-
- 3fe (21)
- Able Brewing (7)
- Acaia (23)
- AeroPress (19)
- Alpro (16)
- Althaus (33)
- AOOMI (97)
- Arcaffe (22)
- Asobu (30)
- Audun Coffee (26)
- Bagdrip (11)
- Baratza (44)
- Barista & Co (37)
- Barista Space (59)
- Bean Bros (4)
- Bialetti (180)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Blend Tea (59)
- Bonanza Coffee (12)
- Bracia Ziółkowscy (25)
- Brewista (8)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (55)
- Bunn (35)
- BWT (15)
- By.herbs (12)
- Caffenation (19)
- Cafflano (3)
- Casino Mocca (16)
- Chemex (30)
- Clever (15)
- COFFEE PLANT (62)
- Coffeedesk (64)
- Coffeelab (33)
- Comandante (76)
- Contigo (24)
- Craft Coffee Roasters (17)
- Dafi (45)
- Diemme Caffe (16)
- Dobra Palarnia Kawy (12)
- DomoBar (1)
- Doubleshot (9)
- Dr. Coffee (8)
- Drink Me Chai (7)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (9)
- Dworzysk (12)
- Ecostrawz (1)
- Espresso Gear (25)
- Etno Cafe (32)
- Eureka (83)
- Father's Coffee (12)
- Fellow (156)
- Fentimans (16)
- Figa Coffee (17)
- Five Elephant (11)
- Gaggia (13)
- Gardelli Specialty Coffees (25)
- GAT (1)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (11)
- Graef (30)
- Hard Beans (73)
- Hario (273)
- HAYB (76)
- Heresy (28)
- Hi! Coffeedesk (19)
- Illy (13)
- IMS (22)
- Izzo (7)
- Java Coffee (8)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (16)
- Jura (48)
- Kafar (12)
- Kalve (12)
- KawePale (9)
- KeepCup (197)
- Kimbo (23)
- KINTO (42)
- Knock (1)
- Kofi Brand (6)
- Kruve (39)
- Kusmi Tea (50)
- KYOTO Coffee Roasters (28)
- La Cabra (17)
- La Marzocco (20)
- LaCava (130)
- Lavazza (33)
- Lazy Legs (4)
- Le Piantagioni del Caffe (40)
- Lelit (34)
- Long Man Tea (36)
- Loveramics (340)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (17)
- Lykke (24)
- Mahlkonig (5)
- MAMAM (15)
- Melitta (60)
- MiiR (60)
- Moccamaster (73)
- Monbana (41)
- Morning (2)
- Motta (114)
- Mount Caramel (38)
- Mount Everest Tea (19)
- Napar (10)
- Natumi (17)
- New York (9)
- Nivona (19)
- Nomad Coffee (9)
- Oatly (11)
- Or Tea? (45)
- Paper & Tea (86)
- Passalacqua (13)
- Pellini (14)
- Planetary Design (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (39)
- Puqpress (11)
- Rancilio (2)
- Rebel Kitchen (1)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (42)
- Rocket Bean (34)
- Saeco (3)
- Sage (37)
- Sencotel (2)
- SIMPLo (4)
- Sloane (14)
- Smeg (9)
- Solberg & Hansen (64)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (42)
- T-TE (17)
- Tastea Heaven (3)
- Teabag (3)
- teapigs (92)
- Teasome (23)
- Teministeriet (84)
- The Barn (13)
- The Coffee Collective (4)
- The Rinser (7)
- Tim Wendelboe (2)
- Timemore (39)
- Toddy (18)
- Urnex (28)
- Vintage Teas (59)
- VST inc. (10)
- WildPower (17)
- Wilfa (17)
- Willie's Cacao (35)
- Wunda (1)
- YOGI TEA (31)
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
-
Akcesoria
-
Pozostałe
-
Wyniki wyszukiwania frazy ' zio��a'
Filtry
–
1 - 36 produktów z 50 dostępnych
Sortuj według:
Polecany
Hario ceramiczny Drip V60-02 Czerwony
Producent: Hario
Rozmiar: V60-02
Kolor: czerwony
Materiał: ceramika
Chcielibyście zacząć przygodę z alternatywnymi metodami parzenia kawy, ale nie wiecie co wybrać? Dripper Hario V-60 to coś właśnie dla Was! Ten japoński gadżet pozwala wydobyć z kawy to, co najlepsze w prosty, a przy tym efektowny sposób. Metoda przelewowa zapewnia ogrom zabawy i możliwość eksperymentowania z kawą. Zaskoczcie znajomych bogatym smakiem i aromatem kawy, oraz techniką jej przygotowania!
