Produkty online
- Nowości
-
Nasze marki
-
3fe
(18)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(19)
-
AeroPress
(12)
-
Alpro
(16)
-
Althaus
(33)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(21)
-
Asobu
(31)
-
Audun Coffee
(33)
-
Bagdrip
(11)
-
Baratza
(45)
-
Barista & Co
(37)
-
Bean Bros
(4)
-
Bialetti
(175)
-
Blend Tea
(60)
-
Barista Space
(60)
-
Bonanza Coffee
(17)
-
Bracia Ziółkowscy
(12)
-
Brewista
(8)
-
Brita
(3)
-
Brown House & Tea
(49)
-
Bunn
(35)
-
BWT
(15)
-
By.herbs
(10)
-
Caffenation
(15)
-
Cafflano
(4)
-
Casino Mocca
(14)
-
Chemex
(29)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(15)
-
COFFEE PLANT
(70)
-
Coffeedesk
(67)
-
Coffeelab
(39)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(68)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(14)
-
Dafi
(45)
-
Diemme Caffe
(16)
-
Dobra Palarnia Kawy
(12)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(12)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(12)
-
Dworzysk
(12)
-
Ecostrawz
(1)
-
Espresso Gear
(25)
-
Etno Cafe
(32)
-
Eureka
(62)
-
Father's Coffee
(15)
-
Fellow
(140)
-
Fentimans
(15)
-
Figa Coffee
(22)
-
Five Elephant
(10)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(13)
-
Gardelli Specialty Coffees
(23)
-
GAT
(1)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(4)
-
Good Coffee
(8)
-
Graef
(30)
-
Hard Beans
(68)
-
Hario
(257)
-
HAYB
(85)
-
Heresy
(22)
-
Hi! Coffeedesk
(18)
-
Illy
(13)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(8)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(19)
-
Jura
(48)
-
Kafar
(14)
-
Kalve
(14)
-
KawePale
(9)
-
KeepCup
(174)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(6)
-
Kruve
(39)
-
Kusmi Tea
(49)
-
KYOTO Coffee Roasters
(17)
-
La Cabra
(22)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(117)
-
Lavazza
(33)
-
Le Piantagioni del Caffe
(37)
-
Lelit
(19)
-
Long Man Tea
(33)
-
Loveramics
(303)
-
Lucaffe
(10)
-
Lune Tea
(17)
-
Lykke
(20)
-
Mahlkonig
(5)
-
MAMAM
(18)
-
Melitta
(57)
-
MiiR
(60)
-
Moccamaster
(69)
-
Monbana
(39)
-
Morning
(1)
-
Motta
(113)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(19)
-
Napar
(7)
-
Natumi
(15)
-
New York
(9)
-
Nivona
(14)
-
Nomad Coffee
(8)
-
Oatly
(7)
-
Or Tea?
(39)
-
Paper & Tea
(86)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(13)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(4)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(39)
-
Puqpress
(11)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(41)
-
Rocket Bean
(27)
-
Saeco
(3)
-
Sage
(36)
-
Savage Coffees
(6)
-
Sencotel
(2)
-
SIMPLo
(4)
-
Sloane
(11)
-
Smeg
(9)
-
Solberg & Hansen
(59)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(42)
-
T-TE
(17)
-
Tastea Heaven
(3)
-
Teabag
(3)
-
teapigs
(92)
-
Teasome
(22)
-
Teministeriet
(82)
-
The Barn
(8)
-
The Coffee Collective
(4)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(37)
-
Toddy
(18)
-
Urnex
(28)
-
Vintage Teas
(59)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(17)
-
Willie's Cacao
(35)
-
Wunda
(1)
-
YOGI TEA
(31)
-
KINTO
(42)
-
3fe
(18)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
- Ekspresy
-
Młynki
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marka
- Bestsellery
-
Outlet
-
- Zaparzacze
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet %
- Blog
Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania frazy ' kenia'
Filtry
–
1 - 30 produktów z 70 dostępnych
Sortuj według:
Bagdrip - Kenia - 1 saszetka
Producent: Bagdrip
Jedna saszetka (11 g)
Czym jest Bagdrip?
Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.
Smak i pochodzenie
W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Kenii, z okolic miasta Mukerwe-ini, położonego w okręgu Nyeri. Fabryka Nduma znajduje się około 1750 metrów n.p.m. i jest częścią Ruthaka Farmers Cooperative Society. Ziarna kawy przetwarzane są na mokro w typowym kenijskim stylu. Jeśli kochasz kawę o owocowym smaku, to Kenia jest właśnie dla Ciebie. Poczujesz smak czarnej i czerwonej porzeczki, jagód oraz agrestu.
