Kawa jakości specialty w kapsułkach, pochodząca z Kenii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Klasyka wśród kaw pod espresso od COFFEE PLANT, tym razem w przystępnej formie kapsułek. W filiżance możesz spodziewać się nut cytryny, limonki i konfitury wiśniowej.Kapsułki są odpowiednie do wszystkich ekspresów kapsułkowych kompatybilnych z systemem Nespresso® Original. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kraj pochodzenia: KeniaOdmiana: SL28, SL34, Ruiru 11Położenie upraw: 1500 m n.p.m.Metoda obróbki: WashedKawa specialty z Kenii, wypalona pod espresso, zmielona i spakowana w kapsułkę. Jej rześkość i cytrusowość to doskonała propozycja dla fanów owocowego espresso. Profil palenia oraz jakość ziarna świetnie radzą sobie z pobudzającą kwasowością charakterystyczną dla obróbki Washed. Pogłębiona słodycz owoców sprawia, że picie Kenii Nyeri to prawdziwa przyjemność.
Mieszanka jakości specialty z Brazylii i Indii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Klasyka wśród kaw pod espresso od COFFEE PLANT, tym razem w przystępnej formie kapsułek. W filiżance możesz spodziewać się nut ciemnej czekolady i migdałów. Kapsułki są odpowiednie do wszystkich ekspresów kapsułkowych kompatybilnych z systemem Nespresso® Original. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kraj pochodzenia: Brazylia, IndieOdmiana: Bourbon, Mundo Nuovo, RobustaMetoda obróbki: NaturalOd czasu do czasu potrzebujesz kawy mocnej, bez zbędnych niuansów? Intense wychodzi temu naprzeciw. Blend Arabiki i wysokiej jakości, słodkiej indyjskiej Robusty to doskonały przykład kawy o bezkompromisowym, intensywnym smaku. Wyczuwalna jest mocna, deserowa czekolada, z dużą zawartością kakao i niewielką ilością cukru — właśnie tak smakuje Intense. To kawa o sile, ale z charakterem. Aromat tego klasyka kawowego jest bogatszy, niż mogłoby się wydawać. Już sam zapach świeżo zmielonej Intense wskazuje na wysoką jakość ziaren. Dominuje w nim naturalna słodycz, bez typowego dla mocnych kaw cierpkiego aromatu. Choć nie znajdziesz w niej nut kwiatowych ani owocowych, delikatny migdałowy posmak ubogaca całe doświadczenie. W obróbce Robusty Cherry AA z Indii stosuje się również metodę mokrą (Washed) lub półsuchą (semi-washed). Obróbka sucha, zwana także obróbką „dry” lub „natural”, polega na suszeniu całych owoców kawowca, co ma na celu wydobycie ziarna w sposób, który zachowuje jego naturalne cechy i profile smakowe. Po zbiorze owoce są rozkładane na słońcu lub umieszczane w suszarniach. W przypadku suszenia na słońcu owoce układane są na podwyższonych łóżkach, co zapewnia dobrą cyrkulację powietrza. Suszenie trwa od kilku dni do kilku tygodni, w zależności od warunków pogodowych. Ziarna są klasyfikowane na podstawie ich wielkości i jakości. W przypadku Robusty Cherry AA oczekuje się, że ziarna będą miały określony rozmiar oraz minimalną ilość defektów.
Kawa jakości specialty z Brazylii i Etiopii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Klasyka wśród kaw pod espresso od COFFEE PLANT, tym razem w przystępnej formie kapsułek. W filiżance możesz spodziewać się nut słodkiej truskawki, czekolady, maliny i róży.Kapsułki są odpowiednie do wszystkich ekspresów kapsułkowych kompatybilnych z systemem Nespresso® Original. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kraj pochodzenia: Brazylia, EtiopiaOdmiana: Yelloe Bourbon, JarcMetoda obróbki: NaturalKawa specialty, składająca się z dwóch ziaren – Brazylii i Etiopii, została wypalona pod espresso, zmielona i zapakowana w kapsułkę. Smooth Sweet to połączenie wszystkiego, co najlepsze w słodyczy i aksamitności Ameryki z aromatami afrykańskich kaw. Charakteryzuje się gęstością, mleczno-czekoladowym profilem oraz truskawkowo-malinowym akcentem, wzbogaconym delikatnym różanym zapachem. Doskonała na poranny, lekko orzeźwiający start dnia.
