Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
KAWOWA PÓŁKA
Kawowe perełki designu
Poznaj najbardziej stylowe produkty do parzenia z półki Coffeedesk i weź udział w konkursie.
MLECZNA ALTERNATYWA
Roślinne Oatly w zestawie z kawą
Odkryj owsianą alternatywę w kawach mlecznych! Do wybranych ziaren pod espresso dorzucamy roślinne Oatly za 10 gr.
KAWOWY OUTDOOR
Kawa i herbata w terenie
Na szlaku, rowerze, działce czy pikniku - przelewaj to, co lubisz, w każdych warunkach
KAWY MIESIĄCA
Przelew i espresso kwietnia
Wybraliśmy najciekawsze ziarna tego miesiąca. Rozsmakuj się w nutach owoców, słodkiego marcepanu i kwaśnego hibiskusa.
HERBATA MIESIĄCA
Roztańcz się z Dworzyskiem
Wejdź tanecznym krokiem w każdy dzień z lawendową mieszanką ziół. Herbata kwietnia czeka na naszych półkach.
KAWOWA PÓŁKA
Kawowe perełki designu
Poznaj najbardziej stylowe produkty do parzenia z półki Coffeedesk i weź udział w konkursie.
MLECZNA ALTERNATYWA
Roślinne Oatly w zestawie z kawą
Odkryj owsianą alternatywę w kawach mlecznych! Do wybranych ziaren pod espresso dorzucamy roślinne Oatly za 10 gr.
KAWOWY OUTDOOR
Kawa i herbata w terenie
Na szlaku, rowerze, działce czy pikniku - przelewaj to, co lubisz, w każdych warunkach.
KAWY MIESIĄCA
Przelew i espresso kwietnia
Wybraliśmy najciekawsze ziarna tego miesiąca. Rozsmakuj się w nutach owoców, słodkiego marcepanu i kwaśnego hibiskusa.
HERBATA MIESIĄCA
Roztańcz się z Dworzyskiem
Wejdź tanecznym krokiem w każdy dzień z lawendową mieszanką ziół. Herbata kwietnia czeka na naszych półkach.

Na Coffeedeskowej półce

Promocja
Arcaffe Elba 1kg

Producent: Arcaffe

Mieszanka kaw ziarnistych z Brazylii, Gwatemali i Meksyku wypalana przez włoskiego producenta Arcaffe. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się doskonale do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Kawa jest dobrze zbalansowana, o wyraźnej słodyczy mlecznej czekolady.  Nazwa tej utworzonej w 2023 roku mieszanki nawiązuje do najbardziej znanej z Wysp Toskańskich. To 100% Arabika rewelacyjna zarówno jako espresso, jak i cappuccino.
Najniższa cena: 119,90 zł
129,90 zł
Arcaffe - Dona Lucero Espresso 1kg

Producent: Arcaffe

Kawa ziarnista z Gwatemali wypalana przez włoskiego producenta Arcaffe. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się doskonale do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Kawa jest dobrze zbalansowana, o wyraźnej słodyczy i przyjemnej kwasowości cytrusów.  Projekt Doña Lucero rozpoczął się w 2020 roku w prowincji Petatán, regionie Huehuetenango na północno-zachodnim Gwatemali, gdzie uprawy kawy rozciągają się na kilometry dzięki żyznej glebie i korzystnym warunkom klimatycznym. Współpraca między firmą Amka a CSC - Certified Specialty Coffee, którego Arcaffè jest współzałożycielem, rozpoczęła się w celu rozwoju produkcji, możliwości handlowych i poprawy warunków życia 80 kobiet - producentek kawy znajdujących się w trudnej sytuacji społeczno-ekonomicznej. W Gwatemali, podobnie jak w większości krajów produkujących kawę, rolnicy nie są świadomi jakości swojego produktu i sprzedają produkt po zaniżonych cenach. Często zapłata ledwo pokrywa koszty, ale rolnicy akceptują niskie stawki, ponieważ są biedni, muszą szybko sprzedać swoje zbiory i nie mają alternatywy, zwłaszcza jeśli są kobietami. Celem Amka i CSC było promowanie rozwoju produkcji małych producentów. Zapewnili oni szkolenie obejmujące kwestie produkcji kawy, roli kobiet, dystrybucję materiałów i produktów rolnych oraz specjalistyczną pomoc w poprawie technik uprawy, aż po zbieranie kawy. Już od pierwszych sampli eksperci CSC Certified Specialty Coffee potwierdzili wysoką jakość zbiorów, które od razu otrzymały etykietę, która jest nadawana tylko wysokojakościowym kawom. Dzięki temu producenci otrzymali znaczną premię - „wzrost dochodów o prawie 50%”. „Kobiety w Gwatemali kazdego dnia walczą z dyskryminacją, która utrudnia im życie pod względem ekonomicznym, osobistym i społecznym” - mówi Fabrizio Frinolli Puzzilli, prezes Amka. „Przez pierwsze dwa lata ciężko pracowaliśmy, a kawa, która trafiła do Włoch, importowana i zakupiona przez CSC, to historia zaangażowania 80 kobiet biorących udział w projekcie. Kobiety, które mocno wierzyły w projekt i ciężko pracowały, aby udowodnić swoje ogromne zdolności jako producentki. Kawa nosi nazwę Doña Lucero, na cześć Lucero, gwatemalskiej kobiety, która pracowała z Amką przez ponad 10 lat - odważnej i prawdziwej wojowniczki. Jej duch i wszystko, czego nauczyła nas przez tyle lat pracy w terenie, są w każdej filiżance tej kawy, która pachnie wolnością i autonomią”. Na pytanie „Co o tej kawie powinna widzieć osoba, która ją pije?”, prawie jednomyślną odpowiedzią 80 kobiet zaangażowanych w projekt było: „Ilość pracy i wysiłku, jaka za nią stoi, jest znacznie większa niż można sobie wyobrazić”. Dzięki różnicy cenowej w porównaniu z rynkową średnią oraz darmowej dostawie nawozów, po raz pierwszy kobiety zaangażowane w projekt poczuły się  docenione. Ponadto ten projekt kładzie podwaliny pod pewne istotne zmiany, przede wszystkim ekonomiczną niezależność. Kwota za kawę jest bowiem wypłacana bezpośrednio kobietom, aby podkreślić, że są one wyłącznymi beneficjentkami dochodów wynikających z ich pracy.
Promocja
Arcaffe Gorgona 1kg

