Przejdź do strony głównej
Twoja lista życzeń
Rozwiń
Brak produktów.
Porozmawiaj z nami
Jesteśmy do dyspozycji od poniedziałku do piątku od 8 do 16.
Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!+48 730 88 25 25Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!
+48 730 88 25 25
Wolisz pisać? Czekamy na maila!sklep@coffeedesk.plWolisz pisać? Czekamy na maila!
[email protected]
Odwiedź nasze kawiarnie:Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24Warszawa, ul. Wilcza 42Odwiedź nasze kawiarnie:
Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24
Warszawa, ul. Wilcza 42
Nowości
Nasze marki
Kawa
Herbata
Ekspresy
Młynki
Zaparzacze
Akcesoria
Dodatki
Promocje
Nowości
Najświeższe kawy Ziarna z polskich palarni Kawowe smaczki Kawowi ulubieńcy Nowa palarnia MAMAM
Najświeższe kawy
Najświeższe kawy
Ziarna z polskich palarni
Ziarna z polskich palarni
Kawowe smaczki
Kawowe smaczki
Kawowi ulubieńcy 2022
Kawowi ulubieńcy 2022
Palarnia MAMAM
Palarnia MAMAM
3fe Able Brewing Acaia AeroPress Alpro Althaus AOOMI Arcaffe Asobu Audun Coffee Bagdrip Baratza Barista & Co Barista Space Bean Bros
Bialetti Blend Tea Bonanza Coffee Brewista Brita Brown House & Tea Bunn BWT By.herbs Caffenation Cafflano Casino Mocca Chemex Cilia Clever
COFFEE PLANT Coffeedesk Coffeelab Colonna Coffee Comandante Contigo Craft Coffee Roasters Dafi Diemme Caffe Dobra Palarnia Kawy DomoBar Doubleshot Dr. Coffee Drink Me Chai Dutch Barista
Dworzysk Ecostrawz Espazzola Espresso Gear Etno Cafe Eureka Father's Coffee Fellow Fentimans Figa Coffee Five Elephant Full Circle Gaggia Gardelli Specialty Coffees GAT GBG
Glowbeans Good Coffee Graef Hard Beans Hario HAYB Heresy Hi! Coffeedesk Illy IMS Izzo Java Coffee Jean Lenoir Johan & Nystrom Jura Just T Kafar
Kalve KawePale KeepCup Kimbo Kofi Brand Krups Kruve Kusmi Tea KYOTO Coffee Roasters La Cabra La Marzocco LaCava Lavazza Le Piantagioni del Caffe Lelit Long Man Tea
Loveramics Lucaffe Lune Tea Lykke Mahlkonig MAMAM Melitta MiiR Moccamaster Monbana Monin Morning Motta Mount Caramel Mount Everest Tea Natumi New York Nivona
Nomad Coffee Oatly Or Tea? Paper & Tea Passalacqua Pellini Pizca del Mundo Planetary Design Porlex Promac Pukka Puqpress Rancilio Rebel Kitchen
Rekrow Rhinowares Rocket Bean RS5 Rude Health Saeco Sage Savage Coffees Sencotel SIMPLo Sloane Smeg Solberg & Hansen Sproud Story Coffee Roasters