Kawa jakości specialty w kapsułkach, pochodząca z Brazylii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Klasyka wśród kaw pod espresso od COFFEE PLANT, tym razem w przystępnej formie kapsułek. W filiżance możesz spodziewać się nut białej czekolady, orzecha i wanilii.Kapsułki są odpowiednie do wszystkich ekspresów kapsułkowych kompatybilnych z systemem Nespresso® Original. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kraj pochodzenia: BrazyliaOdmiana: MixedMetoda obróbki: NaturalKawa specialty, która łączy klasyczny, intensywny smak espresso z kunsztem palenia najwyższej jakości ziaren. Palona specjalnie pod espresso, zmielona i spakowana w kapsułkę. Pomimo średniego stopnia wypalenia, zachowuje subtelność i słodycz, charakterystyczną dla obróbki typu Natural. Jest delikatna w smaku, a bogata w aromaty wanilii i orzechów.
Kawa jakości specialty w kapsułkach, pochodząca z Panamy, wypalana w czeskiej palarni Doubleshot. W smaku wyczuwalne są nuty truskawek oraz czekolady. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiału pochodzenia roślinnego, jakim jest Terrablend. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne.Kraj pochodzenia ziarna: PanamaFarma: Finca Emporium - Graciano CruzMetoda obróbki: AnaerobicOdmiana: Red Catuai
Kawa jakości specialty w kapsułkach, pochodząca z Etiopii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Klasyka wśród kaw pod espresso od COFFEE PLANT, tym razem w przystępnej formie kapsułek. W filiżance możesz spodziewać się nut miodu, brzoskwini i czerwonej porzeczki.Kapsułki są odpowiednie do wszystkich ekspresów kapsułkowych kompatybilnych z systemem Nespresso® Original. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kraj pochodzenia: EtiopiaOdmiana: JarcMetoda obróbki: NaturalKawa specialty z Etiopii, wypalona pod espresso, zmielona i spakowana w kapsułkę. To intensywnie aromatyczna kawa o porzeczkowo-brzoskwiniowym smaku, bez zbędnie wysokiej kwasowości. Jej gęstość pochodzi z miodowego profilu, co sprawia, że jest niezwykle słodka. Mimo obróbki Natural (suszenia) orzeźwia w bardzo udany sposób.
Kawa jakości specialty w kapsułkach, pochodząca z Kolumbii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Klasyka wśród kaw pod espresso od COFFEE PLANT, tym razem w przystępnej formie kapsułek. W filiżance możesz spodziewać się nut wina, dojrzałej czereśni i mlecznej czekolady.Kapsułki są odpowiednie do wszystkich ekspresów kapsułkowych kompatybilnych z systemem Nespresso® Original. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kraj pochodzenia: KolumbiaOdmiana: CaturraMetoda obróbki: WashedKawa specialty z Kolumbii, wypalona idealnie pod espresso, zmielona i spakowana do kapsułki. Obróbka, jakiej została poddana (Washed), sprawia, że jest bogata w winną kwasowość oraz intensywny smak wiśni i czereśni. Sam profil jest mleczno-czekoladowy, co sprawia, że kawa jest jednocześnie bardzo słodka.
