Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Teministeriet - 220 Green Moroccan Mint - Herbata Sypana 100g

Producent: Teministeriet

Przedstawiamy serię sypanych herbat stworzoną przez szwedzką markę Teministeriet. Mnóstwo naturalnych składników, ogrom smaku i moc aromatu! 220 Green Moroccan Mint jest mieszanką zielonej herbaty i mięty pieprzowej. Bomba zdrowia i smaku! Marokańska mięta wpływa kojąco na układ pokarmowy, a zielona herbata jest pełna antyoksydantów. Sposób parzenia: Temperatura wody: 80 stopni Celsjusza Czas: 2 - 3 minuty Składniki: zielona herbata (84,6%), mięta pieprzowa (15%), naturalne aromaty. Całość zapakowana w elegancką puszkę. Świetnie sprawdzi się jako prezent.
Nowość
Timemore Dripstand Wood Stojak do drippera (outlet)

Producent: Timemore

Podstawka pod dripper i serwer Timemore to efektowny dodatek dla każdego fana kawy z drippera. Dzięki niemu, parzenie kawy ma zdecydowanie więcej szyku. Wykorzystanie ciemnego, solidnego kawałka drewna oraz stali nierdzewnej świetnie się prezentuje. Miejsce na dzbanek jest wyłożone gumą, co zapewnia stabilność pracy. Dodatkowo, stojak od spodu posiada cztery gumowe nóżki.   Uchwyt najlepiej sprawdzi się z dripperami Timemore Glass V-Dripper oraz Hario V60 z odpinaną podstawką. Stalowy element odłącza się od drewnianej podstawy dla łatwiejszego przechowywania.
Nowość
Motta Tamper czerwony 54 mm (outlet)

Producent: Motta

Tamper wykonany ze stali nierdzewnej 18. Uchwyt  w kolorze czerwonym. Dane techniczne: Średnica 54 mm Podstawa tampera płaska Ergonomiczny drewniany uchwyt Wysokość: 100 mm Waga: 350 g
Motta Dzbanek Aurora 1 L (outlet)

Producent: Motta

Profesjonalny dzbanek do spieniania mleka wykonany przez Motta Metallurgica – jedną z najlepszych włoskich fabryk produkujących przedmioty ze stali nierdzewnej. Dzbanek wykonany ze stali nierdzewnej 18/10, wysokogatunkowej i wysokopolerownej.  
Nowość
Moccamaster KBG Select matt silver ekspres przelewowy (outlet)

Producent: Moccamaster

  Dlaczego ekspres Moccamaster to najlepszy automatyczny zaparzacz na rynku? Powodów jest kilka: każdy egzemplarz produkowany jest ręcznie w Holandii; przygotowanie dzbanka kawy o idealnej temperaturze od 92 do 96°C zajmie Ci 6 minut; a co najważniejsze, Moccamaster powstał właśnie po to, abyś mógł czerpać przyjemność z wyśmienitej kawy. Kolor: Srebrny matowy W modelu Switch zastosowano kilka ulepszeń w stosunku do podstawowej wersji KBG: - Możliwość zaparzenia całego lub połowy dzbanka. Urządzenie oferuje wybór pomiędzy opcjami parzenia 10 (1,25l) lub 6 filiżanek (750 ml) kawy. Przy zaparzaniu 6 filiżanek strumień wody będzie wolniejszy, co nie zmienia faktu, że nasza kawa będzie smaczna i aromatyczna! - Nowy, dwufazowy element grzewczy. - Inteligentna płyta grzewcza - rozgrzewa karafkę podczas parzenia i automatycznie zmienia tryb na utrzymywanie temperatury po procesie parzenia. - Ulepszony prysznic dla lepszej dystrybucji wody. Najważniejsze funkcje: - temperatura parzenia kawy 92°- 96°C i utrzymanie temperatury 80°- 85°C - zgodne z wymaganiami ECBC/SCAE/SCAA - wyłączanie automatyczne - czas parzenia 5 - 6 minut - dzbanek o pojemności 1,25 litra (ok. 10 filiżanek) - dzbanek z pokrywką i mieszadłem zapewniającym równomierne parzenie kawy - 9-otworowa głowica zraszająca zapewniająca równomierne zwilżanie zmielonej kawy - obudowa z aluminium dostępna w kilku kolorach - element gotujący z miedzi z podwójną osłoną zabezpieczającą - automatycznie regulowana płyta grzejna - uchwyt filtra z automatyczną blokadą kapania - płyta grzejna pokryta specjalną emalią. Ekspresy są produkowane w Holandii. Okres gwarancji na każde urządzenie to aż 5 lat!  
Moccamaster 9-hole Outletpipe - Głowica prysznica