T-TE Tastea Heaven Teabag teapigs Teasome Teministeriet The Barn The Coffee Collective The Rinser Tim Wendelboe Timemore Toddy Tregothnan Urnex Vintage Teas VST inc.
WildPower Wilfa Wunda YOGI TEA
Odkryj
Kawa Miesiąca Świeżo palona Co-Changers Outlet
Rodzaj
Ziarnista Mielona Kapsułki Speciality Single origin Fairtrade Bezkofeinowa
Metoda parzenia
Espresso Przelewowe metody parzenia
Pochodzenie
Afryka Ameryka Południowa Ameryka Środkowa Azja
Palarnia
Włochy Szwecja Niemcy Polska
Marka
Johan & Nystrom Audun Coffee HAYB Arcaffe Heresy Coffeelab Hard Beans Illy Lavazza Le Piantagioni del Caffe
Kawa miesiąca
Kawa miesiąca
Kawy specialty
Kawy specialty
Kawa pod espresso
Kawa pod espresso
Co-Changers vol. 2
Co-Changers vol. 2
Odkryj
Zestawy herbat Herbata Miesiąca Outlet
Rodzaj
W saszetkach Sypana
Typ
Biała Chai tea Czarna Earl Grey English Breakfast Jaśminowa Matcha Miętowa Oolong Owocowa Rooibos Yerba Mate Zielona
Herbata miesiąca
Herbata miesiąca
Akcesoria herbaciane
Akcesoria herbaciane
Teapigs
Teapigs
Paper and Tea
Paper and Tea
Teministeriet
Teministeriet
Rodzaj
Automatyczne Ciśnieniowe Kolbowe Przelewowe Kapsułkowe
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka
Moccamaster Gaggia Melitta Jura La Marzocco Outlet
Moccamaster
Moccamaster
Gaggia
Gaggia
Melitta
Melitta
Jura
Jura
La Marzocco
La Marzocco
Rodzaj
Młynki ręczne Młynki automatyczne
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka
Comandante Eureka Baratza Hario Wilfa Outlet
Młynki ręczne
Młynki ręczne
Comandante
Comandante
Fellow ODE
Fellow ODE
Eureka
Eureka
Baratza
Baratza
Zaparzacze
Drippery Chemex Kawiarki French Pressy AeroPress Zaparzacze do herbaty Cold Brew Inne Outlet
Drippery
Drippery
Chemex
Chemex
Kawiarki
Kawiarki
French Pressy
French Pressy
Aeropress
Aeropress
Akcesoria
Czajniki Wagi do kawy Dzbanki do mleka Spieniacze do mleka Tampery Filtry do kawy Higiena i konserwacja Filtracja wody
Naczynia Kubki Filiżanki Talerze Serwery Szklanki Kubki termiczne Butelki termiczne Kubki na wynos
Pozostałe
Koszulki Książki Gadżety Outlet
Czajniki
Czajniki
Wagi
Wagi
Kubki na wynos
Kubki na wynos
Filiżanki
Filiżanki
Książki
Książki
Dodatki
Naczynia Karty podarunkowe Napoje roślinne Napoje orzeźwiające Warsztaty kawowe
Naczynia
Naczynia
Karty podarunkowe
Karty podarunkowe
Napoje roślinne
Napoje roślinne
Napoje orzeźwiające
Napoje orzeźwiające
Warsztaty kawowe
Warsztaty kawowe
Coffeedesk

