Teapigs Original Kombucha 250ml (outlet)

Producent: teapigs®

Klasyczna kombucha od teapigs. Kombucha to słodko-kwaśny, musujący herbaciany napój powstający na skutek procesów fermentacji herbaty i cukru. Przygotowana ze składników wysokiej jakości - czarnej herbaty z Rwandy oraz zielonej, japońskiej Mao Feng, zadowoli najbardziej wymagających amatorów kombuchy. Jak powstaje teapigs Original Kombucha? 1. Na początku zaparzona zostaje czarna herbata z Rwandy oraz zielona herbata Mao Feng. 2. Następnie dodany zostaje cukier a napar stygnie. 3. Susz herbaciany zostaje usunięty z naparu, za to dodaje się grzyb SCOBY. 4. Napój zostaje pozostawiony na cztery tygodnie w ciepłym miejscu celu fermentacji. Za każdą sprzedaną puszkę teapigs przekazuje 5 pensów na wsparcie Point Foundation, fundacji finansującej projekty społeczne w Rwandzie. Składniki: Woda, zielona herbata, czarna herbata, ekologiczny cukier trzcinowy, kultury kombucha. Produkt wegański. Zawiera poniżej 0,5% alkoholu. Należy przechowywać w lodówce.
Teapigs Lemongrass and Ginger Kombucha Cytryna i imbir 250ml (outlet)

Producent: teapigs®

Kombucha o smaku trawy cytrynowej oraz imbiru od teapigs. Przyjemnie cytrusowa, przypominająca piwo imbirowe, dająca naturalne pobudzenie bez sztucznych dodatków. Kombucha to słodko-kwaśny, musujący herbaciany napój powstający na skutek procesów fermentacji herbaty i cukru. Przygotowana ze składników wysokiej jakości - czarnej herbaty z Rwandy oraz zielonej, japońskiej Mao Feng. Jak powstaje teapigs Original Kombucha? 1. Na początku zaparzona zostaje czarna herbata z Rwandy oraz zielona herbata Mao Feng. 2. Następnie dodany zostaje cukier a napar stygnie. 3. Susz herbaciany zostaje usunięty z naparu, za to dodaje się grzyb SCOBY. 4. Napój zostaje pozostawiony na cztery tygodnie w ciepłym miejscu celu fermentacji. Za każdą sprzedaną puszkę teapigs przekazuje 5 pensów na wsparcie Point Foundation, fundacji finansującej projekty społeczne w Rwandzie. Składniki: Woda, zielona herbata, czarna herbata, ekologiczny cukier trzcinowy, kultury kombuchy, imbir, trawa cytrynowa, skórka cytryny, korzeń lukrecji. Produkt wegański. Zawiera poniżej 0,5% alkoholu. Należy przechowywać w lodówce.
The Barn - Ethiopia Dambi Uddo Espresso 250g (outlet)

Producent: Colonna Coffee

Po espresso marca sięgamy do Berlina. Stamtąd The Barn wysyła nas do Etiopii, a dokładnie do  wysoko położonego obszaru Guji Highlands. Region Guji bardzo dobrze znany jest z owocowo-herbacianych kaw, a Ethiopia Dambi Uddo tylko to potwierdza. Kawę tę uznać można za wizytówkę regionu Guji. Dziko rosnące owoce poddawane są obróbce metodą naturalną, dając bardzo przyjemny efekt. W profilu sensorycznym producenta są nuty borówki, bergamotki i czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Guji Producent: Wodessa Yachisi Metoda obróbki: Natural Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 2145 m n. p. m. Przepis: 18,5 g kawy 6. klik Comandante 35 g uzysku / 26 sekund Niesamowicie przyjemny aromat. Dużo mlecznej czekolady, a do tego jagody oraz jaśmin. Smak to jagodowe uderzenie. Bardzo transparentne, lekkie body z czekoladowym tłem. W zakończeniu czuć cytrynową kwasowość jak w wysokogatunkowej herbacie. Wraz ze spadkiem temperatury wybija się bergamotka, kwiaty i jeszcze bardziej intensywne jagody. Gdybyśmy brali udział w  był to teleturnieju, powiedzielibyśmy „3 x TAK!” dla mleka. W białym wydaniu wybija się cukrowa słodycz, a przez mleko przebija lekka jagodowo-herbaciana nuta. Natomiast stęsknionym za letnimi drinkami polecam Ethiopia Dambi Uddo w wersji tonic espresso jako rozpoczęcie sezonu.    
Nowość
Tregothnan, herbata w puszce 15 piramidek, Red Berry Tea Caddy (outlet)