Hario V60-02 pozwala na jednorazowe zaparzenie 300 – 500 ml kawy, co daje nam nawet kilka porcji kawy. Wersja ceramiczna to stylowa konstrukcja dostępna w kilku kolorach, która z pewnością będzie ozdobą każdej kuchni. Ponadto charakteryzuje się ona bardzo dobrym poziomem utrzymywania ciepła. Stożkowa forma oraz specjalne żłobienia po wewnętrznej stronie drippera zapewniają doskonały przepływ wody.
Do przygotowania wyśmienitej kawy potrzebujemy świeżo mielonej kawy wysokiej jakości, filtra, ulubionego kubka lub serwera, oraz wagi. Filtr umieszcza się w dripperze, który stawiamy na naczyniu, z którego będziemy serwować kawę. Przygotowanie naparu zajmuje jedynie 3 - 4 minuty. Dokładne instrukcje oraz porady dotyczące parzenia kawy za pomocą drippera znajdziecie na naszym blogu: DRIP.
Do plusów tej metody należy także niezwykle łatwa konserwacja. Po użyciu wystarczy usunąć filtr oraz umyć dripper pod bieżącą wodą lub w zmywarce.
Hario w tłumaczeniu oznacza „Król Szkła,” co doskonale odzwierciedla dobytek firmy. Marka została założona w 1921 roku i od tego czasu tworzy najwyższej jakości produkty ze szkła, ceramiki i metalu. Proces produkcji odbywa się w Japonii, przy zachowaniu dbałości o środowisko.
Hario zestaw V60 Dripper & Pot White - drip + serwer + filtry
Producent: Hario
Świetny zestaw startowy do zaparzania kawy Hario składający się z ceramicznego dripa V60-02, szklanego dzbanka o pojemności 600ml, 100 brązowych filtrów i miarki do ziaren kawy.
Taki zestaw idealnie sprawdzi się jako prezent dla osoby interesującej się kawą, jak i dla każdego chcącego rozpocząć swoją przygodę z alternatywnymi metodami zaparzania.
Drippery są produkowane ręcznie w Japonii.
Najniższa cena: 130,90 zł
Hario szklany Drip V60-01 - Biały
Producent: Hario
Rozmiar: V60-01
Kolor: Przezroczysty, biały
Materiał: szkło, tworzywo sztuczne
Chcielibyście zacząć przygodę z alternatywnymi metodami parzenia kawy, ale nie wiecie co wybrać? Dripper Hario V-60 to coś właśnie dla Was! Ten japoński gadżet pozwala wydobyć z kawy to, co najlepsze w prosty, a przy tym efektowny sposób. Metoda przelewowa zapewnia ogrom zabawy i możliwość eksperymentowania z kawą. Zaskoczcie znajomych bogatym smakiem i aromatem kawy, oraz techniką jej przygotowania!
Hario V60-01 pozwala na jednorazowe zaparzenie 200 – 360 ml kawy, co daje spory kubek lub dwie mniejsze porcje. Wersja szklana to niezwykle stylowa konstrukcja dostępna z podstawką i uchwytem z tworzywa sztucznego w różnych kolorach, która z pewnością będzie ozdobą każdej kuchni. Ponadto charakteryzuje się ona bardzo dobrym poziomem utrzymywania ciepła. Stożkowa forma oraz specjalne żłobienia po wewnętrznej stronie drippera zapewniają doskonały przepływ wody.
Do przygotowania wyśmienitej kawy potrzebujemy świeżo mielonej kawy wysokiej jakości, filtra, ulubionego kubka lub serwera, oraz wagi. Filtr umieszcza się w dripperze, który stawiamy na naczyniu, z którego będziemy serwować kawę. Przygotowanie naparu zajmuje jedynie 3 - 4 minuty. Dokładne instrukcje oraz porady dotyczące parzenia kawy za pomocą drippera znajdziecie na naszym blogu: DRIP.
Do plusów tej metody należy także niezwykle łatwa konserwacja. Po użyciu wystarczy usunąć filtr oraz umyć dripper pod bieżącą wodą lub w zmywarce.
Hario w tłumaczeniu oznacza „Król Szkła,” co doskonale odzwierciedla dobytek firmy. Marka została założona w 1921 roku i od tego czasu tworzy najwyższej jakości produkty ze szkła, ceramiki i metalu. Proces produkcji odbywa się w Japonii, przy zachowaniu dbałości o środowisko.
Bestseller
Johan & Nyström - Brazil Fortaleza Filter 250g
Producent: Johan & Nyström
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez szwedzką palarnie Johan & Nystrom. Palona jasno, sprawdzi się przede wszystkim w przelewowych metodach parzenia. Fortaleza jest doskonale zbalansowana, o naturalnych nutach czekolady, orzechów laskowych i wiśni - propozycja skierowana do tych, którzy w kawie poszukują naturalnej słodyczy.
