Przejdź do strony głównej
Twoja lista życzeń
Rozwiń
Brak produktów.
Porozmawiaj z nami
Jesteśmy do dyspozycji od poniedziałku do piątku od 8 do 16.
Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!+48 730 88 25 25Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!
+48 730 88 25 25
Wolisz pisać? Czekamy na maila!sklep@coffeedesk.plWolisz pisać? Czekamy na maila!
[email protected]
Odwiedź nasze kawiarnie:Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24Warszawa, ul. Wilcza 42Odwiedź nasze kawiarnie:
Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24
Warszawa, ul. Wilcza 42
Nowości
Nasze marki
Kawa
Herbata
Ekspresy
Młynki
Zaparzacze
Akcesoria
Dodatki
Outlet %
Blog
Najświeższe kawy Ziarna z polskich palarni Love brand czerwca do -33% Palarnia miesiąca: FIGA Kawowe smaczki
Najświeższe kawy
Najświeższe kawy
Ziarna z polskich palarni
Ziarna z polskich palarni
Nowość: Kinto
Nowość: Kinto
Love brand czerwca do -33%
Love brand czerwca do -33%
Palarnia miesiąca: FIGA
Palarnia miesiąca: FIGA
3fe Able Brewing Acaia AeroPress Alpro Althaus AOOMI Arcaffe Asobu Audun Coffee Bagdrip Baratza Barista & Co Bean Bros
Bialetti Blend Tea Barista Space Bonanza Coffee Bracia Ziółkowscy Brewista Brita Brown House & Tea Bunn BWT By.herbs Caffenation Cafflano Casino Mocca Chemex Cilia Clever
COFFEE PLANT Coffeedesk Coffeelab Colonna Coffee Comandante Contigo Craft Coffee Roasters Dafi Diemme Caffe Dobra Palarnia Kawy DomoBar Doubleshot Dr. Coffee Drink Me Chai Dutch Barista
Dworzysk Ecostrawz Espresso Gear Etno Cafe Eureka Father's Coffee Fellow Fentimans Figa Coffee Five Elephant Full Circle Gaggia Gardelli Specialty Coffees GAT GBG
Glowbeans Good Coffee Graef Hard Beans Hario HAYB Heresy Hi! Coffeedesk Illy IMS Izzo Java Coffee Jean Lenoir Johan & Nystrom Jura Kafar
Kalve KawePale KeepCup Kimbo Kofi Brand Kruve Kusmi Tea KYOTO Coffee Roasters La Cabra La Marzocco LaCava Lavazza Le Piantagioni del Caffe Lelit Long Man Tea
Loveramics Lucaffe Lune Tea Lykke Mahlkonig MAMAM Melitta MiiR Moccamaster Monbana Morning Motta Mount Caramel Mount Everest Tea Napar Natumi New York Nivona
Nomad Coffee Oatly Or Tea? Paper & Tea Passalacqua Pellini Pizca del Mundo Planetary Design Porlex Promac Pukka Puqpress Rancilio Rebel Kitchen
Rekrow Rhinowares Rocket Bean Saeco Sage Savage Coffees Sencotel SIMPLo Sloane Smeg Solberg & Hansen Sproud Story Coffee Roasters
T-TE Tastea Heaven Teabag teapigs Teasome Teministeriet The Barn The Coffee Collective The Rinser Tim Wendelboe Timemore Toddy Urnex Vintage Teas VST inc.
WildPower Wilfa Willie's Cacao Wunda YOGI TEA KINTO
Odkryj
Kawa Miesiąca Świeżo palona Hi! Coffeedesk Outlet
Rodzaj
Ziarnista Mielona Kapsułki W puszce Typ Speciality Single origin Bezkofeinowa Cascara
Metoda parzenia
Espresso Przelewowe metody parzenia
Pochodzenie
Afryka Ameryka Południowa Ameryka Środkowa Azja
Palarnia
Włochy Szwecja Niemcy Polska
Marka
Johan & Nystrom HAYB Coffeelab COFFEE PLANT Audun Coffee Hard Beans Heresy Arcaffe Illy Lavazza Le Piantagioni del Caffe
Kawa miesiąca
Kawa miesiąca
HI! Coffeedesk
HI! Coffeedesk
Kawy specialty
Kawy specialty
Kawa pod espresso
Kawa pod espresso
Odkryj
Zestawy herbat Herbata Miesiąca Herbata specialty Outlet
Rodzaj
W saszetkach Sypana
Typ
Biała Chai tea Czarna Earl Grey English Breakfast Jaśminowa Matcha Miętowa Oolong Owocowa Rooibos Yerba Mate Zielona Ziołowa
Herbata miesiąca
Herbata miesiąca
Herbata specialty
Herbata specialty
Herbata ziołowa
Herbata ziołowa
Herbata w saszetkach
Herbata w saszetkach
Dworzysk
Dworzysk
Rodzaj
Automatyczne Ciśnieniowe Kolbowe Przelewowe Kapsułkowe
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka
Moccamaster Gaggia Melitta Jura La Marzocco Outlet
Moccamaster
Moccamaster
Gaggia
Gaggia
Melitta
Melitta
Jura
Jura
La Marzocco
La Marzocco
Rodzaj
Młynki ręczne Młynki automatyczne
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka
Comandante Fellow Eureka Baratza Hario Wilfa
Bestsellery Comandante Nitro Blade Black Fellow Ode Hario Mini Mill Slim Plus Baratza Sette 270 Wilfa Svart Outlet
Młynki ręczne
Młynki ręczne
Młynki automatyczne
Młynki automatyczne
Comandante
Comandante
Fellow
Fellow
Zaparzacze
Drippery Chemex Kawiarki French Pressy AeroPress Zaparzacze do herbaty Cold Brew Inne Outlet
Drippery
Drippery
Chemex
Chemex
Kawiarki
Kawiarki
French Pressy
French Pressy
Aeropress
Aeropress
Akcesoria
Czajniki Wagi do kawy Filtry do kawy Tampery Dzbanki do mleka Spieniacze do mleka Filtracja wody Higiena i konserwacja
Naczynia Serwery Kubki Filiżanki Talerze Szklanki Kubki termiczne Butelki termiczne Kubki na wynos
Pozostałe
Książki Gadżety Koszulki Outlet
Czajniki
Czajniki
Serwery
Serwery
Wagi
Wagi
Kubki na wynos
Kubki na wynos
Filiżanki
Filiżanki
Dodatki
Napoje roślinne Napoje orzeźwiające Syropy Pomysły na prezent Warsztaty kawowe
Napoje roślinne
Napoje roślinne
Napoje orzeźwiające
Napoje orzeźwiające
Syropy
Syropy
Pomysły na prezent
Pomysły na prezent
Warsztaty kawowe
Warsztaty kawowe
Akademia Coffeedesk: porady na start Świat specialty Porady herbaciane Zaparzacze i akcesoria pod lupą Testy i recenzje Wydarzenia Kawowy słownik pojęć
Porady na start
Porady na start
Kawowe sprzęty
Kawowe sprzęty
Świat specialty
Świat specialty
Kawowy słownik pojęć
Kawowy słownik pojęć
Porady herbaciane
Porady herbaciane
Coffeedesk

