Motta Tamper czerwony 54 mm (outlet)

Producent: Motta

Tamper wykonany ze stali nierdzewnej 18. Uchwyt  w kolorze czerwonym. Dane techniczne: Średnica 54 mm Podstawa tampera płaska Ergonomiczny drewniany uchwyt Wysokość: 100 mm Waga: 350 g
Bialetti kawiarka New Venus 6tz (outlet)

Producent: Bialetti

Kawiarka New Venus to nowa wersja jednego z najpopularniejszych modeli światowego lidera kawiarek, firmy Bialetti. Nową wersję charakteryzuje odświeżony wygląd - zmienił się kształt górnego zbiornika, przykrywki oraz uchwytu. Ścianki dolnego zbiornika są także o 20% grubsze niż w poprzedniej wersji. Model Bialetti Venus 6tz służy do jednoczesnego zaparzenia 6 filiżanek espresso (ok. 235 ml). Pojemność całkowita to ok 295 ml. Aby przygotować prawdziwe, włoskie espresso potrzebujesz jedynie tej kawiarki, dobrej kawy i kilku minut! • Konstrukcja: Opływowy kształt i oryginalny design sprawiają, że Bialetti Venus może być świetną ozdobą każdej kuchni. Rewelacyjny wygląd łączy się tu z funkcjonalnością. Sprzęt wykonany jest z polerowanej stali nierdzewnej oraz posiada rączkę z tworzywa sztucznego w kolorze czarnym. Stal nierdzewna wpływa na smak kawy w mniejszym stopniu niż aluminium, a ergonomiczny kształt uchwytu zapewnia wygodne nalewanie przygotowanego espresso. • Użytkowanie: Bialetti Venus może być używana na palnikach gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych (od rozmiaru 4tz wzwyż). Produkt należy ustawiać tak, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła. Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Wybierając rozmiar kawiarki należy pamiętać, że przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta. • Jak działa moka? Kawiarka składa się z górnego zbiornika z uszczelką, filtra oraz dolnego zbiornika. Zmielone ziarna kawy umieszczamy w filtrze, nalewamy wody do dolnego zbiornika poniżej poziomu zaworu bezpieczeństwa i łączymy ze sobą wszystkie elementy. Stawiamy kawiarkę na kuchence i czekamy parę minut. Gorąca woda przemieści się do górnego zbiornika, przepływając przez zmielone ziarna. Pyszne i aromatyczne espresso jest gotowe!  
Bodum BIASCA Ice green tea jug, 1.2l (outlet)

Producent: Bodum

Biasca to naczynie do przygotowywania herbaty na zimno od Bodum. Ten prosty zaparzacz jest doskonałym rozwiązaniem do przygotowania orzeźwiającego napoju na letnie dni! Przygotowanie herbaty przebiega przy użyciu zimnej wody. Wystarczy wsypać ulubioną herbatę, zalać ją zimną wodą i wstawić butelkę do lodówki. Taki sposób przygotowania zapewnia łagodny i bogaty smak, bez nuty goryczy. Filtr w górnej części butelki zatrzymuje liście w jej wnętrzu, dzięki czemu otrzymujemy klarowny napar. Jednorazowo możesz przygotować około 1,2 litra naparu. Świetnie sprawdza się także do przygotowywania smakowej wody, do której zamiast herbaty dodajemy ulubione owoce.
Sage OracleTM ekspres do kawy BES980BSS srebrny (outlet)

