Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Rocket Bean - Honduras Marcala Omniroast 500g (outlet)

Data palenia: 18.12.2022

Producent: Rocket Bean

Organiczna kawa ziarnista jakości speciality z Hondurasu, wypalana w łotewskiej palarni Rocket Bean. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się pod wszystkie metody parzenia. Pojawiają się nuty kakao, czerwonych jabłek i cykorii. Kraj pochodzenia kawy: Honduras Region: Marcala Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Catuai, Typica Wysokość uprawy: 1200 - 1700 m n.p.m. Zbiór: Styczeń 2018 Ocena w cuppingu: 84 / 100 pkt. Kawa pochodzi z farmy oznaczonej certyfikatem produkcji organicznej.
LaCava - Limy BRU Etiopia Filter 550g (outlet)

Data palenia: 24.10.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, cukru trzcinowego oraz czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt.
Just T - Sunrise Breakfast - Herbata sypana 125g (outlet)

Producent: Just T

Organiczna czarna herbata ze słynnego regionu Assam. W filiżance możesz spodziewać się mocno słodowego, gęstego naparu o czerwono-brązowej barwie. Doskonała bez dodatków, jak również z mlekiem. Przygotowanie: należy zalać wrzącą wodą i zaparzać 3 - 5 minut. Składniki: Czarna herbata*1 *z kontrolowanych upraw ekologicznych, 1Rainforest Alliance Produkt oznaczony certyfikatami FSC, Organic, Rainforest Alliance. Just T to seria ekologicznych herbat wysokiej jakości. Działalność marki jest mocno związana z ideologią dbałości o środowisko naturalne. Jej właściciele wspierają projekty sadzenia drzew, czy zbiórki plastiku, a produkty są produkowane zgodnie z certyfikacją FSC, Organic, Rainforest Alliance, Fairtrade oraz UTZ. Opakowania herbat, torebki i sznurki są w pełni biodegradowalne. Nie stoi to na przeszkodzie w przygotowywaniu doskonałych, pełnych smaku kompozycji!
Eureka Mignon Specialita Matt Black 15BL Młynek automatyczny Czarny Mat (outlet)

Producent: Eureka

Eureka Mignon to młynek automatyczny do użytku domowego. Specialita to wersja rekomendowana szczególnie do espresso, jednak pozwala także na mielenie w grubszym stopniu. Zadowoli wymagających domowych baristów. Młynek charakteryzuje wyciszona praca silnika, ma kompaktowe wymiary, jest prosty w obsłudze dzięki panelowi dotykowemu i jest wyposażony w żarna zapewniające równe mielenie.   Kolor: Czarny, z czarnym panelem. Obsługa Młynek obsługuje się poprzez panel dotykowy. Możemy szybko dostosować dozę kawy, zaprogramować przyciski pojedynczej i podwójnej dozy oraz mielić w trybie ciągłym. Na ekranie jest także wyświetlany stan licznika dozy. Wygodę zapewnia także uchwyt widelcowy, na którym kładziemy kolbę. Tuż nad widelcem znajduje się przycisk - po dociśnięciu go kolbą aktywuje się mielenie. Mielenie Młynek jest szczególnie rekomendowany pod espresso. Regulacja stopnia mielenia odbywa się za pomocą wygodnego bezstopniowego pokrętła z oznaczeniami numerycznymi. Przemiał jest równy i powtarzalny. Za mielenie jest odpowiedzialne płaskie żarno z utwardzanej stali, o średnicy 55mm. Wydajność to około 1,4 - 1,8g/s w przypadku mielenia pod espresso i 1,9 - 2,5g przy grubszym mieleniu. Konstrukcja Mignon to także doskonałe, cieszące oko, industrialne wzornictwo. Młynek jest dostępny w wielu wersjach kolorystycznych. Obudowa jest solidna, dobrze spasowana, wykonana z metalu. Zbiornik na ziarno jest przezroczysty, wykonany z tworzywa sztucznego i mieści 300g kawy.  Dodatkowe cechy: - Silnik 310 Watt / 1350 RPM. - ACE - System ograniczający tworzenie się grudek i zapobiegający elektrostatyczności. - Silent Technology - Wyciszona praca silnika w porównaniu do poprzedniej wersji. - Wyprodukowano we Włoszech.
Nowość
Bunn Titan TF Server - Serwer termiczny 5,7l (outlet)

