Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Hario filtry papierowe do dripa V60-02 (outlet)

Producent: Hario

40 sztuk filtrów Hario, przeznaczonych dla stożkowatych dripperów do kawy. Drip Hario zaparza wspaniałą kawę, ale tylko gdy używasz odpowiedniego filtra. Rozmiar: do Hario V60-02 Symbol: VCF-02-40W Wyprodukowano w Japonii.
LaCava - Braziliana Espresso 550g (outlet)

Data palenia: 23.10.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka dwóch arabik z tego kraju. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, włoskich orzechów, migdałów oraz karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Guaxupe, Cerrado Położenie upraw: 800 - 1350 m n.p.m. Varietal: Mundo Novo, Catuai Obróbka: Natural
LaCava - Limy BRU Etiopia Filter 550g (outlet)

Data palenia: 24.10.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, cukru trzcinowego oraz czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt.
Solberg & Hansen - Sommerespresso 250g (outlet)

Data palenia: 18.05.2022

Producent: Solberg & Hansen

Letni blend kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Kolumbii oraz Etiopii, wypalony w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty karmelu, wiśni oraz cytrusów. Kraj: Kolumbia / Etiopia Region: Antioquia/ West Arsi Producent: Sabatinas / Refisa Odmiana: Castillo / Welicho, kurume Wysokość upraw: 1750 - 2100 / 1900 - 2100 m n.p.m. Obróbka: Washed
LaCava - Juicy BRU Filter 1kg (outlet)

Data palenia: 23.10.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, żurawiny, czerwonego jabłka i miodu. Prawdziwa owocowa bomba do codziennego picia. Świetna kawa zarówno do rozpoczęcia przygody z przelewem, jak i do każdego pysznego śniadania.   Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Huye Hills Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1700 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85,5 pkt.
KYOTO - Salwador El Cerro Pacamara Filter 250g (outlet)

Data palenia: 21.11.2022

Producent: KYOTO

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty limonki, ananasa, mlecznej czekolady oraz kandyzowanych owoców. Kraj pochodzenia kawy: Salwador Region: Apaneca Llamatapec Producent: Fernando Leto Escobar Metoda obróbki: Natural Odmiana: Pacamara Położenie upraw: 1400 - 1500 m n.p.m.
Bialetti - Roma - 16 Kapsułek (outlet)

Producent: Bialetti

Prawdziwa włoska kawa w kapsułkach. Bialetti Roma to kawa o ciemnym profilu palenia. Mieszanka składa się w 50% z Arabiki i w 50% z Robusty. Kawa o intensywnym smaku, o wyczuwalnych nutach czekolady, orzechów i suszonych owoców oraz o gładkiej teksturze. Doskonała po posiłku. Ze względu na stopień palenia, kawa jest polecana szczególnie do espresso. Kapsułki są kompatybilne z ekspresami kapsułkowymi Bialetti. Odmiana: 50% Arabika, 50% Robusta Stopień palenia: Ciemny Profil smakowy: Czekolada, orzechy laskowe, suszone owoce; mocna Body: Gładkie 
Gardelli Specialty Coffees - Cignobianco Espresso Blend 1kg (outlet)

Data palenia: 15.12.2022

Producent: Gardelli Specialty Coffees

Cignobianco to interpretacja idealnego espresso według Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się idealnie w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.   Kawa jest kremowa, słodka, o długim finiszu i z przyjemną kwaskowatością. Można to osiągnąć dzięki ziarnom z arabiki z zakresu specialty. Świeże ziarna wypalane są oddzielnie i mieszane na koniec. Kawa świetnie sprawdzi się w ekspresie lub w kawiarce. Odnajdziesz w niej nuty mlecznej czekolady, migdałów, żółtych śliwek i karmelu. Mieszanka składa się z dwóch rodzajów ziaren arabiki: Kraj: Brazylia / Etiopia Region: Mantiqueira de Minas / Sidama Odmiana: Red Catuaì / Heirloom Metoda obróbki: Natural / Washed Wysokość: 1000 - 1900 m n.p.m.  
Teministeriet - Supertea Hibiscus Cinnamon Organic - Herbata 20 Torebek (outlet)

Producent: Teministeriet

Supertea to seria organicznych herbat i ziół, stworzona przez szwedzką markę Teministeriet. Każde opakowanie zawiera 20 oddzielnych saszetek, w których kryją się torebki z herbatą - biodegradowalne, wykonane z dbałością o środowisko. Mnóstwo naturalnych składników, ogrom smaku i moc aromatu! Hibiscus Cinnamon Organic to organiczna mieszanka hibiskusa i cynamonu. Doskonale pachnie i rozgrzewa! Sposób parzenia: Temperatura wody: 100 stopni Celsjusza Czas: 5 - 10 minuty Doskonała również na zimno! Składniki: hibiskus*, cynamon*. *Organiczne. Całość zapakowana w eleganckie i kolorowe opakowanie. Świetnie sprawdzi się jako prezent.
Coffeedesk - Easy Going Espresso Blend 250g (outlet)

