-
- 3fe (10)
- Able Brewing (6)
- Acaia (23)
- AeroPress (19)
- Alpro (16)
- Althaus (34)
- AOOMI (97)
- Arcaffe (18)
- Asobu (30)
- Audun Coffee (33)
- Bagdrip (12)
- Baratza (44)
- Barista & Co (37)
- Barista Space (61)
- Bean Bros (4)
- Bialetti (188)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Blend Tea (57)
- Bonanza Coffee (10)
- Bracia Ziółkowscy (16)
- Brewista (9)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (56)
- Bunn (35)
- BWT (14)
- By.herbs (12)
- Caffenation (22)
- Cafflano (1)
- Casino Mocca (10)
- Chemex (29)
- Cilia (7)
- Clever (15)
- Coffeedesk (65)
- Coffeelab (42)
- COFFEE PLANT (57)
- Colonna Coffee (6)
- Comandante (74)
- Contigo (24)
- Craft Coffee Roasters (6)
- Dafi (36)
- Dear Tea Society (6)
- Diemme Caffe (16)
- Dobra Palarnia Kawy (10)
- DomoBar (1)
- Doubleshot (16)
- Dr. Coffee (9)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (13)
- Dworzysk (14)
- Espresso Gear (25)
- Etno Cafe (26)
- Eureka (82)
- Father's Coffee (13)
- Fellow (161)
- Fentimans (16)
- Figa Coffee (17)
- Five Elephant (9)
- FLAMQA (1)
- Full Circle (3)
- Gaggia (14)
- Gardelli Specialty Coffees (21)
- GAT (1)
- GBG (3)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (7)
- Graef (30)
- Happa to Mame (2)
- Hard Beans (76)
- Hario (269)
- HAYB (94)
- Heresy (28)
- Hi! Coffeedesk (19)
- Illy (12)
- IMS (22)
- Izzo (7)
- Java Coffee (8)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (25)
- Jura (49)
- Kafar (12)
- Kalve (7)
- KawePale (12)
- KeepCup (203)
- Kimbo (21)
- KINTO (42)
- Knock (1)
- Kofi Brand (5)
- Kruve (39)
- Kusmi Tea (51)
- KYOTO Coffee Roasters (30)
- La Cabra (15)
- LaCava (100)
- La Marzocco (20)
- Lavazza (32)
- Lazy Legs (5)
- Leaf Liturgy (6)
- Lelit (32)
- Le Piantagioni del Caffe (41)
- Long Man Tea (50)
- Loveramics (223)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (17)
- Lykke (22)
- Mahlkonig (5)
- MAMAM (18)
- Melitta (62)
- MiiR (60)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (73)
- Monbana (39)
- Morning (1)
- Motta (113)
- Mount Caramel (38)
- Mount Everest Tea (19)
- Napar (6)
- Natumi (15)
- New York (9)
- Nivona (17)
- Nomad Coffee (14)
- Oatly (8)
- ORIGAMI (55)
- Or Tea? (44)
- Paper & Tea (84)
- Passalacqua (13)
- Pellini (14)
- PIXEL (8)
- Pizca del Mundo (26)
- Planetary Design (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (40)
- Puqpress (16)
- Rancilio (2)
- Rebel Kitchen (1)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (42)
- Rocket Bean (26)
- Saeco (3)
- Sage (40)
- Savage Coffees (6)
- Sencotel (2)
- SIMPLo (4)
- Sloane (5)
- Smeg (9)
- Solberg & Hansen (50)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (40)
- Tastea Heaven (3)
- Teabag (3)
- teapigs (91)
- Teasome (25)
- Teministeriet (95)
- The Barn (9)
- The Coffee Collective (4)
- The Rinser (6)
- Timemore (39)
- Tim Wendelboe (6)
- Toddy (18)
- Trigger (7)
- Urnex (28)
- Vintage Teas (60)
- VST inc. (10)
- WildPower (17)
- Wilfa (18)
- Willie's Cacao (35)
- Wunda (1)
- YOGI TEA (36)
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
-
-
Akcesoria
-
Pozostałe
-
Wyniki wyszukiwania frazy ' indie'
Filtrowanie i sortowanie
1 - 15 produktów z 15 dostępnych
Kafar - Indie Ratnagiri Washed Filter 250g
Producent: Kafar
Data palenia: 17.11.2023
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalona w gliwickiej palarni Kafar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty orzechów, czekolady, przypraw i czerwonych owoców. Niezobowiązująca kawa o niskiej kwasowości do picia na co dzień - dla fanów tego, co klasyczne.
Kraj pochodzenia kawy: Indie
Region: Karnataka
Producent: Ashok Patre
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Cauvery / Chandragiri
Ocena w cuppingu: 83 / 100 pkt
KawePale - Indie Monsooned Malabar AA Espresso 250g
Producent: KawePale
Data palenia: 03.10.2023
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalona przez KawePale. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do brązowego cukru, tytoniu i prażonych orzechów ziemnych.