Zaloguj się na Coffeedesk

lub
Nie pamiętasz hasła?

Dołącz już teraz do klubu Coffeedesk

Unikalne produkty, promocje, program partnerski, obszerna baza wiedzy czekają na Ciebie!

Ochrona danych

Jeszcze chwila

I będziesz mógł cieszyć się zakupami w Coffeedesk!

Imie jest za długie może mieć maksymalnie 30 znaków
Minimalna liczba znaków w haśle to 8.
Newsletter
Format: XXXXXXXXX

Pola oznaczone gwiazdką (*) są polami obowiązkowymi.

Menu
  • Nowości
  • Nasze marki
  • Kawa
  • Herbata
  • Ekspresy
  • Młynki
  • Zaparzacze
  • Akcesoria
  • Dodatki
  • Promocje
  1. Coffeedesk
  2. Wyszukiwanie
Produkty online

  • Nowości
    • Nowości
      • Najświeższe kawy
      • Ziarna z polskich palarni
      • Kawowe smaczki
      • Kawowi ulubieńcy (17)
      • Nowa palarnia MAMAM
  • Nasze marki
    • 3fe (10)
    • Able Brewing (6)
    • Acaia (20)
    • AeroPress (11)
    • Alpro (15)
    • Althaus (34)
    • AOOMI (97)
    • Arcaffe (18)
    • Asobu (38)
    • Audun Coffee (26)
    • Bagdrip (11)
    • Baratza (40)
    • Barista & Co (37)
    • Barista Space (56)
    • Bean Bros (4)
    • Bialetti (161)
    • Blend Tea (59)
    • Bonanza Coffee (8)
    • Brewista (8)
    • Brita (2)
    • Brown House & Tea (38)
    • Bunn (36)
    • BWT (15)
    • By.herbs (7)
    • Caffenation (14)
    • Cafflano (6)
    • Casino Mocca (7)
    • Chemex (29)
    • Cilia (7)
    • Clever (1)
    • COFFEE PLANT (53)
    • Coffeedesk (67)
    • Coffeelab (21)
    • Colonna Coffee (6)
    • Comandante (61)
    • Contigo (25)
    • Craft Coffee Roasters (10)
    • Dafi (45)
    • Diemme Caffe (16)
    • Dobra Palarnia Kawy (9)
    • DomoBar
    • Doubleshot (9)
    • Dr. Coffee (6)
    • Drink Me Chai (6)
    • Dutch Barista (10)
    • Dworzysk (6)
    • Ecostrawz (1)
    • Espazzola (3)
    • Espresso Gear (23)
    • Etno Cafe (24)
    • Eureka (60)
    • Father's Coffee (11)
    • Fellow (115)
    • Fentimans (15)
    • Figa Coffee (10)
    • Five Elephant (8)
    • Full Circle (3)
    • Gaggia (13)
    • Gardelli Specialty Coffees (12)
    • GAT (1)
    • GBG (3)
    • Glowbeans (4)
    • Good Coffee (8)
    • Graef (16)
    • Hard Beans (47)
    • Hario (235)
    • HAYB (69)
    • Heresy (22)
    • Hi! Coffeedesk (18)
    • Illy (12)
    • IMS (22)
    • Izzo (7)
    • Java Coffee (8)
    • Jean Lenoir (2)
    • Johan & Nystrom (19)
    • Jura (49)
    • Just T (6)
    • Kafar (9)
    • Kalve (8)
    • KawePale (5)
    • KeepCup (174)
    • Kimbo (23)
    • Kofi Brand (6)
    • Krups
    • Kruve (39)
    • Kusmi Tea (48)
    • KYOTO Coffee Roasters (17)
    • La Cabra (8)
    • La Marzocco (13)
    • LaCava (75)
    • Lavazza (40)
    • Le Piantagioni del Caffe (36)
    • Lelit (19)
    • Long Man Tea (30)
    • Loveramics (296)
    • Lucaffe (10)
    • Lune Tea (10)
    • Lykke (20)
    • Mahlkonig (5)
    • MAMAM (8)
    • Melitta (55)
    • MiiR (51)
    • Moccamaster (57)
    • Monbana (39)
    • Monin (29)
    • Morning (2)
    • Motta (106)
    • Mount Caramel (38)
    • Mount Everest Tea (19)
    • Natumi (15)
    • New York (10)
    • Nivona (15)
    • Nomad Coffee (6)
    • Oatly (7)
    • Or Tea? (37)
    • Paper & Tea (91)
    • Passalacqua (13)
    • Pellini (13)
    • Pizca del Mundo (26)
    • Planetary Design (5)
    • Porlex (2)
    • Promac (6)
    • Pukka (39)
    • Puqpress (8)
    • Rancilio (2)
    • Rebel Kitchen (1)
    • Rekrow (1)
    • Rhinowares (40)
    • Rocket Bean (20)
    • RS5 (2)
    • Rude Health (6)
    • Saeco (3)
    • Sage (28)
    • Savage Coffees (17)