Bezkofeinowa kawa jakości specialty w kapsułkach, pochodząca z Hondurasu i Kolumbii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Klasyka wśród kaw pod espresso od COFFEE PLANT, tym razem w przystępnej formie kapsułek. W filiżance możesz spodziewać się nut czekolady, żółtej śliwki i karmelu.Kapsułki są odpowiednie do wszystkich ekspresów kapsułkowych kompatybilnych z systemem Nespresso® Original. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kraj pochodzenia: Honduras, KolumbiaOdmiana: Typica, Caturra, CastilloPołożenie upraw: 1500 m n.p.m.Metoda obróbki: CO2 Washed, Sugarcane WashedGentle Decaf to bezkofeinowa kawa specialty, która łączy dwa różne ziarna, poddane odmiennym metodom dekofeinizacji. Oba ziarna są obrabiane w procesie typu Washed, co wpływa na ich wyjątkowy smak. Blend Hondurasu i Kolumbii świetnie sprawdza się w espresso, które starannie wypaliliśmy, zmieliliśmy i zapakowaliśmy w kapsułkę. Czy marzysz o wieczornym espresso o czekoladowo-karmelowym profilu z nutą śliwki? A może preferujesz mleczną kawę bez kofeiny? Gentle Decaf będzie idealnym wyborem w obu przypadkach.
Kawa jakości specialty w kapsułkach, przygotowana przez szwedzką palarnię Lykke. OK CIAO o blend składający się w 70% z arabiki specialty z Brazylii oraz w 30% fine robusty z Ugandy. Kawa we włoskim stylu - sprawdzi się dla miłośników klasycznego smaku w formie espresso i kaw mlecznych. W smaku wyczuwalne są nuty tytoniu, śliwki i masła orzechowego.Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / UgandaRegion: Caparao - Minas Gerais / KaseseOdmiana: Arabika - Catucai, Catuai / RobustaWysokość upraw: 800 - 1500 / 800 - 1500 m n.p.m.Kapsułki są kompatybilne z ekspresami Nespresso®. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne, wyprodukowane przy użyciu jedynie odnawialnej energii.Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez belgijską palarnię Caffenation. Mister LGB to mieszanka starannie wyselekcjonowanych, mytych arabik o oryginalnym smaku. Obecna wersja składa się z Etiopii Yirgacheffe Organic oraz Peru Cajamarca Huabal.Doskonała dla miłośników kaw mlecznych. Świetna również jako kawa czarna - można w niej wyczuć podwyższoną kwasowość i owocową słodycz. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej oraz buraka cukrowego. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Kawa jakości specialty w kapsułkach, pochodząca z Hondurasu, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Klasyka wśród kaw pod espresso od COFFEE PLANT, tym razem w przystępnej formie kapsułek. W filiżance możesz spodziewać się nut cukru trzcinowego, czekolady i orzecha.Kapsułki są odpowiednie do wszystkich ekspresów kapsułkowych kompatybilnych z systemem Nespresso® Original. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kraj pochodzenia: HondurasOdmiana: Bourbon, Caturra, TypicaMetoda obróbki: WashedKawa specialty z Hondurasu, palona pod espresso, zmielona i spakowana w kapsułkę. Klasyczna dla regionu obróbka – mycie ziaren (Washed) – w tym przypadku zamiast zwiększać kwasowość, podkreśla czystość smaku, a odpowiednie palenie wydobywa jej słodycz. Wyraźnie wyczuwalne są nuty cukru trzcinowego i orzechów, a profil smaku jest głęboko czekoladowy i gęsty.
Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez belgijską palarnię Caffenation. Super NOVA to arabika pochodząca z Gwatemali - napar ma gęstą teksturę, w jego smaku można wyczuć brązowy cukier i białe winogrona.Doskonała zarówno jako kawa czarna, jak i z mlekiem.Kraj pochodzenia: GwatemalaRegion: HuehuetenangoProducent: Fredy Morales i Selvin PalaciosOdmiana: Bourbon, CaturraPołożenie upraw: 1600 m n.p.m.Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej oraz buraka cukrowego. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Bezkofeinowa kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez belgijską palarnię Caffenation. NoCaf MO to organiczna arabika pochodząca z Kolumbii, z regionu Huila - napar o długim finiszu, i o pełnym body. Kawa jest pozbawiana kofeiny przy użyciu naturalnego octanu etylu pochodzącego z trzciny cukrowej - bez sztucznych substancji.Doskonała dla miłośników bezkofeinowych kaw.Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej oraz buraka cukrowego. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne.Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez belgijską palarnię Caffenation. Brazil IAN to arabika pochodząca z Brazylii - napar ma gęstą teksturę, w jego smaku można wyczuć intensywną czekoladę oraz owocowość.Doskonała zarówno jako kawa czarna, jak i z mlekiem.Kraj pochodzenia: BrazyliaRegion: Carmo de CachoeiraProducent: Jose Vitor LuzOdmiana: Yellow CatuaiPołożenie upraw: 1000 m n.p.m.Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej oraz buraka cukrowego. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez belgijską palarnię Caffenation. Miss XX to arabika pochodząca z Etiopii- napar ma gęstą teksturę, w jego smaku można wyczuć miodową słodycz oraz owocowość.Doskonała zarówno jako kawa czarna, jak i z mlekiem.Kraj pochodzenia: EtiopiaPołożenie upraw: 1850 - 1880 m n.p.m.Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej oraz buraka cukrowego. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Kawa jakości specialty w kapsułkach, przygotowana przez szwedzką palarnię Lykke. Darkness to arabika pochodząca z Brazylii - W smaku wyczuwalne są intensywne nuty kakao, orzechów pekan i masy ciasteczkowej.Kraj pochodzenia: BrazyliaRegion: CaparaóObróbka: NaturalPołożenie upraw: 900 - 1500 m n.p.m.Kapsułki są kompatybilne z ekspresami Nespresso®. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne, wyprodukowane przy użyciu jedynie odnawialnej energii.Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez belgijską palarnię Caffenation. Roast ED to mieszanka starannie wyselekcjonowanych arabik o oryginalnym smaku. Obecna wersja składa się z: 1/3 Etiopia Yirgacheffe gr2, 1/3 Brazylia Rose Diamond Natural i 1/3 Gwatemala Huehuetenango. Doskonała dla miłośników kaw czarnych, rekomendowana szczególnie do espresso.Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej oraz buraka cukrowego. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Najniższa cena: 32,00 zł
32,00 zł
Najniższa cena: 32,00 zł
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Kawa jakości specialty z Brazylii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Klasyka wśród kaw pod espresso od COFFEE PLANT, tym razem w przystępnej formie kapsułek. W filiżance możesz spodziewać się nut czekolady deserowej, kakao i orzecha.Kapsułki są odpowiednie do wszystkich ekspresów kapsułkowych kompatybilnych z systemem Nespresso® Original. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kraj pochodzenia: BrazyliaOdmiana: MixedMetoda obróbki: NaturalKawa typu specialty, wypalona pod metodę espresso, zmielona i zapakowana w kapsułkę. Blend dwóch Brazylii o obróbce naturalnej składa się w jedną intensywną, klasyczną bombę smaku. Jest arcyczekoladowa, bardzo orzechowa, z rodzynkowym akcentem. Profil jest podwójnie klasyczny, dający espresso intensywne, głównie w smaku.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Bezkofeinowa kawa jakości specialty w kapsułkach, pochodząca z Kolumbii, wypalana w czeskiej palarni Doubleshot. W smaku wyczuwalne są nuty miodu, kakao oraz wanilii. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiału pochodzenia roślinnego, jakim jest Terrablend. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne.Kraj pochodzenia ziarna: KolumbiaFarma: La SerraniaMetoda obróbki: WashedOdmiana: Caturra
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Kawa jakości specialty w kapsułkach, pochodząca z Gwatemali i Brazylii, wypalana w czeskiej palarni Doubleshot. W smaku wyczuwalne są nuty karmelu, czekolady oraz orzechów. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiału pochodzenia roślinnego, jakim jest Terrablend. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne.Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala / BrazyliaFarma: Bella Vista / Fazenda Ambiental FortalezaMetoda obróbki: Washed / NaturalOdmiana: Bourbon / Catuai
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Zgarnij wiosennego e-booka i 20 zł rabatu!
Zapisz się do newslettera Coffeedesk i odbierz darmowego e-booka w wiosennej edycji – pełnego inspirujących przepisów na kawę i herbatę. Dodatkowo otrzymasz kod rabatowy o wartości 20 zł na Twoje zakupy! Bądź również za bieżąco z naszymi nowościami, promkami i akcjami specjalnymi.
Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą możliwą obsługę. Więcej informacji...