Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Teministeriet - 220 Green Moroccan Mint - Herbata Sypana 100g

Producent: Teministeriet

Przedstawiamy serię sypanych herbat stworzoną przez szwedzką markę Teministeriet. Mnóstwo naturalnych składników, ogrom smaku i moc aromatu! 220 Green Moroccan Mint jest mieszanką zielonej herbaty i mięty pieprzowej. Bomba zdrowia i smaku! Marokańska mięta wpływa kojąco na układ pokarmowy, a zielona herbata jest pełna antyoksydantów. Sposób parzenia: Temperatura wody: 80 stopni Celsjusza Czas: 2 - 3 minuty Składniki: zielona herbata (84,6%), mięta pieprzowa (15%), naturalne aromaty. Całość zapakowana w elegancką puszkę. Świetnie sprawdzi się jako prezent.
Motta Tamper czerwony 54 mm (outlet)

Producent: Motta

Tamper wykonany ze stali nierdzewnej 18. Uchwyt  w kolorze czerwonym. Dane techniczne: Średnica 54 mm Podstawa tampera płaska Ergonomiczny drewniany uchwyt Wysokość: 100 mm Waga: 350 g
Sage OracleTM ekspres do kawy BES980BSS srebrny (outlet)

Producent: Sage

Sage - The Oracle (BES980BSS) to zaawansowany ekspres kolbowy z młynkiem do użytku domowego. Największe zalety: - Wbudowany młynek stożkowy ze stalowymi żarnami. - Automatyczne mielenie i ubijanie kawy. - Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla doskonałego rozwinięcia smaku. - Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do piany. - Dwa oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary umożliwiają jednoczesne spienianie mleka i ekstrakcję kawy. - Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z wbudowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy. - Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1°C. - Regulowane ciśnienie ekstrakcji kawy. Ekspres Oracle posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego napoju. Ekspres umożliwia ekstrakcję espresso i przygotowanie mleka w tym samym czasie, dzięki temu Twoje ulubione latte lub cappuccino powstanie w przeciągu paru minut. Doskonała filiżanka kawy wymaga prawidłowo przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, precyzyjnej temperatury i odpowiedniego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego ekspresu the Oracle jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1°C oraz oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe jej podawanie).  Dzięki temu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w optymalnej temperaturze, osiągając najlepszy smak, oraz spieniać mleko. Ponadto, głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która zapewnia, że w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Sage BES980 należy do liderów w swojej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia podczas ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie posiada także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo zwiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest profesjonalny ekspres kolbowy Sage BES980.   Funkcje dodatkowe: System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary. Wbudowany młynek stożkowy z regulowaną grubością mielenia. Programowanie temperatury i struktury mleka. Duża filiżanka kawy poprzez wciśnięcie jednego przycisku. Ustawiona wstępnie ilość kawy 22 gramów na najlepsze espresso. Wskaźnik ciśnienia wewnątrz uchwytu filtra. Funkcja automatycznego uruchamiania. Bezpiecznik termiczny przeciw przegrzaniu. Włoska pompa 15-barowa. Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary lub gorącej wody. Oddzielny przewód gorącej wody. Komercyjna obrotowa dysza parowa 360° z 3 otworami. Wyjmowane naczynie na wodę o pojemności 2,5 l z wbudowanym filtrem wodnm. Powierzchnia do podgrzewania filiżanek. System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym. Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me! Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86 – 96°C. Programowanie temperatury pary (mleka). Dokładna temperatura wody (PID). Optymalne ciśnienie wody (OPV). Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek. Funkcja ustawiania czasu i wydajności parzenia wstępnego. 3x wyświetlacz LCD – grubość mielenia ziaren kawy, ustawienia, informacja o przygotowaniu kawy i mleka. Funkcja automatycznego uruchamiania. Funkcja ustawiania zegara. Funkcja automatycznego wyłączania. Funkcja odkamieniania. Funkcja przywracania ustawień fabrycznych. Ręczne ustawianie pojemności kawy. Moc 2400 W. Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem. Wymiary (wys. x szer. x gł.): 45,5 × 37 × 41 cm. W zestawie znajdziesz również: 58 mm nierdzewna kolba. Pojemnik na kawę mieloną. Naczynie nierdzewne do spieniania mleka. Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek. Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek. Imbus. Przetyczka do czyszczenia. Tester twardości wody. Wymienny filtr wody.  
Hard Beans - Savage Coffees Geisha Tasting Set - Filter 4x60g (outlet)