Producent: Tregothnan

Wyjątkowe połączenie owoców o intensywnie czerwonej barwie. Ogrom smaku, delikatna kwasowość i kwiatowy aromat to doskonała propozycja na lato. Na mieszankę składają się jabłka, owoce dzikiej róży, hibiskus, truskawki, maliny i czerwone porzeczki - to wszystko z angielskich upraw, z dodatkiem skórki pomarańczy. Sposób parzenia:  Należy parzyć przez 4 minuty w świeżo ugotowanej wodzie. Cold brew: umieścić na noc w zimnej wodzie. Składniki: Jabłko, owoc dzikiej róży, hibiskus, truskawka, malina, czerwona porzeczka, skórka pomarańczy. Tregothnan to seria naturalnych herbat i ziół z Wielkiej Brytanii. Odnajdziesz tu bogate smaki i aromaty brytyjskiej tradycji - susze z różnych zakątków świata oraz te uprawiane w angielskim Tregothnan. Herbaty są pakowane w kompostowalne piramidki ze skrobi kukurydzianej, bez plastiku, a całość jest zapakowana w elegancką puszkę.
Nowość
Bialetti kawiarka New Venus 6tz (outlet)

Producent: Bialetti

Kawiarka New Venus to nowa wersja jednego z najpopularniejszych modeli światowego lidera kawiarek, firmy Bialetti. Nową wersję charakteryzuje odświeżony wygląd - zmienił się kształt górnego zbiornika, przykrywki oraz uchwytu. Ścianki dolnego zbiornika są także o 20% grubsze niż w poprzedniej wersji. Model Bialetti Venus 6tz służy do jednoczesnego zaparzenia 6 filiżanek espresso (ok. 235 ml). Pojemność całkowita to ok 295 ml. Aby przygotować prawdziwe, włoskie espresso potrzebujesz jedynie tej kawiarki, dobrej kawy i kilku minut! • Konstrukcja: Opływowy kształt i oryginalny design sprawiają, że Bialetti Venus może być świetną ozdobą każdej kuchni. Rewelacyjny wygląd łączy się tu z funkcjonalnością. Sprzęt wykonany jest z polerowanej stali nierdzewnej oraz posiada rączkę z tworzywa sztucznego w kolorze czarnym. Stal nierdzewna wpływa na smak kawy w mniejszym stopniu niż aluminium, a ergonomiczny kształt uchwytu zapewnia wygodne nalewanie przygotowanego espresso. • Użytkowanie: Bialetti Venus może być używana na palnikach gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych (od rozmiaru 4tz wzwyż). Produkt należy ustawiać tak, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła. Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Wybierając rozmiar kawiarki należy pamiętać, że przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta. • Jak działa moka? Kawiarka składa się z górnego zbiornika z uszczelką, filtra oraz dolnego zbiornika. Zmielone ziarna kawy umieszczamy w filtrze, nalewamy wody do dolnego zbiornika poniżej poziomu zaworu bezpieczeństwa i łączymy ze sobą wszystkie elementy. Stawiamy kawiarkę na kuchence i czekamy parę minut. Gorąca woda przemieści się do górnego zbiornika, przepływając przez zmielone ziarna. Pyszne i aromatyczne espresso jest gotowe!  
Polecany
Zestaw: 6x Teapigs Original Kombucha 250ml (outlet)

Producent: teapigs®

Data przydatności : 19.05.2022 Klasyczna kombucha od teapigs. Kombucha to słodko-kwaśny, musujący herbaciany napój powstający na skutek procesów fermentacji herbaty i cukru. Przygotowana ze składników wysokiej jakości - czarnej herbaty z Rwandy oraz zielonej, japońskiej Mao Feng, zadowoli najbardziej wymagających amatorów kombuchy. Jak powstaje teapigs Original Kombucha? 1. Na początku zaparzona zostaje czarna herbata z Rwandy oraz zielona herbata Mao Feng. 2. Następnie dodany zostaje cukier a napar stygnie. 3. Susz herbaciany zostaje usunięty z naparu, za to dodaje się grzyb SCOBY. 4. Napój zostaje pozostawiony na cztery tygodnie w ciepłym miejscu celu fermentacji. Za każdą sprzedaną puszkę teapigs przekazuje 5 pensów na wsparcie Point Foundation, fundacji finansującej projekty społeczne w Rwandzie. Składniki: Woda, zielona herbata, czarna herbata, ekologiczny cukier trzcinowy, kultury kombucha. Produkt wegański. Zawiera poniżej 0,5% alkoholu. Należy przechowywać w lodówce.
Hard Beans Polska Parzucha 250g, kawa ziarnista (outlet)

