Dripper ORIGAMI Air wykonany z tworzywa sztucznego. Dripper to prosty a przy tym efektowny sposób na przygotowanie doskonałej czarnej kawy w domowych warunkach. Dripper w rozmiarze S służy do wygodnego przygotowania jednej-dwóch filiżanek kawy.
Drippery ORIGAMI Air zostały zaprojektowane i wykonane w Japonii z żywicy AS. Ich nazwa nawiązuje do formy drippera, który przypomina złożone origami. Dzięki użytemu materiałowi, dripper dobrze utrzymuje temperaturę, jest lekki (około 64g), wytrzymały, co czyni go świetnym rozwiązaniem nie tylko w domowej kuchni, lecz także jako zaparzacz podróżny. Kształt stożka, dwadzieścia równo rozmieszczonych żłobień i dolny otwór o średnicy 2,5cm zapewniają dobry przepływ wody oraz odpowiednią ekstrakcję kawy.
Parzenie kawy w dripperze ORIGAMI Air jest niezwykle proste. Wystarczy umieścić dripper z podstawką* na serwerze lub kubku, włożyć do niego papierowy filtr i wsypać zmieloną kawę, którą następnie kilkukrotnie zalewamy gorącą wodą. Metoda jest prosta, jednak pozwala na wiele eksperymentów i dostosowywanie poszczególnych parametrów parzenia. Przygotowana w ten sposób kawa jest pełna smaku i pozbawiona fusów. Dripper jest kompatybilny z filtrami stożkowymi oraz karbowanymi w rozmiarze S (1-2 filiżanki).
Do zalet tej metody należy także łatwe czyszczenie. Po użyciu wystarczy usunąć filtr oraz umyć dripper pod bieżącą wodą lub w zmywarce.
*Podstawki nie ma w zestawie z dripperem i jest sprzedawana oddzielnie.
Toucan Blend to mieszanka kaw ziarnistych stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend składa się z 50% Arabiki i 50% Robusty. W filiżance pojawiają się nuty czekolady, orzechów i kakao. Doskonale komponuje się z mlekiem.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do herbatników, toffi, mlecznej czekolady i czerwonych jabłek.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Sul de Minas
Metoda obróbki: Pulped natural
Odmiana: Yellow Bourbon
Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Fellow Carter Everywhere Mug Czarny to wyjątkowy kubek termiczny od firmy Fellow. Jest wytrzymały, szczelny, długo utrzymuje temperaturę oraz zachwyca swoim wyjątkowym designem. Idealny wybór dla kogoś o wysokich wymaganiach względem produktu.
Kubek ten został zaprojektowany, w taki sposób byś mógł cieszyć się pełnym aromatem swojego napoju. Otwór jest szeroki a grubość jego krawędzi została dostosowana by użytkowanie było prostsze i bardziej przypominało doświadczenie picia z klasycznego kubka. Wewnątrz posiada specjalną ceramiczną powłokę, która nie wpływa na smak napoju.
Najważniejsze cechy Fellow Carter Mug:
- Pojemność: 473 ml.
- Materiał: stal nierdzewna, ceramika.
- Utrzymywanie wysokiej temperatury do 12 godzin i niskiej do 24 godzin.
- W 100% wolny od BPA.
- Nie przecieka.
- Pasuje do większośći kawowych zaparzaczy - Drippery V60 i AeroPress (średnica 69 mm).
- Wysokość: 15,7 cm, średnica: 8,6 cm.
- Należy myć ręcznie. Nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Elektryczny czajnik do codziennego użytku, o niezwykłym wzornictwie i praktycznych funkcjach.
Doskonałość w minimalistycznej formie — czajnik elektryczny Fellow Corvo EKG, spełni nawet najbardziej wygórowane oczekiwania. Dzięki zastosowaniu szeregu nowoczesnych rozwiązań i minimalistycznej formie ozdobi każdą kuchnię i pomoże przygotować najlepszą herbatę w błyskawicznym tempie.
Funkcja dokładnej regulacji temperatury w zakresie od 40 do 100 stopni Celsjusza pozwoli dostosować stopień ogrzania wody do wymagań konkretnego napoju lub metody parzenia. Wbudowany stoper, będzie odmierzać dla Ciebie czas parzenia, dzięki czemu nigdy już nie wypijesz niesmacznej kawy czy herbaty. Czajnik elektryczny Fellow Corvo EKG nie tylko podgrzewa wodę w precyzyjny sposób, ale także umożliwia podtrzymanie jej temperatury przez kolejnych 60 minut, co szczególnie docenią organizatorzy domowych przyjęć. Dzięki pojemności aż 900 ml i funkcji utrzymywania temperatury niezwykle szybko przygotujesz gorące napoje dla członków rodziny i gości.