Producent: Bunn

Profesonalny serwer termiczny, wyprodukowany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Duża pojemność (5,7 l) czyni go świetnym wyborem do zastosowań w gastronomii. Kompatybilny z serią Bunn ThermoFresh oraz Infusion (tall). Cechy: Otwierana pokrywa do bezpośredniego wlewania parzonego naparu. Kompatybilny z serią Bunn ThermoFresh oraz Infusion (tall). Kran o dużej przepustowości. Wytrzymała konstrukcja ze stali nierdzewnej. Ekologiczna izolacja piankowa. Uchwyty po obu stronach są umieszczone na innych wysokościach, co pozwala na ustawienie kilku serwerów obok siebie.
Solberg & Hansen - Sommerespresso 250g (outlet)

Data palenia: 18.05.2022

Producent: Solberg & Hansen

Letni blend kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Kolumbii oraz Etiopii, wypalony w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty karmelu, wiśni oraz cytrusów. Kraj: Kolumbia / Etiopia Region: Antioquia/ West Arsi Producent: Sabatinas / Refisa Odmiana: Castillo / Welicho, kurume Wysokość upraw: 1750 - 2100 / 1900 - 2100 m n.p.m. Obróbka: Washed
Bialetti New Venus 6tz - Miedziana (outlet)

Producent: Bialetti

Kawiarka New Venus to nowa wersja jednego z najpopularniejszych modeli światowego lidera kawiarek, firmy Bialetti. Nową wersję charakteryzuje odświeżony wygląd - zmienił się kształt górnego zbiornika, przykrywki oraz uchwytu. Ścianki dolnego zbiornika są także o 20% grubsze niż w poprzedniej wersji. Model Bialetti Venus 6tz służy do jednoczesnego zaparzenia 6 filiżanek espresso (ok. 235 ml). Pojemność całkowita to ok 295 ml. Aby przygotować prawdziwe, włoskie espresso potrzebujesz jedynie tej kawiarki, dobrej kawy i kilku minut! • Konstrukcja: Opływowy kształt i oryginalny design sprawiają, że Bialetti Venus może być świetną ozdobą każdej kuchni. Rewelacyjny wygląd łączy się tu z funkcjonalnością. Sprzęt wykonany jest z polerowanej stali nierdzewnej oraz posiada rączkę z tworzywa sztucznego w kolorze czarnym. Stal nierdzewna wpływa na smak kawy w mniejszym stopniu niż aluminium, a ergonomiczny kształt uchwytu zapewnia wygodne nalewanie przygotowanego espresso. • Użytkowanie: Bialetti Venus może być używana na palnikach gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych (od rozmiaru 4tz wzwyż). Produkt należy ustawiać tak, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła. Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Wybierając rozmiar kawiarki należy pamiętać, że przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta. • Jak działa moka? Kawiarka składa się z górnego zbiornika z uszczelką, filtra oraz dolnego zbiornika. Zmielone ziarna kawy umieszczamy w filtrze, nalewamy wody do dolnego zbiornika poniżej poziomu zaworu bezpieczeństwa i łączymy ze sobą wszystkie elementy. Stawiamy kawiarkę na kuchence i czekamy parę minut. Gorąca woda przemieści się do górnego zbiornika, przepływając przez zmielone ziarna. Pyszne i aromatyczne espresso jest gotowe!  
teapigs Earl Grey Strong 15 piramidek (outlet)