    • Sencotel (2)
    • SIMPLo (4)
    • Sloane (10)
    • Smeg (8)
    • Solberg & Hansen (56)
    • Sproud (4)
    • Story Coffee Roasters (30)
    • T-TE (17)
    • Tastea Heaven (3)
    • Teabag (3)
    • teapigs (95)
    • Teasome (22)
    • Teministeriet (85)
    • The Barn (4)
    • The Coffee Collective (3)
    • The Rinser (6)
    • Tim Wendelboe (2)
    • Timemore (36)
    • Toddy (17)
    • Tregothnan (2)
    • Urnex (28)
    • Vintage Teas (59)
    • VST inc. (10)
    • WildPower (17)
    • Wilfa (23)
    • Wunda (1)
    • YOGI TEA (28)
  • Kawa
    • Odkryj
      • Kawa Miesiąca (3)
      • Świeżo palona (257)
      • Co-Changers
      • Outlet (22)
    • Rodzaj
      • Ziarnista (802)
      • Mielona (72)
      • Kapsułki (45)
      • Speciality (701)
      • Single origin (547)
      • Fairtrade (8)
      • Bezkofeinowa (30)
    • Metoda parzenia
      • Espresso (525)
      • Przelewowe metody parzenia (419)
    • Pochodzenie
      • Afryka (172)
      • Ameryka Południowa (213)
      • Ameryka Środkowa (169)
      • Azja (22)
    • Palarnia
      • Włochy (225)
      • Szwecja (36)
      • Niemcy (21)
      • Polska (465)
    • Marka
      • Johan & Nystrom (3)
      • Audun Coffee (1)
      • HAYB (14)
      • Arcaffe
      • Heresy
      • Coffeelab (5)
      • Hard Beans (10)
      • Illy (1)
      • Lavazza (25)
      • Le Piantagioni del Caffe (18)
  • Herbata
    • Odkryj
      • Zestawy herbat (13)
      • Herbata Miesiąca (2)
      • Outlet (9)
    • Rodzaj
      • W saszetkach (332)
      • Sypana (412)
    • Typ
      • Biała (40)
      • Chai tea (22)
      • Czarna (185)
      • Earl Grey (42)
      • English Breakfast (17)
      • Jaśminowa (21)
      • Matcha (21)
      • Miętowa (22)
      • Oolong (20)
      • Owocowa (63)
      • Rooibos (61)
      • Yerba Mate (43)
      • Zielona (180)
  • Ekspresy
    • Rodzaj
      • Automatyczne (77)
      • Ciśnieniowe (131)
      • Kolbowe (55)
      • Przelewowe (60)
      • Kapsułkowe (4)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (157)
      • Do biura (99)
      • Do gastronomii (47)
    • Marka
      • Moccamaster (3)
      • Gaggia (1)
      • Melitta (3)
      • Jura (6)
      • La Marzocco
    • Outlet
  • Młynki
    • Rodzaj
      • Młynki ręczne (35)
      • Młynki automatyczne (83)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (93)
      • Do biura (12)
      • Do gastronomii (41)
    • Marka
      • Comandante (2)
      • Eureka (2)
      • Baratza (1)
      • Hario (12)
      • Wilfa (3)
    • Outlet
  • Zaparzacze
    • Zaparzacze
      • Drippery (105)
      • Chemex (4)
      • Kawiarki (78)
      • French Pressy (26)
      • AeroPress (1)
      • Zaparzacze do herbaty (70)
      • Cold Brew (28)
      • Inne (7)
      • Outlet (8)
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Czajniki (68)
      • Wagi do kawy (21)
      • Dzbanki do mleka (102)
      • Spieniacze do mleka (16)
      • Tampery (82)
      • Filtry do kawy (67)
      • Higiena i konserwacja (44)
      • Filtracja wody (52)
    • Naczynia
      • Kubki (374)
      • Filiżanki (128)
      • Talerze (11)
      • Serwery (47)
      • Szklanki (30)
      • Kubki termiczne (156)
      • Butelki termiczne (46)
      • Kubki na wynos (3)
    • Pozostałe
      • Koszulki (32)
      • Książki (30)
      • Gadżety (12)
    • Outlet
  • Dodatki
    • Dodatki
      • Naczynia
      • Karty podarunkowe (1)
      • Napoje roślinne (51)
      • Napoje orzeźwiające (27)
      • Warsztaty kawowe (25)
  • Promocje (528)

Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania frazy ' panama'

  • Produkty (17)
  • Blog (0)
Filtry
–
1 - 17 produktów z 17 dostępnych
Sortuj według:
Hard Beans - Panama Savage Coffees Caturra Natural Filter 250g
Hard Beans - Panama Savage Coffees Caturra Natural Filter 250g

Data palenia: 02.11.2022

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Panamy, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance pojawia się sporo slodyczy i przyjemna kwasowość. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Region: Boquete / Volcan Metoda obróbki: Natural Odmiana: Caturra Położenie upraw: 1700 - 1800 m n.p.m.
Johan & Nyström - Panama Finca Emporium Geisha Natural Filter 200g
Johan & Nyström - Panama Finca Emporium Geisha Natural Filter 200g

Data palenia: 29.11.2022

Producent: Johan & Nyström

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Panamy, wypalona przez szwedzką palarnię Johan & Nyström. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance pojawia się miodowa słodycz przypominająca mango, śliwkę i kwiaty bzu. Geisha to jedna z najbardziej cenionych typów arabiki, wyznacznik jakości kaw speciality. Bije ona cenowe rekordy na aukcjach i to właśnie po te ziarna najczęściej sięgają uczestnicy Mistrzostw Świata w parzeniu kawy. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Region: Boquete Producent: Graciano Cruz Metoda obróbki: Natural Odmiana: Geisha
Audun Coffee - Panama Rocky Mountain Geisha Natural Filter 125g
Audun Coffee - Panama Rocky Mountain Geisha Natural Filter 125g

Data palenia: 06.12.2022

Producent: Audun Coffee

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Panamy, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kraj pochodzenia kawy: Panama Region: Tierras Altas Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Natural

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Apex Blend Filter
Savage Coffees - Panama Apex Blend Filter

Data palenia: 17.12.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. To blend najwyższej jakości Geishy po obróbce maceracji węglowej i Bourbonu Natural. Aromatyczna, kremowa, słodka, o syropowatej konsystencji i długim posmaku. W naparze można wyczuć nuty truskawki, trufli, owoców tropikalnych, cukierków i brzoskwini. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha, Bourbon Metoda obróbki: Maceracja węglowa, Naturalna Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Zasady parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Terroir Filter
Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Terroir Filter

Data palenia: 05.10.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonej kwasowości, gładkiej teksturze i silnym aromacie. W naparze można wyczuć nuty kwiatów, pomarańczy, brzoskwini, owoców tropikalnych i czarnej herbaty.  W paczce znajdziesz ziarno najwyższej jakości Geishy po mytej obróbce. Jej aromat odzwierciedla terroir, jest elegancki, czysty, zbalansowany, złożony, z wielowarstwową słodyczą i oreźwiającą kwasowością. Wysoka jakość tej geishy jest wynikiem wielu kroków. Zbierane są jedynie dojrzale wiśnie, w przypadku których odczyt BRIX wynosi powyżej 21. Po zbiorze wiśnie są przeonoszone do stacji obróbki i ziarno jest oddzielane od miąższu. Po kilkudniowym leżakowaniu na słońcu, kawa jest przenoszona na zacienione stoły, gdzie suszy się przez minimum 10 dni. Tak długi proces sprawia, że ziarno absorbuje naturalny, złożony, owocowy smak. W całym procesie istotna jest temperatura, przepływ powietrza i przekładanie ziarna. Kiedy ziarno osiągnie wilgotność na poziomie 10,5 - 11%, jest przenoszone do specjalnych worków i leżakuje do 90 dni w celu wyrównania wilgotności i stabilizacji. Następnie ziarno jest pozbawiane pergaminu, ponownie selekcjonowane i pakowane hermetycznie. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Washed Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Johan & Nyström - Panama Pineapple Thief Filter 250g
Johan & Nyström - Panama Pineapple Thief Filter 250g

