Produkty online
- Nowości
-
Nasze marki
-
3fe
(18)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(19)
-
AeroPress
(12)
-
Alpro
(16)
-
Althaus
(33)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(21)
-
Asobu
(31)
-
Audun Coffee
(28)
-
Bagdrip
(11)
-
Baratza
(45)
-
Barista & Co
(37)
-
Bean Bros
(4)
-
Bialetti
(174)
-
Blend Tea
(60)
-
Barista Space
(58)
-
Bonanza Coffee
(15)
-
Bracia Ziółkowscy
(12)
-
Brewista
(8)
-
Brita
(3)
-
Brown House & Tea
(49)
-
Bunn
(35)
-
BWT
(15)
-
By.herbs
(10)
-
Caffenation
(14)
-
Cafflano
(4)
-
Casino Mocca
(12)
-
Chemex
(29)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(15)
-
COFFEE PLANT
(60)
-
Coffeedesk
(64)
-
Coffeelab
(39)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(68)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(14)
-
Dafi
(45)
-
Diemme Caffe
(16)
-
Dobra Palarnia Kawy
(13)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(12)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(9)
-
Dworzysk
(12)
-
Ecostrawz
(1)
-
Espresso Gear
(25)
-
Etno Cafe
(32)
-
Eureka
(62)
-
Father's Coffee
(15)
-
Fellow
(137)
-
Fentimans
(15)
-
Figa Coffee
(19)
-
Five Elephant
(10)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(13)
-
Gardelli Specialty Coffees
(21)
-
GAT
(1)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(4)
-
Good Coffee
(8)
-
Graef
(30)
-
Hard Beans
(66)
-
Hario
(257)
-
HAYB
(78)
-
Heresy
(20)
-
Hi! Coffeedesk
(19)
-
Illy
(13)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(8)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(19)
-
Jura
(48)
-
Kafar
(12)
-
Kalve
(13)
-
KawePale
(9)
-
KeepCup
(174)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(6)
-
Kruve
(39)
-
Kusmi Tea
(49)
-
KYOTO Coffee Roasters
(17)
-
La Cabra
(22)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(102)
-
Lavazza
(33)
-
Le Piantagioni del Caffe
(36)
-
Lelit
(19)
-
Long Man Tea
(33)
-
Loveramics
(303)
-
Lucaffe
(10)
-
Lune Tea
(17)
-
Lykke
(22)
-
Mahlkonig
(5)
-
MAMAM
(12)
-
Melitta
(57)
-
MiiR
(60)
-
Moccamaster
(66)
-
Monbana
(39)
-
Morning
(1)
-
Motta
(113)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(19)
-
Napar
(7)
-
Natumi
(15)
-
New York
(9)
-
Nivona
(14)
-
Nomad Coffee
(8)
-
Oatly
(7)
-
Or Tea?
(39)
-
Paper & Tea
(86)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(13)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(4)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(39)
-
Puqpress
(11)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(41)
-
Rocket Bean
(27)
-
Saeco
(3)
-
Sage
(36)
-
Savage Coffees
(6)
-
Sencotel
(2)
-
SIMPLo
(4)
-
Sloane
(11)
-
Smeg
(9)
-
Solberg & Hansen
(59)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(40)
-
T-TE
(17)
-
Tastea Heaven
(3)
-
Teabag
(3)
-
teapigs
(93)
-
Teasome
(22)
-
Teministeriet
(82)
-
The Barn
(8)
-
The Coffee Collective
(4)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(37)
-
Toddy
(18)
-
Urnex
(28)
-
Vintage Teas
(59)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(17)
-
Willie's Cacao
(35)
-
Wunda
(1)
-
YOGI TEA
(31)
-
KINTO
(42)
-
3fe
(18)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
- Ekspresy
-
Młynki
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marka
- Bestsellery
-
Outlet
-
- Zaparzacze
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet %
- Blog
Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania frazy ' salwador'
Filtry
–
1 - 30 produktów z 31 dostępnych
Sortuj według:
Lykke - Salwador Chalatenango Finca La Limonada 200g (outlet)
Data palenia: 25.01.2023
Producent: Lykke
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w szwedzkiej palarni Lykke. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty miodu, brzoskwini i limonki.