Czajnik Fellow Corvo EKG został zaprojektowany z myślą o bezpieczeństwie i ekologii, dlatego automatycznie wyłącza się po 15 minutach bezczynności. Jest to szczególnie istotne, zważywszy na fakt, że czajnik bardzo szybko podgrzewa wodę, korzystając z imponującej mocy 1200 W. Elegancki korpus oraz przykrywkę wykonano z najwyżej jakości, bezpiecznej stali nierdzewnej, a uchwyt z solidnego tworzywa sztucznego dodatkowo obciążono, zapewniając stabilność podczas nalewania wody. Istotną zaletą czajnika Fellow Corvo EKG jest również czytelny wyświetlacz LCD, z funkcją wyświetlania czasu, wspomagający kontrolę nad procesem parzenia napojów.
Dlaczego to produkt dla Ciebie?
Dokładna regulacja temperatury w szerokim zakresie ⇒ ułatwia zaparzenie każdego rodzaju kawy i herbaty
Wbudowany stoper ⇒ pozwala na mierzenie czasu parzenia Twojej ulubionej kawy
Eleganckie, nowoczesne wzornictwo ⇒ sprawia, że chcesz oglądać go w swojej kuchni
Nie musisz już wybierać między estetyką a funkcjonalnością
Fellow Corvo EKG łączy w sobie piękny design z szeregiem zaawansowanych funkcji:
Praktyczna pojemność 900 ml pozwala na zaparzenie kawy dla całej rodziny.
Elektroniczna regulacja temperatury w zakresie od 40 do 100 stopni Celsjusza.
Temperatura jest ustawiana w prosty i szybki sposób za pomocą pokrętła, a czytelny wyświetlacz wskaże aktualną i docelową wartość temperatury.
Temperaturę można wyświetlać w stopniach Celsjusza lub Fahrenheita.
Funkcja Hold utrzymująca temperaturę do 60 minut.
Automatyczne wyłączanie czajnika po 15 minutach bezczynności.
Funkcja stopera. Wyświetlacz LCD ma funkcję wyświetlania czasu, co jest szczególnie przydatne w przypadku parzenia kawy metodami alternatywnymi.
Szybkie podgrzewanie wody dzięki mocy 1200 W.
Korpus oraz przykrywka wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej 304 18/8. Uchwyt z wytrzymałego tworzywa sztucznego jest dodatkowo dociążony aby zapewnić przeciwwagę i zwiększyć stabilność podczas nalewania.
Wymiary: 29,2 cm x 17,1 cm x 20,3 cm.
220V, wtyczka europejska.
Innowacyjny, elektryczny czajnik stworzony z myślą o prawdziwych miłośnikach alternatywnych metod parzenia kawy.
Dlaczego to produkt dla Ciebie?
Dokładna regulacja temperatury w szerokim zakresie ⇒ ułatwia zaparzenie każdego rodzaju kawy i herbaty
Precyzyjnie wyprofilowana szyjka ⇒ zapewnia większą kontrolę podczas zalewania naparu
Wbudowany stoper ⇒ pozwala na mierzenie czasu parzenia Twojej ulubionej kawy
Eleganckie, nowoczesne wzornictwo ⇒ sprawia, że chcesz oglądać go w swojej kuchni
Nie musisz już wybierać między estetyką a funkcjonalnością
Fellow Stagg EKG łączy w sobie piękny design z szeregiem zaawansowanych funkcji:
Praktyczna pojemność 900 ml pozwala na zaparzenie kawy dla całej rodziny.
Wyprofilowana szyjka i precyzyjna wylewka dają kontrolę nad strumieniem wody. Zaparzanie kawy w Chemexie lub dripperze będzie bardziej precyzyjne i powtarzalne, a do tego sprawi jeszcze większą przyjemność.
Elektroniczna regulacja temperatury za pomocą pokrętła w zakresie od 40 do 100 stopni Celsjusza.
Temperatura jest ustawiana w prosty i szybki sposób za pomocą pokrętła, a czytelny wyświetlacz wskaże aktualną i docelową wartość temperatury.
Temperaturę można wyświetlać w stopniach Celsjusza lub Fahrenheita.
Funkcja Hold utrzymująca temperaturę do 60 minut.
Automatyczne wyłączanie czajnika po 15 minutach bezczynności.
Funkcja stopera. Wyświetlacz LCD ma funkcję wyświetlania czasu, co jest szczególnie przydatne w przypadku parzenia kawy metodami alternatywnymi.
Szybkie podgrzewanie wody dzięki mocy 1200 W.
Korpus oraz przykrywka wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej 304 18/8. Uchwyt z wytrzymałego tworzywa sztucznego jest dodatkowo dociążony aby zapewnić przeciwwagę i zwiększyć stabilność podczas nalewania.
