-
- 3fe (10)
- Able Brewing (6)
- Acaia (23)
- AeroPress (19)
- Alpro (16)
- Althaus (34)
- AOOMI (97)
- Arcaffe (18)
- Asobu (30)
- Audun Coffee (33)
- Bagdrip (12)
- Baratza (44)
- Barista & Co (37)
- Barista Space (61)
- Bean Bros (4)
- Bialetti (188)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Blend Tea (57)
- Bonanza Coffee (10)
- Bracia Ziółkowscy (16)
- Brewista (9)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (56)
- Bunn (35)
- BWT (14)
- By.herbs (12)
- Caffenation (22)
- Cafflano (1)
- Casino Mocca (10)
- Chemex (29)
- Cilia (7)
- Clever (15)
- Coffeedesk (64)
- Coffeelab (40)
- COFFEE PLANT (57)
- Colonna Coffee (6)
- Comandante (74)
- Contigo (24)
- Craft Coffee Roasters (6)
- Dafi (36)
- Dear Tea Society (6)
- Diemme Caffe (16)
- Dobra Palarnia Kawy (10)
- DomoBar (1)
- Doubleshot (16)
- Dr. Coffee (9)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (13)
- Dworzysk (14)
- Espresso Gear (25)
- Etno Cafe (26)
- Eureka (82)
- Father's Coffee (13)
- Fellow (161)
- Fentimans (16)
- Figa Coffee (17)
- Five Elephant (9)
- FLAMQA (1)
- Full Circle (3)
- Gaggia (14)
- Gardelli Specialty Coffees (21)
- GAT (1)
- GBG (3)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (7)
- Graef (30)
- Happa to Mame (2)
- Hard Beans (76)
- Hario (269)
- HAYB (94)
- Heresy (27)
- Hi! Coffeedesk (19)
- Illy (12)
- IMS (22)
- Izzo (7)
- Java Coffee (8)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (25)
- Jura (49)
- Kafar (12)
- Kalve (7)
- KawePale (12)
- KeepCup (203)
- Kimbo (21)
- KINTO (42)
- Knock (1)
- Kofi Brand (5)
- Kruve (39)
- Kusmi Tea (51)
- KYOTO Coffee Roasters (30)
- La Cabra (15)
- LaCava (100)
- La Marzocco (20)
- Lavazza (32)
- Lazy Legs (5)
- Leaf Liturgy (6)
- Lelit (32)
- Le Piantagioni del Caffe (41)
- Long Man Tea (50)
- Loveramics (223)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (17)
- Lykke (22)
- Mahlkonig (5)
- MAMAM (18)
- Melitta (62)
- MiiR (60)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (73)
- Monbana (39)
- Morning (1)
- Motta (113)
- Mount Caramel (38)
- Mount Everest Tea (19)
- Napar (6)
- Natumi (15)
- New York (9)
- Nivona (17)
- Nomad Coffee (14)
- Oatly (8)
- ORIGAMI (55)
- Or Tea? (44)
- Paper & Tea (84)
- Passalacqua (13)
- Pellini (14)
- PIXEL (8)
- Pizca del Mundo (26)
- Planetary Design (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (40)
- Puqpress (16)
- Rancilio (2)
- Rebel Kitchen (1)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (42)
- Rocket Bean (26)
- Saeco (3)
- Sage (40)
- Savage Coffees (6)
- Sencotel (2)
- SIMPLo (4)
- Sloane (4)
- Smeg (9)
- Solberg & Hansen (50)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (40)
- Tastea Heaven (3)
- Teabag (3)
- teapigs (91)
- Teasome (25)
- Teministeriet (95)
- The Barn (9)
- The Coffee Collective (4)
- The Rinser (6)
- Timemore (39)
- Tim Wendelboe (6)
- Toddy (18)
- Trigger (7)
- Urnex (28)
- Vintage Teas (59)
- VST inc. (10)
- WildPower (17)
- Wilfa (18)
- Willie's Cacao (35)
- Wunda (1)
- YOGI TEA (36)
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
-
-
Akcesoria
-
Pozostałe
-
Wyniki wyszukiwania frazy 'figa coffee'
Filtrowanie i sortowanie
1 - 18 produktów z 18 dostępnych
Figa Coffee - Brazylia Monte Carmelo Espresso 250g
Producent: Figa Coffee
Data palenia: 30.11.2023
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Średnio palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro
Producent: Acacio Jose Dianin, Cesara Jordao, Helio Tutida
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Paraiso MG, Mundo Novo
Położenie upraw: 800 - 1300 m n.p.m.