Data palenia: 15.11.2022

Producent: Coffeedesk

Oryginalny Coffeedeskowy blend kaw speciality wypalony przez warszawską palarnię HAYB. Mieszanka składa się z ziarna z Kolumbii Acevedo (60%), bezkofeinowej kawy z Hondurasu (20%) i Kostaryki el Mirador (20%). Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku dominują nuty powideł śliwkowych, czekolady i suszonych owoców.
Hario filtry papierowe do dripa V60-02 (outlet)

Producent: Hario

40 sztuk filtrów Hario, przeznaczonych dla stożkowatych dripperów do kawy. Drip Hario zaparza wspaniałą kawę, ale tylko gdy używasz odpowiedniego filtra. Rozmiar: do Hario V60-02 Symbol: VCF-02-40W Wyprodukowano w Japonii.
LaCava - Braziliana Espresso 550g (outlet)

Data palenia: 23.10.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka dwóch arabik z tego kraju. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, włoskich orzechów, migdałów oraz karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Guaxupe, Cerrado Położenie upraw: 800 - 1350 m n.p.m. Varietal: Mundo Novo, Catuai Obróbka: Natural
LaCava - Limy BRU Etiopia Filter 550g (outlet)

Data palenia: 24.10.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, cukru trzcinowego oraz czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt.
Solberg & Hansen - Sommerespresso 250g (outlet)

Data palenia: 18.05.2022

Producent: Solberg & Hansen

Letni blend kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Kolumbii oraz Etiopii, wypalony w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty karmelu, wiśni oraz cytrusów. Kraj: Kolumbia / Etiopia Region: Antioquia/ West Arsi Producent: Sabatinas / Refisa Odmiana: Castillo / Welicho, kurume Wysokość upraw: 1750 - 2100 / 1900 - 2100 m n.p.m. Obróbka: Washed
LaCava - Juicy BRU Filter 1kg (outlet)

Data palenia: 23.10.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, żurawiny, czerwonego jabłka i miodu. Prawdziwa owocowa bomba do codziennego picia. Świetna kawa zarówno do rozpoczęcia przygody z przelewem, jak i do każdego pysznego śniadania.   Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Huye Hills Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1700 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85,5 pkt.
KYOTO - Salwador El Cerro Pacamara Filter 250g (outlet)

Data palenia: 21.11.2022

Producent: KYOTO

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty limonki, ananasa, mlecznej czekolady oraz kandyzowanych owoców. Kraj pochodzenia kawy: Salwador Region: Apaneca Llamatapec Producent: Fernando Leto Escobar Metoda obróbki: Natural Odmiana: Pacamara Położenie upraw: 1400 - 1500 m n.p.m.
Bialetti - Roma - 16 Kapsułek (outlet)

Producent: Bialetti

Prawdziwa włoska kawa w kapsułkach. Bialetti Roma to kawa o ciemnym profilu palenia. Mieszanka składa się w 50% z Arabiki i w 50% z Robusty. Kawa o intensywnym smaku, o wyczuwalnych nutach czekolady, orzechów i suszonych owoców oraz o gładkiej teksturze. Doskonała po posiłku. Ze względu na stopień palenia, kawa jest polecana szczególnie do espresso. Kapsułki są kompatybilne z ekspresami kapsułkowymi Bialetti. Odmiana: 50% Arabika, 50% Robusta Stopień palenia: Ciemny Profil smakowy: Czekolada, orzechy laskowe, suszone owoce; mocna Body: Gładkie 
Gardelli Specialty Coffees - Cignobianco Espresso Blend 1kg (outlet)

Data palenia: 15.12.2022

Producent: Gardelli Specialty Coffees

Cignobianco to interpretacja idealnego espresso według Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się idealnie w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.   Kawa jest kremowa, słodka, o długim finiszu i z przyjemną kwaskowatością. Można to osiągnąć dzięki ziarnom z arabiki z zakresu specialty. Świeże ziarna wypalane są oddzielnie i mieszane na koniec. Kawa świetnie sprawdzi się w ekspresie lub w kawiarce. Odnajdziesz w niej nuty mlecznej czekolady, migdałów, żółtych śliwek i karmelu. Mieszanka składa się z dwóch rodzajów ziaren arabiki: Kraj: Brazylia / Etiopia Region: Mantiqueira de Minas / Sidama Odmiana: Red Catuaì / Heirloom Metoda obróbki: Natural / Washed Wysokość: 1000 - 1900 m n.p.m.  
Teministeriet - Supertea Hibiscus Cinnamon Organic - Herbata 20 Torebek (outlet)

