Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Promocje

Story Coffee Roasters - Brazil Mogiana Espresso 1kg (outlet)

Data palenia: 27.12.2022

Producent: Story Coffee Roasters

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona w średnim stopniu, doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance odnajdziesz pełne, gładkie body o nutach karmelu, czekolady i delikatnej kwasowości. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana Odmiana: Icatu, Catuai Metoda obróbki: Natural Wysokość upraw: 900 - 1200 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 82+ / 100 pkt
Najniższa cena: 92,65 zł
KYOTO - It's Supreme Espresso Blend 250g (outlet)

Data palenia: 20.12.2022

Producent: KYOTO

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Ameryki Środkowej i Południowej oraz wysokogatunkowej robusty z Gwatemali, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego oraz kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty orzechów, czekolady i kakao.
Najniższa cena: 29,75 zł
Story Coffee - Peru Cajamarca Espresso 1kg (outlet)

Data palenia: 20.12.2022

Producent: Story Coffee Roasters

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona w średnim stopniu, doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance odnajdziesz pełne, gładkie body o nutach czekolady deserowej, pomarańczy, orzechów i karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca Odmiana: Caturra, Catuai, Typica Metoda obróbki: Washed Wysokość upraw: 1400 - 1600 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 83 / 100 pkt
Najniższa cena: 97,75 zł
Dobra Palarnia Kawy - Bardzo Espresso Blend 250g (outlet)

Data palenia: 09.01.2023

Producent: Dobra Palarnia Kawy

Blend ziaren z Brazylii oraz Gwatemali, wypalony przez krakowską palarnię Dobra Palarnia Kawy. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku możesz się spodziewać nut migdałów oraz czekolady. Kraj: Brazylia / Gwatemala Region: Minas Gerais / Huehuetenango Obróbka: Natural / Washed
Najniższa cena: 27,20 zł
Blend Tea - Christmas Tea - Herbata sypana - Puszka 100g (outlet)

Producent: Blend Tea

Christmas Tea, czyli świąteczna propozycja od Blend Tea. To mieszanka bazująca na czarnej herbacie, skórce pomarańczy, płatkach róży, prażonych migdałach, goździkach, kardamonie i wanilii. Aromatyczna i rozgrzewająca, doskonała na mroźne zimowe dni! AROMAT Słodkie i pikantne nuty, w szczegolności migdałów, wanilii i goździków. WYGLĄD Liście czarnej herbaty z migdałami, płatkami róży, skórką cytrusów, kawałkami wanilii i kardamonu. Klarowny bursztynowy napar. SMAK To, co może wydawać się zbyt bogatą mieszanką, od razu objawia się jako melanż klarownych i czystych smaków. Przyprawy nie stanowią bariery dla innych smaków, zamiast tego współpracują z cytrusowymi nutami skórki pomarańczowej, wzmacniając słodycz wanilii i prażonych migdałów. Liście czarnej herbaty dodają śmiałości temu naparowi, który doskonale toleruje dodatek mleka i cukru.   Sposób parzenia: Łyżeczkę suszu zalej wodą (250 ml) w temperaturze 95°C i parz przez 3 minuty. Składniki: Indyjska czarna herbata 89%, skórka cytrusowa, MIGDAŁY, goździki, aromat, kawałki wanilii Bourbon, płatki róży, kardamon.
Najniższa cena: 28,00 zł
Hard Beans - Peru Cajamarca SHB+ Filter 500g (outlet)

Data palenia: 02.01.2023

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów, owocowości czerwonych jabłek i słodyczy karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
Najniższa cena: 57,38 zł
3fe - Kenia Mandela AA Omniroast 250g (outlet)

Data palenia: 23.11.2022

Producent: 3fe

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, przeznaczona zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i do espresso. W smaku wyczuwalne są nuty czarnej porzeczki, skórki pomarańczy i rodzynek. Kraj pochodzenia ziarna: Kenia Region: Kiambu County Farma: Mandela Producent: Kiongo' wa Njuguna Odmiana: SL28 & SL34 Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1595 m n.p.m.
Najniższa cena: 48,30 zł
Fellow Joey Mug - Kubek czarny 240 ml

Producent: Fellow

Fellow Joey Mug to kubek o podwójnych ściankach i eleganckiej formie. Pojemność 240ml. Kubek sprawdzi się zarówno dla miłośników kawy, jak i herbaty. Podwójne ścianki zapewniają dłuższe utrzymywanie temperatury gorących i zimnych napojów. Zewnętrzna ścianka się nie nagrzewa nawet jeśli wlejemy do szklanki wrzątek, dzięki czemu można bezpiecznie trzymać kubek w dłoni.  Naczynie łaczy w sobie ceramikę z miedzią - jego oryginalny, minimalistyczny wygląd z pewnością zadowoli najbardziej wybrednych fanów dobrego wzornictwa. Kubek należy myć wyłącznie ręcznie.  
Motta Dzbanek Tulip Żółty 500 ml (outlet)