Zaloguj się na Coffeedesk

lub
Nie pamiętasz hasła?

Dołącz już teraz do klubu Coffeedesk

Unikalne produkty, promocje, program partnerski, obszerna baza wiedzy czekają na Ciebie!

Ochrona danych

Jeszcze chwila

I będziesz mógł cieszyć się zakupami w Coffeedesk!

Imie jest za długie może mieć maksymalnie 30 znaków
Minimalna liczba znaków w haśle to 8.
Newsletter
Format: XXXXXXXXX

Pola oznaczone gwiazdką (*) są polami obowiązkowymi.

Menu
  • Nowości
  • Nasze marki
  • Kawa
  • Herbata
  • Ekspresy
  • Młynki
  • Zaparzacze
  • Akcesoria
  • Dodatki
  • Outlet %
  • Blog
  1. Coffeedesk
  2. Wyszukiwanie
Produkty online

  • Nowości
    • Najświeższe kawy
    • Ziarna z polskich palarni
    • Love brand czerwca do -33% (17)
    • Palarnia miesiąca: FIGA
    • Kawowe smaczki
  • Nasze marki
    • 3fe (18)
    • Able Brewing (6)
    • Acaia (19)
    • AeroPress (12)
    • Alpro (16)
    • Althaus (33)
    • AOOMI (97)
    • Arcaffe (21)
    • Asobu (31)
    • Audun Coffee (27)
    • Bagdrip (11)
    • Baratza (45)
    • Barista & Co (37)
    • Bean Bros (4)
    • Bialetti (173)
    • Blend Tea (60)
    • Barista Space (58)
    • Bonanza Coffee (15)
    • Bracia Ziółkowscy (12)
    • Brewista (8)
    • Brita (3)
    • Brown House & Tea (49)
    • Bunn (35)
    • BWT (15)
    • By.herbs (10)
    • Caffenation (14)
    • Cafflano (4)
    • Casino Mocca (12)
    • Chemex (29)
    • Cilia (7)
    • Clever (15)
    • COFFEE PLANT (60)
    • Coffeedesk (64)
    • Coffeelab (39)
    • Colonna Coffee (6)
    • Comandante (68)
    • Contigo (24)
    • Craft Coffee Roasters (14)
    • Dafi (45)
    • Diemme Caffe (16)
    • Dobra Palarnia Kawy (11)
    • DomoBar (1)
    • Doubleshot (12)
    • Dr. Coffee (6)
    • Drink Me Chai (6)
    • Dutch Barista (9)
    • Dworzysk (12)
    • Ecostrawz (1)
    • Espresso Gear (25)
    • Etno Cafe (32)
    • Eureka (62)
    • Father's Coffee (15)
    • Fellow (137)
    • Fentimans (15)
    • Figa Coffee (19)
    • Five Elephant (10)
    • Full Circle (3)
    • Gaggia (13)
    • Gardelli Specialty Coffees (21)
    • GAT (1)
    • GBG (3)
    • Glowbeans (4)
    • Good Coffee (8)
    • Graef (30)
    • Hard Beans (60)
    • Hario (257)
    • HAYB (81)
    • Heresy (20)
    • Hi! Coffeedesk (19)
    • Illy (13)
    • IMS (22)
    • Izzo (7)
    • Java Coffee (8)
    • Jean Lenoir (2)
    • Johan & Nystrom (19)
    • Jura (48)
    • Kafar (12)
    • Kalve (13)
    • KawePale (9)
    • KeepCup (174)
    • Kimbo (23)
    • Kofi Brand (6)
    • Kruve (39)
    • Kusmi Tea (49)
    • KYOTO Coffee Roasters (17)
    • La Cabra (22)
    • La Marzocco (17)
    • LaCava (102)
    • Lavazza (33)
    • Le Piantagioni del Caffe (36)
    • Lelit (19)
    • Long Man Tea (33)
    • Loveramics (303)
    • Lucaffe (10)
    • Lune Tea (17)
    • Lykke (22)
    • Mahlkonig (5)
    • MAMAM (12)
    • Melitta (57)
    • MiiR (60)
    • Moccamaster (66)
    • Monbana (39)
    • Morning (1)
    • Motta (113)
    • Mount Caramel (38)
    • Mount Everest Tea (19)
    • Napar (7)
    • Natumi (15)
    • New York (9)
    • Nivona (14)
    • Nomad Coffee (8)
    • Oatly (7)
    • Or Tea? (39)
    • Paper & Tea (86)
    • Passalacqua (13)
    • Pellini (13)
    • Pizca del Mundo (26)
    • Planetary Design (4)
    • Porlex (2)
    • Promac (6)
    • Pukka (39)
    • Puqpress (11)
    • Rancilio (2)
    • Rebel Kitchen (1)
    • Rekrow (1)
    • Rhinowares (41)
    • Rocket Bean (27)
    • Saeco (3)
    • Sage (36)
    • Savage Coffees (6)
    • Sencotel (2)
    • SIMPLo (4)
    • Sloane (11)
    • Smeg (9)
    • Solberg & Hansen (59)
    • Sproud (4)
    • Story Coffee Roasters (40)
    • T-TE (17)
    • Tastea Heaven (3)
    • Teabag (3)
    • teapigs (92)
    • Teasome (22)
    • Teministeriet (82)
    • The Barn (8)
    • The Coffee Collective (4)
    • The Rinser (6)
    • Tim Wendelboe (2)
    • Timemore (37)
    • Toddy (18)
    • Urnex (28)
    • Vintage Teas (59)
    • VST inc. (10)
    • WildPower (17)
    • Wilfa (17)
    • Willie's Cacao (35)
    • Wunda (1)
    • YOGI TEA (31)
    • KINTO (42)
  • Kawa
    • Odkryj
      • Kawa Miesiąca (3)
      • Świeżo palona (257)
      • Hi! Coffeedesk
      • Outlet (22)
    • Rodzaj
      • Ziarnista (990)
      • Mielona (74)
      • Kapsułki (43)
      • W puszce (38)
    • Typ
      • Speciality (900)
      • Single origin (718)
      • Bezkofeinowa (37)
      • Cascara (7)
    • Metoda parzenia
      • Espresso (621)
      • Przelewowe metody parzenia (556)
    • Pochodzenie
      • Afryka (242)
      • Ameryka Południowa (293)
      • Ameryka Środkowa (179)
      • Azja (29)
    • Palarnia
      • Włochy (229)
      • Szwecja (38)
      • Niemcy (33)
      • Polska (599)
    • Marka
      • Johan & Nystrom (3)
      • HAYB (18)
      • Coffeelab (4)
      • COFFEE PLANT
      • Audun Coffee (2)
      • Hard Beans (10)
      • Heresy
      • Arcaffe
      • Illy (1)
      • Lavazza (18)
      • Le Piantagioni del Caffe (16)
  • Herbata
    • Odkryj
      • Zestawy herbat (11)
      • Herbata Miesiąca (2)
      • Herbata specialty
      • Outlet (9)
    • Rodzaj
      • W saszetkach (326)
      • Sypana (430)
    • Typ
      • Biała (36)
      • Chai tea (20)
      • Czarna (190)
      • Earl Grey (41)
      • English Breakfast (17)
      • Jaśminowa (20)
      • Matcha (20)
      • Miętowa (22)
      • Oolong (22)
      • Owocowa (58)
      • Rooibos (61)
      • Yerba Mate (41)
      • Zielona (185)
      • Ziołowa (200)
  • Ekspresy
    • Rodzaj
      • Automatyczne (75)
      • Ciśnieniowe (137)
      • Kolbowe (63)
      • Przelewowe (68)
      • Kapsułkowe (2)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (170)
      • Do biura (99)
      • Do gastronomii (46)
    • Marka
      • Moccamaster (3)
      • Gaggia (1)
      • Melitta (3)
      • Jura (6)
      • La Marzocco
    • Outlet
  • Młynki
    • Rodzaj
      • Młynki ręczne (41)
      • Młynki automatyczne (100)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (116)
      • Do biura (12)
      • Do gastronomii (39)
    • Marka
      • Comandante (2)
      • Fellow
      • Eureka (2)
      • Baratza (1)
      • Hario (12)
      • Wilfa (2)
    • Bestsellery
      • Comandante Nitro Blade Black
      • Fellow Ode
      • Hario Mini Mill Slim Plus
      • Baratza Sette 270
      • Wilfa Svart
    • Outlet
  • Zaparzacze
    • Zaparzacze
      • Drippery (106)
      • Chemex (4)
      • Kawiarki (90)
      • French Pressy (31)
      • AeroPress (3)
      • Zaparzacze do herbaty (96)
      • Cold Brew (29)
      • Inne (6)
      • Outlet (8)
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Czajniki (73)
      • Wagi do kawy (20)
      • Filtry do kawy (74)
      • Tampery (83)
      • Dzbanki do mleka (102)
      • Spieniacze do mleka (18)
      • Filtracja wody (53)
      • Higiena i konserwacja (47)
    • Naczynia
      • Serwery (58)
      • Kubki (391)
      • Filiżanki (137)
      • Talerze (11)
      • Szklanki (32)
      • Kubki termiczne (187)
      • Butelki termiczne (42)
      • Kubki na wynos (3)
    • Pozostałe
      • Książki (31)
      • Gadżety (11)
      • Koszulki (32)
    • Outlet
  • Dodatki
    • Dodatki
      • Napoje roślinne (46)
      • Napoje orzeźwiające (29)
      • Syropy (36)
      • Pomysły na prezent
      • Warsztaty kawowe (25)
  • Outlet %
  • Blog
    • Akademia Coffeedesk: porady na start
    • Świat specialty
    • Porady herbaciane
    • Zaparzacze i akcesoria pod lupą
    • Testy i recenzje
    • Wydarzenia
    • Kawowy słownik pojęć

Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania frazy 'ksiazka'