Producent: Sage

Sage - The Oracle (BES980BSS) to zaawansowany ekspres kolbowy z młynkiem do użytku domowego. Największe zalety: - Wbudowany młynek stożkowy ze stalowymi żarnami. - Automatyczne mielenie i ubijanie kawy. - Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla doskonałego rozwinięcia smaku. - Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do piany. - Dwa oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary umożliwiają jednoczesne spienianie mleka i ekstrakcję kawy. - Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z wbudowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy. - Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1°C. - Regulowane ciśnienie ekstrakcji kawy. Ekspres Oracle posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego napoju. Ekspres umożliwia ekstrakcję espresso i przygotowanie mleka w tym samym czasie, dzięki temu Twoje ulubione latte lub cappuccino powstanie w przeciągu paru minut. Doskonała filiżanka kawy wymaga prawidłowo przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, precyzyjnej temperatury i odpowiedniego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego ekspresu the Oracle jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1°C oraz oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe jej podawanie).  Dzięki temu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w optymalnej temperaturze, osiągając najlepszy smak, oraz spieniać mleko. Ponadto, głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która zapewnia, że w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Sage BES980 należy do liderów w swojej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia podczas ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie posiada także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo zwiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest profesjonalny ekspres kolbowy Sage BES980.   Funkcje dodatkowe: System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary. Wbudowany młynek stożkowy z regulowaną grubością mielenia. Programowanie temperatury i struktury mleka. Duża filiżanka kawy poprzez wciśnięcie jednego przycisku. Ustawiona wstępnie ilość kawy 22 gramów na najlepsze espresso. Wskaźnik ciśnienia wewnątrz uchwytu filtra. Funkcja automatycznego uruchamiania. Bezpiecznik termiczny przeciw przegrzaniu. Włoska pompa 15-barowa. Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary lub gorącej wody. Oddzielny przewód gorącej wody. Komercyjna obrotowa dysza parowa 360° z 3 otworami. Wyjmowane naczynie na wodę o pojemności 2,5 l z wbudowanym filtrem wodnm. Powierzchnia do podgrzewania filiżanek. System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym. Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me! Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86 – 96°C. Programowanie temperatury pary (mleka). Dokładna temperatura wody (PID). Optymalne ciśnienie wody (OPV). Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek. Funkcja ustawiania czasu i wydajności parzenia wstępnego. 3x wyświetlacz LCD – grubość mielenia ziaren kawy, ustawienia, informacja o przygotowaniu kawy i mleka. Funkcja automatycznego uruchamiania. Funkcja ustawiania zegara. Funkcja automatycznego wyłączania. Funkcja odkamieniania. Funkcja przywracania ustawień fabrycznych. Ręczne ustawianie pojemności kawy. Moc 2400 W. Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem. Wymiary (wys. x szer. x gł.): 45,5 × 37 × 41 cm. W zestawie znajdziesz również: 58 mm nierdzewna kolba. Pojemnik na kawę mieloną. Naczynie nierdzewne do spieniania mleka. Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek. Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek. Imbus. Przetyczka do czyszczenia. Tester twardości wody. Wymienny filtr wody.  
Moccamaster 9-hole Outletpipe - Głowica prysznica

Producent: Moccamaster

Zapasowa głowica prysznica do ekspresów przelewowych Moccamaster. 
Eureka Mignon Brew Pro 55 White młynek automatyczny (outlet)

Producent: Eureka

Eureka Mignon to młynek automatyczny do użytku domowego. Brew Pro to najbardziej zaawansowana wersja przeznaczona do mielenia kawy pod przelewowe metody parzenia. Sprawdzi się u użytkowników ekspresów przelewowych, dripperów, Chemexow, AeroPressów i wszelkich akcesoriów do alternatywnych metod parzenia. Zadowoli najbardziej wymagających domowych baristów. Młynek  ma kompaktowe wymiary, jest prosty w obsłudze dzięki panelowi dotykowemu i jest wyposażony w żarna zapewniające równe mielenie.   Obsługa Młynek obsługuje się poprzez panel dotykowy. Możemy szybko dostosować dozę kawy, zaprogramować dwie dozy oraz mielić w trybie ciągłym.  Mielenie Młynek pozwala na mielenie kawy pod przelewowe metody parzenia - regulacja stopnia mielenia odbywa się za pomocą wygodnego bezstopniowego pokrętła z oznaczeniami numerycznymi. Przemiał jest równy i powtarzalny. Za mielenie jest odpowiedzialne płaskie żarno z utwardzanej stali, o średnicy 55mm. Wydajność to około 1,9 - 2,5g/s. Konstrukcja Mignon to także doskonałe, cieszące oko, industrialne wzornictwo. Młynek jest dostępny w wielu wersjach kolorystycznych. Obudowa jest solidna, dobrze spasowana, wykonana z metalu. Zbiornik na ziarno jest przezroczysty, wykonany z tworzywa sztucznego i mieści 300g kawy.  Dodatkowe cechy: - Silnik 260 Watt / 1350 RPM. - ACE - System ograniczający tworzenie się grudek i zapobiegający elektrostatyczności. - Silent Technology - Wyciszona praca silnika. - Wyprodukowano we Włoszech.
Motta Dzbanek Aurora 1 L (outlet)