Data palenia: 30.11.2021

Producent: Hard Beans

Zestaw degustacyjny kaw i cascary geishy z Savage Coffees, wypalonych w palarni Hard Beans.   Daje Ci on możliwość spróbowania aż czterech smaków z Panamy, z oferty Savage Coffees. Różne ziarna, różne obróbki, różne deskryptory - w jednej paczce dla Ciebie! To doskonały sposób na określenie swoich preferencji smakowych. Kawy są palone jasno, idealne do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Z kolei, aromatyczny napar z Cascary idealnie urozmaici doznania sensoryczne i odświeży kubki smakowe. Zestaw składa się z kaw i cascary: - Finca Deborah Geisha Nirvana 60 g; - Finca Deborah Geisha Echo 60 g; - Savage Coffees Geisha Anthem 60 g; - Finca Deborah CASCARA Afterglow 60 g. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody; - proporcja kawy do wody 1:15; - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 – 3:45 min; - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 – 4:30. Woda: 90 – 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm; - pH = 7.0; - twardość ogólna wody <4°dH; - temperatura parzenia 94 – 96°C; - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów.
Melitta Barista TS Smart Stal nierdzewna - Ekspres ciśnieniowy (outlet)

Producent: Melitta

Melitta Barista TS Smart to nowoczesny ekspres ciśnieniowy, który sprawdzi się do domu lub niewielkiego biura. Wśród jego największych zalet można wymienić możliwość przygotowania aż 21 specjałów kawowych - w tym kaw mlecznych, programowanie własnych przepisów, wygodny panel z kolorowym wyświetlaczem i możliwość obsługi przy użyciu aplikacji w smartfonie. W zestawie ze stalowym pojemnikiem na mleko. 21 przepisów kawowych Dzięki wygodnym przyciskom, możesz za pomocą jednego przycisku przygotować 4 klasyczne kawy: espresso, café crème, cappuccino i latte macchiato. Funkcja książki kucharskiej pozwala na stworzenie 17 przepisów kawowych, takich jak flat white, ristretto, americano lub espresso doppio. Podwójny pojemnik na ziarno Innowacyjny automatyczny wybór rodzaju ziaren, automatycznie wybiera właściwy rodzaj ziaren kawy dla ulubionej kawy. Tak jak sobie życzysz, możesz dobrać rodzaj ziaren kawy automatycznie lub indywidualnie, swój wybór możesz zapisać w menu. Aktywne monitorowanie ilości ziaren kawy pomaga zapobiegać uruchomieniu młynka na pustym zasobniku i informuje z odpowiednim wyprzedzeniem o napełnieniu ziarnami. Intensywny Aromat Dzięki funkcji IntenseAroma możesz odmienić tradycyjny proces parzenia kawy. Efektem jest wyjątkowo intensywna kawa bez zmiany ilości wody czy ilości ziaren. Tej funkcji możesz użyć do wszystkich rodzajów kaw. Funkcja Moja Kawa Nie chcesz za każdym razem ustawiać parametrów swojej kawy? Nie ma problemu! Dzięki funkcji "Moja Kawa" możesz indywidualnie zaprogramować swoje ulubione przepisy kawowe. Melitta® Barista TS Smart®  zapisuje ustawienia preferencji nawet dla 8 osób. Włoski sposób przygotowania kaw Włoski proces przygotowywania kaw zapewnia autentyczny smak, gwarantując, że składniki są dodawane we właściwej kolejności zgodnie z oryginalną włoską recepturą. W przypadku latte macchiato, espresso dodaje się po mleku i spienionym mleku, a w przypadku cappuccino jest odwrotnie. Aroma System Plus Perfekcyjnie przygotowana kawa dzięki wyjątkowemu systemowi: Parzona kawa jest zawsze świeżo namielona i użyta do przygotowania kawy. „Specjalne uszczelki na wieczku młynka dwukomorowego Aromasafe® gwarantują aromatyczną kawę przy każdej filiżance. Ciemno barwiony pojemnik na kawę pomaga zachować intensywność ziaren. Melitta® Connect Dzięki funkcji Melitta® Connect App ekspres może być zarządzany za pomocą smartfona. Całkowicie bezpiecznie i wygodnie. Na przykład, możesz personalizować kawy jak również zmieniać ustawienia całego ekspresu. Praktycznie samouczki pomagają w konserwacji i czyszczeniu ekspresu. Szczególną atrakcją jest możliwość zapisywania swoich przepisów kawowych w których możesz decydować o kolejności podawania składników. Cichy młynek Chcesz zrobić swoją kawę po cichu? To nie jest problem, młynek jest wyjątkowo szybki a przy tym bardzo cichy. Kolorowy Wyświetlacz TFT Wygoda pierwszej klasy: Kolorowy wyświetlacz TFT o wysokiej rozdzielczości sprawia, że jest łatwy w użyciu. Instrukcje krok po kroku prowadzą Cię przez menu. Jedno Kliknięcie Barista TS Smart jest łatwy w użyciu. Zaprogramowane rodzaje kawy espresso, café crème, cappuccino i latte macchiato można wybrać jednym dotknięciem. Możesz również wybrać ciepłe mleko, spienione mleko lub gorącą wodę w prosty i wygodny sposób za pomocą jednego kliknięcia. Dotknij i przesuń Innowacyjna funkcja dotykania i przesuwania umożliwia proste i wygodne ustawienie i korzystanie z urządzenia poprzez delikatne dotknięcie panelu czujnika. Funkcja dwóch kaw jednocześnie Z funkcją Dwóch Kaw Jednocześnie możesz przygotować dwie kawy z mlekiem lub bez mleka w jednym czasie. Wylewka kawy Oddzielne dysze do kawy, mleka i gorącej wody sprawiają, że łatwo jest zrobić ulubiony napój bez przesuwania filiżanki. Wylewka posiada również zintegrowane podświetlenie LED i ma regulację wysokości do 140 mm, dzięki czemu jest miejsce nawet na wysokie szklanki do latte macchiato. Technologia Filtra PRO AQUA Jeśli korzystasz z filtra do wody Melitta® Pro Aqua, Barista TS Smart® ekspres musi być tylko raz w roku odkamieniany. Filtrowana woda nie tylko poprawia jakość i smak kawy, ale także zapobiega osadzaniu się kamienia w układzie wodnym. (Jest to potwierdzone podczas zaparzania sześciu 120 ml filiżanek kawy dziennie i sześciokrotnej zmianie filtra zgodnie ze specyfikacją urządzenia). Wyjmowana jednostka zaparzania Jednostka zamarzania jest łatwa w czyszczeniu, jest ją bardzo łatwo wyjąc i wyczyścić, dzięki temu jeszcze łatwiej wyczyścisz całe urządzenie. Wbudowany system spieniania mleka Wyjmowany system spieniania mleka z zewnętrznym pojemnikiem na mleko nadającym się do mycia w zmywarce, który zmieści się w każdej lodówce. Łatwe czyszczenie parą Szybkie i higieniczne czyszczenie części mających kontakt z mlekiem przy użyciu gorącej wody i pary. Funkcja automatycznego czyszczenia i odkamieniania Komunikat na wyświetlaczu poinformuje Cię o konieczność czyszczenia lub odkamieniania. Czytelne instrukcje krok po kroku przeprowadzą Cię przez różne etapy czyszczenia. Funkcja oszczędzania energii Dzięki wyłącznikowi 0 watów możesz całkowicie wyłączyć Baristę TS Smart® w dowolnym momencie. Programowalny tryb oszczędzania energii i regulowany automatyczny wyłącznik zapewniają również ekonomiczne wykorzystanie.
Ekspres Domobar Junior 2B (outlet)