Producent: Colonna Coffee

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Nowość
Teministeriet - 220 Green Moroccan Mint - Herbata Sypana 100g

Producent: Teministeriet

Przedstawiamy serię sypanych herbat stworzoną przez szwedzką markę Teministeriet. Mnóstwo naturalnych składników, ogrom smaku i moc aromatu! 220 Green Moroccan Mint jest mieszanką zielonej herbaty i mięty pieprzowej. Bomba zdrowia i smaku! Marokańska mięta wpływa kojąco na układ pokarmowy, a zielona herbata jest pełna antyoksydantów. Sposób parzenia: Temperatura wody: 80 stopni Celsjusza Czas: 2 - 3 minuty Składniki: zielona herbata (84,6%), mięta pieprzowa (15%), naturalne aromaty. Całość zapakowana w elegancką puszkę. Świetnie sprawdzi się jako prezent.
Moccamaster 9-hole Outletpipe - Głowica prysznica

Producent: Moccamaster

Zapasowa głowica prysznica do ekspresów przelewowych Moccamaster. 
Hard Beans Savage Tasting Set 240g, kawa ziarnista (outlet)

Producent: Colonna Coffee

Zestaw degustacyjny kaw i cascary geishy z Savage Coffees, wypalonych w palarni Hard Beans.   Daje Ci on możliwość spróbowania aż czterech smaków z Panamy, z oferty Savage Coffees. Różne ziarna, różne obróbki, różne deskryptory - w jednej paczce dla Ciebie! To doskonały sposób na określenie swoich preferencji smakowych. Kawy są palone jasno, idealne do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Z kolei, aromatyczny napar z Cascary idealnie urozmaici doznania sensoryczne i odświeży kubki smakowe. Zestaw składa się z kaw i cascary: - Finca Deborah Geisha Nirvana 60 g; - Finca Deborah Geisha Echo 60 g; - Savage Coffees Geisha Anthem 60 g; - Finca Deborah CASCARA Afterglow 60 g. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody; - proporcja kawy do wody 1:15; - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 – 3:45 min; - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 – 4:30. Woda: 90 – 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm; - pH = 7.0; - twardość ogólna wody <4°dH; - temperatura parzenia 94 – 96°C; - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów.
Teapigs Original Kombucha 250ml (outlet)

Producent: teapigs®

Klasyczna kombucha od teapigs. Kombucha to słodko-kwaśny, musujący herbaciany napój powstający na skutek procesów fermentacji herbaty i cukru. Przygotowana ze składników wysokiej jakości - czarnej herbaty z Rwandy oraz zielonej, japońskiej Mao Feng, zadowoli najbardziej wymagających amatorów kombuchy. Jak powstaje teapigs Original Kombucha? 1. Na początku zaparzona zostaje czarna herbata z Rwandy oraz zielona herbata Mao Feng. 2. Następnie dodany zostaje cukier a napar stygnie. 3. Susz herbaciany zostaje usunięty z naparu, za to dodaje się grzyb SCOBY. 4. Napój zostaje pozostawiony na cztery tygodnie w ciepłym miejscu celu fermentacji. Za każdą sprzedaną puszkę teapigs przekazuje 5 pensów na wsparcie Point Foundation, fundacji finansującej projekty społeczne w Rwandzie. Składniki: Woda, zielona herbata, czarna herbata, ekologiczny cukier trzcinowy, kultury kombucha. Produkt wegański. Zawiera poniżej 0,5% alkoholu. Należy przechowywać w lodówce.
Teapigs Lemongrass and Ginger Kombucha Cytryna i imbir 250ml (outlet)