Wymiary: 29,2 cm x 17,1 cm x 20,3 cm.
220V, wtyczka europejska.
Elektryczny młynek do użytku domowego stworzony z myślą o miłośnikach alternatywnych metod parzenia kawy. Nowa wersja nagradzanego młynka Fellow!
Co nowego oferuje Fellow Ode 2 Generacji?
Żarna 2 Generacji ⇒ Nowa geometria zapewnia drobniejsze mielenie od standardowych żaren, co przekłada się na lepszą kontrolę, większą łatwość w uzyskaniu oczekiwanego poziomu ekstrakcji i smaku kawy parzonej metodami przelewowymi. Żarna pozwalają na mielenie na poziomie od 250 - 300 mikronów i więcej, w porównaniu do 550 mikronów w przypadku standardowych żaren ODE. Drobniejsze mielenie pozwala na osiągnięcie wyższego poziomu ekstrakcji, bardziej zbalansowanego smaku, cięższego body i wyższej słodyczy.
Technologia antystatyczna ⇒ Jej zastosowanie redukuje retencję z poziomu ok. 1g w pierwszej generacji młynka Ode do 0,1g oraz zapewnia mniejsze pylenie młynka.
Większa pojemność hoppera oraz zbiornika na zmieloną kawę ⇒ W Ode 2 Generacji jednorazowo mieści się 100g kawy. Hopper i dolny zbiornik mają też nową formę, ułatwiającą użytkowanie.
Fellow Ode 2 Generacji łączy w sobie piękny design z szeregiem zaawansowanych funkcji:
Pokrętło na froncie pozwala na łatwą regulację grubości mielenia. Możesz wybrać jeden z 31 stopni, w zależności od tego, pod jaką metodę parzenia chcesz zmielić kawę. Młynek sprawdzi się do takich metod jak AeroPress, drip, Chemex, French Press czy Cold Brew. Ode 2 generacji nie jest polecany do espresso.
Żarna 2 generacji niczym w profesjonalnych młynkach. Duże, stalowe, płaskie żarna o średnich 64 mm zapewniają równe mielenie na każdym ustawieniu.
System PID - zapewnia jednostajną, stabilną pracę silnika.
Automatyczne zakończenie mielenia. System wykrywa obecność ziarna w hopperze - po zakończeniu mielenia młynek automatycznie przestaje pracować.
Hopper mieści 100 gramów ziarna - jest stworzony do wsypywania pojedynczej dozy ziarna. W nowej wersji zastosowano bardziej strome ścianki, aby zsypywanie ziarna było jeszcze szybsze.
Pojemnik na zmieloną kawę jest wykonany z aluminium. Na jego dnie jest magnes, który pozwala na łatwe umiejscowienie pojemnika na młynku. Zastosowano tu także rozwiązanie znane z profesjonalnych młynków - łopatka umieszczona przy zsypie pomaga pozbyć się resztek kawy z urządzenia, dzięki czemu retencja młynka jest wyjątkowo niska.
Cicha praca dzięki materiałom wysokiej jakości i brakowi głośnej przekładni.
Obudowa jest elegancka i solidna, wykonana z aluminium z dodatkami z tworzywa sztucznego.
Niewielkie wymiary pozwalają na wygodne umiejscowienie młynka na blacie.
Wymiary (Gł. x szer. x wys.) 23,9 cm x 10,5 cm x 24,8 cm.
220V, wtyczka europejska.
Elektryczny młynek do użytku domowego stworzony z myślą o miłośnikach alternatywnych metod parzenia kawy. Nowa wersja nagradzanego młynka Fellow!
Co nowego oferuje Fellow Ode 2 Generacji?
Żarna 2 Generacji ⇒ Nowa geometria zapewnia drobniejsze mielenie od standardowych żaren, co przekłada się na lepszą kontrolę, większą łatwość w uzyskaniu oczekiwanego poziomu ekstrakcji i smaku kawy parzonej metodami przelewowymi. Żarna pozwalają na mielenie na poziomie od 250 - 300 mikronów i więcej, w porównaniu do 550 mikronów w przypadku standardowych żaren ODE. Drobniejsze mielenie pozwala na osiągnięcie wyższego poziomu ekstrakcji, bardziej zbalansowanego smaku, cięższego body i wyższej słodyczy.
Technologia antystatyczna ⇒ Jej zastosowanie redukuje retencję z poziomu ok. 1g w pierwszej generacji młynka Ode do 0,1g oraz zapewnia mniejsze pylenie młynka.
Większa pojemność hoppera oraz zbiornika na zmieloną kawę ⇒ W Ode 2 Generacji jednorazowo mieści się 100g kawy. Hopper i dolny zbiornik mają też nową formę, ułatwiającą użytkowanie.