Producent: Motta

Profesjonalny dzbanek do spieniania mleka firmy Metallurgica Motta. Ergonomiczny kształt i rewelacyjny profil dzióbka czynią go świetnym narzędziem do latte art. Dzbanek jest wykonany z wysokogatunkowej stali nierdzewnej 18/10 304.  
Najniższa cena: 76,42 zł
Audun Coffee - Honduras Intibuca Espresso 250g (outlet)

Data palenia: 14.02.2023

Producent: Audun Coffee

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Hondurasu, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso i kawiarek. Charakteryzuje się słodyczą brązowego cukru, ciemnej czekolady i jagód. ZIARNO Kraj pochodzenia ziarna: Honduras Region: Intbuca, Santa Barbara Wysokość: 1600 - 2000 m n.p.m. Odmiana: Bourbon Metoda obróbki: Washed Audun Coffee to duet: Audun Sørbotten (mistrz świata roastingu z 2015 roku) oraz Mateusz Karczewski (3. miejsce na mistrzostwach świata w 2019 roku). Tym razem na espresso miesiąca trafia myte ziarno z Hondurasu. Kolektyw Intibuca to połączenie ziaren czterech farmerów z tego regionu (Wilmer Grau, Yina Yamileth Reyes Gomez, Andres Rodriguez Hernandez i Guadalupe Rodriguez), które charakteryzuje się niesamowitą czystością w profilu, wyraźnie wyczuwalną w espresso. PARZENIE 7 klik (70 micron) Comandante / 18,5gram kawy Uzysk 34g / czas 28 sekund Tym, co wyróżnia to espresso jest złożoność. Z jednej strony, na pierwszy plan wysuwają się migdały i karmel – bardzo intensywne. Z drugiej strony natomiast, czujemy delikatna trawę cytrynową i czarną herbatę. Kwasowość bardzo lekka (jak na mytą kawę), body średnie, bardzo maślane, lepkie, a do tego długi karmelowy posmak na końcu. Zdecydowanie polecam do każdej kawy mlecznej. Przy typowym flat white wybije się deserowa czekolada, marcepan oraz orzech laskowy.
Story Coffee Roasters - Brazil Mogiana Espresso 1kg (outlet)

Data palenia: 27.12.2022

Producent: Story Coffee Roasters

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona w średnim stopniu, doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance odnajdziesz pełne, gładkie body o nutach karmelu, czekolady i delikatnej kwasowości. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana Odmiana: Icatu, Catuai Metoda obróbki: Natural Wysokość upraw: 900 - 1200 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 82+ / 100 pkt
Najniższa cena: 92,65 zł
KYOTO - It's Supreme Espresso Blend 250g (outlet)

Data palenia: 20.12.2022

Producent: KYOTO

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Ameryki Środkowej i Południowej oraz wysokogatunkowej robusty z Gwatemali, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego oraz kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty orzechów, czekolady i kakao.
Najniższa cena: 29,75 zł
Story Coffee - Peru Cajamarca Espresso 1kg (outlet)

Data palenia: 20.12.2022

Producent: Story Coffee Roasters

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona w średnim stopniu, doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance odnajdziesz pełne, gładkie body o nutach czekolady deserowej, pomarańczy, orzechów i karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca Odmiana: Caturra, Catuai, Typica Metoda obróbki: Washed Wysokość upraw: 1400 - 1600 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 83 / 100 pkt
Najniższa cena: 97,75 zł
Dobra Palarnia Kawy - Bardzo Espresso Blend 250g (outlet)

Data palenia: 09.01.2023

Producent: Dobra Palarnia Kawy

Blend ziaren z Brazylii oraz Gwatemali, wypalony przez krakowską palarnię Dobra Palarnia Kawy. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku możesz się spodziewać nut migdałów oraz czekolady. Kraj: Brazylia / Gwatemala Region: Minas Gerais / Huehuetenango Obróbka: Natural / Washed
Najniższa cena: 27,20 zł
Blend Tea - Christmas Tea - Herbata sypana - Puszka 100g (outlet)