Data palenia: 06.09.2022

Producent: Johan & Nyström

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Panamy, wypalona przez szwedzką palarnię Johan & Nyström. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance pojawia się kompozycja o nutach mango, żółtej śliwki i truskawki. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Region: Boquete Farma: Los Lajones Producent: Graciano Cruz Metoda obróbki: Natural Odmiana: Yellow Catuai Położenie upraw: 2000 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Afterglow Filter
Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Afterglow Filter

Data palenia: 17.12.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonym smaku, w którym można wyróżnić nuty mango, melona, kiwi, kakao, brzoskwini i truskawki. W paczce znajdziesz ziarno najwyższej jakości Geishy. Jej aromat odzwierciedla terroir, jest elegancki, czysty, zbalansowany, złożony, z wielowarstwową słodyczą i orzeźwiającą kwasowością. Afterglow to druga obok Terroir flagowa obróbka kaw z Finca Deborah. W całości opracowana przez Jamisona Savage, pozwala na odkrycie profilu smakowego Geishy z Panamy. Wielokrotnie zdobywała najwyższe miejsca w Mistrzostwach Świata Baristów i Brewers. Wysoka jakość tej geishy jest wynikiem wielu kroków - kawa suszona jest w 3 etapach, na trzypoziomowych łóżkach w pomieszczeniu. Najpierw wisienki trafiają na górny poziom, gdzie temperatura i promieniowanie UV są najwyższe. Dzięki temu zmniejsza się ryzyko niekontrolowanej fermentacji i pleśnienia. Trwa to 5 dni. W drugim etapie owoce trafiają na środkowy poziom gdzie suszą się w cieniu i niższej temperaturze przez około 10-14 dni. Fermentacja zwalnia, poziom cukrów wewnątrz ziarna rośnie, kwasowość staje się bardziej złożona. Ostatni etap na najniższym poziomie to wyhamowanie suszenia i kontrola poziomu wilgotności na poziomie 10,5%. Dzięki temu kawa zyskuje stabilność w czasie i wydłuża się jej okres trwałości. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Producent: Jamison Savage Farma: Finca Deborah Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1900+ m n.p.m. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Illumination Filter
Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Illumination Filter

Data palenia: 17.12.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonym smaku, w którym można wyróżnić nuty winogron, czarnej herbaty, cytrusów, liczi, jaśminu i granatu. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Farma: Finca Deborah Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Washed Carbonic Maceration Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1900 m n.p.m., wulkaniczne gleby Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Finca Iris Geisha Anaerobic Filter
Savage Coffees - Panama Finca Iris Geisha Anaerobic Filter

Data palenia: 06.11.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonym smaku, w którym można wyróżnić nuty winogron, karmelu, owoców tropikalnych i nugatu. Kraj pochodzenia: Panama Region: Volcan Farma: Finca Iris Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Anaerobic Natural Położenie upraw: 2000 m n.p.m., wulkaniczne gleby Finca Iris to nowa farma w stajni Savage Coffees. Położona jest na wysokości powyżej 2000 m n.p.m. i tegoroczny zbiór jest jej pierwszym komercyjnym rokiem produkcji. Farma jest umiejscowiona w pobliżu wulkanu Baru w regionie Volcan w Panamie. Krzewy kawowca rosną w cieniu lasu deszczowego, na zróżnicowanej biologicznie glebie, co jest podstawą dla unikalnego terroir każdej z kaw Savage Coffees. Obróbka beztlenowa rozpoczyna się od umieszczenia owoców w szczelnych zbiornikach na ponad 100 godzin, gdzie tworzy się środowisko beztlenowe, a fermentacja przebiega w otoczeniu naturalnie powstającego CO2. Następnie owoce są suszone na 3-poziomowych łóżkach w pomieszczeniu o kontrolowanej wilgotności, temperaturze i przebiegu powietrza przez około 2 tygodnie. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Hard Beans - Kawa Nitro Cold Brew Special Panama Savage 200 ml
Hard Beans - Kawa Nitro Cold Brew Special Panama Savage 200 ml