Producent: Domobar

Domobar Junior 2B czyli ekspres do zastosowań domowych wykonany w profesjonalnej technologii z innowacyjnym systemem dwubojlerowym. Najważniejsze cechy Domobar Junior 2B Profesjonalna grupa E61 Występuje w konstrukcji dwubojlerowej (osobne bojlery do wody i do pary) Wbudowany zbiornik wody Odprowadzanie wody do tacki Izolacja cieplna bojlerów dla maksymalnych oszczędności energii Dane techniczne: Szerokość 250 mm Głębokość 450 mm Wysokość 420 mm Moc 1200 W + 600 W Napięcie 230 V Bojler 0,7 l + 0,5 l Waga 18 kg
Motta Dzbanek Aurora 1 L (outlet)

Producent: Motta

Profesjonalny dzbanek do spieniania mleka wykonany przez Motta Metallurgica – jedną z najlepszych włoskich fabryk produkujących przedmioty ze stali nierdzewnej. Dzbanek wykonany ze stali nierdzewnej 18/10, wysokogatunkowej i wysokopolerownej.  
Eureka Mignon Brew Pro 55 White młynek automatyczny (outlet)

Producent: Eureka

Eureka Mignon to młynek automatyczny do użytku domowego. Brew Pro to najbardziej zaawansowana wersja przeznaczona do mielenia kawy pod przelewowe metody parzenia. Sprawdzi się u użytkowników ekspresów przelewowych, dripperów, Chemexow, AeroPressów i wszelkich akcesoriów do alternatywnych metod parzenia. Zadowoli najbardziej wymagających domowych baristów. Młynek  ma kompaktowe wymiary, jest prosty w obsłudze dzięki panelowi dotykowemu i jest wyposażony w żarna zapewniające równe mielenie.   Obsługa Młynek obsługuje się poprzez panel dotykowy. Możemy szybko dostosować dozę kawy, zaprogramować dwie dozy oraz mielić w trybie ciągłym.  Mielenie Młynek pozwala na mielenie kawy pod przelewowe metody parzenia - regulacja stopnia mielenia odbywa się za pomocą wygodnego bezstopniowego pokrętła z oznaczeniami numerycznymi. Przemiał jest równy i powtarzalny. Za mielenie jest odpowiedzialne płaskie żarno z utwardzanej stali, o średnicy 55mm. Wydajność to około 1,9 - 2,5g/s. Konstrukcja Mignon to także doskonałe, cieszące oko, industrialne wzornictwo. Młynek jest dostępny w wielu wersjach kolorystycznych. Obudowa jest solidna, dobrze spasowana, wykonana z metalu. Zbiornik na ziarno jest przezroczysty, wykonany z tworzywa sztucznego i mieści 300g kawy.  Dodatkowe cechy: - Silnik 260 Watt / 1350 RPM. - ACE - System ograniczający tworzenie się grudek i zapobiegający elektrostatyczności. - Silent Technology - Wyciszona praca silnika. - Wyprodukowano we Włoszech.
Bodum Biasca - Zaparzacz do herbaty na zimno 1.2l (outlet)