Producent: Moccamaster

Zapasowa głowica prysznica do ekspresów przelewowych Moccamaster. 
Nowość
Hard Beans Polska Parzucha 250g, kawa ziarnista (outlet)

Data palenia: 06.04.2022

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Hard Beans Savage Tasting Set 240g, kawa ziarnista (outlet)

Data palenia: 30.11.2021

Producent: Hard Beans

Zestaw degustacyjny kaw i cascary geishy z Savage Coffees, wypalonych w palarni Hard Beans.   Daje Ci on możliwość spróbowania aż czterech smaków z Panamy, z oferty Savage Coffees. Różne ziarna, różne obróbki, różne deskryptory - w jednej paczce dla Ciebie! To doskonały sposób na określenie swoich preferencji smakowych. Kawy są palone jasno, idealne do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Z kolei, aromatyczny napar z Cascary idealnie urozmaici doznania sensoryczne i odświeży kubki smakowe. Zestaw składa się z kaw i cascary: - Finca Deborah Geisha Nirvana 60 g; - Finca Deborah Geisha Echo 60 g; - Savage Coffees Geisha Anthem 60 g; - Finca Deborah CASCARA Afterglow 60 g. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody; - proporcja kawy do wody 1:15; - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 – 3:45 min; - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 – 4:30. Woda: 90 – 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm; - pH = 7.0; - twardość ogólna wody <4°dH; - temperatura parzenia 94 – 96°C; - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów.
Bialetti zestaw kawiarka Venus 6tz + kawa Nocciola 200g gratis (outlet)

Producent: Bialetti

Zestaw Bialetti składający się z kawiarki New Venus 6tz oraz mielonej kawy o smaku orzechowym Perfetto Moka Nocciola 200g. Kawiarka Bialetti New Venus 6tz Kawiarka New Venus to nowa wersja jednego z najpopularniejszych modeli światowego lidera kawiarek, firmy Bialetti. Nową wersję charakteryzuje odświeżony wygląd - zmienił się kształt górnego zbiornika, przykrywki oraz uchwytu. Ścianki dolnego zbiornika są także o 20% grubsze niż w poprzedniej wersji. Model Bialetti Venus 6tz służy do jednoczesnego zaparzenia 6 filiżanek espresso (po ok. 50ml). Pojemność całkowita to 300ml. Aby przygotować prawdziwe, włoskie espresso potrzebujesz jedynie tej kawiarki, dobrej kawy i kilku minut! • Konstrukcja: Opływowy kształt i oryginalny design sprawiają, że Bialetti Venus może być świetną ozdobą każdej kuchni. Rewelacyjny wygląd łączy się tu z funkcjonalnością. Sprzęt wykonany jest z polerowanej stali nierdzewnej oraz posiada rączkę z tworzywa sztucznego w kolorze czarnym. Stal nierdzewna wpływa na smak kawy w mniejszym stopniu niż aluminium, a ergonomiczny kształt uchwytu zapewnia wygodne nalewanie przygotowanego espresso. • Użytkowanie: Bialetti Venus może być używana na palnikach gazowych oraz elektrycznych. Produkt należy ustawiać tak, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła. Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce.   Kawa mielona Bialetti Perfetto Moka Nocciola 200g Bialetti Perfetto Moka Nocciola to włoska kawa mielona o ciemnym profilu palenia. Mieszanka składa się w 50% z Arabiki i w 50% z Robusty, a swój smak zawdzięcza dodatkowi aromatu i ekstraktu z orzechów laskowych.  Intensywnie orzechowa, słodka, o gęstej teksturze. Ze względu na grubość mielenia, kawa jest polecana szczególnie do kawiarki. Odpowiedni stopień mielenia pozwala łatwiej zaparzyć kawę w poprawny sposób. Woda przepływa przez zmieloną kawę w odpowiednim tempie, co przekłada się na poprawną ekstrakcję i napar o oczekiwanym smaku. Odmiana: 50% Arabika, 50% Robusta Stopień palenia: Ciemny Profil smakowy: Orzech laskowy; łagodna Body: Gęste Składniki: kawa mielona, aromat, naturalny ekstrakt z orzechów laskowych (0,2%).
Bialetti kawiarka New Venus 6tz (outlet)