Producent: Arcaffe

Gorgona to nazwa jednej z wysp archipelagu Tuscan, który znajduje się w pobliżu Livorno. Jest to także nazwa nowej mieszanki palarni Arcaffe, która zawiera wysokiej jakości ziarna Arabiki 85% i Robusty 15%. Została stworzona dla tych, którzy preferują bardziej intensywny smak.   Kawa z tych ziaren jest bardzo dobrze zbalansowana, o pełnym body, delikatnej kwasowości i silnym aromacie. Pozostawia łagodny posmak lukrecji. Jest to mieszanka najwyższej jakości ziaren arabiki (85%) i robusty (15%): - Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro - Indie, Vellakadai estate - Brazylia - natural, Fazenda Samambaia - Indie - robusta, Manamboli estate
Najniższa cena: 98,90 zł
129,90 zł
Promocja
Arcaffe Roma 1kg

Producent: Arcaffe

Roma to najbardziej klasyczna mieszanka z Arcaffe. Produkowana niezmiennie od 1926 (wyłączając czas wojny). Jej nazwa to hołd dla baru Roma, który był pierwszym espresso barem w Livorno skąd pochodzi palarnia. Roma to kawa o kompleksowym, i jednocześnie delikatnym profilu smakowym z wyraźnym tytoniowym finiszem, który zawdzięcza kawie z Indii wchodzącej w jej skład. Aromat to karmel, delikatne wypieki oraz leśne owoce - te ostatnie to zasługa ziaren z Etiopii. Delikatne body, średnia kwasowość oraz wyraźna słodycz obecne są dzięki kawom z Ameryki Pd. - głównie Brazylii. Kawa ta świetnie sprawdzi się jako espresso - bez żadnych dodatków najlepiej pokazuje swoje oblicze i pozwala docenić obecność poszczególnych arabik wchodzących w jej skład. Każde ziarno ma tutaj swoje '5 minut', a efekt końcowy jest dowodem na kunszt twórców te mieszanki. Warto również wspomnieć, że wszystkie składniki są wypalane osobno i mieszane dopiero po zakończeniu tego procesu. Pozwala to na indywidualne dopasowanie profilów palenia dla poszczególnych ziaren i wydobycie ich charakteru w najwyższym stopniu. Roma połączona z mlekiem da nam niezwykle delikatne, kremowe i słodkie cappuccino - orzechy brazylijskie, mleczna czekolada, owsianka - idealna kombinacja na rozpoczęcie nowego dnia. Receptura: Doza: 16 g Uzysk: 32-36g Czas ekstrakcji: 27-32 sek. Temp: 94 C Ziarna, które znajdują się w mieszance to: - Gwatemala, Finca El Hato Blue - Etiopia, Sidamo special selection - Salwador, Finca San Luis - Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro - Indie, Vellakadai estate - Brazylia - natural, Fazenda Samambaia Są to kawy certyfikowane przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom. Więcej o tej kawie przeczytasz na naszym Blogu: https://www.coffeedesk.pl/blog/espresso-miesiaca-luty-arcaffe-roma/  
Najniższa cena: 108,90 zł
139,00 zł
Promocja
Arcaffe Mokacrema 1kg