Fellow Ode 2 Generacji łączy w sobie piękny design z szeregiem zaawansowanych funkcji:
Pokrętło na froncie pozwala na łatwą regulację grubości mielenia. Możesz wybrać jeden z 31 stopni, w zależności od tego, pod jaką metodę parzenia chcesz zmielić kawę. Młynek sprawdzi się do takich metod jak AeroPress, drip, Chemex, French Press czy Cold Brew. Ode 2 generacji nie jest polecany do espresso.
Żarna 2 generacji niczym w profesjonalnych młynkach. Duże, stalowe, płaskie żarna o średnich 64 mm zapewniają równe mielenie na każdym ustawieniu.
System PID - zapewnia jednostajną, stabilną pracę silnika.
Automatyczne zakończenie mielenia. System wykrywa obecność ziarna w hopperze - po zakończeniu mielenia młynek automatycznie przestaje pracować.
Hopper mieści 100 gramów ziarna - jest stworzony do wsypywania pojedynczej dozy ziarna. W nowej wersji zastosowano bardziej strome ścianki, aby zsypywanie ziarna było jeszcze szybsze.
Pojemnik na zmieloną kawę jest wykonany z aluminium. Na jego dnie jest magnes, który pozwala na łatwe umiejscowienie pojemnika na młynku. Zastosowano tu także rozwiązanie znane z profesjonalnych młynków - łopatka umieszczona przy zsypie pomaga pozbyć się resztek kawy z urządzenia, dzięki czemu retencja młynka jest wyjątkowo niska.
Cicha praca dzięki materiałom wysokiej jakości i brakowi głośnej przekładni.
Obudowa jest elegancka i solidna, wykonana z aluminium z dodatkami z tworzywa sztucznego.
Niewielkie wymiary pozwalają na wygodne umiejscowienie młynka na blacie.
Wymiary (Gł. x szer. x wys.) 23,9 cm x 10,5 cm x 24,8 cm.
220V, wtyczka europejska.
Fellow Prismo to specjalnie zaprojektowana nakładka do klasycznego modelu AeroPress*, której zadaniem jest zamienić popularną strzykawkę w ekspres ciśnieniowy! Teraz wyciśniesz ze swojego Aeropressu nie tylko kawę przelewową, lecz także gęste espresso - w domu i w podróży.
Espresso!
Mimo, iż napary wyciśnięte przy użyciu Prismo nie zastąpią lepkiego, podwójnego espresso zaparzonego w profesjonalnej maszynie kolbowej, efekty są bardzo zadowalające - stosunek ceny, prostoty użycia i osiąganych efektów jest bezkonkurencyjny!
Kawa przyrządzona z pomocą Prismo charakteryzuje się wysokim body (jest gęsta) oraz znaczną intensywnością - jest bardziej skondensowana niż typowy napar z Aeropressu. Przypomina w smaku kawę z kawiarki bądź domowego ekspresu ciśnieniowego. Rozcieńczona niewielką ilością wody może także zmienić się naprawdę niezłe americano!
Konstrukcja
Urządzenie składa się z gwintu oraz metalowego sitka z otworami o średnicy 70 mikronów. Przy wylocie zamontowany jest specjalny zawór, który zapobiega przeciekaniu naparu.
Jak parzyć?
1. Nagrzej Aeropress z zamontowaną końcówką gorącą wodą.
2. Zmiel 20 gramów kawy tak, jak pod espresso (drobno).
3. Wylej wodę z Aeropressu, wsyp do niego kawę i wlej 50 - 60 mililitrów wody o temperaturze 96 stopni Celsjusza.
4. Mieszaj intensywnie przez 10 sekund.
5. Po minucie załóż tłok i przeciskaj prosto do filiżanki!
*Fellow Prismo nie jest kompatybilny z modelem AeroPress Go.
Najniższa cena: 113,90 zł
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Zestaw akcesoriów do parzenia kawy Hario Outdoor. Zestaw składa się z torby do przechowywania, drippera, serwera, czajnika oraz papierowych filtrów - w zestawie dostępne w bardziej korzystnej cenie niż przy zakupie oddzielnie. Seria Outdoor zawiera akcesoria, które doskonale sprawdzą się na biwaku, czy w podróży, a także w domowych warunkach. Ten zestaw to doskonały sposób na rozpoczęcie przygody z przelewowymi metodami parzenia kawy.