Producent: Motta

Profesjonalny dzbanek do spieniania mleka wykonany przez Motta Metallurgica – jedną z najlepszych włoskich fabryk produkujących przedmioty ze stali nierdzewnej. Dzbanek wykonany ze stali nierdzewnej 18/10, wysokogatunkowej i wysokopolerownej.  
HAYB x Andrzej Pągowski x Lepszy Świat x KUFAdesign – Kawa Świąteczna Espresso 350g (outlet)

Data palenia: 05.12.2021

Producent: HAYB

Limitowana, charytatywna, świąteczna kawa z palarni HAYB. Etykietę zaprojektował Andrzej Pągowski charytatywnie dla Fundacji Lepszy Świat, a 10 zł z każdej paczki zostanie przez nich przeznaczone na pomoc zwierzętom. Kawa ziarnista jakości speciality z Kostaryki.  Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do śliwek w czekoladzie, wiśni i jagód. Etykietę zaprojektował charytatywnie na potrzeby akcji: Andrzej Pągowski – autor prawie 2000 plakatów wydanych drukiem od 1977 roku w Polsce i zagranicą. Ponadto zajmuje się ilustracją książkową i prasową, jest autorem okładek wydawnictw płytowych, scenografii teatralnych i telewizyjnych, scenariuszy filmów i teledysków. Angażuje się w akcje społeczne. Laureat licznych nagród polskich i międzynarodowych. 10 zł z każdej paczki na pomoc zwierzętom przekazuje: Fundacja Lepszy Świat – działamy dla poprawy warunków życiowych zwierząt bezdomnych, stanu środowiska naturalnego oraz zajmujemy się edukacją proekologiczną i humanitarną wśród mieszkańców. W organizacji akcji pomaga: KUFA.design – jesteśmy małą pracownia rzeźby, wyspecjalizowaną w tworzeniu psich i kocich wizerunków. Wierzymy, że poprzez sztukę jesteśmy w stanie pomagać zwierzętom. A kawę wypaliliła: HAYB Effortless Speciality – palarnia kawy, która lubi pomagać i nie boi się mówić o tym głośno! Ziarno: Farma San Cristobal pozostaje w rękach rodziny Navarro od 1945 roku – to już kawał czasu! Te ziarna, pochodzące z lotu „San Rafael” obrabiano metodą naturalną, dodatkowo pozostawiając na 40h w szczelnie zamkniętych beczkach do fermentacji, dla podbicia słodyczy i odczucia pełni. Kraj pochodzenia ziaren: Kostaryka Region: Tarrazu Odmiana: Caturra Położenie upraw: 1700 m n.p.m. Metoda obróbki: Natural Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów Kup kawę – dla siebie lub na prezent, to idealna opcja! – i dołącz do grona wspierających. To łatwe!
Hard Beans Savage Tasting Set 240g, kawa ziarnista (outlet)

Data palenia: 30.11.2021

Producent: Hard Beans

Zestaw degustacyjny kaw i cascary geishy z Savage Coffees, wypalonych w palarni Hard Beans.   Daje Ci on możliwość spróbowania aż czterech smaków z Panamy, z oferty Savage Coffees. Różne ziarna, różne obróbki, różne deskryptory - w jednej paczce dla Ciebie! To doskonały sposób na określenie swoich preferencji smakowych. Kawy są palone jasno, idealne do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Z kolei, aromatyczny napar z Cascary idealnie urozmaici doznania sensoryczne i odświeży kubki smakowe. Zestaw składa się z kaw i cascary: - Finca Deborah Geisha Nirvana 60 g; - Finca Deborah Geisha Echo 60 g; - Savage Coffees Geisha Anthem 60 g; - Finca Deborah CASCARA Afterglow 60 g. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody; - proporcja kawy do wody 1:15; - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 – 3:45 min; - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 – 4:30. Woda: 90 – 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm; - pH = 7.0; - twardość ogólna wody <4°dH; - temperatura parzenia 94 – 96°C; - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów.
Ekspres Domobar Junior 2B (outlet)