Producent: Arcaffe

Mokacrema to blend kaw ziarnistych jakości speciality: Gwatemali, Salwadoru, Etiopii i Brazylii. Jest to kawa certyfikowana przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości. Aromat suchy Dominuje gorzka czekolada i mocno karmelizowane orzechy. Na dodatek wyraźny zapach prażonego słodu, takiego do piwa, oraz historie torfowe, nieco ziemiste. Aromat intensywny, głęboki, z charakterem. Aromat mokry Nowa rzecz, która pojawa się w zaparzonym już espresso to wyraźny marcepan. Zostają orzechy i palona wytrawność. Natomiast gorzka czekolada przeobraża się w czekoladowy budyń. Ten mleczny element dodaje filiżance sznytu. Czy są owoce? Na pewno nie intensywne. Trochę w tle, gdzieś się zapodziewa wolny cytrusowy elektron. Smak Budyń czekoladowy to hasło dnia. Bez dosładzania białym cukrem, i tak jest przyjemnie słodkie. Wychodzi też wanilia i karmel. Goryczka na wyższym poziomie niż w przypadku znacznie jaśniej palonych arabik z modnych palarni speciality, jednk nie dominuje. Towarzyszy słodyczy. Kwasowość bardzo niska, ale istnieje. Parę kropel cytrusu. Jest to włoskie espresso w naprawdę zacnym wydaniu. Mleko Cappuccino! Nadal jest budyń. Dochodzi coś korzennego, przypominającego piernik. Co warte uwagi – gorycz znika niemal całkowicie. Receptura  Cel: wysokie body, zaznaczona kwasowość, wyraźna słodycz i ograniczona goryczka. Finalna receptura wyglądała tak: doza: 18 gramów uzysk: 32 gramy czas: 30 sekund
Najniższa cena: 104,90 zł
144,90 zł
Johan & Nyström - Bourbon Jungle Omniroast 500g

Producent: Johan & Nyström

Data palenia: 18.03.2024

Tło dla tej mieszanki, pochodzi z tęsknoty za prawdziwym, ciemnym paleniem kawy o wysokiej jakości ziarnach. Mimo, że ziarna są ciemno palone, utrzymuje się ich wyraźny i intensywny aromat. Kawa ta posiada przyjemnie dymny posmak, z lekką nutą słodyczy, oraz ze sporą owocowością. Dzięki doświadczeniu w ciemnym  paleniu kawy,  ziarno nadal zachowuje większość swoich aromatów. Posmak jest wyraźny i pozostaje na długo. Kawa idealne pasuje do ekspresów przelewowych, ekspresów ciśnieniowych, kawiarek i french pressów. W obecnej mieszance znajdują się ziarna: - Brazylia Fazenda Dois Irmaos/Pantano - Etiopia Adreacha Gr. 2 - Salwador Menendez
Johan & Nyström - Fika - Kawa mielona Filter 500g

Producent: Johan & Nyström

Data palenia: 09.04.2024

Mielona meszanka kaw jakości specialty wypalona w szwedzkiej palarni Johan & Nyström. Palona w średnim stopniu, najlepiej smakuje przyrządzona za pomocą ekspresu przelewowego lub french pressa. W filiżance na pierwszy plan wysuwa się słodycz zbliżona do nut kakao. Dobrze zbalansowana, o pełnej teksturze. Fika to ważny element szwedzkiej kultury, oznaczający przerwę na kawę lub herbatę. W tym przypadku jest to także kawa, która została stworzona aby kultywować tę tradycję.  Aktualna mieszanka zawiera następujące ziarna: - Brazylia Fazenda Dois Irmaos/Pantano - Etiopia Adreacha Gr. 2 - Salwador Menendez 84+
Etno Cafe - Etiopia Djimmah 1kg

Producent: Etno Cafe

Data palenia: 28.02.2024

Ziarna pochodzące z Etiopii, z leśnych terenów o wysokim stopniu zacienienia. Kawa wypalana w średnim stopniu, idealna do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek. W smaku wyczuwalne przede wszystkim nuty przypominające fermentowany kompot oraz czkoladowo-żywiczne. Kraj: Etiopia Region: Djimmah Wysokość upraw: 1650 - 2000 m n.p.m. Odmiana botaniczna: Arabika, Heirloom Obróbka ziarna: Natural
Etno Cafe - Colombia Medellin 1kg

Producent: Etno Cafe

Data palenia: 19.02.2024

Kawa ziarnista z Kolumbii, wypolana przez wrocławską palarnię Etno. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w espresso i ekspresach przelewowych. Kawa o dominującej słodyczy - wyczujesz w niej naturalne nuty przypominające cytrusy i czekoladę deserową. Wyczuwalna wysoka kwasowość. Kraj: Kolumbia Region: Medellin Wysokość upraw: 1400 - 1700 m n.p.m. Odmiana botaniczna: lokalne odmiany arabik Obróbka ziarna: Myta
Etno Cafe - Brazil Yellow Bourbon 1kg