Producent: Bialetti

Kawiarka New Venus to nowa wersja jednego z najpopularniejszych modeli światowego lidera kawiarek, firmy Bialetti. Nową wersję charakteryzuje odświeżony wygląd - zmienił się kształt górnego zbiornika, przykrywki oraz uchwytu. Ścianki dolnego zbiornika są także o 20% grubsze niż w poprzedniej wersji. Model Bialetti Venus 6tz służy do jednoczesnego zaparzenia 6 filiżanek espresso (ok. 235 ml). Pojemność całkowita to ok 295 ml. Aby przygotować prawdziwe, włoskie espresso potrzebujesz jedynie tej kawiarki, dobrej kawy i kilku minut! • Konstrukcja: Opływowy kształt i oryginalny design sprawiają, że Bialetti Venus może być świetną ozdobą każdej kuchni. Rewelacyjny wygląd łączy się tu z funkcjonalnością. Sprzęt wykonany jest z polerowanej stali nierdzewnej oraz posiada rączkę z tworzywa sztucznego w kolorze czarnym. Stal nierdzewna wpływa na smak kawy w mniejszym stopniu niż aluminium, a ergonomiczny kształt uchwytu zapewnia wygodne nalewanie przygotowanego espresso. • Użytkowanie: Bialetti Venus może być używana na palnikach gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych (od rozmiaru 4tz wzwyż). Produkt należy ustawiać tak, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła. Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Wybierając rozmiar kawiarki należy pamiętać, że przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta. • Jak działa moka? Kawiarka składa się z górnego zbiornika z uszczelką, filtra oraz dolnego zbiornika. Zmielone ziarna kawy umieszczamy w filtrze, nalewamy wody do dolnego zbiornika poniżej poziomu zaworu bezpieczeństwa i łączymy ze sobą wszystkie elementy. Stawiamy kawiarkę na kuchence i czekamy parę minut. Gorąca woda przemieści się do górnego zbiornika, przepływając przez zmielone ziarna. Pyszne i aromatyczne espresso jest gotowe!  
Nowość
Teministeriet - 220 Green Moroccan Mint - Herbata Sypana 100g

Producent: Teministeriet

Przedstawiamy serię sypanych herbat stworzoną przez szwedzką markę Teministeriet. Mnóstwo naturalnych składników, ogrom smaku i moc aromatu! 220 Green Moroccan Mint jest mieszanką zielonej herbaty i mięty pieprzowej. Bomba zdrowia i smaku! Marokańska mięta wpływa kojąco na układ pokarmowy, a zielona herbata jest pełna antyoksydantów. Sposób parzenia: Temperatura wody: 80 stopni Celsjusza Czas: 2 - 3 minuty Składniki: zielona herbata (84,6%), mięta pieprzowa (15%), naturalne aromaty. Całość zapakowana w elegancką puszkę. Świetnie sprawdzi się jako prezent.
Nowość
Timemore Dripstand Wood Stojak do drippera (outlet)