Producent: Bodum

Biasca to naczynie do przygotowywania herbaty na zimno od Bodum. Ten prosty zaparzacz jest doskonałym rozwiązaniem do przygotowania orzeźwiającego napoju na letnie dni! Przygotowanie herbaty przebiega przy użyciu zimnej wody. Wystarczy wsypać ulubioną herbatę, zalać ją zimną wodą i wstawić butelkę do lodówki. Taki sposób przygotowania zapewnia łagodny i bogaty smak, bez nuty goryczy. Filtr w górnej części butelki zatrzymuje liście w jej wnętrzu, dzięki czemu otrzymujemy klarowny napar. Jednorazowo możesz przygotować około 1,2 litra naparu. Świetnie sprawdza się także do przygotowywania smakowej wody, do której zamiast herbaty dodajemy ulubione owoce.
Nowość
Teministeriet - 220 Green Moroccan Mint - Herbata Sypana 100g

Producent: Teministeriet

Przedstawiamy serię sypanych herbat stworzoną przez szwedzką markę Teministeriet. Mnóstwo naturalnych składników, ogrom smaku i moc aromatu! 220 Green Moroccan Mint jest mieszanką zielonej herbaty i mięty pieprzowej. Bomba zdrowia i smaku! Marokańska mięta wpływa kojąco na układ pokarmowy, a zielona herbata jest pełna antyoksydantów. Sposób parzenia: Temperatura wody: 80 stopni Celsjusza Czas: 2 - 3 minuty Składniki: zielona herbata (84,6%), mięta pieprzowa (15%), naturalne aromaty. Całość zapakowana w elegancką puszkę. Świetnie sprawdzi się jako prezent.
Motta Tamper czerwony 54 mm (outlet)

Producent: Motta

Tamper wykonany ze stali nierdzewnej 18. Uchwyt  w kolorze czerwonym. Dane techniczne: Średnica 54 mm Podstawa tampera płaska Ergonomiczny drewniany uchwyt Wysokość: 100 mm Waga: 350 g
Sage OracleTM ekspres do kawy BES980BSS srebrny (outlet)

Producent: Sage

Sage - The Oracle (BES980BSS) to zaawansowany ekspres kolbowy z młynkiem do użytku domowego. Największe zalety: - Wbudowany młynek stożkowy ze stalowymi żarnami. - Automatyczne mielenie i ubijanie kawy. - Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla doskonałego rozwinięcia smaku. - Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do piany. - Dwa oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary umożliwiają jednoczesne spienianie mleka i ekstrakcję kawy. - Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z wbudowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy. - Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1°C. - Regulowane ciśnienie ekstrakcji kawy. Ekspres Oracle posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego napoju. Ekspres umożliwia ekstrakcję espresso i przygotowanie mleka w tym samym czasie, dzięki temu Twoje ulubione latte lub cappuccino powstanie w przeciągu paru minut. Doskonała filiżanka kawy wymaga prawidłowo przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, precyzyjnej temperatury i odpowiedniego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego ekspresu the Oracle jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1°C oraz oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe jej podawanie).  Dzięki temu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w optymalnej temperaturze, osiągając najlepszy smak, oraz spieniać mleko. Ponadto, głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która zapewnia, że w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Sage BES980 należy do liderów w swojej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia podczas ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie posiada także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo zwiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest profesjonalny ekspres kolbowy Sage BES980.   Funkcje dodatkowe: System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary. Wbudowany młynek stożkowy z regulowaną grubością mielenia. Programowanie temperatury i struktury mleka. Duża filiżanka kawy poprzez wciśnięcie jednego przycisku. Ustawiona wstępnie ilość kawy 22 gramów na najlepsze espresso. Wskaźnik ciśnienia wewnątrz uchwytu filtra. Funkcja automatycznego uruchamiania. Bezpiecznik termiczny przeciw przegrzaniu. Włoska pompa 15-barowa. Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary lub gorącej wody. Oddzielny przewód gorącej wody. Komercyjna obrotowa dysza parowa 360° z 3 otworami. Wyjmowane naczynie na wodę o pojemności 2,5 l z wbudowanym filtrem wodnm. Powierzchnia do podgrzewania filiżanek. System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym. Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me! Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86 – 96°C. Programowanie temperatury pary (mleka). Dokładna temperatura wody (PID). Optymalne ciśnienie wody (OPV). Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek. Funkcja ustawiania czasu i wydajności parzenia wstępnego. 3x wyświetlacz LCD – grubość mielenia ziaren kawy, ustawienia, informacja o przygotowaniu kawy i mleka. Funkcja automatycznego uruchamiania. Funkcja ustawiania zegara. Funkcja automatycznego wyłączania. Funkcja odkamieniania. Funkcja przywracania ustawień fabrycznych. Ręczne ustawianie pojemności kawy. Moc 2400 W. Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem. Wymiary (wys. x szer. x gł.): 45,5 × 37 × 41 cm. W zestawie znajdziesz również: 58 mm nierdzewna kolba. Pojemnik na kawę mieloną. Naczynie nierdzewne do spieniania mleka. Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek. Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek. Imbus. Przetyczka do czyszczenia. Tester twardości wody. Wymienny filtr wody.  
Hard Beans - Savage Coffees Geisha Tasting Set - Filter 4x60g (outlet)