Producent: Etno Cafe

Data palenia: 01.03.2024

Etno Cafe - Brazil Yellow Bourbon to 100% Arabica pochodzenia brazylijskiego, wypalana przez wrocławską palarnię Etno. Kawa idealnie sprawdzi się zarówno w roli espresso - zwłaszcza tego zaparzonego z pomocą ekspresu ciśnieniowego lub w tradycyjnej kawiarce - a także zaparzona w ekspresie przelewowym. Produkt ma postać ziaren, które uwalniają swój smak i aromat dopiero w trakcie samodzielnego mielenia. Kawa Brazil Yellow Bourbon pochodzi z upraw brazylijskich, znajdujących się na wysokościach 1150 - 1350 m n.p.m. Ziarno było poddane obróbce natural i wypalone jest w stopniu średnim.   Kawa Etno Cafe Brazil Yellow Bourbon gwarantuje doznania, które przenoszą smakoszy czarnego naparu bezpośrednio do kraju, z którego pochodzą jej ziarna. Napój ma przyjemny aromat i smak, w którym wyczuwalne są nuty orzechów i czekolady. Jednocześnie Brazil Yellow Bourbon to kawa daleka od płaskiego smaku. Wyrazistości nadaje jej delikatna cytrynowa kwasowość, która orzeźwia i odświeża. Zmielone i zaparzone ziarna dają napój gęsty i intensywny. Napój idealnie sprawdza się nie tylko jako skoncentrowana czarna kawa, ale również jako baza do kaw mlecznych. Espresso po zaparzeniu ma wysoką kwasowość, średnią słodycz i mało goryczy. Pełne, ciężkie body przypadnie do gustu każdemu, kto lubi gęste napary. Natomiast słodkie aromaty orzechów i czekolady idealnie komponują się z mlekiem w cappuccino lub flat white. Etno Cafe - Brazil Yellow Bourbon stanowi więc dobry wybór zarówno na pobudzające poranne espresso, jak i wyraźnie słodką popołudniową kawę mleczną. Kraj: Brazylia Region: Minas Wysokość upraw: 1150 - 1350 m n.p.m. Odmiana botaniczna: Yellow Bouron Obróbka ziarna: Natural

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Promocje

Promocja
Zestaw Johan & Nystrom Dark Knight ESP 500g + Oatly Barista 500ml

Producent: Johan & Nyström

Data palenia: 09.11.2023

Dark Knight to nowa mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty, wypalona przez szwedzką palarnię Johan & Nyström. W blendzie znajdziesz ziarno z Peru i Hondurasu. Kawa jest palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć nuty czekolady, karmelu, wiśni i figi. Kraj pochodzenia: Peru / Honduras Metoda obróbki: Washed / Natural Odmiana: Caturra, Pacas, Typica i Bourbon OATLY - Napój owsiany Barista Edition 500ml Oatly to seria napojów roślinnych stanowiących świetną alternatywę dla mleka krowiego. Są bogate w substancje odżywcze, witaminy oraz minerały. Napoje Oatly to produkty naturalne, przyjazne środowisku oraz zwierzętom, które są odpowiednie dla wegetarian i wegan, a także dla osób uczulonych na mleko. Nie zawierają nabiału, ani laktozy, dlatego są doskonałym wyborem również dla osób, które z przyczyn zdrowotnych muszą wykluczyć mleko krowie ze swojej diety.   Napój owsiany Oatly Barista Edition to świetny dodatek do porannego musli, owsianki i koktajli owocowych. Ma on wiele zastosowań – jest doskonałym składnikiem deserów, śniadań czy napojów (np. kakao, kawy)  oraz stanowi idealną bazę do zup i sosów. Dobrze sprawdzi się jako składnik ciast, naleśników oraz wszelkich innych przepisów wymagających wykorzystania mleka krowiego. Oatly Barista to produkt stworzony dla baristów, który jest w 100% roślinny. Doskonale się pieni, ma odpowiednią gęstość i sprawdza się w latte artach. Może być on wykorzystywany zarówno przez amatorów, jak i profesjonalnych baristów. Jego konsystencja oraz odpowiednia zawartość tłuszczu sprawia, że możliwe jest osiągnięcie idealnego stopnia spienienia zarówno do latte, jak i cappuccino. Napój jest przygotowany z owsa, dzięki czemu nie jest zbyt słodki, ani ciężki. Napój owsiany Oatly Barista ma prosty skład, nie zawiera zbędnych dodatków, ani konserwantów. Jest doskonałym źródłem błonnika, białka, a także witaminy D, B2 i B12.   Składniki: Baza owsiana (woda, owies 10%), olej rzepakowy, regulator kwasowości (fosforan dipotasowy), węglan wapnia, fosforany wapnia, sól jodowana, witaminy (D2, ryboflawina, B12). Wartości odżywcze (100ml): Wartość energetyczna: 247 kJ/59 kcal Tłuszcz: 3.0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.3 g Węglowodany: 6.6 g - w tym cukry: 4.0 g Błonnik: 0.8 g Białko: 1.0 g Sól: 0.10 g
Najniższa cena: 65,90 zł
99,01 zł
Promocja
Johan & Nyström - Espresso La Bomba 500g (outlet)