Producent: Domobar

Domobar Junior 2B czyli ekspres do zastosowań domowych wykonany w profesjonalnej technologii z innowacyjnym systemem dwubojlerowym. Najważniejsze cechy Domobar Junior 2B Profesjonalna grupa E61 Występuje w konstrukcji dwubojlerowej (osobne bojlery do wody i do pary) Wbudowany zbiornik wody Odprowadzanie wody do tacki Izolacja cieplna bojlerów dla maksymalnych oszczędności energii Dane techniczne: Szerokość 250 mm Głębokość 450 mm Wysokość 420 mm Moc 1200 W + 600 W Napięcie 230 V Bojler 0,7 l + 0,5 l Waga 18 kg
Motta Tamper czerwony 54 mm (outlet)

Producent: Motta

Tamper wykonany ze stali nierdzewnej 18. Uchwyt  w kolorze czerwonym. Dane techniczne: Średnica 54 mm Podstawa tampera płaska Ergonomiczny drewniany uchwyt Wysokość: 100 mm Waga: 350 g
Bialetti kawiarka New Venus 6tz (outlet)

Producent: Bialetti

Kawiarka New Venus to nowa wersja jednego z najpopularniejszych modeli światowego lidera kawiarek, firmy Bialetti. Nową wersję charakteryzuje odświeżony wygląd - zmienił się kształt górnego zbiornika, przykrywki oraz uchwytu. Ścianki dolnego zbiornika są także o 20% grubsze niż w poprzedniej wersji. Model Bialetti Venus 6tz służy do jednoczesnego zaparzenia 6 filiżanek espresso (ok. 235 ml). Pojemność całkowita to ok 295 ml. Aby przygotować prawdziwe, włoskie espresso potrzebujesz jedynie tej kawiarki, dobrej kawy i kilku minut! • Konstrukcja: Opływowy kształt i oryginalny design sprawiają, że Bialetti Venus może być świetną ozdobą każdej kuchni. Rewelacyjny wygląd łączy się tu z funkcjonalnością. Sprzęt wykonany jest z polerowanej stali nierdzewnej oraz posiada rączkę z tworzywa sztucznego w kolorze czarnym. Stal nierdzewna wpływa na smak kawy w mniejszym stopniu niż aluminium, a ergonomiczny kształt uchwytu zapewnia wygodne nalewanie przygotowanego espresso. • Użytkowanie: Bialetti Venus może być używana na palnikach gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych (od rozmiaru 4tz wzwyż). Produkt należy ustawiać tak, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła. Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Wybierając rozmiar kawiarki należy pamiętać, że przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta. • Jak działa moka? Kawiarka składa się z górnego zbiornika z uszczelką, filtra oraz dolnego zbiornika. Zmielone ziarna kawy umieszczamy w filtrze, nalewamy wody do dolnego zbiornika poniżej poziomu zaworu bezpieczeństwa i łączymy ze sobą wszystkie elementy. Stawiamy kawiarkę na kuchence i czekamy parę minut. Gorąca woda przemieści się do górnego zbiornika, przepływając przez zmielone ziarna. Pyszne i aromatyczne espresso jest gotowe!  
Bodum BIASCA Ice green tea jug, 1.2l (outlet)

Producent: Bodum

Biasca to naczynie do przygotowywania herbaty na zimno od Bodum. Ten prosty zaparzacz jest doskonałym rozwiązaniem do przygotowania orzeźwiającego napoju na letnie dni! Przygotowanie herbaty przebiega przy użyciu zimnej wody. Wystarczy wsypać ulubioną herbatę, zalać ją zimną wodą i wstawić butelkę do lodówki. Taki sposób przygotowania zapewnia łagodny i bogaty smak, bez nuty goryczy. Filtr w górnej części butelki zatrzymuje liście w jej wnętrzu, dzięki czemu otrzymujemy klarowny napar. Jednorazowo możesz przygotować około 1,2 litra naparu. Świetnie sprawdza się także do przygotowywania smakowej wody, do której zamiast herbaty dodajemy ulubione owoce.
Sage OracleTM ekspres do kawy BES980BSS srebrny (outlet)