Producent: Teministeriet

Supertea to seria organicznych herbat i ziół, stworzona przez szwedzką markę Teministeriet. Każde opakowanie zawiera 20 oddzielnych saszetek, w których kryją się torebki z herbatą - biodegradowalne, wykonane z dbałością o środowisko. Mnóstwo naturalnych składników, ogrom smaku i moc aromatu! Hibiscus Cinnamon Organic to organiczna mieszanka hibiskusa i cynamonu. Doskonale pachnie i rozgrzewa! Sposób parzenia: Temperatura wody: 100 stopni Celsjusza Czas: 5 - 10 minuty Doskonała również na zimno! Składniki: hibiskus*, cynamon*. *Organiczne. Całość zapakowana w eleganckie i kolorowe opakowanie. Świetnie sprawdzi się jako prezent.
Coffeedesk - Easy Going Espresso Blend 250g (outlet)

Data palenia: 15.11.2022

Producent: Coffeedesk

Oryginalny Coffeedeskowy blend kaw speciality wypalony przez warszawską palarnię HAYB. Mieszanka składa się z ziarna z Kolumbii Acevedo (60%), bezkofeinowej kawy z Hondurasu (20%) i Kostaryki el Mirador (20%). Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku dominują nuty powideł śliwkowych, czekolady i suszonych owoców.
Nowość
Five Elephant - House Blend Filter 1kg

Data palenia: 30.11.2022

Producent: Five Elephant

Blend kaw ziarnistych jakości speciality z Brazylii i Kenii, wypalony przez berlińską palarnię Five Elephant. Kawa palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu, z niską kwasowością. House Blend to z założenia kawa o klasycznym smaku, która jest łatwa do zaparzenia i oferuje wysoką jakość. Pochodzi z plantacji, które od wielu lat współpracują z palarnią Five Elephant. Blend składa się z ziaren: - 80% Brazylia FAF Sitio Boa Vista Red Catuai - 20% Kenia Juliet AA, AB and C.
Nowość
LaCava - Brazylia Santa Rita Espresso 250g

Data palenia: 13.12.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty koniaku, suszonych owoców oraz nutelli. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, Jerquara Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 890 m n. p. m. Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
Nowość
Hard Beans - Peru Cajamarca SHB+ Filtr 250g

Data palenia: 05.12.2022

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Peru, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów i słodyczy karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
Nowość
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 1kg

Data palenia: 14.12.2022

Producent: Hard Beans

Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości speciality stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze. Kraj pochodzenia ziaren: Peru / Gwatemala Region: Jaen, Cajamarca / Santa Barbara Obróbka: Washed Zbiór: 2019 - 2020 / 2020 Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1900 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Typica / Caturra
Nowość
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 250g

Data palenia: 04.01.2023

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Nowość
Bagdrip - Kenia - 1 saszetka

Data palenia: 31.05.2022

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Kenii, z okolic miasta Mukerwe-ini, położonego w okręgu Nyeri. Fabryka Nduma znajduje się około 1750 metrów n.p.m. i jest częścią Ruthaka Farmers Cooperative Society. Ziarna kawy przetwarzane są na mokro w typowym kenijskim stylu. Jeśli kochasz kawę o owocowym smaku, to Kenia jest właśnie dla Ciebie. Poczujesz smak czarnej i czerwonej porzeczki, jagód oraz agrestu. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Nowość
Polecany
Gardelli Specialty Coffees - Cignobianco Espresso Blend 250g

Data palenia: 15.12.2022

Producent: Gardelli Specialty Coffees

Cignobianco to interpretacja idealnego espresso według Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się idealnie w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kawa jest kremowa, słodka, o długim finiszu i z przyjemną kwaskowatością. Można to osiągnąć dzięki ziarnom z arabiki z zakresu specialty. Świeże ziarna wypalane są oddzielnie i mieszane na koniec. Kawa świetnie sprawdzi się w ekspresie lub w kawiarce. Odnajdziesz w niej nuty mlecznej czekolady, migdałów, żółtych śliwek i karmelu. Mieszanka składa się z dwóch rodzajów ziaren arabiki: Kraj: Brazylia / Etiopia Region: Mantiqueira de Minas / Sidama Odmiana: Red Catuaì / Heirloom Metoda obróbki: Natural / Washed Wysokość: 1000 - 1900 m n.p.m.  
Nowość
Gardelli Specialty Coffees - Cignobianco Espresso Blend 1kg