  • Produkty (18)
  • Blog (1)
Filtry
–
1 - 18 produktów z 18 dostępnych
Sortuj według:
Książka Coffee Roasting: Best Practices - Scott Rao
Książka Coffee Roasting: Best Practices - Scott Rao
Coffee Roasting: Best Practices to książka, która zawiera w sobie 25 lat doświadczenia Scotta Rao w wypalaniu kawy. Jest to na ten moment najbardziej zaawansowany przewodnik opisujący sekrety profesjonalnego wypalania kawowego ziarna. Ta publikacja pokrywa się w niewielkim stopniu z wcześniejszą książką, The Coffee Roaster's Companion, w rozdziałach opisujących podstawy tej sztuki. Jednakże, skupia się ona na zaawansowanych technikach oraz pojęciach z zakresu eksperckiego. Ta książka wyznacza standardy prawidłowego wypalania kawy w ramach trzeciej kawowej fali. Język: angielski.
Książka The Coffee Roaster's Companion - Scott Rao
Książka The Coffee Roaster's Companion - Scott Rao
The Coffee Roaster's Companion to pierwszy, profesjonalny przewodnik dla roasterów. Jest to zbiór informacji przydatnych dla każdego zainteresowanego tematem wypalania kawy, które Scott Rao zebrał przez wiele lat pracy. Autor dokładnie opisuje proces wypalania ziaren kawy, od początku do końca, rozwiewając przy tym wiele mitów. Dzięki temu jest to znakomita baza wiedzy szczególnie dla początkujących roasterów. Poza samym procesem wypalania, książka zawiera także informacje na temat zielonych ziaren, urządzeń do wypalania, cuppingu i innych elementów związanych z roastingiem.  Przewodnik jest pięknie wydany, posiada solidną, twardą oprawę, wiele fotografii, grafik i wykresów. Znakomita na prezent! Liczba stron: 90 Język: angielski.
Książka Dear Coffee Buyer - Ryan Brown
Książka Dear Coffee Buyer - Ryan Brown
Dear Coffee Buyer to książka opisująca procesy związane z pozyskiwaniem zielonej kawy. Pozycja polecana wszystkim profesjonalnie zajmującym się kawą - od baristów, przez roasterów, po dystrybutorów ziarna. Ryan Brown zabiera czytelnika w podróż po Gwatemali i Hondurasie, które przemierza w poszukiwaniu odpowiedniego ziarna. Autor dzieli się swoimi przemyśleniami i obawami na temat całej idei. Mówi także o bardziej praktycznych aspektach: o budowaniu relacji z dostawcami, wycenach, samplowaniu, imporcie, eksporcie, kontroli jakości.  Sporo miejsca jest także poświęcone na temat samego ziarna - odmian botanicznych, metod obróbki, sezonowości, czy defektów. Książka zawiera także garść informacji dla początkujących w handlu ziarnem - wskazówki płyną bezpośrednio od doświadczonych osób w tej dziedzinie. Całość wydana w twardej oprawie, z ilustracjami oraz fotografiami w kolorze. Liczba stron: 123 Język: angielski
Książka Herbata. Odkryj prawdziwy smak najszlachetniejszego napoju na świecie - Anna Brożyna
Książka Herbata. Odkryj prawdziwy smak najszlachetniejszego napoju na świecie - Anna Brożyna
"Herbata. Odkryj prawdziwy smak najszlachetniejszego napoju na świecie" - ksiażka Anny Brożyny. Saga, ice tea, matcha. Biała, zielona, czarna. Angielska, tybetańska, chińska. Czy jest na świecie coś równie zróżnicowanego i wielokulturowego jak herbata? Pita w każdym zakątku globu ma swoje miejsce i w naszych domach. Być może w słoiku pełnym torebek, a może na specjalnie wydzielonej półce pełnej puszek i zapachów. Niezależnie, czy pijemy ją z przyzwyczajenia od urodzenia, czy z namysłem i uwagą, wielu z nas po prostu nie może bez niej żyć! Herbata. Odkryj prawdziwy smak najszlachetniejszego napoju na świecie to prawdziwe herbaciane kompendium, wypełnione po brzegi informacjami, o których wielu z nas nie miało pojęcia. Dzięki temu poradnikowi dowiesz się między innymi: - W czym i przede wszystkim jak parzyć herbatę - Czym różnią się wschodnia i zachodnia metoda parzenia - Jak wyglądają tasting i pairing herbaty - Czym jest sensoryka herbaciana i jak korzystać z koła aromatów herbaty - Jaka jest droga herbaty z drzewa herbacianego do twojego kubka - Jak wygląda tradycja picia herbaty w Polsce i na świecie Ta książka to zachwycający przewodnik po świecie herbaty, zarówno dla zaawansowanych i początkujących miłośników tego naparu. Dzięki niej rozpoczniesz fascynującą podróż, której nigdy nie będziesz chciał kończyć! Anna Brożyna – od wielu lat poszerza swoją wiedzę dotyczącą herbaty i próbuje coraz to ciekawszych odmian. Założycielka grupy Piewcy Teiny, organizatorka Festiwalu Herbaty Zaparzaj!. Prowadzi wiele herbacianych prelekcji i warsztatów, podczas których dzieli się informacjami o swojej drodze herbaty. Liczba stron: 320 Wydawnictwo: Znak Format: 158x225mm Oprawa: Twarda
Książka + Zestaw 36 aromatów Jean Lenoir - Le Nez Du Cafe Revelation
Książka + Zestaw 36 aromatów Jean Lenoir - Le Nez Du Cafe Revelation

