-
-
-
-
Odkryj (1)
-
Metoda parzenia (3)
-
-
Rodzaj (3)
-
Pochodzenie (3)
-
Typ (3)
-
Nuty smakowe (3)
-
Wyniki wyszukiwania frazy 'ekwador'
Znalezione produkty: 3
Filtrowanie i sortowanie
1
- 3 produktów z 3 dostępnych
Nowość
Father's Coffee - kawa ziarnista Ekwador La Papaya Natural Filter 200 g
Producent: FATHER'S COFFEE
Data palenia: 25.06.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Ekwadoru, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne sąnuty czarnej herbaty i mango lassi.Kraj pochodzenia ziarna: EkwadorRegion: Saraguro, LojaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Typica La PapayaPołożenie upraw: 1900 - 2100 m n. p. m.
Nowość
Royal Beans
DAK Coffee Roasters - kawa ziarnista Ekwador Blondie Washed Filter 125 g
Producent: DAK COFFEE ROASTERS
Data palenia: 30.05.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Ekwadoru, wypalona przez DAK Coffee Roasters z Holandii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do figi, Earl Grey i żółtej śliwki.Kraj pochodzenia ziaren: EkwadorRegion: PinchinchaOdmiana: Typica MejoradoMetoda obróbki: Washed
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Royal Beans
Nomad Coffee - kawa ziarnista Limited Edition Ekwador Sidra Sozoranga Natural Filter 100 g
Producent: NOMAD COFFEE
Data palenia: 14.04.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Ekwadoru, wypalona przez hiszpańską palarnię Nomad Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W naparze można wyróżnić nuty ananasa, bialych winogron i owoców leśnych.Kraj pochodzenia ziarna: EkwadorFarma: Hacienda La FloridaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: SidraPołożenie upraw: 1400 - 1800 m n.p.m.FARMAHacienda La Florida jest zarządzana przez rodzinę Coronel i stanowi doskonały przykład zrównoważonego gospodarstwa, które produkuje kawy światowej klasy. Zdobyli sławę, wygrywając konkurs Gold Cup w 2020 roku. Ich kawy zostały również wykorzystane przez mistrza świata Brewers Cup w 2021 roku, a w 2022 roku zdobyli trzecie miejsce z partią Sidra White Honey. Rodzina uprawia także trzcinę cukrową, owoce, warzywa, a także prowadzi hodowlę świń i tilapii, wdrażając model agro-leśny, w którym dbałość o glebę stanowi klucz do jakości naparu.Farma została zakupiona w 1993 roku i znajduje się w otoczeniu lasu pierwotnego, w którym można znaleźć orchidee, cywety, pancerniki, jelenie i pumy. W 2023 roku gospodarstwo ucierpiało w wyniku poważnych powodzi, które zniszczyły część drogi dojazdowej oraz kilka basenów z tilapiami. Ramiro i jego młodszy brat Fabricio, obaj inżynierowie agronomii, rozpoczęli uprawę kawy w 2014 roku dzięki programowi ministerstwa rolnictwa. Od tego czasu La Florida ewoluowała w kierunku niezależnej i zrównoważonej produkcji kawy.OBRÓBKAWiśnie kawowe fermentują przez 4 do 5 dni w szczelnie zamkniętych zbiornikach ze stali nierdzewnej, przy pH 3,85 i z początkową iniekcją CO₂. Następnie są suszone na słońcu przez jeden dzień, a potem przez 25 dni w zaciemnionym pomieszczeniu, aż do osiągnięcia 17% wilgotności. Później umieszcza się je w workach GrainPro na 10 dni. Na koniec przeprowadza się drugi etap suszenia w ciemnym pomieszczeniu przez kolejne 20 dni, aż do osiągnięcia 10,5% wilgotności.Ten skrupulatny proces naturalny nadaje kawie złożoność i strukturę, wynosząc profil smakowy odmiany Sidra na zupełnie nowy poziom.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!