Producent: Blend Tea

Christmas Tea, czyli świąteczna propozycja od Blend Tea. To mieszanka bazująca na czarnej herbacie, skórce pomarańczy, płatkach róży, prażonych migdałach, goździkach, kardamonie i wanilii. Aromatyczna i rozgrzewająca, doskonała na mroźne zimowe dni! AROMAT Słodkie i pikantne nuty, w szczegolności migdałów, wanilii i goździków. WYGLĄD Liście czarnej herbaty z migdałami, płatkami róży, skórką cytrusów, kawałkami wanilii i kardamonu. Klarowny bursztynowy napar. SMAK To, co może wydawać się zbyt bogatą mieszanką, od razu objawia się jako melanż klarownych i czystych smaków. Przyprawy nie stanowią bariery dla innych smaków, zamiast tego współpracują z cytrusowymi nutami skórki pomarańczowej, wzmacniając słodycz wanilii i prażonych migdałów. Liście czarnej herbaty dodają śmiałości temu naparowi, który doskonale toleruje dodatek mleka i cukru.   Sposób parzenia: Łyżeczkę suszu zalej wodą (250 ml) w temperaturze 95°C i parz przez 3 minuty. Składniki: Indyjska czarna herbata 89%, skórka cytrusowa, MIGDAŁY, goździki, aromat, kawałki wanilii Bourbon, płatki róży, kardamon.
Najniższa cena: 28,00 zł
Hard Beans - Peru Cajamarca SHB+ Filter 500g (outlet)

Data palenia: 02.01.2023

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów, owocowości czerwonych jabłek i słodyczy karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
Najniższa cena: 57,38 zł
3fe - Kenia Mandela AA Omniroast 250g (outlet)

Data palenia: 23.11.2022

Producent: 3fe

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, przeznaczona zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i do espresso. W smaku wyczuwalne są nuty czarnej porzeczki, skórki pomarańczy i rodzynek. Kraj pochodzenia ziarna: Kenia Region: Kiambu County Farma: Mandela Producent: Kiongo' wa Njuguna Odmiana: SL28 & SL34 Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1595 m n.p.m.
Najniższa cena: 48,30 zł
Fellow Joey Mug - Kubek czarny 240 ml

Producent: Fellow

Fellow Joey Mug to kubek o podwójnych ściankach i eleganckiej formie. Pojemność 240ml. Kubek sprawdzi się zarówno dla miłośników kawy, jak i herbaty. Podwójne ścianki zapewniają dłuższe utrzymywanie temperatury gorących i zimnych napojów. Zewnętrzna ścianka się nie nagrzewa nawet jeśli wlejemy do szklanki wrzątek, dzięki czemu można bezpiecznie trzymać kubek w dłoni.  Naczynie łaczy w sobie ceramikę z miedzią - jego oryginalny, minimalistyczny wygląd z pewnością zadowoli najbardziej wybrednych fanów dobrego wzornictwa. Kubek należy myć wyłącznie ręcznie.  
Motta Dzbanek Tulip Żółty 500 ml (outlet)

Producent: Motta

Profesjonalny dzbanek do spieniania mleka firmy Metallurgica Motta. Ergonomiczny kształt i rewelacyjny profil dzióbka czynią go świetnym narzędziem do latte art. Dzbanek jest wykonany z wysokogatunkowej stali nierdzewnej 18/10 304.  
Najniższa cena: 76,42 zł
Audun Coffee - Honduras Intibuca Espresso 250g (outlet)

Data palenia: 14.02.2023

Producent: Audun Coffee

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Hondurasu, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso i kawiarek. Charakteryzuje się słodyczą brązowego cukru, ciemnej czekolady i jagód. ZIARNO Kraj pochodzenia ziarna: Honduras Region: Intbuca, Santa Barbara Wysokość: 1600 - 2000 m n.p.m. Odmiana: Bourbon Metoda obróbki: Washed Audun Coffee to duet: Audun Sørbotten (mistrz świata roastingu z 2015 roku) oraz Mateusz Karczewski (3. miejsce na mistrzostwach świata w 2019 roku). Tym razem na espresso miesiąca trafia myte ziarno z Hondurasu. Kolektyw Intibuca to połączenie ziaren czterech farmerów z tego regionu (Wilmer Grau, Yina Yamileth Reyes Gomez, Andres Rodriguez Hernandez i Guadalupe Rodriguez), które charakteryzuje się niesamowitą czystością w profilu, wyraźnie wyczuwalną w espresso. PARZENIE 7 klik (70 micron) Comandante / 18,5gram kawy Uzysk 34g / czas 28 sekund Tym, co wyróżnia to espresso jest złożoność. Z jednej strony, na pierwszy plan wysuwają się migdały i karmel – bardzo intensywne. Z drugiej strony natomiast, czujemy delikatna trawę cytrynową i czarną herbatę. Kwasowość bardzo lekka (jak na mytą kawę), body średnie, bardzo maślane, lepkie, a do tego długi karmelowy posmak na końcu. Zdecydowanie polecam do każdej kawy mlecznej. Przy typowym flat white wybije się deserowa czekolada, marcepan oraz orzech laskowy.
Hard Beans - Gwatemala Mario Recinos Espresso 250g (outlet)