Figa Coffee - Brazylia Monte Carmelo Filter 250g
Producent: Figa Coffee
Data palenia: 30.11.2023
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro
Producent: Acacio Jose Dianin, Cesara Jordao, Helio Tutida
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Paraiso MG, Mundo Novo
Położenie upraw: 800 - 1300 m n.p.m.
Figa Coffee - Indonezja Argopuro Mountain Coffee Farm Anaerobic Natural Filter 250g
Producent: Figa Coffee
Data palenia: 18.09.2023
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty owoców tropikalnych, malin, toffi i ciemnej czekolady.
Kraj pochodzenia kawy: Indonezja
Region: Situbondo, Tlogosari Village
Producent: Argopuro Mountain Coffee Farm
Metoda obróbki: Anaerobic Natural
Odmiana: Lini S795, Kartika
Położenie upraw: 1200 - 1400 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 86,5 / 100 pkt
Figa Coffee - Tutti Frutti 4 Blend Espresso 250g (outlet)
Producent: Figa Coffee
Data palenia: 25.07.2023
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Brazylii i Ugandy, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady i owoców. Kawa o średniej kwasowości.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia (65%) / Uganda (35%)
Region: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro / Upper Bukyabo
Producent: Monte Carmelo / Zebigi
Metoda obróbki: Natural / Washed
Najniższa cena: 55,00 zł
55,00 zł
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Figa Coffee - Peru Fidel Huancas Natural Filter 250g
Producent: Figa Coffee
Data palenia: 18.09.2023
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty wanilii, owoców tropikalnych i rodzynek.
Kraj pochodzenia kawy: Peru
Region: San Ignacio, Cajamarca
Producent: Fidel Huancas
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Yellow Caturra
Położenie upraw: 1750 - 1950 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 86,5 / 100 pkt
Figa Coffee - Peru Andres Burga Washed Filter 250g
Producent: Figa Coffee
Data palenia: 18.09.2023
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty jagód, gałki muszkatołowej, limonki i kiwi.
Kraj pochodzenia kawy: Peru
Region: Colabozo
Producent: Andres Vasquez Burga
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Caturra, Bourbon, Pache
Położenie upraw: 1750 - 1950 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 86,5 / 100 pkt
Figa Coffee - Etiopia Mustefa Abakeno Beshasha Lot 7 Washed Filter 250g
Producent: Figa Coffee
Data palenia: 28.08.2023
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czereśni, różowego grejpfruta i ciastek maślanych.
Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia
Region: Agaro, strefa Jimma, zachodnia Etiopia
Producent: Mustefa Abakeno
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Mixed Heirloom
Położenie upraw: 2000 - 2100 m n.p.m.
Figa - Świąteczna Kawusia Blend Espresso 250g
Producent: Figa Coffee
Data palenia: 02.11.2023
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Brazylii i Kolumbii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady i owoców. Kawa o średniej kwasowości.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia (65%) / Kolumbia (35%)
Metoda obróbki: Natural / Washed
Punkty w cuppingu: 82 / 100 punktów, 84.2 / 100 punktów
Figa - Tutti Frutti 5 Blend Filter 250g
Producent: Figa Coffee
Data palenia: 24.10.2023
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Brazylii i Etiopii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, przeznaczona do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady i owoców. Kawa o średniej kwasowości.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia (65%) / Etiopia (35%)
Region: Mato Grosso / dystrykt Atnago / Limmu Seka, strefa Jimma
Metoda obróbki: Natural
Ocena w cuppingu: 86.25 / 100 punktów, 84.5 / 100 punktów