ZIARNO
Lykke – oto nasz debiut wśród przelewów miesiąca. Przypłynął prosto ze Szwecji, gdzie króluje fika (szw. przerwa na kawę). To młode „palarniane” dziecko Johana Damgaarda, którego możecie kojarzyć z innej marki: Johan & Nystrom. Mamy tu do czynienia z palarnią, która ma kontakt z kawą na każdym etapie: od upraw (posiadają swoje ziemie) do palenia, pakowania, no i sprzedaży. Na lutową rekomendację przelewową trafia Salwador, z plantacji Finca La Limonada, prowadzonej przez Alfonso Landaverde. Najważniejsze info, jakie widnieje na etykietcie, to odmiana – słodka Pacamara w obróbce mytej.
Kraj pochodzenia ziarna: Salwador
Region: Chalatenango
Farmer: Alfonso Landaverde
Farma: Finca La Limonada
Odmiana: Pacamara
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1800 m n.p.m.
PARZENIE
Hario Switch:
30 klik Comandante
Temp. wody 95 stopni
18g kawy / 270g wody
3 zalania, preinfuzja na immersji 70g wody, po minucie dolewamy 100g, by rozbić cząsteczki zmielonej kawy. Po 2 minutach otwieramy przepływ, czekamy 20 sekund, po czym dolewamy 100g wody. Całość parzenia to 3:20.
Efekt? Super słodki napar, bardzo pomarańczowy w smaku o lekkim body i wysokiej kwasowości cytrynowej. W profilu czuć miodową teksturę oraz pestkowe owoce typu brzoskwinia czy morela. Kawa ma dość krótki finisz, ale cukrowość w posmaku bardzo fajnie to nadrabia.
Chemex:
32 klik Comandante
Temp. wody 96 stopni
30g kawy / 500g wody
W przypadku Chemexu również prosta receptura na 4 zalania. Preinfuzja 80g, którą zostawiamy na 40 sekund, a następnie zalewamy do 150 g i czekamy do 1:30. Po tym czasie dolewamy do 300g, a po 2 minutach do pełnych 500. Całość parzenia – 4:20
Chemex skręca ku lekkości w profilu. Mamy tu lekkie body, czuć „kompotowość” w posmaku, w profilu Earl Grey, skórka z pomarańczy i również pestkowe owoce. Dużo balansu między kwasowością a słodyczą, z czego ta pierwsza przypomina herbatę z cytryną. Finisz lekki, też herbaciany. Bardzo przyjemna kawa na deszczowe poranki lub popołudnia.
Kawa w oryginalnym opakowaniu w formie puszki. Aby zabezpieczyć ziarno po otwarciu puszki, polecamy Silikonową pokrywkę na puszkę Lykke.
Najniższa cena: 58,65 zł
La Cabra - Salwador Divisadero Anaerobic Omniroast 250g (outlet)
Data palenia: 10.01.2023
Producent: La Cabra
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. Kawa o nutach kandyzowanych czerwonych owoców, takich jak porzeczki i truskawki. Kwiatowa, o herbacianym charakterze i słodyczy brązowego cukru.
Kraj pochodzenia kawy: Salwador
Region: Apaneca
Producent: Mauricio Salaverria
Metoda obróbki: Anaerobic
Odmiana: Pacamara
Położenie upraw: 1500 m n.p.m.
Najniższa cena: 83,30 zł
COFFEE PLANT - Salwador Buenos Aires Natural Filter 250g
Data palenia: 08.01.2023
Producent: COFFEE PLANT
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty dżemu z czerwonych owoców, wanilii i kakao.
Kraj pochodzenia ziarna: Salwador
Region: Apaneca Ilamatepec
Metoda obróbki: Macerated Natural
Odmiana: Bourbon, Kenia, Pacas
Wysokość upraw: 1400 - 1600 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 86,25 / 100 pkt.
Solberg & Hansen - Salwador Usulutan Las Palmas Anaerobic Filter 250g (outlet)
Data palenia: 13.12.2022
Producent: Solberg & Hansen
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. Słodka i soczysta. Pojawia się aromat rumu, smak dojrzałych owoców i śliwki.
Kraj pochodzenia kawy: Salwador
Region: Usulutan
Farma: Los Pirineos
Producent: Fabiola & Diego Baraona
Metoda obróbki: Natural anaerobic
Odmiana: Pacamara, bourbon
Położenie upraw: 1550 m n.p.m.