Data palenia: 30.11.2021

Producent: Hard Beans

Zestaw degustacyjny kaw i cascary geishy z Savage Coffees, wypalonych w palarni Hard Beans.   Daje Ci on możliwość spróbowania aż czterech smaków z Panamy, z oferty Savage Coffees. Różne ziarna, różne obróbki, różne deskryptory - w jednej paczce dla Ciebie! To doskonały sposób na określenie swoich preferencji smakowych. Kawy są palone jasno, idealne do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Z kolei, aromatyczny napar z Cascary idealnie urozmaici doznania sensoryczne i odświeży kubki smakowe. Zestaw składa się z kaw i cascary: - Finca Deborah Geisha Nirvana 60 g; - Finca Deborah Geisha Echo 60 g; - Savage Coffees Geisha Anthem 60 g; - Finca Deborah CASCARA Afterglow 60 g. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody; - proporcja kawy do wody 1:15; - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 – 3:45 min; - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 – 4:30. Woda: 90 – 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm; - pH = 7.0; - twardość ogólna wody <4°dH; - temperatura parzenia 94 – 96°C; - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów.
Melitta Barista TS Smart Stal nierdzewna - Ekspres ciśnieniowy (outlet)

Producent: Melitta

Melitta Barista TS Smart to nowoczesny ekspres ciśnieniowy, który sprawdzi się do domu lub niewielkiego biura. Wśród jego największych zalet można wymienić możliwość przygotowania aż 21 specjałów kawowych - w tym kaw mlecznych, programowanie własnych przepisów, wygodny panel z kolorowym wyświetlaczem i możliwość obsługi przy użyciu aplikacji w smartfonie. W zestawie ze stalowym pojemnikiem na mleko. 21 przepisów kawowych Dzięki wygodnym przyciskom, możesz za pomocą jednego przycisku przygotować 4 klasyczne kawy: espresso, café crème, cappuccino i latte macchiato. Funkcja książki kucharskiej pozwala na stworzenie 17 przepisów kawowych, takich jak flat white, ristretto, americano lub espresso doppio. Podwójny pojemnik na ziarno Innowacyjny automatyczny wybór rodzaju ziaren, automatycznie wybiera właściwy rodzaj ziaren kawy dla ulubionej kawy. Tak jak sobie życzysz, możesz dobrać rodzaj ziaren kawy automatycznie lub indywidualnie, swój wybór możesz zapisać w menu. Aktywne monitorowanie ilości ziaren kawy pomaga zapobiegać uruchomieniu młynka na pustym zasobniku i informuje z odpowiednim wyprzedzeniem o napełnieniu ziarnami. Intensywny Aromat Dzięki funkcji IntenseAroma możesz odmienić tradycyjny proces parzenia kawy. Efektem jest wyjątkowo intensywna kawa bez zmiany ilości wody czy ilości ziaren. Tej funkcji możesz użyć do wszystkich rodzajów kaw. Funkcja Moja Kawa Nie chcesz za każdym razem ustawiać parametrów swojej kawy? Nie ma problemu! Dzięki funkcji "Moja Kawa" możesz indywidualnie zaprogramować swoje ulubione przepisy kawowe. Melitta® Barista TS Smart®  zapisuje ustawienia preferencji nawet dla 8 osób. Włoski sposób przygotowania kaw Włoski proces przygotowywania kaw zapewnia autentyczny smak, gwarantując, że składniki są dodawane we właściwej kolejności zgodnie z oryginalną włoską recepturą. W przypadku latte macchiato, espresso dodaje się po mleku i spienionym mleku, a w przypadku cappuccino jest odwrotnie. Aroma System Plus Perfekcyjnie przygotowana kawa dzięki wyjątkowemu systemowi: Parzona kawa jest zawsze świeżo namielona i użyta do przygotowania kawy. „Specjalne uszczelki na wieczku młynka dwukomorowego Aromasafe® gwarantują aromatyczną kawę przy każdej filiżance. Ciemno barwiony pojemnik na kawę pomaga zachować intensywność ziaren. Melitta® Connect Dzięki funkcji Melitta® Connect App ekspres może być zarządzany za pomocą smartfona. Całkowicie bezpiecznie i wygodnie. Na przykład, możesz personalizować kawy jak również