Producent: Jean Lenoir

Książka z zestawem esencji aromatów od Jeana Lenoira to idealna propozycja dla każdego miłośnika kawy chcącego rozwinąć swoje umiejętności sensoryczne. Zestaw można określić słownikiem aromatów. Francuz Jean Lenoir to ekspert w dziedzinie analizy sensorycznej win oraz kawy. Marka od ponad 30 lat kojarzona jest z najwyższym poziomem doświadczenia oraz wiedzy na temat oceny organoleptycznej. Dziś, wspomniana wiedza dostępna jest na wyciągnięcie ręki dla każdego baristy chcącego rozwijać swą pasję. Zestaw Revelation składa się z książki oraz aromatów występujących w kawie. - Książka zawiera bardzo szczegółowe opisy 36 zapachów obecnych w kawach. Informacje w opisach dotyczą porównań zapachów, ich możliwego pochodzenia oraz występowania w kawach z konkretnych regionów. Dodatkowo, w książce znajduje się sekcja dotycząca teorii uprawy kawy oraz oceny sensorycznej. Wszystko to w kompaktowym formacie, zamknięte w twardej oprawie, zawarte na 117 stronach i opisane w języku angielskim. - Esencje aromatów ukryte są w szklanych, zakręcanych buteleczkach. Same buteleczki oznaczone są jedynie numerami, a odniesienia do nich znajdują się w książce oraz na dodatkowej broszurce. Umożliwia to przeprowadzania ślepych testów bez przypadkowego zdradzania zawartości buteleczki. Zapachy są intensywne i stworzone tak, aby utrzymywały się przez lata. Całość zapakowana jest w elegancką drewnianą skrzyneczkę wypełnioną gąbką z przegródkami zabezpieczającymi aromaty. Każdy z produkowanych we Francji zestawów zawiera certyfikat z ręczne zapisanym imieniem osoby, która była odpowiedziana za złożenie danego egzemplarza. Aromaty znajdujące się w zestawie to: ziemia, ziemniak, groch zwyczajny, ogórek, słoma, cedr, goździk, pieprz, nasiona kolendry, wanilia, róża herbaciana, kwiat kawowca, pulpa kawowa, czarna porzeczka, cytryna, morela, jabłko, masło, miód, skóra, ryż basmati, grzanki / pieczony chleb, słód, syrop klonowy, karmel, gorzka czekolada, prażone migdały, prażone orzeszki ziemne, prażone orzechy laskowe, orzechy włoskie, pieczona wołowina, dym, tytoń, palona kawa, aromat lekarstw, guma.
Książka Everything But Espresso - Scott Rao
Książka Everything But Espresso - Scott Rao
Everything But Espresso to profesjonalny poradnik na temat metod parzenia innych niż espresso. Lektura obowiązkowa dla każdego Coffee Geeka! Książka poświęcona jest różnym metodom zaparzania kawy, takim jak drip, syfon, french press i inne. Autor wyjaśnia jak idealnie dopracować wszystkie parametry, aby osiągnąć napar perfekcyjny w smaku. Dzięki tamu takie detale jak grubość mielenia, czas ekstrakcji, doza oraz jakość wody nie będą dla Ciebie tajemnicą. Jest to piękne wydanie w twardej oprawie, posiadające wiele fotografii i wykresów. Znakomity pomysł na prezent!  Liczba stron: 70 Język: angielski.
Książka Kawa: Instrukcja obsługi najpopularniejszego napoju na świecie (Wydanie III) - Ika Graboń
Książka Kawa: Instrukcja obsługi najpopularniejszego napoju na świecie (Wydanie III) - Ika Graboń
Podobno w żyłach lekarzy płynie kawa, programiści zamieniają kofeinę w kod, a technicy laboratoryjni rodzą się z kubkiem kawy w dłoni. Kawa to najpopularniejszy napój na świecie. Wielu z nas nie może bez niej żyć: niektórzy zadowalają się rozpuszczalną zalewaną wrzątkiem, inni nie mogą się obyć bez ekspresu do kawy, są też i tacy, którzy weszli na wyższy poziom wtajemniczenia i przepadają za arabicą z chemexa. Z tej książki dowiesz się, co naprawdę przyciąga nas do kawy, co wpływa na jej smak, czym jest sensoryka i cupping. Podpowiemy, jak znaleźć tę odpowiednią, ulubioną, jedyną oraz wyjaśnimy, na czym polegają alternatywne sposoby parzenia i jakie są ich supermoce. Jeśli nudzi Cię już Twoja mała czarna lub chcesz poznać lepiej swój obiekt pożądania, zapraszamy w podróż do świata specialty coffee, papierowych filtrów i Trzeciej Fali Kawy. Oto obowiązkowa pozycja na półce każdego kawosza. O autorce: Ika Graboń: "Jestem jak kawa z dripa: na luzie, a zapadam w pamięć. Cały świat odbieram zmysłem węchu i dlatego tak uwielbiam kawę. Jestem sensorykiem, baristą i trenerem oraz certyfikowanym sędzią Mistrzostw Polski Barista, Mistrzostw Polski Brewers Cup i Mistrzostw Polski Latte Art. Należę do Specialty Coffee Association. Doradzam i szkolę w branży HoReCa i specialty coffee." Oprawa: miękka Wydanie trzecie.
Książka Less Waste Polska - Agnieszka Bukowska
Książka Less Waste Polska - Agnieszka Bukowska