Sposób parzenia
1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka.
2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku.
3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr.
4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe!
Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Bagdrip - Kenia Box - 8 saszetek
Producent: Bagdrip
Opakowanie 8 saszetek (8 x 11 g)
Czym jest Bagdrip?
Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.
Smak i pochodzenie
W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Kenii, z okolic miasta Mukerwe-ini, położonego w okręgu Nyeri. Fabryka Nduma znajduje się około 1750 metrów n.p.m. i jest częścią Ruthaka Farmers Cooperative Society. Ziarna kawy przetwarzane są na mokro w typowym kenijskim stylu. Jeśli kochasz kawę o owocowym smaku, to Kenia jest właśnie dla Ciebie. Poczujesz smak czarnej i czerwonej porzeczki, jagód oraz agrestu.
Sposób parzenia
1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka.
2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku.
3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr.
4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe!
Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Rocket Bean - Kenia Snazzy-G Washed Espresso 200g
Data palenia: 23.04.2023
Producent: Rocket Bean
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona przez łotewską palarnię Rocket Bean. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku pojawiają się naturalne nuty przypominające karmelowe kruche ciasto, borówki brusznicy i grejpfruta.
Kraj pochodzenia ziarna: Kenia
Region: Kirinyaga
Stacja obróbki: Kiangai, Karimikui
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1650 - 1750 m n.p.m.
Odmiana: SL28, SL34, Batian (AA i AB)
Ocena w cuppingu: 86 / 100 pkt.
Heresy - Cascara El Zapote Geisha 88g
Data palenia: 12.11.2022
Producent: Heresy
Cascara to suszone owoce kawowca, które można parzyć jak herbatę. W tym przypadku mamy do czynienia z cascarą z kawy jakości specialty pochodzącej z Gwatemali. Profil charakteryzujący się wysoką słodyczą i kwasowością owoców tropikalnych. Napar intensywny, złożony i oblepiający usta!
Kraj: Gwatemala
Region: Acatenango
Producent: Julio Melendez
Farma: El Zapote
Odmiana: geisha
Obróbka: natural
Położenie upraw: 1300 - 1550 m n.p.m.
Zbiór: luty 2022
OBRÓBKA
Mamy tu czysty owoc geishy z naturalnej obróbki. Poprosiliśmy w tym roku Julio o odseparowanie tej cascary, która potem została przebrana ręcznie w celu pozbycia się nieczystości. Matko kochana. Panie święty. Wyszła z tego orkiestra symfoniczna.
FARMA
El Zapote to jedna z tych farm, które wywołały w nas trudne do opisania, skrajnie pozytywne emocje. Pięknie położona u podnóża dwóch wulkanów, z dzikimi terenami na samym dole, dodaj do tego rwącą, krętą rzekę i klimat dżungli. Julio to wspaniały gość, z ogromną wiedzą o kawie i rękawem pełnym anegdot. Otwarty, chętny do eksperymentów i nietypowych praktyk - pokażemy efekty jego pracy jeszcze nie raz!
KOMENTARZ ROASTERA
Krótka piłka. Kiedy częstujemy ludzi tą cascarą, dostajemy pytanie czy dodawaliśmy tam cukru. I to chyba wystarczy za setkę słów!
OPAKOWANIE
Kawa spakowana jest w brązowy słoik wykonany z PET, w 100% nadający się do recyklingu lub ponownego wykorzystania. I jeśli teraz myślisz „o nie, plastik!”, to pamiętaj, że standardowe opakowania na kawę są także z plastiku (i kilku innych materiałów, przez co często są trudniejsze do przetworzenia). Myśleliśmy też o szkle, ale jest cięższe, droższe, tłucze się i, uwaga, ma taki sam lub większy (sic!) wpływ na środowisko! Plastikowy słoik okazuje się być całkiem eco-friendly, pamiętaj tylko o wrzuceniu go do odpowiedniego pojemnika, albo znajdź kreatywny sposób, by wykorzystać go w domu.
Doubleshot - Kenia Kiganjo Washed Filter 300g
Data palenia: 26.03.2023
Producent: Doubleshot
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty owoców pestkowych, rabarbaru i granadilli.
Kraj pochodzenia kawy: Kenia
Region: Kiambu
Producent: Thiririka Farmers Cooperative
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: SL28, SL34
Casino Mocca - Kenia Gakuyu-ini Washed Filter 200g
Data palenia: 11.05.2023
Producent: Casino Mocca
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czerwonej porzeczki, pomidorków cherry i grejpfruta.