Producent: Timemore

Podstawka pod dripper i serwer Timemore to efektowny dodatek dla każdego fana kawy z drippera. Dzięki niemu, parzenie kawy ma zdecydowanie więcej szyku. Wykorzystanie ciemnego, solidnego kawałka drewna oraz stali nierdzewnej świetnie się prezentuje. Miejsce na dzbanek jest wyłożone gumą, co zapewnia stabilność pracy. Dodatkowo, stojak od spodu posiada cztery gumowe nóżki.   Uchwyt najlepiej sprawdzi się z dripperami Timemore Glass V-Dripper oraz Hario V60 z odpinaną podstawką. Stalowy element odłącza się od drewnianej podstawy dla łatwiejszego przechowywania.
Nowość
Motta Tamper czerwony 54 mm (outlet)

Producent: Motta

Tamper wykonany ze stali nierdzewnej 18. Uchwyt  w kolorze czerwonym. Dane techniczne: Średnica 54 mm Podstawa tampera płaska Ergonomiczny drewniany uchwyt Wysokość: 100 mm Waga: 350 g
Motta Dzbanek Aurora 1 L (outlet)

Producent: Motta

Profesjonalny dzbanek do spieniania mleka wykonany przez Motta Metallurgica – jedną z najlepszych włoskich fabryk produkujących przedmioty ze stali nierdzewnej. Dzbanek wykonany ze stali nierdzewnej 18/10, wysokogatunkowej i wysokopolerownej.  
Nowość
Moccamaster KBG Select matt silver ekspres przelewowy (outlet)

Producent: Moccamaster

  Dlaczego ekspres Moccamaster to najlepszy automatyczny zaparzacz na rynku? Powodów jest kilka: każdy egzemplarz produkowany jest ręcznie w Holandii; przygotowanie dzbanka kawy o idealnej temperaturze od 92 do 96°C zajmie Ci 6 minut; a co najważniejsze, Moccamaster powstał właśnie po to, abyś mógł czerpać przyjemność z wyśmienitej kawy. Kolor: Srebrny matowy W modelu Switch zastosowano kilka ulepszeń w stosunku do podstawowej wersji KBG: - Możliwość zaparzenia całego lub połowy dzbanka. Urządzenie oferuje wybór pomiędzy opcjami parzenia 10 (1,25l) lub 6 filiżanek (750 ml) kawy. Przy zaparzaniu 6 filiżanek strumień wody będzie wolniejszy, co nie zmienia faktu, że nasza kawa będzie smaczna i aromatyczna! - Nowy, dwufazowy element grzewczy. - Inteligentna płyta grzewcza - rozgrzewa karafkę podczas parzenia i automatycznie zmienia tryb na utrzymywanie temperatury po procesie parzenia. - Ulepszony prysznic dla lepszej dystrybucji wody. Najważniejsze funkcje: - temperatura parzenia kawy 92°- 96°C i utrzymanie temperatury 80°- 85°C - zgodne z wymaganiami ECBC/SCAE/SCAA - wyłączanie automatyczne - czas parzenia 5 - 6 minut - dzbanek o pojemności 1,25 litra (ok. 10 filiżanek) - dzbanek z pokrywką i mieszadłem zapewniającym równomierne parzenie kawy - 9-otworowa głowica zraszająca zapewniająca równomierne zwilżanie zmielonej kawy - obudowa z aluminium dostępna w kilku kolorach - element gotujący z miedzi z podwójną osłoną zabezpieczającą - automatycznie regulowana płyta grzejna - uchwyt filtra z automatyczną blokadą kapania - płyta grzejna pokryta specjalną emalią. Ekspresy są produkowane w Holandii. Okres gwarancji na każde urządzenie to aż 5 lat!  
Moccamaster 9-hole Outletpipe - Głowica prysznica