Przewodnik LESS WASTE Polska to solidna porcja wiedzy i inspiracji, która zmieni myślenie konsumentów, producentów oraz właścicieli gastronomii. Z wyrzucania na naprawianie lub ponowne wykorzystanie, z “a może słomka/siatka do tego?” na “czy to naprawdę jest niezbędne?”. Z “przecież wszyscy tak robią” na “razem możemy uratować świat”. Na świecie marnuje się około 1,3 miliarda ton jedzenia rocznie. To oznacza, że 30% całej wyprodukowanej przez nas żywności trafia na śmietnik. W Polsce co roku wyrzucamy co najmniej 9 mln ton jedzenia, a statystyczny Polak produkuje w tym czasie około 283 kilogramów odpadów. Większość śmieci trafia do ekosystemu, który nie jest w stanie ich przetworzyć. Powierzchnia wyspy śmieci pływającej na Pacyfiku wynosi już około 1,6 miliona kilometrów kwadratowych - pięć razy więcej, niż powierzchnia Polski. Mamy dwie możliwości: pogrążyć się w defetyzmie, albo poszukać rozwiązań wokół siebie - jak Agnieszka Bukowska, autorka projektu LESS WASTE Polska. Co jest w środku? Książka składa się z kilku części. W pierwszej eksperci w dziedzinie less waste i gotowania dzielą się wiedzą. Areta Szpura dobitnie, ale przystępnie tłumaczy skalę problemu, a Grzesiek Łapanowski - działanie światowej gospodarki żywnościowej. Eliza Mórawska-Kmita (White Plate) dowodzi, że less waste to nie chwilowa mrzonka, a zestaw rozwiązań stosowanych przez nasze mamy i babcie. Alicja Rokicka (Wegan Nerd) wyjaśnia, jakie znaczenie dla planety ma wegetarianizm i zdradza, jak udało jej się nawrócić rzesze mięsożerców. Kolejna część to przewodnik po pionierskich lokalach, które od lat dają przykład, jak marnować i wyrzucać mniej. Razem z Agnieszką Bukowską i Małgosią Mintą (Minta Eats) odwiedzimy miejsca w Polsce i na świecie, poznając ich właścicieli - ludzi o wielkich sercach, którzy chcą zostawić świat lepszym, niż go zastali. Less Waste Polska podaje gotowe rozwiązania na tacy - w książce znajdziemy manual dla właścicieli gastronomii opracowany przez Krzysztofa Rzymana, właściciela zielonych warszawskich kawiarni Stor oraz zestaw porad dla konsumentów, stworzony przez Jagnę Niedzielską - kucharkę i propagatorkę idei zero waste, autorkę książki Bez resztek. Książkę zamyka indeks producentów i dostawców zrównoważonych rozwiązań - przydatny każdemu, kto chciałby wprowadzić ekologiczne rozwiązania we własnej restauracji, w biurze, na evencie albo w domowej kuchni. W katalogu znajdziemy naprawdę zróżnicowane pozycje - od wytwórców biodegradowalnych opakowań wytwarzanych przez mikroorganizmy, po energetycznie samowystarczalne browary. Autorzy: Autorką książki jest Agnieszka Bukowska, która po sukcesie przewodnika Coffee Spots Polska (wyd. 2018), promującym kawę speciality w Polsce, postanowiła uwrażliwić Polaków na naprawdę palący temat - less waste. Kolaż na okładkę przewodnik stworzyła Beata Śliwińska (Barrakuz), projektantka, ilustratorka i scenografka, odpowiadająca również za okładkę Coffee Spots Polska. Za skład i dyrekcję artystyczną odpowiada Izabela Piotrowiak z Unwind studio. Autorką portretów i sesji zdjęciowej (koncepcja oraz wykonanie) jest Paula Patocka z Papaya Films. Scenografią zajęła się Zuzanna Mazurczak-Beska z Hart. Agnieszka Bukowska we współpracy z: Małgosia Minta, Grzegorz Łapanowski, Eliza Mórawska-Kmita, Jagna Niedzielska, Areta Szpura, Alicja Rokicka, Krzysztof Rzyman 300 stron, format 13,5 x 19 cm wydawnictwo: Przebłysk (self-publishing)
Książka The Coffee Man: Journal of a World Barista Champion - Sasa Sestic
Książka The Coffee Man: Journal of a World Barista Champion - Sasa Sestic
Jedna z najbardziej oczekiwanych kawowych książek tego roku! Saša Šestić, Mistrz Świata Barista 2015 startuje z głośną kampanią na Kickstarterze i bez wysiłku zdobywa fundusze na wydanie zapisu swej inspirującej, godnej podziwu przygody. The Coffee Man zaczyna się od szczerego, pełnego emocji opisu zwycięstwa w najbardziej prestiżowej imprezie kawowego świata. Następnie zabiera w podróż na farmy przez siedem krajów produkujących najlepszej jakości arabiki. Poznajemy historie przyjaciół Sašy, wyzwania przed którymi stają, a także szczegóły ich współpracy w niekończącej się pogoni za doskonałą filiżanką. Ogromna porcja autentycznych kawowych przygód! Książka jest wydana w eleganckiej, twardej oprawie i obfituje w wiele zdjęć z prywatnych zbiorów autora. 100% dochodów z jej sprzedaży zostanie przekazane społecznościom uprawiającym kawowce w Nikaragui oraz Etiopii. Obowiązkowa pozycja w bibliotece kawowych pasjonatów i profesjonalistów - rewelacyjny pomysł na prezent! Język: angielski Liczba stron: 329
Najniższa cena: 49,90 zł
Polecany
Książka The Professional Barista's Handbook - Scott Rao
Książka The Professional Barista's Handbook - Scott Rao
The Professional Barista's Handbook to rewelacyjny przewodnik dla każdego baristy. Książka zawiera informacje przydatne zarówno dla profesjonalistów, jak i dla początkujących zainteresowanych tematem kawy. Scott Rao dogłębnie wyjaśnia wiele terminów i aspektów teoretycznych związanych z espresso, któremu poświęcone jest najwięcej uwagi. Dzięki temu poradnikowi dowiesz się jakie warunki należy spełnić aby kawowy shot był idealny. Autor porusza także między innymi tematy ekspresów, latte art, wody, przygotowywania kawy za pomocą ekspresów przelewowych oraz french pressu. Książka jest pięknie wydana, posiada solidną, twardą oprawę, wiele fotografii i wykresów. Znakomita na prezent! Liczba stron: 100 Język: angielski.