Producent: teapigs

Mocna, czarna herbata, z delikatnym darjeeling i odrobiną bergamotki. Opis: To mieszanka, która doda Ci energii każdego dnia. Połączenie mocnego Assam i Rwanda, z bardziej delikatnym Ceylon i Darjeeling tworzy idealną, silną bazę herbaty, której smak zbalansowany jest cytrusową bergamotką.           Jak smakuje? Mocna, czarna herbata, z delikatnym darjeeling i odrobiną bergamotki. Pij ją gdy potrzebujesz wyrafinowanego doładowania.   Zawiera naturalną kofeinę Pamiętaj, żadna tania herbata z pyłu herbacianego nie zafunduje Ci takich doznań smakowych jak herbaty z wyselekcjonowanych całych liści.   Przygotowanie: Zalej gorącą wodą Parz przez około 3 minuty o Saszetka - 1 na osobę, parz przez 3 minuty. o Herbata luzem - 2 łyżeczki na osobę, parz przez 3 minuty.   Herbata być może wymaga więcej cierpliwości przy parzeniu niż herbaty ekspresowe, ale jej smak zdecydowanie Ci to wynagrodzi z nawiązką! Jak smakuje najlepiej? Hot Polecana dla miłośników herbaty z mlekiem. Iced Ostudź, dodaj dwie kostki lodu i  kilka plasterków soczystej pomarańczy, bądź cytryny. To prawdziwe orzeźwienie!  
Hario filtry papierowe do dripa V60-02 (outlet)

Producent: Hario

40 sztuk filtrów Hario, przeznaczonych dla stożkowatych dripperów do kawy. Drip Hario zaparza wspaniałą kawę, ale tylko gdy używasz odpowiedniego filtra. Rozmiar: do Hario V60-02 Symbol: VCF-02-40W Wyprodukowano w Japonii.
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 250g (outlet)

Data palenia: 06.12.2022

Producent: Hard Beans

Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze. Kraj pochodzenia ziaren: Peru 75% / Gwatemala 25% Region: Jaen, Cajamarca / Santa Barbara Obróbka: Washed Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1900 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Typica / Caturra
Rocket Bean - Honduras Marcala Omniroast 500g (outlet)

Data palenia: 18.12.2022

Producent: Rocket Bean

Organiczna kawa ziarnista jakości speciality z Hondurasu, wypalana w łotewskiej palarni Rocket Bean. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się pod wszystkie metody parzenia. Pojawiają się nuty kakao, czerwonych jabłek i cykorii. Kraj pochodzenia kawy: Honduras Region: Marcala Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Catuai, Typica Wysokość uprawy: 1200 - 1700 m n.p.m. Zbiór: Styczeń 2018 Ocena w cuppingu: 84 / 100 pkt. Kawa pochodzi z farmy oznaczonej certyfikatem produkcji organicznej.
LaCava - Limy BRU Etiopia Filter 550g (outlet)

Data palenia: 24.10.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, cukru trzcinowego oraz czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt.
Just T - Sunrise Breakfast - Herbata sypana 125g (outlet)

Producent: Just T

Organiczna czarna herbata ze słynnego regionu Assam. W filiżance możesz spodziewać się mocno słodowego, gęstego naparu o czerwono-brązowej barwie. Doskonała bez dodatków, jak również z mlekiem. Przygotowanie: należy zalać wrzącą wodą i zaparzać 3 - 5 minut. Składniki: Czarna herbata*1 *z kontrolowanych upraw ekologicznych, 1Rainforest Alliance Produkt oznaczony certyfikatami FSC, Organic, Rainforest Alliance. Just T to seria ekologicznych herbat wysokiej jakości. Działalność marki jest mocno związana z ideologią dbałości o środowisko naturalne. Jej właściciele wspierają projekty sadzenia drzew, czy zbiórki plastiku, a produkty są produkowane zgodnie z certyfikacją FSC, Organic, Rainforest Alliance, Fairtrade oraz UTZ. Opakowania herbat, torebki i sznurki są w pełni biodegradowalne. Nie stoi to na przeszkodzie w przygotowywaniu doskonałych, pełnych smaku kompozycji!
Eureka Mignon Specialita Matt Black 15BL Młynek automatyczny Czarny Mat (outlet)