zmieniać ustawienia całego ekspresu. Praktycznie samouczki pomagają w konserwacji i czyszczeniu ekspresu. Szczególną atrakcją jest możliwość zapisywania swoich przepisów kawowych w których możesz decydować o kolejności podawania składników. Cichy młynek Chcesz zrobić swoją kawę po cichu? To nie jest problem, młynek jest wyjątkowo szybki a przy tym bardzo cichy. Kolorowy Wyświetlacz TFT Wygoda pierwszej klasy: Kolorowy wyświetlacz TFT o wysokiej rozdzielczości sprawia, że jest łatwy w użyciu. Instrukcje krok po kroku prowadzą Cię przez menu. Jedno Kliknięcie Barista TS Smart jest łatwy w użyciu. Zaprogramowane rodzaje kawy espresso, café crème, cappuccino i latte macchiato można wybrać jednym dotknięciem. Możesz również wybrać ciepłe mleko, spienione mleko lub gorącą wodę w prosty i wygodny sposób za pomocą jednego kliknięcia. Dotknij i przesuń Innowacyjna funkcja dotykania i przesuwania umożliwia proste i wygodne ustawienie i korzystanie z urządzenia poprzez delikatne dotknięcie panelu czujnika. Funkcja dwóch kaw jednocześnie Z funkcją Dwóch Kaw Jednocześnie możesz przygotować dwie kawy z mlekiem lub bez mleka w jednym czasie. Wylewka kawy Oddzielne dysze do kawy, mleka i gorącej wody sprawiają, że łatwo jest zrobić ulubiony napój bez przesuwania filiżanki. Wylewka posiada również zintegrowane podświetlenie LED i ma regulację wysokości do 140 mm, dzięki czemu jest miejsce nawet na wysokie szklanki do latte macchiato. Technologia Filtra PRO AQUA Jeśli korzystasz z filtra do wody Melitta® Pro Aqua, Barista TS Smart® ekspres musi być tylko raz w roku odkamieniany. Filtrowana woda nie tylko poprawia jakość i smak kawy, ale także zapobiega osadzaniu się kamienia w układzie wodnym. (Jest to potwierdzone podczas zaparzania sześciu 120 ml filiżanek kawy dziennie i sześciokrotnej zmianie filtra zgodnie ze specyfikacją urządzenia). Wyjmowana jednostka zaparzania Jednostka zamarzania jest łatwa w czyszczeniu, jest ją bardzo łatwo wyjąc i wyczyścić, dzięki temu jeszcze łatwiej wyczyścisz całe urządzenie. Wbudowany system spieniania mleka Wyjmowany system spieniania mleka z zewnętrznym pojemnikiem na mleko nadającym się do mycia w zmywarce, który zmieści się w każdej lodówce. Łatwe czyszczenie parą Szybkie i higieniczne czyszczenie części mających kontakt z mlekiem przy użyciu gorącej wody i pary. Funkcja automatycznego czyszczenia i odkamieniania Komunikat na wyświetlaczu poinformuje Cię o konieczność czyszczenia lub odkamieniania. Czytelne instrukcje krok po kroku przeprowadzą Cię przez różne etapy czyszczenia. Funkcja oszczędzania energii Dzięki wyłącznikowi 0 watów możesz całkowicie wyłączyć Baristę TS Smart® w dowolnym momencie. Programowalny tryb oszczędzania energii i regulowany automatyczny wyłącznik zapewniają również ekonomiczne wykorzystanie.
Ekspres Domobar Junior 2B (outlet)

Producent: Domobar

Domobar Junior 2B czyli ekspres do zastosowań domowych wykonany w profesjonalnej technologii z innowacyjnym systemem dwubojlerowym. Najważniejsze cechy Domobar Junior 2B Profesjonalna grupa E61 Występuje w konstrukcji dwubojlerowej (osobne bojlery do wody i do pary) Wbudowany zbiornik wody Odprowadzanie wody do tacki Izolacja cieplna bojlerów dla maksymalnych oszczędności energii Dane techniczne: Szerokość 250 mm Głębokość 450 mm Wysokość 420 mm Moc 1200 W + 600 W Napięcie 230 V Bojler 0,7 l + 0,5 l Waga 18 kg
Motta Dzbanek Aurora 1 L (outlet)

Producent: Motta

Profesjonalny dzbanek do spieniania mleka wykonany przez Motta Metallurgica – jedną z najlepszych włoskich fabryk produkujących przedmioty ze stali nierdzewnej. Dzbanek wykonany ze stali nierdzewnej 18/10, wysokogatunkowej i wysokopolerownej.  
Eureka Mignon Brew Pro 55 White młynek automatyczny (outlet)