Książka The World Atlas of Coffee Druga Edycja - James Hoffmann
Książka The World Atlas of Coffee Druga Edycja - James Hoffmann
The World Atlas of Coffee: From Beans to Brewing - Coffees Explored, Explained and Enjoyed 2nd Edition to idealny sposób na wprowadzenie do świata kawy. Pozycja obowiązkowa na półce każdego miłośnika pysznych naparów. W drugiej edycji zamieszczono zaktualizowane dane dotyczące krajów produkcji kawy, a także rozwinięto i dołączono rodziały.  Przewodnik jest podzielony na 3 części: - Częśc pierwsza jest poświęcona samej kawie: uprawie rośliny, procesom obróbki oraz paleniu. - Kolejna część to porady dotyczące parzenia kawy. Autor opisuje alternatywne metody zaparzania oraz espresso, a także zwraca uwagę na zakup oraz przechowywanie kawy. - Ostatnia, główna część to przewodnik po regionach związanych z uprawą kawy. Opis skupiony jest na kontynentach, krajach, historii kawy w poszczególnych krajach, mapach oraz informacjach o profilach smakowych. Książka jest pięknie wydanym przewodnikiem po świecie kawy, stanowiącym rzetelne źródło wiedzy, która zarazem nie przytłacza. Oryginalnie wykonana twarda okładka mieści w sobie 256 stron wiedzy w języku angielskim oraz pięknych fotografii. O autorze: James Hoffmann to jedna z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych postaci w świecie kawy jakości speciality. Ma na swoim koncie m.in. Mistrzostwo Świata Barista 2007 oraz Wicemistrzostwo Świata Brewers 2011. Jest także współzałożycielem palarni Square Mile Coffee Roasters oraz prowadzi blog Jimseven.
Książka Coffee Spots Polska - twarda okładka - Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman
Książka Coffee Spots Polska - twarda okładka - Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman
Przejechali dziesiątki tysięcy kilometrów, odwiedzili 33 miasta i ponad 170 kawiarni, wypili hektolitry kawy, zjedli tony ciast, a przede wszystkim poznali mnóstwo wspaniałych ludzi i historii. Przewodnik COFFEE SPOTS POLSKA opisuje wszystkie niezależne kawiarnie speciality, historię rozwoju trzeciej fali kawowej w Polsce, a także zawiera kompendium wiedzy na temat kawy, jej pochodzenia, obróbki i sposobów zaparzania. Autorami przewodnika są Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman, na co dzień związani z kawiarniami CoffeeDesk oraz STOR. Sami dużo podróżują, a planując kolejne wyjazdy zawsze szukają lokalnych kawiarni i palarni. Jak podkreślają kawa to nie tylko napój, ale i okazja do rozmowy, poznania nowych ludzi, a także odkrycia miasta od zupełnie innej, nieturystycznej strony. Przewodnik COFFEE SPOTS POLSKA wydany dwujęzycznie, po polsku i po angielsku, ułatwi takie podróże wszystkim miłośnikom kawy z Polski i zagranicy. W Polsce działa już ponad 170 miejsc serwujących kawę najwyższej jakości oraz przygotowujących ją przy użyciu przelewowych metod parzenia. Drip, chemex, czy syfon, nie tylko wyglądają efektownie, ale przede wszystkim pozwalają wydobyć z kawy to, co najlepsze. Przewodnik opisuje kawiarnie na całej szerokości geograficznej kraju, od Szczecina po Gołdap, położoną tuż przy granicy z Kaliningradem, od Gdyni po Zakopane. Nie jest niespodzianką, że najwięcej kawiarni znajduje się w Warszawie, tuż za nią na podium plasują się Poznań i Kraków. Ale wiele mniejszych miast pozytywnie zaskakuje. Najspokojniejsza kawiarnię, gdzie można zaszyć się na kilka dni, znajduje się w Bieszczadach, a jedna z najbardziej inspirujących, mieści się w starym zakładzie fotograficznym w Raciborzu, niedaleko czeskiej granicy. Przewodnik poza praktycznymi informacjami dotyczącymi godzin otwarcia, używanego sprzętu i dostępnych metod parzenia opisuje historię każdego miejsca i jego właścicieli. COFFEE SPOTS POLSKA to prawdziwe kompendium wiedzy na temat kawy speciality.  Zaproszenie do współpracy przy tym projekcie przyjęli specjaliści z Polski i z zagranicy, którzy napisali rozdział poświęcony krajom pochodzenia kawy, metodom obróbki, czy sposobom jej zaparzania. Autorami są Maciej Duszak - Mistrz Polski Brewers, Krzysztof Barabosz - współzałożyciel palarni Hard Beans, Marcin Rzońca - autor bloga popularcoffee.pl, Kuba Świątek - Head Barista i trener oraz Scott Tedder - kupiec zielonego ziarna i roaster w Bonanza Coffee z Berlina. Ważne jest także w czym podaje się kawę, o czym przypomina dziennikarka i blogerka Małgorzata Minta w tekście poświęconym polskiej porcelanie. Z kolei aktywistka Areta Szpura przekonuje, że #suckingsucks i zachęca zarówno właścicieli, jak i gości kawiarni, do przestawienia się na życie zero waste. Kolaż na okładkę przewodnika zaprojektowała Beata Śliwińska Barrakuz, projektantka, ilustratorka i set designerka (projektowała również okładkę wydanego w 2017 roku przewodnika Varsavia Coffee Spots). Za skład i dyrekcję artystyczną odpowiadała Izabela Piotrowiak, współwłaścicielka Unwind studio. Twarda okładka Liczba stron: 420 Język: polski i angielski