Producent: Sage

Sage - The Oracle (BES980BSS) to zaawansowany ekspres kolbowy z młynkiem do użytku domowego. Największe zalety: - Wbudowany młynek stożkowy ze stalowymi żarnami. - Automatyczne mielenie i ubijanie kawy. - Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla doskonałego rozwinięcia smaku. - Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do piany. - Dwa oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary umożliwiają jednoczesne spienianie mleka i ekstrakcję kawy. - Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z wbudowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy. - Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1°C. - Regulowane ciśnienie ekstrakcji kawy. Ekspres Oracle posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego napoju. Ekspres umożliwia ekstrakcję espresso i przygotowanie mleka w tym samym czasie, dzięki temu Twoje ulubione latte lub cappuccino powstanie w przeciągu paru minut. Doskonała filiżanka kawy wymaga prawidłowo przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, precyzyjnej temperatury i odpowiedniego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego ekspresu the Oracle jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1°C oraz oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe jej podawanie).  Dzięki temu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w optymalnej temperaturze, osiągając najlepszy smak, oraz spieniać mleko. Ponadto, głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która zapewnia, że w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Sage BES980 należy do liderów w swojej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia podczas ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie posiada także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo zwiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest profesjonalny ekspres kolbowy Sage BES980.   Funkcje dodatkowe: System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary. Wbudowany młynek stożkowy z regulowaną grubością mielenia. Programowanie temperatury i struktury mleka. Duża filiżanka kawy poprzez wciśnięcie jednego przycisku. Ustawiona wstępnie ilość kawy 22 gramów na najlepsze espresso. Wskaźnik ciśnienia wewnątrz uchwytu filtra. Funkcja automatycznego uruchamiania. Bezpiecznik termiczny przeciw przegrzaniu. Włoska pompa 15-barowa. Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary lub gorącej wody. Oddzielny przewód gorącej wody. Komercyjna obrotowa dysza parowa 360° z 3 otworami. Wyjmowane naczynie na wodę o pojemności 2,5 l z wbudowanym filtrem wodnm. Powierzchnia do podgrzewania filiżanek. System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym. Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me! Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86 – 96°C. Programowanie temperatury pary (mleka). Dokładna temperatura wody (PID). Optymalne ciśnienie wody (OPV). Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek. Funkcja ustawiania czasu i wydajności parzenia wstępnego. 3x wyświetlacz LCD – grubość mielenia ziaren kawy, ustawienia, informacja o przygotowaniu kawy i mleka. Funkcja automatycznego uruchamiania. Funkcja ustawiania zegara. Funkcja automatycznego wyłączania. Funkcja odkamieniania. Funkcja przywracania ustawień fabrycznych. Ręczne ustawianie pojemności kawy. Moc 2400 W. Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem. Wymiary (wys. x szer. x gł.): 45,5 × 37 × 41 cm. W zestawie znajdziesz również: 58 mm nierdzewna kolba. Pojemnik na kawę mieloną. Naczynie nierdzewne do spieniania mleka. Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek. Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek. Imbus. Przetyczka do czyszczenia. Tester twardości wody. Wymienny filtr wody.  
Moccamaster 9-hole Outletpipe - Głowica prysznica

Producent: Moccamaster

Zapasowa głowica prysznica do ekspresów przelewowych Moccamaster. 
Eureka Mignon Brew Pro 55 White młynek automatyczny (outlet)

Producent: Eureka

Eureka Mignon to młynek automatyczny do użytku domowego. Brew Pro to najbardziej zaawansowana wersja przeznaczona do mielenia kawy pod przelewowe metody parzenia. Sprawdzi się u użytkowników ekspresów przelewowych, dripperów, Chemexow, AeroPressów i wszelkich akcesoriów do alternatywnych metod parzenia. Zadowoli najbardziej wymagających domowych baristów. Młynek  ma kompaktowe wymiary, jest prosty w obsłudze dzięki panelowi dotykowemu i jest wyposażony w żarna zapewniające równe mielenie.   Obsługa Młynek obsługuje się poprzez panel dotykowy. Możemy szybko dostosować dozę kawy, zaprogramować dwie dozy oraz mielić w trybie ciągłym.  Mielenie Młynek pozwala na mielenie kawy pod przelewowe metody parzenia - regulacja stopnia mielenia odbywa się za pomocą wygodnego bezstopniowego pokrętła z oznaczeniami numerycznymi. Przemiał jest równy i powtarzalny. Za mielenie jest odpowiedzialne płaskie żarno z utwardzanej stali, o średnicy 55mm. Wydajność to około 1,9 - 2,5g/s. Konstrukcja Mignon to także doskonałe, cieszące oko, industrialne wzornictwo. Młynek jest dostępny w wielu wersjach kolorystycznych. Obudowa jest solidna, dobrze spasowana, wykonana z metalu. Zbiornik na ziarno jest przezroczysty, wykonany z tworzywa sztucznego i mieści 300g kawy.  Dodatkowe cechy: - Silnik 260 Watt / 1350 RPM. - ACE - System ograniczający tworzenie się grudek i zapobiegający elektrostatyczności. - Silent Technology - Wyciszona praca silnika. - Wyprodukowano we Włoszech.
Motta Dzbanek Aurora 1 L (outlet)