Producent: Eureka

Eureka Mignon to młynek automatyczny do użytku domowego. Brew Pro to najbardziej zaawansowana wersja przeznaczona do mielenia kawy pod przelewowe metody parzenia. Sprawdzi się u użytkowników ekspresów przelewowych, dripperów, Chemexow, AeroPressów i wszelkich akcesoriów do alternatywnych metod parzenia. Zadowoli najbardziej wymagających domowych baristów. Młynek  ma kompaktowe wymiary, jest prosty w obsłudze dzięki panelowi dotykowemu i jest wyposażony w żarna zapewniające równe mielenie.   Obsługa Młynek obsługuje się poprzez panel dotykowy. Możemy szybko dostosować dozę kawy, zaprogramować dwie dozy oraz mielić w trybie ciągłym.  Mielenie Młynek pozwala na mielenie kawy pod przelewowe metody parzenia - regulacja stopnia mielenia odbywa się za pomocą wygodnego bezstopniowego pokrętła z oznaczeniami numerycznymi. Przemiał jest równy i powtarzalny. Za mielenie jest odpowiedzialne płaskie żarno z utwardzanej stali, o średnicy 55mm. Wydajność to około 1,9 - 2,5g/s. Konstrukcja Mignon to także doskonałe, cieszące oko, industrialne wzornictwo. Młynek jest dostępny w wielu wersjach kolorystycznych. Obudowa jest solidna, dobrze spasowana, wykonana z metalu. Zbiornik na ziarno jest przezroczysty, wykonany z tworzywa sztucznego i mieści 300g kawy.  Dodatkowe cechy: - Silnik 260 Watt / 1350 RPM. - ACE - System ograniczający tworzenie się grudek i zapobiegający elektrostatyczności. - Silent Technology - Wyciszona praca silnika. - Wyprodukowano we Włoszech.
Bodum Biasca - Zaparzacz do herbaty na zimno 1.2l (outlet)

Producent: Bodum

Biasca to naczynie do przygotowywania herbaty na zimno od Bodum. Ten prosty zaparzacz jest doskonałym rozwiązaniem do przygotowania orzeźwiającego napoju na letnie dni! Przygotowanie herbaty przebiega przy użyciu zimnej wody. Wystarczy wsypać ulubioną herbatę, zalać ją zimną wodą i wstawić butelkę do lodówki. Taki sposób przygotowania zapewnia łagodny i bogaty smak, bez nuty goryczy. Filtr w górnej części butelki zatrzymuje liście w jej wnętrzu, dzięki czemu otrzymujemy klarowny napar. Jednorazowo możesz przygotować około 1,2 litra naparu. Świetnie sprawdza się także do przygotowywania smakowej wody, do której zamiast herbaty dodajemy ulubione owoce.
Nowość
Story Coffee - Poranny Klasyk Morning Brew Filter 1kg

Data palenia: 01.11.2022

Producent: Story Coffee Roasters

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kawa charakteryzuje się nutami czekolady, orzechów i czerwonych winogron. Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala Region: Acatenango Farma: Finca La Soledad Producent: Rodzina Perez Metoda obróbki: Washed Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1400 - 1700 m n.p.m.
Nowość
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 250g

Data palenia: 25.09.2022

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Nowość
Solberg & Hansen - Half & Half Espresso 1kg

Data palenia: 15.05.2022

Producent: Solberg & Hansen

Kawa z norweskiej palarni Solberg&Hansen, przeznaczona do espresso. Delikatne espresso o nutach czekolady, karmelu i dojrzałych owoców. Ta rewelacyjna kompozycja zawiera ziarna z Brazylii, Gwatemali, Etiopii i Papui Nowej Gwinei.
Nowość
SIMPLo - Bang Bang Espresso

Data palenia: 25.09.2022

Producent: SIMPLo

Mieszanka kaw ziarnistych pochodzących z Brazylii, Peru i Wietnamu, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.  W smaku pojawia się sporo słodyczy, szczególnie nuty przypominające kakao, orzechy włoskie, suszone śliwki i goździki. Kawa ma średnie body i posmakuje miłośnikom włoskiego espresso z nowoczesnym sznytem. Po dodaniu mleka, smak zbliża się do orzechów makadamia. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia, Peru, Wietnam Region: Minas Gerais, Cajamarca, Central Highlands Położenie upraw: 1300 - 1600 m n.p.m. Odmiana: Typica, Caturra, Robusta Metoda obróbki: Natural, Washed, Wet polished
Nowość
Gardelli Specialty Coffees - Cignobianco Espresso Blend 1kg

Data palenia: 29.09.2022

Producent: Gardelli Specialty Coffees

Cignobianco to interpretacja idealnego espresso według Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się idealnie w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.   Kawa jest kremowa, słodka, o długim finiszu i z przyjemną kwaskowatością. Można to osiągnąć dzięki ziarnom z arabiki z zakresu specialty. Świeże ziarna wypalane są oddzielnie i mieszane na koniec. Kawa świetnie sprawdzi się w ekspresie lub w kawiarce. Odnajdziesz w niej nuty mlecznej czekolady, migdałów, żółtych śliwek i karmelu. Mieszanka składa się z dwóch rodzajów ziaren arabiki: Kraj: Brazylia / Etiopia Region: Mantiqueira de Minas / Sidama Odmiana: Red Catuaì / Heirloom Metoda obróbki: Natural / Washed Wysokość: 1000 - 1900 m n.p.m.  
Nowość
Caffenation - Roast ED 250g