Producent: Johan & Nyström

Data palenia: 01.11.2023

Mieszanka ziarnistej arabiki jakości specialty oraz wysokiej jakości robusty ze szwedzkiej palarni Johan & Nyström. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Jeśli kiedykolwiek doświadczyliście espresso w jednym z małych barów kawowych w południowych Włoszech, w szczególności w Neapolu, to wiecie co znaczy smak espresso. Obecność robusty w tej mieszance nadaje kawie mocny charakter oraz ziemisty smak, połączony z delikatną nutką kakao i długo utrzymującą się kwaskowatością.  Mieszanka zawiera ziarna: - Brazylia Agua Limpa Group - Nikaragua Luis Balladarez Las Segovias - Gwatemala San Lorenzo Robusta.
Najniższa cena: 49,90 zł
69,00 zł
Promocja
Johan & Nyström - Dark Knight Espresso 500g (outlet)

Producent: Johan & Nyström

Data palenia: 09.11.2023

Dark Knight to nowa mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty, wypalona przez szwedzką palarnię Johan & Nyström. W blendzie znajdziesz ziarno z Peru i Hondurasu. Kawa jest palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć nuty czekolady, karmelu, wiśni i figi. Kraj pochodzenia: Peru / Honduras Metoda obróbki: Washed / Natural Odmiana: Caturra, Pacas, Typica i Bourbon
Najniższa cena: 69,30 zł
99,00 zł
Promocja
Etno Cafe - Etiopia Djimmah 1kg (outlet)

Producent: Etno Cafe

Data palenia: 20.11.2023

Ziarna pochodzące z Etiopii, z leśnych terenów o wysokim stopniu zacienienia. Kawa wypalana w średnim stopniu, idealna do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek. W smaku wyczuwalne przede wszystkim nuty przypominające fermentowany kompot oraz czkoladowo-żywiczne. Kraj: Etiopia Region: Djimmah Wysokość upraw: 1650 - 2000 m n.p.m. Odmiana botaniczna: Arabika, Heirloom Obróbka ziarna: Natural
Najniższa cena: 89,90 zł
115,00 zł
Promocja
Zestaw Etno Cafe Etiopia Djimmah ESP 1kg + Oatly Barista 500ml

Producent: Etno Cafe

Data palenia: 20.11.2023

Ziarna pochodzące z Etiopii, z leśnych terenów o wysokim stopniu zacienienia. Kawa wypalana w średnim stopniu, idealna do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek. W smaku wyczuwalne przede wszystkim nuty przypominające fermentowany kompot oraz czkoladowo-żywiczne. Kraj: Etiopia Region: Djimmah Wysokość upraw: 1650 - 2000 m n.p.m. Odmiana botaniczna: Arabika, Heirloom Obróbka ziarna: Natural OATLY - Napój owsiany Barista Edition 500ml Oatly to seria napojów roślinnych stanowiących świetną alternatywę dla mleka krowiego. Są bogate w substancje odżywcze, witaminy oraz minerały. Napoje Oatly to produkty naturalne, przyjazne środowisku oraz zwierzętom, które są odpowiednie dla wegetarian i wegan, a także dla osób uczulonych na mleko. Nie zawierają nabiału, ani laktozy, dlatego są doskonałym wyborem również dla osób, które z przyczyn zdrowotnych muszą wykluczyć mleko krowie ze swojej diety.   Napój owsiany Oatly Barista Edition to świetny dodatek do porannego musli, owsianki i koktajli owocowych. Ma on wiele zastosowań – jest doskonałym składnikiem deserów, śniadań czy napojów (np. kakao, kawy)  oraz stanowi idealną bazę do zup i sosów. Dobrze sprawdzi się jako składnik ciast, naleśników oraz wszelkich innych przepisów wymagających wykorzystania mleka krowiego. Oatly Barista to produkt stworzony dla baristów, który jest w 100% roślinny. Doskonale się pieni, ma odpowiednią gęstość i sprawdza się w latte artach. Może być on wykorzystywany zarówno przez amatorów, jak i profesjonalnych baristów. Jego konsystencja oraz odpowiednia zawartość tłuszczu sprawia, że możliwe jest osiągnięcie idealnego stopnia spienienia zarówno do latte, jak i cappuccino. Napój jest przygotowany z owsa, dzięki czemu nie jest zbyt słodki, ani ciężki. Napój owsiany Oatly Barista ma prosty skład, nie zawiera zbędnych dodatków, ani konserwantów. Jest doskonałym źródłem błonnika, białka, a także witaminy D, B2 i B12.   Składniki: Baza owsiana (woda, owies 10%), olej rzepakowy, regulator kwasowości (fosforan dipotasowy), węglan wapnia, fosforany wapnia, sól jodowana, witaminy (D2, ryboflawina, B12). Wartości odżywcze (100ml): Wartość energetyczna: 247 kJ/59 kcal Tłuszcz: 3.0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.3 g Węglowodany: 6.6 g - w tym cukry: 4.0 g Błonnik: 0.8 g Białko: 1.0 g Sól: 0.10 g
115,01 zł
Promocja
Etno Cafe - Fusion 1kg (outlet)