Producent: Motta

Profesjonalny dzbanek do spieniania mleka wykonany przez Motta Metallurgica – jedną z najlepszych włoskich fabryk produkujących przedmioty ze stali nierdzewnej. Dzbanek wykonany ze stali nierdzewnej 18/10, wysokogatunkowej i wysokopolerownej.  
HAYB x Andrzej Pągowski x Lepszy Świat x KUFAdesign – Kawa Świąteczna Espresso 350g (outlet)

Data palenia: 05.12.2021

Producent: HAYB

Limitowana, charytatywna, świąteczna kawa z palarni HAYB. Etykietę zaprojektował Andrzej Pągowski charytatywnie dla Fundacji Lepszy Świat, a 10 zł z każdej paczki zostanie przez nich przeznaczone na pomoc zwierzętom. Kawa ziarnista jakości speciality z Kostaryki.  Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do śliwek w czekoladzie, wiśni i jagód. Etykietę zaprojektował charytatywnie na potrzeby akcji: Andrzej Pągowski – autor prawie 2000 plakatów wydanych drukiem od 1977 roku w Polsce i zagranicą. Ponadto zajmuje się ilustracją książkową i prasową, jest autorem okładek wydawnictw płytowych, scenografii teatralnych i telewizyjnych, scenariuszy filmów i teledysków. Angażuje się w akcje społeczne. Laureat licznych nagród polskich i międzynarodowych. 10 zł z każdej paczki na pomoc zwierzętom przekazuje: Fundacja Lepszy Świat – działamy dla poprawy warunków życiowych zwierząt bezdomnych, stanu środowiska naturalnego oraz zajmujemy się edukacją proekologiczną i humanitarną wśród mieszkańców. W organizacji akcji pomaga: KUFA.design – jesteśmy małą pracownia rzeźby, wyspecjalizowaną w tworzeniu psich i kocich wizerunków. Wierzymy, że poprzez sztukę jesteśmy w stanie pomagać zwierzętom. A kawę wypaliliła: HAYB Effortless Speciality – palarnia kawy, która lubi pomagać i nie boi się mówić o tym głośno! Ziarno: Farma San Cristobal pozostaje w rękach rodziny Navarro od 1945 roku – to już kawał czasu! Te ziarna, pochodzące z lotu „San Rafael” obrabiano metodą naturalną, dodatkowo pozostawiając na 40h w szczelnie zamkniętych beczkach do fermentacji, dla podbicia słodyczy i odczucia pełni. Kraj pochodzenia ziaren: Kostaryka Region: Tarrazu Odmiana: Caturra Położenie upraw: 1700 m n.p.m. Metoda obróbki: Natural Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów Kup kawę – dla siebie lub na prezent, to idealna opcja! – i dołącz do grona wspierających. To łatwe!
Hard Beans Savage Tasting Set 240g, kawa ziarnista (outlet)