Producent: teapigs®

Kombucha o smaku trawy cytrynowej oraz imbiru od teapigs. Przyjemnie cytrusowa, przypominająca piwo imbirowe, dająca naturalne pobudzenie bez sztucznych dodatków. Kombucha to słodko-kwaśny, musujący herbaciany napój powstający na skutek procesów fermentacji herbaty i cukru. Przygotowana ze składników wysokiej jakości - czarnej herbaty z Rwandy oraz zielonej, japońskiej Mao Feng. Jak powstaje teapigs Original Kombucha? 1. Na początku zaparzona zostaje czarna herbata z Rwandy oraz zielona herbata Mao Feng. 2. Następnie dodany zostaje cukier a napar stygnie. 3. Susz herbaciany zostaje usunięty z naparu, za to dodaje się grzyb SCOBY. 4. Napój zostaje pozostawiony na cztery tygodnie w ciepłym miejscu celu fermentacji. Za każdą sprzedaną puszkę teapigs przekazuje 5 pensów na wsparcie Point Foundation, fundacji finansującej projekty społeczne w Rwandzie. Składniki: Woda, zielona herbata, czarna herbata, ekologiczny cukier trzcinowy, kultury kombuchy, imbir, trawa cytrynowa, skórka cytryny, korzeń lukrecji. Produkt wegański. Zawiera poniżej 0,5% alkoholu. Należy przechowywać w lodówce.
The Barn - Ethiopia Dambi Uddo Espresso 250g (outlet)

Producent: Colonna Coffee

Po espresso marca sięgamy do Berlina. Stamtąd The Barn wysyła nas do Etiopii, a dokładnie do  wysoko położonego obszaru Guji Highlands. Region Guji bardzo dobrze znany jest z owocowo-herbacianych kaw, a Ethiopia Dambi Uddo tylko to potwierdza. Kawę tę uznać można za wizytówkę regionu Guji. Dziko rosnące owoce poddawane są obróbce metodą naturalną, dając bardzo przyjemny efekt. W profilu sensorycznym producenta są nuty borówki, bergamotki i czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Guji Producent: Wodessa Yachisi Metoda obróbki: Natural Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 2145 m n. p. m. Przepis: 18,5 g kawy 6. klik Comandante 35 g uzysku / 26 sekund Niesamowicie przyjemny aromat. Dużo mlecznej czekolady, a do tego jagody oraz jaśmin. Smak to jagodowe uderzenie. Bardzo transparentne, lekkie body z czekoladowym tłem. W zakończeniu czuć cytrynową kwasowość jak w wysokogatunkowej herbacie. Wraz ze spadkiem temperatury wybija się bergamotka, kwiaty i jeszcze bardziej intensywne jagody. Gdybyśmy brali udział w  był to teleturnieju, powiedzielibyśmy „3 x TAK!” dla mleka. W białym wydaniu wybija się cukrowa słodycz, a przez mleko przebija lekka jagodowo-herbaciana nuta. Natomiast stęsknionym za letnimi drinkami polecam Ethiopia Dambi Uddo w wersji tonic espresso jako rozpoczęcie sezonu.    
Nowość
Tregothnan, herbata w puszce 15 piramidek, Red Berry Tea Caddy (outlet)

Producent: Tregothnan

Wyjątkowe połączenie owoców o intensywnie czerwonej barwie. Ogrom smaku, delikatna kwasowość i kwiatowy aromat to doskonała propozycja na lato. Na mieszankę składają się jabłka, owoce dzikiej róży, hibiskus, truskawki, maliny i czerwone porzeczki - to wszystko z angielskich upraw, z dodatkiem skórki pomarańczy. Sposób parzenia:  Należy parzyć przez 4 minuty w świeżo ugotowanej wodzie. Cold brew: umieścić na noc w zimnej wodzie. Składniki: Jabłko, owoc dzikiej róży, hibiskus, truskawka, malina, czerwona porzeczka, skórka pomarańczy. Tregothnan to seria naturalnych herbat i ziół z Wielkiej Brytanii. Odnajdziesz tu bogate smaki i aromaty brytyjskiej tradycji - susze z różnych zakątków świata oraz te uprawiane w angielskim Tregothnan. Herbaty są pakowane w kompostowalne piramidki ze skrobi kukurydzianej, bez plastiku, a całość jest zapakowana w elegancką puszkę.
Nowość
Bialetti kawiarka New Venus 6tz (outlet)