Data palenia: 21.07.2022

Producent: Caffenation

Blend kaw ziarnistych jakości speciality z belgijskiej palarni Caffenation, wypalany w średnim stopniu pod espresso. Mieszanka składa się z ziaren arabik jakości speciality: - Etiopia Sidamo GR2 - Brazylia Red Diamond Natural - Gwatemala Huehuetenango - Rwanda Nyakizu Ziarna z charakterem, o czystym i intensywnym smaku, polecane szczególnie dla miłośników czarnej kawy.
Nowość
HAYB - Się Przelewa Klasyk Filter Blend 250g

Data palenia: 14.09.2022

Producent: HAYB

Mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz minimum 85% ziaren z Brazylii i około 15% arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kraj: >85% Brazylia, ok. 15% mieszanka arabiki.
Nowość
Polecany
Gardelli Specialty Coffees - Cignobianco Espresso Blend 250g

Data palenia: 29.09.2022

Producent: Gardelli Specialty Coffees

Cignobianco to interpretacja idealnego espresso według Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się idealnie w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kawa jest kremowa, słodka, o długim finiszu i z przyjemną kwaskowatością. Można to osiągnąć dzięki ziarnom z arabiki z zakresu specialty. Świeże ziarna wypalane są oddzielnie i mieszane na koniec. Kawa świetnie sprawdzi się w ekspresie lub w kawiarce. Odnajdziesz w niej nuty mlecznej czekolady, migdałów, żółtych śliwek i karmelu. Mieszanka składa się z dwóch rodzajów ziaren arabiki: Kraj: Brazylia / Etiopia Region: Mantiqueira de Minas / Sidama Odmiana: Red Catuaì / Heirloom Metoda obróbki: Natural / Washed Wysokość: 1000 - 1900 m n.p.m.  
Nowość
Solberg & Hansen - Half & Half Espresso 250g

Data palenia: 11.05.2022

Producent: Solberg & Hansen

Kawa z norweskiej palarni Solberg&Hansen, przeznaczona do espresso. Delikatne espresso o nutach czekolady, karmelu i dojrzałych owoców. Ta rewelacyjna kompozycja zawiera ziarna z Brazylii, Gwatemali, Etiopii oraz Papui Nowej Gwinei.
Nowość
Bagdrip - Brazylia Box - 8 saszetek

Data palenia: 31.08.2022

Producent: Bagdrip

Opakowanie 8 saszetek (8 x 11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Brazylii, a dokładnie z Vale da Grama, wulkanicznej doliny pomiędzy stanami São Paulo i Minas Gerais. To właśnie tam znajduje się plantacja Fazenda Rainha, gdzie uprawiana jest kawa odmiany Yellow Bourbon. Idealna, jeśli masz ochotę na coś słodkiego. W kubku możesz poczuć aromat czekolady mlecznej, orzeszków ziemnych i marcepanu. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Nowość
Story Coffee - Poranny Klasyk Morning Brew Filter 1kg

Data palenia: 01.11.2022

Producent: Story Coffee Roasters

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kawa charakteryzuje się nutami czekolady, orzechów i czerwonych winogron. Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala Region: Acatenango Farma: Finca La Soledad Producent: Rodzina Perez Metoda obróbki: Washed Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1400 - 1700 m n.p.m.
Nowość
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 250g

Data palenia: 25.09.2022

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Nowość
Solberg & Hansen - Half & Half Espresso 1kg

Data palenia: 15.05.2022

Producent: Solberg & Hansen

Kawa z norweskiej palarni Solberg&Hansen, przeznaczona do espresso. Delikatne espresso o nutach czekolady, karmelu i dojrzałych owoców. Ta rewelacyjna kompozycja zawiera ziarna z Brazylii, Gwatemali, Etiopii i Papui Nowej Gwinei.
Nowość
SIMPLo - Bang Bang Espresso

Data palenia: 25.09.2022

Producent: SIMPLo

Mieszanka kaw ziarnistych pochodzących z Brazylii, Peru i Wietnamu, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.  W smaku pojawia się sporo słodyczy, szczególnie nuty przypominające kakao, orzechy włoskie, suszone śliwki i goździki. Kawa ma średnie body i posmakuje miłośnikom włoskiego espresso z nowoczesnym sznytem. Po dodaniu mleka, smak zbliża się do orzechów makadamia. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia, Peru, Wietnam Region: Minas Gerais, Cajamarca, Central Highlands Położenie upraw: 1300 - 1600 m n.p.m. Odmiana: Typica, Caturra, Robusta Metoda obróbki: Natural, Washed, Wet polished
Nowość