Data palenia: 30.11.2021

Producent: Hard Beans

Zestaw degustacyjny kaw i cascary geishy z Savage Coffees, wypalonych w palarni Hard Beans.   Daje Ci on możliwość spróbowania aż czterech smaków z Panamy, z oferty Savage Coffees. Różne ziarna, różne obróbki, różne deskryptory - w jednej paczce dla Ciebie! To doskonały sposób na określenie swoich preferencji smakowych. Kawy są palone jasno, idealne do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Z kolei, aromatyczny napar z Cascary idealnie urozmaici doznania sensoryczne i odświeży kubki smakowe. Zestaw składa się z kaw i cascary: - Finca Deborah Geisha Nirvana 60 g; - Finca Deborah Geisha Echo 60 g; - Savage Coffees Geisha Anthem 60 g; - Finca Deborah CASCARA Afterglow 60 g. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody; - proporcja kawy do wody 1:15; - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 – 3:45 min; - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 – 4:30. Woda: 90 – 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm; - pH = 7.0; - twardość ogólna wody <4°dH; - temperatura parzenia 94 – 96°C; - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów.
Ekspres Domobar Junior 2B (outlet)

Producent: Domobar

Domobar Junior 2B czyli ekspres do zastosowań domowych wykonany w profesjonalnej technologii z innowacyjnym systemem dwubojlerowym. Najważniejsze cechy Domobar Junior 2B Profesjonalna grupa E61 Występuje w konstrukcji dwubojlerowej (osobne bojlery do wody i do pary) Wbudowany zbiornik wody Odprowadzanie wody do tacki Izolacja cieplna bojlerów dla maksymalnych oszczędności energii Dane techniczne: Szerokość 250 mm Głębokość 450 mm Wysokość 420 mm Moc 1200 W + 600 W Napięcie 230 V Bojler 0,7 l + 0,5 l Waga 18 kg
Nowość
Five Elephant - House Blend Filter 1kg

Data palenia: 08.08.2022

Producent: Five Elephant

Blend kaw ziarnistych jakości speciality z Brazylii i Kenii, wypalony przez berlińską palarnię Five Elephant. Kawa palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu, z niską kwasowością. House Blend to z założenia kawa o klasycznym smaku, która jest łatwa do zaparzenia i oferuje wysoką jakość. Pochodzi z plantacji, które od wielu lat współpracują z palarnią Five Elephant. Blend składa się z ziaren: - 80% Brazylia FAF Sitio Boa Vista Red Catuai - 20% Kenia Juliet AA, AB and C.
Nowość
LaCava - Brazil Fazenda Rainha Espresso 250g

Data palenia: 27.07.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Słodka, z delikatnymi nutami owocowymi - w jej smaku można wyczuć naturalne akcenty wiśni, orzecha i ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Alto Mogiana, Sao Paulo Metoda obróbki: Natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1150 - 1350 m n.p.m.
Nowość
LaCava - Brazylia Santa Rita Espresso 1kg

Data palenia: 05.05.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty koniaku, suszonych owoców oraz nutelli. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, Jerquara Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 890 m n. p. m. Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
Nowość
LaCava - Brazylia Santa Rita Espresso 250g

Data palenia: 27.07.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty koniaku, suszonych owoców oraz nutelli. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, Jerquara Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 890 m n. p. m. Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
Nowość
LaCava - Brazil Fazenda Rainha Espresso 1kg

Data palenia: 27.07.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Słodka, z delikatnymi nutami owocowymi - w jej smaku można wyczuć naturalne akcenty wiśni, orzecha i ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Alto Mogiana, Sao Paulo Metoda obróbki: Natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1150 - 1350 m n.p.m.
Nowość
LaCava - Filter Tasting Six Pack vol. 6 - Zestaw kaw 6 x 55g

Data palenia: 26.07.2022

Producent: LaCava

LaCava Sample Set daje Ci możliwość spróbowania aż sześciu kaw z aktualnej oferty warszawskiej palarni LaCava. Różne kraje pochodzenia, różne obróbki, różne deskryptory - w jednej paczce dla Ciebie! To doskonały sposób na określenie swoich preferencji smakowych. Kawy są palone jasno, idealne do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W zestawie znajduje się sześć kaw, każda po 55 gramów: Ethiopia Nano Challa: Brzoskwinia, cytryna, bergamotka Rwanda Muhondo: multiwitamina, brzoskwinia, karmel, miód Kenya Kiangai: Owoce tropikalne, czarna porzeczka, syrop cukrowy Ethiopia Gora Kone: marakuja, cytryna, zielone jabłko Peru Andres Burga: Pomarańcza, marakuja, amerykański chmiel, campari Juicy Bru: Mleczna czekolada, karmel, czerwone jabłko
Nowość
Caffenation - Sweet JOSE - 10 Kapsułek