Producent: Moccamaster

Zapasowa głowica prysznica do ekspresów przelewowych Moccamaster. 
Nowość
Hard Beans Polska Parzucha 250g, kawa ziarnista (outlet)

Data palenia: 06.04.2022

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Hard Beans Savage Tasting Set 240g, kawa ziarnista (outlet)

Data palenia: 30.11.2021

Producent: Hard Beans

Zestaw degustacyjny kaw i cascary geishy z Savage Coffees, wypalonych w palarni Hard Beans.   Daje Ci on możliwość spróbowania aż czterech smaków z Panamy, z oferty Savage Coffees. Różne ziarna, różne obróbki, różne deskryptory - w jednej paczce dla Ciebie! To doskonały sposób na określenie swoich preferencji smakowych. Kawy są palone jasno, idealne do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Z kolei, aromatyczny napar z Cascary idealnie urozmaici doznania sensoryczne i odświeży kubki smakowe. Zestaw składa się z kaw i cascary: - Finca Deborah Geisha Nirvana 60 g; - Finca Deborah Geisha Echo 60 g; - Savage Coffees Geisha Anthem 60 g; - Finca Deborah CASCARA Afterglow 60 g. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody; - proporcja kawy do wody 1:15; - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 – 3:45 min; - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 – 4:30. Woda: 90 – 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm; - pH = 7.0; - twardość ogólna wody <4°dH; - temperatura parzenia 94 – 96°C; - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów.
Bialetti zestaw kawiarka Venus 6tz + kawa Nocciola 200g gratis (outlet)

Producent: Bialetti

Zestaw Bialetti składający się z kawiarki New Venus 6tz oraz mielonej kawy o smaku orzechowym Perfetto Moka Nocciola 200g. Kawiarka Bialetti New Venus 6tz Kawiarka New Venus to nowa wersja jednego z najpopularniejszych modeli światowego lidera kawiarek, firmy Bialetti. Nową wersję charakteryzuje odświeżony wygląd - zmienił się kształt górnego zbiornika, przykrywki oraz uchwytu. Ścianki dolnego zbiornika są także o 20% grubsze niż w poprzedniej wersji. Model Bialetti Venus 6tz służy do jednoczesnego zaparzenia 6 filiżanek espresso (po ok. 50ml). Pojemność całkowita to 300ml. Aby przygotować prawdziwe, włoskie espresso potrzebujesz jedynie tej kawiarki, dobrej kawy i kilku minut! • Konstrukcja: Opływowy kształt i oryginalny design sprawiają, że Bialetti Venus może być świetną ozdobą każdej kuchni. Rewelacyjny wygląd łączy się tu z funkcjonalnością. Sprzęt wykonany jest z polerowanej stali nierdzewnej oraz posiada rączkę z tworzywa sztucznego w kolorze czarnym. Stal nierdzewna wpływa na smak kawy w mniejszym stopniu niż aluminium, a ergonomiczny kształt uchwytu zapewnia wygodne nalewanie przygotowanego espresso. • Użytkowanie: Bialetti Venus może być używana na palnikach gazowych oraz elektrycznych. Produkt należy ustawiać tak, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła. Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce.   Kawa mielona Bialetti Perfetto Moka Nocciola 200g Bialetti Perfetto Moka Nocciola to włoska kawa mielona o ciemnym profilu palenia. Mieszanka składa się w 50% z Arabiki i w 50% z Robusty, a swój smak zawdzięcza dodatkowi aromatu i ekstraktu z orzechów laskowych.  Intensywnie orzechowa, słodka, o gęstej teksturze. Ze względu na grubość mielenia, kawa jest polecana szczególnie do kawiarki. Odpowiedni stopień mielenia pozwala łatwiej zaparzyć kawę w poprawny sposób. Woda przepływa przez zmieloną kawę w odpowiednim tempie, co przekłada się na poprawną ekstrakcję i napar o oczekiwanym smaku. Odmiana: 50% Arabika, 50% Robusta Stopień palenia: Ciemny Profil smakowy: Orzech laskowy; łagodna Body: Gęste Składniki: kawa mielona, aromat, naturalny ekstrakt z orzechów laskowych (0,2%).
Bialetti kawiarka New Venus 6tz (outlet)

Producent: Bialetti

Kawiarka New Venus to nowa wersja jednego z najpopularniejszych modeli światowego lidera kawiarek, firmy Bialetti. Nową wersję charakteryzuje odświeżony wygląd - zmienił się kształt górnego zbiornika, przykrywki oraz uchwytu. Ścianki dolnego zbiornika są także o 20% grubsze niż w poprzedniej wersji. Model Bialetti Venus 6tz służy do jednoczesnego zaparzenia 6 filiżanek espresso (ok. 235 ml). Pojemność całkowita to ok 295 ml. Aby przygotować prawdziwe, włoskie espresso potrzebujesz jedynie tej kawiarki, dobrej kawy i kilku minut! • Konstrukcja: Opływowy kształt i oryginalny design sprawiają, że Bialetti Venus może być świetną ozdobą każdej kuchni. Rewelacyjny wygląd łączy się tu z funkcjonalnością. Sprzęt wykonany jest z polerowanej stali nierdzewnej oraz posiada rączkę z tworzywa sztucznego w kolorze czarnym. Stal nierdzewna wpływa na smak kawy w mniejszym stopniu niż aluminium, a ergonomiczny kształt uchwytu zapewnia wygodne nalewanie przygotowanego espresso. • Użytkowanie: Bialetti Venus może być używana na palnikach gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych (od rozmiaru 4tz wzwyż). Produkt należy ustawiać tak, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła. Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Wybierając rozmiar kawiarki należy pamiętać, że przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta. • Jak działa moka? Kawiarka składa się z górnego zbiornika z uszczelką, filtra oraz dolnego zbiornika. Zmielone ziarna kawy umieszczamy w filtrze, nalewamy wody do dolnego zbiornika poniżej poziomu zaworu bezpieczeństwa i łączymy ze sobą wszystkie elementy. Stawiamy kawiarkę na kuchence i czekamy parę minut. Gorąca woda przemieści się do górnego zbiornika, przepływając przez zmielone ziarna. Pyszne i aromatyczne espresso jest gotowe!  
Nowość
Hard Beans - Brazylia Samambaia Yellow Bourbon Espresso - Kawa mielona

Data palenia: 10.05.2022

Producent: Hard Beans

Mielona kawa jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach, a dla miłośników tradycji również jako klasyczna zalewajka.  W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do krówki, ciasteczek orzechowych oraz czerwonych jabłek.. Doskonała jako kawa czarna, jednak sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Pulped Natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Nowość
Audun Coffee Cuba Espresso Blend 500g (outlet)

Data palenia: 18.04.2022

Producent: Audun Coffee

Cuba Espresso to mieszanka kaw ziarnistych z Kuby i z Afryki. Wypalana przez Auduna Sorbottena, Mistrza Świata Roasterów z 2015 roku. Gęsta i gładka, w smaku dużo czekoladowej słodyczy i niska kwasowość. Oddzielnie wypala się ziarno kubańskie i afrykańskie, a następnie są one mieszane. Blend idealny do tradycyjnego zaparzania espresso, świetnie sprawdzi się także w kawiarce i w połączeniu z mlekiem.
Nowość
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 250g

Data palenia: 09.05.2022

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Nowość
Caffenation - Roast ED - 10 Kapsułek

Data palenia: 21.06.2021

Producent: Caffenation

Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez belgijską palarnię Caffenation. Roast ED to mieszanka starannie wyselekcjonowanych arabik o oryginalnym smaku. Obecna wersja składa się z: 1/3 Etiopia Yirgacheffe gr2, 1/3 Brazylia Rose Diamond Natural i 1/3 Gwatemala Huehuetenango. Doskonała dla miłośników kaw czarnych, rekomendowana szczególnie do espresso. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej oraz buraka cukrowego. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne.  Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Nowość
Bestseller
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter 250g

Data palenia: 25.07.2022

Producent: Audun Coffee

Audun Coffee Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter jest to kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Palarnia Audun Coffee znajduje się w Bydgoszczy i produkuje kawy, które spotkać można w najlepszych kawiarniach w Polsce. Kawa Fazenda Rainha Miaki wypalana jest w jasnym stopniu i poddawana jest obróbce pulped natural (honey). Metoda honey daje kawy o wysokiej słodyczy i delikatnej, słodkiej kwasowości. Audun Fazenda Miaki sprawdzi się zatem idealnie w przelewowych metodach parzenia kawy, czyli w ekspresach przelewowych, pod dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa. Jednak skłonni do eksperymentów kawosze mogą śmiało wypróbować ją w kawiarkach i ekspresach ciśnieniowych. Dzięki stopniowi palenia i metodzie obróbki, kawa Audun Brazylia Fazenda Rainha Miaki charakteryzuje się intensywną czekoladową słodyczą oraz niską kwasowością. Jest zatem idealna dla fanów klasycznych i czekoladowych kaw. Dzięki swojemu uniwersalnemu smakowi może być również dobrym pomysłem na prezent. Rodzina Miaki zajmuje się uprawą kawy już od ponad 40 lat. Pokolenie, które obecnie zajmuje się uprawami, czerpało wiedzę od swoich rodziców oraz posiłkowało się studiami w kierunku upraw. Plantacje są prowadzone z dbałością o środowisko naturalne, dzięki czemu część farm zdobyła certyfikację UTZ oraz Rainforest Alliance. Kraj: Brazylia Region: Minas Gerais Wysokość: 1050 - 1250 m n.p.m. Odmiana: Yellow Bourbon Proces: Pulped natural
Nowość
Bagdrip - Etiopia Box - 8 saszetek

Data palenia: 31.01.2022

Producent: Bagdrip

Opakowanie 8 saszetek (8 x 11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Etiopii, z regionu Yirgacheffe położonego wysoko w górach. Ta myta kawa da Ci bardzo złożone wrażenia – poczujesz herbaciany aromat Earl Grey, limonkę, cytrynę, wanilię oraz kwiaty. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Nowość
Solberg & Hansen - Half & Half Espresso 1kg

Data palenia: 15.05.2022

Producent: Solberg & Hansen

Kawa z norweskiej palarni Solberg&Hansen, przeznaczona do espresso. Delikatne espresso o nutach czekolady, karmelu i dojrzałych owoców. Ta rewelacyjna kompozycja zawiera ziarna z Brazylii, Gwatemali, Etiopii i Papui Nowej Gwinei.
Nowość
SIMPLo - Bang Bang Espresso

Data palenia: 02.08.2022

Producent: SIMPLo

Mieszanka kaw ziarnistych pochodzących z Brazylii, Peru i Wietnamu, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.  W smaku pojawia się sporo słodyczy, szczególnie nuty przypominające kakao, orzechy włoskie, suszone śliwki i goździki. Kawa ma średnie body i posmakuje miłośnikom włoskiego espresso z nowoczesnym sznytem. Po dodaniu mleka, smak zbliża się do orzechów makadamia. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia, Peru, Wietnam Region: Minas Gerais, Cajamarca, Central Highlands Położenie upraw: 1300 - 1600 m n.p.m. Odmiana: Typica, Caturra, Robusta Metoda obróbki: Natural, Washed, Wet polished
Nowość
Caffenation - SAUL - 10 Kapsułek

Data palenia: 13.09.2021

Producent: Caffenation

Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez belgijską palarnię Caffenation. SAUL to organiczna arabika pochodząca z Etiopii - napar jest owocowy, kwiatowy, o podwyższonej kwasowości i długim finiszu. Doskonała dla miłośników czarnych kaw. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej oraz buraka cukrowego. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Nowość
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 1kg