Zestaw zawiera:
- Hario metalowy Drip V60-02 Outdoor srebrny z silikonową podstawką (O-VDM-02-HSV):
Ręczny zaparzacz do przygotowywania kawy metodą przelewową. Hario V60-02 pozwala na zaparzenie kawy dla jednej lub kilku osób. Wersja metalowa zdecydowanie zachwyca swoim wyglądem - jest to idealne połączenie ekstrawaganckiego designu z funkcjonalnością. Charakteryzuje się on bardzo dobrym poziomem utrzymywania ciepła, oraz lekką i wytrzymałą konstrukcją. Stożkowa forma oraz specjalne żłobienia po wewnętrznej stronie drippera zapewniają doskonały przepływ wody. Dripper posiada silikonową podstawkę w celu lepszego dopasowania do naczynia, na którym jest stawiany. Użycie wytrzymałych mteriałów czyni ten zaparzacz świetnym rozwiązaniem nie tylko w domu, lecz także podczas biwaku, czy w podróży.
- Hario Serwer V60 Outdoor ze stali nierdzewnej 500ml (O-VCSM-50-HSV):
Stalowy serwer Hario do serwowania kawy i herbaty. Dzbanek jest w całości wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu nie musisz mieć obaw o potłuczenie - czyni go to zakupem na lata. Dzięki odpowiedniej średnicy otworu (7,8cm) jest kompatybilny ze wszystkimi dripperami Hario V60. Dodatkową zaletą serwera jest to, że może on służyć także jako czajnik do gotowania wody. Bez problemu podgrzejesz w nim wodę na palniku gazowym lub elektrycznym. Serwer nie jest jednak kompatybilny z kuchenkami indukcyjnymi i mikrofalowymi.
Pojemność całkowita: 700ml
Pojemność użytkowa: 500ml
- Hario Outdoor V60 Metal Drip Buono Kettle - Czajnik 700ml (O-VKB-70-HSV):
Czajnik do gotowania wody z wyprofilowaną szyjką, która jest szczególnie przydatna przy zaparzaniu kawy metodami alternatywnymi jak Drip, Chemex czy Aeropress. Wyprofilowana szyjka zapewnia pełną kontrolę nad strumieniem wody. Dzięki temu masz wpływ na tempo przelewania oraz miejsce, w które kierujesz wodę. Minimalistyczny i industrialny design, oraz precyzja nalewania zdecydowanie wyróżniają Buono Kettle na tle zwykłych czajników.
Pojemność całkowita: 700ml
Pojemność użytkowa: 500ml
- Hario - Filtry papierowe Misarashi brązowe - V60-02 - 40 Sztuk (VCF-02-40M):
Opakowanie 40 sztuk papierowych filtrów do parzenia kawy, odpowiednich do drippera Hario V60-02. Wykonane z naturalnego, brązowego papieru. Zapewniają czysty napar bez fusów i doskonały przepływ wody. Wyprodukowano w Japonii.
- Hario - V60 Outdoor Coffee Bag - Torba na akcesoria (O-VCB-B):
Torba do przechowywania akcesoriów do parzenia kawy. Zabranie sprzętu kawowego w podróż w wygodny i bezpieczny sposób nie będzie już stanowiło problemu! Wykonana z wytrzymałego i łatwego w czyszczeniu poliestru. Jest zamykana na zamek błyskawiczny i wewnątrz podzielona na dwie komory. Górna komora jest oddzielona kolejnym zamkiem i podzielona na dwie części - może posłużyć do przechowania na przykład paczki kawy i wagi. Dolna, większa komora, jest podzielona na pięć części i może bez problemu pomieścić dripper, serwer, czajnik, młynek i kubek. Dodatkowo, w klapie znajduje się zamykana przegródka na filtry.
Torba ma wymiary 33cm x 29cm x 17cm (szerokość x głębokość x wysokość). Dla wygody przenoszenia, torba jest wyposażona w krótką i długą, odpinaną rączkę.
MiiR Howler to stalowy dzbanek o podwójnych ściankach i pojemności 950 ml. Jest wytrzymały, ma dużą pojemność i utrzymuje temperaturę napojów. To idealny kompan podróży!
Najważniejsze cechy:
- Podwójna ścianka z izolacją próżniową wykonana w technologii Thermo 3D™ zapewnia utrzymywanie temperatury zarówno gorących, jak i zimnych napojów.
- Ścianki są wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej 18/8, o klasie do zastosowań medycznych. Zewnętrzna ścianka jest malowana proszkowo w technologii Hardshell™. Użyty materiał nie przejmuje smaku napoju i nie nadaje mu metalicznego posmaku.
- Dzbanek jest wyposażony w pokrywę z tworzywa sztucznego bez BPA z uszczelką. Pokrywa jest zamykana na zatrzask i jest w pełni szczelna.
- Każdy produkt jest oznaczony kodem umieszczonym na spodzie. Zarejestruj kod na stronie i dowiedz się jaki projekt związany z ochroną środowiska wsparłeś poprzez swój zakup!