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Książka Coffee Spots Polska - miękka okładka - Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman
Książka Coffee Spots Polska - miękka okładka - Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman
Przejechali dziesiątki tysięcy kilometrów, odwiedzili 33 miasta i ponad 170 kawiarni, wypili hektolitry kawy, zjedli tony ciast, a przede wszystkim poznali mnóstwo wspaniałych ludzi i historii. Przewodnik COFFEE SPOTS POLSKA opisuje wszystkie niezależne kawiarnie speciality, historię rozwoju trzeciej fali kawowej w Polsce, a także zawiera kompendium wiedzy na temat kawy, jej pochodzenia, obróbki i sposobów zaparzania. Autorami przewodnika są Agnieszka Bukowska i Krzysiek Rzyman, na co dzień związani z kawiarniami CoffeeDesk oraz STOR. Sami dużo podróżują, a planując kolejne wyjazdy zawsze szukają lokalnych kawiarni i palarni. Jak podkreślają kawa to nie tylko napój, ale i okazja do rozmowy, poznania nowych ludzi, a także odkrycia miasta od zupełnie innej, nieturystycznej strony. Przewodnik COFFEE SPOTS POLSKA wydany dwujęzycznie, po polsku i po angielsku, ułatwi takie podróże wszystkim miłośnikom kawy z Polski i zagranicy. W Polsce działa już ponad 170 miejsc serwujących kawę najwyższej jakości oraz przygotowujących ją przy użyciu przelewowych metod parzenia. Drip, chemex, czy syfon, nie tylko wyglądają efektownie, ale przede wszystkim pozwalają wydobyć z kawy to, co najlepsze. Przewodnik opisuje kawiarnie na całej szerokości geograficznej kraju, od Szczecina po Gołdap, położoną tuż przy granicy z Kaliningradem, od Gdyni po Zakopane. Nie jest niespodzianką, że najwięcej kawiarni znajduje się w Warszawie, tuż za nią na podium plasują się Poznań i Kraków. Ale wiele mniejszych miast pozytywnie zaskakuje. Najspokojniejsza kawiarnię, gdzie można zaszyć się na kilka dni, znajduje się w Bieszczadach, a jedna z najbardziej inspirujących, mieści się w starym zakładzie fotograficznym w Raciborzu, niedaleko czeskiej granicy. Przewodnik poza praktycznymi informacjami dotyczącymi godzin otwarcia, używanego sprzętu i dostępnych metod parzenia opisuje historię każdego miejsca i jego właścicieli. COFFEE SPOTS POLSKA to prawdziwe kompendium wiedzy na temat kawy speciality.  Zaproszenie do współpracy przy tym projekcie przyjęli specjaliści z Polski i z zagranicy, którzy napisali rozdział poświęcony krajom pochodzenia kawy, metodom obróbki, czy sposobom jej zaparzania. Autorami są Maciej Duszak - Mistrz Polski Brewers, Krzysztof Barabosz - współzałożyciel palarni Hard Beans, Marcin Rzońca - autor bloga popularcoffee.pl, Kuba Świątek - Head Barista i trener oraz Scott Tedder - kupiec zielonego ziarna i roaster w Bonanza Coffee z Berlina. Ważne jest także w czym podaje się kawę, o czym przypomina dziennikarka i blogerka Małgorzata Minta w tekście poświęconym polskiej porcelanie. Z kolei aktywistka Areta Szpura przekonuje, że #suckingsucks i zachęca zarówno właścicieli, jak i gości kawiarni, do przestawienia się na życie zero waste. Kolaż na okładkę przewodnika zaprojektowała Beata Śliwińska Barrakuz, projektantka, ilustratorka i set designerka (projektowała również okładkę wydanego w 2017 roku przewodnika Varsavia Coffee Spots). Za skład i dyrekcję artystyczną odpowiadała Izabela Piotrowiak, współwłaścicielka Unwind studio. Miękka okładka Liczba stron: 420 Język: polski i angielski