Producent: Eureka

Eureka Mignon to młynek automatyczny do użytku domowego. Specialita to wersja rekomendowana szczególnie do espresso, jednak pozwala także na mielenie w grubszym stopniu. Zadowoli wymagających domowych baristów. Młynek charakteryzuje wyciszona praca silnika, ma kompaktowe wymiary, jest prosty w obsłudze dzięki panelowi dotykowemu i jest wyposażony w żarna zapewniające równe mielenie.   Kolor: Czarny, z czarnym panelem. Obsługa Młynek obsługuje się poprzez panel dotykowy. Możemy szybko dostosować dozę kawy, zaprogramować przyciski pojedynczej i podwójnej dozy oraz mielić w trybie ciągłym. Na ekranie jest także wyświetlany stan licznika dozy. Wygodę zapewnia także uchwyt widelcowy, na którym kładziemy kolbę. Tuż nad widelcem znajduje się przycisk - po dociśnięciu go kolbą aktywuje się mielenie. Mielenie Młynek jest szczególnie rekomendowany pod espresso. Regulacja stopnia mielenia odbywa się za pomocą wygodnego bezstopniowego pokrętła z oznaczeniami numerycznymi. Przemiał jest równy i powtarzalny. Za mielenie jest odpowiedzialne płaskie żarno z utwardzanej stali, o średnicy 55mm. Wydajność to około 1,4 - 1,8g/s w przypadku mielenia pod espresso i 1,9 - 2,5g przy grubszym mieleniu. Konstrukcja Mignon to także doskonałe, cieszące oko, industrialne wzornictwo. Młynek jest dostępny w wielu wersjach kolorystycznych. Obudowa jest solidna, dobrze spasowana, wykonana z metalu. Zbiornik na ziarno jest przezroczysty, wykonany z tworzywa sztucznego i mieści 300g kawy.  Dodatkowe cechy: - Silnik 310 Watt / 1350 RPM. - ACE - System ograniczający tworzenie się grudek i zapobiegający elektrostatyczności. - Silent Technology - Wyciszona praca silnika w porównaniu do poprzedniej wersji. - Wyprodukowano we Włoszech.
Nowość
Bunn Titan TF Server - Serwer termiczny 5,7l (outlet)

Producent: Bunn

Profesonalny serwer termiczny, wyprodukowany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Duża pojemność (5,7 l) czyni go świetnym wyborem do zastosowań w gastronomii. Kompatybilny z serią Bunn ThermoFresh oraz Infusion (tall). Cechy: Otwierana pokrywa do bezpośredniego wlewania parzonego naparu. Kompatybilny z serią Bunn ThermoFresh oraz Infusion (tall). Kran o dużej przepustowości. Wytrzymała konstrukcja ze stali nierdzewnej. Ekologiczna izolacja piankowa. Uchwyty po obu stronach są umieszczone na innych wysokościach, co pozwala na ustawienie kilku serwerów obok siebie.
Solberg & Hansen - Sommerespresso 250g (outlet)

Data palenia: 18.05.2022

Producent: Solberg & Hansen

Letni blend kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Kolumbii oraz Etiopii, wypalony w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty karmelu, wiśni oraz cytrusów. Kraj: Kolumbia / Etiopia Region: Antioquia/ West Arsi Producent: Sabatinas / Refisa Odmiana: Castillo / Welicho, kurume Wysokość upraw: 1750 - 2100 / 1900 - 2100 m n.p.m. Obróbka: Washed
Bialetti New Venus 6tz - Miedziana (outlet)