Morning Machine to kapsułkowy ekspres do kawy z segmentu premium. Na tle konkurencji wyróżnia go zaawansowana technologia, kontrola procesu zaparzania i piękne, minimalistyczne wzornictwo. Morning Machine to doskonały wybór dla każdego – dla nowicjuszy to sposób na idealną kawę za każym razem, a kawowych geeków zadowoli kontrola procesu zaparzania, co szczególnie istotne w przypadku kapsułek specialty.
Nowy standard parzenia kawy z kapsułek. Cechy z profesjonalnego sprzętu kawowego zostały dostosowane do kawy w kapsułkach, dzięki czemu możesz cieszyć się wygodą, konsystencją i jakością jak nigdy dotąd.
Prosta obsługa i doskonałe wzornictwo – Dotykowy wyświetlacz OLED i obrotowy pierścień wokół wyświetlacza zapewniają łatwą i intuicyjną obsługę.
Woda – Podstawą dobrej kawy jest dobra woda. Morning posiada wbudowany miernik TDS (substancji stałych w wodzie), który pozwala lepiej dostosować ustawienia ekspresu do wody, jaką posiadamy, co przekłada się na lepszy smak kawy. Oddzielna wylewka wody pozwala na nalewanie wody w temperaturze 75°C-98°C. Możesz zatem używać ekspresu także do parzenia herbaty i innych gorących napojów. Dodatkowo, wylewka jest podświetlana.
Profesjonalne profile ciśnienia – Procesem parzenia – ciśnieniem oraz odstępami czasu, w jakich woda przepływa przez kapsułkę, steruje zaawansowany algorytm. Opracowanie technologii zajęło ponad trzy lata, jednak w rezultacie powstało 10 profili parzenia, dzięki którym wyciągniesz optymalny smak z każdej kapsułki. Ciśnienie ma ogromny wpływ na smak kawy, a Morning daje możliwość jego regulacji na trzech etapach – pozwala to np. ustawić preinfuzję.
Precyzja co do grama – Kolejną wyjątkową cechą ekspresu Morning jest wbudowana waga. Umieszczona pod tacką ociekową, współpracuje z pompą aby ustawiona porcja kawy była idealna za każdym razem. Podniesienie filiżanki z tacki podczas zaparzania zatrzymuje cały proces.
Dane – Praca ekspresu Morning w dużej mierze opiera się na danych. Informacje dotyczące temperatury, wagi i TDS są prztwarzane w celu wprowadzania usprawnień w oprogramowaniu. Ekspres informuje o konieczności konserwacji.
Aplikacja - Czy jest lepszy sposób na zaparzenie kawy niż zgodnie z przepisem opracowanym przez samą palarnię? Odkryj i pobierz swoje ulubione przepisy, aby cieszyć się idealną kawą za każdym razem. Wszystko to dostępne poprzez aplikację, dzięki której Morning łączy się ze smartfonem. Możesz także samodzielnie programować przepisy.
Dane techniczne:
- Rozmiar i waga: 40.2cm (dł.) × 10.2cm (szer.) × 25.5cm (wys.), 4.5kg
- Regulowana wysokość filiżanki: 15cm (z tacką ociekową), 25cm (bez tacki ociekowej)
- Pojemność zbiornika na wodę: 850ml
- Pojemność pojemnika na zużyte kapsułki: 8-10 kapsułek
- Wyświetlacz: OLED 1.44 cala
- Zasilanie: AC220-240V 50-60Hz 1200-1300W
- Pompa: 230V, 50Hz
- Maksymalne ciśnienie: 20 barów
- Kontrola ciśnienia: 3 stopnie, 7 poziomów
- Kontrola pojemności napoju: stopniowanie co 1g, zakres 1g~250g
- Kontrola temperatury: zakres 75°C-98°C; czułość 1°C
- Łączność Wi-Fi oraz Bluetooth
- Kompatybilność kapsułek Kapsułki Nespresso® OriginalLine oraz ich zamienniki
- Aplikacja mobilna Dostępna na urządzeniach z systemem iOS w wersji 10.0 i nowszych oraz na urządzeniach z systemem Android w wersji 5.0 i nowszych.
Pellini Top 100% Arabica to kawa ziarnista dedykowana prawdziwym koneserom czarnego naparu. Produkt stanowi flagową mieszankę włoskiej palarni Pellini. Składa się ze 100% ziaren Arabiki, pochodzących z górskich upraw i starannie selekcjonowanych. Proces ich palenia jest ściśle kontrolowany, aby osiągnąć łagodny i subtelny smak przy zachowaniu wyrazistego, przyjemnego aromatu.
Pellini Top jest kawą dedykowaną do przygotowania esencjonalnego espresso. Sprawdzi się zarówno jako napar dodający energii do działania o poranku, jak i w formie kawy popołudniowej, która pobudza i orzeźwia. Produkt może stanowić także bazę dla wielu kaw mlecznych, takich jak cappuccino czy latte machiato.