Producent: Bialetti

Kawiarka New Venus to nowa wersja jednego z najpopularniejszych modeli światowego lidera kawiarek, firmy Bialetti. Nową wersję charakteryzuje odświeżony wygląd - zmienił się kształt górnego zbiornika, przykrywki oraz uchwytu. Ścianki dolnego zbiornika są także o 20% grubsze niż w poprzedniej wersji. Model Bialetti Venus 6tz służy do jednoczesnego zaparzenia 6 filiżanek espresso (ok. 235 ml). Pojemność całkowita to ok 295 ml. Aby przygotować prawdziwe, włoskie espresso potrzebujesz jedynie tej kawiarki, dobrej kawy i kilku minut! • Konstrukcja: Opływowy kształt i oryginalny design sprawiają, że Bialetti Venus może być świetną ozdobą każdej kuchni. Rewelacyjny wygląd łączy się tu z funkcjonalnością. Sprzęt wykonany jest z polerowanej stali nierdzewnej oraz posiada rączkę z tworzywa sztucznego w kolorze czarnym. Stal nierdzewna wpływa na smak kawy w mniejszym stopniu niż aluminium, a ergonomiczny kształt uchwytu zapewnia wygodne nalewanie przygotowanego espresso. • Użytkowanie: Bialetti Venus może być używana na palnikach gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych (od rozmiaru 4tz wzwyż). Produkt należy ustawiać tak, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła. Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Wybierając rozmiar kawiarki należy pamiętać, że przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta. • Jak działa moka? Kawiarka składa się z górnego zbiornika z uszczelką, filtra oraz dolnego zbiornika. Zmielone ziarna kawy umieszczamy w filtrze, nalewamy wody do dolnego zbiornika poniżej poziomu zaworu bezpieczeństwa i łączymy ze sobą wszystkie elementy. Stawiamy kawiarkę na kuchence i czekamy parę minut. Gorąca woda przemieści się do górnego zbiornika, przepływając przez zmielone ziarna. Pyszne i aromatyczne espresso jest gotowe!  
Polecany
Zestaw: 6x Teapigs Original Kombucha 250ml (outlet)

Producent: teapigs®

Data przydatności : 19.05.2022 Klasyczna kombucha od teapigs. Kombucha to słodko-kwaśny, musujący herbaciany napój powstający na skutek procesów fermentacji herbaty i cukru. Przygotowana ze składników wysokiej jakości - czarnej herbaty z Rwandy oraz zielonej, japońskiej Mao Feng, zadowoli najbardziej wymagających amatorów kombuchy. Jak powstaje teapigs Original Kombucha? 1. Na początku zaparzona zostaje czarna herbata z Rwandy oraz zielona herbata Mao Feng. 2. Następnie dodany zostaje cukier a napar stygnie. 3. Susz herbaciany zostaje usunięty z naparu, za to dodaje się grzyb SCOBY. 4. Napój zostaje pozostawiony na cztery tygodnie w ciepłym miejscu celu fermentacji. Za każdą sprzedaną puszkę teapigs przekazuje 5 pensów na wsparcie Point Foundation, fundacji finansującej projekty społeczne w Rwandzie. Składniki: Woda, zielona herbata, czarna herbata, ekologiczny cukier trzcinowy, kultury kombucha. Produkt wegański. Zawiera poniżej 0,5% alkoholu. Należy przechowywać w lodówce.
Hard Beans Polska Parzucha 250g, kawa ziarnista (outlet)

Producent: Colonna Coffee

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Nowość
Teministeriet - 220 Green Moroccan Mint - Herbata Sypana 100g

Producent: Teministeriet

Przedstawiamy serię sypanych herbat stworzoną przez szwedzką markę Teministeriet. Mnóstwo naturalnych składników, ogrom smaku i moc aromatu! 220 Green Moroccan Mint jest mieszanką zielonej herbaty i mięty pieprzowej. Bomba zdrowia i smaku! Marokańska mięta wpływa kojąco na układ pokarmowy, a zielona herbata jest pełna antyoksydantów. Sposób parzenia: Temperatura wody: 80 stopni Celsjusza Czas: 2 - 3 minuty Składniki: zielona herbata (84,6%), mięta pieprzowa (15%), naturalne aromaty. Całość zapakowana w elegancką puszkę. Świetnie sprawdzi się jako prezent.
Moccamaster 9-hole Outletpipe - Głowica prysznica

Producent: Moccamaster

Zapasowa głowica prysznica do ekspresów przelewowych Moccamaster. 
Hard Beans Savage Tasting Set 240g, kawa ziarnista (outlet)