Kraj pochodzenia ziaren: Indie
Region: Chikmagalur
Odmiana: Catimor
Metoda obróbki: Monsunowa
Położenie upraw: 1100 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 83 / 100 pkt.
Coffeelab - Indie Karadykan Estate Anaerobic Natural Espresso 250g
Producent: Coffeelab
Data palenia: 14.11.2023
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku są wyczuwalne nuty żurawiny, suszonych śliwek i pralin.
ZIARNO
Kraj pochodzenia kawy: Indie
Region: Baba Budan Giri Hills, Karnataka
Metoda obróbki: Anaerobic Natural
Odmiana: Catimor
Indie Karadykan to dość znane miejsce na rynku kawowym. Uprawiany catimor na wzgórzach Baba Budan Giri obrobiony został metodą beztlenową, co jest bardzo wyjątkowe dla tego regionu jak i całych Indii.
PARZENIE
Espresso:
18,4g / 7 klik Comandante
38g uzysku/ 28 sekund
Bardzo wysokie body, również wysoki balans. Czujemy dużo słodyczy, a także idącej z nią w parze kwasowości. Teksturowane espresso, przypominające jogurt. W profilu: dużo żurawiny, suszonych fig i wiśni, a jednocześnie nuty marcepanu, czekolady rubi i pralin. Finisz wydaje się głównie owocowy.
Ta kawa doskonale sprawdzi się w formie tonic espresso, zwłaszcza z tonikiem o wiśniowych nutach. Co ciekawe, nadaje się (i chyba najbardziej zaskoczy) w postaci zimnego flat white’a. Zmiel 20g kawy na 7. kliku, wrzuć kostkę lodu do filiżanki i zrób 20-gramowe ristretto. Pokręć trochę kostką lodu, a następnie wyciągnij ją po około 15 sekundach po zaparzeniu. Spień zimne mleko we french-pressie i gotowe!
Coffeelab - Indie Ratnagiri Anaerobic Magic Beans Filter 250g
Producent: Coffeelab
Data palenia: 18.09.2023
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty toffi, chilli i białego grejpfruta.
Kraj pochodzenia kawy: Indie
Region: Maharasztra
Metoda obróbki: Anaerobic
Odmiana: Catuai
Polecany
Wybór Coffeedesk
ESPRESSO MIESIĄCA: LaCava - Kolumbia El Indio Natural 1kg
Producent: LaCava
Oto nowe Espresso Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Słodka, z delikatnymi nutami owocowymi - w jej smaku można wyczuć naturalne akcenty czekolady, wina, pomarańczy i marakui.
Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia
Region: Planadas, Tolima
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Caturra
Położenie upraw: 1500 - 2150 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
Kawa miesiąca
Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.
Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Najniższa cena: 179,00 zł
Polecany
Wybór Coffeedesk
ESPRESSO MIESIĄCA: LaCava - Kolumbia El Indio Natural 250g
Producent: LaCava
Oto nowe Espresso Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Słodka, z delikatnymi nutami owocowymi - w jej smaku można wyczuć naturalne akcenty czekolady, wina, pomarańczy i marakui.
Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia
Region: Planadas, Tolima
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Caturra
Położenie upraw: 1500 - 2150 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
Kawa miesiąca
Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.
Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Najniższa cena: 59,00 zł
Loveramics Bond - Kubek 300 ml - Indigo
Producent: Loveramics
Porcelanowy kubek Loveramics Bond o pojemności 300 ml w kolorze turkusowym (Indigo).
Loveramics to porcelana tworzona z pasją i miłością. Połączenie tych emocji z ciężką pracą pozwala osiągnąć kunszt i wzbudzić ogromny zachwyt. To właśnie udało się producentom z Hongkongu. Naczynia dostępne w wielu kolorach przyciągają wzrok i wpisują się w najwyższe standardy.
Kubek łączy w sobie nowoczesny design z tradycyjnym charakterem. Grube ścianki i przestrzeń na powietrze pod dnem zapewniają utrzymywanie odpowiedniej temperatury kawy przez długi czas. Zaokrąglony kształt dna pozwala na optymalne wydobycie smaku. Naczynia wykonane są z najwyższej klasy porcelany wypalanej w temperaturze 1300℃.
Seria Bond została zaprojektowana przez Simona Stevensa - światowej klasy projektanta i zdobywcę wielu nagród w dziedzinie wyrobów ceramicznych. Simon na co dzień prowadzi biuro projektowe w Londynie i współpracuje z największymi producentami ceramiki z całego świata. Jego prace wystawiane były między innymi w prestiżowych muzeach w Londynie i Frankfurcie.
Najniższa cena: 63,90 zł
Solberg & Hansen - Indie Monsooned Malabar Espresso 750g
Producent: Solberg & Hansen
Data palenia: 23.05.2023
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalana w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kawa o złożonym, intensywnym smaku z nutami kakao i tytoniu z lekkim akcentem słonego morskiego powietrza.
Kraj pochodzenia kawy: Indie
Region: Karnataka
Metoda obróbki: Monsooned
Odmiana: SL795
Położenie upraw: 1000 - 1400 m n.p.m.