Producent: Hard Beans

Hard Beans Nitro Special to kremowy napój na bazie kawy, który powstał dzięki ekstrakcji zimną wodą przy zastosowaniu opatentowanej technologii Hardtank i infuzji ciekłym azotem. Naturalnie doskonały, z najwyższej jakości ziaren pozyskanych w modelu direct trade od zaprzyjaźnionych farmerów. Wegański, bez cukru, bezglutenowy. Owocowy, aksamitny, o złożonej kwasowości i przepięknym aromacie. Eksplozja smaku zamknięta w puszce. Napój powstał z ziaren Geishy z Panamy, jednej z najbardziej ekskluzywnych odmian kawowca. Został stworzony we współpracy z Jamisonem Savage, właścicielem Savage Coffees, który od ponad dekady doskonali swoje techniki obróbki ziaren, a jego kawy wygrywają prestiżowe konkursy na całym świecie. . Najlepiej smakuje serwowany na zimno - spróbuj go także w wersji z lodem. JAK POWSTAŁO NITRO? Hard Beans: "Zaczęło się od marzenia. Od marzenia o tym, żeby wypić przepyszne, świeże, kremowe cold brew gdziekolwiek się zechce - zabrać je ze sobą na przejażdżkę rowerem w letni, słoneczny dzień, na spacer do parku czy odwiedzając znajomych w mieście. A potem... Chcielibyśmy powiedzieć, że potem zadziała się magia, ale nie - ten spektakularny napój to efekt intensywnych badań naukowych i wielu odkryć." Składniki: woda, kawa arabika (Panama), inulina. Energia: 8,4kJ/ 2 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 0,28 g - w tym cukry: 0,28 g Białko: 0,2 g Sól: <0,1 g Zawartość kofeiny 80 mg/100 ml

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Doubleshot - Panama Los Lajones Filter 300g
Doubleshot - Panama Los Lajones Filter 300g

Data palenia: 08.12.2022

Producent: Doubleshot

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Panamy, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. W samku wyczuwalne są nuty miodu, mango oraz mlecznej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Panama Farma: Los Lajones - Boquete Metoda obróbki: Natural Odmiana: Caturra

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Finca Deborah Caturra Natural Espresso
Savage Coffees - Panama Finca Deborah Caturra Natural Espresso

Data palenia: 05.10.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona w średnim stopniu, idealna do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Caturra to jedna z najbardziej popularnych odmian Arabiki w Ameryce Środkowej. Jest mocno owocowa, intensywna i słodka. W naparze można wyczuć nuty owoców tropikalnych, truskawek i rumu, pojawia się dużo przyjemnej kwasowości i oblepiająca usta konsystencja. Wysoka jakość tej caturry jest wynikiem wielu kroków. Zbierane są jedynie dojrzałe wiśnie, w przypadku których odczyt BRIX wynosi powyżej 24. Po zbiorze wiśnie są selekcjonowane na specjalnych stołach przez Jamisona Savage. Po kilkudniowym leżakowaniu na słońcu, kawa jest przenoszona na zacienione stoły, gdzie suszy się do 30 dni. Tak długi proces sprawia, że ziarno absorbuje naturalny, złożony, owocowy smak.  W całym procesie istotna jest temperatura, przepływ powietrza i przekładanie ziarna. Kiedy ziarno osiągnie wilgotność na poziomie 10,5 - 11%, jest przenoszone do specjalnych worków i leżakuje do 90 dni w celu wyrównania wilgotności i stabilizacji. Następnie ziarno jest pozbawiane pergaminu, ponownie selekcjonowane i pakowane hermetycznie. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Producent: Jamison Savage Odmiana: Caturra Metoda obróbki: Naturalna Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - Doza: 19 - 21 g - Uzysk: 50 - 55 g - Czas: 24 - 27 s Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Fusion Geisha Filter
Savage Coffees - Panama Fusion Geisha Filter