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Książka The Physics of Filter Coffee - Jonathan Gagne
Książka The Physics of Filter Coffee - Jonathan Gagne
The Physics of Filter Coffee to książka, która opisuje w sposób naukowy przelewowe metody parzenia kawy. Z wykształcenia astrofizyk, Jonathan Gagné jest również entuzjastą dobrej kawy, a ta książka umożliwiła mu połączenie tych dwóch pasji. Dowiecie się z niej m. in. wszystkiego o ekstrakcji, mieleniu kawy, czy też chemii. Jest to prawdziwa podróż po świecie specjalnych czajników, fizyce towarzyszącej papierowym filtrom oraz geometrii kawowych zaparzaczy. To skondensowana wiedza z mnóstwa eksperymentów i tysięcy zaparzonych kaw. Jest to nie tylko książka o kawowej teorii, ale też przewodnik o tym jak zaparzyć najlepszą kawę (według istniejących danych). Dla każdego coffee geeka. Język: angielski.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Książka W.A.C. - The Annual 2017 Edition - World Aeropress Championship
Książka W.A.C. - The Annual 2017 Edition - World Aeropress Championship
W.A.C. 2017: Seoul Edition to najnowsza edycja wydawanej raz do roku książki dotyczącej Mistrzostw Świata Aeropress.  To ponad 400 stron poświęconych mistrzostwom w różnych krajach - zawarte są przepisy każdego ze zwycięzców, mnóstwo fotografii, informacje dotyczące samych zawodów, listy zawodników oraz ilustrowane plakaty. Ponadto, przeczytasz interesujące wywiady z przedstawicielami kawowej sceny. Całość równie mistrzowsko wydana - z piękną oprawą graficzną, na wysokiej jakości papierze. Z pewnością zaciekawi każdego miłośnika alternatywnych metod parzenia i poszukujących nowych sposobów na kawę z Aeropressu! Język: angielski Liczba stron: 432 (z okładką)

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Książka + Zestaw 6 aromatów Jean Lenoir - Le Nez Du Cafe Temptation
Książka + Zestaw 6 aromatów Jean Lenoir - Le Nez Du Cafe Temptation

Producent: Jean Lenoir

Książka z zestawem podstawowych esencji aromatów od Jeana Lenoira to idealna propozycja dla każdego miłośnika kawy chcącego rozwinąć swoje umiejętności sensoryczne. Francuz Jean Lenoir to ekspert w dziedzinie analizy sensorycznej win oraz kawy. Marka od ponad 30 lat kojarzona jest z najwyższym poziomem doświadczenia oraz wiedzy na temat oceny organoleptycznej. Dziś, wspomniana wiedza dostępna jest na wyciągnięcie ręki dla każdego baristy chcącego rozwijać swą pasję. Zestaw Temptation jest rodzajem wstępu do świata sensoryki i składa się z książki oraz aromatów występujących w kawie. - Książka zawiera bardzo szczegółowe opisy 6 zapachów obecnych w kawach. Informacje w opisach dotyczą porównań zapachów, ich możliwego pochodzenia oraz występowania w kawach z konkretnych regionów. Dodatkowo, w książeczce znajduje się krótka sekcja dotycząca teorii obróbki kawy oraz oceny sensorycznej. Wszystko to w kompaktowym formacie, opisane w języku angielskim. - Esencje aromatów ukryte są w szklanych, zakręcanych buteleczkach. Same buteleczki oznaczone są jedynie numerami, a odniesienia do nich znajdują się w książeczce. Umożliwia to przeprowadzania ślepych testów bez przypadkowego zdradzania zawartości buteleczki. Zapachy są intensywne i stworzone tak, aby utrzymywały się przez lata. Całość zapakowana jest w eleganckie opakowanie z przegródkami zabezpieczającymi aromaty. Aromaty znajdujące się w zestawie to: groch zwyczajny, czarna porzeczka, masło, karmel, prażone orzeszki ziemne, palona kawa.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!