Data palenia: 08.01.2023

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista jakości specialty z Gwatemali, wypalona w polskiej palarni Hard Beans. Kawa palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć nuty czekolady, pomarańczy i żółtych owoców. Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: Santa Barbara Producent: Mario Recinos Odmiana: Caturra Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1900 m n.p.m.
Najniższa cena: 41,65 zł
Heresy - Zestaw THE SINNER Filter 3 x 126g (outlet)

Data palenia: 28.11.2022

Producent: Heresy

Zestaw trzech kaw o iście grzesznym profilu! Zapakowane w kartonik o wzorze sweterka. W środku znajdują się trzy brązowe słoiczki o pojemności 126 gramów każdy. Palone jasno, przeznaczone do przelewowych metod parzenia lub zalania w kubku. Do tego zestawu wrzuciliśmy same totalnie grzeszne kawy: 1. Geisha z Gwatemali Farma: Agua Tibia Kraj: Gwatemala Producent: San Jose Pinula Odmiana: Geisha Obróbka: Natural Punktacja SCA: 88.5 Opinia roastera Geiszunia z Gwatemali, grzechu warta! Po prostu znakomita kawa, która pokazuje w profilu wszystko, co do zaoferowania ma ta wyniesiona na piedestał odmiana. Jakby wejść do kwiaciarni i dostać od pani za ladą cukierka. 2. Fine Robusta (czyli wysokiej jakości robusta) Farma: Chácara Recanto dos lpês Producent: Geanderson Gambarte Kraj: Brazylia Odmiana: Amazonian Robusta Obróbka: Natural Opinia roastera Robusta jakości fine (odpowiednik specialty), nasza totalna tegoroczna herezja! Czy smakuje jak ziemia i opony? Nie, smakuje tak, że nie potrafiliśmy jej odróżnić od arabik na stole! Mnóstwo słodyczy. Przepotężne body. Sporo ciężkości, ale zbalansowanej owocowością, taką tropikalną. Jeśli lubisz dobry trunek, to i sporo rumowo-likierowych opowieści ukoi Cię do sn… Aj, jednak nie. Pomyśl, że jesteś Obelixem i wpadasz do kociołka z kofeiną. Grzech nie spróbować! 3. Blend: 50% Robusta + 50% Geisha SAY WHAAAAAT?!?! Tak! Zmieszaliśmy robustę i gejszę, nie ma dla nas żadnych świętości!
Najniższa cena: 118,30 zł
Audun Coffee - Kenia Kiangoi AA Filter 250g

Data palenia: 08.05.2023

Producent: Audun Coffee

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Kirinyaga Metoda obróbki: Washed Odmiana:  AA, SL-34, SL-28, Batian, Ruiru
Sloane - Burundi Yandaro Washed Omniroast 250g

Data palenia: 24.04.2023

Producent: Sloane

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalona w rumuńskiej palarni Sloane. Palona w średnim stopniu, idealna zarówno do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia, jak i do espresso i kawiarek. W smaku naparu można się spodziewać nut czereśni, ciemnej czekolady, rumianku i miodu. Kraj pochodzenia ziarna: Burundi Region: Yandaro, Kayanza Stacja obróbki: Yandaro Producent: 3190+ farmerów współpraujących z Greenco Coffee Odmiana: Red Bourbon Metoda obróbki: Fully Washed Położenie upraw: 1774 - 1800 m n.p.m.
Hard Beans - Alpaca Blend Espresso 500g (outlet)

Data palenia: 21.12.2022

Producent: Hard Beans

Alpaca Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend skłąda się z ziarna z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. Owocowa i słodka, o wyróżniających się nutach czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia, Gwatemala, Etiopia Region: Campo das Vertentes, Santa Barbara Mario Recinos, Sidama Daye Bensa Obróbka: Natural, Washed Odmiana: Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai
Najniższa cena: 73,10 zł
Bonanza - Salwador Puerto Arturo Pacamara Natural Omniroast 250g

Data palenia: 11.04.2023

Producent: Bonanza Coffee Roasters

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w niemieckiej palarni Bonanza. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W naparze wyczuwalne są nuty wiśniowej coli, mandarynki i kakao. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Apaneca, Ahuachapan Producent: Alvaro Moises Obróbka: Natural Odmiana: Pacamara
LaCava - Brazylia Espirito Santo Washed Filter 250g

Data palenia: 18.05.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona z okazji urodzin palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty pomarańczy, czerwonej porzeczki i kwiatów. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Espirito Santo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Red Catuai Położenie upraw: 800 - 1200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 pkt
Audun Coffee - Drip no. 1 Rwanda Rushashi 1kg

Data palenia: 17.04.2023

Producent: Audun Coffee

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. W opakowaniu znajdziesz minimum 75% ziaren z Rwandy i około 25% arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kraj: >75% Rwanda, ok. 25% mieszanka arabiki Region: Rushashi (Rwanda) Metoda obróbki: Washed