Producent: Bialetti

Kawiarka New Venus to nowa wersja jednego z najpopularniejszych modeli światowego lidera kawiarek, firmy Bialetti. Nową wersję charakteryzuje odświeżony wygląd - zmienił się kształt górnego zbiornika, przykrywki oraz uchwytu. Ścianki dolnego zbiornika są także o 20% grubsze niż w poprzedniej wersji. Model Bialetti Venus 6tz służy do jednoczesnego zaparzenia 6 filiżanek espresso (ok. 235 ml). Pojemność całkowita to ok 295 ml. Aby przygotować prawdziwe, włoskie espresso potrzebujesz jedynie tej kawiarki, dobrej kawy i kilku minut! • Konstrukcja: Opływowy kształt i oryginalny design sprawiają, że Bialetti Venus może być świetną ozdobą każdej kuchni. Rewelacyjny wygląd łączy się tu z funkcjonalnością. Sprzęt wykonany jest z polerowanej stali nierdzewnej oraz posiada rączkę z tworzywa sztucznego w kolorze czarnym. Stal nierdzewna wpływa na smak kawy w mniejszym stopniu niż aluminium, a ergonomiczny kształt uchwytu zapewnia wygodne nalewanie przygotowanego espresso. • Użytkowanie: Bialetti Venus może być używana na palnikach gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych (od rozmiaru 4tz wzwyż). Produkt należy ustawiać tak, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła. Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Wybierając rozmiar kawiarki należy pamiętać, że przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta. • Jak działa moka? Kawiarka składa się z górnego zbiornika z uszczelką, filtra oraz dolnego zbiornika. Zmielone ziarna kawy umieszczamy w filtrze, nalewamy wody do dolnego zbiornika poniżej poziomu zaworu bezpieczeństwa i łączymy ze sobą wszystkie elementy. Stawiamy kawiarkę na kuchence i czekamy parę minut. Gorąca woda przemieści się do górnego zbiornika, przepływając przez zmielone ziarna. Pyszne i aromatyczne espresso jest gotowe!  
teapigs Earl Grey Strong 15 piramidek (outlet)

Producent: teapigs

Mocna, czarna herbata, z delikatnym darjeeling i odrobiną bergamotki. Opis: To mieszanka, która doda Ci energii każdego dnia. Połączenie mocnego Assam i Rwanda, z bardziej delikatnym Ceylon i Darjeeling tworzy idealną, silną bazę herbaty, której smak zbalansowany jest cytrusową bergamotką.           Jak smakuje? Mocna, czarna herbata, z delikatnym darjeeling i odrobiną bergamotki. Pij ją gdy potrzebujesz wyrafinowanego doładowania.   Zawiera naturalną kofeinę Pamiętaj, żadna tania herbata z pyłu herbacianego nie zafunduje Ci takich doznań smakowych jak herbaty z wyselekcjonowanych całych liści.   Przygotowanie: Zalej gorącą wodą Parz przez około 3 minuty o Saszetka - 1 na osobę, parz przez 3 minuty. o Herbata luzem - 2 łyżeczki na osobę, parz przez 3 minuty.   Herbata być może wymaga więcej cierpliwości przy parzeniu niż herbaty ekspresowe, ale jej smak zdecydowanie Ci to wynagrodzi z nawiązką! Jak smakuje najlepiej? Hot Polecana dla miłośników herbaty z mlekiem. Iced Ostudź, dodaj dwie kostki lodu i  kilka plasterków soczystej pomarańczy, bądź cytryny. To prawdziwe orzeźwienie!  
Hario filtry papierowe do dripa V60-02 (outlet)

Producent: Hario

40 sztuk filtrów Hario, przeznaczonych dla stożkowatych dripperów do kawy. Drip Hario zaparza wspaniałą kawę, ale tylko gdy używasz odpowiedniego filtra. Rozmiar: do Hario V60-02 Symbol: VCF-02-40W Wyprodukowano w Japonii.
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 250g (outlet)

Data palenia: 06.12.2022

Producent: Hard Beans

Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze. Kraj pochodzenia ziaren: Peru 75% / Gwatemala 25% Region: Jaen, Cajamarca / Santa Barbara Obróbka: Washed Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1900 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Typica / Caturra
Nowość
Story Coffee - Poranny Klasyk Morning Brew Filter 1kg