Ziarna pochodzą z brazylijskiej farmy Fazenda Ambiental Fortaleza, która od ponad stu lat jest własnością rodziny Croce.
Kawa jest wynikiem lokalnej współpracy Marcusa Croce z sąsiednimi farmami. Dzięki temu produkcja przebiega w przyjacielskiej atmosferze, zachowując etyczny wymiar pracy przy najwyższej dbałości o jakość. Farma rozciąga się na wysokości pomiędzy 900 a 1400 metrami i uprawia się tam arabikę typu Bourbon, Mundo Novo oraz Catuai.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Mococa
Producent: Croce Family
Odmiana: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Obróbka: Natural
Bestseller
Hario filtry papierowe V60-02
Producent: Hario
100 sztuk filtrów Hario, przeznaczonych dla stożkowatych dripperów do kawy.
Drip Hario zaparza wspaniałą kawę, ale tylko gdy używasz odpowiedniego filtra.
Jest to najbardziej standardowa wersja filtrów, charakteryzująca się bardzo dobrym przepływem wody.
Rozmiar: do Hario V60-02
Symbol: VCF-02-100W
Wyprodukowano w Japonii.
Najniższa cena: 19,90 zł
Hario Range Server V60-01 - 360ml
Producent: Hario
Hario V60 Range Server to świetnie zaprojektowany dzbanek do ręcznego parzenia kawy w domach i w kawiarniach. Wykonany w całości z wytrzymałego, japońskiego, odpornego na wysokie temperatury szkła.
Dzbanek dodatkowo został wyposażony w szklaną przykrywkę powleczoną silikonem, która sprawia, że przygotowany napar długo utrzymuje ciepło. Jest całkowicie kompatybilny ze wszystkimi produktami z serii Hario V60, polecany szczególnie z dripperem Hario V60-01.
Można myć w zmywarce. Dzbanek nadaje się również do użycia w kuchenkach mikrofalowych.
Pojemność: 360 ml
Dostępny także w wersjach 600 ml i 800 ml.
Najniższa cena: 96,90 zł
Hario Coffee Server V60-02 - 700ml
Producent: Hario
Hario Coffee Server to dzbanek, wykonany z odpornego na wysokie temperatury, przezroczystego szkła. Zapewnia to komfort i lepszą widoczność ilości zaparzonej kawy.
Jest całkowicie kompatybilny ze wszystkimi produktami z serii Hario V60. Rączka z tworzywa sztucznego ułatwia podawanie zaparzonej kawy, natomiast przykrywka zapewnia lepsze utrzymywanie ciepła. Dzbanek posiada również skalę, dzięki której precyzyjnie zaparzysz potrzebną ilość kawy.
Dzbanek może być myty w zmywarce i używany w kuchence mikrofalowej.
Pojemność: 700 ml
Dostępny także w wersji 450 ml.
Najniższa cena: 39,90 zł
Polecany
Bestseller
Johan & Nyström - Etiopia Welena Filter 250g
Data palenia: 22.05.2023
Producent: Johan & Nyström
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w szwedzkiej palarni Johan & Nyström. Palona w jasnym stopniu, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa i innych alternatywnych metod parzenia.
Welena to etiopska kawa, w której odnajdziesz esencję smaków i aromatów charakterystycznych dla regionu, z którego pochodzi. Złożona, o czystych nutach przypominających czerwoną porzeczkę i czarną herbatę wraz z kwiatowym aromatem.
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Oromia, Guji, Shakiso
Farmer: Tesfaye Bekele
Farmy: Suke Quto oraz Welena
Wysokość uprawy: 1800 - 1930 m n.p.m.
Odmiana: Welicho, Kurume
Obróbka: Myta
Kawa jest obrabiana przy użyciu metody mycia. Owoce są maszynowo pozbawiane miąższu i fermentują w wodzie przez 35 – 48 godzin, w zależności od panującej temperatury. Następnie są płukane i pozostawiane w wodzie, co w znacznym stopniu wypłukuje cukier oraz uwypukla przyjemną, owocową kwasowość.
Plantacje Welena oraz Suke Quto mieszczą się w regionie Oromia, na obszarze zwanym Shakiso. Kawy z tej okolicy są zdecydowanie bardziej owocowe niż te z sąsiednich Yirgacheffe i Sidamo. Jest to spowodowane uprawą na żyznych, wulkanicznych glebach oraz metodą obróbki uwzględniającą długą fermentację. Farma rozciąga się na blisko 90 hektarach pełnych gór i dolin. Co ważne, hodowla jest w pełni organiczna – nie ma mowy o użyciu pestycydów, gleby są dodatkowo użyźniane odpadami pochodzącymi z krzewów kawowca, a uprawę kawy łączy się z hodowlą innych owoców.