Data palenia: 15.12.2022

Producent: Gardelli Specialty Coffees

Cignobianco to interpretacja idealnego espresso według Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się idealnie w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.   Kawa jest kremowa, słodka, o długim finiszu i z przyjemną kwaskowatością. Można to osiągnąć dzięki ziarnom z arabiki z zakresu specialty. Świeże ziarna wypalane są oddzielnie i mieszane na koniec. Kawa świetnie sprawdzi się w ekspresie lub w kawiarce. Odnajdziesz w niej nuty mlecznej czekolady, migdałów, żółtych śliwek i karmelu. Mieszanka składa się z dwóch rodzajów ziaren arabiki: Kraj: Brazylia / Etiopia Region: Mantiqueira de Minas / Sidama Odmiana: Red Catuaì / Heirloom Metoda obróbki: Natural / Washed Wysokość: 1000 - 1900 m n.p.m.  
Nowość
Bestseller
Audun Coffee - Cuba Espresso Blend 1kg

Data palenia: 02.01.2023

Producent: Audun Coffee

Cuba Espresso to mieszanka kaw ziarnistych z Kuby i z Afryki. Wypalana przez Auduna Sorbottena, Mistrza Świata Roasterów z 2015 roku. Gęsta i gładka, w smaku dużo czekoladowej słodyczy i niska kwasowość. Oddzielnie wypala się ziarno kubańskie i afrykańskie, a następnie są one mieszane. Blend idealny do tradycyjnego zaparzania espresso, świetnie sprawdzi się także w kawiarce i w połączeniu z mlekiem.
Nowość
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki Espresso 250g

Data palenia: 06.12.2022

Producent: Audun Coffee

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso i kawiarek. Charakteryzuje się intensywną czekoladowo-orzechową słodyczą oraz niską kwasowością. Rodzina Miaki zajmuje się uprawą kawy już od ponad 40 lat. Pokolenie, które obecnie zajmuje się uprawami, czerpało wiedzę od swoich rodziców oraz posiłkowało się studiami w kierunku upraw. Plantacje są prowadzone z dbałością o środowisko naturalne, dzięki czemu część farm zdobyła certyfikację UTZ oraz Rainforest Alliance. Kraj: Brazylia Region: Minas Gerais Wysokość: 1050 - 1250 m n.p.m. Odmiana: Yellow Bourbon Proces: Pulped natural
Nowość
Five Elephant - House Blend Filter 1kg

Data palenia: 30.11.2022

Producent: Five Elephant

Blend kaw ziarnistych jakości speciality z Brazylii i Kenii, wypalony przez berlińską palarnię Five Elephant. Kawa palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu, z niską kwasowością. House Blend to z założenia kawa o klasycznym smaku, która jest łatwa do zaparzenia i oferuje wysoką jakość. Pochodzi z plantacji, które od wielu lat współpracują z palarnią Five Elephant. Blend składa się z ziaren: - 80% Brazylia FAF Sitio Boa Vista Red Catuai - 20% Kenia Juliet AA, AB and C.
Nowość
LaCava - Brazylia Santa Rita Espresso 250g

Data palenia: 13.12.2022

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty koniaku, suszonych owoców oraz nutelli. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, Jerquara Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 890 m n. p. m. Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
Nowość
Hard Beans - Peru Cajamarca SHB+ Filtr 250g

Data palenia: 05.12.2022

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Peru, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów i słodyczy karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
Nowość
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 1kg

Data palenia: 14.12.2022

Producent: Hard Beans

Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości speciality stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze. Kraj pochodzenia ziaren: Peru / Gwatemala Region: Jaen, Cajamarca / Santa Barbara Obróbka: Washed Zbiór: 2019 - 2020 / 2020 Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1900 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Typica / Caturra
Nowość
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 250g

Data palenia: 04.01.2023

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Nowość
Bagdrip - Kenia - 1 saszetka

Data palenia: 31.05.2022

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Kenii, z okolic miasta Mukerwe-ini, położonego w okręgu Nyeri. Fabryka Nduma znajduje się około 1750 metrów n.p.m. i jest częścią Ruthaka Farmers Cooperative Society. Ziarna kawy przetwarzane są na mokro w typowym kenijskim stylu. Jeśli kochasz kawę o owocowym smaku, to Kenia jest właśnie dla Ciebie. Poczujesz smak czarnej i czerwonej porzeczki, jagód oraz agrestu. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
<