Najniższa cena: 70,55 zł
Nomad Coffee - Salwador Las Brisas Parainema Natural Filter 250g
Data palenia: 09.01.2023
Producent: Nomad Coffee
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona przez hiszpańską palarnię Nomad Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty wiśni, ciemnej czekolady i rodzynek.
Kraj pochodzenia ziarna: Salwador
Producent: Carlos Pola
Farma: Las Brisas
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Parainema
Polecany
Wybór Coffeedesk
Lykke - Salwador Chalatenango Finca La Limonada Filter 200g
Data palenia: 25.01.2023
Producent: Lykke
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w szwedzkiej palarni Lykke. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty miodu, brzoskwini i limonki.
ZIARNO
Lykke – oto nasz debiut wśród przelewów miesiąca. Przypłynął prosto ze Szwecji, gdzie króluje fika (szw. przerwa na kawę). To młode „palarniane” dziecko Johana Damgaarda, którego możecie kojarzyć z innej marki: Johan & Nystrom. Mamy tu do czynienia z palarnią, która ma kontakt z kawą na każdym etapie: od upraw (posiadają swoje ziemie) do palenia, pakowania, no i sprzedaży. Na lutową rekomendację przelewową trafia Salwador, z plantacji Finca La Limonada, prowadzonej przez Alfonso Landaverde. Najważniejsze info, jakie widnieje na etykietcie, to odmiana – słodka Pacamara w obróbce mytej.
Kraj pochodzenia ziarna: Salwador
Region: Chalatenango
Farmer: Alfonso Landaverde
Farma: Finca La Limonada
Odmiana: Pacamara
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1800 m n.p.m.
PARZENIE
Hario Switch:
30 klik Comandante
Temp. wody 95 stopni
18g kawy / 270g wody
3 zalania, preinfuzja na immersji 70g wody, po minucie dolewamy 100g, by rozbić cząsteczki zmielonej kawy. Po 2 minutach otwieramy przepływ, czekamy 20 sekund, po czym dolewamy 100g wody. Całość parzenia to 3:20.
Efekt? Super słodki napar, bardzo pomarańczowy w smaku o lekkim body i wysokiej kwasowości cytrynowej. W profilu czuć miodową teksturę oraz pestkowe owoce typu brzoskwinia czy morela. Kawa ma dość krótki finisz, ale cukrowość w posmaku bardzo fajnie to nadrabia.
Chemex:
32 klik Comandante
Temp. wody 96 stopni
30g kawy / 500g wody
W przypadku Chemexu również prosta receptura na 4 zalania. Preinfuzja 80g, którą zostawiamy na 40 sekund, a następnie zalewamy do 150 g i czekamy do 1:30. Po tym czasie dolewamy do 300g, a po 2 minutach do pełnych 500. Całość parzenia – 4:20
Chemex skręca ku lekkości w profilu. Mamy tu lekkie body, czuć „kompotowość” w posmaku, w profilu Earl Grey, skórka z pomarańczy i również pestkowe owoce. Dużo balansu między kwasowością a słodyczą, z czego ta pierwsza przypomina herbatę z cytryną. Finisz lekki, też herbaciany. Bardzo przyjemna kawa na deszczowe poranki lub popołudnia.
Kawa w oryginalnym opakowaniu w formie puszki. Aby zabezpieczyć ziarno po otwarciu puszki, polecamy Silikonową pokrywkę na puszkę Lykke.
Najniższa cena: 48,30 zł
Five Elephant - Salwador La Cancha Natural Filter 250g
Data palenia: 09.05.2023
Producent: Five Elephant
Kawa ziarnista jakości specialty z Salwadoru, wypalona w berlińskiej palarni Five Elephant. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Charakteryzuje się złożonym smakiem przypominającym ciastka, kwiaty pomarańczy i orzechy laskowe.
Kraj pochodzenia ziarna: Salwador
Region: Los Naranjos Valley, Sonsonate
Farma: Finca Majahual
Wysokość uprawy: 1500 - 1700 m.n.p.m.
Odmiana: Red Bourbon
Obróbka: Natural
Bonanza - Salwador Puerto Arturo Pacamara Natural Omniroast 250g
Data palenia: 11.04.2023
Producent: Bonanza Coffee Roasters
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w niemieckiej palarni Bonanza. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W naparze wyczuwalne są nuty wiśniowej coli, mandarynki i kakao.