Data palenia: 17.02.2021

Producent: Caffenation

Bezkofeinowa kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez belgijską palarnię Caffenation. Sweet JOSE to organiczna arabika pochodząca z Kolumbii, z regionu Huila - napar o długim finiszu, i o pełnym body. Kawa jest pozbawiana kofeiny przy użyciu naturalnego octanu etylu pochodzącego z trzciny cukrowej - bez sztucznych substancji. Doskonała dla miłośników bezkofeinowych kaw. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej oraz buraka cukrowego. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Nowość
Caffenation - Mister LGB - 10 Kapsułek

Data palenia: 09.03.2021

Producent: Caffenation

Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez belgijską palarnię Caffenation. Mister LGB to mieszanka starannie wyselekcjonowanych, mytych arabik o oryginalnym smaku. Obecna wersja składa się z Etiopii Yirgacheffe Organic oraz Peru Cajamarca Huabal. Doskonała dla miłośników kaw mlecznych. Świetna również jako kawa czarna - można w niej wyczuć podwyższoną kwasowość i owocową słodycz.  Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej oraz buraka cukrowego. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne.  Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Nowość
Caffenation - Roast ED 250g

Data palenia: 21.07.2022

Producent: Caffenation

Blend kaw ziarnistych jakości speciality z belgijskiej palarni Caffenation, wypalany w średnim stopniu pod espresso. Mieszanka składa się z ziaren arabik jakości speciality: - Etiopia Sidamo GR2 - Brazylia Red Diamond Natural - Gwatemala Huehuetenango - Rwanda Nyakizu Ziarna z charakterem, o czystym i intensywnym smaku, polecane szczególnie dla miłośników czarnej kawy.
Nowość
Caffenation - Brazil IAN - 10 Kapsułek

Data palenia: 03.05.2021

Producent: Caffenation

Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez belgijską palarnię Caffenation. Brazil IAN to arabika pochodząca z Brazylii - napar ma gęstą teksturę, w jego smaku można wyczuć intensywną czekoladę oraz owocowość. Doskonała zarówno jako kawa czarna, jak i z mlekiem. Kraj pochodzenia: Brazylia Region: Carmo de Cachoeira Producent: Jose Vitor Luz Odmiana: Yellow Catuai Położenie upraw: 1000 m n.p.m. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej oraz buraka cukrowego. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne.  Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Nowość
Five Elephant - House Blend Filter 1kg

Data palenia: 08.08.2022

Producent: Five Elephant

Blend kaw ziarnistych jakości speciality z Brazylii i Kenii, wypalony przez berlińską palarnię Five Elephant. Kawa palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu, z niską kwasowością. House Blend to z założenia kawa o klasycznym smaku, która jest łatwa do zaparzenia i oferuje wysoką jakość. Pochodzi z plantacji, które od wielu lat współpracują z palarnią Five Elephant. Blend składa się z ziaren: - 80% Brazylia FAF Sitio Boa Vista Red Catuai - 20% Kenia Juliet AA, AB and C.
Nowość
LaCava - Brazil Fazenda Rainha Espresso 250g

Data palenia: 27.07.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Słodka, z delikatnymi nutami owocowymi - w jej smaku można wyczuć naturalne akcenty wiśni, orzecha i ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Alto Mogiana, Sao Paulo Metoda obróbki: Natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1150 - 1350 m n.p.m.
Nowość
LaCava - Brazylia Santa Rita Espresso 1kg

Data palenia: 05.05.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty koniaku, suszonych owoców oraz nutelli. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, Jerquara Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 890 m n. p. m. Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
Nowość
LaCava - Brazylia Santa Rita Espresso 250g

Data palenia: 27.07.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty koniaku, suszonych owoców oraz nutelli. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, Jerquara Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 890 m n. p. m. Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
Nowość
LaCava - Brazil Fazenda Rainha Espresso 1kg

Data palenia: 27.07.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Słodka, z delikatnymi nutami owocowymi - w jej smaku można wyczuć naturalne akcenty wiśni, orzecha i ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Alto Mogiana, Sao Paulo Metoda obróbki: Natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1150 - 1350 m n.p.m.