Producent: Colonna Coffee

Zestaw degustacyjny kaw i cascary geishy z Savage Coffees, wypalonych w palarni Hard Beans.   Daje Ci on możliwość spróbowania aż czterech smaków z Panamy, z oferty Savage Coffees. Różne ziarna, różne obróbki, różne deskryptory - w jednej paczce dla Ciebie! To doskonały sposób na określenie swoich preferencji smakowych. Kawy są palone jasno, idealne do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Z kolei, aromatyczny napar z Cascary idealnie urozmaici doznania sensoryczne i odświeży kubki smakowe. Zestaw składa się z kaw i cascary: - Finca Deborah Geisha Nirvana 60 g; - Finca Deborah Geisha Echo 60 g; - Savage Coffees Geisha Anthem 60 g; - Finca Deborah CASCARA Afterglow 60 g. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody; - proporcja kawy do wody 1:15; - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 – 3:45 min; - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 – 4:30. Woda: 90 – 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm; - pH = 7.0; - twardość ogólna wody <4°dH; - temperatura parzenia 94 – 96°C; - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Polecany
Bestseller
Arcaffe Roma 250g

Producent: Arcaffe

Roma to najbardziej klasyczna mieszanka z Arcaffe. Produkowana niezmiennie od 1926 (wyłączając czas wojny). Jej nazwa to hołd dla baru Roma, który był pierwszym espresso barem w Livorno skąd pochodzi palarnia. Roma to kawa o kompleksowym, i jednocześnie delikatnym profilu smakowym z wyraźnym tytoniowym finiszem, który zawdzięcza kawie z Indii wchodzącej w jej skład. Aromat to karmel, delikatne wypieki oraz leśne owoce - te ostatnie to zasługa ziaren z Etiopii. Delikatne body, średnia kwasowość oraz wyraźna słodycz obecne są dzięki kawom z Ameryki Pd. - głównie Brazylii. Kawa ta świetnie sprawdzi się jako espresso - bez żadnych dodatków najlepiej pokazuje swoje oblicze i pozwala docenić obecność poszczególnych arabik wchodzących w jej skład. Każde ziarno ma tutaj swoje '5 minut', a efekt końcowy jest dowodem na kunszt twórców te mieszanki. Warto również wspomnieć, że wszystkie składniki są wypalane osobno i mieszane dopiero po zakończeniu tego procesu. Pozwala to na indywidualne dopasowanie profilów palenia dla poszczególnych ziaren i wydobycie ich charakteru w najwyższym stopniu. Roma połączona z mlekiem da nam niezwykle delikatne, kremowe i słodkie cappuccino - orzechy brazylijskie, mleczna czekolada, owsianka - idealna kombinacja na rozpoczęcie nowego dnia. Receptura: Doza: 16 g Uzysk: 32-36g Czas ekstrakcji: 27-32 sek. Temp: 94 C Ziarna, które znajdują się w mieszance to: - Gwatemala, Finca El Hato Blue - Etiopia, Sidamo special selection - Salwador, Finca San Luis - Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro - Indie, Vellakadai estate - Brazylia - natural, Fazenda Samambaia Więcej o tej kawie przeczytasz na naszym Blogu: https://www.coffeedesk.pl/blog/espresso-miesiaca-luty-arcaffe-roma/  
Nowość
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 250g

Producent: Colonna Coffee

Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości speciality stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemalii. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze. Kraj pochodzenia ziaren: Peru / Gwatemala Region: Jaen, Cajamarca / Santa Barbara Obróbka: Washed Zbiór: 2019 - 2020 / 2020 Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1900 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Typica / Caturra
Nowość
Dobra Palarnia Kawy - Często Espresso Blend 250g

Producent: Colonna Coffee

Blend ziaren z Brazylii oraz Hondurasu, wypalony przez krakowską palarnię Dobra Palarnia Kawy. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku możesz się spodziewać nut jabłek, kakao i prażonych orzechów. Kraj: Brazylia / Honduras Region: Minas Gerais / San Andres Obróbka: Natural / Washed
Nowość
Bagdrip - Brazylia - 1 saszetka

