritasOdmiana: Pacas & CatuaiMetoda obróbki: Barolo Yeast (Anaerobic)Położenie upraw: 1200 m n.p.m.O ZIARNIEPrzez ostatnie pięć lat Hidardo Hernández eksperymentował z drożdżami, testował różne odmiany kawowca i kultury mikroorganizmów, szukając pełnej harmonii pomiędzy smakiem a aromatem. W trakcie tych prób sięgnął po drożdże winiarskie — dobrze poznane, sprawdzone w niezliczonych procesach fermentacyjnych i pozwalające na świadomą, przewidywalną kontrolę nad całym procesem. „It’s all about integration!” – powtarza Hernández, podkreślając, że w centrum jego pracy zawsze stoi spójność: aromat nie może istnieć w oderwaniu od smaku, a smak powinien odzwierciedlać charakter terroir.W przypadku tej partii obróbka przebiega w kilku starannie zaplanowanych etapach. Po usunięciu skórki owocu do wiśni dodawane są drożdże typu Barolo — te same, które od lat stosuje się w produkcji włoskich win, by wydobywać ich owocowy charakter i głębię. W kawie działają podobnie: pobudzają rozkład naturalnych cukrów, co przekłada się na pełniejsze body, wyraźną słodycz i miękką krągłość w smaku. Fermentacja prowadzona jest w beczkach, bez dostępu tlenu, i trwa około 24 godzin. Po jej zakończeniu wiśnie trafiają na suszenie metodą honey, w której część miąższu pozostaje na ziarnie. Taki sposób obróbki pozwala znacząco ograniczyć zużycie wody, co ma kluczowe znaczenie na plantacji, gdzie jej dostępność staje się coraz bardziej ograniczona.Honduras Barolo Yeast w filiżance emanuje pełnią integracji aromatu i smaku: głębią dojrzałych czerwonych owoców, delikatną winną nutą i wyjątkowo gładkim body. To kawa o soczystym, owocowym profilu, ujęta w ramy procesu, który odzwierciedla filozofię jej twórcy. „Feel the terroir & play with it” – mówi Hernández, i właśnie tak prowadzi swoje eksperymenty.O PLANTACJIHidardo Hernández jest czwartym pokoleniem plantatorów kawy, od dziecka związanym z uprawą w Santa Rosa de Copán, tuż przy granicy z Salwadorem. Choć na co dzień łączy wiele ról – współtworzy organizację Cafesmo, prowadzi kawiarnię z narzeczoną – to właśnie plantacja Cascaritas, położona zaledwie dwie minuty od jego domu, jest mu najbliższa. Każdy poranek zaczyna od czarnej kawy, a potem rusza między rzędy krzewów, by doglądać młodych nasadzeń i rozwój kolejnych lotów.Gospodarstwo, współprowadzone wraz z jego mamą, obejmuje 3,5 hektara na wysokości 1230–1300 m n.p.m. To tutaj od 2015 roku Hidardo tworzy własne mikroloty, chętnie sięgając po fermentacje beztlenowe i inne formy eksperymentalnej obróbki. Obok nich powstają także kawy naturalne, honey i myte – bardziej przystępne, a jednocześnie zachowujące charakter miejsca. Równowaga między nowatorskim podejściem a dostępnością od lat stanowi znak rozpoznawczy jego pracy.Plantacja otoczona jest sosnami charakterystycznymi dla regionu, a dodatkowo zacieniona przez bananowce, orzechy amerykańskie, guamo i inne drzewa, które tworzą naturalny parasol ochronny dla krzewów kawowca. W tym spokojnym rytmie dojrzewania kawa nabiera swojego charakteru, a sama plantacja staje się przestrzenią, w której codzienność Hidardo łączy się z dziedzictwem jego rodziny.
Manhattan Coffee Roasters - kawa ziarnista Brazylia Gisele Almeida Pulped Natural Filter 250 g
Manhattan Coffee Roasters - kawa ziarnista Brazylia Gisele Almeida Pulped Natural Filter 250 g

Producent: MANHATTAN COFFEE ROASTERS

Data palenia: 25.07.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Manhattan Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do ananasa, jabłka cukrowego i żółtej galaretki. Kraj pochodzenia ziaren: BrazyliaRegion: Mata de MinasFarma: Sítio AlmeidaOdmiana: Yellow CatuaiMetoda obróbki: Pulped NaturalPołożenie upraw: 600 m n.p.m.
Promocja
Instytut Kawy - Kolumbia El Porvenir Filter 250g (outlet)
Instytut Kawy - Kolumbia El Porvenir Filter 250g (outlet)

Producent: INSTYTUT KAWY

Data palenia: 26.05.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez Instytut Kawy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do białego winogrona, wiśni, żurawiny i mlecznej czekolady.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaRegion: Circasia, QuindioOdmiana: Tabi RoigoMetoda obróbki: Natural AnaerobicPołożenie upraw: 1570 m n.p.m.
Najniższa cena: 67,15 zł
79,00 zł
Najniższa cena: 67,15 zł
Coffeedesk
  • O nas
  • Praca
  • Warsztaty kawowe
  • Dla mediów
  • Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Regulaminy i dokumenty prawne
  • Informacja o dostępności
  • Zapisz się do newslettera
  • Regulamin Newslettera
  • Poradnik
Obsługa klienta
  • Dostawa i płatności
  • Zwroty
  • FAQ - Produkty
  • Jak pakujemy prezenty
  • FAQ - Sklep
  • Odbiór zużytego sprzętu
Kawiarnie
  • Kawiarnie w Warszawie i Kołobrzegu
Oferta dla Firm

© 2025 Coffeedesk.pl - Korzystając z serwisu CoffeeDesk akceptujesz jego regulamin.

Poniedziałek - piątek

08:00 - 16:00

Zadzwoń, by uzyskać odpowiedź od razu!

Tel. 730 88 25 25

Wolisz pisać? Czekamy na maila!

[email protected]

Zostańmy w kontakcie

© 2025 Coffeedesk.pl - Korzystając z serwisu CoffeeDesk akceptujesz jego regulamin.

coffeedesk.pl

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą możliwą obsługę. Więcej informacji...