Producent: Etno Cafe

Data palenia: 14.11.2023

Mieszanka kaw z  Afryki i Ameryki Południowej. Owocowość etiopskich ziaren łączy się ze słodyczą brazylijskiego Santosa. Dominują nuty migdałów i czarnej porzeczki. Ziarna wypalane są w średnim stopniu, idealne do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek. Kraj: Etiopia / Brazylia Region: Yirgacheffe / Santos Obróbka ziarna: Natural
Najniższa cena: 109,90 zł
130,00 zł
Promocja
ESPRESSO MIESIĄCA: Bracia Ziółkowscy - Kostaryka Palmichal Natural 1kg

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 19.03.2024

Oto nowe Espresso Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do marcepanu, suszonych owoców i pieczonego jabłka. Kraj pochodzenia ziaren: Kostaryka Region: Los Santos Farma: Cerro Aserri Producent: Paul Cascante Uren Odmiana: Caturra, Catuai Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1500 - 1600 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 88 / 100 pkt. FARMA Ziarno pochodzi z należącej do rodziny Ureña farmy Cerro Asseri leżącej w pobliżu miasta Palimichal w regionie Los Santos. Obecnie zarządza nią 32-letni Paul Cascante Ureña, który praktyczną wiedzę o uprawie kawy wzbogacił o studia agronomiczne. Obecnie wdraża na farmie liczne innowacje, na czele z uprawą nowych odmian. Obróbka owoców odbywała się w młynie Palmichal – zbudowanym w 2015 roku i korzystającym z najnowszych technologicznych rozwiązań. W paczce znajdziecie ziarno w obróbce naturalnej. Na nasze oko jest to doskonały przykład przeprowadzenia tej konkretnej obróbki – ziarna są regularne, w jednolitym kolorze, z minimalną liczbą odchyleń od normy. To przekłada się na filiżankę – smak jest czysty, nie ma tu żadnego „brudku” właściwego niektórym naturalom. Kawa jest intensywna, wyrazista, ale nie wdzierają się w nią nuty fermentacyjne.  To potwierdzenie doskonałej jakości obróbki w Palmichal. OPINIA ROASTERA Kiedy próbowaliśmy tę kawę w cuppingu, czuliśmy ekscytację, bo od razu czuło się, że będzie nieprzeciętna. Kiedy zaczęliśmy testować wypał pod espresso zrobiło się jeszcze lepiej. W suchym aromacie migdały, czekolada, marcepan. W filiżance nuty marcepanowe zyskują piękną otoczkę nugatowo-owocową. Różnie to było opisywane przez testerów – pieczony ananas, papaja, świeża szarlotka. Kwasowość wyraźna, ale nie przytłaczająca, wysoka słodycz. O kawach często się mówi, że zasmakują wszystkim – to oczywista nieprawda, bo nie ma uniwersalnego smaku.  To też wyświechtany slogan. Niemniej jednak myślę, że w tym wypadku udało nam się trafić w espresso, które zadowoli zarówno miłośników żywych, wibrujących szotów, jak i zwolenników cappuccino zaparzonego w domowym automacie. Chcielibyśmy także zwrócić Waszą uwagę na Paulę Gwarek z Bero, importera tej kawy. To we współpracy z nią wybraliśmy to ziarno, to ona wierzyła w nie od początku, a my jesteśmy pod nieustającym wrażeniem jej talentu i umiejętności. PRZEPIS Espresso: 17g kawy, 36g uzysku, 28-29 sekund.                                                                                                                                                                               Kawa miesiąca Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren. Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Najniższa cena: 179,00 zł
179,00 zł
Promocja
Bracia Ziółkowscy - Brazylia Cerrado Natural Espresso 250g (outlet)

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 27.07.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, karmelu i trzciny cukrowej. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia Region: Cerrdo, Chapado de Ferro Odmiana: Mund Novo, Paraiso MG Metoda obróbki: Natural Ocena w cuppingu: 82 / 100 pkt
Najniższa cena: 29,00 zł
29,00 zł
Promocja
ESPRESSO MIESIĄCA: Bracia Ziółkowscy - Kostaryka Palmichal Natural 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 19.03.2024