Data palenia: 05.07.2022

Producent: Hard Beans

Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości speciality stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze. Kraj pochodzenia ziaren: Peru / Gwatemala Region: Jaen, Cajamarca / Santa Barbara Obróbka: Washed Zbiór: 2019 - 2020 / 2020 Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1900 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Typica / Caturra
Nowość
Hard Beans - Brazylia Samambaia Yellow Bourbon Espresso - Kawa mielona

Data palenia: 10.05.2022

Producent: Hard Beans

Mielona kawa jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach, a dla miłośników tradycji również jako klasyczna zalewajka.  W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do krówki, ciasteczek orzechowych oraz czerwonych jabłek.. Doskonała jako kawa czarna, jednak sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Pulped Natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Nowość
Audun Coffee Cuba Espresso Blend 500g (outlet)

Data palenia: 18.04.2022

Producent: Audun Coffee

Cuba Espresso to mieszanka kaw ziarnistych z Kuby i z Afryki. Wypalana przez Auduna Sorbottena, Mistrza Świata Roasterów z 2015 roku. Gęsta i gładka, w smaku dużo czekoladowej słodyczy i niska kwasowość. Oddzielnie wypala się ziarno kubańskie i afrykańskie, a następnie są one mieszane. Blend idealny do tradycyjnego zaparzania espresso, świetnie sprawdzi się także w kawiarce i w połączeniu z mlekiem.
Nowość
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 250g

Data palenia: 09.05.2022

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Nowość
Caffenation - Roast ED - 10 Kapsułek

Data palenia: 21.06.2021

Producent: Caffenation

Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez belgijską palarnię Caffenation. Roast ED to mieszanka starannie wyselekcjonowanych arabik o oryginalnym smaku. Obecna wersja składa się z: 1/3 Etiopia Yirgacheffe gr2, 1/3 Brazylia Rose Diamond Natural i 1/3 Gwatemala Huehuetenango. Doskonała dla miłośników kaw czarnych, rekomendowana szczególnie do espresso. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej oraz buraka cukrowego. Są przyjazne dla środowiska i kompostowalne.  Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Nowość
Bestseller
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter 250g

Data palenia: 25.07.2022

Producent: Audun Coffee

Audun Coffee Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter jest to kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Palarnia Audun Coffee znajduje się w Bydgoszczy i produkuje kawy, które spotkać można w najlepszych kawiarniach w Polsce. Kawa Fazenda Rainha Miaki wypalana jest w jasnym stopniu i poddawana jest obróbce pulped natural (honey). Metoda honey daje kawy o wysokiej słodyczy i delikatnej, słodkiej kwasowości. Audun Fazenda Miaki sprawdzi się zatem idealnie w przelewowych metodach parzenia kawy, czyli w ekspresach przelewowych, pod dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa. Jednak skłonni do eksperymentów kawosze mogą śmiało wypróbować ją w kawiarkach i ekspresach ciśnieniowych. Dzięki stopniowi palenia i metodzie obróbki, kawa Audun Brazylia Fazenda Rainha Miaki charakteryzuje się intensywną czekoladową słodyczą oraz niską kwasowością. Jest zatem idealna dla fanów klasycznych i czekoladowych kaw. Dzięki swojemu uniwersalnemu smakowi może być również dobrym pomysłem na prezent. Rodzina Miaki zajmuje się uprawą kawy już od ponad 40 lat. Pokolenie, które obecnie zajmuje się uprawami, czerpało wiedzę od swoich rodziców oraz posiłkowało się studiami w kierunku upraw. Plantacje są prowadzone z dbałością o środowisko naturalne, dzięki czemu część farm zdobyła certyfikację UTZ oraz Rainforest Alliance. Kraj: Brazylia Region: Minas Gerais Wysokość: 1050 - 1250 m n.p.m. Odmiana: Yellow Bourbon Proces: Pulped natural