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Brazylii, a dokładnie z Vale da Grama, wulkanicznej doliny pomiędzy stanami São Paulo i Minas Gerais. To właśnie tam znajduje się plantacja Fazenda Rainha, gdzie uprawiana jest kawa odmiany Yellow Bourbon. Idealna, jeśli masz ochotę na coś słodkiego. W kubku możesz poczuć aromat czekolady mlecznej, orzeszków ziemnych i marcepanu. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Nowość
Arcaffe Roma - Puszka

Producent: Arcaffe

Roma to wysokiej jakości słodka mieszanka kaw Arabica, produkowanych ciągle bez zmian (z wyjątkiem czasu wojny) od 1926 roku. Opakowanie: 250g Kawa mielona. Została tak nazwana na cześć słynnej kawiarni w Livorno, dla której została stworzona. Kawa zaparzona z tych ziaren będzie posiadać delikatną i przyjemną cremę z aromatem kakao i karmelu. Charakteryzuje się ona bogatym, aksamitnym body i bardzo delikatnym posmakiem tytoniu. To idealne połączenie 6 różnych kaw arabika, co tworzy jej unikalną osobowość. Składa się ona z ziaren: - Gwatemala, Finca El Hato Blue - Etiopia, Sidamo special selection - Salwador, Finca San Luis - Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro - Indie, Vellakadai estate - Brazylia - natural, Fazenda Samambaia Są to kawy certyfikowane przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom.
Nowość
Bestseller
Etno Cafe - Brazil Yellow Bourbon 1kg

Producent: Colonna Coffee

Etno Cafe - Brazil Yellow Bourbon to 100% Arabica pochodzenia brazylijskiego, wypalana przez wrocławską palarnię Etno. Kawa idealnie sprawdzi się zarówno w roli espresso - zwłaszcza tego zaparzonego z pomocą ekspresu ciśnieniowego lub w tradycyjnej kawiarce - a także zaparzona w ekspresie przelewowym. Produkt ma postać ziaren, które uwalniają swój smak i aromat dopiero w trakcie samodzielnego mielenia. Kawa Brazil Yellow Bourbon pochodzi z upraw brazylijskich, znajdujących się na wysokościach 1150 - 1350 m n.p.m. Ziarno było poddane obróbce natural i wypalone jest w stopniu średnim.   Kawa Etno Cafe Brazil Yellow Bourbon gwarantuje doznania, które przenoszą smakoszy czarnego naparu bezpośrednio do kraju, z którego pochodzą jej ziarna. Napój ma przyjemny aromat i smak, w którym wyczuwalne są nuty orzechów i czekolady. Jednocześnie Brazil Yellow Bourbon to kawa daleka od płaskiego smaku. Wyrazistości nadaje jej delikatna cytrynowa kwasowość, która orzeźwia i odświeża. Zmielone i zaparzone ziarna dają napój gęsty i intensywny. Napój idealnie sprawdza się nie tylko jako skoncentrowana czarna kawa, ale również jako baza do kaw mlecznych. Espresso po zaparzeniu ma wysoką kwasowość, średnią słodycz i mało goryczy. Pełne, ciężkie body przypadnie do gustu każdemu, kto lubi gęste napary. Natomiast słodkie aromaty orzechów i czekolady idealnie komponują się z mlekiem w cappuccino lub flat white. Etno Cafe - Brazil Yellow Bourbon stanowi więc dobry wybór zarówno na pobudzające poranne espresso, jak i wyraźnie słodką popołudniową kawę mleczną. Kraj: Brazylia Region: Minas Wysokość upraw: 1150 - 1350 m n.p.m. Odmiana botaniczna: Yellow Bouron Obróbka ziarna: Natural
Nowość
Five Elephant - House Blend Filter 1kg

Producent: Colonna Coffee

Blend kaw ziarnistych jakości speciality z Brazylii i Kenii, wypalony przez berlińską palarnię Five Elephant. Kawa palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu, z niską kwasowością. House Blend to z założenia kawa o klasycznym smaku, która jest łatwa do zaparzenia i oferuje wysoką jakość. Pochodzi z plantacji, które od wielu lat współpracują z palarnią Five Elephant. Blend składa się z ziaren: - 80% Brazylia FAF Sitio Boa Vista Red Catuai - 20% Kenia Juliet AA, AB and C.
Nowość
Caffenation - Roast ED 250g

Producent: Caffenation

Blend kaw ziarnistych jakości speciality z belgijskiej palarni Caffenation, wypalany w średnim stopniu pod espresso. Mieszanka składa się z ziaren arabik jakości speciality