Założycielem plantacji i stacji obróbki jest Tesfaye Bekele, specjalista w dziedzinie agronomii, ekonomii i oczywiście kawy. Jego kawowa przygoda rozpoczęła się w 2001 roku – od tego czasu farma stale się rozwija, a w efekcie zwiększa się produkcja i jakość ziarna. Bezpośrednia współpraca z palarnią Johan & Nyström trwa od 2012 roku, z rewelacyjnymi skutkami – po każdym zbiorze skupowane jest 300 worków ziarna, a rolnicy są premiowani za jakość produktu i otrzymują wynagrodzenie o 30% wyższe od stawki Fair Trade.
Nasze przepisy:
Dripper V60
Doza: 6,5 g kawy / 100 ml wody
Całkowity czas: ok. 3:30 min
Temperatura wody: 89 stopni Celsjusza
Mielenie: Średnie
Przykładowy przepis na 300 ml kawy:
1. Po namoczeniu filtra i rozgrzaniu wszystkich naczyń, wsyp zmieloną wcześniej kawę (19,5g) do filtra.
2. Zalej kawę 60 gramami wody i odczekaj 30 sekund. Delikatnie zamieszaj dripperem.
3. Dolej wodę do poziomu 130 g.
4. Kiedy stoper wskaże czas 1:10 min, dolej kolejną porcję wody do poziomu 220 g.
5. Ostatnią porcję wody (do poziomu 300 g) dolej w momencie 2:10 min.
6. Proces powinien zakończyć się ok. 3:30 min. Gotowe!
Aeropress (Metoda odwrócona - invert):
Doza: 19 g
Czas: 2:45 min.
Temperatura: 89 stopni Celsjusza
Mielenie: grube (jak do Chemexa)
Parzenie:
1. Po rozgrzaniu Aeropressa, przelaniu filtra i potrzebnych naczyń, ustaw Aeropress odpowiednio do odwróconej metody (tłokiem do dołu). Wsyp do zaparzacza 19 g zmielonej kawy.
2. Zalej kawę 50 g gorącej wody i odczekaj 30 sekund.
3. Dolej wodę do poziomu 240 g i zamieszaj 5 razy.
4. Kiedy czas wskaże 1:45 min, załóż sitko z filtrem, obróć Aeropress i powoli przeciśnij (przez ok. 60 sekund) kawę do naczynia. Jeśli po obróceniu zaparzacza kawa jest przylepiona do tłoka, lekko zamieszaj Aeropressem.
5. Gotowe!
Hario szklany Drip V60-02 - Olive Wood
Producent: Hario
Rozmiar: V60-02
Kolor: przezroczysty; brąz
Materiał: szkło, drewno
Chcielibyście zacząć przygodę z alternatywnymi metodami parzenia kawy, ale nie wiecie co wybrać? Dripper Hario V-60 to coś właśnie dla Was! Ten japoński gadżet pozwala wydobyć z kawy to, co najlepsze w prosty, a przy tym efektowny sposób. Metoda przelewowa zapewnia ogrom zabawy i możliwość eksperymentowania z kawą. Zaskoczcie znajomych bogatym smakiem i aromatem kawy, oraz techniką jej przygotowania!
Hario V60-02 pozwala na jednorazowe zaparzenie 300 – 500 ml kawy, co daje nam nawet kilka porcji. Wersja szklana Olive Wood to wersja z podstawką z drewna oliwnego. Solidna podstawa ma grubość 1 cm i jej otwór obłożony jest silikonową uszczelką. Ponadto dripper charakteryzuje się bardzo dobrym poziomem utrzymywania ciepła. Stożkowa forma oraz specjalne żłobienia po wewnętrznej stronie zapewniają doskonały przepływ wody.
Do przygotowania wyśmienitej kawy potrzebujemy świeżo mielonej kawy wysokiej jakości, filtra, ulubionego kubka lub serwera, oraz wagi. Filtr umieszcza się w dripperze, który stawiamy na naczyniu, z którego będziemy serwować kawę. Przygotowanie naparu zajmuje jedynie 3 - 4 minuty. Dokładne instrukcje oraz porady dotyczące parzenia kawy za pomocą drippera znajdziecie na naszym blogu: DRIP.
Do plusów tej metody należy także niezwykle łatwa konserwacja. Po użyciu wystarczy usunąć filtr oraz umyć dripper pod bieżącą wodą lub w zmywarce. Jedynie drewniana podstawa nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Hario w tłumaczeniu oznacza „Król Szkła,” co doskonale odzwierciedla dobytek firmy. Marka została założona w 1921 roku i od tego czasu tworzy najwyższej jakości produkty ze szkła, ceramiki i metalu. Proces produkcji odbywa się w Japonii, przy zachowaniu dbałości o środowisko.
Najniższa cena: 129,90 zł