Oto nowe Espresso Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do marcepanu, suszonych owoców i pieczonego jabłka. Kraj pochodzenia ziaren: Kostaryka Region: Los Santos Farma: Cerro Aserri Producent: Paul Cascante Uren Odmiana: Caturra, Catuai Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1500 - 1600 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 88 / 100 pkt. FARMA Ziarno pochodzi z należącej do rodziny Ureña farmy Cerro Asseri leżącej w pobliżu miasta Palimichal w regionie Los Santos. Obecnie zarządza nią 32-letni Paul Cascante Ureña, który praktyczną wiedzę o uprawie kawy wzbogacił o studia agronomiczne. Obecnie wdraża na farmie liczne innowacje, na czele z uprawą nowych odmian. Obróbka owoców odbywała się w młynie Palmichal – zbudowanym w 2015 roku i korzystającym z najnowszych technologicznych rozwiązań. W paczce znajdziecie ziarno w obróbce naturalnej. Na nasze oko jest to doskonały przykład przeprowadzenia tej konkretnej obróbki – ziarna są regularne, w jednolitym kolorze, z minimalną liczbą odchyleń od normy. To przekłada się na filiżankę – smak jest czysty, nie ma tu żadnego „brudku” właściwego niektórym naturalom. Kawa jest intensywna, wyrazista, ale nie wdzierają się w nią nuty fermentacyjne.  To potwierdzenie doskonałej jakości obróbki w Palmichal. OPINIA ROASTERA Kiedy próbowaliśmy tę kawę w cuppingu, czuliśmy ekscytację, bo od razu czuło się, że będzie nieprzeciętna. Kiedy zaczęliśmy testować wypał pod espresso zrobiło się jeszcze lepiej. W suchym aromacie migdały, czekolada, marcepan. W filiżance nuty marcepanowe zyskują piękną otoczkę nugatowo-owocową. Różnie to było opisywane przez testerów – pieczony ananas, papaja, świeża szarlotka. Kwasowość wyraźna, ale nie przytłaczająca, wysoka słodycz. O kawach często się mówi, że zasmakują wszystkim – to oczywista nieprawda, bo nie ma uniwersalnego smaku.  To też wyświechtany slogan. Niemniej jednak myślę, że w tym wypadku udało nam się trafić w espresso, które zadowoli zarówno miłośników żywych, wibrujących szotów, jak i zwolenników cappuccino zaparzonego w domowym automacie. Chcielibyśmy także zwrócić Waszą uwagę na Paulę Gwarek z Bero, importera tej kawy. To we współpracy z nią wybraliśmy to ziarno, to ona wierzyła w nie od początku, a my jesteśmy pod nieustającym wrażeniem jej talentu i umiejętności. PRZEPIS Espresso: 17g kawy, 36g uzysku, 28-29 sekund.                                                                                                                                                                               Kawa miesiąca Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren. Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Najniższa cena: 49,00 zł
49,00 zł
Promocja
HAYB - Kolumbia San Sebastian Espresso 250g (outlet)

Producent: HAYB

Data palenia: 20.11.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do parzenia w ekspresie ciśnieniowym i kawiarce. W jej smaku wyczujesz owocowe nuty soczystej pomarańczy oraz słodycz dżemu morelowego i mlecznej czekolady. ZIARNO Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Cauca Metoda obróbki: Washed To Kolumbia z regionu Cauca, odmiany Cattura oraz Castillo, rosnąca dość wysoko, bo 1700-2000m. Sam projekt jest zbiorem rolników mikroplantacji, którzy produkują kawę w tym regionie. PARZENIE 70 mikronów (18g), w wersji z Comandante 6. klik (18,5g) Uzysk: 34g/25 sec Bardzo, bardzo, BARDZO zbalansowane espresso (HAYBpresso), w którym czuć słodycz oraz kwasowość na zbliżonym poziomie. Superfajne jedwabne body, dużo pomarańczy, karmelu i czekolady. Wraz ze spadkiem temperatury, na pierwszy plan wybijają się deserowe nuty, a w tle pojawia się brzoskwinia. Finisz natomiast jest bardzo słodki, długi, wyjątkowo przyjemny. Ta Kolumbia dobrze współgra z mlekiem. W takim połączeniu znika kwasowość, a zjawia się więcej nut mlecznej czekolady i łagodnego kakao. Gorąco polecamY wszystkim, którzy lubią tak zbalansowane kawy.
Najniższa cena: 42,00 zł
42,00 zł
Zestaw 3x Herbata Dear Tea Society Nr 1