Data palenia: 01.01.2023

Producent: Story Coffee Roasters

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kawa charakteryzuje się nutami czekolady, orzechów i czerwonych winogron. Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala Region: Acatenango Farma: Finca La Soledad Producent: Rodzina Perez Metoda obróbki: Washed Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1400 - 1700 m n.p.m.
Nowość
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 250g

Data palenia: 04.01.2023

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Nowość
Etno Cafe - Guatemala Huehuetenango Omniroast 250g

Data palenia: 24.11.2022

Producent: Etno Cafe

Kawa ziarnista pochodząca z Gwatemali, wypalana w polskiej palarni Etno Cafe. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się przede wszytkim do espresso, jak i do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W kawie można wyczuć nuty mlecznej czekolady oraz syropu klonowego. Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: Huehuetenango Odmiana: Typica, Bourbon, Caturra, Catuai Metoda obróbki: Washed Wysokość upraw: 1350+ m n.p.m.
Nowość
Rocket Bean - Rocket Fuel Espresso 200g

Data palenia: 18.12.2022

Producent: Rocket Bean

Flagowa mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality pochodzących z Brazylii i Kolumbii, wypalona przez łotewską palarnię Rocket Bean. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku pojawiają się naturalne nuty przypominające kakao, pomelo, słód, wanilię i karmelizowane jabłka. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / Kolumbia Region: Chalchamayo / El Mango Metoda obróbki: Natural / Washed Położenie upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Nowość
Solberg & Hansen - Half & Half Espresso 1kg

Data palenia: 26.10.2022

Producent: Solberg & Hansen

Kawa z norweskiej palarni Solberg&Hansen, przeznaczona do espresso. Delikatne espresso o nutach czekolady, karmelu i dojrzałych owoców. Ta rewelacyjna kompozycja zawiera ziarna z Brazylii, Gwatemali, Etiopii i Papui Nowej Gwinei.
Nowość
Polecany
Bestseller
Johan & Nyström - Espresso Fairtrade FTO

Data palenia: 27.11.2022

Producent: Johan & Nyström

Flagowa mieszanka ziaren jakości speciality ze szwedzkiej palarni Johan & Nyström. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.  Na blend składają się organiczne ziarna z Etiopii, Sumatry i Nikaragui. Wspólnie tworzą pełne brzmienia espresso, o delikatnym czekoladowym zabarwieniu i z nutą słodkich owoców. Ziarno z Etiopii zapewnia lekkość i owocowość, natomiast kawa z Sumatry i Niaragui nadaje cięższego, słodkiego charakteru. To niezwykłe espresso, które jest zarówno smaczne, jak i przygotowane w etyczny sposób od samego ziarna kawy. Ziarna kawy pochodzą od spółdzielni, które są certyfikowane przez organizację Fair Trade Organic. Sadzonki są całkowicie ekologiczne, a organizacja upewnia się, że plantatorzy kawy uzyskują uczciwą zapłatę, a tym samym wsparcie dla tworzenia długoterminowych, zrównoważonych plantacji. Oto 4 kawy, które znajdują się w tej mieszance: Etiopia Sidamo Coop Gr3 Natural Etiopia Gr2 Washed Sumatra Gayo Nikaragua SHG FTO
Nowość
SIMPLo - Bang Bang Espresso

Data palenia: 18.12.2022

Producent: SIMPLo

Mieszanka kaw ziarnistych pochodzących z Brazylii, Peru i Wietnamu, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.  W smaku pojawia się sporo słodyczy, szczególnie nuty przypominające kakao, orzechy włoskie, suszone śliwki i goździki. Kawa ma średnie body i posmakuje miłośnikom włoskiego espresso z nowoczesnym sznytem. Po dodaniu mleka, smak zbliża się do orzechów makadamia. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia, Peru, Wietnam Region: Minas Gerais, Cajamarca, Central Highlands Położenie upraw: 1300 - 1600 m n.p.m. Odmiana: Typica, Caturra, Robusta Metoda obróbki: Natural, Washed, Wet polished
Nowość
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 1kg