Data palenia: 17.12.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonej kwasowości i silnym aromacie. W naparze można wyczuć nuty winogron, owoców tropikalnych, czekolady i kwiatów. To blend najwyższej jakości Geishy po naturalnej obróbce. Wszystkie składniki mieszane są dopiero po wypaleniu każdego osobno. Intensywna, aromatyczna kawa łącząca dwa rodzaje obróbek beztlenowych - naturalną i z użyciem azotu. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Anaerobic Natural Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Java - Panama Finca Hartmann Cascara 200g
Java - Panama Finca Hartmann Cascara 200g

Data palenia: 04.07.2022

Producent: Java Coffee

Cascara, czyli tłumacząc z hiszpańskiego "skórka" lub "łupina". Zaparzanie cascary czyli właśnie łupinek, które pozostają po wydobyciu ziaren z owoców kawowca stało się popularne w ostatnich latach i znalazło wielu amatorów. W porównaniu do kawy, cascara zawiera niewiele kofeiny. Napar w smaku przypomina herbatę, jest wytrawny i owocowy. Można w nim odnaleźć nuty zielonego jabłka, suszonej żurawiny oraz rodzynek. Polecamy do picia zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kraj: Panama Region: Santa Clara, Renacimiento Chiriqui Farma: Finca Hartmann Odmiana: Catuai Metoda obróbki: Naturalna Wysokość upraw: 1400 - 2000 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Volcan Pacamara Natural Filter
Savage Coffees - Volcan Pacamara Natural Filter

Data palenia: 05.10.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Pacamara to jedna z odmian Arabiki wystpujących w Ameryce Środkowej. W naparze można wyczuć nuty rum, wanilii, brzoskwini i cukru muscovado. Kawa jest słodka, z intensywną kwasowością, o soczystej teksturze. Pacamara jest uprawiana w regionach Boquete i Volcan, na wysokościach powyżej 1600 m n.p.m. Savage Coffees pozyskuje ziarna tej odmiany od producentów oferującyc najwyższą jakość. Wysoka jakość tej pacamary jest także wynikiem wielu kroków obróbki. Zbierane są jedynie dojrzale wiśnie, w przypadku których odczyt BRIX wynosi powyżej 24. Po zbiorze wiśnie są selekcjonowane na specjalnych stołach przez Jamisona Savage. Po kilkudniowym leżakowaniu na słońcu, kawa jest przenoszona na zacienione stoły, gdzie suszy się do 20 dni. Tak długi proces sprawia, że ziarno absorbuje naturalny, złożony, owocowy smak.  W całym procesie istotna jest temperatura, przepływ powietrza i przekładanie ziarna. Kiedy ziarno osiągnie wilgotność na poziomie 10,5 - 11%, jest przenoszone do specjalnych worków i leżakuje do 90 dni w celu wyrównania wilgotności i stabilizacji. Następnie ziarno jest pozbawiane pergaminu, ponownie selekcjonowane i pakowane hermetycznie. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Odmiana: Pacamara Metoda obróbki: Naturalna Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

KYOTO - Salwador El Cerro Pacamara Filter 250g
KYOTO - Salwador El Cerro Pacamara Filter 250g

Data palenia: 30.11.2022

Producent: KYOTO

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty limonki, ananasa, mlecznej czekolady oraz kandyzowanych owoców. Kraj pochodzenia kawy: Salwador Region: Apaneca Llamatapec Producent: Fernando Leto Escobar Metoda obróbki: Natural Odmiana: Pacamara Położenie upraw: 1400 - 1500 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

KYOTO - Salwador El Cerro Pacamara Filter 250g (outlet)
KYOTO - Salwador El Cerro Pacamara Filter 250g (outlet)

Data palenia: 21.11.2022

Producent: KYOTO

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty limonki, ananasa, mlecznej czekolady oraz kandyzowanych owoców. Kraj pochodzenia kawy: Salwador Region: Apaneca Llamatapec Producent: Fernando Leto Escobar Metoda obróbki: Natural Odmiana: Pacamara Położenie upraw: 1400 - 1500 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!