-
- 3fe (19)
- Able Brewing (7)
- Acaia (22)
- AeroPress (18)
- Alpro (16)
- Althaus (33)
- AOOMI (97)
- Arcaffe (22)
- Asobu (30)
- Audun Coffee (26)
- Bagdrip (11)
- Baratza (44)
- Barista & Co (37)
- Barista Space (59)
- Bean Bros (3)
- Bialetti (174)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Blend Tea (59)
- Bonanza Coffee (12)
- Bracia Ziółkowscy (24)
- Brewista (8)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (55)
- Bunn (35)
- BWT (15)
- By.herbs (12)
- Caffenation (19)
- Cafflano (3)
- Casino Mocca (16)
- Chemex (30)
- Clever (15)
- COFFEE PLANT (52)
- Coffeedesk (64)
- Coffeelab (30)
- Comandante (76)
- Contigo (24)
- Craft Coffee Roasters (17)
- Dafi (45)
- Diemme Caffe (16)
- Dobra Palarnia Kawy (10)
- DomoBar (1)
- Doubleshot (11)
- Dr. Coffee (8)
- Drink Me Chai (7)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (13)
- Dworzysk (12)
- Ecostrawz (1)
- Espresso Gear (25)
- Etno Cafe (31)
- Eureka (83)
- Father's Coffee (8)
- Fellow (156)
- Fentimans (16)
- Figa Coffee (17)
- Five Elephant (11)
- Gaggia (13)
- Gardelli Specialty Coffees (23)
- GAT (1)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (6)
- Graef (30)
- Hard Beans (72)
- Hario (271)
- HAYB (75)
- Heresy (27)
- Hi! Coffeedesk (19)
- Illy (13)
- IMS (22)
- Izzo (7)
- Java Coffee (8)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (17)
- Jura (48)
- Kafar (12)
- Kalve (12)
- KawePale (9)
- KeepCup (198)
- Kimbo (23)
- KINTO (42)
- Knock (1)
- Kofi Brand (6)
- Kruve (39)
- Kusmi Tea (50)
- KYOTO Coffee Roasters (26)
- La Cabra (4)
- La Marzocco (20)
- LaCava (125)
- Lavazza (33)
- Lazy Legs (4)
- Le Piantagioni del Caffe (40)
- Lelit (34)
- Long Man Tea (36)
- Loveramics (340)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (17)
- Lykke (22)
- Mahlkonig (5)
- MAMAM (14)
- Melitta (60)
- MiiR (60)
- Moccamaster (73)
- Monbana (41)
- Morning (2)
- Motta (114)
- Mount Caramel (38)
- Mount Everest Tea (19)
- Napar (4)
- Natumi (17)
- New York (9)
- Nivona (19)
- Nomad Coffee (8)
- Oatly (10)
- Or Tea? (45)
- Paper & Tea (86)
- Passalacqua (13)
- Pellini (14)
- Planetary Design (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (39)
- Puqpress (11)
- Rancilio (2)
- Rebel Kitchen (1)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (42)
- Rocket Bean (34)
- Saeco (3)
- Sage (37)
- Sencotel (2)
- SIMPLo (4)
- Sloane (14)
- Smeg (9)
- Solberg & Hansen (63)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (42)
- T-TE (17)
- Tastea Heaven (3)
- Teabag (3)
- teapigs (92)
- Teasome (23)
- Teministeriet (84)
- The Barn (11)
- The Coffee Collective (4)
- The Rinser (7)
- Tim Wendelboe (2)
- Timemore (39)
- Toddy (18)
- Urnex (28)
- Vintage Teas (59)
- VST inc. (10)
- WildPower (17)
- Wilfa (17)
- Willie's Cacao (35)
- Wunda (1)
- YOGI TEA (31)
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
-
Akcesoria
-
Pozostałe
-
Wyniki wyszukiwania frazy ' brazylia'
Filtry
–
1 - 36 produktów z 116 dostępnych
Sortuj według:
Bagdrip - Brazylia - 1 saszetka
Producent: Bagdrip
Jedna saszetka (11 g)
Czym jest Bagdrip?
Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.
Smak i pochodzenie
W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Brazylii, a dokładnie z Vale da Grama, wulkanicznej doliny pomiędzy stanami São Paulo i Minas Gerais. To właśnie tam znajduje się plantacja Fazenda Rainha, gdzie uprawiana jest kawa odmiany Yellow Bourbon. Idealna, jeśli masz ochotę na coś słodkiego. W kubku możesz poczuć aromat czekolady mlecznej, orzeszków ziemnych i marcepanu.
Sposób parzenia
1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka.
2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku.
3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr.
4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe!
Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
LaCava - Brazylia Santa Rita Espresso 550g (outlet)
Data palenia: 24.04.2023
Producent: LaCava
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty nutelli, suszonych owoców oraz rodzynek.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Alta Mogiana, Jerquara
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: 890 m n. p. m.
Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai
Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
Najniższa cena: 79,00 zł
Napar - Brazylia Santa Cecilia Natural Filter 250g
Data palenia: 11.09.2023
Producent: Napar
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni Napar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty wanilii, pomarańczy, trzciny cukrowej i kandyzowanych owoców.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Carmo do Paranaiba
Producent: Pedro Veloso
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Acauama
Położenie upraw: 1130 m n.p.m.
LaCava - Brazylia Santa Rita Espresso 1kg
Data palenia: 18.05.2023
Producent: LaCava
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty koniaku, suszonych owoców oraz nutelli.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Alta Mogiana, Jerquara
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: 890 m n. p. m.
Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai
Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
Coffeelab - Brazylia Cemorrado Sweet Edition Espresso 250g
Data palenia: 11.09.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut malin, migdałów i mlecznej czekolady.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Cerrado / Mogiana
Wysokość Farmy: 1150 - 1350 m n.p.m.
Obróbka: Natural
Odmiana: Yellow Catuai, Yellow Bourbon
Coffeelab - Brazylia Igarape Rainforest Espresso 1kg
Data palenia: 07.09.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalana w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku przede wszystkim złożona słodycz - wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, orzechów oraz brązowego cukru.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Alto Paranaiba, Minas Geiras
Odmiana: Mundo Novo. Red Catuai
Solberg & Hansen - Brazylia Sao Judas Piata Natural Filter 250g (outlet)
Data palenia: 22.05.2023
Producent: Solberg & Hansen
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. Soczysta i słodka. Pojawia się aromat czekolady, smak śliwki i melona.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Piata, Bahia
Farma: Sao Judas Tadeu
Producent: Antonio Rigno
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Catuai
Położenie upraw: 1280 m n.p.m.
Najniższa cena: 55,00 zł
Coffeelab - Brazylia Cemorrado Chocolate Edition Espresso 250g
Data palenia: 22.08.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W smaku pojawiają się nuty czekolady oraz nugatu.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Cerrado, Mogiana
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Mundo Nuovo, Catuai
Bestseller
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter 250g
Data palenia: 29.08.2023
Producent: Audun Coffee
Audun Coffee Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter jest to kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Palarnia Audun Coffee znajduje się w Bydgoszczy i produkuje kawy, które spotkać można w najlepszych kawiarniach w Polsce.
Kawa Fazenda Rainha Miaki wypalana jest w jasnym stopniu i poddawana jest obróbce pulped natural. Metoda daje kawy o wysokiej słodyczy i niskiej kwasowości.
Audun Fazenda Miaki sprawdzi się zatem idealnie w przelewowych metodach parzenia kawy, czyli w ekspresach przelewowych, pod dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa. Jednak skłonni do eksperymentów kawosze mogą śmiało wypróbować ją w kawiarkach i ekspresach ciśnieniowych.
Dzięki stopniowi palenia i metodzie obróbki, kawa Audun Brazylia Fazenda Rainha Miaki charakteryzuje się intensywną czekoladową słodyczą oraz niską kwasowością. Jest zatem idealna dla fanów klasycznych i czekoladowych kaw. Dzięki swojemu uniwersalnemu smakowi może być również dobrym pomysłem na prezent.
Rodzina Miaki zajmuje się uprawą kawy już od ponad 40 lat. Pokolenie, które obecnie zajmuje się uprawami, czerpało wiedzę od swoich rodziców oraz posiłkowało się studiami w kierunku upraw. Plantacje są prowadzone z dbałością o środowisko naturalne, dzięki czemu część farm zdobyła certyfikację UTZ oraz Rainforest Alliance.
Kraj: Brazylia
Region: Minas Gerais
Wysokość: 1050 - 1250 m n.p.m.
Odmiana: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: Pulped natural
Heresy - Brazylia Campo Alegre Henrique Cambria Natural Topazio Filter 252g (outlet)
Data palenia: 08.05.2023
Producent: Heresy
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni Heresy przez Wicemistrza Polski Roasting 2020. Palona jasno, przeznaczona do przelewowych metod parzenia lub zalania w kubku. Zaskakujący profil nietypowy dla ziaren z Brazylii, słodki z wyraźnym owocowo-winnym charakterem.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Campo das Vertentes
Farma: Campo Alegre
Producent: Henrique Cambria
Odmiana: topazio
Obróbka: natural in pile
Położenie upraw: 1000 - 1200 m n.p.m.
Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów
OBRÓBKA
Tak zwany “natural in pile”. Owoce w całym owocu rozrzucane są na afrykańskie łóżka, a następnie formowany jest specjalny kształt długiego stożka. Ograniczony dostęp powietrza powoduje wzrost temperatury we wnętrzu kupki, co powoduje przyspieszenie procesów fermentacyjnych. To one są odpowiedzialne sa owocową głębie i winny charakter tej przesłodkiej kawy!
FARMA
Campo Alegre to farma należąca do prawdziwej legendy brazylijskiej kawy – Henrique Cambrii. W zeszłe lato Henrique ugościł nas w swym pięknym domu, z którego uczyniliśmy bazę wypadową w okoliczne farmy. Wiedza, doświadczenie i worek niesamowitych anegdot – chłonęliśmy wszystko od tego niesamowitego gościa do późnych godzin nocnych.
OPINIA ROASTERA
Mówienie o “nietypowych Brazyliach” powoli staje się anachroniczne, gdyż od wielu lat mikroloty z tego kraju udowadniają jak szkodliwe mogą być stereotypy. I dlatego trzeci sezon z rzędu oferujemy tu owocowo-winne, głębokie kawy z Campo das Vertentes, produkowane przez najlepszych producentów w kraju!
OPAKOWANIE
Kawa spakowana jest w brązowy słoik wykonany z PET, w 100% nadający się do recyklingu lub ponownego wykorzystania. I jeśli teraz myślisz „o nie, plastik!”, to pamiętaj, że standardowe opakowania na kawę są także z plastiku (i kilku innych materiałów, przez co często są trudniejsze do przetworzenia). Myśleliśmy też o szkle, ale jest cięższe, droższe, tłucze się i, uwaga, ma taki sam lub większy (sic!) wpływ na środowisko! Plastikowy słoik okazuje się być całkiem eco-friendly, pamiętaj tylko o wrzuceniu go do odpowiedniego pojemnika, albo znajdź kreatywny sposób, by wykorzystać go w domu.
Najniższa cena: 69,00 zł