Data palenia: 14.12.2022

Producent: Hard Beans

Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości speciality stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze. Kraj pochodzenia ziaren: Peru / Gwatemala Region: Jaen, Cajamarca / Santa Barbara Obróbka: Washed Zbiór: 2019 - 2020 / 2020 Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1900 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Typica / Caturra
Nowość
Gardelli Specialty Coffees - Cignobianco Espresso Blend 1kg

Data palenia: 15.12.2022

Producent: Gardelli Specialty Coffees

Cignobianco to interpretacja idealnego espresso według Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się idealnie w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.   Kawa jest kremowa, słodka, o długim finiszu i z przyjemną kwaskowatością. Można to osiągnąć dzięki ziarnom z arabiki z zakresu specialty. Świeże ziarna wypalane są oddzielnie i mieszane na koniec. Kawa świetnie sprawdzi się w ekspresie lub w kawiarce. Odnajdziesz w niej nuty mlecznej czekolady, migdałów, żółtych śliwek i karmelu. Mieszanka składa się z dwóch rodzajów ziaren arabiki: Kraj: Brazylia / Etiopia Region: Mantiqueira de Minas / Sidama Odmiana: Red Catuaì / Heirloom Metoda obróbki: Natural / Washed Wysokość: 1000 - 1900 m n.p.m.  
Nowość
Bestseller
Etno Cafe - Colombia Medellin 1kg

Data palenia: 27.11.2022

Producent: Etno Cafe

Kawa ziarnista z Kolumbii, wypolana przez wrocławską palarnię Etno. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w espresso i ekspresach przelewowych. Kawa o dominującej słodyczy - wyczujesz w niej naturalne nuty przypominające cytrusy i czekoladę deserową. Wyczuwalna wysoka kwasowość. Kraj: Kolumbia Region: Medellin Wysokość upraw: 1400 - 1700 m n.p.m. Odmiana botaniczna: lokalne odmiany arabik Obróbka ziarna: Myta
Nowość
Story Coffee - Poranny Klasyk Morning Brew Filter 1kg

Data palenia: 01.01.2023

Producent: Story Coffee Roasters

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kawa charakteryzuje się nutami czekolady, orzechów i czerwonych winogron. Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala Region: Acatenango Farma: Finca La Soledad Producent: Rodzina Perez Metoda obróbki: Washed Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1400 - 1700 m n.p.m.
Nowość
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 250g

Data palenia: 04.01.2023

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Nowość
Etno Cafe - Guatemala Huehuetenango Omniroast 250g

Data palenia: 24.11.2022

Producent: Etno Cafe

Kawa ziarnista pochodząca z Gwatemali, wypalana w polskiej palarni Etno Cafe. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się przede wszytkim do espresso, jak i do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W kawie można wyczuć nuty mlecznej czekolady oraz syropu klonowego. Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: Huehuetenango Odmiana: Typica, Bourbon, Caturra, Catuai Metoda obróbki: Washed Wysokość upraw: 1350+ m n.p.m.
Nowość
Rocket Bean - Rocket Fuel Espresso 200g

Data palenia: 18.12.2022

Producent: Rocket Bean

Flagowa mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality pochodzących z Brazylii i Kolumbii, wypalona przez łotewską palarnię Rocket Bean. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku pojawiają się naturalne nuty przypominające kakao, pomelo, słód, wanilię i karmelizowane jabłka. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / Kolumbia Region: Chalchamayo / El Mango Metoda obróbki: Natural / Washed Położenie upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Nowość
Solberg & Hansen - Half & Half Espresso 1kg

Data palenia: 26.10.2022

Producent: Solberg & Hansen

Kawa z norweskiej palarni Solberg&Hansen, przeznaczona do espresso. Delikatne espresso o nutach czekolady, karmelu i dojrzałych owoców. Ta rewelacyjna komp