Kawa Pellini Top to ziarna o ciemnym stopniu palenia. Zmielona i zaparzona metodą tradycyjną lub z pomocą ekspresu ciśnieniowego ma średnią zawartość kofeiny. Powolny proces palenia starannie wyselekcjonowanych ziaren Arabiki gwarantuje jej zrównoważony, pełny smak. Natomiast naturalny sposób chłodzenia powietrzem dba o zachowanie intensywnego, zmysłowego aromatu kawy.
Pellini Top jest mieszanką niezwykle pożądaną na polskim rynku. Zawdzięcza to wysokiej jakości ziaren poddawanych szczegółowej selekcji oraz procesowi wypalania, który podlega wielu kontrolom po to, aby do konsumentów trafiła 100% Arabica o najczystszym smaku i najlepszym aromacie. Napar z ziaren Pellini Top warto degustować bez dodatku cukru. Kawa z tej mieszanki ma bowiem swój oryginalny, subtelnie słodki, ale też wyrazisty smak, który zasłużył na uznanie.
Opakowanie: 1kg.
Bialetti Perfetto Moka Vanilia to włoska kawa mielona o ciemnym profilu palenia. Mieszanka składa się w 80% z Arabiki i w 20% z Robusty, a swój smak zawdzięcza dodatkowi aromatu i ekstraktu z wanilii. Intensywnie waniliowa, o lekkich nutach karmelu oraz gęstej teksturze.
Ze względu na grubość mielenia, kawa jest polecana szczególnie do kawiarki. Odpowiedni stopień mielenia pozwala łatwiej zaparzyć kawę w poprawny sposób. Woda przepływa przez zmieloną kawę w odpowiednim tempie, co przekłada się na poprawną ekstrakcję i napar o oczekiwanym smaku.
Odmiana: 80% Arabika, 20% Robusta
Stopień palenia: Ciemny
Profil smakowy: Wanilia; łagodna
Body: Gęste
Składniki: kawa mielona, aromat, naturalny ekstrakt z wanilii (0,2%)
350 sztuk białych papierowych filtrów do zaparzacza AeroPress. Filtry zapewniają czysty napar pozbawiony drobinek kawy. Biodegradowalne i kompostowalne, odpowiednie do zaparzaczy AeroPress w wersjach Original, Clear, oraz Go.
Jeszcze więcej wyśmienitej kawy gdziekolwiek jesteś!
Wyprodukowane w USA.
Delikatna, z klasą, kremowa - te słowa idealnie opisują tę mieszankę arabiki z różnych regionów świata. Świetnie zbalansowana słodycz i kwasowość, intensywny aromat oraz przyjemny, długi posmak migdałów i czekolady. Diemme Miscela Oro to idealna propozycja do każdego ekspresu.
Przygotowany z niej napar sprawdzi się zarówno w pojedynkę, jak i w parze z wszelkimi deserami.
Kompozycja składa się z następująch arabik:
- Brazylia - Alta Mogiana
- Tanzania - Kilimanjaro
- Indie - Arabica
- Salwador - High Grow
- Kolumbia - Supremo.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Prosty w użytkowaniu i konserwacji korek do dzbanków Chemex Coffeemaker.
Pasuje do każdego rodzaju Chemexa. Pozwala dłużej zachować optymalną temperaturę i aromat kawy.
Wykonany z bezpiecznego elastomeru. Produkcja ma miejsce w Stanach Zjednoczonych.
Średnica korka to 7cm.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty suszonych owoców, melona i ciemnej czekolady.
Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala
Region: Jalapa
Odmiana: Bourbon, Caturra, Icatu
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
Komercyjny, wpuszczany w blat odbijak do fusów Rhino Coffee Gear.
Cechy:
- Wpuszczany w blat - oszczędność przestrzeni oraz mniejsze ryzyko zabrudzenia podłogi.
- Konstrukcja z wysokiej jakości stali nierdzewnej typu 304 z gumową uszczelką i otuliną bolca.
- Bolec jest przyspawany, a otulina wymienna - zapewnia to długą żywotność produktu.
Wymiary:
- Gumowa uszczelka: 16,8 cm x 18 cm (szerokość x głębokość)
- Odbijak: 14 cm x 15 cm x 11 cm (szerokość x głębokość x wysokość)
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwek, trzciny cukrowej oraz trawy cytrynowej.
Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia
Farma: Finca Buenavista
Producent: Carlos Imbachi
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Caturra
Audun Coffee Kawa Kabuya Filter jest to kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kongo, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Palarnia Audun Coffee znajduje się w Bydgoszczy i produkuje kawy, które spotkać można w najlepszych kawiarniach w Polsce.
