Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot

Kawa Bonanza

Bonanza Coffee Roaster to niewielka palarnia o wielkich ambicjach. Bonanza Roastery znajduje się w Berlinie, kolebce kawy specialty, gdzie na każdym rogu znajdują się świetne kawiarnie i palarnie kawy. To stanowi doskonały grunt pod nieustanny rozwój i dążenie do doskonałości. Pragnienie wyniesienia kawy na jak najwyższy poziom to idea, która przyświeca ekipie Bonanza Coffee.

Bonanza Coffee Shop to nie tylko palarnia kawy, ale również kawiarnia w której można spróbować kaw wypalanych przez Bonaznę i zjeść pyszne jedzenie.

"Niepotrzebnie dobrzy" – to dewiza Bonanza Coffee. To nie tylko pusta fraza, za nią stoi wspaniały smak wypalanych przez nich ziaren. Tam gdzie inni zatrzymaliby się i powiedzieli, że kawa jest wystarczająca, tam roasterzy z Bonazny zaryzykują i będą szukać jeszcze lepszego wypału, wyciągającego więcej smaku i aromatu z zielonych ziaren pochodzących z całego świata. Do ciągłego rozwoju pcha ich ciekawość świata i chęć serwowania kawy, która będzie smakowała najlepiej. Traktują kawę niezwykle poważnie, nieustannie poszukując doskonałego smaku. Niektórzy powiedzieliby może, że Bonanza traktuje kawę zbyt poważnie, ale właśnie to zaangażowanie i powaga zapewniają im naprawdę zniewalające efekty w filiżance.

Kawa Bonanza to tylko i wyłącznie ziarna najlepszej jakości z segmentu specialty – to kawa, która otrzymała minimum 80 punktów na 100 w skali Q-graderów, przeszła szereg testów, jest wolna od defektów i nie smakuje jak typowa kawa. W poszukiwaniu najlepszych zielonych ziarenek zaglądają w najdalsze zakątki świata, w ich ofercie znajdziecie kawę między innymi z Kolumbii, Etiopii, Kostaryki, Gwatemali i Kenii. Pyszna kawa zaczyna się już na etapie kwitnięcia kawowca, dlatego poszukiwanie najlepszych hodowców to pierwszy etap uzyskiwania najlepszej filiżanki kawy. Bonanza współpracuje z niewielkimi plantacjami na całym świecie, które dostarczają im ziaren najwyższej jakości.

Większość kaw wypalanych przez tę palarnię to ziarna palone jasno, które doskonale sprawdzą się w kawie przelewowej. Alternatywne metody zaparzania kawy to wszystkie te sposoby przygotowania kawy, które nie wymagają użycia ekspresu ciśnieniowego. Kawa przelewowa różni się znacznie od espresso, jest delikatniejsza, jej smak w niczym nie przypomina ciemno palonej włoskiej kawy, a kofeina którą zawiera pobudza na długie godziny. Ziarna wypalane jasno sprawdzą się dobrze w Chemexie, dripie, ekspresach przelewowych i Aeropressie.

Segment kawy specialty dotyczy również kawy palonej pod espresso. Mała czarna kawa nie musi być ciemno paloną mieszanką Arabiki z Robustą. Dzięki jaśniejszemu wypałowi nawet parząc espresso możemy wydobyć z ziaren całych ich owocowy potencjał i zaserwować niedowiarkom espresso o złożonym, zbalansowanym smaku.

Kawy z palarni Bonazna to doskonały wybór dla osób, które chcą pić kawę najlepszej jakości. Zarówno początkujący home bariści jak i zaawansowani kawosze docenią ziarna wypalane przez tę berlińską palarnię.

Odbierz 20 zł na pierwsze zakupy*

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz kod rabatowy na swoje pierwsze kawowe zakupy w Coffeedesk. Nie przegap też wszystkich naszych nowości i najaktualniejszych artykułów na blogu!

Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności. Rabat przy zakupach za minimum 199 zł, zniżka jest jednorazowa.