Kraj pochodzenia kawy: Etiopia
Region: Apaneca, Ahuachapan
Producent: Alvaro Moises
Obróbka: Natural
Odmiana: Pacamara
Coffeelab - Salwador Villa Espana Washed Filter 250g (outlet)
Data palenia: 20.12.2022
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku są wyczuwalne nuty mandarynki, miodu i czarnej porzeczki.
Kraj pochodzenia kawy: Salwador
Region: Apaneca-Ilamatepec
Farmer: Hermanos Mena
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Bourbon, Pacas
Ocena w cuppingu: 87,5 / 100 pkt.
Najniższa cena: 69,00 zł
Kalve - Salwador Los Pirineos Carbonic Filter 250g (outlet)
Data palenia: 02.02.2023
Producent: Kalve
Kawa ziarnista jakości specialty z Salwadoru, wypalona w łotewskiej palarni Kalve. Palona jasno, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe! W jej smaku pojawiają się nuty truskawki, przypraw, brzoskwini, waty cukrowej, limonki i kwiatów.
Kraj pochodzenia ziarna: Salwador
Region: Usulutan
Obróbka: Carbonic Maceration
Producent: Diego Baraona
Odmiana: Rume Sudan
Położenie upraw: 1400 m n.p.m.
Punktacja w cuppingu: 90 / 100 pkt.
Nie tylko doskonały smak, lecz także opakowanie w formie metalowej puszki czynią ją świetnym pomysłem na prezent!
Najniższa cena: 185,00 zł
Dobra Palarnia Kawy - Salwador Mauricio Escalon Natural Filter 200g
Data palenia: 19.03.2023
Producent: Dobra Palarnia Kawy
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadou, wypalona w krakowskiej Dobrej Palarni Kawy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty croissanta, herbaty malinowej i mandarynki.
Kraj pochodzenia kawy: Salwador
Region: Santa Ana
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Bourbon, Caturra
Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
3fe - Salwador Nejapa Elefante Natural Omniroast 250g
Data palenia: 23.04.2023
Producent: 3fe
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, przeznaczona zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i do espresso. W smaku tej kawy można wyczuć nuty pomarańczy, migdałów i dżemu z malinojeżyn.
Kraj pochodzenia ziarna: Salwador
Region: San Jose
Farma: Nejapa
Odmiana: Elefante
Wysokość upraw: 1470 - 1570 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
3fe - Salwador La Fany Anaerobic Natural Omniroast 250g
Data palenia: 07.03.2023
Producent: 3fe
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, przeznaczona zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i do espresso. W smaku wyczuwalne są nuty jeżyn, suszonej moreli i herbaty.
Kraj pochodzenia ziarna: Salwador
Region: Santa Ana
Farma: La Fany
Producent: Carmen i Rafael Da Silva
Odmiana: Red Bourbon
Metoda obróbki: Anaerobic Natural
Położenie upraw: 1450 m n.p.m.
3fe - Salwador Las Brumas Washed Omniroast 250g (outlet)
Data palenia: 08.01.2023
Producent: 3fe
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, przeznaczona zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i do espresso. W smaku wyczuwalne są nuty grejpfruta, rodzynek i kakao.
Kraj pochodzenia ziarna: Salwador
Region: Sonsonate
Farma: Las Brumas
Producent: Ernesto Menendez
Odmiana: Pacamara
Metoda obróbki: Washed
Najniższa cena: 58,65 zł
Le Piantagioni del Caffe - El Salvador La Cumbre 500g
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Kawa ziarnista jakości speciality z Salwadoru wypalona we włoskiej palarni Le Piantagioni del Caffe. Palona w ciemnym stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć sporo słodyczy wraz z delikatnymi nutami wiśni i banana oraz łagodnym aromatem jabłka. Espresso jest gładkie i kremowe.
Kraj pochodzenia ziarna: Salwador
Region: Illamatepec
Producent: Emilio Lopez
Odmiana: Bourbon
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: 1500 - 1600 m n.p.m.
Le Piantagioni del Caffe - El Salvador La Cumbre 250g
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Kawa ziarnista jakości speciality z Salwadoru wypalona we włoskiej palarni Le Piantagioni del Caffe. Palona w ciemnym stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć sporo słodyczy wraz z delikatnymi nutami wiśni i banana oraz łagodnym aromatem jabłka. Espresso jest gładkie i kremowe.
Kraj pochodzenia ziarna: Salwador
Region: Illamatepec
Producent: Emilio Lopez
Odmiana: Bourbon
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: 1500 - 1600 m n.p.m.