Kraj: Kongo
Region: Kivu
Odmiana: Bourbon, Ruiru 11, Catucai
Metoda obróbki: Washed
Oto nowy Przelew Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Ugandy, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty zielonego winogrona, rumianku, brązowego cukru i białej czekolady.
Kraj pochodzenia kawy: Uganda
Region: Upper Bukyabo
Metoda obróbki: washed - skin contact fermentation
Farma: The Coffee Gardens
Odmiana: SL14, SL28, Nyasaland
Położenie upraw: 1800 - 2000 m n.p.m.
ZIARNO
Projekt The Coffee Gardens powstał w 2017 r., a jednym z jego głównych celów jest etyczna produkcja kawy specialty, zapewniająca przejrzyste i bezpośrednie połączenie między plantatorami a konsumentami kawy. TCG prowadzi stację obróbki kawy oraz wspiera lokalną społeczność, m.in. zapewniając zatrudnienie w obszarach wiejskich, promując równość płci, czy szkoląc rolników i rozwijając ich kompetencje.
Ciekawostka: Nafuna to nazwa mikrolotu (partii) kawy, która pochodzi ze zbiorów 172 małych producentów. Owoce ze swoich plantacji dostarczyli samodzielnie do stacji obróbki The Coffee Gardens. Kawa ta była pierwszą w TCG partią eksperymentalnie przetworzoną metodą skin contact fermentation.
Skin contact to jeden z rodzajów obróbki kawy washed. Po zbiorach i sortowaniu owoce kawy są obierane, a świeży miąższ jest zachowywany. Następnie trafia razem z ziarnami do zbiorników, gdzie wszystko jest poddawane fermentacji przez ok. dobę. Ziarna mają kontakt ze skórką - stąd nazwa procesu. Na kolejnych etapach kawa jest płukana, a później suszona.
OPINIA ROASTERA
Lubimy mniej popularne regiony uprawy kawy, dlatego wybór padł na Ugandę. W ten sposób odbiorca może zapoznać się z kawami mniej popularnymi. TIP: tej kawie warto dać czas po paleniu. W miarę jego upływu smakuje coraz lepiej.
PRZEPIS
Używamy metody x5, popularnej wśród baristów. Kawa 16 g, woda 250 g, tempertaura ok. 95-97°C. Preinfuzja bez mieszania 50 g i później 4, w miarę delikatne, zalania po 50 g. Każde zalanie robimy wtedy, gdy poprzednie prawie spłynie do końca. Jeśli kawa jest za słaba, mielimy drobniej, a jak za mocna - grubiej. Technika pozostaje ta sama. Czas ekstrakcji to około 3-4 minuty, w zależnośći od użytego filtra. Jeśli chcemy zaparzyć więcej, np. 500 ml, to dzielimy na 5 i zalewamy 5x100 g wody analogicznie do mniejszej ilości.
Kawa miesiąca
Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.
Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez YOCO. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do moreli, brzoskwini, bergamotki, migdałów i mlecznej czekolady.
Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia
Region: Armenia
Odmiana: Castillo
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: 1400 - 1450 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 88,25 / 100 pkt.
Dzbanek Fellow Eddy do spieniania mleka. Niezbędne narzędzie pracy każdego baristy zajmującego się Latte Artem. Wśród zalet dzbanka można wyróżnić precyzyjnie wyprofilowaną wylewkę i kształt korpusu oraz wygodny uchwyt.
Cechy:
- Pojemność całkowita 530 ml.
- Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej typu 304 18/8.
- Oznaczenia na wewnętrznej ściance ułatwiają pracę. Skala wskazuje 8, 10, 12 uncji (odpowiednio 240, 300 i 350 ml)
- Precyzyjna wylewka pozwala na wykonywanie szczegółowych wzorów.
- Wypustka z wylewką sięga prawie do dna dzbanka, dzięki czemu masz większą kontrolę nad wylewaniem mleka.
- Odpowiednio wyprofilowana rączka pozwala na wygodne trzymanie dzbanka pod różnymi kątami. Rączka ma unikalny kształt - jej dolna część nie łączy się z korpusem dzbanka.
- Korpus dzbanka rozszerza się ku dołowi, co sprawia, że mleko cyrkuluje bardziej równomiernie podczas spieniania.
Mieszanka kaw ziarnistych pochodzących z Brazylii i Indii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. To 70% arabiki specialty z Brazylii i 30% robusty z Indii. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty kakao, prażonych orzechów i mlecznej czekolady. Kawa o gęstej cremie, wyraźnej słodyczy i średniej goryczy.
Kawa ziarnista jakości specialty z Nikaragui wypalona przez Instytut Kawy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady deserowej, orzechów i moreli.
Kraj pochodzenia: Nikaragua
Region: Olomega
Odmiana: Typica Caturra, Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1250 m n.p.m.