Producent: Dear Tea Society

Dear Tea Society Cool Miss Green to mieszanka na bazie zielonej herbaty, rokitnika i mango. Zielona herbata i rokitnik doskonale pobudzają i pozwalają się skupić, a mango nadaje przyjemny, owocowy smak.Dear Tea Society Holly Day to klasyczna chai masala, czyli liście czarnej herbaty z regionu Assam połączone z odrobiną cynamonu, kardamonu, pieprzu i goździków w doskonałym towarzystwie kawałków pomarańczy i jabłka. Napar jest pełny nut herbaty, owoców i przypraw, a do tego złożony z organicznych składników. Holly Day rozgrzewa, uwodzi zapachem i silnym charakterem. Dear Tea Society Daring Dorothy to mieszanka organicznej czarnej herbaty, owoców i naturalnych aromatów. Poza czarną herbatą pojawia się lukrecja, brzoskwinia, ananas i mango, tworzące aromatyczną i pełną smaku kompozycję. Daring Dorothy to słodycz i owoce, którym nie będziesz chciał się oprzeć.
Zestaw 2x Herbata Dear Tea Society Nr 1

Producent: Dear Tea Society

Dear Tea Society Holly Day to klasyczna chai masala, czyli liście czarnej herbaty z regionu Assam połączone z odrobiną cynamonu, kardamonu, pieprzu i goździków w doskonałym towarzystwie kawałków pomarańczy i jabłka. Napar jest pełny nut herbaty, owoców i przypraw, a do tego złożony z organicznych składników. Holly Day rozgrzewa, uwodzi zapachem i silnym charakterem.Dear Tea Society Earnest Earl to tradycyjny Earl Grey, czyli czarna herbata z Indii połączona z cytrusowymi olejkami. Earnest Earl to niezmienny, ponadczasowy klasyk złożony z organicznych składników, który poprawi każdy poranek!
Lazy Legs - Lazy Espresso 1kg

Producent: Lazy Legs

Data palenia: 26.02.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w Warszawie przez Lazy Legs. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz - można tu wyczuć nuty czekolady. W paczce znajdziecie ciemniej wypalony blend ziaren brazylijskiej arabici (80%) i robusty (20%), które doskonale nadają się do codziennego, prostego parzenia kawy. Ziarna Lazy Espresso pozwalają cieszyć się smaczną kawą espresso, jak i kawami mlecznymi.
Lazy Legs - Kenia Nyeri Washed Filter 250g

Producent: Lazy Legs

Data palenia: 16.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Kenii, wypalona w Warszawie przez Lazy Legs. Palona w jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kawa jest owocowa, o wyczuwalnych nutach porzeczki, cytrusów i rabarbaru. Kraj pochodzenia: Kenia Metoda obróbki: Washed
Father's - Kolumbia Inza Washed Filter 300g

Producent: Father's Coffee Roastery

Data palenia: 28.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee.  Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty pomarańczy, kwiatów limonki, anyżu i suszonych fig. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Inzá, Cauca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Castillo Położenie upraw: 1800 - 2100 m n. p. m.
Father's Coffee - Brazylia Manga Larga Espresso 300g

Producent: Father's Coffee Roastery

Data palenia: 28.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty daktyli, likieru Baileys i trawy cytrynowej. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Farma: Rancho Grande Metoda obróbki: Anaerobic Natural Odmiana: Topazio Położenie upraw: 950 m n.p.m.
Promocja
Alpro - Napój kokosowo-sojowy Barista For Professionals 1L

Producent: Alpro

Alpro to napój roślinny stanowiący świetną alternatywę dla mleka krowiego. To produkt w 100% naturalny, bogaty w substancje odżywcze, witaminy oraz minerały – bez sztucznych dodatków takich jak środki aromatyzujące i wzmacniacze smaku. Napoje Alpro są odpowiednie dla wegetarian i wegan, a ich składniki pochodzą z organicznych upraw. To świetny dodatek do porannego musli i koktajli owocowych. Napój Alpro to mieszanka doskonałego kokosa, soi i wody, które tworzą orzeźwiający napój. Bez dodatku cukrów. Dzięki niemu Twój dzień stanie się choć odrobinę tropikalny. Schłodzenie przed spożyciem daje maksimum orzeźwienia. Lekkostrawny ponieważ naturalnie nie zawiera laktozy. Linia for professionals tworzona została przy współpracy z baristami i opracowana specjalnie do wykorzystania w kawiarniach a ponadto: - ma wyższą zawartość protein, - nie tworzy grudek w kawie, - dobrze się pieni, - pasuje dobrze zarówno do średnio, jak i do ciemno wypalanej kawy. Składniki: woda, mleko kokosowe (3,5%) (krem kokosowy, woda), ziarna sojowe (2,8%), cukier, fruktoza, regulatory kwasowości (fosforan dipotasowy, fosforan monopotasowy), wapń (węglan wapnia) aromaty, stabilizator (guma gellanowa)
Najniższa cena: 9,90 zł