Kraj pochodzenia kawy: Kenia
Region: Kirinyaga
Producent: Kooperatywa Thirikwa
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: SL28, SL34, Ruiru 11, Batian
Położenie upraw: 1600 - 1700 m n.p.m.
Sloane - Kenia Kabingara PB Washed Omniroast 250g
Data palenia: 24.04.2023
Producent: Sloane
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w rumuńskiej palarni Sloane. Palona w średnim stopniu, idealna zarówno do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia, jak i do espresso i kawiarek. W smaku naparu można się spodziewać nut jeżyny, czarnej porzeczki, wiśni i czerwonej pomarańczy.
Kraj pochodzenia ziarna: Kenia
Region: Kamwana, Kirinyaga
Farma: Kabingara Factory
Producent: 800 farmerów współpracujących z Kabingara Factory
Odmiana: Batian, Ruiru 11, SL28, SL34
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1750 m n.p.m.
LaCava - Kenia Kiboko Washed Espresso 1kg (outlet)
Data palenia: 13.12.2022
Producent: LaCava
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czereśni, czarnej porzeczki i czekolady.
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Nyeri Murang'a, Kiambu
Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m.
Odmiana: SL-28, SL34, Ruiru 11
Obróbka: Washed
Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
Najniższa cena: 143,20 zł
Rocket Bean - Kenia Murarandia PB Washed Filter 200g (outlet)
Data palenia: 18.12.2022
Producent: Rocket Bean
Kawa ziarnista jakości specialty z Kenii, wypalona w łotewskiej palarni Rocket Bean. Palona jasno, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe! W jej smaku pojawiają się nuty przypominające czarnej porzeczki, czerwonych jabłek i ciastek czekoladowych.
Kraj pochodzenia ziarna: Kenia
Region: Muranga
Stacja obróbki: Murarandia
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: PB: SL28, SL34
Położenie upraw: 1634 m n.p.m.
Punktacja w cuppingu: 86,25 / 100 pkt.
Najniższa cena: 63,75 zł
LaCava - Kenia Kiboko Washed Espresso 250g (outlet)
Data palenia: 13.12.2022
Producent: LaCava
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czereśni, czarnej porzeczki i czekolady.
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Nyeri Murang'a, Kiambu
Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m.
Odmiana: SL-28, SL34, Ruiru 11
Obróbka: Washed
Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
Najniższa cena: 47,20 zł
LaCava - Kenia Kiboko Washed Espresso 550g (outlet)
Data palenia: 13.12.2022
Producent: LaCava
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czereśni, czarnej porzeczki i czekolady.
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Nyeri Murang'a, Kiambu
Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m.
Odmiana: SL-28, SL34, Ruiru 11
Obróbka: Washed
Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
Najniższa cena: 79,20 zł
Kalve - Kenia Kabngetuny AB Washed Filter 250g
Data palenia: 16.04.2023
Producent: Kalve
Kawa ziarnista jakości specialty z Kenii, wypalona w łotewskiej palarni Kalve. Palona jasno, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe! W jej smaku pojawiają się nuty lemoniady, zielonego jabłka, przypraw i kwiatów.
Kraj pochodzenia ziarna: Kenia
Region: Rift Valley
Obróbka: Washed
Odmiana: SL28, SL34, Ruiru 11
Położenie upraw: 2000 m n.p.m.
Punktacja w cuppingu: 87,25 / 100 pkt.
Nie tylko doskonały smak, lecz także opakowanie w formie metalowej puszki czynią ją świetnym pomysłem na prezent!
Audun Coffee - Kenia Kiangoi AA Filter 250g
Data palenia: 08.05.2023
Producent: Audun Coffee
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kraj pochodzenia kawy: Kenia
Region: Kirinyaga
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: AA, SL-34, SL-28, Batian, Ruiru
Gardelli Specialty Coffees - Kenia Kigwandi AB Washed Omniroast 250g
Data palenia: 09.03.2023
Producent: Gardelli Specialty Coffees
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty żółtych grajpfrutów, cytryny, pomidora i morwy.
Kraj pochodzenia ziarna: Kenia
Region: Nyeri
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: SL28, SL34
Wysokość upraw: 1600 - 1700 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 88,75 / 100 pkt.
LaCava - Kenia Kiboko Washed Espresso 250g
Data palenia: 26.03.2023
Producent: LaCava
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czereśni, czarnej porzeczki i czekolady.
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Nyeri Murang'a, Kiambu
Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m.
Odmiana: SL-28, SL34, Ruiru 11
Obróbka: Washed
Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów